Amican uusi 'upea' johtamisjärjestelmä ja organisaatiouudistus

puuveistos

Onko teillä muilla Amican työntekijöillä millaisia kokemuksia organisaatiouudistuksesta ja uudesta johtamisjärjestelmästä (tai mikä lie) ???
Uudet systeemit mittareineen, tehostamisineen ja rinkipäälliköineen vaikuttavat aivan järjettömiltä. Tosin vasta hetkenhän ne ovat olleet käytössä, mutta ei hyvältä vaikuta. Työntekijät laitetaan entistäkin tiukemmalle ainakin täällä meidän 'ringissä'.
Vai onko teillä positiivisempia kokemuksia, joiden avulla saisin itseni motivoitua innostumaan näistä muutoksista...

58

4527

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ole,,

      Mitään positiivista sanottavaa, kyseisestä järjestelystä. Tuntuu siltä että firma piiskataan myynti kuntoon ja muutaman vuoden päästä tulee suuri uutinen ja niin on amica myyty!!! Toivottavasti parempiin ja osaavampiin käsiin...

    • jepujepujeeeeee

      No eipä oo kehumista. Saas nähdä kauanko työntekijät jaksaa tätä meininkiä.

    • ...........

      Tämä uusi organisaatiomuutos on vienyt ainakin meidän ravintolan toimintaa alaspäin. Liekö se ollut tarkoitus?
      Itse suunnittelen Amicalta lähtöä kunhan saa lomat pidettyä. Ei tuollaista touhua selväjärkinen kattele.

    • Myös uhri

      Nää on just niitä juttuja joista ei ääneen puhuta, ainakaan palavereissa ym. sellaisissa. Ja esimiehen kuullen ollaan niin samaa mieltä että..
      Ihan pelleilykshän touhu on mennyt, ei mitään rajaa!!
      Tuhon tietä kulkee amica.. Eikä siinä mitään, aivan sama, mutta työntekijät jää työttömäks, se huolettaa, ei ison ja mahtavan Fazer-konsernin tappio..

    • kohta entinen amikal

      Pers edellä puuhun mennään ainaki täällä Turun puoless
      Orgais.uudistusjatus varmaan ihan ok, mutt ku ei toimi
      Henkilökunta vetää itensä ihan piippuun ja sitt sairaslomat paukkuu
      Kaikki veretty viimesen pääll tiukall henkilökuntaa vähennetty eikä enää saa käyttää eres vuokratyövoimaa

    • .......

      Se on Amicalla alkanut oikeen kunnon alamäki. Pian tulee toinen firma ja vie Amican paikat.

    • ...........

      Jotkut Amican operatiivisista päälliköistä ovat todella epäpäteviä työhönsä. Esim. Espoosta näitä löytyy.

      • apuuvva

        Ja Tampereella on ainaki yksi tosi taitamaton rinkiravintolapäällikkö, ulkopuolelta tullut
        Millähän avuilla lienee päässy työhönsä???!!!


      • amican orja
        apuuvva kirjoitti:

        Ja Tampereella on ainaki yksi tosi taitamaton rinkiravintolapäällikkö, ulkopuolelta tullut
        Millähän avuilla lienee päässy työhönsä???!!!

        Joo, meilläkin tampereella on yksi paska pää joka ei kyllä osaa hommansa, mutta ei kannata välittää ..ei tehdä mitään ylimääräistä ja lähdetään kotiin silloin kun kello naksahtaa...uusi johtamisjärjestelä on tuonut minulle ihan uuden asenteen eli ei ole millään enää väli...kunhan käyn töissä


    • Olen niin väsynyt

      Homma on mennyt täysin päin hel...tiä.
      Negatiivisista asioista on kielletty puhua.
      Kokin paikkoja ollut auki jo kuukausia, eikä kukaan tule.

      • tuleva amicalainenko

        Missä???
        Voisin hakea sitä hommaa jos vain tiedän mihin soitan


    • Resteliläinen

      Nykyisin Fazer Foods?...no, toiminta aikas peestä. Olin n.kuukausi sitten työhaastattelussa kokin tehtäviin lokakuun alussa avattavaan työpaikkaruokalaan. Haastattelu meni hyvin ja luvattiin ottaa yhteyttä seuraavan viikon lopulla, ei kuulunut mitään. Soitin sinne n.2viikkoa haastattelun jälkeen tiistaina, lupasivat ilmoittaa loppuviikosta. Taaskaan kuulunut mitään. Seuraavan viikon tiistaina soitettiin että vihdoinkin perjantaina saan tietää. Eipä taaskaan kuulunut mitään. Aikas huonosti alkaa Fazer ura jos alkaa, tuli jo kinattua palkankorotusta nykyisestä työpaikasta ja luvattiin, hyvä niin vaikkakin epäsäännöllinen vuorotyö jatkuukin. Pitää ajatella positiivisesti: hyvä ett on töitä ja säännölliset tulot.

      • Tsemppiä ja hymyä

        Tällasta sattuu toisinaan, myös minun kohdalleni.
        Silti ei pidä yleistää jos yksi ei osaa käyttäytyä eikä pitää sanaansa niin älä yleistä eivät he kaikki ole samanlaisia

        Ajattele niin että, juuri se paikka ei ole sinua varten jos kohdellaan noin et olisi halunnutkaan sinne töihin
        Silti koko Amica ei ole samanlainen vaikka joku päällikkö syökin sanansa
        Onneksi on useampia amicoita. Hae toiseen paikkaan kyllä niitä aina välillä ilmaantuu


    • turhuuksien turhuus

      Eipä ole paljoa kehumista ihan turhaa touhua ja aikaaa kuluu
      Sinäki aikana vois tehdä jotain tarpeellisempaa
      Työtahtia kiristetään kokoajan ja aina joku paikka "huutaa" tekijää
      Siivoamaan ja järjestelemään et koskaan ehdi kaaos vain lisääntyy

      Mittareita piirrellään seinille ja pidetään palavereja eikä kuitenkaan mikään toimi
      Turhaa, turhaa räpellystä

    • Resteliläinen

      Juu, jatkuupi "ura" Restelissä, ei vaihtunut Fazeriin. Palkankorotuksenkin sain puhuttua, nousi uudelle tuhatluvulle lisät. Edelleen pääasia on ett on töitä ja saa lainoja/laskuja maksettua ja säästöönkin vielä vähän. Työniloa kaikille.

    • iht

      Seurasiko kukaan perjantain uutisia ja sitä kun fazeria moitittiin ulkolaisista raaka-aineista, virolaista salattia, kiinalaista kalaa, naudanliha jostain jne?... alkoi kyllä yököttään koko ajatus mitä moskaa syöttävät.

      • Arttu Sakari

        Reilu vuosi sitten espoon suunnalla puhuttiin paljon hiili jalanjäljen pienentämisestä amican paikoissa. Samaan aikaan aloitettiin tuomaan virosta lounasruokia espoon ravintoloihin. Hävetti laittaa esille ja olla ylpeä lähiruuasta.


      • Anonyymi

        Lähempänä Tallinnan tehdas on Espoota, kuin Juupajoki.


    • Ei hyvä...

      Pomoja lisää, paperiden pyörittelyä ja sääntöjä. Maalaisjärjen käyttö kiellettyä ja varsinkin asioista puhuminen niiden oikeilla nimillä on suuri synti.

      • raksamaan

        Asiakkaatkin sen näkee. Seinäjoella messureissulla oli hauska katsella kun mummo pyyhki pöytiä ja ``ripeä`` nuorukainen lepuutteli jalkojaan kahvilan tiskillä. Koko paikassa oli jotenkin negatiivinen vire, kysyin jotain safkasta niin vuoropäällikkö ei tainnut tietää ruokalistasta mitään vaikka seisoi sen vieressä.


    • rrokokk

      Pilkkua raiskataan oikein urakalla, ihmeellisiä sääntöjä, ylitöitä ei saa tehdä. Jos teet nii kuulet kyllä siitä.Syödä ehdit pikaisesti, ruokaraha kk 110 euroa, ruokaa ei kierrätetä...kaikki biohon vaikka ois kuinka hyvää. Siivota et kerkeä, josta kuulet myöhemmin. Alimiehitys 60% ajasta jonka olen ollut amicalla..onneksi on kivoja työkavereita.

      • rok rook

        Mitkä on Fazer konsernin edut?


      • Arttu Sakari
        rok rook kirjoitti:

        Mitkä on Fazer konsernin edut?

        Henkilökunta myymälä vantaalla ja 5-10 % alennus fazerin kahviloissa- Siinä henkilökunta edut


    • Ex-sodexolainen

      Suo siellä, vetelä täällä. Kai se alkaa olla tilanne yhtä kaoottinen joka firmassa.

      • Arttu Sakari

        Niin kai se on. Sodexolla taitaa olla vaikeuksia maksaa palkkoja ajallaan ja oikein...


    • ex-sodexolainen

      Palkanmaksu ulkoistettu. Kun palkat hoidettiin omassa talossa, ei aina ollut kiirettä lukea palkkatietoja, koska ne olivat joka tapauksessa oikein ja puhelimella pääsi nopeasti selvittämään asioita.

    • Eteenpäin!!

      Aina voi ottaa lopputilin. Maailmani kirkaistui heti!
      Eipähän tarvitse enää leikkiä lastentarhan opettajaa.
      Olen tussitauluihin piirrellyt ihan tarpeeksi ala-asteella.
      Harmi, että Fazeria ei työntekijöiden motivoiminen saatikka kannustus kiinnosta.
      Noh, kyllä he sen huomaavat. Todella moni Fazer Food Servicen ravintolaesimiehistä odottaa tilaisuutta vaihtaa työnantajaa.

    • väsykeittäjä

      Ja amican byrokratia senkun jatkuu tänäkin vuonna! Ei oo todellista mitä numeroiden piirtelyä ja raporttien väsäystä. Ja jos ei tajuu niin vielä liikenevaloilla esitetään homma. Huhh huhh luulis että systeemi ois jo hallussa ja siirryttäis eteenpäin tekemään niitä oikeita töitä.

      • Kyllästynyt..

        Ihan on älyttömäksi touhu mennyt, kaikki negatiivinen palaute kiellettyä tai vähintäänkin epäsuotavaa. Ja byrokratia on mennyt järjettömäksi, päälliköitä päälliköiden päälle palkataan istumaan toimistossa ja keittiö väki, sali, tarjoilijat, kokit tekevät heidänkin työt tilauksista lähtien! Mitä tekee suunnittelijat? Pää paikalta tulee valmiit esim. 6vk kiertävät listat, jos näkee että samat ruoat toistuvat ja pyytää vaihtamaan jotain vastaus on "ei voi,kiellettyä" !!! USKOMATONTA! Mitä suunnittelemista on jo suunnitellussa ja lukkoon lyödyssä? Ja aamu ja iltapalaverin idea on vesittynyt, kun kiiressä pakotetaan tulemaan aamuin illoin 7min. palaveriin jossa ei ole mitään sanottavaa, mutta jota yritetään pitää kun on pakko!! Vieläköhän kaikissa paikoissa nuo pidetään, en usko, kai järki on voittanut. Pidetään jos asiaa, muuten ei. Henkilöstö tyytyväisyys laskee vuosivuodelta ja tosi moni on lähdössä talosta, syynä typerät ja epäonnistuneet "uudistukset".


    • Näinpä juuri...

      Palavereja ja paperin pyörittelyä, siinä on amican uusi johtamis järjestelmä.
      Henkilökunnan palaverissa vaan kehutaan kuinka kaikki on hienosti ja henkilökunta on niiiiin tyytyväistä ja iloista, ainakin kun työtyytyväisyys kyselyn vastauksia käydään läpi kaavioiden ja mittareiden kanssa. No haku on päällä ja toivon että pian vapaus koittaa...

      • Jep.

        Vaihdetaanko??? Yksityinen paikka, saat tehdä mitä haluat kunhan on halpaa, mihinkään et saa käyttää rahaa, koita olla innavatiivinen, mutta se ei saa maksaa mitään


    • Firmaa vaihtanut

      Minä äänestin jaloillani! Sain tarpeekseni taulukoista ja ainaisesta hektisyydestä. Työt vain jatkuvasti lisääntyivät. Firman palveluksessa meni toistakymmentä vuotta. Irtisanouduin viime kesänä, enkä ole katunut sitä päivääkään! Uusi paikka löytyi nopeasti: lähempää ja paremmalla palkalla. Olen enemmän kuin tyytyväinen!

      • Ei voi ymmärtää

        Perse edellä puuhun järjestelmä. Tahti kiristyy, mitään ei saa ja voi tehdä ilman ohjeistusta vaikka järki sanoisi toista. Ei kehuja, haukkuja vaan ja ryhmiksinä ihmisiä joilla ei minkään valtakunnan ihmisjohtamistaitoja. En usko järjestelmään, vaikka jotain hyvääkin siinä on. Ihmisellä ei enää arvoa työntekijänä. Ne joilla ruskea kieli pääsee lellikeiksi. Ne jotka uskaltaa sanoa mielipiteensä leimataan. Amica-kultti on jo ilmiö johon en halua. Parempaa odotellessa. Toivottavasti pian.


    • Entäpä, mitä kokit tykkäätte Plus-systeemistä???

      • Artturi,

        Plussa systeemi ..... Paljon on kesken siinä(kin ) . Talossa touhuavat sellaiset ihmiset joilta on kadonnut käsitys hyvästä ruuast ja asiaksapalvelusta, joihin amica on perinteisesti panostanut. Tämän hetkinen johtamistapa on rahat pois tyhmiltä asiakkailta ja jos joku valittaa voidaan ja pitää löytää syyllinen jostain jota syyttää.


    • venliina

      Kolmas kokki menossa vuoden sisään...

    • Tinakenkätyttö

      Amicaa vedätetään nyt oikein kunnolla, uskooko ne oikeesti, että tuo toimintatapa toimii kentällä. Viestit eri paikkakunnilta kertoo toista. Ihan ulkopuolisena haastellut ja kuunnellut kommentteja Amican työntekijöiltä.

    • BÖÖ3829

      Niin paska duunipaikka.Paska palkka ja ei mitään lisiä vaikka olisit kellon ympäri duunissa...kun on tää mahtava työaikapankki! Just joo hei.ja asiakkaalle kun sanot että avaamme vasta kello 8 saat kirjallisen varoituksen! kun pitää olla JOUSTAVA!!! haloo mitä varten ne kahvilan aukiolot sitten on?!? siis niin vituttaa koko töihin meneminen.

    • Vanhako?

      Tuntuu olevan hyvin aluekohtaista tuo Amican touhu, riippuu ihan isosta pomosta, toisaalla käytetään maalaisjärkeä, toisaalla taas tehdään kaikki just pilkulleen ohjeiden mukaan, kun iso pomo käskee ja pienenmmät pomot ei uskalla sanoa vastaan. Pitkään talossa olleita ei enää arvosteta , vaan halutaan uutta verta pienemmällä palkalla. Meillä kun onki niiiiiiiin isot palkat, ihan hävettää sanoa palkkaansa, kun kunnallakin tienataan jo paremmin.

    • yks vaan

      Ihmiset ajetaan loppuun pienellä palkalla!!

    • Jep,jep

      Kuullut että amica on jo joissakin paikoissa luopunut systeemistään ... :)
      Hienoa että vielä joku tai jotkut haluavat tehdä oikeeta ruokaa hyvistä raaka aineista...

    • Booster2
    • seonloppuny

      Amicalaiset pääsee kunnalle ja palkka nousee. So moro, mallu. Näin Roissa. Kivat teille!

    • totuus
      • A.O.P

        No tuo simputus olis voinut tapahtua hytähyvi myös amicalla. Etenkin jos päälikköinä olisivat olleet Marja ja Terttu...


    • Ritu66

      Ei ole positiivisempia kokemuksia.

      Laitoin juuri äsken Amican sivuille alla olevan arvostelun. Nyt laitan sen tänne koska eivät takuuvarmasti sitä julkaise.

      Jos sattuu pääsemään hyvään pisteeseen töihin niin ainoa huonopuoli on ala-arvoinen palkkaus.
      Kun sitten joutuu siihen huonoon pisteeseen missä pomo juoksuttaa edes takas niin, ettei saa edellistä työtä valmiiksi, on tuo pomo täyttänyt ensinmäisen ja pahimman tunnusmerkin huonosta johtamisesta.

      Näitä huonoja pomoja tuntuukin sitten riittävän vaikka muille jakaa. Poikkeuksiakin on, mutta pyrkivät kyllä vaihtamaan työnantajaa kun huomaavat että eivät pysty vaikuttamaan positiivisesti työpaikan ilmapiiriin.

      Palaverit pidetään yleensä pahimpaan aikaan, eli juuri silloin kun olisi saatava hommat valmiiksi.

      Jos haluaisit vaihtaa talon sisällä paikkaa, niin se ei onnistu ei sitten millään. Mutta kun pomo keksii vaihtaa sinut toiseen toimipisteeseen niin sinne on sitten mentävä vaikka et haluaisikaan.

      Amicalla on henkilöjohtaminen annettu täysin ammattitaidottomien lipojien käsiin, ja siitä kärsii koko työntekijä porukka, ja pitkässä juoksussa koko konserni. Tähän nimenomaiseen asiaan olisi firman johdon puututtava mitä pikimmin.

      Ei ole mikään ihme että työntekijät sairastuvat ja stressaantuvat tällaisesta kohkaamisesta ja päämäärättömyydestä.

      • Ravintolaesimies

        Samaa mieltä, lähdin kahdenkymmenen työvuoden jälkeen pois kyseisestä firmasta kun viimeiset kaksi vuotta on ollut sellaista paskaa että ei mitään rajaa, orjana saa tehdä töitä ja kaikki ylityöt jää korvaamatta :(


    • Mie vaan...

      Ainakin meidän työpaikalla säästetään käyttämällä (riistämällä) työkokeilijota sekä harkkareita. Työkokeilijat saa painaa ihan normaalia tahtia ja vakuutusyhtiö maksaa viulut eikä tarvitse palkata ketään tilalle.

      • Virhekö

        3 vuotta sitten lähdin amicalta, enkä ole katunut päivääkään! Pitkän työhistorian aikana mua ei olla kohdeltu missään niin huonosti ku amicalla! Palkkaus on aivan naurettava työmäärään nähden, ja kaikki on sitten työntekijöiden vika ku joku menee mönkään, vaik pitäis kattoo esimiesten tai herrojen suuntaan. Mä en onnellisempi vois olla siit, ettei koskaan tarvi mennä takaisin. Kotiinviemisiks sain välilevyn pullistuman ja burn outin.


      • eienääkoskaanfasulle

        Niin lähdin minäkin vetää amicasts tuli sellanen rrp ( SB) hirvee eukko oikee paskapää, ja operatiivinen päällikkö ei tehny mitään. Nyt palkka 300 enemmän ku fasulla ja töitä murto osa fasun työmäärästä ei oo tarvinnu päiväunia ottaa fasun lähdön jälkeen, kaikille sanon että älkää menkö fasulle jos ovat ajatelleet hakea töihin sinne.


    • Hetkisinen

      Mikä mahtaa olla tilanne 2019, onko Fazer jo parempi työnantaja?

      • Anonyymi

        Jos olet tukityöllistetty, n.............. , tai kumarrat syvään, olet hyvä työntekijä.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Antell on sentään kotimainen. Fazer myi foodin briteille.


      • Anonyymi

        Eipä sillä kotimaisuudella näytä olevan merkitystä työsuojelun ja työhyvinvoinnin kannalta katsottuna, mikä on merkillistä. Ravintola-alalle ei tosiaankaan kannattaisi Suomessa kouluttautua. Työolot on surkeimmista surkeimmat ja Antell vetää tismalleen samaa linjaa kuin muutkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä sillä kotimaisuudella näytä olevan merkitystä työsuojelun ja työhyvinvoinnin kannalta katsottuna, mikä on merkillistä. Ravintola-alalle ei tosiaankaan kannattaisi Suomessa kouluttautua. Työolot on surkeimmista surkeimmat ja Antell vetää tismalleen samaa linjaa kuin muutkin.

        Vieläkö amican sapuskat tulee Virosta? Aikanaan tuli lasagnet sun muut ja kokit vain lämmitteli…tai kokki kun ei enempää tarvittu


    • Anonyymi

      Ja sama meno ei kun jatkuu vaikka nimi on muuttunut compass-groupiksi. Aivan käsittämätöntä toimintaa. Rekryssä on aivan amatöörejä töissä, jotka luulee tietävänsä minkälainen hemmo on hakenut paikkaa, ei paikkaa papereilla haeta vaan ammattitaidolla ja jos olet yli 50-vuotias on turha haaveilla(???) päästä töihin.

      • Anonyymi

        Ei kai kukaan ole niin idootti, että haaveilee pääsevänsä tuohon puljuun(compass-group) töihin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6063
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3836
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      249
      2188
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1860
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1303
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe