"Hakkerit kaappasivat Sonyn pelaajatiedot"

sukanvarsipankkiiri

Otsikon mukainen otsikko oli aamulla (27.04.2011) näkyvissä YLE:n tekstitv:n sivulla 170. Sivu hävisi yht´äkkiä n. klo 6.30.
Uutisessa kerrottiin kaapatun 77 miljoonan Sonyn pelaajan tiedot (sotut yms.). "Sonyn mukaan ei ole todisteita, että asiakkaiden luottokorttitiedot olisi kaapattu. Sonyn mukaan luottokorttitietojen kaappau saattaisi olla mahdollista......."

Mistä on kysymys?
Onko kysessä toimittajan lipsaus (erehdyksessä jonkun aiemman hakkeroinnin uutisointi uutuutuneena)?
Vai jokos hakkerit syöttivät "uutisen" YLE:n sivuille?

Voisko joku paremmin jyvällä oleva valaista asiaa?

54

1608

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pekka peitsi

      Sony myöntää PlayStation Network -palvelun käyttäjätietojen vuotaneen murtajalle. Edelleenkään ei ole aikataulua palvelujen palauttamiselle.
      Yhtiö lähettää kaikille rekisteröityneille käyttäjille sähköpostin, jonka mukaan murtaja sai käsiinsä muun muassa nimen, osoitteen, sähköpostiosoitteen, syntymäajan sekä salasanan ja käyttäjätunnuksen.
      Myös profiilitiedot, kuten ostohistoria ja laskutusosoite, saattoi paljastua. Sonyn mukaan ei ole näyttöä, että luottokorttitiedot olisi varastettu, mutta sitä mahdollisuutta ei voida sulkea pois.

      http://www.itviikko.fi/uutiset/2011/04/27/murtaja-vohki-sonylta-psn-kayttajien-tiedot/20115887/7

      Yle on luotettavin uutiskanava.
      Tuokaan uutinen ei ollut huuhaata.

    • ihme hommaa

      Miksi YLE tyhjensi sivun 170?

      MTV3:n tekstitv sivu 132:


      132 MTV3 27.04. 05:44:46
      MTV3 UUTISET Keskiviikko

      Playstation-pelaajien tietoja viety

      Pelikonsoli Playstationin verkkopalvelun käyttäjien henkilökohtaiset
      tiedot ovat joutuneet hakkereiden käsiin.

      Elektroniikkavalmistaja Sonyn mukaan hakkerit ovat saaneet käsiinsä ainakin pelaajien nimiä, osoitteita, sähköpostiosoitteita, syntymäaikoja ja
      käyttäjätunnuksia.

      Myös käyttäjien luottokorttitiedot ovat saattaneet joutua vääriin käsiin. Sony
      kertoo, ettei sillä ole todisteita luottokorttitietojen varastamisesta,
      mutta mahdollisuutta ei voida sulkea kokonaan pois.

    • MTV3 luotettavampi
    • turva tiedoton

      Hakkerit on kivoja! Ne testaa tietojärjestelmiä ihan ILMASIKSI, jotta firmat voivat parantaa järjestelmiä. Se, jos pikkasen käyttäjien tietoja leviää, niin voi voi. Moni firma EI EDES KERRO vastaavia "vuotoja" vaan on hys hys, jotta maine pysyy. Tosin hakkerit voi MYYDÄ tiedot ja joku niitä ostaakin.

      Pikku juttu tuo on vaikka verrattuna siihen, kun taannoin hakkerit IMASIVAT todella ison satsin luottokortti tietoja alihankkialta, joka hoitaa kansainvälistä maksuliikennettä. Tämäkin juttu kummasti on jo UNOHTUNUT... eipä tainnut tekiät jäädä edes kiinni. Kuinkahan moni on maksellut haamu laskuja tämän takia??

    • Odotellaan rauhassa

      Kyseinen juttu hakee paikkaansa kuin Päätalon Herkon uuni.
      Muutti ensin paikkansa YLE:llä sivulle 132, sitten sivulle 163, ....



      Milloin verkkopankkiemme sisällöt häviävät "parempaan käyttöön" tai peräti bittiavaruuteen?
      Suuret velat kannustavat kymmeniä...satoja miljoonia hakkereita tuhoamaan pankkiensa tiedostot.

    • Sekopäitä täys

      Mitä sekoilet?

      Pääsiäinen meni jo, ja sen mukana pitäisi alkaa selvitä jo niistä aineista mitä vetelit!

    • rauhotuppas nyt

      1. Sielä ei TODELLAKAAN ole kenenkään sotua. Ei yhtään kenenkään, missään tapauksessa. Et saa mitenkään laitettua sitä sinne.

      2. Luottokorttitietojen vuodosta: Yhtään varmistettua tapausta ei ole, Sony ei ole vielä löytänyt yhtään todistetta siitä, että niihin tietoihin olisi päästy käsiksi, mutta järjen nimissä sanoivat, että sitä ei vielä voida 100% varmasti sulkea ulos. Todennäköisesti hakkerit eivät siis päässeet lähellekkään luottokorttitietoja.

      3. Se, mitä hakkerit saivat käsiinsä, ovat:
      Nimi, osoite, syntymäaika, sähköpostisi, käyttäjätilisi salasana ja muistikysymykset. Ei mitään maata mullistavaa siis.

      Etenkin kun muistaa, että nuo tiedot ovat kryptattuja niin hakkerit lähtivät kyllä tyhjin käsin kotio. Maallikoille selitettynä kryptaus on siis toimenpide, jossa tieto muutetaan johonkin toiseen muotoon, jolloin sitä ei voida käyttää ennenkuin kryptaus on murrettu. Eli kun nimeni "Jaska Takatukka" tallennetaan Sonyn laitteistoon (servereille) sinne ei jää lukemaan "Jaska takatukka" vaan sielä lukee esimerkiksi "34h13ou4h h2u35å357h" eli toisinsanoen, kestää ikuisuus ennenkuin joku saa edes nimeni selville, ei hakkereita kiinnosta tuollaiset. Sinne luottokorttitietoihin he pyrkivät, koska niiden murtamisesta olisi oikeasti jotain hyötyäkin.

      Sitten vielä, että 77miljoonan käyttäjän tiedot olisi saatu selville, tuskin. Sony löi serverinsä (palvelimet, joille kaikki tieto tallennetaan) alas samantein kun huomasivat, että joku on päässyt heidän turvasysteemeistään lävitse. Ehkä muutama sata tuhat/miljoona tai parin tiedot vuosivat. Täysin naurettavaa, että uutistoimistot väittävät, että kaikki tiedot olisivat vuotaneet. Tietääköhän näiden uutisten tekijä, millaisista tietomäärlistä puhutaan, ja millaiset nopeudet tarvitsee, jotta tuollaiset tietomäärät saadaan käsiin?
      Puhutaan luvuista, jotka ovat täysin mahdottomia.
      Tilaa tarvitset saman verran tilaa kuin sony jotta saat tiedot tallennettua, useiden SATOJEN TUHANSIEN EUROJEN laitteet, ja asunnon verran tilaa. Normikotikoneessa on nykypäivänä suurrinpiirtein teran verran levytilaa, jos oikeine panosta niin 2-5. Tuo on hyvin pieni murto-osa siitä, mitä todellisuudessa tarvitset, jotta saisit säilöttyä tarvittavan tietomäärän edes usean miljoonan tilin tietoihin, saatika kaikkiin 77miljoonaan.
      Sitten nopeus, jolla tieto pitäisi siirtää. Periaatteessa aika joka meni siitä, että hakkerit pääsivät tietoturvan läpi siihen, että Sony sulki palvelimensa oli noin 30minuuttia. Tämä aika ja tuo tietomäärä tarkoittaa sitä, että teoriassa aika ei olisi riittänyt tietojen siirtämiseen, vaikka sonyn palvelimet olisivat suoralla valokaapelilla yhdistetty hakkerin vastaaviin palvelimiin.

      Mikäli näihin pellejen luomiin uutisiin on uskomista, ei hakkerin nappaamiseen tarvitse paljoa nähdä vaivaa. Etsii miljonäärit, joilla on tietotaito kyseiseen hommaan, talossa selittämättömän suuri sähkönkulutus (puhutaan määristä joita suuri omakotitalo ei voi saavuttaa, vaikka jokainen sähköä kuluttava laite olisi päällä maximitehoilla, samoin lämmitys jne. vaatisi ~10tällaista taloa syömään sähköä, jotta puhutaan samoista lukemista) sekä huone täynnä palvelinkoneita. Ja tietenkin vielä epärealistisen nopea yhteys, jotta tiedot olisi keritty ladata. Todellisuudessa:mahdotonta.

      Älkää uskoko näitä uutisia mitä iltalehti/yle puskee pihalle, niiden kirjoittajilla on täysin olemattomat tietotaidot näiden asioiden suhteen, he vain kirjoittavat sen, mikä ihmisissä herättää kiinnostusta. Todellisuudessa hakkereiden saamien tietojen määrä on noin parin prosentin luokkaa kokonaismäärästä, nämä kyseiset tiedot ovat melko hyödyttömiä, ja kaiken lisäksi vahvan kryptauksen takana. Ei kukaan käytä päivässä kymmeniä tunteja kryptauksen murtamiseen, vain jotta saisi jonkun sähköpostiosoitteen tai nimen esille. Vaikka hakkereita olisi pari kourallista ja he työskentelisivät tiiminä 10 tuntia päivässä, menee vähintään viikko tai pari ennenkuin he alkavat saada mitään tietoja esille kryptauksen takaa. Siihen mennessä he ovat jääneet kiinni, ja saavat niskaansa sellaiset tuomiot sakot, että hallelujaa.

      • WallOfText

        epätoivoinen pleikkarifanipoika yrittää apinan raivolla selitellä ja mutuilla sonyn amatöörimäistä tietoturvamokaa parhain päin.


      • KAKKA JUURALA

        Heh, psfanboylla huono matikkapää, ja ymmärrystä vähän. Yhden henkilön tiedot max 100byteä x 77M ja saadaan dvd levyllibnen dataa. Ei siihen satojen tonnien talonkokoisia laitteita tarvita.


    • rutari

      Däääm mikä juttu! Kaikki yrittää ja välillä onnistuuki kusettaa toisiaan! Hakkerit on vähän niinku Anarkisteja,niitä ei lait ja asetukset just kosketa. Siis haistakaapa Paska hakkerinörtit,ootte eräänlaisia loisia,narsisti paskoja! Däääm!

    • Pleikkarin omistaja

      Ihme juttu

      Mulla on Playstation 3,iskä ostanu juuri mulle mw2 map-packin,kiva sit jos iskän kortin salasana ja muut jutut tiietään :(

      • taistelu-jaska

        säälittävää miks ostat jostai playstation storest


      • black ops

        osta nyt ees black ops vitun nobo*!!!!


    • hudh

      Paska firma, paska tietoturva. Välttäkää.

    • joku...

      Itteä tuo ei haittaa kun en laittanu oikeita henkilötietoja kun rekisteröidyin.

    • > sekä salasanan ja käyttäjätunnuksen.

      salasanaa EI kunnolla hoidetussa järjestelmässä tallenneta minnekään, ei edes kryptattuna, vaan ainoastaan siitä johdettu ns. "hash"

      monella nettifoorumillakin kerrotaan rekisteröidyttäessä, että salasanaa ei tallenneta eikä unohtunutta voi pyytää ylläpidolta. Juuri tästä syystä

      Sony kai mokaili siina rootkit-skandaalissakin ...

    • rauhottuisit sinäkin

      @WallOfText

      Eipä oo mikään tekstijärkäle toi mun kirjotus, kappalejako, pisteet ja pilkut löytyy. Virheitä toki on, mutta niitä nyt sattuu kaikille.

      Ja mikä apinanraivo? Mielestäni aivan asiallisesti osoitin, että ihmisten ei tarvitse nyt päiviään pilata pelkäämällä, että heidän tilinsä tyhjenevät tai jotain muuta. Toisin kuin nämä uutiset jotka vain yllyttävät ja pelottelevat, että nyt kävi kalpaten jos olet rekisteröitynyt kyseiseen palveluun.

      epätoivoinen? Tuskin.
      Pleikkarifanipoika? Kyllä. Pidän laitteesta, siinä on kaikki mitä tarvitsen. blu-ray/dvd soitin elokuville ja musiikille, nettipalveluita, ja kaiken lisäksi välillä tekee mieli pelailla jotain ja laite mahdollistaa senkin. Et taida ymmärtää, miten paljon opiskelijana säästin ostamalla ps3:n sen sijaan, että olisin ostanut erilliset laitteet kaikelle, mitä kyseinen vekotin tarjoaa? Todellisuus vain on, että PS3:sen käyttömahdollisuudet ovat moninverroin paljon laadukkaammat ja monipuolisemmat kuin kilpailijoidensa.

      Ja sitten se, että vika olisi oikeasti Sonyn, tai että heidän tietoturvansa olisi surkealla tasolla/amatöörimäistä?
      Et taida tietää kuinka helppoa tavalliseen kotitietokoneeseen murtautuminen toiselta koneelta on, kun saa oikeat tiedot käsiinsä? Pelkkä IP osoite riittää enemmän kuin hyvin. Ja tämä IP osoite jää merkiksi lähes joka paikkaan missä käyt. Esimerkiksi jos luon verkkosivun saan sinun IP:si talteen sieltä, ja jos olisin säälittävä pelle voisin käyttää sitä hyväkseni. Ei taida edes tuntia mennä kyseiseen hommaan.

      Verrataanpa Sonyyn, ja Sonya vaikkapa microsoftiin.
      Kesti 3 vuotta ennenkuin kukaan sai edes jailbreakattua PS3 laitteen. Kertoo jo aika paljon laitteen turvatasosta, vertauksena XboX jailbreakattiin noin viikko sen julkaisusta. Eihän siinä ole kuin 2vuotta ja 11kuukautta sekä 3viikkoa eroa, eipä kovin merkityksellistä?

      Sonyn palvelimet ovat toimineet mutkattomasti tämän 3 ja ½ vuoden ajan, xboxin palvelimet kaatoi hetki sitten YKSI 15-vuotias poika. Ja xboxin käyttäjät sentään maksavat nettipalveluistaan, puhumattakaan siitä, että konsolin keskimääräinen elinikä on 1½vuotta, kun PS3:sen 5vuotta.

      Ja sitten siihen, mitä jo aikaisemmin käsittelin. Luottokorttitietoihin EI olla päästy käsiksi, Sony ilmoittaa muodollisuuksien vuoksi, että sitä ei voida vielä sulkea pois mahdollisuuksista. Muutenkin, 3 ja ½ vuotta ennenkuin kukaan onnistui läpäisemään nuo tietoturva-aukot. Ja niitä on muuten jokaisessa maailman laitteessa, joka ikiseen paikkaan pystyy hakkeroitumaan ajan kanssa. Koskaan ei ole 100% varmaa puolustusmekanismia, jossain on aina aukko.

      Verrataanpa huvin vuoksi Microsoftiin. Heidän servereilleen on hakkeroitu jo useita kertoja, saatika se, kuinka helppoa on hakkeroida jonkun XBL tili ja sitä kautta päästä käsiksi hänen tietoihinsa. Mitä Microsoft tekee? Painaa kaiken villaisella, jotta näyttäisivät paremmalta. Sonylla sentään oli munaa kaataa oma verkostonsa ja ilmoittaa, että näin pääsi käymään.

      Joten kun oikeasti käytät järkeäsi huomaat, että PS3:n turvallisuustaso on moninverroin korkeampi ja laadukkaampi kuin vaikkapa xboxin. Mutta eihän tuollainen melko varmasti alle 15-kesäinen lapsukainen näistä hommista mitään tiedä, soittaa suutaan siinä toivossa, että saisi jonkun suuttumaan :)

      Ja viimeisenä, jos minulta kysytään, kahden vaihtoehdon välillä valitsen joka ikinen kerta Sonyn politiikan ylitse Microsoftin. Kertoo jo paljon siitä, kuinka paljon yhtiö välittää asiakkaistaan enemmän kun kilpailijansa, kun he ilmoittavat tällaisista asioista, eivätkä pelkää jättää asiakkaitaan 2 viikoksi ilman nettipalvelua, jotta se toimii moitteetta taas vähintään uudet 3½ vuotta. Verrattuna Microsoftiin, jotka eivät tällaisista tietomurroista hiiskahdakkaan, vaikka asiakkaiden tiedot ovat OIKEASTI vaarassa. Mitään virallista tietoa näistä ei koskaan tule, vasta kun systeemiin hakkeroitunut porukka laittaa nettiin listan, joka sisältää 400,000 hakkeroidun Xbox live tilin tiedot.

      Naurappa siinä sitten kun löydät omasi sieltä, ja minä olen kerinnyt turvaamaan omani, koska Sony ilmoitti minulle asiasta, ja tarjosi vielä neuvot siihen, mitä kannattaa tehdä, jos oikeasti pelkää. Tosin tässä tapauksessa syytä huoleen ei ole.

      • Haukkuja!

        Xbox on sutkee


      • Haukkuja!
        Haukkuja! kirjoitti:

        Xbox on sutkee

        Xbox on surkee. Laivarahdilla RROD-korjaukseen ilmaiseksi kulkee!

        E73 joohohoh!


      • hahahahaaa

        itke lisää pikku apina


      • $on¥Fai£€d

        Mitäpä siinä fanipoika voi muutakaan tehdä Sonyn vuodettua amatöörimäisesti käyttäjätilit ja luottokortit nettiin, kuin paeta omaan harhaiseen haavemaailmaan, jossa kaikki on hyvin ja mukavaa.


      • plaaplaaplaa

        mikä hiton sony vs microsoft keskustelu tästä muokkautui?? eiks se nyt kuitenki olllu sony joka kaatui ei microsoft joten plaa plaa plaa turpa kiinni


      • laaki_83

        Samaa mieltä melkeinpä sanatarkasti. Microsoft on vain iso kasvoton yhtiö jolle $-merkki on se tärkein. Se kertoo jo paljon kun X360 omistavat kaverit kiroilevat vähän väliä kun xboxlive ei ole ilmaista. Usein kuulee. "Tuletko ottaan pari matsia vaikka halossa?". "Sori en pääse koska xboxlive-aika loppui tänää ja saan vasta huomenna rahaa mitkä pitää sitten vielä muuttaa microsoft pointseiksi että saa taas jatkaa netissä pelaamista. Ei PS3 ole tälläistä ongelmaa vaikka microsoft voisi jopa väittää totakin asiaa ominaisuudeksi. Eikä onneks oma maailma kaadu vaikka PSN sattuiski huonolla tuurilla olemaan useemman viikon huoltokatkolla koska siellä on todennäköisesti sen jälkeen "dynamiittiakin kestävä tietoturva". Koska se on ilmasta ja tuleepahan tehtyä enemmän asioita raikkaassa kevät säässä kun ei koko ajan ole naama ruudussa kiinni. Itse en ole huolissani omista visanumeroista ja käyttäjätunnuksistani ym. Ei ne hakkerit todellakaan ole voinu ehtiä tossa ajassa tyhjenteleen ihmisten pankkitilejä. YLE ja MTV3 ilmeisesti taas haluavat kisailla lietsomalla pelkoa ja paniikkia ihmisiin sillä taka-ajatuksella että vanhemmat huolestuisivat kouluikäisten lastensa pelaamisesta. "Isän visa-tilin tyhjentää joku japanilainen hakkeri jos meidän 13-vuotias poika pelaa pleikkarilla netissä" "panic" Todennäkösesti parin viikon päästä kukaan ei edes muista tätäkään asiaa.. PSN= laaki_83


      • Hold it...

        Sä sotket nyt yksityisten ihmisten tiedot ja yritykset. ne on eri asioita.

        - Miksi Sony pitää luottokorttitiedot omalla palvelimellaan ?
        - Miksi Sony Kerää tietoa sinusta ja muista Sony laitteista jotka on kotisi lähiverkossa tämän jälkeen lähettää ne Sonylle ? Miksi ?
        - Miksi Sony Muuttaa laitteiden firmiksiä siten, että ominaisuudet muuttuvat miten Sony haluaa ? Vaikka laitteen ostohetkellä oli ominaisuudet erit ? (OtherOS)
        - Mainitsemasi "cryptaus" on laajalti tiedossa eli kuinka PS3 välittää tietoa Sonyn hotelliin.
        - Samainen hactivisti porukka on Dossannut Visan sivustot kyykkyyn Wikileaks jutun yhteydessä. Sitä en tiedä onko tällä yhteyttä geohot vs. Sony riitelyyn.
        - Sonyn pitää laittaa koneensa kuntoon asap. kuka maksaa väärin käytökset ? varmaankin pleikkarin omistajat.
        - Miksi tiedotus tuli puskaradion(scene) kautta ennen kuin virallisesti tieto julkistettiin. Luottokortti tietojen yms. osalta se on myöhäistä se.

        Pari linkkiä mistä voit aloittaa lukeen:
        - http://arstechnica.com/gaming/news/2011/02/report-psn-hacked-showing-stunning-lack-of-credit-card-security.ars

        - http://geohotgotsued.blogspot.com/

        - http://ps3mfw.com/?p=134

        Terv.
        Miksi kaikkeen nykyään pitää sotkea kaikki henkilötiedot/Luottokortti yms. Jokin tolkku pitäis olla.

        Ps. Sitten alkaa sähinä kun nuo 77milj. ihmisen tiedot lähtee yleiseen jakoon.. samoin kuin aiemmatkin tiedot on lähtenyt ennemmin tai myöhemmin....


      • Hold it..
        Hold it... kirjoitti:

        Sä sotket nyt yksityisten ihmisten tiedot ja yritykset. ne on eri asioita.

        - Miksi Sony pitää luottokorttitiedot omalla palvelimellaan ?
        - Miksi Sony Kerää tietoa sinusta ja muista Sony laitteista jotka on kotisi lähiverkossa tämän jälkeen lähettää ne Sonylle ? Miksi ?
        - Miksi Sony Muuttaa laitteiden firmiksiä siten, että ominaisuudet muuttuvat miten Sony haluaa ? Vaikka laitteen ostohetkellä oli ominaisuudet erit ? (OtherOS)
        - Mainitsemasi "cryptaus" on laajalti tiedossa eli kuinka PS3 välittää tietoa Sonyn hotelliin.
        - Samainen hactivisti porukka on Dossannut Visan sivustot kyykkyyn Wikileaks jutun yhteydessä. Sitä en tiedä onko tällä yhteyttä geohot vs. Sony riitelyyn.
        - Sonyn pitää laittaa koneensa kuntoon asap. kuka maksaa väärin käytökset ? varmaankin pleikkarin omistajat.
        - Miksi tiedotus tuli puskaradion(scene) kautta ennen kuin virallisesti tieto julkistettiin. Luottokortti tietojen yms. osalta se on myöhäistä se.

        Pari linkkiä mistä voit aloittaa lukeen:
        - http://arstechnica.com/gaming/news/2011/02/report-psn-hacked-showing-stunning-lack-of-credit-card-security.ars

        - http://geohotgotsued.blogspot.com/

        - http://ps3mfw.com/?p=134

        Terv.
        Miksi kaikkeen nykyään pitää sotkea kaikki henkilötiedot/Luottokortti yms. Jokin tolkku pitäis olla.

        Ps. Sitten alkaa sähinä kun nuo 77milj. ihmisen tiedot lähtee yleiseen jakoon.. samoin kuin aiemmatkin tiedot on lähtenyt ennemmin tai myöhemmin....

        Juu ja oli yhteys tuolla geohot vs. $ony jupakalla...

        - http://www.nasdaq.com/aspx/stock-market-news-story.aspx?storyid=201104111514dowjonesdjonline000323&title=sony-settles-lawsuit-against-hacker


        Nii-i pörssitkin heilahtelee jo yksittäisten ihmisten tekojen pohjalta.. ei paha.. eipä vähä...

        terv.
        Hold it...


      • Hold it.
        Hold it.. kirjoitti:

        Juu ja oli yhteys tuolla geohot vs. $ony jupakalla...

        - http://www.nasdaq.com/aspx/stock-market-news-story.aspx?storyid=201104111514dowjonesdjonline000323&title=sony-settles-lawsuit-against-hacker


        Nii-i pörssitkin heilahtelee jo yksittäisten ihmisten tekojen pohjalta.. ei paha.. eipä vähä...

        terv.
        Hold it...

        Update:

        Nyt korttitiedot on sitten kaupan sisältäen euroopan tiedot kortin takaosan numeroineen. Sony ei ostanut tietoja takaisin niin ne on sitten yleisesti kaupan.

        Koko juttu liittyy sonyn ja otheros kehittelijöiden kinasteluun. Esim. graf_chokolo ratsia yms. Sony on ihan yhtälailla rahan perässä kuin muutkin suuryritykset.

        Url:
        http://www.redmondpie.com/database-containing-2.2-million-psn-credit-cards-up-for-sale/

        Terv.

        Hold it...


    • Ei järkee!

      miksi hakkerit edes varastaa noita ei siin oo mittää järkee siin saa vaan salasanan syntymä ajan

    • japadiiperi

      @Ei järkee!

      Kuten jo aiemmin kirjoitin, hakkerit pyrkivät pääsemään luottokorttitietoihin käsiksi, mutta eivät onnistuneet. En usko, että he ovat edes varastaneet yksiäkään käyttäjätietoja, juuri sen takia, että niillä ei yksinkertaisesti tee yhtään mitään. Ehkä pahin asia on, että tietämällä toisen osoitteen voin tilata sinne 50pizzaa kotiinkuljetuksella. Tosin näinkin voi käydä, jos joku ohiajaessaan saa päähänsä tämän ja poimii osoitteeni yleisestä tienviitasta pakollisesta talonnumerosta.

      Sony on vain ilmoittanut, että niihin käyttäjätietoihin olisi päästy käsiksi, jos joku niin olisi halunnut. Mutta ei noi hakkerit halua. Kun murtaudutaan tällaisen maailmanlaajuisen jättiläisen tietokantoihin, kyllä silloin on mielessä vähän muiden tietojen etsintä, kuin satunnaisten henkilöiden nimi/osoite/ikä/sähköposti.

      • japadiiperi

        Lisäystä:

        Varsinkin kun on ihan yleisessä tiedossa, että varmasti noin kolmasosa on laittanut jotkut aivan huuhaatiedot sinne. Hakkereiden potti on siis aivan olematon tässä tapauksessa, ei mitään syytä huoleen.


      • höpsisss
        japadiiperi kirjoitti:

        Lisäystä:

        Varsinkin kun on ihan yleisessä tiedossa, että varmasti noin kolmasosa on laittanut jotkut aivan huuhaatiedot sinne. Hakkereiden potti on siis aivan olematon tässä tapauksessa, ei mitään syytä huoleen.

        paitsi että huuhaa-luottokortteja ei järjestelmään pystynyt edes syöttämään ja käyttäjätilin historiatiedoista on helppo nähdä mitä kortilla on ostettu ja milloin.


    • Ai mistäkö kysymys?

      Kaikkien aikojen suurin tietovuoto. Se on se mistä tässä on kysymys.

    • ristiriitaista uutis

      Nythän on uutisoitu että Sony aikoo ottaa yhteyttä PSN käyttäjiin mutta toisaalta ristiriitaisesti uutisoitu että jos tulee mitään yhteydenottoja Sonyn nimissä niin kyse ei ole oikeasti Sonysta vaan ehkä varastettujen tietojen hyväksikäyttöyrityksestä.
      Mistä voi varmuudella tunnistaa että kyse olisi todellakin Sonyn yhteydenotosta eikä huijausviestistä?

    • ristiriitaista......

      On uutisoitu että Sony aikoo ottaa yhteyttä PSN käyttäjiin ilmeisesti sähköpostilla ilmoittaakseen tietomurrosta mutta toisaalta on uutisoitu että jos Sonyn nimissä tulee mitään yhteydenottoja niin kyse on todennäköisesti varastettujen tietojen hyväksikäyttöyrityksestä.
      Miten voi varmuudella tunnistaa että kyse on aidon Sonyn yhteydenotosta eikä huijausviestistä?

      • ristiriitaista......

        No jo alkoi vittuilemaan näköjään tämäkin sivusto kun ei näyttänyt lähtevän viestini ensimmäisellä yrityksellä ja kirjoitin uusiksi, nyt kummatkin viestit näyttää olevan täällä kuitenkin.


    • Platykaskda

      Ei oo syyt huolee sony osaa asiansa!

      • laaki_83

        Kyl sony tän fiksaa ja kohta siel on sellanen tietoturva ettei ees armeijankalusto pysty kaataan sitä :D Sony välittää muutenkin pelaajistaan paljon eikä sonylla ole varaa menettää kaikkia ehkäpä suosituimman laitteensa käyttäjiä kilpailijafirmalle.


      • zzzzzxb o360FAILED
        laaki_83 kirjoitti:

        Kyl sony tän fiksaa ja kohta siel on sellanen tietoturva ettei ees armeijankalusto pysty kaataan sitä :D Sony välittää muutenkin pelaajistaan paljon eikä sonylla ole varaa menettää kaikkia ehkäpä suosituimman laitteensa käyttäjiä kilpailijafirmalle.

        totta puhut llaki_83 microsoft waaan välittäää $$$ merkistä
        xbox360 hinta 2 vuodessa on kun ps3 slim 360gb
        ps3 hinta noin 300-500e tosi hallpaa
        ps xbox360 eli noobiboxi ne rupee pöllii pian teidän rahoja


      • durr
        zzzzzxb o360FAILED kirjoitti:

        totta puhut llaki_83 microsoft waaan välittäää $$$ merkistä
        xbox360 hinta 2 vuodessa on kun ps3 slim 360gb
        ps3 hinta noin 300-500e tosi hallpaa
        ps xbox360 eli noobiboxi ne rupee pöllii pian teidän rahoja

        viestin tyypistä päätellen kirjoittajan ikä 10-12v? ei huoh...


      • Joojo
        zzzzzxb o360FAILED kirjoitti:

        totta puhut llaki_83 microsoft waaan välittäää $$$ merkistä
        xbox360 hinta 2 vuodessa on kun ps3 slim 360gb
        ps3 hinta noin 300-500e tosi hallpaa
        ps xbox360 eli noobiboxi ne rupee pöllii pian teidän rahoja

        :S Sonyn sivuilla sanottu että tän kuukauden lopussa.. tulis takasin jos tulee :S Toivotaan parasta


    • tiedot ei turvassa

      nyt PSN:n jättimäisen tietovarkauden varjossa savossakin uskalletaan tunnustaa että erään sairaalan potilastiedot olleet kadoksissa jo 40 vuotta :P
      http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/missä-on-synnytyssairaalan-arkisto/666948

    • buahahahhaa

      mitäs laitatte tietojanne tuollaisiin roskapalveluihin BUAHAHAAA

      • sony kaikista paras!

        olet todellinen kusipää! oikein vahingonilonen paska! tappaa tuollaiset pitäs!


      • vertexi
        sony kaikista paras! kirjoitti:

        olet todellinen kusipää! oikein vahingonilonen paska! tappaa tuollaiset pitäs!

        "sony kaikista paskin!"

        fix'd


      • Öh..
        vertexi kirjoitti:

        "sony kaikista paskin!"

        fix'd

        Xbox viellä paskempi.. Vittu Microsoft rahan peräs menee.. Vitun kalliit liveajat. Pleikkari mullekki jo on maksanu takas ton summan jonka se makso enemmän kun Xbox360... Koska xboxissase vitun live..


      • Öh..
        Öh.. kirjoitti:

        Xbox viellä paskempi.. Vittu Microsoft rahan peräs menee.. Vitun kalliit liveajat. Pleikkari mullekki jo on maksanu takas ton summan jonka se makso enemmän kun Xbox360... Koska xboxissase vitun live..

        Ja saanen viellä muistuttaa että Xbox live oli joulukuussa vuonna 2008 pois 2 viikkoa joten et pysty silloin alkaa vetoa siihen että '' PSN on pois käytöstä '' ..

        Ei ole xbox faneilla varaa puhua '' Blackouteista


    • Minkälainen

      uuno yleensä antaa mitään tietoja kenellekkään netin kautta?
      Ei kukaan täysjärkinen muutenkaan harrasta aikuisena mitään pelejä,aika köyhää jos ei muuta keksi kun pelihahmojen kanssa nutaamisen.

      • 36v pelaaja

        nyt ei eletä enää 70-luvulla.


      • tulinyrkki

        Sanoo henkilö, joka roikkuu suomi24-sivustolla >_> Ei näin.


    • Hakkeroin

      Oliko kysymyksessä hakkerointi vai krakkerointi. Hakkerointi on täysin laillista toimintaa ja jos tiedot on saatavissa hakkeroimalla, niin silloin tiedostojen ylläpitäjää voi pitää rikollisena.

      Jos tiedostoihin on päästy käsiksi krakkeroimalla, niin silloin toiminta on ollut murtautumista tietojärjestelmiin ja laitonta toimintaa.

      • dataajan haukkuja (:

        vitun datis mee sinne black opsiis ja raiskaa naisii


    • paskaaaa!

      iha perseeestä kun ei pääse nettiin pelaamaan , joka päivä pittää kahtoo et toimiiko netti vai ei ku eivät voi kertoo tarkkaaa aikaaa :(:(

      • Plää

        Itseasiassa asia on toisin Sony Corporation sanoo että 31.5.2011 pitäisi tulla takaisin PSN toimintaan :) Mutta se ei ole viellä varmaa >:( Saispa ne sonyn pojat/tytöt sen toimimaan


    • rauhotuppas nyt 2

      "...Ei kukaan käytä päivässä kymmeniä tunteja kryptauksen murtamiseen, vain jotta saisi jonkun sähköpostiosoitteen tai nimen esille. Vaikka hakkereita olisi pari kourallista ja he työskentelisivät tiiminä 10 tuntia päivässä, menee vähintään viikko tai pari ennenkuin he alkavat saada mitään tietoja esille kryptauksen takaa. Siihen mennessä he ovat jääneet kiinni, ja saavat niskaansa sellaiset tuomiot sakot, että hallelujaa. "

      USA:ssa kymmeniätuhansia (satojatuhansia?) valtion palkkahakkereita murtaa tiedostonsuojauksia ympäri maailmaa, 24/7/365/....
      Paljonko Kiina, Intia, Venäjä, Israel, Iran, Pakistan, ... panostavat hakkerointiin?
      Hakkeroinnilla voidaannykyisin päästä lähes samaan tulokseen kuin atomipommilla.
      On kiva nähdä kun esim. Maailmanpankki ja pörssit ympäri maailman "kaatuvat".

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      101
      2019
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      242
      1648
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1040
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      935
    5. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      84
      924
    6. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      845
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      781
    8. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      765
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      734
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      719
    Aihe