Syötyäni kypsennettyä kalaa minulle tulee oksettava olo, mutta graavista ja muusta kypsentämättömästä kalasta ei tule mitään oireita. Tuleeko kalaan kypsennettäessä jotain sellaista, joka tekee huonovointiseksi?
kala-allergiaako
1
69
Vastaukset
- teija.dunder
Kalan kypsentäminen voi vaikuttaa sen allergeeneihin. Yleensä ottaen kypsentäminen vähentää allergeenisuutta mutta päinvastaistakin ilmiötä on kuvattu erilaisilla kypsennys/käsittely -menetelmillä esim pähkinöihin. Kalalajeja on paljon ja pääosin tutkimuksia on tehty ulkomailla meille luontaisesti vieraista kalalajeista ja niiden tutkimusten tulokset eivät ole välttämättä siirrettävissä kotimaisiin kalalajeihin. Näin ollen tutkimuksia kotimaisista kaloista allergian kannalta tarvittaisiin. Kokeile eri kalalajeja, sama ilmiö ei kaikkien kanssa välttämättä toistu. Hienoa, että ainakin graavattua kalaa pystyt nauttimaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 636190
- 635599
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise1284465- 573889
- 143795
- 323219
- 682989
- 592846
- 702599
- 471960