Hoidoiosta heränneitä kysymyksiä.

kuumeilevainen

Heips.

Olemme mieheni kanssa yrittäneet yli kaksi vuotta lasta. Nyt siirryimme hoitoihin tyksiin. Ensimmäinen hoito on meille suotu tammikuussa. En tiedä missä on vika, mutta mietin hoitojen kulkua. Mikäli naisella huomataan munajohtimien tukkoisuutta, avataan ne jonkinlaisella liuoksella? Oliko se suolaliuoksella?

Siitä heräsi sitten jatko kysymys, onko se sitten että jos naisella on tukosta ollut munajohtimissa, että hän ei enää luomusti voi lasta saada? Eli tuolloin siirrytään hoitomenetelmiin ( inssi, ivf jne. ) Ja nainen ei voi koskaan tulla raskaaksi ilman hoitoja?

Vielä siitä että kun hoitoihin siirtyy, niin saako sieltä vaatia tiettyä hoitomenetelmää ensiksi? Esim. inseminaation sijaan IVF hoitoja?

Entä alkion siirtomäärä? Kuinka monta niitä saa siirtää? Onko julkisella ja yksityisellä eri säännökset asiasta? 1-2 alkiota jokapaikassa?

7

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitos kysymyksestäsi,

      Mukavaa, että hoitonne ovat pian alkamassa!
      Munajohtimien aukiolotutkimuksessa ei pystytä avaamaan oikeita tukoksia, vaan silloin ruiskutettu suolaliuos jää kohtuun ja potilas kokee tämän tutkimuksen yhteydessä kipuna ja paineen tunteena. Ehkäpä sinun munajohtimesi olivat auki, jos hoidot aloitetaan inseminaatioilla. Tällöin myös luomusti alkava raskaus on mahdollinen.
      Sen sijaan munajohtimien ollessa kiinni, raskaus on mahdollinen vain IVF-hoitojen avulla.
      Hoitomuotojen valinnassa kannattaa kuunnella hoitavan lääkärin mielipidettä eikä ole tarkoituksenmukaista "ylihoitaa" potilaita. Muutaman inseminaation läpikäymiseen ei mene aikaa kuin muutama kuukausi ja kuitenkin osalle raskaus alkaa kevyidenkin hoitojen seurauksena. Tietenkin voitte kertoa omat toiveenne. On myös tilanteita, jolloin on järkevämpää aloittaa suoraan IVF-hoidot, jos esim. naisen ikä on jo lähempänä 40 vuotta ja raskausyritystä on ollut hyvin pitkään. IVF-hoidossa siirretään ensimmäisellä kerralla yleisimmin yksi alkio, mutta siinäkin asiassa valintaan vaikuttaa alkioiden laatu. Hoidoissa pyritään välttämään monisikiöraskautta, koska sellaisiin raskauksiin liittyy huomattavasti enemmän riskejä. Käytännöt ovat Suomessa samanlaiset yksityisellä ja julkisella puolella.
      Toivovat teille paljon onnea!

      Terveisin,
      Anna-Kaisa/Väestöliiton klinikat

    • kuumeilevainen

      Kiitos tiedosta!

      Heräsi vielä muutama kysymys.

      Kun potilas on päässyt hoitoihin, saako hän inseminaatio hoidot joka kuukausi jos niihin hoitoihin ryhdytään?
      Paljonko hoitoja voi suorittaa yleisellä puolella? 3 inssiä ja kaksi IVF hoitoa?
      Mikä on raja kuinka monta lasta julkisella puolella avustetaan alkuun?
      Onko kannattavampaa mennä yksityiselle?

    • Hei vielä,

      Kaikissa hoitopaikoissa hoitojen määrä arvioidaan aina viime kädessä potilaskohtaisesti, mutta aika tavallinen hoitoprotokolla on tehdä kolme kertaa inseminaatio ja kolme kertaa IVF hoito . Kuinka nopealla aikataululla hoitopaikassasi julkisella puolella on mahdollisuus tehdä hoitoja, en valitettavasti pysty vastaamaan. Aina ei ole oman jaksamisenkaan kannalta kuitenkaan hyvä tehdä hoitoja nopessa aikataulussa. Olemme toki yksilöitä ja se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovikaan seuraavalle. Tämä pätee niin hoitomuotoihin kuin myös aikatauluihin!

      Terveisin,
      Anna-Kaisa/Väestöliiton klinikat

    • Useita yrityskertoja

      Yksityisellä puolella pääsimme hoitoihin heti - ja sehän on tärkeää myös; henkiseltä kannalta ja hoitojen onnistumisenkin kannalta, mitä nopeammin alkuun, sen parempi.

    • kuumeilevainen

      Heips!

      Tulikin muutosta tilanteeseen, eli kiertopäiviä koossa 26, kaksi päivää ollut pahoinvointia. Ovistestillä tein todella tumman plussan, raskaustesti ei todellakaan herkkä näytti vielä negatiivista. Menkkojen oletettu aika pitäis olla vasta 4 päivän kuluttua.
      Kyselin äidiltäni hänen raskaudestaan ja aikaiset pahoinvoinnit tuttua hommaa. Joten uskon nyt siis olevani raskaana. Olemme kuitenkin sinne hoitoihin varanneet ajan tammikuun 19 päivälle. Mietin siis nytten että miten tulisi toimia, tulisiko sinne ilmoittaa ettei tulla vai katsoa tilanteen mukaan?
      Toiveeni heräsikin kun tulinkin raskaaksi ja aloin miettimään haluanko sinne mennäkkään? kuinka kauan voin asiaa pitkittää?

    • tietoakaivataan

      Hei!

      Kysymyksiä tutkimuksiin liittyen.

      Olemme puolisoni kanssa menossa ihan ensimmäiseen lääkäritapaamiseen saatuamme lähetteellä ajan ensi vuoden tammikuulle. Olisinkin tiedustellut, mitä yleensä ihan ensimmäisellä kerralla tapaamisessa tapahtuu? Juttelua ilmeisesti, onko jotain muutakin kenties?

      Kiitos vastauksista jo etukäteen!

    • Hei,

      Vastaan ensin nimimerkille "kuumeilevainen": Kannattaa varmistaa vielä asia ja odotella ennenkuin perut tammikuun aikaasi naistentautien poliklinikalla. Mikäli asut seudulla, jossa on mahdollista käydä varhaisessa ultraäänitutkimuksessa kolmen viikon kuluttua positiivisen raskaustestin jälkeen, voidaan varmistua siitä, että kyseessä on normaali raskaus.

      Toinen vastaus "tietoakaivataan" -nimimerkille. Ensikäynnillä käydään läpi mahdollisten laboratoriotutkimusten ja siemennestenäytteiden tulokset, mikäli olette saaneet lähetteet valmiiksi ennen käyntiänne tai sitten ensikäynnillä suunnitellaan nämä tutkimukset tehtäviksi. Yleensä käyntiin liitetään naisen gynekologinen sisätutkimus sekä ultraäänitutkimus. Käynnillä suunnitellaan myös munajohtimien tutkimuksen aikataulu ja annetaan sitä varten ohjeet. Mikäli taas kaikki alkututkimukset on jo tehty, ensikäynnillä suunnitellaan jo hoitoja.

      Terveisin,

      Anna-Kaisa/Väestöliiton klinikat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      327
      3235
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      224
      2010
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1612
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1437
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1319
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      284
      1243
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      1001
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      878
    Aihe