Kerrankin löytyi ***** arvoinen einestuote HK:lta.
Erityiset plussat:
ainoa eines, jossa tiedän olevan perunoita, mukavina pyöreinä suupaloina; sopivan tuhti annos: kokolihaa pieninä, mukavina kuutoina, ei vain nimeksi, vaan ihan todella: naudanlihaa 15,7 %. Kidneypavut ja hillosipulit ovat peruskamaa, mutta täydentävät kokonaisuuden itsemarkkinoimakseen tähtituotteeksi.
Nimensä mukaan pippurinen, joten sitä ei voi kritisoida.
Heikkous silti:
olisi mukavan lihainen annos vanhuksillekin, mutta pippurisena ei miellytä varmaan ihan jokaista.
pippurihärkä
23
3073
Vastaukset
- Kerro hinta
Jos sekin on pippurinen, niin mehtään menee!
- eikö hinnat voi vaihdella
Kuinkakohan suuri hinnanvaihtelu eri liikkeiden välillä voi olla. Saakohan HK sitä säädellä.
- Kustaan kolmas
eikö hinnat voi vaihdella kirjoitti:
Kuinkakohan suuri hinnanvaihtelu eri liikkeiden välillä voi olla. Saakohan HK sitä säädellä.
Häränlihalla myydään, tuoteseloste sanoo naudanlihaa. Ketä tässä huijataan? Samaa naudanlihaa kuin nötkötissä (osin)? Keu keu. Mooooo!
- huviksesi
Kustaan kolmas kirjoitti:
Häränlihalla myydään, tuoteseloste sanoo naudanlihaa. Ketä tässä huijataan? Samaa naudanlihaa kuin nötkötissä (osin)? Keu keu. Mooooo!
mitä mielestäsi on:
1. häränliha
2. naudanliha
3. nötkötti.
Odottelen. - sdsdfsdf
huviksesi kirjoitti:
mitä mielestäsi on:
1. häränliha
2. naudanliha
3. nötkötti.
Odottelen.1. pihvikarjaa
2. tavallista ex-lypsylehmää
3. sika-nautasäilykettä (tai nauta-sika), spam - sdfsdfsdf
sdsdfsdf kirjoitti:
1. pihvikarjaa
2. tavallista ex-lypsylehmää
3. sika-nautasäilykettä (tai nauta-sika), spam3. voi se säilyke pelkkää nautaakin olla, niinkuin sananmukaisesti pitäisikin, useimmiten siinä kumminkin on sikaakin mukana.
- Biologi*
sdsdfsdf kirjoitti:
1. pihvikarjaa
2. tavallista ex-lypsylehmää
3. sika-nautasäilykettä (tai nauta-sika), spam1. Koska härkä on urospuolinen kuohittu nauta- tai hirvieläin, myös "häränlihan" pitäisi olla tällaisen eläimen lihaa. Sitä se ei kuitenkaan todellisuudessa markkinoilla ole. Se on harvoin edes urospuolisen eläimen, saatikka kuohitun sellaisen lihaa. Mitenkään erityisesti "pihvikarjaan" se ei liity, pihvikarja koostuu myös "lehmistä".
2. Naudanliha on mitä tahansa nautaeläimen lihaa, eläimen sukupuolesta riippumatta. Se ei nykyään läheskään aina ole "ex-lypsylehmän" lihaa, vaan yleisnimike kaikelle naudasta saatavalle lihalle. Nimityksestä päättää pikemminkin kauppias tai ravintoloitsija kuin karjankasvattaja.
3. "Nötkött" on silkkaa ruotsia ja tarkoittaa sananmukaisesti suomeksi "naudanliha". Se, joka haluaa käyttää sitä jonkin muun nimityksenä, vastaa seurauksista itse. - on suomessa
Biologi* kirjoitti:
1. Koska härkä on urospuolinen kuohittu nauta- tai hirvieläin, myös "häränlihan" pitäisi olla tällaisen eläimen lihaa. Sitä se ei kuitenkaan todellisuudessa markkinoilla ole. Se on harvoin edes urospuolisen eläimen, saatikka kuohitun sellaisen lihaa. Mitenkään erityisesti "pihvikarjaan" se ei liity, pihvikarja koostuu myös "lehmistä".
2. Naudanliha on mitä tahansa nautaeläimen lihaa, eläimen sukupuolesta riippumatta. Se ei nykyään läheskään aina ole "ex-lypsylehmän" lihaa, vaan yleisnimike kaikelle naudasta saatavalle lihalle. Nimityksestä päättää pikemminkin kauppias tai ravintoloitsija kuin karjankasvattaja.
3. "Nötkött" on silkkaa ruotsia ja tarkoittaa sananmukaisesti suomeksi "naudanliha". Se, joka haluaa käyttää sitä jonkin muun nimityksenä, vastaa seurauksista itse.saatu viimeksi joskus 1800 luvulla. Hevoset ja myöhemmin autot korvasivat härät.
- Filologi*
sdsdfsdf kirjoitti:
1. pihvikarjaa
2. tavallista ex-lypsylehmää
3. sika-nautasäilykettä (tai nauta-sika), spamSana "pihvikarja" on kahdessakin mielessä epäonnistunut nimitys, vaikka on olemassa jopa "Pihvikarjaliitto" Suomessa.
"Pihvikarjastahan" ei toki tehdä pelkkää "pihvilihaa", vaan mitä tahansa naudanlihaa mihin tahansa käyttötarkoitukseen, jossa tarvitaan (hyvälaatuista) naudanlihaa. Missään nimessä kyse ei ole "häränlihasta"; lukumääräisesti suurin osasta "pihvikarjasta" on lehmiä.
Oikea(mpi) nimitys "pihvikarjalle" olisikin "lihakarja" (= erityisesti lihantuotantoon jalostettu nautakarja) erotuksena erityisesti maidontuotantoon jalostetusta nautakarjasta.
Sana "pihvi" alun perin viittaakin itse lihaan, ei sen leikkaustapaan "pihveiksi". Sana "pihvi" on peräisin ruotsin sanasta "biff", joka on peräisin ranskan sanasta "boef" (lausutaan "böf") tai englannin sanasta "beef" (lausutaan "biif"), jotka molemmat tarkoittavat yksinkertaisesti "naudanlihaa" - mitä tahansa naudanlihaa, ei siis mitenkään erityisesti "pihviksi" leikattua naudanlihaa.
Tältäkin kannalta nimitys "pihvikarja" siis on hölmö: eihän se tarkoita muuta kuin "nautakarjaa". - sdfsdfsdf
Filologi* kirjoitti:
Sana "pihvikarja" on kahdessakin mielessä epäonnistunut nimitys, vaikka on olemassa jopa "Pihvikarjaliitto" Suomessa.
"Pihvikarjastahan" ei toki tehdä pelkkää "pihvilihaa", vaan mitä tahansa naudanlihaa mihin tahansa käyttötarkoitukseen, jossa tarvitaan (hyvälaatuista) naudanlihaa. Missään nimessä kyse ei ole "häränlihasta"; lukumääräisesti suurin osasta "pihvikarjasta" on lehmiä.
Oikea(mpi) nimitys "pihvikarjalle" olisikin "lihakarja" (= erityisesti lihantuotantoon jalostettu nautakarja) erotuksena erityisesti maidontuotantoon jalostetusta nautakarjasta.
Sana "pihvi" alun perin viittaakin itse lihaan, ei sen leikkaustapaan "pihveiksi". Sana "pihvi" on peräisin ruotsin sanasta "biff", joka on peräisin ranskan sanasta "boef" (lausutaan "böf") tai englannin sanasta "beef" (lausutaan "biif"), jotka molemmat tarkoittavat yksinkertaisesti "naudanlihaa" - mitä tahansa naudanlihaa, ei siis mitenkään erityisesti "pihviksi" leikattua naudanlihaa.
Tältäkin kannalta nimitys "pihvikarja" siis on hölmö: eihän se tarkoita muuta kuin "nautakarjaa".kirjoitettuani tuon 'pihvikarjan', että 'lihakarja' olisi ollut parempi sana.
- härkää?
sdfsdfsdf kirjoitti:
kirjoitettuani tuon 'pihvikarjan', että 'lihakarja' olisi ollut parempi sana.
Miten on suomalaisten pitämissä ravintoloissa?
Mitähän Härkäruukussa on käytetty, liekö Saarioisten eines, oikeaa uroslehmääkö?
Miten on kiinalaisten pitämissä ravintoloissa - niissä on aika paljon häränliha-annoksia? - nimen
on suomessa kirjoitti:
saatu viimeksi joskus 1800 luvulla. Hevoset ja myöhemmin autot korvasivat härät.
Jos asiallisesti antaa palautetta, eiköhän HK keksi jonkun muun vetävän nimen.
Onhan se totta, että kyllä oikeaoppisesti härän pitäisi olla härkää.
Poppurilehmä vasta hauskalta kuulostaisikin. - Biologi*
härkää? kirjoitti:
Miten on suomalaisten pitämissä ravintoloissa?
Mitähän Härkäruukussa on käytetty, liekö Saarioisten eines, oikeaa uroslehmääkö?
Miten on kiinalaisten pitämissä ravintoloissa - niissä on aika paljon häränliha-annoksia?Nämä nimitykset heittävät todellakin häränpyllyä - sananmukaisestikin.
"Häränlihan" pitäisi oikeasti olla "härästä", joka on kastroitu sonni. Silti puhumme myös "härkätaistelusta", joskin härkätaistelussa ei käytetä "härkää", eli kastroitua sonnia, vaan kastroimatonta sonnia, eli sonnia! Kastroimaton sonni ("härkä") ei olisi tarpeeksi aggressiivinen härkätaisteluun...
Taas ruotsiksi "häränlihan" vastine ruokaraaka-aineena on "oxkött" (härkä = "oxe"). Sonni taas on ruotsiksi "tjur", ja niinpä ruotsiksi härkätaistelu on ihan oikein "tjurfäktning", sillä lajissahan ei käytetä kastroituja härkiä vaan kastroimattomia sonneja.
Näin monimutkaisia asiat voivat joskus olla...
Vastauksena kysymykseesi: Suomessa ravintoloiden "härkä" on yhdeksässä tapauksessa kymmenestä mitä tahansa erittelemätöntä naudanlihaa, käytännössä useimmiten lehmää (ei toki välttämättä entistä "lypsylehmää"). - miksi sitten ottaa härkä-ni...
Biologi* kirjoitti:
Nämä nimitykset heittävät todellakin häränpyllyä - sananmukaisestikin.
"Häränlihan" pitäisi oikeasti olla "härästä", joka on kastroitu sonni. Silti puhumme myös "härkätaistelusta", joskin härkätaistelussa ei käytetä "härkää", eli kastroitua sonnia, vaan kastroimatonta sonnia, eli sonnia! Kastroimaton sonni ("härkä") ei olisi tarpeeksi aggressiivinen härkätaisteluun...
Taas ruotsiksi "häränlihan" vastine ruokaraaka-aineena on "oxkött" (härkä = "oxe"). Sonni taas on ruotsiksi "tjur", ja niinpä ruotsiksi härkätaistelu on ihan oikein "tjurfäktning", sillä lajissahan ei käytetä kastroituja härkiä vaan kastroimattomia sonneja.
Näin monimutkaisia asiat voivat joskus olla...
Vastauksena kysymykseesi: Suomessa ravintoloiden "härkä" on yhdeksässä tapauksessa kymmenestä mitä tahansa erittelemätöntä naudanlihaa, käytännössä useimmiten lehmää (ei toki välttämättä entistä "lypsylehmää").Miksi sitten ravintolassa valitsisi härkä-nimikkeellä olevan annoksen, kun ne ovat järjestään kalliimpia kuin nauta-annokset?
Hyvä huomio, tästä lähtien kannattaa kysäistä tarjoilijalta, onko härkä todella härkää. Epäilenpä, että vastaukena taitaisi olla, että heidän pitää mennä kysymään keittiöstä. Mahtaisivatko sortua valehtelemaan.
Onko naudasta tehtyjen härkä-nimisten annosten valmistustapa ja lisukkeet kuitenkin jotenkin kalliimmat tai eri tyyppiset, josta ruoka-annos saa nimekseen härkä? Onhan ne, tuhdimpia, mausteisempia - mitä ruokakielellä sanottuna?
Yhdistetäänkö joitain tiettyjä vihanneksia härhäannoksiin, sellaista, jota ei käytettäisi nauta-annoksissa.
Arveletko, ettei kiinalaiten paikkojen härkäannoksetkaan ole härkää? - 4,25 (?) kalleimmillaan
Miltä kuulostaa? vain muutama esimerkki.
Jos maksat Saarioisten kanaviillokista tai liha-/savuporokeitosta 1,99 - onko yli kaksinkertainen hinta Sukulan Via-härkäannoksesta liikaa?
On se silti halvempi kuin esimerkiksi kuntien kotipalvelun ateriapalvelun ruoka-annokset ja laatu moninkertainen. Vähemmän lihaisista Via-annoksista en maksaisi niin paljon, osa niistä on ollut suoranainen pettymys. - Biologi*
miksi sitten ottaa härkä-ni... kirjoitti:
Miksi sitten ravintolassa valitsisi härkä-nimikkeellä olevan annoksen, kun ne ovat järjestään kalliimpia kuin nauta-annokset?
Hyvä huomio, tästä lähtien kannattaa kysäistä tarjoilijalta, onko härkä todella härkää. Epäilenpä, että vastaukena taitaisi olla, että heidän pitää mennä kysymään keittiöstä. Mahtaisivatko sortua valehtelemaan.
Onko naudasta tehtyjen härkä-nimisten annosten valmistustapa ja lisukkeet kuitenkin jotenkin kalliimmat tai eri tyyppiset, josta ruoka-annos saa nimekseen härkä? Onhan ne, tuhdimpia, mausteisempia - mitä ruokakielellä sanottuna?
Yhdistetäänkö joitain tiettyjä vihanneksia härhäannoksiin, sellaista, jota ei käytettäisi nauta-annoksissa.
Arveletko, ettei kiinalaiten paikkojen härkäannoksetkaan ole härkää?Finnfoodin Lihatiedotus-sivustolla myönnetään seuraavasti:
"Häränliha
Häränlihalla tarkoitetaan vanhan nautaeläimen lihaa yleensä. Tarkkaan ottaen härkä on täysikasvuinen kuohittu urosnauta. Kuohittuja urosnautoja ei Suomessa kuitenkaan kasvateta. Myös ruokalaji, esim. häränhäntäkeitto on valmistettu yleensä nautaeläinten hännistä."
Tuossakin tosin muotoilut ovat epätarkkoja, kun eivät uskalla puhua lehmistä halaistua sanaa, vaan puhuvat vain sukupuolineutraalisti "nautaeläimistä". Eli "häränhäntä" saattaa olla peräisin myös lehmästä - ei välttämättä "lypsylehmästä", vaan kylläkin usein lihantuotantoon erityisesti jalostetusta mutta yhtä kaikki lehmästä, sillä naaraspuolinen nautaeläin on auttamattomasti LEHMÄ.
"Häränlihan" pitäisi myös olla peräisin yli kaksi vuotta vanhasta kuohitusta urosnaudasta. Näinkään ei ole edes Ruotsissa (jossa "häränlihaa" tuotetaan), vaan kaikki siellä tuotettava "häränliha" on alle kaksivuotiaista mulleista.
Eikä edes keittiössäkään ole keinoa määritellä lihan "sukupuolta". Häränliha-nimitys annetaan ruokalajille ihan imagosyistä. En ole kyllä törmännyt kertaakaan ruokalistalle mihinkään ruokaan, jonka etuliite on nauta- tai edes naudanliha. - laajentaa ja toivoa
Biologi* kirjoitti:
Finnfoodin Lihatiedotus-sivustolla myönnetään seuraavasti:
"Häränliha
Häränlihalla tarkoitetaan vanhan nautaeläimen lihaa yleensä. Tarkkaan ottaen härkä on täysikasvuinen kuohittu urosnauta. Kuohittuja urosnautoja ei Suomessa kuitenkaan kasvateta. Myös ruokalaji, esim. häränhäntäkeitto on valmistettu yleensä nautaeläinten hännistä."
Tuossakin tosin muotoilut ovat epätarkkoja, kun eivät uskalla puhua lehmistä halaistua sanaa, vaan puhuvat vain sukupuolineutraalisti "nautaeläimistä". Eli "häränhäntä" saattaa olla peräisin myös lehmästä - ei välttämättä "lypsylehmästä", vaan kylläkin usein lihantuotantoon erityisesti jalostetusta mutta yhtä kaikki lehmästä, sillä naaraspuolinen nautaeläin on auttamattomasti LEHMÄ.
"Häränlihan" pitäisi myös olla peräisin yli kaksi vuotta vanhasta kuohitusta urosnaudasta. Näinkään ei ole edes Ruotsissa (jossa "häränlihaa" tuotetaan), vaan kaikki siellä tuotettava "häränliha" on alle kaksivuotiaista mulleista.
Eikä edes keittiössäkään ole keinoa määritellä lihan "sukupuolta". Häränliha-nimitys annetaan ruokalajille ihan imagosyistä. En ole kyllä törmännyt kertaakaan ruokalistalle mihinkään ruokaan, jonka etuliite on nauta- tai edes naudanliha.Näittekö, miten yksi nainen ripusti itsensä haikoukuista ja protestoi, miten haiden evät leikataan ja hait heitetään vielä elävinä takaisin mereen.
Tällainen sivupolku sille, että olisiko joskus parempi, että myydään jotain muuta kuin ruokalistalla lukee: haineväskeitto olisikin tehty ?. - ravintolassa jotenkin
sdfsdfsdf kirjoitti:
3. voi se säilyke pelkkää nautaakin olla, niinkuin sananmukaisesti pitäisikin, useimmiten siinä kumminkin on sikaakin mukana.
Onko ravintolassa jotenkin mahdollista erottaa, onko härkä todella härkää.
- härkä aina härkää?
Tietysti väärä palsta kysyä, mutta samaa asiaa sinänsä.
Jos Lidl myy härkää, kuten nyt, onko se sitten varmasti härkää? kasvaako Uruguaissa muita elukoita kuin härkiä, joiden lihaa tuodaan Suomeen? Kyse on paahtopaistista.
Heart of rump = takapuolesta palanen.
- suikulan mainostamia
via-valmisruokia?
- kehittelemiä
Mies jonka piti mullistaa koko einesmaailma.
Mutta puuttumatta siihen sen enempää,haluaisin mainita tuosta häränlihasta sen verran, että jos ravintolan ruokalistaan painettaisiin asiat oikeilla nimillä, se ei olisi enää niin herkullista luettavaa.
Ajatelkaapa nyt: Lehmän pihvi maustetulla voinapilla ryyditettynä.
Tai sianleike ananasrenkaalla koristettuna.
Lehmä siis muuttuu ensin naudaksi ja painettuna ruokalistaan se on jo muuttunut häräksi.
Porsas on kivampi kuin paskainen sika, sen vuoksi
sika kokee nuorennusleikkauksen, muuttuen kokin kirurgisessa käsittelyssä kuin taikaiskusta taas porsaaksi. Tuota kokin taitoa kadehtivat muuten plastiikkakirurgitkin, silpoessaan vanhojen akkojen naamatauluja, tavoitteena nuorentaa, mutta usein käy kuitenkin niin että tulos on enempi kiristetyn narupaistin näköinen. Katselkaapa erästäkin näyttelijätärtä ja muuatta tummaa käheä-äänistä laulajatarta. - tapauksessa
kehittelemiä kirjoitti:
Mies jonka piti mullistaa koko einesmaailma.
Mutta puuttumatta siihen sen enempää,haluaisin mainita tuosta häränlihasta sen verran, että jos ravintolan ruokalistaan painettaisiin asiat oikeilla nimillä, se ei olisi enää niin herkullista luettavaa.
Ajatelkaapa nyt: Lehmän pihvi maustetulla voinapilla ryyditettynä.
Tai sianleike ananasrenkaalla koristettuna.
Lehmä siis muuttuu ensin naudaksi ja painettuna ruokalistaan se on jo muuttunut häräksi.
Porsas on kivampi kuin paskainen sika, sen vuoksi
sika kokee nuorennusleikkauksen, muuttuen kokin kirurgisessa käsittelyssä kuin taikaiskusta taas porsaaksi. Tuota kokin taitoa kadehtivat muuten plastiikkakirurgitkin, silpoessaan vanhojen akkojen naamatauluja, tavoitteena nuorentaa, mutta usein käy kuitenkin niin että tulos on enempi kiristetyn narupaistin näköinen. Katselkaapa erästäkin näyttelijätärtä ja muuatta tummaa käheä-äänistä laulajatarta.Jos näen alennushintaan, ostan kyllä toisenkin kerran. Oli se ihan unohtumaton kokemus.
- Jonesy
kehittelemiä kirjoitti:
Mies jonka piti mullistaa koko einesmaailma.
Mutta puuttumatta siihen sen enempää,haluaisin mainita tuosta häränlihasta sen verran, että jos ravintolan ruokalistaan painettaisiin asiat oikeilla nimillä, se ei olisi enää niin herkullista luettavaa.
Ajatelkaapa nyt: Lehmän pihvi maustetulla voinapilla ryyditettynä.
Tai sianleike ananasrenkaalla koristettuna.
Lehmä siis muuttuu ensin naudaksi ja painettuna ruokalistaan se on jo muuttunut häräksi.
Porsas on kivampi kuin paskainen sika, sen vuoksi
sika kokee nuorennusleikkauksen, muuttuen kokin kirurgisessa käsittelyssä kuin taikaiskusta taas porsaaksi. Tuota kokin taitoa kadehtivat muuten plastiikkakirurgitkin, silpoessaan vanhojen akkojen naamatauluja, tavoitteena nuorentaa, mutta usein käy kuitenkin niin että tulos on enempi kiristetyn narupaistin näköinen. Katselkaapa erästäkin näyttelijätärtä ja muuatta tummaa käheä-äänistä laulajatarta.Jos se härkä ja porsas on niminä niin paljon parempia kuin nauta ja sika, niin minkä v*tun takia sitten myydään sika-nauta jauhelihaa? Eikö porsas-härkä olisi paljon raflaavampi, ja kauppa kävis kuin siimaa. Siis jos se muka siitä on kiinni. P*rkele että ihmiset on niin hävettävän tyhmiä, ja siksipä niitä tyhminä pidetäänkin ja myydään niille lehmää härkänä ja lasia kristallina ja samoja autoja skodina, seatteina, volkkareina tai audeina riippuen siitä kuinka paljon tyhmä on valmis maksamaan. Porsas-härkäjauhelihaa s*atana.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 833950
Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t342963Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä992233Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä
Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?301900- 311770
Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian231762Miksi olet riittämätön kaivatullesi?
Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell531667Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja271537- 281491
Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni81485