13v ja ajattelen itsemurhaa

Surullinen13

Hei, olen 13 vuotias poika sastamalasta, minua on koulukiusattu koko elämäni mutta vihaan väkivaltaa, joten en halua pistää takaisin....
minulla on tyttöystävä ja paras kaveri jotka tukevat minua olen käynyt terapiassa asiasta sekä puhunut monen nettikaverin kanssa asiasta, enkä ole pystynyt siihen koska koen itsemurhan itsekkäimmäksi tavaksi kuolla enkä pysty ajattelemaan miten äitini, joka on kasvattanut ja käyttänyt vähäisiä rahojaan vuokseni kestäisi sen.
Japanissa itsemurha tehdään kunnian syistä, suomessa se on homoutta ja todellisuutta pakenemista.
Kavereita olen saanut olemalla "kovien jengissä" eli polttamalla ja juomalla, koska en saanut mitenkään muuten ketään vierelleni.
Itsemurhan ajattelun pois päästäni saan yleensä kaunista musiikkia kuuntelemalla ja käymällä suihkussa miettien että ketkä kaikki jäisi kaipaamaan minua. isääni en ole nähnyt kolmeen vuoteen enkä halua nähdä isähahmoina on toiminut aina muut sukulaiset joka on masentanut kun kaikki kaverit näkee melkeinpä joka päivä isänsä.

Kiitos kun olet lukenut avautumiseni! voisitko kertoa mielipiteesi mitä minun pitäisi tehdä?

20

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeilesitä

      aikuistuminen ei olisi pahitteeksi.

      • Fudhevev

        Aikuistuminen 13vuotiaana? Vtun pälli!


    • puolustaudu

      Älä tee itsemurhaa

    • äiti_ihminen

      Jatka terapiaa, puhu äidin ja muiden sukulaisten kanssa, iloitse siitä että sulla on tyttöystävä ja kavereita. Sulje itsemurha kokonaan pois vaihtoehdoista. Nauti elämän pienistä asioista (kuten musiikista) ja keskity positiiviseen. Teini-ikä voi joskus olla helvettiä sinun kaltaiselle älykkäälle nuorelle miehelle. Viimeistään muutaman vuoden päästä helpottaa, kun ikätovereillekin tulee vähitellen järkeä päähän. Älä tuhoa itseäsi kännämällä tai polttamalla. Onnea matkaan!

    • äläteesitä

      Älä missään nimessä edes harkitse itsemurhaa! Sulla on ihana elämä edessä ja vaikutat niin älykkäällä että moni haluaa varmasti olla vielä sun ystävä;)

    • määoomouhijärveltä

      kuules ny mouhijärveläine ei ne sun kaveris tu kun kuseskeleen haudallas ku oot ittes tappanu se vaan on kylmä totuus tai ei ne tu etes kuseskelee haudalles
      yleensä itsemurha taidetaan tehdä 17 vuotiaana vai mitä luulet MOUHIJÄRVELÄINE

      • kasvapoikanyvähä

        aika teiniä kuittailla jollain paikkakunnan nimellä.....nolooo....


    • Hei,

      Hyvä että päätit kirjoittaa tilanteestasi tänne. Joskus jo pelkkä ajatusten kirjoittaminen voi helpottaa oloa. Toivottomalta tuntuvan elämäntilanteen pohtiminen yksin on kuitenkin raskasta. Tällaisessa tilanteessa ulkopuolinen tuki on tärkeä voimavara. Asioista keskusteleminen auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja tarjoaa uusia näkökulmia, mikä usein helpottaa jaksamista.

      Jos haluat keskustella tilanteestasi puhelimitse, voit aina soittaa Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Puhelun voi soittaa nimettömänä ja se maksaa operaattorin veloittaman puhelumaksun verran. Valtakunnallisen kriisipuhelimen numero on 010 195 202. Puhelin päivystää arkisin klo 9-07, lauantaisin ja juhlapyhinä 15-07, sunnuntaisin 15-07.

      Jos taas haluat jutella kasvotusten, ympäri Suomea toimii kriisikeskuksia, joihin voit varata ajan ja tulla keskustelemaan paikan päälle. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät osoitteesta:

      http://www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus/kriisikeskusverkosto/alueelliset_kriisikeskukset.
      Käynnit eivät maksa mitään.

      Jos haluat mielummin kertoa ajatuksistasi ja tuntemuksistasi lisää kirjoittamalla, voit ottaa meihin yhteyttä Tukinetin kautta (www.tukinet.net). Tukinetissä pääset keskustelemaan kahdenkesken tukihenkilön kanssa. Tukinet -live päivystää joka arkipäivä 15-19. Tukinetissä on myös foorumeita, joista on mahdollista löytää vertaistukea ihmisiltä, jotka ymmärtävät tilannettasi oman kokemuksensa kautta.

      Kiireellisessä tilanteessa voit ottaa yhteyttä paikkakuntasi psykiatriseen päivystykseen. Lähimmän psykiatrinen poliklinikan yhteystiedot löydät etsimällä netistä hakusanalla "psykiatrinen päivystys paikkakuntasi" tai "psykiatrinen poliklinikka paikkakuntasi".

      Itsemurhayrityksen jälkeen keskustelutukea kannattaa hakea heti.
      SOS-kriisikeskus Helsingissä tarjoaa tukea itsemurhaa yrittäneille selviytymisen tueksi ja uuden itsemurhayrityksen ehkäisemiseksi.
      Keskustelut ovat maksuttomia. Ajan varaaminen LINITY-asiakasvastaanotolle puhelimitse: 0800 98 030 (ma–pe klo 9–17)
      Lisätietoja: www.mielenterveysseura.fi/linity

      t. sos-kriisikeskus / pekka

      • Pikoliina

        Minä olen nyt 52 vuotias ja koulussa sain kokea rajua kiusaamista. Aikuisten iällä moni kiusaajan tuli pyytämään anteeksi tekojaan/sanomisiaan. Aikuiseksi kasvaminen ei aina ole helppoa,mutta ei ole syytä itseään tappaa. Mene keskustelemaan aikuisen kanssa asiasta. Toivon sinulle voimia jaksaa sinua kiusaavien urpojen kohtaamisissa. Muista että et ole ainoa jota kiusataan. Teitä on paljon.Mene päivä kerrallaan ja huomaat tilanteen helpottavan aikanaan.


      • horsie

        kys


    • 50vuotias

      Minulla oli vaikeaa murrosikäisenä. Olin aika arka enkä oikein osannut olla kaveripiirissä. Minua ei tosin kiusattu.
      Ongelmat alkoivat kuitenkinmpikkuhiljaa tuntua vähäisimmiltä kun ikää tuli enemmän. Eli nuoruuteen ja aikuistumiseen kuuluu se, että maailma tuntuu niin pahalta paikalta, että sieltä haluaa välillä pois.
      Nyt olen 50 vuotia ja nuoruuden vaikeudet ovat olleet takana jo pitkän aikaa. Muistan kuitenkin tuntemukseni hyvin ja olen niistä jotenkin kiitollinen, sillä pystyn tuntemaan näin enemmän ja samaistumaan ihmisten murheisiin. Vaikeudet kasvattavat, jos osaa suhtautua niihin katkeroitumatta. Suinustakin tulee todennäköisesti tasapainoinen aikouisena toisinkuin kiusaajistasi, joiden empaattiset kyvyt jäävät vajavaisemmiksi.

    • HienoMiehenAlku

      Olipa hyvää Suomen kieltä, osaat kirjoittaa ja ilmaista itseäsi hyvin. En tiedä miten teille nuorille osaisi kertoa, miten vajaaksi teini-iässä suurin osa itsensä tuntee. Melkein jokainen yrittää peitellä jotain puutettaan ja näytellä, että hyvin menee. Huonoimman itsetunnon omaavat yrittävät paikata sitä kiusaamalla muita. Sitä on ikävä kyllä aina ollut ja tulee varmaan aina olemaan. Meissä aikuisissa on paljon koulukiusattuja, sinun naapureissa, opettajissa, tuttavissasi. He ovat selvinneet siitä, sinäkin selviät, Olet hyvä juuri omana itsenäsi, toista sinua ei ole eikä tule.

      Ihanaa, että ajattelet äitiäsi, olen itsekin äiti ja lapseni ovat kaikki kaikessa, elämän tärkein asia ja sisältö, vaikkei sitä tule tarpeeksi usein sanottua. Tsemppiä sinulle, ota kaikki apu vastaan, jos tunnet tarvetta. Muista myös syödä terveellisesti, jostain raaka-aineista aivot saavat tarvitsemiaan mielihyvähormooneja, esim. dopamiinia, josta sinulla voi olla puutetta. Kaikkea hyvää ja onnellista tulevaisuutta, muista että asioilla on taipumus järjestyä :)

    • Kokemuksetvahvistavat

      Paljon iloa ja voimia sinulle. On hyvä kun osaat kirjoittaa ajatuksistasi ja tunteitasi. Sinulla ei ole helppoa nyt mutta sinusta tulee kokemuksiasi kautta todella vahva ja sinulla tulee olemaan uskomaton kyky ymmärtää elämää ja sen tarkoitusta paljon paremmin kuin suurin osa. Nyt pidä huolta itsestäsi ja jaa tunteitasi ja ajatuksiasi sellaisten kanssa jotka sinusta tuntuu hyvälle ja eteenkin Kirjoita. Hyvin sinulla menee elämässäsi kaikesta huolimatta luota siihen ja erityisesti itseesi.

    • SäSelviätKyllä

      Älä tee koskaan itsemurhaa. Mieti. Jos kerta ei ole väliä, kuoleeko vai ei, niin sähän voit tehdä periaattessa mitä tahansa. Aloittaa jonkun extreme-harrastuksen, karata, mitä vaan. Elämän ei oikeasti tarvi mennä aina sen saman kaavan mukaan. Kuka sua oikeasti voisi estää? Ja kuulostaa varmaan aika kliseiseltä, mutta sä olet oikeesti vielä aika nuori. Mitä, jos sun ajatukset olisikin täysin erilaiset vaikka parin vuoden kuluttua? Sä et voi tietää sitä vielä, joten odota sinne. Jos mikään ei muutu, niin kannattaa oikeasti tehdä joku radikaali elämänmuutos.
      Mutta voimia sulle, joskus elämä vaan tuppaa oleen aikas syvältä :)

    • elämäeihelppoa

      Älä tee sitä. Sulla on vain yksi elämä ja se on tärkeä. Tärkeämpi, kuin nyt itse uskotkaan. Minun poikaani kiusattiin, tai yksi oli pahin. Poika ei kertonut kotona asiasta. Kerran hänen tultua koulusta, hänen kurkussa oli valtavat kuristamisesta tulleet jäljet. Minulle äitinä tämä oli kauheaa, mitä lapseni onkaan saanut kestää. Asiasta kuitenkin jollain lailla päästiin yli, yläaste loppui...poikaa kehotin hankkimaan sellaisen harrastuksen, ettei ikinä...ei ikinä kukaan enää häntä vahingoita. Ikuiset jäljet tuo tulee jättämään, mutta sinä olet rakas äidillesi, kunhan tuosta aloitat. Mieti siellä suihkussa elämässäsi hyvistä asioista...voitko ottaa koiran?Se kuuntelee, tarvitsee sinua ja kun on oikein vaikeaa, se rauhoittaa. Ennen kaikkea, noita ajatuksia kun tulee, niistä vaan on päästävä yli. Äitisi miettii loppuelämän, mitä hän on tehnyt väärin, miten hän olisi voinut auttaa. Ehkä parasta olisi keskustella ammattilaisen kanssa, koska kuitenkin sinulla on yksi arvokas elämä ja jos äkkiseltään tekee jotain peruuttamatonta. Ajattelen sinun kuitenkin jollain tapaa haluavan apua, koska tämä on ilmeisesti kanava jossa oikeesti voi pyytää apua, jos ja kun siltä tuntuu. Ole nyt rohkea ja auta itseäsi, voisitko jutella äitisi kanssa...

    • Itsetuhoinen

      Miten me jaksetaa ?

    • Kaveri124

      Hei olen ihan huono kirjoittelemaan mutta miten nyt jakselet hymyileekö elämä vai onko tullut taka pakkia itse olen nyt 12 ja minulla on ollut jostain syystä tälläisiä asioita mielessä mutta onhan niitä rankkoja aikoja koettu mutta miten sinä nyt jakselet?

    • hahalol

      koita onnees 50/50 onnistuks

    • fdsfdsfadfads

      Ei todellakaan kannata. Sulla on pari vuotta koulua jäljellä muutenkin. Sen jälkeen homma muuttuu suht radikaalisti. Kannattaa lukea ja hankkia itsensä hyvään lukioon. Kiusaamisesta syytä valittaa asiallisesti ja rauhallisesti eteenpäin.

    • KyolemaniOnTäydellinen

      No tiiiän myöhäs tulee, mut aijon lesällä kuolla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      125
      2275
    2. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      103
      1357
    3. Peräti 95 % persujen kannattajista rasisteja

      Kertoo EVA:n teettämä kysely. Pakollista yhdenvertaisuuskoulutusta tarvitsee siis paljon laajempi joukko kuin pelkästää
      Maailman menoa
      314
      1053
    4. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      104
      1037
    5. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      109
      1031
    6. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      86
      919
    7. On minulla suunitelma

      Siitä ei vain tiedä kukaan muu kuin tällä hetkellä minä. Suunnitelma ja varasuunnitelma. Sinun takiasi nainen. Vain s
      Ikävä
      44
      690
    8. Palstan ylivoimaisesti suosituin keskustelunaihe

      Palstan suosituin keskustelunaihe näyttää olevan homoseksuaalisuus. Otsikoiden perusteella voisi kuvitella olevansa Seks
      Luterilaisuus
      252
      689
    9. Ei koskaan saatu tuntea

      Mitä olisi ollut painautua toisiimme vasten. Hengittää syvään, hyväillä ja rakastella vailla kiirettä. Tai repiä vaattee
      Ikävä
      33
      670
    10. 50
      664
    Aihe