Trileptal & alkoholi - kokemuksia?

2 x 300 mg / vrk

Pystyn vetämään rankankin baari-illan/yön läpi kunnialla, mutta iltalääkettä en uskalla ottaa. Juon litran vettä ennen nukkumaan menoa. Viina nousee päähän herkasti ja jo pari kaljaa / kolme kuoharilasillist saa pään huippaamaan.

Mulla ei koskaan ole ollut pää kipeä. Lääkäri sanoi, että se johtuu Trileptalista jota käytetään myös erittäin vahvana päänsärkylääkkeenä ja skitsofrenialääkkeenä. :O

Mites muilla?

34

2109

  Vastaukset

  • Itse pidän nimenomaan siitä huolen että jos otan, otan myös lääkkeen. Eikö ole nimenomaan tärkeää että pää saa normaalin tarvittavan lääkeannoksen, jos lisäksi nauttii alkoholia?? En tiedä sitten miten Trileptalin kanssa on, mutta itselläni (Neurotol Slow ja Keppra) on moneen kertaan neuvottu että tärkeintä on että jos ottaa, pitää lääke muistaa ottaa.

  • Minulla on Trileptal ja otan sen myös baari-illan jälkeen. Näin lääkäri on neuvonut.

  • Minun käsitykseni on, että lääkitys pitää ottaa, vaikka ottaa alkoholia. Tosin rankan keikan jälkeen tuskin muistaa ottaa, jos edes kotoa itsensä löytää vaan mennyt naisiin. Ehkä rankat iltasi eivät kuitenkaan niin hirveän rankkoja ja hyvä niin.

  • Mulla on kokemusta kummastakin. Alussa jätin varmuuden vuoksi Trileptalin ottamatta esim. baari-illan yhteydessä (siis kun reilummin humalassa), ettei siis olisi liian pöllyssä. Mutta myöhemmin tuli testattua lääkkeen kanssa alkoholi, niin eipä se "käy päähän" sen enempää. Neurotolin kanssa aikoinaan sama homma. Musta tuntuu tärkeimmältä, että aamulla krapulassa(?) ottaa heti sen lääkkeen, kun ylös pääsee.
   Mutta huom! Mulla ei ole ikinä alkoholi altistanut kohtauksille. Joskus, ennen kuin oli mitään lääkitystä, poissaolokohtaus-oireita saattoi tulla hiukan (hiukan!) herkemmin krapulassa, mutta ei humalassa kuitenkaan.

  • Tripleptanin indikaatioita EI todellakaan ole mikään skitsofrenia eikä päänsärky.....ehei, ei tosiaankaan...

   "1. MITÄ TRILEPTAL ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

   Mitä Trileptal on
   Trileptalin vaikuttava aine on okskarbatsepiini.
   Trileptal kuuluu epilepsialääkkeiden ryhmään.

   Mihin Trileptalia käytetään
   Trileptalia ja muita samankaltaisia lääkkeitä käytetään epilepsian hoitoon.
   Epilepsialle ovat tyypillisiä toistuvat kohtaukset, joiden yhteydessä voi esiintyä kouristuksia. Kohtaukset johtuvat aivojen sähköisen viestinkulun tilapäisestä häiriöstä. Aivosolut ohjaavat normaalisti elimistön liikkeitä lähettämällä hermojen kautta järjestelmällisiä viestejä lihaksille. Epilepsian yhteydessä aivosolujen sähköinen toiminta häiriintyy, mikä johtaa epileptiseen kohtaukseen.

   Trileptal on tarkoitettu paikallisalkuisten kohtausten hoitoon. Tällaisten kohtausten yhteydessä saattaa esiintyä myös toissijaisesti yleistyneitä tajuttomuus-kouristuskohtauksia.
   Paikallisalkuiset kohtaukset alkavat tietyltä aivoalueelta, mutta saattavat levitä koko aivojen alueelle ja aiheuttaa yleistyneen tajuttomuus-kouristuskohtauksen. Paikallisalkuiset kohtaukset voidaan jakaa yksinkertaisiin ja monimuotoisiin kohtauksiin. Yksinkertaisten paikallisalkuisten kohtausten aikana potilas on tajuissaan, mutta monimuotoisten paikallisalkuisten kohtausten aikana myös tajunnan taso muuttuu.

   Trileptal normalisoi hermosolujen viestintää ja estää näin kohtauksia tai vähentää niiden määrää.

   Trileptalia voidaan käyttää yksinään tai yhdessä muiden epilepsialääkkeiden kanssa.
   Hoidossa pyritään yleensä käyttämään vain yhtä, sinulle tai lapsellesi parhaiten sopivaa lääkettä. Jos epilepsia on vaikea, kohtausten estämiseen saatetaan kuitenkin tarvita kahta tai useampaa lääkettä.
   Trileptal on tarkoitettu käytettäväksi aikuisilla ja vähintään 6-vuotiailla lapsilla."

   Ja lääke OTETAAN vaikka olisikin ottanut alkoa, ei sitä jätetä ottamatta!

   • Älä huuda.


   • no mutta sitä määrätään myös masennus yms. potilaille. itse popsin k.o. lääkettä ja joskus tasapainoaisti heittää. mutta otan napit vaikka olisikin aamukrapula )


   • Hugo, eihän tuo nyt huutamista ollut, kun painottaa yhtä sanaa!


   • liplatus kirjoitti:

    Hugo, eihän tuo nyt huutamista ollut, kun painottaa yhtä sanaa!

    Isoilla kirjoittaminen on aina huutamista.


  • Ei lääkkeitä jätetä ottamatta vaikka kuinka pöhnässä olisi!

   • Paitsi kun on pöhnässä, niin ne vaan jää ottamatta, kun muisti menee tai on niin vauhdissa.


  • Itellä kans trileptal enkä pysty juomaan ees yhtä siideriä ilman kamalaa päänsärkyä. Mulle sanottu sen päänsäryn olevan sivuvaikutus siitä kun lääkkeet ja alkoholi reagoi keskenään. Tosin juon vain pari kertaa vuodessa yhden siiderin ja muuten sitten täysin alkoholiton linja lääkärin määräyksestä, että ehkä silläkin on vaikutusta asiaan.

   • Mulla on ollut trileptal ja deprakine lääkkeinä muutamia kuukausia. Suunnilleen sillon, kun deprakine tuli kuvioihin, olen saanut epileptisen kohtauksen jos juon vajaan alkoholiannoksen.
    Muutenkin alkoholi tekee huonon olon tällä lääkeyhdistelmällä, enkä tietenkään käytä alkoholia tällä hetkellä. Aijemmin, kun käytin pelkkää trileptalia, pystyin käyttämään alkoholia ihan normaalisti. Olen ajatellut, että voisikohan tämä lääkeyhdistelmä tosiaan reagoida alkoholin kanssa aiheuttaen nämä ongelmat?


  • Trileptalia KÄYTETÄÄN myös päänsärky/migreenilääkkeenä sekä psykoosien hoitoon, koska se rauhoittaa aivotoimintaa.

   Näin sanoi mulle tk-lääkäri.

  • Tk-lääkäri nyt ei olen neurologian asiantuntija tai psykiatrian. Kuten tuolla jo todettiinkin, kys.lääkkeen indikaatioita ei ole psykoosi tai päänsärky..

  • No jos nyt oma lääke ja alkoholi eivät sovi keskenään, niin kyllä ennemmin jättäisin alkoholin pois kuin lääkkeen...

  • Meille neurologi kertoi että Trileptalia käytetään myös migreenilääkkeenä.

  • Mulla on ollut epilepsialääkkeenä Neurotol, Deprakine, Trileptal, Neurontin, Topimax ja nykyinen Keppra...

   Aikaisemmista Trileptal oli ainoa, joka aiheutti alkoholin kanssa ongelmia. Ei kännätessä, mutta muutaman kerran vei jalat alta ...seuraavana päivänä, krapulassa.

   Tosin toi "ongelma" ilmeni vasta sitten, kun alkuperäinen annos 150x2 oli nostettu määrään 600x2

   Lääkkeet pitää aina ottaa, on sitten pämpännyt tai ei...!!!

  • Mulla on kanssa Trileptal lääkkeenä ja hyvin oon alkoholia sen kanssa pystynyt juomaan. Mulla menee kyllä päähän helposti, mut en oo huomannut, että lääkitys olis siihen vaikuttanut, aina vaan ollut huono viinapää. :) Mut tosiaan lääkkeet kyl kannattaa ottaa vaikka juomaan lähtiskin.

  • Mulla Trileptal aiheutti hyponatremiaa (matala suolataso). Kesähelteellä sen sitten huomasi: illan kun vietti baarissa kaljaa litkien, aamulla helteellä krapulassa ei meinannut pysyä pystyssä, kun huimaili niin pahasti. Siitä selvisi reilulla suola-annoksella.

  • Mun lääkäri on sanonut mulle, et varsinkin silloin trileptal pitää ottaa, kun aikoo ottaa alkoholia. Sen määrän mikä on määrätty. Ai, en tiennyt, et tätä käytetään myös särkylääkkeenä. Tiedän lääkkeistä jonkin verran, mut on ole asiantuntija.
   Päänsärkyyn taas otan jotain muuta lääkettä.

   • Samoin minulle oli yllätys, että Trileptal olisi migreenin hoitoon. Minulle se on AIHEUTTANUT migreeniä, ja siihen on oma lääkityksensä.


   • Sama täällä kirjoitti:

    Samoin minulle oli yllätys, että Trileptal olisi migreenin hoitoon. Minulle se on AIHEUTTANUT migreeniä, ja siihen on oma lääkityksensä.

    Luin hiljattain, että Trileptalia kokeiltiin jossain vaiheessa migreenin estolääkkeenä mutta tutkimuksessa todettiin, ettei siitä ollut siihen hyötyä.


  • Lääkäri sanoi mullekin että ei missään nimessä, missään tilanteessa tai missään tilassa pidä jättää lääkkeitä väliin, sillä se jo on päälle raskasta että alkoholi tulee lisänä, mutta se jos vielä lisäksi jättää säännöllisen lääkkeen väliin niin ei hyvä seuraa..

  • Edelleen kysyn tässäkin keskustelussa, MIKSI juotte kun on vakava sairaus, jonka kohtauksen todennäköisyyttä alkoholi lisäähuomattavasti? Onko oma henki niin vähäpätöinen? :)
   Ehkä jonnekin AA-kerhoon, jos ei pysty viinaa jättämään tälläisen sairauden kanssa? :D

  • Nytki haluttas viinaa, onko kokemuksia hydantinin ja alkoholin yhtäreistä?

  • Sanokaapa Trileptal vai hydantin?

   • Kummankaan kanssa ei saa nauttia runsaasti alkoholia. Sivuvaikutukset (esim. väsymys) voimistuvat alkoholin ja epilepsialääkkeen yhdistelmäkäytössä. Epilepsialiiton aikuisten oppaasta löytyy tietoa asiasta.


   • no alcohol kirjoitti:

    Kummankaan kanssa ei saa nauttia runsaasti alkoholia. Sivuvaikutukset (esim. väsymys) voimistuvat alkoholin ja epilepsialääkkeen yhdistelmäkäytössä. Epilepsialiiton aikuisten oppaasta löytyy tietoa asiasta.

    No niinhän sitä sanotaan jokaisen lääkkeen kohdalla. Tai sitten "jos otat, ota varovasti". Se on ihan yksilöllistä kenelle alkoholi sopii ja kenelle ei. Mä olen syönyt kuutta eri lääkettä ja jokaisen kanssa ottanut alkoholia aivan normaalisti (tottakai alussa varovasti jotta näen ettei sivuvaikutuksia tule), eikä ole ollut mitään ongelmia tai oireita, tai kohtauksia.
    Jotkut puolestaan ei voi ottaa tippaakaan. Sen näkee vain kokeilemalla.


  • Mulle neurologit on sanoneet monta kertaa että ÄLÄ unohda ottaa lääkkeitä, otit mitä viinaa tahansa. Haet vaikka kotoa ne lääkkeet, mutta ei viinaa jos ei lääkettäkään. Vaikutukset ovat pahemmat. Lääkkeina on ollut Neurotol Slow, Keppra, Lamictal, Frisium ja Zonegran (kaikki eri aikaan siis), ja minkään kanssa ei ole ollut ongelmia, vaikka olen ottanut silloin tällöin enemmänkin alkoholia, mutta tämä on hyvin yksilöllistä. Jotkut eivät pysty ottamaan lainkaan. Se on vain hiljalleen "testattava" juttu.

  • Itsellä ei ongelmaa Trileptalin ja alkon käytön kanssa. Tosin aamulla, jos on krapulaa, tuppaa tulemaan auroja ja on siis kohtausherkkää aikaa. Parempi juoda siis vain maltillisia määriä, nukkua riittävästi ja huolehtia lääkkeiden ottamisesta mielellään aika tasaisesti samoina ajankohtina.

  • Itselläni ainakin oli tosi paha migreeni, kun mulla todettiin epilepsia. Nii antoivat Trileptalin, joka toimii sekä migreeninestolääkkeenä sekä epilepsiaan. Ja kyllä on huomattavasti migreenikohtaukset harvemmassa ja REILUSTI lievempiä..

  • Tosi vanha keskustelu, mutta kerronpahan silti omia kokemuksiani Trileptalista ja alkomaholista. Olen syönyt ko. lääkettä nyt reilut 3 kk ja parina kertana juonut reipaamminkin (itselleni eli n. 5-6 annosta illasa) alkoholijuomia. Ei ole tullut mitään kohtaukseen viittaavia oireita illan aikana eikä sen jälkeenkään. Myöskään ei krapulaista oloa en ole havainnut. Shotit ym. terävät olen tosin jättänyt lääkkeen aloituksen myötä.

   • No nyt ei lasketa enää vanhaksi keskusteluksk, kun viimenen viesti kuukauden vanha :D
    No mut itellä todettiin epilepsia vuosi sitten, ja alkoi trileptal resepti.
    Joka vklp 2päivää kovaa ryyppäämistä ja kesällä parinkin viikon rankkaa putkea, mutta lääkkeet olen syönyt ajallaan ja tosiaan pientä poissaolo-kohtausta meinaa kovassa rapulassa tulla.
    Kerrotaan nyt kanssa että olin 4kk juomatta tippaakaan, enkä lääkkeitäkään syönyt ollenkaan. Pilveä poltin päivittäin eikä mitään oireita mistään. :)
    Nyt voisi toisaalta kaiken jättää pois, paitsi lääkkeet että ajokortti ja terveys säilyy! :D


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   140
   7207
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   231
   4585
  3. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   62
   3321
  4. Ymmärsinkö oikein tuon Jari Sillanpään jutun?

   Siis Jari Sillanpäälle oli tullut hieroja hieromaan Jari Sillanpäätä. Tällä hierojalla oli ollut 12 v lapsi mukanaan saapuessaan Jari Sillanpälle. Tä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   1308
  5. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   43
   850