Minun vapaudenriisto tarinani...

Jussi Paatero

Olen 37-vuotias mies Hesan perukoilta. Tehnyt 20 vuotta rakennustöitä ja valmistunut raksa alalle. Pitkään elämäni oli kivaa ja leppoisaa sinkun elämää kunnes seuraava tarina muutti kaiken totaallisesti.

Aloittelin muutamia vuosia sitten kuvaamaan web-kamerallani elämääni. Videoiden tarkoitus oli pääasiassa kertoa muille ammattilaisille omia vinkkejäni rakennushommiin. Ja myös päivitin tapahtumia ja jokapäiväistä elämääni. Linkkailin säännöllisesti kavereilleni ja eräälle blogisivustolle videoitani. Niistä oli monelle hyötyä ja moni kiittää tänä päivänäkin.

No eräänä päivänä kaverini Antti tuli kylään. Joimme kahvetta ja hän meni vaikeaksi. Kysyin mikä mättää. Hän vastasi: "Poliisit tulivat ovelleni ja kysyivät mistä sinut tavoittaa." Antti: "No Jussi asuu missä sattuu mutta vakituinen kämppä on Kampissa." Poliisit eivät sinne jaksaneet mennä vaan lähettivät minulle Antin kautta viestin, että minua pitäisi kuullustella. Kuulustelu koski erään Jesse Lampisen veljen Kalle Lampisen kuolemaa. Kalle oli kuollut hiljattain murhaan. Vielä oli epäselvää mitä oli tapahtunut. Jesse Lampinen oli minun kanssani joskus samassa prätkäkerhossa ja oli minua hiukan nuorempi. Kalle taas oli hänen veljensä. Siispä kysyin Antilta miksi poliisit haluavat kuulustella minua.

Antti vastasi, että minun veljeäni Mika Paateroa epäillään Kalle Lampisen taposta koska Kalle ja Mika olivat samoissa kerhotiloissa käyneet ja silminnäkijöiden mukaan heillä olisi ollut riitaa juuri ennen Kallen kuolemaa. Minä sanoin, että veljeni ei ole tehnyt Jesse Mikko Lampisen veljelle mitään. Antti totesi: "Mutta sun pitää mennä sinne laitokselle." Vastasin että niin varmaan pitäisi mennä, mutta en mä mene. Ja Antti joi sumpit loppuun ja lähti kotiinsa koska hänellä oli ollut pitkä päivä duunissa. No minä sitten siivosin keittiön ja lähdin ulos kastelemaan kukkia. Siinä niitä kastelin ja poltin röökin.

Yhtäkkiä takaa päin joku löi minua puulla päähän. Kompastuin hiukan ja käsi tarrautui suuni eteen. Kuului sanat: "Nyt turpa kiinni tai sä olet vainaa." Sitten käännyin katsomaan. Jesse Lampinen oli tullut autolla takapihalleni ja käski minut pistoolia osoittaen autooni. No minä menin ja hän piti vielä minua paidastani kiinni. Minä kauhistuin ja onneksi aina housuissani kiinni oleva webbi kuvasi kaiken. Niinkuin aina. Menin autoon ja matkasimme parin kilsan päähän Entiselle hallille joka oli ollut asuin käytössä autonlaittajille. Jesse avasi oven ja pakotti pistoolia osoittaen minut sisään. Minä menin ja menimme erääseen huoneeseen. Istuin tuoliin kysyen: "Mitä tää on?" Jesse sitoen minua: "Mä laitan sut nyt rautoihin koska sun veljes tappoi mun veljen." Ja hän laittoi teipin suuhuni. Minä vain pyörin ja panikoin yrittäen huutaa apua.

No yön siinä istuin ja seuraavana aamuna hän tuli juttelemaan. Minä kysyin, että miksi hän pitää minua täällä. Hän vastasi: "Sä olet täällä koska sun veljes on tappanut mun veljeni!" Minä: "Se ei pidä paikkaansa. Sä saat vielä maksaa tästä!" Ja taas tuli teippiä suuhun ja mä panikoiduin uudestaan. Olinhan väsynyt. Nukuin hetken ja hän tuli vaatimaan minulta vastauksia tiedoistani Kallesta. Minä: "Miks et sä voi päästää mua jo pois? Mä lupaan etten kerro kytille. Mä en kerro mitään mitäsä... Ja siinä samassa hän läsäytti minua vaatien vastaamaan rehellisesti kysymyksiinsä. "Mitä sä tiedät mun veljestä?" Vastasin tietäväni vain sen, että Kalle oli hyvä myyntimies. Ja hän taas löi minua ja käski vastaamaan rehellisesti. Sanoin edelleen, että tiedän vain että Kalle oli hyvä myynti mies. Ja sitten hän taas löi ja sanoi, että minua ei voi laskea ikinä. Asetti taas teipin suuni eteen ja minä yritin rimpuilla itseäni irti.

No pääsin kuin pääsinkin irti. Ja juoksin toiseen huoneeseen jossa Jesse oli. Aloin lyömään häntä. Jotenkin hän sitten onnistui potkaisemaan minua munille ja vei minut riveleistä takaisin penkkiin. Sitoi ja laittoi teipin suuhuni. Ja minä taas panikoin ja rimpuilin, mutta täysin turhaa koska taas olisi ollut kova työ saada narut irti. Joten päätin rauhoittua ja yrittää nukkua. Päivät senkuin kuluivat hallilla ja Jesse päivä päivältä käski minua kertomaan tietoja. Jotta minun ei olisi tarvinut istua kokoajan hän sitoi minut sänkyyn. Tuli eräs ilta ja hän sanoi, että hänen kaverinsa hallin omistaja eli johtaja haluaa jutella minun kanssani. Ja hänelle minun pitää kertoa kaikki tiedot Kallesta. -tarina jatkuu-

16

1392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jussi Paatero

      Nousin. Johtaja: "Mitä sä tiedät hänen veljestään?" Minä:" Mä tiedän... " ja siinä samassa pamautin häntä turpaan ja Jesse yritti lyödä takaa minua. Löin häntä ja potkaisin. Siinä sitten tapeltiin ja sain mätkittyä. Sitten huudin webbiini, että olen vapaa. Ja samassa he saivat otteet minuun ja heittivät sänkyyn, laittoivat narut ja teipin taas suuhun. Minä en jaksanut enää. Olin jo lukuisia kertoja saanut narut irti mutta täysin turhaan. Aina Jesse sai taidoillaan minut takaisin vangikseen. Eräänä päivänä Jesse teki ruokaa. Minä sain narut taas pois käsistäni. Pöydälle oli unohtunut puhelin. Etsin nopeasti 112 numeron ja sain soitettua poliisille. Kerroin nimeni ja kuka minut on vanginnut. He lupasivat tulla Puistolankatu 6 B:hen. Jesse tuli vaatimaan minua kertomaan tietoja. Sanoin että kerron sitten kun minua huvittaa. Siinä samassa Helsingin poliisit tulivat hallin pihaan. He mursivat oven ja Jesse otti minua riveleistä kiinni kysyen, mitä minä olen mennyt tekemään. Löin Jesseä ja heitin lattialle. Poliisit tulivat huutaen: "Poliisi, poliisi maahan, maahan!" Minä taas tarjosin kiinniotto apua, mutta he kieltäytyivät. Totesin kameralleni olevan vapaa mies. Menin sitten Antin kyydillä kotiin.

      Seuraavana päivänä poliisi pyysi minut kuulusteluihin. Pyysivät kertomusta tapahtuneista ja toteisin jo kertoneeni heille, että Jesse piti minua vankina siksi kun hän luuli päässään, että minun veljeni on tehnyt jotain hänen veljelleen. Vaikka siinä ei ollut mitään sellaista Mikan puheiden mukaan. Ja poliisit totesivat, että Jesse saa ansion mukaisen tuomion törkeästä vapauden riistosta. Minä kerroin, että en meinaa maksaa tästä mitään. Ja lähdin kotiini.

      Jesse oli noin pari viikkoa poissa silmistäni. Eräänä aamuna sitten kävelin hallin ohitse töihin päin ja Jesse tulikin puskan takaa ase kädessään. Ohjeisti, että nyt kannattaisi kävellä kiltisti hallinovelle. Ja niin tein kauhuissani. Sitten hän vei minut samaan tuoliin. Kysyin miten hän voi olla vapaana. Hän totesi, etten ole vai kuullut ehdollisesta. Sanoin änkyttäen, että olen kuullut mutta sehän oli vapaudenriisto. Jesse naurahti ja sanoi että poliisit uskovat kaiken mitähän sanoo. Siinä samassa teippi tuli suuhun ja narut laitettiin taas. Minä sitten yritin lopuksi pysyä rauhallisena. Vaikka vaikeaa se olikin. Pääsin kuin pääsin taas uudelleen pois naruista ja yritin saada aseen pois Jesseltä joka sitten otti minut niskapersotteella tuoliin ja sitoi nopeasti ja tukki suuni taas. Aloin jo luopua toivosta. Jotta pääsisin edes vessaan piti minun siitä anoa lupa. Hän vei minut sinne ja sitoi pönttöön kiinni. Lupasin, että kertoisin hänelle kaiken jos irti pääsisin, mutta hän ei uskonut. Istuin sielä ja huomasin hänen äänilaitteen olevan lattialla.

      No jotenkin sitten pääsin irti ja laittesta lähti suora yhteys poliisille. Ja he lupasivat tulla taas hallille. Olivat arvanneet tämän taas. Ottivat Jessen kiinni. Ja minä riemuitsin olevani vapaa mies taas. Sitten lähdin kotiin ja selvittämään sotkut pomoni kanssa. Hän antoi lomaa ja poliisi lähetti hänelle todistepaperit asiasta. Minä sitten menin kotiin ja kuvailin videon jossa kerroin että olen taas vapaa. No oveeni koputettiin. Poliisi oli tullut minulle. Kysyin onko kuulustelua taas tulossa. Vastus oli uskomaton: "Ei olisi vähän vakavampaa asiaa. Sua epäillään Kalle Lampisen taposta." Minä: "Mitä siis eka mun veljeä epäilee tää yksi ääliö Jesse ja miten mä nyt liityn tähän?" Poliisi: "Meillä on vähän isommat todisteet lähdetääs selvittämään." Totesin että tehkääs se ja siinä samassa huitaisin poliisia ja heitin sängylle. Vähän aikaa nujakoitiin ja he saivat minut käsirautoihin. Karjuin että en ole tehnyt mitään Jessen veljelle. He silti painottivat, että joo ehkä en ole tehnyt, mutta tästä tulee varmasti syyte. Yritin potkaista poliisia ja hän läsäytti pampulla minua. Selliinhän sitten jouduin. Ja siellä viruin kuulusteluun asti.

      Kuulustelussa sanottiin, että Jessellä oli todiste, että minä olin ollut kuolinpaikalla sinä päivänä. En tiedä miten Jesse sen sai valehdeltua, mutta minä suivaannuin ja hyökkäsin taas poliisin kimppuun. Löin hiukan ja toinen poliisi pisti minut rautoihin ja passitti selliin. Siellä pari päivää mietin miten pääsen pois. Lopulta sain sellimiehen uskoteltua viemään minut kahville. Nousin ja kehuin häntä ja hänen hyvää seuraansa. Pyysin häntä puristamaan kättä kanssani. Ja sen teki. Siinä samassa pyöräytin hänet lattiaan, potkaisin ja löin selkään. Jo sieltä tuli poliisivartioita ja heitä aloin mätkimään. Sitten joku tuli takaa päin vetäen käteni seläntaakse ja työnsi sellin sänkyyn ja minä raivosin.

      Saimme selvitettyä asiat poliisien kanssa ja minä sain jonkun verran sakkoja. Mutta he painottivat, että siitä olisi voinut saada linnaa. Ja minut todistettiin syyttömäksi Kallen suhteen. Niinpä pääsin kotiini. Ja rakennustyöt jatkuivat. -Tarina jatkuu-

      • Jussi Paatero

        -Kolme roistoa. Jesse kaveria. Aleksi, Seppo, Matti

        Oli taas uusi päivä ja uudet kujeet. Lähdin siis 12 maissa töihin. Iltavuoroon. Kävelin normaalisti tällä kertaa kylläkin eri kautta töihini. Menin ostamaan eväät. Kunnes tulin ulos kaupasta joku taputti olalleni. Se oli nuorehko mies. Sanoi: "Moro ootkos Paateron Jussi?" Vastasin olevani. Sitten se otti veitsen sanoen: "Nyt lähdetään kuules autoon." No sinne menin taas jälleen kerran arvaten stoorin. 3 Äijää sielä oli. Yksi kysyi: "No miltäs se kosto tuntuu?" Totesin, että he eivät voi olla tosissaan. Ja että kukaan tutuistani ei ole tappanut Jessen veljeä. He sanoivat että Jesse on heidän paras kaverinsa ja he ei tykkää siitä, että olen saanut Jessen linnaan. Ja kertoivat vievänsä minut hallille. Ja sitten yksi löi tajuni pois. Heräsin kun he veivät minut veitsi selässäni sisään. Sitoivat ja minä sanoin, että tämä menee yli. Yksi mies sanoi: "Turpa kiinni sä et pääse täältä ikinä pois." No taas yritin rimpuilla itseäni pois. Kului noin päivä ja yksi mies halusi juottaa minulle vettä. Kieltäydyin ja hän sanoi, että no sitten pysy siinä. No taas tuli suuhun teippiä.

        Pääsin kuin pääsinkin pois ja otin sakset käyttöön pöydältä ja löin miehiä. No he saivat minut kiinni ja laittoivat penkkiin. Ja tällä kertaa he asettivat minulle raudat. Siitä en sitten päässyt pois. Haukuin heidät sairaiksi. Ja ettepä usko mitä yksi mies kertoi. "Sulle on hyviä uutisia. Sun isäsikin on tulossa tänne." Minä kysyin säikähtäneenä "Mitä?!" Ja isä tuli voivotellen sisään kahden jätkän kantamana. He olivat ottaneet Jessen kohtalon takia isänikin vangikseen. Ja yritin nousta auttamaan isääni rimpuilemalla irti. Mutta teippiä tuli sitten suuhun taas. Huusin minkä pystyin, mutta ei se auttanut. Ja siinä sitten olimme molemmat sidottuina ja nukuimme yön yli nälissämme ja janoissamme. No sitten koittikin aamu.

        Raudat olivat aika kireillä ja jotenkin niistä pääsin ja sitten alkoi narujen rimpuilu irti. Ja niistäkin pääsin pitkän rimpuilun jälkeen pois. Katkaisin narut isältäni käsistä ja jaloista ja jo eräs mies tuli siihen. "Katos katos katos kun yritä vaivalloisesti auttaa isääsi." hän sanoi ja otti pillistäni kiinni. Onnistuin lyömään häntä. "Haha löit vielä mua. Meiltäpä löytyykin sorkkarauta täältä." Hän sanoi. Isäni: "Jätä jätä Jussi rauhaan. Jussi ei oo tehny sulle mitään. Tappakaa mut ja päästäkää Jussi menemään." Kuului pidä sä turpas kiinni. Sitten mä nappasin pöydältä otetun pistoolin ja sanoin että ihan ite vaan hiljaa ja ammuin jalkaan. Pyysin isääni Jukka Paateroa soittamaan poliisit ja niinhän teki. Ja ajattelin ampua lisää ja kertoisin poliisille, että se oli itsepuolustusta. Mutta aseessa ei ollut kuin yksi panos. Ja sen jälkeen tulikin nujakointia niiden miesten kanssa. Ja nopeasti poliisit saapuivatkin piirittäen hallin. Ja minä ja isäni toimitettiin sairaalaan tutkittaviksi. -Jatkukoon taas-


    • gfdgdfgrv

      Miksi ihmeessä kirjoitat tätä roskaa tälle palstalle? Eikö täältä löydy omaansa epäonnistuneille wannabee kirjailijoille?

      • 4+18

        Hei, jokainen joka tajuaa katsoa kirjoituksien kallonajat näkee, ettei se ainakaan itse ole tekstiään suoltanut.


    • Jussi Paatero

      Tarina jatkukoon. Tapaus VITIKAINEN

      No menin poliisikuulusteluun Matin, Aleksi ja Sepon tekojen takia. Poliisit kyselivät perinteiseen tapaan tapahtuneista. Ja minä pahoittelin kaikkea eripuraa meidän välillämme. Poliisit sanoivat, että se ei liity enää tähän tapaukseen. No sitten lähdin töihin päin ja autossa minulle tuli soitto. "Haloo. Onkos sielä tämä Jussi Paatero." Minä: "Kukas sä oot ooks sä joku asiakas?" Se: " Ei mä olen vitikainen. Sun kannattais nyt luovuttaa tuo peli. Sä tuut katumaan sitä, että sä oot saanu mun kaverit. Matin, Aleksin ja Sepon linnaan ja Jessen. Nyt jos koskaan olis hyvä aika luovuttaa tuo peli." Kysyin, että mikä peli ja painotin, että en ole heitä linnaan laittanut vaan he tekivät vapaudenriiston minua kohtaan monta kertaa. Ja Vitikainen sanoi, että kosto elää.

      Sitten menin raksatyömaalle lapioimaan ja Vitikainen olikin edessäni. Hän sanoi, että ei tykkää siitä mitä tein. Ja latasi aseensa. "Nyt lähdetään autoon". Hän vei minut samalle paikalle. Hallille. Ja sitoi minut. Kysyin mitä hän aikoo ja sanoin, että eihän voi tehdä tätä. Hän sanoi voivansa tehdä ihan mitä hän haluaa ja laittoi teipin suuhuni. Minä rimpuilin tuloksetta. Ja pääsin taas muutamia kertoja pois. Ja hän sitoi minut uudelleen. Kun hän kävi nukkumaan sain käteni pois naruista. Ja soitin tietysti poliisit. No sitten he tulivat ja ottivat Heikki Vitikaisen kiinni. Nyt kait kaikki 4 ovat vielä linnassa. -Tarina jatkukoon-

      • Jussi Paatero

        Tarina on täysin totta ja suksikaa vittuun jos ette ole kiinnostuneita.

        No minulle tuli korvauksia vaikka vielä eräskin Hakkarainen minut otti kiinni ja toimitte eri paikkaan. Siellä olin muutaman päivän ja poliisit saapuivat. Ottivat tyypin kiinni ja hänetkin passitettiin linnaan. Nykyään kuvailen videoita elämästäni juurikin näiden asioiden takia. Haluan välttää rikokset kaikilta joten lukekaa tämä ennenkuin teette mitään väärää toiselle ihmiselle!

        -Jussi Paatero


      • Jussi Paatero
        Jussi Paatero kirjoitti:

        Tarina on täysin totta ja suksikaa vittuun jos ette ole kiinnostuneita.

        No minulle tuli korvauksia vaikka vielä eräskin Hakkarainen minut otti kiinni ja toimitte eri paikkaan. Siellä olin muutaman päivän ja poliisit saapuivat. Ottivat tyypin kiinni ja hänetkin passitettiin linnaan. Nykyään kuvailen videoita elämästäni juurikin näiden asioiden takia. Haluan välttää rikokset kaikilta joten lukekaa tämä ennenkuin teette mitään väärää toiselle ihmiselle!

        -Jussi Paatero

        Kopion googlekääntäjään. Kun teksti oli liian iso mahtuakseen. Leikkelin.


      • Anonyymi
        Jussi Paatero kirjoitti:

        Tarina on täysin totta ja suksikaa vittuun jos ette ole kiinnostuneita.

        No minulle tuli korvauksia vaikka vielä eräskin Hakkarainen minut otti kiinni ja toimitte eri paikkaan. Siellä olin muutaman päivän ja poliisit saapuivat. Ottivat tyypin kiinni ja hänetkin passitettiin linnaan. Nykyään kuvailen videoita elämästäni juurikin näiden asioiden takia. Haluan välttää rikokset kaikilta joten lukekaa tämä ennenkuin teette mitään väärää toiselle ihmiselle!

        -Jussi Paatero

        Voi, suksi vaan ite vittuun, kyllä mua kiinnostaa ja ei kyllä herää sympatia ko tollee rupeet!


    • Tarinan ensimmäinen jakso oli jokseenkin hyvä. Ikävä kyllä samanlaisen tapahtuman liiallinen toisto ei kuljeta juonta minnekään, jolloin lukija ikävystyy.

      Ehdottaisin tarinan parantamiseksi tapahtumien vähentämistä ja niiden kertomista enemmän kuvailevasti. Lukijat yleisesti eläytyvät paremmin kuvailevaan kerrontaan pelkän raportoimisen sijasta. Toisin sanoen vähemmän teippiä ja pamppua, mutta enemmän kerrontaa siitä miltä teippi ja pamppu tuntuivat. Lisäksi kiinnittäisin huomiota toimivampaan ja selkeyttävään kappalejakoon.

    • Anonyymi

      Millaisia videoita sinulla on?

    • Anonyymi

      Teipin tarkoitus on estää henkilöä huutamasta apua. Tämä on totta. Tapahtui 2013.

    • Anonyymi

      Voi tyhmyyden tyhmyys!

    • Anonyymi

      Salkkareiden Eerollakin oli teippi suussa jos ette tajua!!

      • Anonyymi

        Voi vitsi. En ole koskaan salkkareita seurannut paria minuuttia pitempään . Narratiivi ilmeisesti toimii vain ööööö


    • Anonyymi

      Katsokaa Laura kaappaa Eeron!! Teippi suussa.

    • Anonyymi

      Tästä oli uutinen 2013. Todellinen kertomus nämä kaikki 6 ovat kai edelleen vankilassa tai rötöstelevät muuta. Tapahtui hernesaaressa mutta IS poisti jostain syystä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      145
      1960
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1517
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      92
      1330
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1282
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1235
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1111
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      47
      1037
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1017
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      204
      1002
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      229
      851
    Aihe