Benfotiamiini & diabetes

DiaPete

Moni on saanut kuulemma apua diabetekseen benfotiamiinista, onko kellään kokemuksia onko benfotiamiini tehonnut hyvin neuropatiaan ja verensokereihin? Voikohan sitä tilata ulkomailta ravintolisänä? (ei löydy ainakaan Fimean lääkeluettelosta). Löysin myös tullilaskurin, nettitullin ja jonkun alennuskoodin nettikauppaan, kts: http://www.viastar.fi/Laskuri/Tullilaskuri/

33

7594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MakeaLiisa

      Benfotiamiini auttoi ainakin minulla neuropatiaan ja verensokereihin muutamassa viikossa. Sokereissa eron huomasi heti.

    • D2O

      Nelisen kuukautta lievän ja kohtalaisen retinopatian toteamisen jälkeen silmälääkäri, joka ei tiennyt diagnoosista, totesi ihmettelevään sävyyn, että silmänpohjat ovat "täysin puhtaat". Hän siis ei tiennyt retinopatian aiemmasta diagnoosista, mutta tiesi pitkään jatkuneesta diabeteksesta. En ollut paikalla, joten onko retinopatiassa tapahtunut käänne VHH:n ja/tai benfotiamiinin ansiosta, selvinnee ajan myötä.

      Täältä suomalaiset tilaa:
      http://www.iherb.com/Benfotiamine

    • tyyppiä 2

      Miten isoja määriä benfotiamiinia vuorokaudessa olette käyttäneet?

    • Putte-Ilmari

      Lääkelaitos veti jostakin syystä benfotiamiinin pois luotaistuotekaupoista.
      Saa ilmeisesti vain reseptillä? Tohtori Tolosen mukaan on diabetes-potilaalle
      hyödyllinen lisäravinne. Ainetta saa kyllä Tallinnasta, n. 5 euroa/rasia.

    • T2D

      Benfotiamiini ei kuitenkaan ole Fimean lääkeluttelossa, joten sen maahantuonti omaan käyttöön on sallittua (ymmärtääkseni). Tarkoittaa siis, että tulli ei puutu asiaan, koska sitä ei esiinny lääkeluettelossa. Moni ainakin on tuolta iHerbistä sitä tilannut. Onko niin, että Evira on kieltänyt sen myynnin Suomessa? Paino sanalla "myynnin".

      Tässä lääkeluettelo

      http://www.fimea.fi/ajankohtaista/ajankohtaista_uutissivu/1/0/laakealan_turvallisuus-_ja_kehittamiskeskuksen_paatos_laakeluettelosta_tulee_voimaan_1_1_2010_2

      Kannattaa katsoa tuota edellä jo ketjussa mainittua iHerbiä.

      http://www.iherb.com/Benfotiamine

      Mikä sitten on oikea määrä? Monessa valmisteessa on suositus yksi kapeli päivässä, joka voi vastata 100-150 mg. Toisaalta Life Extension suosittaa jopa 1000 mg asti päivässä.

      B1-vitamiinilla kerrotaan olevan samoja vaikutuksia kuin benfotiamiinilla. Benfotiammini on ilmeisesti tehokkaampaa ja kalliimpaa. Benfotiamiiniahan on itse asiassa vesi- ja rasvaliukoista tiamiinia eil B1-vitammiinia, joka taas on vesiliukoista. B1-vitamiiniakin saa iHerbistä edullisesti.

      http://www.iherb.com/Vitamin-B1-Thiamin

      Esimerkkinä edullisesta

      Source Naturals, B-1, High Potency, 500 mg, 100 Tablets, $8.12

      http://www.iherb.com/Source-Naturals-B-1-High-Potency-500-mg-100-Tablets/980?at=0

      B1-vitamiinilla ei ole todettu runsaasti käytettynäkään haittavaikutuksia.

      B1-vitamiinilla ja benfotiamiinilla on joissakin tutkimuksissa todettu myös olevan verensokereihin edullisia vaikutuksia. Tämä siis neuropatiaoireiden vähentämisen lisäksi.Vaikutukset ovat kuitenkin yksilöllisiä.

      P.S.
      Jos joku aikoo ensimmäistä kertaa tilata iHerbistä, niin 5 dollarin alennuksen saa ensi tilaukseen mm. koodilla

      NEN185

    • koeelukka

      Benfotiamiini määriteltiin lääkkeen omaiseksi tuotteeksi, kun lukuisat tieteelliset tutkimukset osoittivat sen erittäin monipuolisen hyödyn niin diabeetikoille kuin muillekin! Meillä tuote oli 2007-2009 markkinoilla, mutta maan tavan mukaan siitä on vaiettu, patentti kun on vanhentunut, rahastaminen mahdollistui muillekin kuin lääkejäteille, joiden kukkarolle taas käy kun komplikaatiot vähenevät ja hoitotasapaino paranee! Oma retinopatiani korjaantui ja neuropaattisiin kipuihin kipulääkkeen kanssa toi huomattavan helpotuksen, kolesteroli putosi 8:sta kahteen.
      Olen sairastanut 30 vuotta, ollut koe-elukkana kun siirryttiin keinotekoisiin insuliineihin, joten olen liian läheltä nähnyt viranomaisten toiminnan! Benfotiamiinia ollaan käytetty kauan diabetikoilla muualla, mutta eihän meillä! Asia selittyy kun D-vitamiinisuosituksen noston vaikeutta muistelee, ja k8un katsoo miten sama määrä on koemarsulla ja ihmisellä, THL:n herrojen mukaan kokoero ei tee mitään eroa!
      Benfotiamiinista vaikeneminen on yksi suurista rikoksista viranomaistaholta kansalaisia kohtaan, sen tuomat säästöt olisivat huimaavat, potilaiden elämänlaadusta jos ei edes ajattele merkitystä olevan! Tuote on liian halpa ja liian hyvä, siksi se on vaiettu ja sen hankintaa vaikeutettu! Iherb on myös minun toimittajani, kun kolmen kuukauden annos maksaa 15 taalaa, tuntui aikoinaan naurettavalta että apua voisi olla, saati että jos apu olisi, olisihan siitä meille kerrottu, kun maassamme väestöön nähden eniten diabetikkoja!
      Kiroan viranomaisrikolliset korruption tahraamine takamuksineen alimpaan helvettiin, ajattelin alkaa vaatimaan selvityksiä miksi tuotteesta täällä on vaiettu, kun Saksassa käytetty 90-luvulta asti liki kaikilla diabetikoilla! Tämä on vain yksi pieni likainen osa korruption pilaamaa terveydenhuoltoamme!
      Tuote hidastaa ilmeisesti solujen mitokondrioiden vanhenemista, eli vähentäisi vanhuuden tuomia vaivoja, sehän on myrkkyä lääkejäteille!

    • DeeYks

      Onko yhtään ykköstyyppiä sairastavien kokemuksia benfotiamiinista? Mitä hyötyjä?

      • Anonyymi

        Sokerikäyrä tasoittuu.


    • Koe-elukka

      Ykköstä perässä kohta kolme vuosikymmentä raahanneena, kokemukset benfotiamiinista häkellyttäviä! Retinopatia parani, minkä ei pitäisi olla mahdollista kuin huonontua, kolesterolit laski lyhyessä aikaa 8-2, neuropatian pohjakipu helpottaa mihin mitkään lääkkeet eivät ole auttaneet vaikka paljon aikoinaan kokeiltu. Tasapaino helpommin kasassa, ääreisverenkierto huomattavasti jo lyhyessä ajassa koheni, jalat ja kädet lämpimiä väliin jopa hohkaavat lämpöä. Suosittelen kaikille lisäravinteena, myös diabetesta sairastamattomillekin kun on hyötyä! Olen käyttänyt 2007 lähtien, välillä pieni puolen vuoden tauko kun ei tuotetta saanut ja terveydentila alkoi huonontmaan. Tuote liki ilmainen ja tieteellisestikin kiistatta avuksi, säästäisi vuositasolla suuret summat jos yleisesti täälläkin käytettäisiin, kuten muualla Euroopassa...

      • Maiju 45-vuotta diab

        Mistä sinä olet Benfotiamiinin hankkinut?

        Luulisin,että mulla myös olisi tarvetta hankkia.


      • NEN185
        Maiju 45-vuotta diab kirjoitti:

        Mistä sinä olet Benfotiamiinin hankkinut?

        Luulisin,että mulla myös olisi tarvetta hankkia.

        Kerroin tuossa toisessa ketjussa benfotiamiinin hankkimisesta.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10053122


    • koe-elukka

      iherb kaupasta ostellut, nyt halvennus päällä ja saa 120kpl 150mg alle 15 taalaa, joten tuo hinta verratessa vaikutukseen saa silmissä kipinöimään, miten voi olla mahdollista virkaidioottiemme sanat ja käytäntö eroavat niin kansanterveydellisesti ja taloudellisesti täysin... Ajattelin itse aikoinani, ettei mitään menetettävääkään ole, en kovin paljoa antanut painoa millekään lisäravinteille, vaikka ravinteet ovat aika isossa osassa jokapäiväistä elämää, elintarviketeollisuutemme on voidellut koneiston hyvin, lääkejätit kiittää ja kumartaa...

    • Diabeetikko

      Hei, Ykköstyypin diabetesta 20 vuotta olen sairastanut. 5 vuotta syönyt benfotiamiiniä päivittäin 300 mg. Oli silmänpohjassa joku pieni muutos, ja aloin syömään benfotiamiiniä. Seuraavassa kontrollissa oli hävinnyt ja sen jälkeen olleet normaalit. Toistaiseksi ei mitään muutakaan lisäsairautta tai niihin viittaavaa ei ole ollut, vaikka sokeritasapaino ei ole kovin hyvä ollutkaan. Lääkärit ja diabeteshoitajat eivät kommentoi mitään, kun kerron että syön benfotiamiiniä. Ihmettelen suuresti, etteivät suomalaiset lääkärit tai Diabetesyhdistykset tästä kiinnostu. Ja ettei tämä lisäravinne kuulu diabeteksen hoitoon Suomessa. Minä en ainakaan uskalla lopettaa käyttämistä. Tilaan iherbiltä ja on edullista.

    • RAL
      • hpv

        Aika kallis kun iHerbistä saa noin 4 kertaa halvemmalla.


      • hpv

    • 912

      iHerbin ohella moni on tilannut ravintolisiä myös Vitacostista. Tuossa näkyy benfotiamiinit.

      http://www.vitacost.com/productResults.aspx?N=0&ss=1&Ntt=benfotiamine

      Postimaksut pitäisi myös selvittää. En jaksa kaivella. Vitacost ei ilmoita viimeistä käyttöpäivää päinvastoin kuin iHerb. Viimeinen käyttöpäivä olisi hyvä tietää, jos tilaa vähän enemmän kerralla. Yleensäkin viimeisen käyttöpäivän ilmoittaminen on harvinaista nettikaupoissa. Mainittu BigVits on positiivinen poikkeus.

      Saksan hinnat benfotiamiinille ovat paljon kalliimpia. Lisäksi tulee postimaksut. Kaikki eivät toimita Suomeen tai yleensäkään Saksan ulkopuolelle.

      http://www.idealo.de/preisvergleich/MainSearchProductCategory.html?q=benfotiamin

      http://www.idealo.de/preisvergleich/MainSearchProductCategory.html?q=benfotiamine
      Tuossa näyttää olevan pääasiassa Englannista ebayn kautta myytäviä iHerbsistä tuttuja tuotteita.

      Vastaava Englannista:
      http://www.idealo.co.uk/mscat.html?q=benfotiamine
      Noista kannattaa katsoa, että tulevat tosiaan Englannista eikä vaikka USA:sta, jotta tullaus ei tule yllätyksenä. Joukossa on eurooppalaisittain tosi edullisiakin.

      Oma kokemukseni rajoittuu iHerbiin.

    • d1.äitee

      Aloitin benfotiamiinin viikko sitten, 150mg/vrk. Itsellä sellainen kokemus että verensokerit laskeneet. Toki viikko vielä kovin lyhyt jakso tällaiselle analyysille.

      • hpv

        Itselle tuli juuri purkki postista. Käyttö alkaa huomenna.


    • d1.äitee

      Lisää kokemusta tullut ja tuntuu että sellainen hyvä taso verensokereissa jatkuu, kokemusta ei vieläkään ole kuukautta täynnä. Tarkkailu jatkuu

    • hpv

      Minulla myös verensokerit ovat olleet hiukan paremmat kuin normaalisti. Paastot kolmelta viikolta 5-6 mmol/l, ennen ruokaa 6-7 mmol/l (vain pari mittausta) ja 2 h ruokailusta 8-9 mmol/l (vain pari mittausta). Tietysti ihan mahdotonta sanoa johtuuko benfotiamiinista vai keväästä.

    • vaihtoehdoksi

      Minä kuulin ihan lähipäivinä sattumalta ja aattelin kokeilla. Vai kannattaako? Kertokaa te, jotka käytätte tai ootte kokeilleet! Millaista oli, mitä huomasitte (vai huomasitteko jotain), kauanko käytitte vai käytättekö jatkuvasti, mistä ostitte ja mihin hintaan? Oma ongelmani on helposti heittelevä sokeritasapaino. Ykköstyypin diabetes vaivannut pikkulapsesta asti, nyt ikää hiukan päälle 30.

      • Älä_erehdy_moiseen

        Koska olet D1, tuollaiset kikkakonstit on syytä unohtaa. Haimasi ei tuota insuliinia, se pitää saada ulkoapäin ruiskeina. Tämä benfotiamiini ei siis pysty "piiskaamaan" mistään olematonta insuliinia. Unohda tällaiset ja kerro lääkärillesi heittelevästä sokeritasapainosta. Moni nuori D1 on siirtynyt insuliinipumpun käyttöö saadakseen tasaisemmat sokeritasot.


      • benfo

        Benfotiamiinin merkitys on lähinnä korkeiden verensokereiden aiheuttamien elinmuutosten ehkäisyssä ja parantamisessa. Tämäkin mahdollisesti. Esimerkiksi neuropatiaoireiden moni on tuntenut helpottavan. Verensokereiden hallintaan vaikutusta ei ilmeisestikään ole paljon.

        Suomenkielisessä wikipediassa on kerrottu enemmän mahdollisista vaikutuksista:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Benfotiamiini

        Diabeettisen retinopatian ehkäisy ja hoito
        Diabeettisen neuropatian ehkäisy ja hoito
        AGE-tuotteiden ehkäisy ja vaimennus
        Sydän- ja verisuonimuutokset

        Kannattaa katsoa esimerkiksi Diabetesliiton Kohtauspaikalta haulla "benfotiamiini" diabeetikkojen kokemuksia. Sen muistan, että nimenomaan neuropatiaan on ollut vaikutusta.

        USA:sta tilaaminen on halpaa, joten kokeilu ei maksa paljon.


      • benfo

      • edellinenkyselijä
        Älä_erehdy_moiseen kirjoitti:

        Koska olet D1, tuollaiset kikkakonstit on syytä unohtaa. Haimasi ei tuota insuliinia, se pitää saada ulkoapäin ruiskeina. Tämä benfotiamiini ei siis pysty "piiskaamaan" mistään olematonta insuliinia. Unohda tällaiset ja kerro lääkärillesi heittelevästä sokeritasapainosta. Moni nuori D1 on siirtynyt insuliinipumpun käyttöö saadakseen tasaisemmat sokeritasot.

        Niin, en siis todellakaan aatellut että tätä käytettäisiin insuliinin tilalla! Syön paria lisäravinnetta, joita on suositeltu diabeetikoille ja ajattelin että tämäkin voisi olla potentiaalinen, jos kokemukset ovat hyviä. Itselläni on enimmäkseen pelkoa lisäsairauksista, onhan D1 ollut jo yli 30 vuotta, ja verenkierto myös jaloissa heikentynyt. Ja muutenkin kiinnostaisi jos on hyötyä.


    • Jappe

      Erikoista tässä benfotiamiiniasiassa on, että lääkettä ei saa apteekista ilman reseptiä. Onko vaaraa haittavaikutusista muiden lääkkeiden kanssa. Pitää siis lääkärin kartoittaa potilaan
      lääkitys ja vasta sitten voidaan mahdollisesti kirjoittaa resepti.

      • hpv27

        Benfotiamiini ei oikeasi ole ole lääke vaan lisäravinne. On vapaassa myynnissä esimerkiksi USA:ssa vaan ei EU:ssa. Ei taida olla edes lääkeluettelossa (omasta tilauksesta vuoden verran) joten voinee tilata iHerbistä toisin kuin lääkeluettelossa mainittuja aineita.

        Ei tunnettuja sivuvaikutuksia joten itse ainakin ajattelin käyttää loppuelämän.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      iHerbistä katsoin. Mitä noista purkeista tilaatte 150mg, 300mg tai mitä. Kun niitä oli niin paljon.
      Eli mikä on ok vuorokausiannos.
      Mihin kaikkeen se vaikuttaa. Taidan kokeilla. Kun esim Suomessa ei tajuta ollenkaan jo pienestä pitäen ravinnon vaikutusta teveyteen samalla tavalla kuin vaikka kiinalaiset asian ymmärtää.
      Meillä sairaudet hoidetaan vain lääkkeillä.

    • Anonyymi

      Miten benfotiamiini eroaa pelkästä tiamiinista joka on oikealta nimeltään B1-vitamiini ?

      • Benfotiamiini on rasvaliukoinen toisin kuin tiamiini.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe