PEKKA PUSKA

Lihova

On täysi vitsi koko mies.
Teki tieteellisen tutkimuksen, joka ei täytä edes alkeellisimpiakaa tieteellisen tutkimuksen vaatimuksia.
Sai höynäytettua suomen kansaa kymmeniä vuosia syömään epäterveellisä margariineja ja huonoja hiilihydraatteja.
Nyt sitten puolet kansasta on sairaana Puskan dieetin ansiosta.
mm. kakkosdiabetes ja muut tulehdustaudit, jotka lisääntyvät syömällä huoja hiilareita ja
margariinia, joka ei ole edes ruoka-aine.

PUSKA, JOS OLET MIES, NIIN EROAT HETI.
Tuollaista johtajaa ei voida pitää THL:n johdossa.
JOS EI ÄLYÄ ITSE EROTA, NIINEDUSKUNTA ERATTAKOON HÄNET.

42

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • trollin tappaja

      sitten vasta puska lähtee kun unilever saa suuremman hyödyn jossain WHO.n virassa toimivasta rasvaprofessorista. eläköön globalisaatio, näin jaamme suomalaista typeryyttä ympäri maailmaa.

      • turpa tukkoon

        ja mieti vähän millaisia nimimerkkejä keksit, höperö


      • guru mitään

        SETTI-tutkimuksesta. Siinähän tyydyttyneillä rasvoilla ei todettu yhteyttä SV-tauteihin, mutta transrasvoilla todettiin.


    • nyt kipin kapin

      ottamaan unohtuneet lääkkeesi, hus, hus.....

    • mandy.

      Puska on ollut harhapolulla, se on fakta, mutta kannattaa muistaa AINA menneitä asioita tai tapahtumia kritisoidessa se prinsiippi, että tieteentekijä on tietoinen siitä, että poikkeuksetta noin 30-50 vuotta myöhemmin häneen väite saatetaan tehdä täysin mitättömäksi. Silloin ehkä tieteentekijöiden jumalankaltaisuus hälvenisi. Emme kai voi olla niin naiveja, että kuvittelemme että esim. lääketieteessä tai millään muulla tieteenalalla kykenemme luomaan kaiken sen hetkisen tiedon pohjalta jonkinlaisen ikiroudan kestävän teorian, josta oletamme jo sen syntyhetkellä, ettei sitä tulla koskaan muuttamaan. Sellaista teoriaa ei nimittäin tule.
      Tuo on tieteentekemisen tärkein lainalaisuus, että tieto muuttuu, johtopäätösten tekijän on hyvä tietää oma asemansa, suhteellisen nöyrästi, eikä ajatella tekevänsä jotain ikuisesti muuttumatonta. Vasta silloin olet kypsä tutkija.
      Puska ja hänen teoriansa on todettu sisältävän vakavia puutteita. Näin se menee. Ei siinä ole mitään sen dramattisempaa. Dramaattista on se, että Puska älyllisenä ihmisenä sanoisi, että teoriaa on alettu nyt kumoamaan ja myös hän on kiinnostunut näistä väitteistä. Näin tekee suoraselkäiset isot miehet.

      Suomesta isoja suoraselkäisiä miehiä saa etsiä, minua vastaan ei ole tullut sellaista koskaan.

      Ehkä yksi hänen tutkimusryhmäänsä kuuluva mies, joka sanoutui jo aikoja sitten irti Pohjois-Karjala-johtopäätöksistä, erittäin hyvin selostetuin perustein.

      • pekka.pamaus

        Näin on. Salonen irtisanoutui jo kauan sitten P-K -projektin johtopäätöksistä, koska käsitti tieteellisen tutkimuksen tekemisen menetelmät ja terveyspropagandan toisilleen sopimattomiksi.
        Asiallinen mies tuo Salonen.


    • Anonyymi

      Geneve (30. marraskuuta 2020) - WHF: n entinen presidentti prof. Pekka Puska on palkittu WHF: n vuoden 2020 elämäntyöpalkinnolla merkittävästä panoksestaan ​​Maailman sydänliiton tehtävään ja merkittävästä roolista maailmanlaajuisessa taistelussa kroonisia ja sydän- ja verisuonitauteja vastaan. koko hänen maineikkaan uransa.

      Prof Puska on professori, suomalainen lääkäri ja entinen kansanedustaja. Hän on aiemmin toiminut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtajana, ja hänellä on ollut vuosikymmenien ajan merkittävä vaikutus kansanterveystutkimukseen ja -käytäntöön sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti.

      Prof Puska johti Suomen kansanterveyslaitosta (KTL) vuosina 2003–2009. KTL: n ja Hyvinvoinnin ja terveyden kansallisen tutkimus- ja kehityskeskuksen (STAKES) fuusion jälkeen hänestä tuli Kansallisen terveysinstituutin pääjohtaja. Terveys ja hyvinvointi (THL) ja toiminut tässä tehtävässä vuoteen 2013 saakka. "Minulla on suuri kunnia saada WHF: n elämäntyöpalkinto 2020", sanoi Prof Puska, joka toimi Maailman sydänliiton (WHF) puheenjohtajana vuosina 2009-2010. " Arvostan suuresti Maailman sydänliittoa ja sen tekemää työtä sydänsairauksien, maailmanlaajuisen suurimman tappajan, torjumiseksi ja kaikkien ihmisten sydämestä terveellisen elämän edistämiseksi. "

      Prof Puskan katsotaan vaikuttaneen merkittävästi suomalaiseen kansanterveystutkimukseen ja -käytäntöön useita vuosikymmeniä. Hän johti Pohjois-Karjala-hanketta (johtajana ja tutkijana), joka oli ensimmäinen kattava yhteisötutkimus, jonka tarkoituksena oli osoittaa väestön ruokavalion muutosten myönteinen vaikutus sydän- ja verisuonikuolemaan ja vammaisuuteen. 25 vuoden kuluessa maassa vuotuinen sydänsairauskuolevuus laski yli 80% työikäisen väestön keskuudessa ja yleinen kansanterveys parani dramaattisesti. Hanketta pidetään laajalti mallina sydän- ja verisuonitautien ja muiden ei-tarttuvien tautien (NCD) onnistuneelle väestöpohjaiselle ehkäisylle.

      Prof Puska ohjasi Maailman terveysjärjestössä (WHO) NCD: n integroitua ehkäisyä kohdistamalla tärkeimmät riskitekijät (epäterveellinen ruokavalio, fyysinen passiivisuus ja tupakka) terveyden edistämisen, kansallisten ohjelmien, poliittisten toimenpiteiden ja alueellisten verkostojen kautta. Prof Puskan osasto oli tämän työn painopiste, joka huipentui maailman terveyskokouksen vuonna 2004 hyväksymään ruokavalion, liikunnan ja terveyden maailmanlaajuisen strategian.

      Professori Puska on toiminut kaksi toimikautta eduskunnan jäsenenä. Hän on St Andrewsin yliopiston ja Lissabonin yliopiston kunniatohtori ja Venäjän luonnontieteiden akatemian akateemikko. Hän on toiminut myös Turun yliopiston kanslerina ja Kansainvälisten kansanterveyslaitosten liiton puheenjohtajana.

      https://www.world-heart-federation.org/news/professor-pekka-puska-recognized-with-whf-lifetime-achievement-award/

      • Anonyymi

        Ei ollut puskan ansiota. Muistan kun sydänlääkärit telkussa totes että puska hyppäsi liikkuvaan junaan. Sydänkuolleisuus oli jo laskussa, kun puska tuli kehiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei ollut puskan ansiota. Muistan kun sydänlääkärit telkussa totes että puska hyppäsi liikkuvaan junaan. Sydänkuolleisuus oli jo laskussa, kun puska tuli kehiin.

        Maitorasva runsaan käytön aiheuttamiin sv-sairauksiin oli herätty jo aiemmin kun Suomessa oli ikävakioitu sv-kuolleisuus suurin piirtein tuplat lähimpään kilpailijaan verrattuna mutta ei P-K -projektia kannata mitenkään väheksyä. Hankala sanoa kuinka paljon elinikä olisi Suomessa pidentynyt ilman sitä mutta tuskin yhtä paljon.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Maitorasva runsaan käytön aiheuttamiin sv-sairauksiin oli herätty jo aiemmin kun Suomessa oli ikävakioitu sv-kuolleisuus suurin piirtein tuplat lähimpään kilpailijaan verrattuna mutta ei P-K -projektia kannata mitenkään väheksyä. Hankala sanoa kuinka paljon elinikä olisi Suomessa pidentynyt ilman sitä mutta tuskin yhtä paljon.

        Siis maitorasvako se konna on?

        Muistaakseni sellaisiakin tutkimustuloksia on jossain saatu, ettei maitorasva ehkä olisikaan niin vaarallista.

        Homogenoimattomassa luomumaidossa LDL-partikkelit ovat sitä paitsi isompia (oma mielipide, ei linkkiä) kuin tavallisessa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Siis maitorasvako se konna on?

        Muistaakseni sellaisiakin tutkimustuloksia on jossain saatu, ettei maitorasva ehkä olisikaan niin vaarallista.

        Homogenoimattomassa luomumaidossa LDL-partikkelit ovat sitä paitsi isompia (oma mielipide, ei linkkiä) kuin tavallisessa.

        Maitorasvan vähentäminen ei auta sv-sairauksissa nykytasolla mutta suomalaiset saivat vuonna 1970 22E% tyydyttyneestä rasvasta. Kasviöljyjä ei käytetty lainkaan. Nyt tyydytteestä rasvasta saadaan "enää" 14E%. Pahimmilla ketokarppaajilla tulee tyydyttyneestä rasvasta yli 50E%.

        Ravinnon kolesterolilla ei ole juurikaan merkitystä. Sokeri ja puhdistettu vilja huonontavat kolesteroliarvoja kuten tyydyttynyt rasvakin.

        Joka tapauksessa sekä maitorasvan kulutus että sydänsairastuvuus ovat romahtaneet Suomessa. LDL-kolesterolin määräkin on laskenut joskaan sitä ei tuolloin mitattu mutta kokonaiskolesteroli on tippunut 7.4 -> 5.2 mmol/l ja merkittävä määrä tuosta on nimenomaan LDL-kolesterolia.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Maitorasvan vähentäminen ei auta sv-sairauksissa nykytasolla mutta suomalaiset saivat vuonna 1970 22E% tyydyttyneestä rasvasta. Kasviöljyjä ei käytetty lainkaan. Nyt tyydytteestä rasvasta saadaan "enää" 14E%. Pahimmilla ketokarppaajilla tulee tyydyttyneestä rasvasta yli 50E%.

        Ravinnon kolesterolilla ei ole juurikaan merkitystä. Sokeri ja puhdistettu vilja huonontavat kolesteroliarvoja kuten tyydyttynyt rasvakin.

        Joka tapauksessa sekä maitorasvan kulutus että sydänsairastuvuus ovat romahtaneet Suomessa. LDL-kolesterolin määräkin on laskenut joskaan sitä ei tuolloin mitattu mutta kokonaiskolesteroli on tippunut 7.4 -> 5.2 mmol/l ja merkittävä määrä tuosta on nimenomaan LDL-kolesterolia.

        "Pahimmilla ketokarppaajilla tulee tyydyttyneestä rasvasta yli 50E%."

        Moni sekaravintoa syövä saa grammoina enemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin ketoilija, joka on rajoittanut kaloreiden ja hiilihydraattien määrää. Syötyjen rasvojen prosenttiosuus nousee vaikka grammamäärä pysyy samana kun ravinnosta poistaa hiilihydraatteja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Pahimmilla ketokarppaajilla tulee tyydyttyneestä rasvasta yli 50E%."

        Moni sekaravintoa syövä saa grammoina enemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin ketoilija, joka on rajoittanut kaloreiden ja hiilihydraattien määrää. Syötyjen rasvojen prosenttiosuus nousee vaikka grammamäärä pysyy samana kun ravinnosta poistaa hiilihydraatteja.

        "Syötyjen rasvojen prosenttiosuus nousee vaikka grammamäärä pysyy samana kun ravinnosta poistaa hiilihydraatteja."

        Tuon on pakko merkitä silloin samalla myös sitä, että kokonaisenergiansaanti on muuttunut.

        Ketodieetin hyötyvaikutus perustuukin olennaisesti energianrajoitukseen (en väitä että pelkästään).

        Ani harva kykenee noudattamaan ketodieettiä lopun ikäänsä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Syötyjen rasvojen prosenttiosuus nousee vaikka grammamäärä pysyy samana kun ravinnosta poistaa hiilihydraatteja."

        Tuon on pakko merkitä silloin samalla myös sitä, että kokonaisenergiansaanti on muuttunut.

        Ketodieetin hyötyvaikutus perustuukin olennaisesti energianrajoitukseen (en väitä että pelkästään).

        Ani harva kykenee noudattamaan ketodieettiä lopun ikäänsä.

        "Ketodieetin hyötyvaikutus perustuukin olennaisesti energianrajoitukseen (en väitä että pelkästään)"

        Sokerin vähentäminen vaikuttaa heti terveyteen. Join ennen vähintään 1,5 litraa sokerilimua joka päivä ja tällöin heräsin usein yöllä suu kuivana ja paita märkänä hiestä. Vaihdoin sokerilimun lightlimuun ja nämä oireet hävisivät melko nopeasti. Toki myös kalorit vähenivät ellen sitten syönyt enemmän.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Syötyjen rasvojen prosenttiosuus nousee vaikka grammamäärä pysyy samana kun ravinnosta poistaa hiilihydraatteja."

        Tuon on pakko merkitä silloin samalla myös sitä, että kokonaisenergiansaanti on muuttunut.

        Ketodieetin hyötyvaikutus perustuukin olennaisesti energianrajoitukseen (en väitä että pelkästään).

        Ani harva kykenee noudattamaan ketodieettiä lopun ikäänsä.

        Jeps. Jos ketoillessa ravinnosta tulee 75% energiasta rasvasta ja laihduttaa 1800 kcal dieetillä niin rasvasta tulee 1350 kcal eli 150 g. Aika iso määrä tuokin.

        Ketoilun hyvänä puolena on nälän puuttuminen ja huonojen hiilihydraattien poistuminen ruokavaliosta. Toisaalta se kyllä poistaa ne hyvätkin hiilihydraatit. Ravinto on myös hyvin yksipuolista ja meikäläisittäin toteutettuna tuppaa huonontamaan kolesteroliarvoja paljon.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Ketodieetin hyötyvaikutus perustuukin olennaisesti energianrajoitukseen (en väitä että pelkästään)"

        Sokerin vähentäminen vaikuttaa heti terveyteen. Join ennen vähintään 1,5 litraa sokerilimua joka päivä ja tällöin heräsin usein yöllä suu kuivana ja paita märkänä hiestä. Vaihdoin sokerilimun lightlimuun ja nämä oireet hävisivät melko nopeasti. Toki myös kalorit vähenivät ellen sitten syönyt enemmän.

        Sokeri olisi saanut jäädä keksimättä. 150 g sokeria joka päivä vivoitusjuoman muodossa on kyllä paljon.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jeps. Jos ketoillessa ravinnosta tulee 75% energiasta rasvasta ja laihduttaa 1800 kcal dieetillä niin rasvasta tulee 1350 kcal eli 150 g. Aika iso määrä tuokin.

        Ketoilun hyvänä puolena on nälän puuttuminen ja huonojen hiilihydraattien poistuminen ruokavaliosta. Toisaalta se kyllä poistaa ne hyvätkin hiilihydraatit. Ravinto on myös hyvin yksipuolista ja meikäläisittäin toteutettuna tuppaa huonontamaan kolesteroliarvoja paljon.

        "Jeps. Jos ketoillessa ravinnosta tulee 75% energiasta rasvasta ja laihduttaa 1800 kcal dieetillä niin rasvasta tulee 1350 kcal eli 150 g. Aika iso määrä tuokin."

        hoopovee

        Lopeta selittelysi kun et mitään asiasta ymmärrä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Sokeri olisi saanut jäädä keksimättä. 150 g sokeria joka päivä vivoitusjuoman muodossa on kyllä paljon.

        Syyskuussa 2019, söin sokeria keskimäärin 198g vuorokaudessa.

        Ei ollut kovinkaan hyvä olla. Energiaa tuli kuukauden aikana 4 kg enemmän kuin oli kulutus.

        Limpparia, suklaata, karkkia, pullaa ym ym.

        Keikkahommissa kun väsähtää, tilanne on toivoton, ei ole aikaa lepäämiseen ja syöminen menee hiilihydraatti ahmimiseksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Syyskuussa 2019, söin sokeria keskimäärin 198g vuorokaudessa.

        Ei ollut kovinkaan hyvä olla. Energiaa tuli kuukauden aikana 4 kg enemmän kuin oli kulutus.

        Limpparia, suklaata, karkkia, pullaa ym ym.

        Keikkahommissa kun väsähtää, tilanne on toivoton, ei ole aikaa lepäämiseen ja syöminen menee hiilihydraatti ahmimiseksi.

        Veli laihtui kesällä 15 kg lopettamalla pehmeät karkit, virvoitusjuomat ja sipsit. Hänelläkin meni varmaan se sama 200 g sokeria per päivä. Itse en ole kovinkaan perso makealle eikä suolainen/rasvainen kaan ruoka houkuta enää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jeps. Jos ketoillessa ravinnosta tulee 75% energiasta rasvasta ja laihduttaa 1800 kcal dieetillä niin rasvasta tulee 1350 kcal eli 150 g. Aika iso määrä tuokin."

        hoopovee

        Lopeta selittelysi kun et mitään asiasta ymmärrä.

        Eräs nimimerkki kirjoitti täällä pysyvänsä terveenä ja kylläisenä syömällä 200 g rasvaa päivässä. Lisäksi tietysti 250 g proteiineja ja 9 g hiilihydraatteja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eräs nimimerkki kirjoitti täällä pysyvänsä terveenä ja kylläisenä syömällä 200 g rasvaa päivässä. Lisäksi tietysti 250 g proteiineja ja 9 g hiilihydraatteja.

        Ei varmaankaan pääse nälkä tulemaan kun syö 2800 kcal päivässä.

        Noilla hiilarimäärillä saattaa jäädä vitamiinit saamatta...


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Veli laihtui kesällä 15 kg lopettamalla pehmeät karkit, virvoitusjuomat ja sipsit. Hänelläkin meni varmaan se sama 200 g sokeria per päivä. Itse en ole kovinkaan perso makealle eikä suolainen/rasvainen kaan ruoka houkuta enää.

        Onko kovat karkit laihduttavia? Siis vaihtoiko veli pehmeät karkit koviin? 😄


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko kovat karkit laihduttavia? Siis vaihtoiko veli pehmeät karkit koviin? 😄

        Ei. Luopui siis pehmeistä karkeista ja jatkoi kovien syöntiä. Ilmeisesti niitä ei kulu niin paljoa kuin pehmeitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei varmaankaan pääse nälkä tulemaan kun syö 2800 kcal päivässä.

        Noilla hiilarimäärillä saattaa jäädä vitamiinit saamatta...

        Vitamiinit ostetaan apteekista. Ne kuuluvat oleellisena osana vhh-ruokavalioon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Pahimmilla ketokarppaajilla tulee tyydyttyneestä rasvasta yli 50E%."

        Moni sekaravintoa syövä saa grammoina enemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin ketoilija, joka on rajoittanut kaloreiden ja hiilihydraattien määrää. Syötyjen rasvojen prosenttiosuus nousee vaikka grammamäärä pysyy samana kun ravinnosta poistaa hiilihydraatteja.

        Niin mutta kun ketoilun tarkoitus ei ole vähentää kaloreiden määrää, pikemminkin päinvastoin. Se on insuliini joka lihottaa, ei kalorit.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin mutta kun ketoilun tarkoitus ei ole vähentää kaloreiden määrää, pikemminkin päinvastoin. Se on insuliini joka lihottaa, ei kalorit.

        Lihomisen aiheuttaa liiallinen energian saanti eikä insuliini. Tuo on varmistettu tutkimalla energian saantia ja kulutusta sekä kehon muutoksia. Energian kulutus on mitattu hengituskaasuista. Kuuluisa (ja karppaajien maksama) tutkimus on 'Energy expenditure and body composition changes after an isocaloric ketogenic diet in overweight and obese men'. Ketogeenisen ja runsashiilihydraattinen ruokavalio eivät eronneet toisistaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin mutta kun ketoilun tarkoitus ei ole vähentää kaloreiden määrää, pikemminkin päinvastoin. Se on insuliini joka lihottaa, ei kalorit.

        Pertti Mustajoki: Jos syö vaikkapa 2500 kilokaloria päivässä kahdella tai viidellä aterialla, energiatasapainon kannalta lopputulos on sama. Elimistön kapasiteetti riittää käsittelemään hyvin isompia määriä ravintoa. Koska glykogeenivarastot täyttyvät melko nopeasti, kahden ison aterian jälkeen joudutaan rasvaa siirtämään väliaikaisesti tavallista enemmän rasvakudokseen. Mutta se tulee sieltä myös tehokkaammin käyttöön, koska aterioiden välit ovat pitempiä, ja niiden aikana rasvahappoja poltetaan enemmän.

        Näin siis, kun tarkastellaan pelkästään elimistön energiatasapainoa fysiologian kanalta. Käytännön elämässä ateriatiheydellä voi olla paljonkin merkitystä, koska se vaikuttaa ruokahalun säätelyyn ja nälän tunteisiin. Jos ylipainoinen haluaa vähentää kaloreita jättämällä lounaan väliin, usein seurauksena on ahmimistaipumusta illan suussa. Silloin kalorimäärä voi tulla paljon suuremmaksi kuin säännöllisellä ruokarytmillä.

        https://www.perttimustajoki.fi/insuliini-ei-lihota/


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pertti Mustajoki: Jos syö vaikkapa 2500 kilokaloria päivässä kahdella tai viidellä aterialla, energiatasapainon kannalta lopputulos on sama. Elimistön kapasiteetti riittää käsittelemään hyvin isompia määriä ravintoa. Koska glykogeenivarastot täyttyvät melko nopeasti, kahden ison aterian jälkeen joudutaan rasvaa siirtämään väliaikaisesti tavallista enemmän rasvakudokseen. Mutta se tulee sieltä myös tehokkaammin käyttöön, koska aterioiden välit ovat pitempiä, ja niiden aikana rasvahappoja poltetaan enemmän.

        Näin siis, kun tarkastellaan pelkästään elimistön energiatasapainoa fysiologian kanalta. Käytännön elämässä ateriatiheydellä voi olla paljonkin merkitystä, koska se vaikuttaa ruokahalun säätelyyn ja nälän tunteisiin. Jos ylipainoinen haluaa vähentää kaloreita jättämällä lounaan väliin, usein seurauksena on ahmimistaipumusta illan suussa. Silloin kalorimäärä voi tulla paljon suuremmaksi kuin säännöllisellä ruokarytmillä.

        https://www.perttimustajoki.fi/insuliini-ei-lihota/

        Näinpä. Jokaisen täytyy kuvioida itselleen sopiva ruokailurytmi. Minulla kevyt aamiainen, isohko lounas, kevyt päivällinen ja kevyt iltapala on toimiva. Lounas voi myös olla kevyt ja isohko päivällinen toimii. Hirveää nälkää ei kannata kerätä koska silloin syön liikaa.

        Ihmisen perusinsuliinintuotanto riittää varastoimaan kaiken energian ja proteiinilla on korkea insuliini aste niin aika pitkälle voi unohtaa insuliinin vaikutuksen painoon. Insuliinia käyttävillä diabeetikoilla liiallinen insuliini kyllä lihottaa mutta se johtuu liian matalasta verensokerista.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Näinpä. Jokaisen täytyy kuvioida itselleen sopiva ruokailurytmi. Minulla kevyt aamiainen, isohko lounas, kevyt päivällinen ja kevyt iltapala on toimiva. Lounas voi myös olla kevyt ja isohko päivällinen toimii. Hirveää nälkää ei kannata kerätä koska silloin syön liikaa.

        Ihmisen perusinsuliinintuotanto riittää varastoimaan kaiken energian ja proteiinilla on korkea insuliini aste niin aika pitkälle voi unohtaa insuliinin vaikutuksen painoon. Insuliinia käyttävillä diabeetikoilla liiallinen insuliini kyllä lihottaa mutta se johtuu liian matalasta verensokerista.

        "isohko lounas"

        Silloin kun minä olin 42 kg massiivisempi ajattelin aivan samalla tavalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "isohko lounas"

        Silloin kun minä olin 42 kg massiivisempi ajattelin aivan samalla tavalla.

        Olen huomannut, jos olen käynyt lounasaikaan lounaalla, että sieltä ei tahdo selvitä alle 2000kcal pois.

        Suomalainen on tottunut seisovan pöydän isoihin annoskokoihin ja niitä tarjotaan myös lautasannoksina.

        Kun menin Tallinnaan tavis lounaspaikkaan, ihastuin ensin edulliseen hintaan, mutta kun annos tuli eteen, ymmärsin että hinta johtui aika pitkälti siitä, että annoskoko oli puolet suomalaisesta.

        Söin vähän pettyneenä, mutta huomasin että se taisi ollakin järkevämpi annoskoko, ei tullut ähky, eikä silmä alkanut luppaamaan keskellä päivää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "isohko lounas"

        Silloin kun minä olin 42 kg massiivisempi ajattelin aivan samalla tavalla.

        Silloin kun minä olin sata kiloa painavampi massiivikalorihöpöttäjä, söin koko ajan isoja aterioita ja niiden välillä napostelin koko ajan. Nyt syön isohkoja aterioita kerran tai pari kertaa päivässä ja aina tarvittaessa muutaman kevyemmän välipalan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "isohko lounas"

        Silloin kun minä olin 42 kg massiivisempi ajattelin aivan samalla tavalla.

        Minun isohko lounas tai päivällinen on tuollaiset 800 kcal eli ei mikään massiivinen annos.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen huomannut, jos olen käynyt lounasaikaan lounaalla, että sieltä ei tahdo selvitä alle 2000kcal pois.

        Suomalainen on tottunut seisovan pöydän isoihin annoskokoihin ja niitä tarjotaan myös lautasannoksina.

        Kun menin Tallinnaan tavis lounaspaikkaan, ihastuin ensin edulliseen hintaan, mutta kun annos tuli eteen, ymmärsin että hinta johtui aika pitkälti siitä, että annoskoko oli puolet suomalaisesta.

        Söin vähän pettyneenä, mutta huomasin että se taisi ollakin järkevämpi annoskoko, ei tullut ähky, eikä silmä alkanut luppaamaan keskellä päivää.

        2000 kcal on aika paljon ruokaa. Rasvanakin 220 g ja rasvaisen lihana Mari ltei Kilo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen huomannut, jos olen käynyt lounasaikaan lounaalla, että sieltä ei tahdo selvitä alle 2000kcal pois.

        Suomalainen on tottunut seisovan pöydän isoihin annoskokoihin ja niitä tarjotaan myös lautasannoksina.

        Kun menin Tallinnaan tavis lounaspaikkaan, ihastuin ensin edulliseen hintaan, mutta kun annos tuli eteen, ymmärsin että hinta johtui aika pitkälti siitä, että annoskoko oli puolet suomalaisesta.

        Söin vähän pettyneenä, mutta huomasin että se taisi ollakin järkevämpi annoskoko, ei tullut ähky, eikä silmä alkanut luppaamaan keskellä päivää.

        Minä söin usein ennen todella nälkäisenä kilon ranskalaisia perunoita ja 18 kalapuikkoa. Näppituntumalta ajettelin siinä olevan noin 1000 kcal, mutta kun laskin kalorit, niin siinä oli yli 2000 kcal. Sen jälkeen en ole syönyt ranskalaisia perunoita ollenkaan.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Minun isohko lounas tai päivällinen on tuollaiset 800 kcal eli ei mikään massiivinen annos.

        Suurirasvaisen / suuriöljyisen aterian rasvahapot alkavat lurahtamaan kupeille jo 3h aterian jälkeen. Noin 20% dietaarisista rasvahapoista on mennyt kupeille 6 tuntia aterian jälkeen. Lähde: 'Selective partitioning of dietary fatty acids into the VLDL TG pool in the early postprandial period', (J. Lipid Res. 2003. 44:2065–2072).

        Tuo tutkimus tehtiin aterialla jonka rasvahapot oli isotooppimerkattu, aterian koostumus on kuvattu taulukossa 1, sen energiamäärä oli 3247 kJ eli 776kCal. Luultavasti aterian ei edes tarvitse olla liian suuriöljyinen/suurirasvainen vaan vain liian suurienerginen sillä maksa valmistaa energian ylimäärästä läskiä, oletan että tutkimuksessa käytettiin siksi öljyjä että ne saatiin merkattua.

        Se osuus liikaenergiasta jokä päätyy triglycerideiksi rasvakudokseen on poissa välittömästä aineenvaihdunnasta, sen saa käyttöön vain kieriskelemällä nälän tuntemusten kanssa.

        Se hokema että kuinhan (vuorokaudessa keskimäärin) syö sen verran kuin (vuorokaudessa yhteensä) kuluttaa, niin ei hihoa eikä laihdu on tietenkin fakta. Mutta, jos tuon tilanteen ollessa voimassa, ateriat ovat liian suurienergisia niin osa energiasta lurahtaa aina aterian jälkeen kupeille, eli ihminen ei efektiivisesti saakkaan käyttöön sitä energiamäärää minkä kuluttaa, joten tilanne käy pitemmän päälle kestämättömäksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suurirasvaisen / suuriöljyisen aterian rasvahapot alkavat lurahtamaan kupeille jo 3h aterian jälkeen. Noin 20% dietaarisista rasvahapoista on mennyt kupeille 6 tuntia aterian jälkeen. Lähde: 'Selective partitioning of dietary fatty acids into the VLDL TG pool in the early postprandial period', (J. Lipid Res. 2003. 44:2065–2072).

        Tuo tutkimus tehtiin aterialla jonka rasvahapot oli isotooppimerkattu, aterian koostumus on kuvattu taulukossa 1, sen energiamäärä oli 3247 kJ eli 776kCal. Luultavasti aterian ei edes tarvitse olla liian suuriöljyinen/suurirasvainen vaan vain liian suurienerginen sillä maksa valmistaa energian ylimäärästä läskiä, oletan että tutkimuksessa käytettiin siksi öljyjä että ne saatiin merkattua.

        Se osuus liikaenergiasta jokä päätyy triglycerideiksi rasvakudokseen on poissa välittömästä aineenvaihdunnasta, sen saa käyttöön vain kieriskelemällä nälän tuntemusten kanssa.

        Se hokema että kuinhan (vuorokaudessa keskimäärin) syö sen verran kuin (vuorokaudessa yhteensä) kuluttaa, niin ei hihoa eikä laihdu on tietenkin fakta. Mutta, jos tuon tilanteen ollessa voimassa, ateriat ovat liian suurienergisia niin osa energiasta lurahtaa aina aterian jälkeen kupeille, eli ihminen ei efektiivisesti saakkaan käyttöön sitä energiamäärää minkä kuluttaa, joten tilanne käy pitemmän päälle kestämättömäksi.

        Vaikka laihdun niin minulla ei ole nälkä joten en ymmärrä mitä väliä sillä on kuinka paljon rasvaa ateriassa on. 150 g lihapullia, 150 g täysjyväpastaa, 300 g punakaalia ja 15 g rypsiöljyä tuottaa 730 kcal. Rasvasta 47E% eli varsin sopivasti.

        Kun syön lounaan noin kello 11 ja päivällisen kello 18 niin tuo on kulutettu sopivasti pois.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        2000 kcal on aika paljon ruokaa. Rasvanakin 220 g ja rasvaisen lihana Mari ltei Kilo.

        Äh

        Itse käytän jouleja energioita laskiessa niin nyt tuli muunnosvirhe. Tuossa olisi pitänyt lukea 1000 kcal, eikä 2000 kcal.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suurirasvaisen / suuriöljyisen aterian rasvahapot alkavat lurahtamaan kupeille jo 3h aterian jälkeen. Noin 20% dietaarisista rasvahapoista on mennyt kupeille 6 tuntia aterian jälkeen. Lähde: 'Selective partitioning of dietary fatty acids into the VLDL TG pool in the early postprandial period', (J. Lipid Res. 2003. 44:2065–2072).

        Tuo tutkimus tehtiin aterialla jonka rasvahapot oli isotooppimerkattu, aterian koostumus on kuvattu taulukossa 1, sen energiamäärä oli 3247 kJ eli 776kCal. Luultavasti aterian ei edes tarvitse olla liian suuriöljyinen/suurirasvainen vaan vain liian suurienerginen sillä maksa valmistaa energian ylimäärästä läskiä, oletan että tutkimuksessa käytettiin siksi öljyjä että ne saatiin merkattua.

        Se osuus liikaenergiasta jokä päätyy triglycerideiksi rasvakudokseen on poissa välittömästä aineenvaihdunnasta, sen saa käyttöön vain kieriskelemällä nälän tuntemusten kanssa.

        Se hokema että kuinhan (vuorokaudessa keskimäärin) syö sen verran kuin (vuorokaudessa yhteensä) kuluttaa, niin ei hihoa eikä laihdu on tietenkin fakta. Mutta, jos tuon tilanteen ollessa voimassa, ateriat ovat liian suurienergisia niin osa energiasta lurahtaa aina aterian jälkeen kupeille, eli ihminen ei efektiivisesti saakkaan käyttöön sitä energiamäärää minkä kuluttaa, joten tilanne käy pitemmän päälle kestämättömäksi.

        Lurahtaa dietaarisesti housuihin, ei kupeille.

        Kun syö kohtuudella kasvirasvoja, proteiinia, täysjyvää, hedelmiä, marjoja, vihanneksia, palkokasveja ja muita kasvikunnan kuitupitoisia tuotteita, mitää ei lurahda kupeille.

        Dietaarinen on siis tiputuksen kautta saatu sekä syöty ja juotu energia.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Vaikka laihdun niin minulla ei ole nälkä joten en ymmärrä mitä väliä sillä on kuinka paljon rasvaa ateriassa on. 150 g lihapullia, 150 g täysjyväpastaa, 300 g punakaalia ja 15 g rypsiöljyä tuottaa 730 kcal. Rasvasta 47E% eli varsin sopivasti.

        Kun syön lounaan noin kello 11 ja päivällisen kello 18 niin tuo on kulutettu sopivasti pois.

        "Vaikka laihdun niin minulla ei ole nälkä"

        Niinpä niin. Olet kertonut että "laihdut 2 kg/vuosi, se on 5.479 gramma/vrk, eli noin 48.5 kCal/vrk. Ja silti, kovapäisenä uskovaissena, tai helppoheikkinä, selität että lipität 15 g paistoöljyä vuorokaudessa, josta mätkähtää kepeät 132.6 kCal/vrk täysin turhaa energiaa.

        Sitä että menettää painoaan luiden hapertumisen ja iän aiheuttaman muun kuihtumisen takia, ei kutsuta laihtumiseksi.


    • Anonyymi

      No on se tavan huijari. Pakastimet ja jääkaapit kun yleistyivät, eikä tarvinnut umpisuolata ruokia. Hän alkoi valistaa kansaa ja parantaa ja onnistuihan se, mutta siihen ei puskalla ollut arpaa, ei osuutta.
      Mikä tieteellisen työn se nyt sitten on tehnyt.

      • Tuossa viitataan P-K -projektiin joka ei ollut tutkimus vaan interventio. Ennen sitä Suomessa oli maailman korkein sydäntautikuolleisuus ja nyt se on eurooppalaista keskitasoa eli projekti oli kyllä menestys.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuossa viitataan P-K -projektiin joka ei ollut tutkimus vaan interventio. Ennen sitä Suomessa oli maailman korkein sydäntautikuolleisuus ja nyt se on eurooppalaista keskitasoa eli projekti oli kyllä menestys.

        Ei se ollut kylläkään P-K -projektin ansiota. Sinulla on vain sellainen assiosiaatio mielessäsi koska kiinnityt mielelläsi guruihin, joko palvoen tai demonisoiden. Tarvit niitä jostain syystä, henkilöimistä. Et ajattele itsenäisesti. Yleinen hyvinvoinnin lisääntyminen, sosiaaliturva, työterveyshuolto jne on ollut terveyden kohoamisenkin taustalla. Liikuntakasvatuksen merkitys on myös huomattava. Itse olen asunut kaukana pohjoiskarjalasta. Puskan opit on merkityksettömiä ja kansakunnan tila oli jo menossa terveellisempään suuntaan paljon ennen Puskaa. Hän vain kokosi siitä kunnian jostain syystä. Oli margariinitehtaan mannekiinina, niin taisi olla siellä suunnalla oma lehmä tiukasti ojassa. Tässä kuva vanhasta lehdestä:

        http://wainanjutut.blogspot.com/2012/03/tuhannen-tutkimusta-pohjois-karjalaan.html


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe