Ymmärtääkö..

...kukaan?

Aika kuluu niin nopeasti, päivä päivän jälkeen vain suhahtaa ohi. Viikko alkaa maanantaista,
onnellisena siitä että on töissä, kaikkien tavoitettavissa, odottaen viikonloppua ja niitä kaikkia mahdollisuuksia, jotka elämä eteen heittää. Mä mitenkään runollisella tuulella ole, tuntuu vain siltä että asioista puhutaan aina niiden oikeilla nimillä ja kaunopuheisuus jätetään täysin ilman sille kuuluvaa arvoa, kuin se olisi jotakin vierasta kieltä mitä ei enää opeteta missään. Toisaalta, olisihan se hassua jos vastaisin töissä puhelimeen "Keskustele kanssani, kerro huolesi, sinua minä autan, sinua varten olen täällä.." No joo. Voip olla että olis pitänyt muutama viinilasillinen tänä viikonloppuna jättää juomatta. Miksi? Hauskaa oli, mutta oliko niin hauskaa että sen takia kannatti tappaa muutama aivosolu, joita ihan selkeästi nyt tarvittaisiin. Toisaalta, voin edelleen väittää että kyllä se oikean jalan saapas on ihan yhtä tyhmä kuin se vasemmankin. Tosioptimisti voisi tosin sanoa, että miksi puhua tyhmyydestä, vesilasikin on puoliksi täynnä, joten vaihdetaan tyhmyys fiksuuteen. Siis turha murehtia, eletään pari viikkoa tunteella, jätetään järki kotiin kasvamaan ja katsotaan mitä tulee tehtyä kun antaa elämän johdattaa, ei laittaa vastaan jos sydän sanoo kyllä mutta järki (joka on kotona) ei. Turha huudella kun ei ole mukana. Koulussa sanottiin, että viksut pärjää aina, mutta mä olen eri mieltä. Ei elämää eletä kylmällä loogisuudella. Onnellisuus ei tule maallisista asioista. En ole uskonnollinen ihminen, erosin kirkostakin koska ei näe syytä maksaa jostakin mikä ei tunnu oikealta, jostakin missä en ole mitenkään osallisena. Ristiriita tästäkin kaikesta löytyy, sillä kirkon opeista olen osittain samaa mieltä esimerkiksi (sen kuuluisan) korinttilaiskirjeen kanssa.

"Vaikka tuntisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin siirtää vuoria, mutta minulta puuttuisi rakkaus, en olisi mitään... Rakkaus ei koskaan katoa. Mutta profetoiminen vaikenee, kielillä puhuminen lakkaa, tieto käy turhaksi."

Haluaisin selittää edellä olevan ilman, että se tuntuisi selittelyltä. Ymmärtämisen kertominen ja asioiden selittely oman itsensä esittelemisen kannalta ovat kaksi eri asiaa, jotka minulle henkilökohtaisesti ovat vaikeita erottaa tuotetussa tekstissä tai puheessa. Miten helvetissä voit kertoa omista ajatuksistasi asenteella, jonka toinen pitäisi ymmärtää sinuksi, osata ajatella niin että tuo ei kerro sitä siksi että haluaa näyttää että ”hei, keskity minuun siksi että kerron tällaisen asian” vaan siksi, että ”minä oikeasti olen tätä mieltä, minusta tuntuu siltä..tältä”. Jutuista katoaa loogisuus kun yrittää hakea sitä oikeata keinoa kertoa asioista. Voi ajatella tilanteen niin, että laittaa silmät kiinni, näkee edessään ajatusten kaatopaikan, siellä täällä aloitettuja ajatuksia ja kesken jääneitä lauseita. Voi poimia edessä näkyviä ajatuksia, mutta aina ne ehtivät karkuun juuri kun olet saamassa ne kiinni. Kun saat sen yhden kiinni, et enää tiedä mitä siitä ajatella. Olet ollut liian keskittynyt sen metsästämiseen, että kun uudelleen ryhdyt sitä miettimään, on ajatus karannut taas. Tiedän sen, että muiden ajatuksista ei pitäisi välittää, siis siitä mitä he ajattelevat sinusta, mutta taas mielestäni se on täyttä hevonkukkua. Jokainen ihminen ajattelee ja pelkää sitä mitä toiset ihmiset ajattelevat heistä. On ihmisiä ketkä eivät missään nimessä halua sitä myöntää, onko se heikkoutta jos sellaisen asian myöntää? Sanoisinpa, että melkein säälin sellaisia ihmisiä. Mutta en kuitenkaan, en jaksa nähdä vaivaa toisten ihmisten puolesta, varsinkaan sellaisten. Oman elämän eläminen tuntuu riittävän raskaalta. Tietysti ajattelen ystäviäni, pidän heistä huolta. On niin paljon helpompaa huolehtia jostakusta muusta. Nähdä toisen tilanne ja ajatella hänen ajatuksiaan, selkeästi ja loogisesti. Mutta oman pään täyttää sekasorto, jota kukaan ei näe, kun en sitä pysty selvittämään. Miksi miten milloin mitä varten miksi miksi miksi tämä kaikki tapahtuu? Miksi en voi itse päättää mitä tunnen? Miksi täytyy olla niin vaikeaa? Toisena hetkenä olla täysin varma omista tunteistaan, ja seuraavassa tajuta, että mitään tunteita ei ole. Vai onko? Olenko saavuttanut sen tietyn asian liian helpolla? Tuntuisiko minusta pahemmalta, jos asiat eivät menisikään kuten olen suunnitellut vai olisinko helpottunut? Haluan että tuntisin tietyllä tapaa, olen tuntenutkin niin, mutta kun sain haluamani, huomasin, että ei minua kiinnostakaan. Silti jatkan peliä, toivoen, että toinen pysyy mukana myös. Ja toivon että tunteeni ei ole kadonnut vaan se on ollut piilossa.

Kuka voi nyt sanoa tienneensä, että sekavuuteni johtuu ihmissuhteesta? Myönnän, eihän tästä kukaan mitään tolkkua saa, mutta sanat vain tulevat ulos. Menisi selittelyksi jos niitä lähtisin miettimään toiseen kertaan.

Enkä minä halua selitellä. Minun ei tarvitse.

Kenenkään ei tätä ole tarvinnut lukea, ja kukaan tuskin ymmärtääkään.

Vai ymmärtääkö? Jos ymmärrät, kerro minullekin.

Olen aivan hukassa. Mutta sitä ei ollut vaikea arvata.

14

2190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jatka lisää!

      kieltämättä olit aika sekava. Tuli mieleen, että voisit sanoa tuon kaiken yhdessä lauseessa: en osaa selvittää tunteitani. Olet varmaankin ristiriitainen persoona; toisaalta itsekeskeinen, toisaalta suuresti empaattinen muita kohtaan ja sydämellinen. Eli tunteellinen.

      Oletko ajatellut, että ajatusten purkaminen jollekin ystävälle selkeyttäisi niitä itsellesikin? Nimenomaan se, että YRITTÄÄ. Ei siinä mitään häviä. Jos pelkää hävittävänsä toisen kunnioitusta tai paljastavansa itsestään heikkoutta, ei tule koskaan voittamaan mitään. En minä tuota allekirjoita kun puhuit loogisuuden katoamisesta, kun ajatuksiaan pyrkii selittämään ääneen. Niin minä olen aina tehnyt, selittänyt - pääasiassa itselleni, jonkun toisen kautta vaan. Käsitellyt myllertävää mieltäni ääneen, joko kierrellen tai suoraan, ja ollut taas selvemmillä vesillä hetken. Aluksi kangerrellen, ja myöhemmin jo paremmin onnistuen.

      Niinkin ajattelen, että ehkä elämässä ei ole vääriä ratkaisuja, ei ainakaan sellaisia, joita täytyy harmitella jälkeenpäin. Silloin ei voi ajatella, että olisi pitänyt valita loogisuus tunteikkuuden sijaan tai toisin päin. On vaan virta, joka vie välillä kovempaa, ja välillä niin, että sitä itsekin hallitsee.

      Kaikki, jotka osaavat tuntea, ovat enemmän tai vähemmän Lakastuneita rakastuneita :), ollaan siis ylpeitä sekavasta mielestämme.

      Ehkä vastaukseni oli yhdentekevä, mutta hyvä että sen kirjoitin. Minusta tällä palstalla saisi olla paljon useammin kirjoituksia, joihin tekee mieli vastata...miksiköhän juuri tähän halusin..

    • fgjf

      Jatkan vielä tarkentaakseni, että kun katsot ympärillesi, niin huomaatko, että onhan ne muutkin pihalla. Elävät elämäänsä jollekin muulle, tai eivät löydä mitään mihin samaistua. Syyt ja lähtökohdat ovat vaan erilaisia.

      Ja kun jotain saavuttaa, ei se enää tunnukaan miltään, ainakaan välillä. Sehän on perusklisee, olemassa oleva juttu.

      Tuntuuko sinusta sitten siltä, ettet tunne itseäsi
      ?

      Ei elämän ole tarkoitus olla helppoa, mutta helpompaa kohti pitää olla matkalla.

    • jalat maassa

      Jos ajatteln asioitasi toisen kannalta, niin voisit vaikka miettiä sitä, ettet vedättäisi kaveria. Viikonlopuksi voisi suunnitella muutakin kuin viinan juontia. Ajatukset tapaavat selkiintyä kun elää puhtaalta pöydältä. Liikkuu, nauttii luonnosta. Kirjoittaminen on hyvä kuten teetkin, se selkiyttää, kun luet sitä seuraavana päivänä. Voit jäsennellä tekstisi kautta itseäsi. Tunneskaala kirjoja löytyy kirjastosta, lue ja jatka jäsentelyä. Voi olla luovasti hullu, mutta aina voi myös muistaa sen, että jokainen meistä voi olla yllättävän herkkä, ja näin pitäisi meidän myös suojella lähimmäistemme sielua.
      ennen oli kovaa, ei ollut kaikeen mahdollisuuksia, pienestä jutusta tuli jo suuri ilo.

      • kerro lisää!

        Tämä oli hyvä vastaus.


      • siis jatka lisää
        kerro lisää! kirjoitti:

        Tämä oli hyvä vastaus.

        oli nimimerkki, ei kerro lisää


      • ...kukaan?

        Meidän elämämme muutakin. Niitä yhteisiä hetkiä
        on vain niin kovin vähän. Aika kuluu hiljalleen,
        tekisi mieli nähdä päivittäin. Sähköposti
        nykypäivänä korvaa liiaksi elämää, niitä
        salaisia tapamisia rappukäytävässä.

        Missään tapauksessa en halua toista satuttaa,
        luulen, että se olen minä, joka tässä loppujen
        lopuksi siipensä rikkoo. Olen melkein varma
        siitä.


    • snowAngel91

      tuo sun selitykseks. Sen ois voinu tiivistää *wink wink* En jaksanu ees lukee koko pätkää kun koko teksti tuntu vaan yhdeltä ja samalta. Tylsältä. Turhalta. Maistui valitukselle.
      Minä ymmärsin osan ja osaan eläytyä osaasi.
      Tunnut todellakin olevan aika hukassa..? No ei hätää niin ovat varmasti muutkin :) En usko että kukaan näkee tuota kuitenkaan ulospäin..

    • Nimetön

      ymmärsin ja oli hyvä. puhut asiaa, varsinkin toi: et kaikki välittää siitä mitä muut hänestä ajattelee. se on niin totta kuin voi.

      sä oot nainen, eiks vaan?
      vastaa joku kerta puhelimeen niinkuin meinasit, eihän sitä koskaan voi tietää, vaikka minä olisin toisessa päässä...

    • ...kukaan?

      Tänään jälleen uusi päivä.

      Tunne on voimakas, pelkään ja odotan vastausta.
      En ole enää yhtään varma siitä, että leikkisin,
      taitaa olla joku muu kuka leikkii. Iltaisin
      iskee ahdistus, pelkään, mutta samalla odotan.
      Uni ei tule millään.
      Mitä se minusta haluaa, mitä minä hänestä?
      Voiko aika kuluakin näin nopeasti?
      Kaksikymmentäkuusi pitkää vuorokautta. Odotan.
      Saan, annan ja odotan. Pelkään vastausta, en
      siksi uskalla kysyä. Mieli pienellä ihmisellä
      tekisi kaikki tämä päättää, ei sielu kestä
      repimistä enempää, silti joku kamala tunne, ääni
      sisälläni, sanoo Ota kaikki irti, elät vain
      kerran. Eikös me niin viimeksi päätetty että
      nyt eletään tunteella? Niin olen kyllä tehnytkin,
      välillä tuntuu, että ole maailman onnellisin
      ihminen, ja sitten se taas iskee. Epävarmuus.
      Se en todellakaan taida olla minä kuka niitä
      pelejä pelaa, mutta eipä hänkään siltä vaikuta.
      Kiltti, reilu ja rehellinen. Ja hauska. Se on
      tärkeää. Vatsaan sattuu ja poskipäät ovat
      hellänä yhdessä vietetyn ajan jälkeen.

      Olen minäkin sitten kumma tapaus. Toisessa
      hetkessä kuvittelee itsestään vaikka mitä, ja
      seuraavaksi valittaa kuinka epävarma onkaan.
      Ehkä minun pitäisikin oikeasti sääliä itseäni.
      Onneton, sokea. Mitä kuvittelet tekeväsi.
      Luuletko todellakin tulevasi onnelliseksi
      tuollaisella leikkimisellä? Tunteella elämistä,
      hah, herää nainen. Mitään ei tässä maassa saa
      ilmaiseksi, jokin juju tähänkin on kätkettynä.
      Huomaat sen sitten kun on liian myöhäistä.

      Sitähän minä pelkäänkin. Olemalla realisti nyt,
      ajattelemalla, että minä se pelailen, yritän
      välttää sen hetken, että minuun sattuu. Se
      hetki taisi vain tulla jo. En silti halua ajatella
      järjellä, annan kerrankin sydämelleni
      luvan päättää. Paikkaan sen sitten ikihyviksi
      KUN tämä joskus loppuu. Pakkohan tämän on
      loppua.. Nothing lasts forever, not even cold november rain.
      Sitten ei minua enää kukaan satuta.

      Voiko hymyllä voittaa koko maailman? Yritän
      keskittyä tekemään töitä. Olen istunut
      paikallani jo monta tuntia. Mitään en ole saanut
      aikaan. Tai no, se on suhteellinen käsite.
      Sen verran, ettei tule potkuja. Sitä paitsi,
      silloin kun hymyilyttää, teen vielä enemmän
      kuin pitäisi, eli saavat vain tyytyä siihen mitä
      tänään saavat. En vain jaksa.

      Odotan perjantaita. Luulen, että.. hei, se
      ajatus karkasi. Ajatuskin siitä, että saan
      viettää kanssasi hetken, tekee tämän.


      Ai niin, anna miun kaikki kestää, tuo työtoveri
      tuossa seinän takana ei voi sietää niitä
      hymyilypäiviäni. On kuin kukaan toinen
      ei missään nimessä saisi olla onnellinen. Tällä
      hetkellä se varmaan nauttii ikihyvikseen
      kun katselee tätä pimeään tuijottamista.
      Halvatun vanha akka. Ei ole minun vikani jos ei
      onni kukoista hänelle. Tosin, jos joku iloisena
      hymyilisi minulle nyt, hymyilisinkö takaisin?

      • Tyhjä

        Mitäpä tuohon enää lisäämään. Ekan kerran näin tekstin, joka oli ku oisin ite kirjottanu. Kirjottamalla sen kaiken saa ulos, mutta jos yrittää jäsennellä ajatuksia, ei niitä sielä ole. Kirjoittaessa asiat näyttää olevan helposti ilmaistavissa, kun vain puhuisi, mutta sanat eivät tule ulos. Ei ainakaan ymmärrettävässä järjestyksessä. Ja totta, ei tätä kukaan näe, tämä ei näy ulospäin...


      • Lukijana

        Luultavasti kukaan ei jaksa pelailua loputtomiin ja voi olla, että sanomisen aika on vierähtänyt ohi. Voi myös olla, että se palaa taas takaisin, tai on olemassa aina. Ehkä olet työntänyt häntä käyttäytymiselläsi tiukemmin johonkin toiseen kiinni. Vaikka aiheuttaisitkin omalla leikkimiselläsi tuskaa itsellesi, se ei poissulje sitä, että aiheutat samalla tuskaa toiselle. Vai onko sen tuskan nimi rakastaminen, ei käytös, joka siitä johtuu? Rehellisyyteen kannattaisi vastata rehellisyydellä, mutta jossei tiedä eikä osaa määrittää, mitä oma rehellisyys sisältää, on kai vilpillisyyskin ymmärrettävää.
        Ehkäpä rakkaus pysyy aina, jos se on oikeaa, mutta siihen suhtautuminen vaihtelee. Kuka polttaa loppujen lopuksi näppinsä, vai polttaako kukaan? Ei voi tietää etukäteen, miten elämä menee, pitää siis vain elää.


    • ...kukaan?

      Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ei tullut
      uni, ei sitten millään. Maattuani sängyssä kaksi
      tuntia, totesin, että on liian myöhäistä enää
      ottaa pientä valkoista pilleriäkään. Aamulla ei
      todellakaan pääsisi sängystä ylös. Tosin sen
      aamun piti koittaa jo muutaman tunnin kuluttua.

      Pakotin silmäni kiinni uudelleen ja uudelleen.
      Turhauttavaa tajuta olevansa hereillä, silmät
      auki katselleen kelloradion punaisena hehkuvia
      numeroita. Epätoivo iski, ensiyönä en varmasti
      valvo!

      Maanantaina aamupäivällä päätin, että en ota
      sinuun mitään yhteyttä. Kokeillaan erilaista
      taktiikkaa. Tosin se oli helppoa, koska väsytti
      niin paljon, että piti toden teolla keskittyä
      siihen mitä oli tekemässä ettei se mennyt
      väärin. Siitä ei olisi tullut kuin sanomista.
      Neljän jälkeen laitoit viestiä; pian nähdään.
      Viikko sinun mittakaavallasi on pian, mutta
      minulle se on ikuisuus. Kerrot kaipaavasi
      pehmeää kosketuspintaani. Miksi minusta tuntuu
      jälleen siltä, että jokin on vialla. Kertoisit
      myös kaipaavasi minua! MINUA!

      Ystäväni sanoi, että olet vain mies. Ei pitäisi
      olettaa liikoja, että osaisit antaa ymmärtää
      muutakin kuin ne alkukantaiset halusi.
      Tiedän kaivaneeni itselleni aika syvän kuopan,
      koska huomaan ihastuneeni. Eihän tämän näin
      pitänyt mennä?!

      Tiistaina muistutit jälleen palavasta halustasi
      osoittaa miehisyytesi. Totta, saat tuntemaan
      itseni halutuksi, jos olisit tässä, ei olisi
      merkitystä muilla ihmisillä, ajalla, paikalla...

      Sitten se mörkö taas nostaa päätään ja takoo
      päähäni ajatuksen..

      "et ole hänelle muuta kuin valloitus, miksi
      oletat hänen olevan kiinnostunut sinusta muuten
      kuin siten? Mies! Hän on MIES! Älä kuvittele
      muuta..."

      Vaivun hetkellisen itsesäälin valtaan ja
      muistelen villiä nuoruuttani ja vertaan sitä
      täysin Celine Dionin kappaleeseen All By Myself:

      "When I was young
      I never needed anyone
      And making love was just for fun
      Those days are gone"

      En enää osaa ottaa asioita niin kevyesti. En osaa
      lopettaa ajattelemasta, mitä jos..

      Seduces Me on kappale joka kertoo joiltain
      kohdiltaan tämän herken ajatuksiani, jotakin,
      mitä en olisi uskonut koskaan ajattelevani.

      I don't care about tomorrow
      I've given up on yesterday
      Here and now is all that matters
      Right here with you is where I'll stay.

      Tämä koskee niitä harivja hetkiä,
      jotka saan viettää kanssasi kahden.

      Täytenä yllätyksenä tuli illalla viesti, jossa
      kerroit ajatelleesi jotakin romanttista sekä
      minua, samassa lauseessa.

      Annoit taas pikkusormen, mutta et koko kättä.
      Vihjailuja, toivoa, silti karkoitat minut yhä
      uudelleen ja uudelleen. Ota sinusta nyt sitten
      selvää.

      Ja taas niihin itsesyytöksiin. Muistan elävästi,
      kuinka kerroit olevasi sidottu johonkuhun
      muuhun. Kuten minäkin. Silti toivon, että tämä
      johtaisi johonkin. Tosin sitä myös pelkään. Mikä
      estää sinua tekemästä samaa minulle?


      Tuntuu, että tyhmenen päivä päivältä. Järkevät
      ajatukset ovat kadonneet jo aika päiviä sitten.
      En pysty keskittymään mihinkään, en saa unta,
      minusta ei yksinkertaisesti ole hyväksi seuraksi
      kenellekään.


      Olen muuten miettinyt sellaista asiaa
      (todellakin, missäköhän välissä..?)
      voisinko itse päättää muistokirjoitukseni.
      Ymmärrän, että se tulee aikanaan olemaan raskas
      taakkaa omaisten järjestellä asioita, niin olisi
      ainakin yksi huoli vähemmän. Olen erittäin
      vakavissani sitä mieltä, että seuraava teos on
      kirjoitettu kuin minun kynästäni:

      (pyydän jo etukäteen anteeksi Eino Leinon
      kannattajien puolesta äskeistä sanavalintaani)

      "Nyt olen vapaa ja mukana tuulen
      saan kulkea rajoilla ajattomuuden.
      Olen kimallus tähden,
      olen pilven lento,
      olen kasteisen aamun pisara hento.
      En ole poissa vaan luoksenne saavun
      mukana jokaisen nousevan aamun.
      Ja jokaisen tummuvan illan myötä,
      toivotan teille hyvää yötä."

      Tänään voisin kirjoituksen päättää Uppo-Nallen sanoin:

      Uppo-Nallen naama oli mietinnästä soikea:
      miksi on toinen tassu vasen
      ja toinen taas on oikea?
      Sitten se ratkaisun keksi
      ja tuli iloiseksi.
      Epäilystä asiasta eipä enää kellään:
      oikealla tassulla tervehditään,
      mutta vasemmalla hyvästellään.

      • Mimmuliini

        Mielenkiintoista tekstiä, aivan kuin omasta suustani. Sekavaa mutta vaikeasti kerrottavaa mutta kuitenkin niin selvää..

        En tiedä, mutta omalla kohdallani tuntemukset johtuvat ilmeisesti horoskoopistani olen rapu. Ja mieleni on aivan samanlainen kuin sinun.

        Välillä kaikki on selvää, mutta hetkenpäästä ajatukseni valtaa mieletön sekasorto. Tuntuu että aina saat itse olla auttamassa muita, mutta kukaan ei auta sinua. Eräs mies sanoikin minulle että ei sinun tarvitse kantaa koko maailman murheita..... mutta kuuluu persoonaani ja se hajoittaa minut. Ihmis-suhdesotkuja ei ole mieltäni sekoittamassa mutta välillä tuntuu ettei sitä aina jaksaisi...

        Toivotan sinulle jaksamista näinä kaamospäivinä kunnes taas tulee aurinkoisemmat ilmat.


    • Perle*

      niin.


      Noin siinä käy kun vahvasti tunteva sielu rakastuu. Kannattaa jo alkaa haalia salvoja, sillä poltat varmasti itsesti, kävi tuossa sitten kuinka hyvänsä.

      Sitä on monen vaikea ymmärää, mitä on elää ikuisessa yksinäisyydessä ja sielu alituiseen nälkäisenä.

      Sinä riudut, mutta et ole ainut laatuasi.

      Minä ymmärrän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1488
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      664
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe