Perusruoalla kehittyy yhtä hyvin ellei paremin

voima julle

kuin eksoottisilla body-ruokavalioilla ja lisäravinteet on aivan turhaa rahanmenoa. Kovaa treenaava rehellistä perusruokaa syövä perusjullikka pesee koska vain ruoan ja lisäravinteiden kanssa hifistelevän body-pumppaajan.

Tämä on k.y.l.m.ä. totuus.

25

290

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vahva ja varakas

      Sinä olet vain köyhä ja heikko.

    • kalori vs protskuvaj

      Perusruoalla saa kyllä helposti tarvittavat kalorit kasaan mutta etenkin jos roinaa niin proteiinia ei siitä tarpeeksi saa ellei sitten ole hullu ja syö pelkkää kanaa, lihaa, kalaa ym.

      • näillä menee

        Mitä muuta sitten pitäisi syödä? Saa olla iso jannu jos esim. 6 aterialla syöty 20-30 g:n proteiiniannokset ei riitä. 2 g per painokilo proteiinia on jo suuri ja takuulla riittävä määrä ja huom! se katsotaan rasvattomaan painoon! Harvalla isollakaan bodaajalla on rasvaton paino 100 kg, suurimmalla osalla 80-90 kilon välillä. Se tietää 160-180 g proteiinia päivässä. 30g per 6 ateriaa tuo jo 180 grammaa proteiinia joka riittää kaikille muille kuin Mr. Olympia-tason superroinatuille massahirviöille. Perusruualla saa siis aivan hyvin ammattitasonkin bodaaja tarvittavan proteiinin, ainut tsekattava seikka on se ettei saa liikaa rasvaa mukana, eli vähärasvaisempia vaihtoehtoja: Raejuusto, maitorahka, maito/piimä/jogurtti, kanamunat, sei, silakka, kirjolohi, tonnikala, katkaravut, broilerin rinta, kalkkunanfilee, naudan- ja sian paistiliha/jauheliha, sienet, palkokasvit, pähkinät jne.
        Ja nämä kokoaan pienentävät lisäravinnepakkaukset tulevat kalliimmiksi kuin kunnon perusruoka tarjoukset ja pakastin hyväksi käyttäen.


      • juuri näin
        näillä menee kirjoitti:

        Mitä muuta sitten pitäisi syödä? Saa olla iso jannu jos esim. 6 aterialla syöty 20-30 g:n proteiiniannokset ei riitä. 2 g per painokilo proteiinia on jo suuri ja takuulla riittävä määrä ja huom! se katsotaan rasvattomaan painoon! Harvalla isollakaan bodaajalla on rasvaton paino 100 kg, suurimmalla osalla 80-90 kilon välillä. Se tietää 160-180 g proteiinia päivässä. 30g per 6 ateriaa tuo jo 180 grammaa proteiinia joka riittää kaikille muille kuin Mr. Olympia-tason superroinatuille massahirviöille. Perusruualla saa siis aivan hyvin ammattitasonkin bodaaja tarvittavan proteiinin, ainut tsekattava seikka on se ettei saa liikaa rasvaa mukana, eli vähärasvaisempia vaihtoehtoja: Raejuusto, maitorahka, maito/piimä/jogurtti, kanamunat, sei, silakka, kirjolohi, tonnikala, katkaravut, broilerin rinta, kalkkunanfilee, naudan- ja sian paistiliha/jauheliha, sienet, palkokasvit, pähkinät jne.
        Ja nämä kokoaan pienentävät lisäravinnepakkaukset tulevat kalliimmiksi kuin kunnon perusruoka tarjoukset ja pakastin hyväksi käyttäen.

        30 g per ateria on tutkimuksissa todettu optimaaliseksi proteiiniannokseksi, 50-100 g:n annokset eivät näkyneet lisähyötynä. Yli 200 g päivässä ei tarvitse juuri kukaan roinamassabodaajakaan, ja tämän annoksen saa helposti 25-30 g:n annoksina 5-7 aterialla, siis jos noin paljon edes tarvitsisi.


    • 222

      Eli yksinkertaistettuna: Aikuinen tarvitsee hyvää rasvaa ja proteiinia n. 80 grammaa päivässä sekä vähintään 500 grammaa kasvikunnan tuotteita (kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja). Kaikissa kasvikunnan tuotteissa on kuituja, joten sitä kansallisruokaamme "ruisleipää" EI kukaan tarvitse kuidun takia.

      Jos treenaa kovasti, niin protskua voi syyä enemmänkin.

      Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (10–20% läntisestä väestöstä kärsii uusienkin tietojen mukaan yhä C-vitamiinin puutteesta, Suomessa luultavasti vielä useampi). C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin. C-vitamiinin lisäämisestä ei ole haittaa, sillä sitä ei voi saada liikaa. C-vitamiini on vesiliukoinen ja ylimäärä huuhtoutuu pois virtsan mukana.

      D-vitamiinia 50-125µg / vrk

      Magnesium (sitraattimuodossa) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1 (joidenkin tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)

      Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

      Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin n. 50€:lla.

      Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia.

      Kaikkein huonoin tilanne on maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.
      http://www.prweb.com/releases/2013/6/prweb10851751.htm

      D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

      Meillä "asiantuntijat" Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

      Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

      Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

      Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

      Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

      Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

      • perusbasic

        Miksi sitä c-vitamiinia pitäisi purkista saada? Suomalaiset syö kasviksia liian vähän (euroopan vähimpien joukossa) ja tämän kun korjaa niin tulee c-vitamiinia riittävästi ja kalium/natrium tasapaino paranee myös.

        D-vitamiinia purkista syksystä kevääseen ja muuten tavallista kotiruokaa riittävästi ja hieman suuremmilla proteiinimäärillä. Näin tekemällä käy kuten aloittaja mainitsi, koska hifistelijä miettii liikaa niitä lisäravinteita ja unohtaa perusasiat eli ruuan ja kilokalorit. Ei kasva patti alkua pidemmälle jos ei syö yli kulutuksen.

        Ja d-vitamiinihan ei kasvata lihaksia yhtään vaan on yleisterveyden kannalta tärkeä.


      • D on tärkeä
        perusbasic kirjoitti:

        Miksi sitä c-vitamiinia pitäisi purkista saada? Suomalaiset syö kasviksia liian vähän (euroopan vähimpien joukossa) ja tämän kun korjaa niin tulee c-vitamiinia riittävästi ja kalium/natrium tasapaino paranee myös.

        D-vitamiinia purkista syksystä kevääseen ja muuten tavallista kotiruokaa riittävästi ja hieman suuremmilla proteiinimäärillä. Näin tekemällä käy kuten aloittaja mainitsi, koska hifistelijä miettii liikaa niitä lisäravinteita ja unohtaa perusasiat eli ruuan ja kilokalorit. Ei kasva patti alkua pidemmälle jos ei syö yli kulutuksen.

        Ja d-vitamiinihan ei kasvata lihaksia yhtään vaan on yleisterveyden kannalta tärkeä.

        Tehoa liikuntaan:

        Riittävä D-vitamiinin saanti (yhdessä muun aidon kunnon ruuan kanssa) vaikuttaa oleellisesti lihasten kasvuun, voimaan ja kestävyyteen sekä lihasten palautumiseen. D-vitamiini on ratkaisevassa asemassa, kun elimistö kuljettaa kalsiumia lihassoluihin, jotta ne voivat supistua ja työskennellä. Ilman riittävää D-vitamiinia lihaksissa ei ole voimaa. Kun kalsiumin on vuorostaan aika poistua lihassoluista, jotta lihakset voivat rentoutua, tarvitaan riittävästi D-vitamiinia. Muutoin riskinä on, että lihakset alkavat väsyä ennen aikojaan, krampata, kipeytyvät ja/tai palautuminen heikentyy.

        Reilu päivittäinen D-vitamiinilisä ehkäisee lihasten väsymistä, osoittaa Newcastlen yliopiston pienehkö tutkimus. Ennestään tiedetään, että matala seerumin D-vitamiinin pitoisuus liittyy lihasten heikkoon kuntoon ja väsymykseen. Tutkimus vahvistaa itä-saksalaisten urheilulääkäreiden jo kauan tuntemaa tosiasiaa: D-vitamiini parantaa lihaskuntoa. Suomen viranomaissuositus on pahasti ajasta jäljessä.
        http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2482

        "Patients with vitamin D deficiency often experience symptoms of muscle fatigue. Our findings in a small group of patients with very low vitamin D levels show that muscle efficiency significantly improves when vitamin D status is improved.''
        http://www.sciencedaily.com/releases/2013/03/130317221446.htm


    • Nainen 40+

      Treenasin 6 vuotta perussafkalla. Vasta kun siirryin 2 vuotta sitten bodyruokaan ja palkkariin, sain kunnon lihakset ja hurjasti lisää voimaa. Mulla ainakin oli hifistelyllä hyvä vaste lihaskasvulle.

    • 125µg

      Hyviä rasvoja:

      Villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut luomu kasviöljyt (rypsi-, kookos- ja oliiviöljy). Kylmäpuristuksen ansiosta öljyn rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Eläinrasvat (luomu parasta).

      EI margariinia (40 %, 60 % tai 80 % rasvaa loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % vettä), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva ja rasvahappojen mono- ja diglyseridit.

      Hyvää rasvaa tulisi saada vähintään gramma per painokilo (normaali paino). Hyviä rasvoja tarvitsemme kasvuun ja kehitykseen sekä yleisterveyden ylläpitämiseen. Tämä rasva on energian, ruoansulatuksen, aivojen, solujen ja aineenvaihdunnan kannalta välttämätöntä. Rasvan tehtävä on toimia solukalvojen rakennusmateriaalina ja solujen viestinviejien lähtöaineena. mm. hormonaalisten viestien toimivuus on kiinni rasvasta.

      Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan aikuisten tulisi saada päivittäisestä energiansaannista 25-35 % rasvoista. Lasten rasvantarve on suurempi.

      Oman rasvantarpeensa pystyy laskemaan yksinkertaisen kaavan avulla:

      Energian tarve päivässä (kcal) x (25-35) / 100 / 9 = rasvan määrä päivässä (g).

      Esimerkiksi 2000 kilokaloria päivässä tarvitsevan rasvantarve on 56-79 grammaa.

      Tämä rasvan tarve ei mitenkään täyty "kevytmyrkyillä" ja epäterveellisellä margariinilla.

      Proteiinit:

      Proteiinien päivittäinen tarve 0,8-2 grammaa per painokilo (normaali paino) riippuen aktiivisuudesta. Proteiinit ovat elimistölle välttämättömiä rakennusaineita, joita mm. solut, hormonit, aineenvaihdunta ja lihakset tarvitsevat. Proteiinit koostuvat aminohapoista. Keho ei pysty valmistamaan läheskään kaikkia tarvitsemiaan aminohappoja, vaan ne on saatava ravinnosta. Aminohappojen lähteenä voivat olla joko eläin- tai kasviproteiinit. Eläinproteiinien lähteitä ovat kaikki lihat, kalat, äyriäiset, munat, maito ja niistä valmistetut tuotteet. Kaikki eläinproteiinien lähteet tarjoavat jokaisen tarvittavan välttämättömän aminohapon.

      Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan proteiinia tulisi saada n. 10 – 20 % päivittäisestä energiasta. 2000 kcal ruokavaliossa tämä tarkoittaa 50 – 100 g proteiinia päivässä.

      Hyviä hiilihydraatteja:
      Syö kasvikunnan tuotteita (kasviksia, vihanneksia, juureksia (ei vanhaa ravintoköyhää perunaa), hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja) vähintään 500 grammaa päivässä.

      Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan hiilihydraattia tulisi saada loput energiasta eli n. 45 % päivittäisestä energiasta. 2000 kcal ruokavaliossa tämä tarkoittaa korkeintaan 225 g hiilihydraattia päivässä.

      Korkeintaan 2 annosta (EI 6-9) täysjyväviljaa jos viljat sopivat?

      Viljat sekä riisi (n. 70% hiilihydraattia), sokeri (100% hiilihydraattia) ja peruna (runsaasti tärkkelystä) nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Insuliinin tehtävä on varastoida ylimääräinen veressä oleva sokeri (glukoosi) kudoksiin rasvaksi. Insuliinitason pysyessä vakaana elimistö polttaa rasvaa. Perunan, riisin ja viljat voi korvata muilla kasvikunnan tuotteilla.

      Ravinnolla on keskeinen merkitys aivojen monimutkaisen verkoston toiminnalle ja aivoterveydelle. Sekä neuronit eli hermosolut että viestiä vievät aivojen välittäjäaineet muodostuvat ravintotekijöistä. Ravinto vaikuttavaa lisäksi immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne... Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon ja aineenvaihduntaan, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut.

    • Lihaskuntoilija

      Ihmiskehoa ei ole tarkoitettu kehonrakennukseen. Sen takia kehonrakennuksessa erilaisia lisäravinteita tarvitaan. Minä olen luopunut lisäravinteista - proteiini vitamiini hivenaine purkin käytöstä. Se mitä purkin kyljessä sanotaan. Siitä ei voi olla varma sisältääkö purkki mitä sanotaan. Ja toinen asia on laatu. Minkä laatuisista raaka-aineista lisäravinteet on tehty, Kolmas asia miten keho kestäisi jatkuvaa, vuosien jauhojen - lisäravinteiden käytön, esim. munuaiset, maksa ja maha.

      Monipuolinen lihaskunnon ylläpito salilla on ok. Ja siihen minusta normaali ruoka riittää hyvin. Esim. urheilijan lautasmallin mukainen ruokavalio.

      Ruokakoostumus asioiden kanssa voi hifistellä loputtomasti ja silti ruokavalio voi mennä pahasti pieleen ja keho on puutostilassa.

    • perusruokaa.

      Viljat sekä riisi (n. 70% hiilihydraattia), sokeri (100% hiilihydraattia) ja peruna (runsaasti tärkkelystä) nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Insuliinin tehtävä on varastoida ylimääräinen veressä oleva sokeri (glukoosi) kudoksiin rasvaksi. Insuliinitason pysyessä vakaana elimistö polttaa rasvaa. Perunan, riisin ja viljat voi korvata muilla kasvikunnan tuotteilla. Viljat ovat myös huono kuitujen lähde. Energiatiheyden suhteen vihanneksissa, juureksissa ja kasviksissa on kahdeksan kertaa enemmän kuituja kuin viljassa. Viljat ovat myös huono vitamiinien lähde. Jauhatuksen jälkeen B-vitamiinit häviät nopeasti jauhoista. Eräiden arvioiden mukaan jopa 24 tunnin jälkeen jäljellä on vain puolet vitamiineista ja viikon jälkeen ei juuri lainkaan. Lisäksi viljat ovat perunan ohella todellinen tärkkelyspommi. Tärkkelys on aine, joka on käytännössä pelkkää pakattua glukoosia, siis sokeria, joka hajoaa nopeasti suolistossa nostaen huomattavasti veren sokeritasoa.

      • höpönlöpön

        Tuo on tuota iänikuista broscience karppaushöpinää, mitä on netti täynnä. Kokojyväviljat ja perunat on terveellinen energianlähde. Muut kasvikunnan tuotteet tuo sitten lisää erilaisia mikroravinteita, mutta energiaa ei jossain salaatissa ole tarpeeksi. Peruna ei ole mikään pommi. Peruna sisältää yllättävän vähän kaloreita.


      • haha vähän tiedät

        peruna ei nosta mitään, ennen tehtii töitä ja elettiin potun voimalla ( läskisoosii) mutta maitopotut oli pääosissa niistä sai kaliumia c vitamiinii ja kyllä lähti

        VHHhoota toitetetaan siksi kun laiskat ihmiset ei kuluta mitään,, ihan perusruoaympuyrä ja hyötyliikunta


    • Urheilijan ravitsemu
    • ei voi pystyä

      Sä olet oikeassa.

      tässä porvarin purkin markkinointi keinot jotta tulee rikas ja pelle.

      kahvi vaihda kofeiinittomaan
      sokeri vaihda huonolaatuseen
      maito vaihda kevytmaitoon ja järjestä se hapottaa niin faastia
      kananmunat hajota jääkaappiin
      puuro sotke sekaan mitä keksit
      ruis vaihda kauraan tai ohraan
      Eli porvarin ja faastien nyrkki sääntö kaikki sokeri pois eli vaihdat ketsupista alkaen sokerittomiksi niin faast ja energia juoma toimii ja porvari on rikas kusettja.

    • vettä janoon

      EI KEHITY

      Ruokavalio treeniäkin tärkeämpi

      Lue Turun Sanomat 6.8.2013 sivu 21

      Löytyy kirjastosta

      Ravinto vaikuttaa enemmän kuin treeni

      • wqrqr

        lapsiin tietää että nää on julkujen aiheuttamia muotioireita, karppaus ja atkins vhh..25v sitten on sama kuin nyt, hyvä rasvat vaan erotetaan huonoista nyt. ei mitän ihemeellisemppä


    • kunnon ruokaa

      Viljojen vaihto kasviksiin 0n normaali ruokavalio.

      Missään muualla mitään leipää puputeta eikä varsinkaan urheilijat.

    • tässä sul perusruoka

      Mihin perustuu THL:n kuidun saantisuositus? Maksimaaliseen leivän/viljan syömiseen vai mihin? Miksi suurimmassa osassa maapalloa ihmiset eivät kuole paksu- ja peräsuolen syöpään tai saa II-tyypin diabetesta, vaikka eivät edes tiedä, mitä ruis, kaura ja ohra ovat? Syövät valkoista vehnää. Mutta meitä täällä pelotellaan, että jos ei syö 6-9 palaa ruisleipää joka päivä, niin noutaja saapuu takapuolisyövän ja vaikka minkä taudin takia. II-tyypin diabetesta on Euroopassa eniten Suomessa. Kuitenkin kaupassa 3/4 osa leipävalikoimasta on valkoista lisäaineistettua ja ylimääräisellä gluteiinilla höystettyä "pullaa" eli ei ihmiset niin kauhiasti sitä täysjyvää syö. Lukuisat suomalaiset pääsevät vaikka mistä oireistaan, kun jättävät viljat kokonaan ruokavaliosta. Miksi?

      THL:n virallinen suositus leipää tai viljaa on 6-9 annosta päivässä margariinia rasvatonta maitoa.

      Tuota jos noudattaa, niin viimeistään viisikymppisenä on lihava ja sairas. Lääkkeinä menee verenpainelääke, kolesterolilääke, osteoporoosilääke, närästyslääke, masennuslääke, särkylääke, unilääke ja diabeteslääke.

      Mutta, jos ei sairaudet haittaa mukavaa elämää ja lääkkeiden haittavaikutukset haittaa, niin siitä vaan. Oma terveys on ihan itsestä kiinni.

      • järjen kanssa...

        Tuo THL:n suositus on aivan loistava ruokavalio. Paitsi, etteivät ihmiset enää liiku luonnostaan niin kuin ennen eikä työ ole enää niin fyysistä. Kulutus on siis vähentynyt ratkaisevasti. Siitä huolimatta, että nykyään syödään vähemmän kuin ennen, väki ehtii lihota kun vaan makaa sohvalla.

        Jos harrastaa suositusten mukaisesti myös monipuolista ja reipasta liikuntaa, ei taatusti ole lihomis- eikä sairastumisvaaraa.

        Suurimmassa osassa maapalloa ei todellakaan syödä valkoista vehnää, huoh... Riisiä syödään paljon, mutta sekään ei ole valkoista.

        Suolistosyöpää saa liiasta prosessoidun ja punaisen lihan syönnistä. Pari annosta viikossa riittäisi.

        Minunkin mielestäni tuo leipäsuositus on aika suuri (siis sohvaperunalle), mutta jos syö leipää mm. välipalana kaiken pullan sijaan, ei se sitten enää olekaan liikaa. Ihan hyvä hiilarinlähde tuo täysjyväruisleipä.

        Kaikille ei kaikki viljat sovi. Toisille ei sovi maitoproteiinituotteet, kolmansille ei laktoosia sisältävät, neljännelle ei gluteeni, neljäs ei voi käyttää kananmunia... Onhan noita! Omaa järkeä saa käyttää, mutta väitän että lihoavilta ihmisiltä se järki katoaa aina johonkin sen mättöruokailun ajaksi.

        Sohvaperunoille pitäisi olla varmasti ihan omat suositukset, mutta luuletko että söisivät niin vähän mitä pitäisi? Eivät syö nytkään. Hiilareiden vähentäminen on hyvä keino, etenkin kun niitä ei tarvitse rankkaan liikuntaan.

        Ei sun tarvitse ostaa sitä mitä myydään eniten. Osta sitä mitä SINÄ tarvitset.


    • perusruoka?

      Rasvan polttamisessa eli laihdutuksessa ja/tai lihaskunnon kasvattamisessa ravinnon merkitys on jopa 80% tuloksesta ja loput on liikunta. Joten ei ole ihan sama mitä suuhunsa laittaa. Jos ei syö kunnon ruokaa ja saa kaikkia ravintoaineita (esim. D-vitamiinia, Mganesiumia ja Omega-3 rasvahappoja pitää syödä purkista), niin ei laihdu, ei jaksa eikä lihakset kehity.

      Monelle tavallinen ruoka on lisäainepitoisia eineksiä, viljaa eri muodoissaan, keinotekoisia makeutusaineita, prosessoituja kasvisrasvoja (margariini, kasvisrasvakerma jne...), sokerisia muroja, sekä sokeririkkaita maustettuja maitotaloustuotteita. Sellainen ruoka ei riitä. Se sairastuttaa.

    • perusruoka?

      EU hylkäsi Suomen leipomoteollisuuden terveysväitteet!
      Maaseudun tulevaisuus -lehti uutisoi 11.11.2011, että rukiin terveysväitteet menivät nurin. Suomalaiset suurleipomot Vaasan ja Fazer lähettivät Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto Efsalle kaikkiaan 21 ehdotusta terveysväitteeksi leivälle. Ehdotuksista puoli tusinaa koski ruista. Efsa hylkäsi kaikki lähetetyt terveysväitteet yhtä lukuun ottamatta.

      Ainoan hyväksytyn terveysväitteen mukaan ruislesekuitu edistää vatsan toimintaa. Hylättyjen terveysväitteiden joukossa oli mm. se, että ruisleipä vaikuttaisi edullisesti sokeriaineenvaihduntaan tai veren kolesterolitasoon. Moni Efsan hylkäämä terveysväite löytyy myös suomalaisista ravitsemussuosituksista. Leipomoiden edustajat syyttävät EU:ta ja Eviraa puutteellisesta ohjeistuksesta.
      http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2011/11/13/eu-hylkasi-suomen-leipomoteollisuuden-terveysvaitteet/

      Virallisen oloisten julkaisujen takaa löytyvät mm. leipomoteollisuuden menekinedistämisyhdistys Leipätiedotus ry ja kulutustavarajätti Unilever Oy.
      http://samisundvik.com/2013/09/13/viralliset-ravitsemussuositukset-nain-elintarviketeollisuus-meita-ohjaa/

      • tyhjää sontaa

        Syo sitten sitä vehnäpullaleipää se on täyttä paskaa ihan oikeasti.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Päivi Rässästä viedään "roviolle" live.

      Hän kaivoi Raamattunsa esille kun sitä häneltä tivattiin. https://yle.fi/uutiset/3-12283319 Ei tällaista saisi tapahtua länsimaisissa maissa mutta ka
      Maailman menoa
      668
      9318
    2. Anna Puu pettyi pahasti 40-synttäreiden johdosta - Jukka-rakas tukee: "Olisin halunnut..."

      On tämä kyllä syvältä…. Anna Puu halusi viettää pyöreitä synttäreitä vähän eri lailla, mutta korona sotki kuviot: https://www.suomi24.fi/viihde/anna-
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      5512
    3. Marin lupaa nopeutettua rajoitusten purkua

      Kohta saa taas mennä ja elää, lupaa pääministeri Marin Tvitterissä. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d817e44a-154e-4139-a6a2-4dc4cdc272c8
      Maailman menoa
      111
      2829
    4. Martinalla maaginen yö Lontoossa

      Martina laittoi eilen illalla kotiin palattuaan stoorin, jossa mainitsee edellisen ja samalla tämän reissun viimeisen Lontoossa vietetyn yönsä olleen
      Kotimaiset julkkisjuorut
      124
      1957
    5. Martina käynyt jo läpi...

      ........stripparin (Esko), kiinteistövälittäjän (Stefu), palomiehen (Kris), rikollisen (Baha), 2 lätkäjätkää (Hannes, Pikkarainen) Voisiko seuraava m
      Kotimaiset julkkisjuorut
      127
      1406
    6. Nainen rakas, älä unohda minua miestä.

      Sinun vuokses teen, mitä vaan!
      Ikävä
      45
      1176
    7. Jannika B paljasti koomisen väärinkäsityksen vauvan kanssa: "Sain erikoisia katseita kaupassa..."

      Sattuu, kun tapahtuu - erityisesti lasten kanssa... Jannika B elää lapsiperhearkea Toni Wirtasen kanssa, jossa ei sattumuksia puutu: https://www.suomi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      2
      1133
    8. Mitä Sofialle tapahtui Hangossa?

      Miten täällä ei kukaan ole kiinnittänyt Sofian tilanteeseen huomiota?? Sairasti koronaa Hangossa ja viimeiset stoorit sieltä, mainitsi, että jaska aam
      Kotimaiset julkkisjuorut
      83
      1083
    9. Tietäisikö kukaan Pikkaraisesta mitään...

      ... ellei olisi sekaantunut Martinaan. Olisiko tullut ulosotot, rattiskäry, raiskaussyyte julkisuuteen ilman Martinaa. Epäilen että ei. Stefustakaan t
      Kotimaiset julkkisjuorut
      126
      991
    10. Nainen, en kestä

      Tää menee nyt liian syvälle. Näivetyn ilman sua, ja päivät ovat painajaisia kun ei sua näy. Kuka oikein olet, kun vuokses sydän on taas mullin mallin.
      Ikävä
      28
      870
    Aihe