Kysymys: Onko syytä päivittää MS Office 2003 > 2007

huliem

Hankin alkuvuodesta uuden Acerin kannettavan (Extensa 5630Z). Vanhalla tietokoneella oli laiton MS Office 2003, joka oli toiminut moitteettomasti. Asensin ohjelman uudelle kannettavalle, niin joka kerta avatessani esim wordin, ohjelma ilmoittaa "Väärä versio" tms.

Onko virheilmoitukseen muuta syytä, kuin että MS haluaisi minun ostavan kalliin uuden version vai voiko oikeesti tulla yhteensopivuusongelmia tms? Olisi lievästi sanottuna ikävää, jos esim ei saisi myöhemmin tiedostoja auki.

Olen asiasta vähän säpsy, kun koko kone oli vähän aikaa sitten niin jumissa, että siihen piti vaihtaa emolevy ennen kuin alkoi pelittää. Et ei kait "väärä versioisen" Officen pitäs muuten saada konetta sekaisin?

Kiitos jos joku kommentoisi

1

877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Todellakin on syytä päivittää, tai hankkia uusi ohjelma. Piraattiohjelmat niitä ongelmia aiheuttavat ja niiden käyttö on laitonta. Mikään päivitysversio ei tietenkään käy kun on piraattiohjelma.

      Piraattiohjelmilla kyllä sitten voi saada koneen sekasinkin jos siinä on vaikka haittaohjelmaa mukana tai muuta vastaavaa.

      Yhteensopivuusongelmat on mahdollisia, mutta epätodennäköisiä. MS Office 2007:lla voi kuitenkin siirtää epästandardeja tiedostoja standardiin ODF-formaattiin niin ei sitten tarvitse sitten pelätä yhteensopivuusongelmien kanssa. ODF-tiedostot toimivat käytännössä joka paikassa. Kuitenkin, MS Office 2007:n tekemät OOXML tiedostot (.docx) yms. ovat epästandardeja kun vasta MS Office 2010 tekee standardeja OOXML tiedostoja.

      Tietenkään kukaan ei pakota ostamaan MS Officea, vaan voit ihan vapaasti käyttää muitakin ohjelmia kuten vaikka maksutonta OpenOfficea. Tämä, kuten ohjelmat yleensäkin, käyttää oletuksena standardia ODF:ää. Vaikka se lukeekin epästandardeja .doc, .xls yms. tiedostoja niin näissä saattaa sitten tulla yhteensopivuusongelmia. Asiaa auttaa jos olet tallentanut ne MS Office 97:n muodossa ja tekstiasiakirjat RTF -muodossa.

      Yhteensopivuusongelmista pääset parhaiten eroon kun siirryt standardiin ODF formaattiin ja muista ongelmista kun käytät laillisia ohjelmia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2903
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1526
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      22
      1058
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe