Siitepölyallergia?

Mitä tehdä..?

Kysymykseni on seuraava:

Minulle on alle 18-vuotiaana tehty muutamaan otteeseen perusallergiatestit käsivarsiin pistetyillä tipoilla, ja muistaakseni myös joillain verikokeilla, kyseisissä testeissä minulla ei kuitenkaan todettu mitään allergioita.

Aloin kuitenkin nuorena oireilla kevät-kesällä siitepölykautena, joten lääkärin kehotuksesta minulle määrättiin allergialääkitys, jossa vaikuttavana aineena oli setiritsiinidihydrokloridi. Tämä lääkitys auttoi hieman oireisiin (nenän valuminen, aivastelu, tukkoinen olo), mutta myös väsytti.

Muutama vuosi sitten kokeilin sattumalta lääkärin ehdottomana lääkettä, jossa vaikuttavana aineena on loratadiini. Käytän lääkettä maaliskuu-syyskuu aikavälillä, ja nyt minulla ei ole enää minkäänlaisia oireita.

Onko minulla kuitenkin yhä jonkinlainen siitepölyallegia? Voiko allergia yhtäkkiä loppua aikuisiällä, jolloin käyttäisin lääkettä turhaan? Testeihin minun on kai turha taas lähteä, kun "allergiani" ei ole siellä aiemminkaan näkynyt.

Kysymys on sinänsä aiheellinen, että en tiedä uskallanko kokeilla olla seuraavan vuoden esim. kokonaan ilman allergialääkitystä, koska olen sattumoisin ammatiltani puutarhuri. Työssäni joudun siis mm. poistamaan pujoa erinnäisiltä alueilta, tämä ei kuitenkaan aiheuta minulle minkäänlaisia oireita.

Eli miten tällaisessa tilanteessa tulisi edetä?

5

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kun testit ovat olleet negatiiviset, selityksiä on pari: joko olet allerginen ulkoilman homeille tai jollekin sellaiselle siitepölylle, joka ei ole testeissä, esimerkiksi paju ja haapa. Luulisin kuitenkin, että kyseessä on homeallergia. Sitä ei valitettavasti nykyisillä testeillä saa osoitetuksi. Loratadiinia tai muuta väsyttämätöntä antihistamiinia voi käyttää tarpeen mukaan. Niistä ei ole haittaa.

      • ap

        Pitäisikö minun kuitenkin käydä uudelleen allergiatesteissä? Olen ollut 10-16-vuotias kun testit on tehty, ja nyt olen 27-vuotias.


    • ravinto ensin

      Suositan hakemaan sivu jossa kerrotaan D-vitmiinin vaikutuksesta allergiaan...on muuten hyödyllistä tietoa.
      Itse olen kokenut elämässäni kaikenlaista sairautta,mutta lääkäreiltä saanut vähemmän hyviä toimivia neuvoja.
      Itse käytän yli 100 mg D-vitmiinia päivässä ja haju-allergia pysynyt täysin poissa...joten luultavaa,sinunkin olngelmat loppuvat D-vitamiinilla.
      Asiahan on niin,että ravinnosta me elämme terveesti ja ravinnon puutteesta me sairastamme...niin se vaan on yksinkertaista.

    • Allergioita tulee joskus aikuisiässäkin lisää. Uusista testeistä saattaa olla hyötyä. Ne voi tehdä iho- tai verikokeena. D-vitamiinia en suosittele käytettäväksi suositusta enemmän (20 mikrogramma/vrk).

    • ap

      Käytän D-vitamiinivalmistetta vain talvella. Ehkäpä hakeudun uudelleen allergiatesteihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe