Blaze - Blood & Belief

kovinn

Blaze Bailey leimaantui aikoinaan kahden Maiden-levyn myötä epäonnistujaksi. Ottaen huomioon silloisen tilanteen, tuskin kukaan olisi tehtävästä kovin paljon paremmin selviytynyt. Sen verran epäkiitollinen tehtävä on yrittää astua Bruce Dickinsonin saappaisiin rautaneidon puikoissa.

Tenth Dimensionin ajoista on menty eteenpäin monessakin mielessä. Musiikkia on yksinkertaistettu ja turha kikkailu on jätetty muille. Blaze ruoskii koko levyn läpi rouheilla kitarasoundeilla, jotka saavat tuekseen hyvinkin henkilökohtaisia sanoituksia miehen viime aikojen vaikeuksista. Hyvää on myös luonnollisesti se, että sävellykset on tehty nimenomaan herra Baileyn äänelle, toisin kuin Iron Maidenin aikoina.

Synkkä ja äänimaailmaltaan aavistuksen Sabbath-henkinen levy on tasaisen varma, ehkä liiankin. Sellaiset kappaleet kuten Life and Death ja Tearing Myself to Pieces osoittavat kuitenkin herran olevan oman ruutunsa kiistaton Clansman. Hollow Head on kitarasoundeiltaan paljon velkaa Metallican St. Angerille. Melkeinpä niin paljon, että ilkeimmät käärmekielet voisivat syyttää miestä plagioinnista.

Blood & Belief on tuhtia kasariheviä, joka vie vanhempia soololevyjä yhtä rumasti kuin Slovakia Japania jääkiekon MM-kisoissa. Pari täytebiisiksi luokiteltavaa runnutusta levyltä kylläkin löytyy, mutta se annettakoon mr. Baileylle anteeksi.

4/5
http://www.noise.fi/levyarvostelut/index.php?id=2033

3

726

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9- / 10

      Blaze Bailey laittaa vuonna 2004 ulos uuden albuminsa Blood & Beliefin. Vaikka Blaze onkin ollut tuottelias, tuutaten ulos 4 albumia vuoden 1999 jälkeen, eivät viime ajat ole olleet entiselle Iron Maiden- vokalistille helppoja. Blaze on kärsinyt viime vuosina pahasta alkoholiriippuvuudesta ja masennuksesta. Hän on kuitenkin päässyt tolpilleen terapian avulla. Miehen omien sanojen mukaan viimeinen pisara oli se, kun poliisi löysi hänet kadulta harhailemasta ja joutui soittamaan Blazen vaimolle ja ilmoittamaan siipan huonon tilanteen. Henkisen myllerryksen seurauksena Blood & Belief on erittäin henkilökohtainen albumi. Monet lyriikat kertovat melko suoraan ja kursailemattomasti miehen omista kokemuksista viinanhuuruisilta ajoilta tai kurimuksesta selviämisen tunteista. Mistään paatoksellisesta terapialevystä ei tosin ole kyse. Puhuisin ehkä - hmm - hieman erilaisesta teemalevystä tällä kertaa.

      Yleisilme on tumma. Muistumia voi hakea vaikka Iron Maidenin X-Factor- levyn ajoista. Tunnelma on aika ajoin hyvin samankaltainen, vaikka kappaleet eroavatkin musiikillisesti siitä ajasta. Musiikki levyllä on erittäin dynaamista. Kitarasoundi ja rumpujen lätke on aivan huipputasoa. Erityisesti levyn rumpumätkeet ovat huippuosaajan, Jason Bowldin, käsissä sovitettuna, oivaa tavaraa. Mies saa rumpusettinsä elämään todella virkeästi ja lyö tulta moniin kappaleisiin niin paljon, että onnistuu nostamaan ne arvoon arvaamattomaan.

      Levyn alottava Alive murisee downtune-kitaroiden avustuksella ja tarjoaa välillä progressiivisvivahteisia sointukuvioita. Tearing Myself to Pieces on yksi levyn henkilökohtaisimmista kipaleista ja herkkyydessään hienoa kuultavaa. Seuraava kappale, positiivisvivahteisesta hupailurockerista Blazen biisiksi sovitettu Hollow Head, kertoo siitä kuinka Balzella in "ontto pää" ja "aivojen paikalla tyhjä kolo". Suorasukaisen terapauttinen ja taas hyvin hekilökohtainen kappale, joka on tällä kertaa verhottu ironiseen ja duuri-painotteiseen pukuun. Levyn lopusta löytyy muutamia positiivisia kappeleita, kuten Will To Win ja Soundtrack of My Life, joissa Blaze ilmoittaa halunsa taistella kaikesta hulimatta.

      Blaze tulkitsee kappaleet, erittäin terävästi ja varmasti osittain juuri niiden henkilökohtaisuuden ansiosta saa puhallettua niihin hirveästi eloa. Viimeistään tämän levyn jälkeen on turha puhua, etteikö Blaze muka osaisi laulaa, vaikka ei The Clairvoyantia livenä klaaraisikaan.

      ( 9-)

      Eero Kaukomies, 28.04.2004
      http://www.imperiumi.net/alb_2.php?id=2044

    • 4 / 5

      Onko siitä jo tosiaan viisi vuotta, kun Blaze Bailey erosi Iron Maidenista - tai itse asiassa siirrettiin syrjään Bruce Dickinsonin paluun tieltä? Näin se aika menee. Blazen Wolfsbanen aikaiset levyt eivät aikoinaan herättäneet minussa minkäänlaista mielenkiintoa, mutta Iron Maidenitsentään kuuntelin läpi. Blazen soolotuotannon olen kuitenkin tätä ennen ohittanut olankohautuksella. Ei olisi pitänyt. Kuka uskoo, että tämä Blood & Belief on jo miehen neljäs soololevy? No mukana on yksi live -levy, mutta silti. Voiko vanha koira oppia uusia temppuja? Kyllä! Blaze on petrannut laulamistaan aivan huimasti.
      Sinänsä hassua, että Blazen soolotuotanto on aivan samanlaista materiaalia kuin Bruce Dickinsonin soolot. Toinen hyvä vertailukohta voisi olla vaikka Judas Priest -kirkujan, Rob Halfordin Resurrection -kiekko. Blood & Belief on siis täynnä erittäin perinteistä heavy metallia, jota on tosin höystetty In Flames- ja Exodus-mausteilla.
      Reippaasti rokkaava Ten Seconds ja melodinen Life and Death ovat levyn parhaimmistoa. Kitara laulaa useammassakin kappaleessa kuin Iron Maidenissa konsanaan. Myös tekstiensä puolesta Blood & Belief on rankkaa tavaraa. Totuus tuntuu olevan, että hevimiehen on astuttava korkin päälle oikein tosissaan voidakseen tehdä jotain todella hyvää ja ainutlaatuista musiikin saralla. Blazen kohdalla tuo ojanpohjalla käynti auttoi, sillä Blood & Belief on todennäköisesti parasta Blazea kautta aikojen.

      4 / 5 Tero Honkasalo

      http://www.tuhma.fi/modules/levyarviot/index.php?id=150

    • Anonyymi

      Blaze Bayley julkaisi perjantain uuden studialbumin War within me ja huhhuh kun on kovaa tavaraa! Levy löytyy mm. Spotifysta joten sieltä tyyppäämään. 5/5

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6013
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3801
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      238
      2108
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1840
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1279
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1055
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe