Kun yhdistyksen puheenjohtajalla on nimenkirjoitusoikeus ja hän näin edustaa yhdistystään. Kuitenkaan häntä ei päästetä äänestämään kokouksessa jossa hänen edustamansa yhdistys on jäsenenä.
Puheenjohtaja voi allekirjoittaa yhdistyksensä puolesta valtakirjan ja antaa sen jollekkin toiselle, tämä kelpaa kokouksessa. Miksei tämä sama puheenjohtaja kelpaa äänestämään vaikka hänen allekirjoituksensa riittää antamaan saman äänioikeuden kelle tahansa muulle.
Meidän säännöissämme ei mainita erikseen että syyskokouksessa valittaisiin kokousedustajia.
Voidaanko puheenjohtajaltamme vaatia valtakirjaa, vai riittääkö kun hän todistaa olevansa kyseisen yhdistyksen puheenjohtaja tässä kokouksessa?
Puheenjohtajan kokousvaltakirja
3
838
Vastaukset
- siltikin
valita kokouksessanne edustajat ,jotka edustavat yhdistystänne, vaikka ei säännöissänne sitä mainita.
Tehkää siitä pykälä pöytäkirjaanne, ja siitä ote mukaan, kun lähtee eteenpäin edustamaan.
Kaikkein selkeintä on, kun on mustaa valkoisella. - pee-jii
Se, että on nimekirjoitusoikeus yhdistyksen puolesta ei tarkoita, että se olisi kaikissa paikoissa automaattisesti.
Kokousedustajalta voidaan esim. edellyttää valtakirjaa aina ja kaikissa tapauksissa ja niin yleensä kaikissa vähäkin isommissa yhdistyksissa/liitoissa menetellään.
Tämä siksi, että yhdistyksellä on mahdollisuus valtuuttaa kuka tahansa käyttämään yhdistyksen ääntä. Se ei ole sidottu puheenjohtajuuteen. Vrt. Yhdistyksen puheenjohtaja nimenkirjoitusoikeuden perusteella ilmoittaa olevansa yhdistyksen edustaja kokouksessa ja samaten joku jäsenistä lyö valtakirjan pöytään. Kumpi silloin käyttää äänioikeutta??? - Rahattomuudenhoit.
Tässä asiassa voi auttaa asioiden jopa lapsellinen konkretisointi: nimenkirjoitusoikeus tarkoittaa leimasinta, jossa on yhdistyksen nimi ja joka annetaan tarvittaessa eri luottamushenkilöille. Tällä leimasimella vahvistetut asiakirjat ovat yhdistystä sitovia. Edustusoikeus taasen on purppuraviitta, joka annetaan sellaiselle henkilölle, jolla on oikeus puhua yhdistyksen suulla ja tehdä päätöksiä yhdistyksen puolesta. Kyseessä ovat kaksi hieman eri asiaa.
Yhdistyslain ja useimmiten sääntöjenkin mukaan yhdistyksen (siis hallituksen) puheenjohtajalla on nimenkirjoitusoikeus (leimasin) suoraan, mutta lakisääteinen edustusoikeus kuuluu koko hallitukselle yhdessä. Se, kenelle yksittäiselle henkilölle "purppuraviitta" annetaan lainaksi, pitää päättää muodollisesti joko yhdistyksen kokouksessa tai hallituksen kokouksessa, ja tästä päätöksestä annetaan todistus (valtakirja) vahvistettuna "leimasimella".
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun453161Kova karman laki
Karman lain kautta pahantekijä tehdessään pahaa toteuttaa koston ja rangaistuksen sille jolle pahaa on tehty. Tämä tarko5081927Päivieni piristys, missä olet?
Toit iloa ja valoa mun elämään ☀️ Nyt mennyt kohta viikko ettei ole nähty. Kaipaan nähdä sua silti ja pelkään vaikka tei171900Näen jatkuvasti Sompasaunalla alastomia miehiä ja naisia
jotka menevät siihen viereiseen rantaan myös uimaan alasti. Sompasaunat on siis Mustikkamaalla Helsingissä, ja kuljen si801721- 181512
Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo431388- 261322
Millainen kaivattusi luonne on?
Millaisia luonteenpiirteitä arvostat kaivatussa? Oletteko samanlaisia luonteeltanne?901319Helena ja Mikko Koivun ero jatkuu edelleen ja loppua ei näy.
Voi eikä, miksi menee noin vaikeaksi avioero ja sopua ei tää ex- pari vaan saa.1161167UPM suunnittelee paperintuotannon lopettamista LPR:ssa
Ilta-Sanomissa oli uutinen. Metsäyhtiö UPM suunnittelee paperintuotannon lopettamista Kaukaan-tehtaalla Lappeenrannassa1111135