Forester automaatti -08 -> kokemuksia?

4wheelisti

Perheeseemme ajateltu toiseksi autoksi nelivetoa. Kenellä on oikeasti käyttökokemuksia Sub. For. automaatista? Paljonko huoltovälit ja kuinka kalliit huollot? Onko jotain "pikkuvikoja"? Pelaako talvella? Kiitos kommenteista.

14

7062

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • subnaru

      Talviautoksi en suosittele, koska polttoaineensyöttö jäätyy ainakin minulla vähän väliä. Kuskin penkin kiinnitysmekanismi on sellainen, että ainakin normaalikokoiisella penkki irtoaa ajan mittaan kokonaan kiinnityksistään ja vaatii erityistoimenpiteitä.

      Lokasuojat ruostuvat helposti, ja merkkikorjaamolla sanoivat olevan tuttu ongelma.

      Vaihteiston öljyt on hyvä vaihtaa 20 000 km välein, koska metalli hileytyy ja on heikkotekoista. Tällä vältetään ajan saatossa väistämättä tulevat kulumat. Öljynvaihto maksaa tampereella noin 400 euroa, joten aika kalliiksi auto tulee käytössä, jos on vähänkään enemmän ajoa.

      Muuten auto on loistopeli!

      • vanhassa vara paremp

        Kannattaa harkita sitä vanhakorista Foresteria kakkosautoksi.

        Toimii, ei vikoja pal mittää.
        hyvä ns. yleisauto.


      • 2.5cvt ua

        Häh??Noil 90 luvun alun subbeil ajettu aut laatikoil/neliveto tekniikal isoja kilsoja.Lähinnä kori ruostuu,ennen kun tekniikasta kannattaaaa murehtia(toki huolto-ohjeiutten mukaan huoltaa)Ja unohda uudehko forre,legacyyn saa satakertaa ´paremman automaattilaatikon


      • äkstee

        Onhan se ihme jos vuodessa auto on noin huonontunut.
        Itsellä kun on Forester automaatti 2007 ja en kyllä tiedä miten tuosta voisi talviauto paremmaksi tulla.
        Kohta 80 tuhatta mittarissa ja 4. talvi takana ja ainoa häiriö on ollut kesällä, merkkivalot mitkä ei matkantekoa estäneet.
        Mikähän on normaalikoko jolla penkki ei kestä, täällä on kyllä kestänyt.
        Yksikään huolto ei ole maksanut 400 euroa.


    • Subbefani

      Mulla on 2008 mallinen Forester 2,5 XT AT. Edelliset kolme autoakin on ollut Subaruita, yksi Impreza ja sitten Forestereita. Kaikki automaatteja.

      Ikinä en ole Subarua vienyt ylimääräisille korjaamokäynneille, ainoastaan määräaikaishuoltoihin, jotka nykyisessä ovat 15 000 kilometrin välein, eli en tiedä mistään vioista.

      Viimeksi 60 000 kilometrin huolto maksoi 264,50 euroa, sisältäen etujarrupalojen vaihdon. jarrupaloista varmaan extra satanen. Huoltoliikkeenä käytän http://www.fixus.fi/www/fixuswww_v2.nsf/sp?Open&cid=3179403 , jota olen käyttänyt aina.

      Talvellahan tuo Forester vasta pelaakin, on se toki mukavan ripeä kesälläkin.

      Ruostumisen olen ehkäissyt käyttämällä kaikki Subaruni ruostesuojauksessa ja massauksessa uutena ja vahaamalla maalipinnan säännöllisesti. Koska ajan päivittäin sorateitä, niin olen uusinut massauksen kahden vuoden välein. Eipä ole ruosteongelmia ja kohta joku taas saa minulta viimeisen päälle hoidetun vaihdokin alleen. Vielä kun aloittaisivat Tribecan maahantuonnin uudestaan...

    • SUBBER MIES

      Tribecalla kyllä erottuisi massasta.
      Semmoisen voi kyllä Ruotsista ostaa.
      Ota vaikka joku autokonsultti hommia tekevä kaveri avuksi.

      • 4wheelisti

        Jos ulkomailta lähden auton roudaan, niin kyllä se sitten on Mazda CX 9! Harmi, kun sen pikkuveljeä CX 7:aa ei myydä automaattina suomessa, siksi kiinnostus heräsi Subbeen.


    • manuaalilla ajetaan

      Ilmeisesti puhut foresterin 2.5xt uusimmasta automaatti mallista? Toimiva auto kaikinpuolin jos vanhaan malliin vertaa (uudestahan ei ole kellään pitkää kokemusta) automaatti 4 pykäläinen perinteistä nestetyyppiä joka kestää mutta on erityyppinen kuin uudet 2-kytkin laatikot ollen hitaampi vaihdoissa mutta erittäin toimiva ja kuten sanottu toimiva ja kestävä . Huollot aivan normaalia tasoa ja hinta riippuu minne viet huoltoon ja millä öljyillä autoaan ajattaa tavis öljy vai LL turhake.Talvella on muuten lämpöisiä nämä foreerit ei tartte webasto ajossa.

      Mazdat cx9 tyyppiset on varmaankin haettava ulkomailta sillä se on harvinainen samoin kuin uudempi kppanen 2.5xt forster

    • ExForre -05

      Tasonsäätö takaiskarit kestää n.60-70tkm, maksaa tällä hetkellä n.325-350e kpl.
      Itsellä kesti viimeksi 65tkm, kunnes oireilu alkoi. Ekat iskarit kesti jopa 85tkm, ennen oireilua. Sillon v.08 maksoivat 550e kpl. Ylimainostettu ja -arvostettu auto.
      Kori kitisee talvella, vanteet kerää lunta ja jäätä. Kesällä hiekkaa ja muuta roinaa.
      Osta oikea neliveto ja unohda japsilelut!

      • äkstee

        "vanteet kerää lunta ja jäätä.."

        Onko tuo Subarun vika?

        Tottakait vanteisiin tarttuu lunta kun Foresterilla ajaa lumista auraamatonta tietä, rypee pohjaa myöten, niin minullakin on tehnyt.


      • hyvin kiihtyy

        "Tasonsäätö takaiskarit kestää n.60-70tkm" ajettu yli 100tkm ja tooimii edelleen takaiskarit eli sattuipa huono valmistuserä iskareita ja uskon takuuseen menevän.Ylimainostettu ja arvostettu ? aika tavallista automainontaahan subarulla on eli jokaisen mainosmiehen mainos on totuudesta poikkeava. Arvostuksesta ei nyt osaa sanoa muutakuin että jokainen auto mitä kaupassa myydään on pelkkä liikkuttavav rikkoutuva ruostuva väline joten plus-nolla . Sisutsta rämisee talvella mutta kysyjän mallista 08- etiäpäin ei tietoa sillä siinä on uusi koppa ja isakaritkin lienevät sitten eri mallia? Vanne komenttiisi voisi sanoa että kerroppa se auto ja vane johon ei 7" leveyteen lumi ja loska (muuten huomaatko erään jutun, jos lunta kertyy vanteeseen mennään aika syvässä lumessa johon ei pilipali hondilla ole asiaa) tartu ? eipä ole vielä semmoista tavis autoissa ollut.
        Niin oikea neliveto on hiivatin kallis ja iso ja raskas auto joten tälläiset oiekat jatkuvata nelivetoiset on oikein hyviä ellei atrtte unimog tyylistä jokapäiväiseen tavis autoiluun.
        Aika ikävän sävyinen kokemuksesi on 05 forresta ? mikähän oli noin saanut mielen mustaksi? foreterit on minusta ihan hyviä käyttöpelejä joilia pääsee paremmin kuin etuvetoisilla tai jopa vastaavilla hondilla eteen ja taaksepäin loskassa.


    • tekovika

      Joissakin autoissa vanteisiin kertyy lunta ja jäätä vaikka ajaa valtateillä!

    • Anonyymi

      Ensimmäinen Forester XE diesel 2011 / ajoin ilman ainuttakaan vikaa 170000 ja rapiat päälle / olisi ollut seuraavassa huollossa vaihdetta jarrulevyt , joten tyhmänä vaihdoin vuoden 2014 XT subaruun . Tässä turbo meni vaihtoon n 60000 km kohdalla / Lapissa taisi mennä lunta turboon jotenkin , laski osan öljyistä. Tämän 120000 km kohdin vaihdoin uuteen 2017 malliseen XT Subbeen / tällä ajanut pari satta vaille 100 000 km eikä mitään muuta , kuin puslien vaihto takuuseen.
      Subaru on ehdottomasti yksi parhaista autoista / ja hinta laatu suhteeltaan nro 1 !
      On ollu 2 bemaria ym sälää .

    • Anonyymi

      Olisikin noita ruostesuojattuna myynnissä, mutta eihän ens.omistajat viitsi/raski suojauttaa. Kaikki japsivehkeet aika ruostealttiita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5309
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3437
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      192
      1463
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      988
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe