Syötyäni kypsennettyä kalaa minulle tulee oksettava olo, mutta graavista ja muusta kypsentämättömästä kalasta ei tule mitään oireita. Tuleeko kalaan kypsennettäessä jotain sellaista, joka tekee huonovointiseksi?
kala-allergiaako
1
<50
Vastaukset
- teija.dunder
Kalan kypsentäminen voi vaikuttaa sen allergeeneihin. Yleensä ottaen kypsentäminen vähentää allergeenisuutta mutta päinvastaistakin ilmiötä on kuvattu erilaisilla kypsennys/käsittely -menetelmillä esim pähkinöihin. Kalalajeja on paljon ja pääosin tutkimuksia on tehty ulkomailla meille luontaisesti vieraista kalalajeista ja niiden tutkimusten tulokset eivät ole välttämättä siirrettävissä kotimaisiin kalalajeihin. Näin ollen tutkimuksia kotimaisista kaloista allergian kannalta tarvittaisiin. Kokeile eri kalalajeja, sama ilmiö ei kaikkien kanssa välttämättä toistu. Hienoa, että ainakin graavattua kalaa pystyt nauttimaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1333397
- 1091341
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2711310Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.671156Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr171094Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791071IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku57999- 30986
Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie43973- 47877