Romanikerjäläiset eivät tarvitse sääliä

vaan kyydin kotiin

Lehdestä lainattu juttu:

"""
Toiminta ei ole järjestäytynyttä rikollisuutta, mutta se on organisoitunutta. Eivät he itselleen kerjää, vaan sille, joka heidät kerjäämään asettaa...Marraskuun lopussa poliisi löysi Helsingin Katajanokalta tyhjästä liikehuoneistosta kerjäläisten välinevaraston.
-Siellä oli kerjäläisrekvisiittaa, joiden avulla kerätään sääliä, esimerkiksi kainalosauvoja, joiden käyttöön kenelläkään ei ollut oikeaa tarvetta."""

HE PILAAVAT MEIDÄN SUOMEN ROMANIEN MAINEEN LOPULLISESTI

34

746

Vastaukset

 • Ja vievät meidän pienetkin roposemme mitkä saamme yhteiskunnaltamme.

 • vaikka voissa paistais ja ne ulkomaan kaaleet vasta osakiin jos verrataan suomen kaaleita ja muualta tulleita niin heihin verrattuna suomeen kaaleet ovat eläneet niin turvattua elämää ja monet on kouluja käyneitä ja korkeissakin viroissa,kaaleet ovat nytten heränneet ja rupeavat ymmärtämään ettei sitä voi elää menneisyydessä elää ja näin ajatelevilla kehitys menee kovasti eteenpäin. Se mitä sanoit niin kyllä se pitää paikkansa me olemme nytten vasta ruvenneet taistelemaan omien oikeuksiemme puolesta siksi emme näin alussa voi taistella koko maailman kaaleitten puolesta ei ainaakaan 100% koska ensin pitää hoitaa oma koti ja sitten voi mennä auttamaan naapuria.
  Ehkä tuntuu kylmältä minun kirjoitus mutta oma suu on aina lähempänä.

  • Suomen kaalon maine on jo verraton, sitä ei paljon voi parantaa...ja samoja kerjäläisiä on Suomenkin kaaleissa, milloin kerjätään mitäkin, rahaa ruokaan, autoon, hameeseen ja 'niihin korkeisiin virkoihin'.
   Kaalo ei taistele kaaleiden eteen vaan oman itsensä eteen, onhan se nähty julkisuudessa miten päin seiniä nämä hommat on. Kunhan minä saan, vaikka vääryydellä, muista aivan sama.


  • totta toisaan kirjoitti:

   Suomen kaalon maine on jo verraton, sitä ei paljon voi parantaa...ja samoja kerjäläisiä on Suomenkin kaaleissa, milloin kerjätään mitäkin, rahaa ruokaan, autoon, hameeseen ja 'niihin korkeisiin virkoihin'.
   Kaalo ei taistele kaaleiden eteen vaan oman itsensä eteen, onhan se nähty julkisuudessa miten päin seiniä nämä hommat on. Kunhan minä saan, vaikka vääryydellä, muista aivan sama.

   Mannet kerjäävät suomen helluntaiseurakunnissa, siellä heikkopäiset uskovaiset antavat vähistään. Ei mitään moraalia.


 • mitäköhän olisi vielä paraneltavissa maineen suhteen, turha siitä on noita raukkoja syyttää.
  Kyllä suomen omat peikot on maineensa pilanneet,vai että kerjääminen pilaisi voi voi.
  Niin sitä on suomenkin kaalolla omat rekviiittansa, elämässään ei kaikki ole oikeasti sitä mitä näyttää.
  älkää tuomitko oikiasti nuita raukkoja ei kukaan huvikseen kerjää voitte itse pian olla samassa asemassa Jumala on pitkämielinen ja kärsivällinen.

  • Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Jos sen elantonsa muuten saisi. Ei niin masokisti ole kukaan ihminen.


  • " sitä on suomenkin kaalolla omat rekviiittansa, elämässään ei kaikki ole oikeasti sitä mitä näyttää."

   Justihinsa näin.
   Ihte kullakin.


 • LAPSUUDESSA OPITTUA: PYYTÄÄ SAA, MUTTA EI VARASTAA. KERJÄÄMINEN IE OLE KIELLETTY,MUTTA VARASTAMINEN ON RIKOS.KERJUU LEIVÄLLÄ ON ENNENNKIN ELETTY JA HYVIN ON TULTU TOIMEEN,VAIKKA IE OLLUTKAAN PLYYSSI/TAMMIKALUTOJA,OLI KUITENKIN YHTEISYMMÄRRYS,JA AUTTAMISHALU,JOKA EI KUULU TÄNÄPÄIVÄNÄ ROMANIKULTTUURIIN.SIINÄ OMAISUUDEN KERÄÄMIS INNOSSA UNOHDETAAN LÄHIMMÄINEN,JOPA OMAT IHMISET.

  • Tätä mieltä on ollut. Siitä montakertaa kirjoittanut.Katoin ohjelmaa romanian romaneista aikaa sitten.Ei olleet he,ketkä kerjäävät mitään teeskentelijöitä.Itku kurkussa he lähti muihin maihin juur leivän perässä.Ei heillä ole elämisen mahdollisuuksia siellä.kurjuutta, kurjuutta ja kurjuutta.


  • Lilja ... kirjoitti:

   Tätä mieltä on ollut. Siitä montakertaa kirjoittanut.Katoin ohjelmaa romanian romaneista aikaa sitten.Ei olleet he,ketkä kerjäävät mitään teeskentelijöitä.Itku kurkussa he lähti muihin maihin juur leivän perässä.Ei heillä ole elämisen mahdollisuuksia siellä.kurjuutta, kurjuutta ja kurjuutta.

   Anteeksi vain, mutta niin kauan kuin lehdistö ja kamerat on paikalla, ihan saletilla löytyy niitä jotka näyttelee niin vaivaista ja kärsivää kuin olla vaan!

   Ite törmänny kaveriin joka esitti mykkää ja rampaa rullatuolissa istuvaa,kuin vahingossa osuin paikalle kun jutteli kaverinsa kanssa ja ite työntämällä siirsi rullatuolin toiseen paikkaan.Niinettä filmauskin onnistuu, tulee säälipisteitä.


  • epäilijä......... kirjoitti:

   Anteeksi vain, mutta niin kauan kuin lehdistö ja kamerat on paikalla, ihan saletilla löytyy niitä jotka näyttelee niin vaivaista ja kärsivää kuin olla vaan!

   Ite törmänny kaveriin joka esitti mykkää ja rampaa rullatuolissa istuvaa,kuin vahingossa osuin paikalle kun jutteli kaverinsa kanssa ja ite työntämällä siirsi rullatuolin toiseen paikkaan.Niinettä filmauskin onnistuu, tulee säälipisteitä.

   Mites Suomen romaninaiset, jos menisitte töihin? Ette olis vettä ja puhelinta kerjäämässä vanhusten ovella. Uskon jumalan rankaisevan teitä , jotka käytte vanhusten asunnoissa pitsikaupoilla muka ja varastatte avuttoman ihmisen vähät säästöt.


  • työnantaja.. kirjoitti:

   Mites Suomen romaninaiset, jos menisitte töihin? Ette olis vettä ja puhelinta kerjäämässä vanhusten ovella. Uskon jumalan rankaisevan teitä , jotka käytte vanhusten asunnoissa pitsikaupoilla muka ja varastatte avuttoman ihmisen vähät säästöt.

   Sellaselle alueelle, että voi saada muistutuksen. Et voi yleistää vai tarkoitatko että kaikki naiset ovat varkaita ? En minä ole varas. Minä teen työtä.saan rahaa.En hyväksy mitään rikollista, oli kaalee tai kaajee kyseessä.Mutta minut on kerran ryöstetty se tuntui tosi pahalta, kun huomasi että omaisuutta on viety.Suomalainen suomessa tuskin varastaa nälkäänsä, meillä on hyvä elintaso vielä toistaseksi.Mutta huolestunut olen muutamain romaninuorten hälläväliä asenteesta, siitä on tehtävä parannus.


 • Itä Euroopan romanit ovat ainoita vielä olemassa olevia vaipaita romaneja jotka sinnitelevät omaehtoisestti elantonsa eteen, muut ovat pystyynruokkituja reservaateihinsa sullottuja sudeneetti mustalasia, pellemäisissä asuissaan.

  Se ken siellä uhoon vievänsä paskapommeja noille kulmilla istujille, se on hyvämuistaa ettei amerikan presitenttikään ollut turvassa. Rakunoffi käy ja tavoittaa vielä kilometsin etäsyydestäkin.

 • Jos minulla olisi pahat mielessä, en minä paskapommeja rakentelis, ostaisin kunnon läjän y- lannotetta ja lapioisin sen auton takakonttiin, kaatasin dieseliä pääle ja panisin detonatorin ja vetäisn johdot etupuskusiin, sitten ajasin päin seinää. En kuitenkaan suosittele.

 • On vain ajan kysymys milloin valtaavat markettien invapaikat, siinähän olis hyvä kerjätä

  • Myös Suomen mustalaiset käyttävät säälikorttia apunaan.Meitä kytätään kaupoissa,ei ne kumminkaan ota töihin mustalaista joten miksi käydä kouluja.Suomalaisten asenteet tulee arjen kokemukset myötä.Niin vitun yksinkertaista se on.Esim. jos mummi ryöstetään kolme kertaa ,niin selitä se lapsille että ..........,.....


 • Romanikerjäläinen ei tarvitse sääliä.
  Hän tarvitsee ihmisoikeudet.
  Sen jälkeen hän voi vapaasti valita,
  miten korteillaan pelaa.

 • tahdon piirtää äärirajasi
  sen mistä alat ja mihin loput

  Haluaisin poimia
  kyyneleen poskeltasi
  virneen poskipäältäsi
  jakaa haaveesi
  nähdä unelmasi

  juopa välillämme
  kun sanoja ei ole

 • Yleinen mielipide on se, että romanikerjäläinen ei ole ihminen. Hänellä ei ole ihmiselle kuuluvia tunteita, tarpeita, eikä oikeuksia. Hänet voi surutta kuljettaa rajalle. Tätä laulua on helppo laulaa ja siihen on helppo yhtyä. Ei tarvitse olla rohkea, ollakseen samaa mieltä kuin enemmistö.

  Enemmistö ei aina ole oikeassa.

  Sitä kannattattaisi pysähtyä miettimään edes hetkeksi.

  Kenen aivoilla sinä ajattelet? Käytätkö omiasi, vai lainaatko naapurilta?

  Suunsoittajan ja ongelmanratkaisijan erottaa helposti toisistaan.
  Toinen tarjoaa aina jonkinlaisen ratkaisun asiaan.
  Pyritkö ratkaisemaan omia ongelmiasi, vai henkilöän joka on ihminen, kerjäläinen ja romani?

  Vai haluatko vain räköttää lauman mukana, kuin pahainen rakkikoira.

  Asioilla on vissi ero.
  Mieti sitä.

 • Netissä kerätään adressia, jotta romanikerjäläiset saataisiin poistettua maasta. Harva ilkeää osallistua siihen omalla nimellään.

  Facebookissa jo 600 ihmistä on järjestämässä mielenosoitusta heinäkuun alkuun, tavoitteenaan saada romanikerjäläiset pois maasta.

  Romanikerjäläisiä avustavat ihmiset saavat muitten vihat päällensä.

  Asenteet ovat koventuneet. Pelottaa.

  Kun ihminen on äärimmäisen köyhä, on helpompi sortua rikollisuuteen, kuin rikkaan, jolla on ihmisarvo, itsemääräämisoikeus, kaikki ovet avoinna ja vatsa täynnä.

  "Äärimmäisen köyhään ei tule suhtautua sinisilmäisesti, mutta ei myöskään kovasydämisesti"

  Kaunis lause, mitä tarkoittanee käytännössä?

 • Muistanpa nuoruudestani, kun olin rantalomalla Italian Riminissä. Olimme mieheni kanssa kävellen tulossa läheisestä kaupungista rantatietä hotelliimme, ja edellämme marssi reippain askelin neljä paikallista romanineitokaista. Siis juuri reippain askelin, mutta keppi kädessä.

  Käytyämme hotelliissa lähdimme metsästämään illallispaikkaa. No emmekö törmänneet näihin reippaisiin romanineitokaisiin kävelytiellä - erona oli vain se, että jokainen oli muuntautunut "vaivaiseksi" - ontuivat, kävelivät jalkaterät sisäänpäin, vääntelivät naamaansa tosi epätoivoisen näköisesti. Ja kerjäsivät. Ihmiset mutisivat säälistä ja antoivat lantteja.

  Jo silloin - vaikka olin hyvin nuori - minua sieppasi niin, että olisi tehnyt mieli potkaista takaapäin pohkeisiin ja katsoa, kuinka äkkiä ne jalat olisivat tervehtyneet.
  Jos mitä ikinä vihaan, niin teeskentelijöitä.

  Parhain terveisin
  t. Mirkku

  • Voi sie Mirkku, miten typerästi sanoit! Mitä halusit tuoda esille?
   Ettäkö kaikki Italian riminillä olevat romanit ovat huijareta?
   Vaiko että Suomessa olevat Romanian kerjäjäiset näyttelevät vammaista?
   Huomaa, että elämme vaarallista aikaa, älä lietso tulta, ellei sinulla ole keinoja miten tuli sammutetaan.
   Tuo kirjoituituksesi informaatio- arvo muuten asia-tietona oli nolla.
   Mitä me teemme tuolla tiedolla?
   Kaikilla meillä on tuon tyyppinen juttu kerrottavana ympäri maailmaa.
   Tuollaisilla jutuilla ei ole tavoitteita.


  • Minulla oli asiasta paljonkin kysyttävään, mutta jätän, mutta kysyn kuitenkin', kun sinä olit niin kovin nuori', ja olit kuitenkin miehesi kanssa katselemassa rooliaan vaihtavia mustalaityttöjä - niin miten nuori sinä sitten olit? 13 14? se on sellainen ikä jota sanotaan; 'kovin nuori'.


 • mm.. totta tuokin ei saa teeskennellä,mutta meidän joiden ei tartte nälkää nähdä ja on ihmisoikeudet on niin helppo puhua mirkku hyvä korkeaöta ja osoitella. vääryys ja huonot elin olot eivät ole teeskentelyä ihmisille jotka oikeasti kokevat sitä joka päivä helpompi oisi toki unohtaa ja viitata kintaalla olkoot,mutta kuns e on todellisuutta. näin itse televisio ohjelman jossa kuvattiin romani perheitä olikohan romaniassa muistaakseni.ja se kurjuus köyhyys nälkä ja selviytyminen elämästä ei ollut mitään teeskenneltyä vaan totista totta, ja sai itsenikin miettimään,että miten voi olla mahdollista vielä tällä vuosi tuhannella,että ihmiset elävät tuollaisissa olosuhteissa ilman minkään laista mahdollisuutta parempaan tulevaisuuteen. selviytyminen oikeesti tässä elämässä vaikeuksista saisi aivan varmasti meistäkin jokaisesta uusia puolia esille.nälkä ja kurjuus on iso syy joka pitää liikkeellä ihmiset varastaen,kerjäten,pyytäen...ikävää,mutta totta tuskinpa kukaan viitsii huvikseen tuolla kadun kulmassa seistä ja kerjätä muutamaa lanttia jolla saisi ruokaa itselleen tai lapsilleen ym..mutta toki uskon myös tähänkin,että näitä köyhemmistä oloista tulevia niin kuin yleensäkin oli mistä oli..niin näitä määrää ja varmasti ohjailee jokin järjestö pakottaen tekemään mitä tekevätkään varmasti rohkeutta vaativa teko tuo tuollainen riistää leipä pahanen ja käyttää valtaa ihmisiin jotka eivät kykene itseään puolustaa ja ovat sorrettuja kaikkialla.niin tosiaan harva ihminen se käy milleskään veroisensa kanssa vaatii jo munaa.mutta tosiaan ihmisten köyhyyttä käytetään hyväksi.ja tuolle asialle pitäisi jotakin tehdä ja niille järjestöille. tulisi ainenkin päivän valoon nämä tälläiset. kolikolla on kaksi puolta.

  • Odotan kovasti, että joku näyttää ja kertoo suomen kansalle totuuden köyhyydestä, kodittomuudesta ja nälästä, hyväksikäytöstä, rikollisuudesta, toivottomuudesta, teiniraskauksista, vihasta, pettymyksestä ja valottomuudesta, johon nämä kerjäläisromanit ovat tuomittuja.
   Piirtää kurjuudelle niin elävät kasvot, että eivät kohdatessa unohdu.

   On hyvä jos romaniyhdistykset ovat laatineet reklamaatioitaan virallisille tahoille. Mutta se ei yksin riitä. Odotan Suomessa räväkkää, rehellistä ja voimaksta esiintuloa juuri näiltä virallisilta yhdistyksiltä. Näkymistä mediassa ja köyhien rinnalla.

   Suomessa on menossa melkoinen lahti etnistä vähemmistöä kohtaan. Samaan etniseen vähemmistöön kuuluvat (muutama poikkeus) eivät inahdakkaan. Pelkäävätkö he olevansa seuraavia uhreja ja haluavat siksi erottua tästä kerjäläisporukasta? Samaa sukua, mutta eri maata?


 • Minä olen elänyt näiden romanikerjäläisten kanssa, eikä' asia ole suinkaan noin kuin tuo lehtijuttu väittää.

  • Puhutko Polanskysta vai jostakin muusta?


  • kyselen kirjoitti:

   Puhutko Polanskysta vai jostakin muusta?

   Koska autamma veljeämme?
   Kylmä on jo ulkon ja itsekin kiertolaisina ymmärrämme hädän.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Koska autamma veljeämme?
   Kylmä on jo ulkon ja itsekin kiertolaisina ymmärrämme hädän.

   Mie vien huamenna romanian jeenon vogueen lämmittelee. Nauraa
   Hesan Herpertti


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mie vien huamenna romanian jeenon vogueen lämmittelee. Nauraa
   Hesan Herpertti

   Lämmitäkkö miunki peeloo rinsallas? Nauraa


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  308
  2721