Kissa&kyy

mök-ki-läi-nen

Hei
Minulla on pieni maatiaispentu, joka täyttää ensi keväänä vuoden.
Kesäisin olemme paljon mökillä ja siellä olemme keskimäärin kerran kesässä nähneet kyyn.

Paikalliset asukkaat ovat sanoneet, että yleensä kissa ennättää napata kyyn ennen kuin kyy ehtii purra.

Kissanpentu on kyllä osoittautunut mökillä armottomaksi metsästäjäksi. Myyriä ja päästäisiä se nappaa tämän tästä. Tuo kyy nyt lähinnä huolestuttaa ensi kesää ajatellen.

Miten teillä muilla? Onko kokemuksia tästä asiasta?
Onko kenenkään kissaa purrut kyy ja mitä eläinlääkäri on neuvonut tehtäväksi?

8

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Janhenia

      Mutta jos/kun kyy puree kissaa niin lähetään kipin kapin eläinlääkärin luokse tiputukseen. Eläin pyritään pitämään levossa ja liikkumattomana. Kyytabletin voi antaa, mutta nykytietämyksen mukaan siitä ei juuri hyötyä ole. Ei vaikuta myrkyn leviämiseen, mutta saattaa hillitä turvotusta.

      • Chiste

        eli jos kyy puree kissaa niin lääkäriin ja lujaa. Kyllähän sanotaan että kissa kestäisi kyyn pureman paremmin kuin koira, mutta itse en ainakaan siihen luottaisi varsinkin kun kyy on meinannut tappaa minulta niin täysikasvuisen kissan kuin suurikokoisen koiran! Kyytabletti on tosiaan vain turvotukseen, mutta kannattaahan se antaa varsinkin jos purema on suun/kaulan alueella jolloin on tukehtumisriski.
        Omien kissojeni käytöksestä tiedän sen verran että luikerteleva käärme kiinnostaa, ja vaikka kyy oli jo yhtä kerinnyt purra niin porukaltaan käärmeellä vaan leikittiin kunnes kerkisin onneksi väliin.


    • itse en huomannut

      Meidän mökillä on paljon kyitä. Monesti kävi valjaissa ulkoillessa niin, että kissa sai 'sätkyn'. Pysähtyi jähmettyen ja kääntyi siltä sijoiltaan ja juoksi pois sisälle. Ihmettelin tätä. Mitä kissa pelästyi? Sitten kerran huomasin itsekin, mistä oli kyse: kyyhän se siinä. Kissa ei siis todellakaan yrittänyt napata kyytä, vaan pakeni paikalta.

      Tiedän kyllä kissan, joka on tuonut sisälle omakotitaloon elävän kyyn.

    • emmiina45

      olimme savossa kesälomalla, tavarat oli jo pakattu ja aamulla piti lähteä kotimatkalle. Istuimme kuistilla iltaa viettämässä kun Iida ilmestyi keskellemme jotenkin hätääntyneen oloisena. Tutkittuani katin, löysin etujalassa kaksi puremajälkeä, heti arvasimme että pentukatti oli mennyt tutkimaan kyykäärmettä liian läheltä (seutu on kuuluisa kyykäärmeistään) onneksi löysin kyytabletin, ja sain sen sullottua järkyttyneen kissan kitaan. Soitimme päivystävälle eläinlääkärille 30 km päähän ja saimme puhelinreseptin antibiootille, jonka haimme kaukaa kaupungista päivystävästä apteekista. Kissa teki selvästi kuolemaa ja itkimme ja seurasimme sen vointia läpi yön (isäntä komennettiin lopulta nukkumaan sillä edessä oli 700km matka takaisin kotiin ja töihin) Aamulla katti oli edelleen elossa, joten pakkasimme sen häkkiinsä ja lähdimme kotimatkalle, päivän edetessä se selvästi alkoi virkoamaan ja illalla päästyämme kotiin, se halusi jo juoda vettä ja katseli ympärilleen. Aikaa tästä tapauksesta on jo 15v, mutta kissa pelkää edelleen kaikkia käärmemäisiä olioita, kuten johtoja ja vöitä ja mustia kasseja yms.

      • pöms-hyppy

        Niin, kissani kavahtaa käärmeitä. Olen nähnyt kohtaamisen, kissa poistuu paikalta. Samoin joskus pelästyy maanpinnalla meneviä männynjuuria. Hypähtää tasajalkaa salamana ylös ja taaksepäin. Ennen kyyn kohtaamista ihmettelin tätä käytöstä, mutta löytyihän sille selitys.


    • Paraplan

      Kissat ehti aina ensin murtaa kyyn kun se ehti purra. On omilla siitä kokemuksia riittävästi ja nähnyt omin silmin kun Kissa metsästä kyyn. Se on myös hyvä välipala kissoille – parempi kun nakki. Yleisesti kissat, kestävät hyvin kyyn myrkkyjä. Ainoista mikä tapahtuu, on apatiaa ja ruuanhalu häiriöt. Mutta kannata aina vietä eläinlääkärille tutkittavaksi, sen kun kyyn myrkky toimi hermoille. Turvallista, seuraava, kesä!

      • Xisca

        kissasta! Omaa kattiani kerkesi kyy puremaan ja nippa-nappa saatiin eläin säilymään hengissä sillä purema oli kuonoon ja se turposi palloksi. Onneksi päivystävä ell osasi asiansa (tietenkin tämä tapahtui juuri Juhannuksena).
        Luulin että kyllä se nyt älyää käärmeitä varoa mutta hui-hai! Minun kissallani ei ainakaan ole sisäsntyistä kammoa käärmeitä kohtaan eikä se saadusta puremasta mitään kyllä oppinut ts. ei pelkää, ei varo käärmeitä :(


    • Anonyymi

      meillä on syönyt kyyn ja sit oksensi sen palasina puhtaalle päiväpeitolle :) ahnehti liikaa ,ja mitään ei tullut kissalle
      ,koska eipä se kyy sitä purrut ,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      417
      4667
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      249
      2324
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1740
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      162
      1477
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      325
      1450
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1157
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1151
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      80
      1120
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1095
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1005
    Aihe