Intissä

apuvadsa

Oon ollu nyt intissä reilut 2 kuukautta ja olen oireillut koko ajan mulla on nenä aivan tukossa eikä aukea sekä yskää, hengenahdistusta sekä korvat ovat tukossa ja oikea korva humisee jatkuvasti. Laittoivat astma tutkimuksiin saa nähdä nyt mitä niistä tulee ilmi. onkohan mun mahdollista saada vapautusta noiden oireiden vuoksi?

5

93

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Palveluskelpoisuusluokan muuttaminen tai aseellisesta palveluksesta kokonaan vapauttaminen riippuvat tutkimustuloksista. Sehän selviää parissa viikossa.

      • Vassyrah

        Millaisen tutkimus tulosten tällöin täytyisi olla?


      • Hshshshs
        Vassyrah kirjoitti:

        Millaisen tutkimus tulosten tällöin täytyisi olla?

        Muutenkin tunnen oloni todella väsyneeksi koko ajan


      • Hshshshs kirjoitti:

        Muutenkin tunnen oloni todella väsyneeksi koko ajan

        Ainakin verenkuva, La, CRP ja spirometria (keuhkojen toimintakoe, huippuvirtauksen mittaaminen puhaltamalla), keuhkokuva. Mahdollisesti myös ALAT (maksakoe), mykoplasmavasta-aineet verestä.


    • muutama viinkki

      Armeijan rakennukset ovat rakennettu joskus 1940- ja 1950-luvuilla ja ne ovat kauttaaltaan kosteusvaurioisia, eli niistä on mikrobimittauksissa löytynyt eri lajisia homeita, hiivoja, sädesieniä ja bakteereita.

      Et olisi ensimmäinen (mukaanlukien henkilökunta ja alokkaat), joka noissa rakennuksissa on kosteusvuriomikrobiallergisoitumisen takia sairastunut mm. krooniseen ylä-/alahengitysteiden limakalvojen tulehdukseen, eli krooniseen nuhaan ja astmaan.

      Kun immuunijärjestelmä alkaa herkistyä ns. kosteusvauriomikrobeille, niin immunologisesta perustyypistä riippuen se alkaa tuottaa vasta-aineita herkistymilleen allergeeneille, joko IgE:tä tai IgG:tä, jopa molempia. Tosin harvinainen IV:s tyyppi, eli kosketusallergia ei tuota vasta-aineita.

      Joten selvittääksesi oman immunologisen perustyyppisi ja mille mikrobilajeille olet jo ehtinyt herkistyä, niin sinuna pyytäisin lääkäriltäsi kosteusvauriopaneeli IgE JA IgG-immunoglobuliinimittaukset
      Nenän tukkoisuuden selvittämiseksi, eli johtuuko tukkoisuus limakalvojen paksuuntumisesta NSO-rtg-kuvaus on paikallaan ja minkätyypisten valkosolujen aktivaatiosta paksuuntuminen johtuu selviää joko limaeritteestä tai koepalasta.

      Lääkäreillä on ollut tapana alkaa VÄLITTÖMÄSTI oirelääkitä ylähengitystielimakalvotulehdusoireilua antihistamiineilla ja keuhkoputkilimakalvotulehdusoireilua astmalääkkeillä.

      Mikäli astmaoireilu (mm. yskä ja hengenahdistus) johtuu sisäilmamikrobialtistuksesta, niin sen selvittämiseksi lääkärin tulisi ennen lääkityksen aloittamista suorittaa kolmeviikkoinen PEFF-seuranta parin tunnin välein alkaen aamulla päättyen iltaan, alkaen kohdallasi välittömästi kestoajaltaan viikko ja toinen viikko mikrobialtistuksesta vapaana olevassa rakennuksessa, jona näyttää toimivan kotisi ja kolmas viikko jälleen armeijarakennuksessa.

      Astmakriteerit löytyvät netistä. Mikäli ne täyttyvät, niin astmalääkkeet saa apteekista Kelasv-korvattuna 72 prosenttisesti, kun muista reseptilääkkeistä Kela sv-korvaus on omavastuun jälkeen 50 prossaa.

      Kysymys on kuitenkin siitä, että mikäli armeijan rakennuksissa alokkaat sairastuvat ammattitautilaissamme mainittuihin allergisiin sairauksiin, niin vahingonkorvauslain mukaan Valtiokonttorin tulisi korvata terveyden menettämisestä aiheutuvat hoito-, tutkimus- ja kuntoutuskustannukset eliniäksi.

      Mitä tulee kysymykseesi saada vapautusta armeijasta oireilujesi vuoksi, niin koska vuosikymmenten ajan samankaltaisista oireista kärsivät kosteusvauriotyöpaikkaoireilijat ovat joutuneet jatkamaan työssäoloaan antihistamiini-/astmalääkityksen turvin, niin nähtävästi sama kohtalo odottaa sinuakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      74
      1443
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1247
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      117
      1197
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1136
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      994
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      78
      783
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      742
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      735
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      376
      722
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe