hypotoninen vauva

seena77

hei tyttöni syntyi 11.06.hän syntyi kuusisormisena ja muuten piti olla terve tyttö. sormet leikattiin tammikuussa 07.reilu kahdenkuukauden iässä huomasin että tyttö ei ota katsekontaktia ja katse harhailee.nyt neljäkuukautinen ja ei kannattele päätään ollenkaan käytiin neurolla ja on kuulema vähän hypotoninen.saatiin aika päänultraan ja otettiin verikokeita muumuassa kromosomit.nyt odottelen tuloksia ja pelottaa kamalasti jos onkin jotain vakavaa.onko kellään kokemuksia lapsesta jotka on syntynyt kuusi sormisena tai varpaisina.netistä löytyy niin vähän tietoa ja olen huolissani tytöstäni.

5

6141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .....

      on lapsi jolla ei tosin ole ylimääräsiä sormia tai varpaita mutta ollut/on hypotooninen. päätä alkoi kannatteleen vasta yli puoli vuotiaana katse kontaksti oli hetkittäistä, kaiken oppinut myöhemmin kuin muut paitsi kävelyn jonka oppi suht normaalisti, tällä hetkellä lapsi on 2v9kk suhteellisesti saanut terapioiden ansiosta muut ikäisensä kiinni, joissakin asioissa on edelleen jäljessä, mutta pikku hiljaa.

    • mape

      aikaa teillä elellään kun tavallaan luvataan että kaikki järjestyy ja sitten tulee lisää uusia ongelmia. Sormet ja hypotonia ei liity välttämättä toisiinsa vaikka lienee luultavaa että taustalla on sama kehittymisen vaurio.

      Eipä tuossa auta kuin odottaa ja toivoa parasta. Tutkimukset tuo lisää tietoa. Tosin tieto on paljolti sellaista että se kertoo mitä vikaa löytyy jos löytyy, mutta vian löytymättä jääminen ei selitä eikä kerro silti vielä välttämättä ettei mitään vikaa olisi.

      Sen voi sanoa, että kokenut lääkäri havaitsee hypotonian pienellä vauvalla kyllä jo vastasyntyneenäkin ja neuvolassakin se pitäisi huomata. Ilmeisesti tilanne ei ole siltä osin kovin paha koska jäi alkuun havaitsematta ja meni lasten erilaisuuden piikkiin.

      Liikavarpaat ja sormet on ihan tavallisia terveilläkin lapsilla ja toisaalta niiden olemassaolo ei sinällään viittaa kehitysvammaisuuteen sillä yli sadan tapaamani kehitysvammaisen joukossa on vain kaksi joilla ko vamma on ollut..

      Jaksamista voi nyt toivotella ei juuri muuta. Pelot kuuluu asiaan ja niille ei oikein mahda mitään sen jokainen ymmärtää. Ilmeisesti vielä esikoisesta on kyse? Ajan kanssa sitten selviää koko totuus ja se voi olla todella se pahin, mitä pelkäät tai se voi helpotus huomata että kaikki on ok. Sanonta peltätä pahinta ja toivoa parasta on kai syntynyt tämän kaltaisiin tianteisiin ja kertoo sen kaiken, mitä sisällä liikkuu. Joku luotettava ihminen on hyvä löytää jolle puhua ja kertoa asiasta eikä jäädä yksin hautomaan. Tukihenkilönäsi oleminen ei ole helppoa vaan se on raskas rooli sivulliselle. Puolisoidenkin välille saattaa tulla ongelmaa kun kumpikin työstää asiaa omalla tahollaan omalla tavallaan ellei yhteistä tapaa ole suhtutua asiaan.

      Vaikka tiedon ja tuskan suhdetta usein toitotetaan niin jopa se huono uutinen voi ola helpottava. On aina parasta tietää totuus onpa se millainen tahansa. Silti pitäisi kai yrittää nauttia vauvasta ja elää täysillä tässä päivässä eikä murehtia tulevaisuutta? On siinä haastetta!

      Kaikkea hyvää teille kuitenkin vielä toivon kertaalleen kun en muuten voi auttaa.

      • seena77

        lämmitti lukea kirjoituksesi itseasiassa lapsi on kolmas jos ei oteta lukuun esikoistani jonka synnytin 1995 kuolleena 6 viikkoa ennen laskettua aikaa. ja myös tämän tytön kuolema kohtuun oli lähellä oli pyörinyt niin kovasti että sai napanuoraan solmun onneksi nuora oli tarpeeksi pitkä ettei kiristynyt tiukkaan.tilanne on tällähetkellä se pelkään pahinta mutta toivotaan parasta,juu mieheni mielestä hössötän turhaan (hänelle lapsi on esikoinen),et ei ole oikeen ketään kenelle puhua ajatuksistani.


    • hypotonia
    • oaioidsoasi

      Facebookkiin on perustettu Hypotoniatietoisuus sivu ja sen sisällä on keskustelu ja vertaistukiryhmä hypotonisten lasten vanhemmille. Ryhmä on salainen ja mukaan pääsee laittamalla viestiä Hypotoniatietoisuus sivun kautta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1362
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1160
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    Aihe