pippurihärkä

ox med pepparsås

Kerrankin löytyi ***** arvoinen einestuote HK:lta.

Erityiset plussat:
ainoa eines, jossa tiedän olevan perunoita, mukavina pyöreinä suupaloina; sopivan tuhti annos: kokolihaa pieninä, mukavina kuutoina, ei vain nimeksi, vaan ihan todella: naudanlihaa 15,7 %. Kidneypavut ja hillosipulit ovat peruskamaa, mutta täydentävät kokonaisuuden itsemarkkinoimakseen tähtituotteeksi.

Nimensä mukaan pippurinen, joten sitä ei voi kritisoida.

Heikkous silti:
olisi mukavan lihainen annos vanhuksillekin, mutta pippurisena ei miellytä varmaan ihan jokaista.

23

3107

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kerro hinta

      Jos sekin on pippurinen, niin mehtään menee!

      • eikö hinnat voi vaihdella

        Kuinkakohan suuri hinnanvaihtelu eri liikkeiden välillä voi olla. Saakohan HK sitä säädellä.


      • Kustaan kolmas
        eikö hinnat voi vaihdella kirjoitti:

        Kuinkakohan suuri hinnanvaihtelu eri liikkeiden välillä voi olla. Saakohan HK sitä säädellä.

        Häränlihalla myydään, tuoteseloste sanoo naudanlihaa. Ketä tässä huijataan? Samaa naudanlihaa kuin nötkötissä (osin)? Keu keu. Mooooo!


      • huviksesi
        Kustaan kolmas kirjoitti:

        Häränlihalla myydään, tuoteseloste sanoo naudanlihaa. Ketä tässä huijataan? Samaa naudanlihaa kuin nötkötissä (osin)? Keu keu. Mooooo!

        mitä mielestäsi on:

        1. häränliha

        2. naudanliha

        3. nötkötti.

        Odottelen.


      • sdsdfsdf
        huviksesi kirjoitti:

        mitä mielestäsi on:

        1. häränliha

        2. naudanliha

        3. nötkötti.

        Odottelen.

        1. pihvikarjaa

        2. tavallista ex-lypsylehmää

        3. sika-nautasäilykettä (tai nauta-sika), spam


      • sdfsdfsdf
        sdsdfsdf kirjoitti:

        1. pihvikarjaa

        2. tavallista ex-lypsylehmää

        3. sika-nautasäilykettä (tai nauta-sika), spam

        3. voi se säilyke pelkkää nautaakin olla, niinkuin sananmukaisesti pitäisikin, useimmiten siinä kumminkin on sikaakin mukana.


      • Biologi*
        sdsdfsdf kirjoitti:

        1. pihvikarjaa

        2. tavallista ex-lypsylehmää

        3. sika-nautasäilykettä (tai nauta-sika), spam

        1. Koska härkä on urospuolinen kuohittu nauta- tai hirvieläin, myös "häränlihan" pitäisi olla tällaisen eläimen lihaa. Sitä se ei kuitenkaan todellisuudessa markkinoilla ole. Se on harvoin edes urospuolisen eläimen, saatikka kuohitun sellaisen lihaa. Mitenkään erityisesti "pihvikarjaan" se ei liity, pihvikarja koostuu myös "lehmistä".

        2. Naudanliha on mitä tahansa nautaeläimen lihaa, eläimen sukupuolesta riippumatta. Se ei nykyään läheskään aina ole "ex-lypsylehmän" lihaa, vaan yleisnimike kaikelle naudasta saatavalle lihalle. Nimityksestä päättää pikemminkin kauppias tai ravintoloitsija kuin karjankasvattaja.

        3. "Nötkött" on silkkaa ruotsia ja tarkoittaa sananmukaisesti suomeksi "naudanliha". Se, joka haluaa käyttää sitä jonkin muun nimityksenä, vastaa seurauksista itse.


      • on suomessa
        Biologi* kirjoitti:

        1. Koska härkä on urospuolinen kuohittu nauta- tai hirvieläin, myös "häränlihan" pitäisi olla tällaisen eläimen lihaa. Sitä se ei kuitenkaan todellisuudessa markkinoilla ole. Se on harvoin edes urospuolisen eläimen, saatikka kuohitun sellaisen lihaa. Mitenkään erityisesti "pihvikarjaan" se ei liity, pihvikarja koostuu myös "lehmistä".

        2. Naudanliha on mitä tahansa nautaeläimen lihaa, eläimen sukupuolesta riippumatta. Se ei nykyään läheskään aina ole "ex-lypsylehmän" lihaa, vaan yleisnimike kaikelle naudasta saatavalle lihalle. Nimityksestä päättää pikemminkin kauppias tai ravintoloitsija kuin karjankasvattaja.

        3. "Nötkött" on silkkaa ruotsia ja tarkoittaa sananmukaisesti suomeksi "naudanliha". Se, joka haluaa käyttää sitä jonkin muun nimityksenä, vastaa seurauksista itse.

        saatu viimeksi joskus 1800 luvulla. Hevoset ja myöhemmin autot korvasivat härät.


      • Filologi*
        sdsdfsdf kirjoitti:

        1. pihvikarjaa

        2. tavallista ex-lypsylehmää

        3. sika-nautasäilykettä (tai nauta-sika), spam

        Sana "pihvikarja" on kahdessakin mielessä epäonnistunut nimitys, vaikka on olemassa jopa "Pihvikarjaliitto" Suomessa.

        "Pihvikarjastahan" ei toki tehdä pelkkää "pihvilihaa", vaan mitä tahansa naudanlihaa mihin tahansa käyttötarkoitukseen, jossa tarvitaan (hyvälaatuista) naudanlihaa. Missään nimessä kyse ei ole "häränlihasta"; lukumääräisesti suurin osasta "pihvikarjasta" on lehmiä.

        Oikea(mpi) nimitys "pihvikarjalle" olisikin "lihakarja" (= erityisesti lihantuotantoon jalostettu nautakarja) erotuksena erityisesti maidontuotantoon jalostetusta nautakarjasta.

        Sana "pihvi" alun perin viittaakin itse lihaan, ei sen leikkaustapaan "pihveiksi". Sana "pihvi" on peräisin ruotsin sanasta "biff", joka on peräisin ranskan sanasta "boef" (lausutaan "böf") tai englannin sanasta "beef" (lausutaan "biif"), jotka molemmat tarkoittavat yksinkertaisesti "naudanlihaa" - mitä tahansa naudanlihaa, ei siis mitenkään erityisesti "pihviksi" leikattua naudanlihaa.

        Tältäkin kannalta nimitys "pihvikarja" siis on hölmö: eihän se tarkoita muuta kuin "nautakarjaa".


      • sdfsdfsdf
        Filologi* kirjoitti:

        Sana "pihvikarja" on kahdessakin mielessä epäonnistunut nimitys, vaikka on olemassa jopa "Pihvikarjaliitto" Suomessa.

        "Pihvikarjastahan" ei toki tehdä pelkkää "pihvilihaa", vaan mitä tahansa naudanlihaa mihin tahansa käyttötarkoitukseen, jossa tarvitaan (hyvälaatuista) naudanlihaa. Missään nimessä kyse ei ole "häränlihasta"; lukumääräisesti suurin osasta "pihvikarjasta" on lehmiä.

        Oikea(mpi) nimitys "pihvikarjalle" olisikin "lihakarja" (= erityisesti lihantuotantoon jalostettu nautakarja) erotuksena erityisesti maidontuotantoon jalostetusta nautakarjasta.

        Sana "pihvi" alun perin viittaakin itse lihaan, ei sen leikkaustapaan "pihveiksi". Sana "pihvi" on peräisin ruotsin sanasta "biff", joka on peräisin ranskan sanasta "boef" (lausutaan "böf") tai englannin sanasta "beef" (lausutaan "biif"), jotka molemmat tarkoittavat yksinkertaisesti "naudanlihaa" - mitä tahansa naudanlihaa, ei siis mitenkään erityisesti "pihviksi" leikattua naudanlihaa.

        Tältäkin kannalta nimitys "pihvikarja" siis on hölmö: eihän se tarkoita muuta kuin "nautakarjaa".

        kirjoitettuani tuon 'pihvikarjan', että 'lihakarja' olisi ollut parempi sana.


      • härkää?
        sdfsdfsdf kirjoitti:

        kirjoitettuani tuon 'pihvikarjan', että 'lihakarja' olisi ollut parempi sana.

        Miten on suomalaisten pitämissä ravintoloissa?

        Mitähän Härkäruukussa on käytetty, liekö Saarioisten eines, oikeaa uroslehmääkö?

        Miten on kiinalaisten pitämissä ravintoloissa - niissä on aika paljon häränliha-annoksia?


      • nimen
        on suomessa kirjoitti:

        saatu viimeksi joskus 1800 luvulla. Hevoset ja myöhemmin autot korvasivat härät.

        Jos asiallisesti antaa palautetta, eiköhän HK keksi jonkun muun vetävän nimen.

        Onhan se totta, että kyllä oikeaoppisesti härän pitäisi olla härkää.

        Poppurilehmä vasta hauskalta kuulostaisikin.


      • Biologi*
        härkää? kirjoitti:

        Miten on suomalaisten pitämissä ravintoloissa?

        Mitähän Härkäruukussa on käytetty, liekö Saarioisten eines, oikeaa uroslehmääkö?

        Miten on kiinalaisten pitämissä ravintoloissa - niissä on aika paljon häränliha-annoksia?

        Nämä nimitykset heittävät todellakin häränpyllyä - sananmukaisestikin.

        "Häränlihan" pitäisi oikeasti olla "härästä", joka on kastroitu sonni. Silti puhumme myös "härkätaistelusta", joskin härkätaistelussa ei käytetä "härkää", eli kastroitua sonnia, vaan kastroimatonta sonnia, eli sonnia! Kastroimaton sonni ("härkä") ei olisi tarpeeksi aggressiivinen härkätaisteluun...

        Taas ruotsiksi "häränlihan" vastine ruokaraaka-aineena on "oxkött" (härkä = "oxe"). Sonni taas on ruotsiksi "tjur", ja niinpä ruotsiksi härkätaistelu on ihan oikein "tjurfäktning", sillä lajissahan ei käytetä kastroituja härkiä vaan kastroimattomia sonneja.

        Näin monimutkaisia asiat voivat joskus olla...

        Vastauksena kysymykseesi: Suomessa ravintoloiden "härkä" on yhdeksässä tapauksessa kymmenestä mitä tahansa erittelemätöntä naudanlihaa, käytännössä useimmiten lehmää (ei toki välttämättä entistä "lypsylehmää").


      • miksi sitten ottaa härkä-ni...
        Biologi* kirjoitti:

        Nämä nimitykset heittävät todellakin häränpyllyä - sananmukaisestikin.

        "Häränlihan" pitäisi oikeasti olla "härästä", joka on kastroitu sonni. Silti puhumme myös "härkätaistelusta", joskin härkätaistelussa ei käytetä "härkää", eli kastroitua sonnia, vaan kastroimatonta sonnia, eli sonnia! Kastroimaton sonni ("härkä") ei olisi tarpeeksi aggressiivinen härkätaisteluun...

        Taas ruotsiksi "häränlihan" vastine ruokaraaka-aineena on "oxkött" (härkä = "oxe"). Sonni taas on ruotsiksi "tjur", ja niinpä ruotsiksi härkätaistelu on ihan oikein "tjurfäktning", sillä lajissahan ei käytetä kastroituja härkiä vaan kastroimattomia sonneja.

        Näin monimutkaisia asiat voivat joskus olla...

        Vastauksena kysymykseesi: Suomessa ravintoloiden "härkä" on yhdeksässä tapauksessa kymmenestä mitä tahansa erittelemätöntä naudanlihaa, käytännössä useimmiten lehmää (ei toki välttämättä entistä "lypsylehmää").

        Miksi sitten ravintolassa valitsisi härkä-nimikkeellä olevan annoksen, kun ne ovat järjestään kalliimpia kuin nauta-annokset?

        Hyvä huomio, tästä lähtien kannattaa kysäistä tarjoilijalta, onko härkä todella härkää. Epäilenpä, että vastaukena taitaisi olla, että heidän pitää mennä kysymään keittiöstä. Mahtaisivatko sortua valehtelemaan.

        Onko naudasta tehtyjen härkä-nimisten annosten valmistustapa ja lisukkeet kuitenkin jotenkin kalliimmat tai eri tyyppiset, josta ruoka-annos saa nimekseen härkä? Onhan ne, tuhdimpia, mausteisempia - mitä ruokakielellä sanottuna?

        Yhdistetäänkö joitain tiettyjä vihanneksia härhäannoksiin, sellaista, jota ei käytettäisi nauta-annoksissa.

        Arveletko, ettei kiinalaiten paikkojen härkäannoksetkaan ole härkää?


      • 4,25 (?) kalleimmillaan

        Miltä kuulostaa? vain muutama esimerkki.

        Jos maksat Saarioisten kanaviillokista tai liha-/savuporokeitosta 1,99 - onko yli kaksinkertainen hinta Sukulan Via-härkäannoksesta liikaa?

        On se silti halvempi kuin esimerkiksi kuntien kotipalvelun ateriapalvelun ruoka-annokset ja laatu moninkertainen. Vähemmän lihaisista Via-annoksista en maksaisi niin paljon, osa niistä on ollut suoranainen pettymys.


      • Biologi*
        miksi sitten ottaa härkä-ni... kirjoitti:

        Miksi sitten ravintolassa valitsisi härkä-nimikkeellä olevan annoksen, kun ne ovat järjestään kalliimpia kuin nauta-annokset?

        Hyvä huomio, tästä lähtien kannattaa kysäistä tarjoilijalta, onko härkä todella härkää. Epäilenpä, että vastaukena taitaisi olla, että heidän pitää mennä kysymään keittiöstä. Mahtaisivatko sortua valehtelemaan.

        Onko naudasta tehtyjen härkä-nimisten annosten valmistustapa ja lisukkeet kuitenkin jotenkin kalliimmat tai eri tyyppiset, josta ruoka-annos saa nimekseen härkä? Onhan ne, tuhdimpia, mausteisempia - mitä ruokakielellä sanottuna?

        Yhdistetäänkö joitain tiettyjä vihanneksia härhäannoksiin, sellaista, jota ei käytettäisi nauta-annoksissa.

        Arveletko, ettei kiinalaiten paikkojen härkäannoksetkaan ole härkää?

        Finnfoodin Lihatiedotus-sivustolla myönnetään seuraavasti:

        "Häränliha
        Häränlihalla tarkoitetaan vanhan nautaeläimen lihaa yleensä. Tarkkaan ottaen härkä on täysikasvuinen kuohittu urosnauta. Kuohittuja urosnautoja ei Suomessa kuitenkaan kasvateta. Myös ruokalaji, esim. häränhäntäkeitto on valmistettu yleensä nautaeläinten hännistä."

        Tuossakin tosin muotoilut ovat epätarkkoja, kun eivät uskalla puhua lehmistä halaistua sanaa, vaan puhuvat vain sukupuolineutraalisti "nautaeläimistä". Eli "häränhäntä" saattaa olla peräisin myös lehmästä - ei välttämättä "lypsylehmästä", vaan kylläkin usein lihantuotantoon erityisesti jalostetusta mutta yhtä kaikki lehmästä, sillä naaraspuolinen nautaeläin on auttamattomasti LEHMÄ.

        "Häränlihan" pitäisi myös olla peräisin yli kaksi vuotta vanhasta kuohitusta urosnaudasta. Näinkään ei ole edes Ruotsissa (jossa "häränlihaa" tuotetaan), vaan kaikki siellä tuotettava "häränliha" on alle kaksivuotiaista mulleista.

        Eikä edes keittiössäkään ole keinoa määritellä lihan "sukupuolta". Häränliha-nimitys annetaan ruokalajille ihan imagosyistä. En ole kyllä törmännyt kertaakaan ruokalistalle mihinkään ruokaan, jonka etuliite on nauta- tai edes naudanliha.


      • laajentaa ja toivoa
        Biologi* kirjoitti:

        Finnfoodin Lihatiedotus-sivustolla myönnetään seuraavasti:

        "Häränliha
        Häränlihalla tarkoitetaan vanhan nautaeläimen lihaa yleensä. Tarkkaan ottaen härkä on täysikasvuinen kuohittu urosnauta. Kuohittuja urosnautoja ei Suomessa kuitenkaan kasvateta. Myös ruokalaji, esim. häränhäntäkeitto on valmistettu yleensä nautaeläinten hännistä."

        Tuossakin tosin muotoilut ovat epätarkkoja, kun eivät uskalla puhua lehmistä halaistua sanaa, vaan puhuvat vain sukupuolineutraalisti "nautaeläimistä". Eli "häränhäntä" saattaa olla peräisin myös lehmästä - ei välttämättä "lypsylehmästä", vaan kylläkin usein lihantuotantoon erityisesti jalostetusta mutta yhtä kaikki lehmästä, sillä naaraspuolinen nautaeläin on auttamattomasti LEHMÄ.

        "Häränlihan" pitäisi myös olla peräisin yli kaksi vuotta vanhasta kuohitusta urosnaudasta. Näinkään ei ole edes Ruotsissa (jossa "häränlihaa" tuotetaan), vaan kaikki siellä tuotettava "häränliha" on alle kaksivuotiaista mulleista.

        Eikä edes keittiössäkään ole keinoa määritellä lihan "sukupuolta". Häränliha-nimitys annetaan ruokalajille ihan imagosyistä. En ole kyllä törmännyt kertaakaan ruokalistalle mihinkään ruokaan, jonka etuliite on nauta- tai edes naudanliha.

        Näittekö, miten yksi nainen ripusti itsensä haikoukuista ja protestoi, miten haiden evät leikataan ja hait heitetään vielä elävinä takaisin mereen.

        Tällainen sivupolku sille, että olisiko joskus parempi, että myydään jotain muuta kuin ruokalistalla lukee: haineväskeitto olisikin tehty ?.


      • ravintolassa jotenkin
        sdfsdfsdf kirjoitti:

        3. voi se säilyke pelkkää nautaakin olla, niinkuin sananmukaisesti pitäisikin, useimmiten siinä kumminkin on sikaakin mukana.

        Onko ravintolassa jotenkin mahdollista erottaa, onko härkä todella härkää.


      • härkä aina härkää?

        Tietysti väärä palsta kysyä, mutta samaa asiaa sinänsä.

        Jos Lidl myy härkää, kuten nyt, onko se sitten varmasti härkää? kasvaako Uruguaissa muita elukoita kuin härkiä, joiden lihaa tuodaan Suomeen? Kyse on paahtopaistista.

        Heart of rump = takapuolesta palanen.


    • suikulan mainostamia

      via-valmisruokia?

      • kehittelemiä

        Mies jonka piti mullistaa koko einesmaailma.
        Mutta puuttumatta siihen sen enempää,haluaisin mainita tuosta häränlihasta sen verran, että jos ravintolan ruokalistaan painettaisiin asiat oikeilla nimillä, se ei olisi enää niin herkullista luettavaa.
        Ajatelkaapa nyt: Lehmän pihvi maustetulla voinapilla ryyditettynä.
        Tai sianleike ananasrenkaalla koristettuna.
        Lehmä siis muuttuu ensin naudaksi ja painettuna ruokalistaan se on jo muuttunut häräksi.
        Porsas on kivampi kuin paskainen sika, sen vuoksi
        sika kokee nuorennusleikkauksen, muuttuen kokin kirurgisessa käsittelyssä kuin taikaiskusta taas porsaaksi. Tuota kokin taitoa kadehtivat muuten plastiikkakirurgitkin, silpoessaan vanhojen akkojen naamatauluja, tavoitteena nuorentaa, mutta usein käy kuitenkin niin että tulos on enempi kiristetyn narupaistin näköinen. Katselkaapa erästäkin näyttelijätärtä ja muuatta tummaa käheä-äänistä laulajatarta.


      • tapauksessa
        kehittelemiä kirjoitti:

        Mies jonka piti mullistaa koko einesmaailma.
        Mutta puuttumatta siihen sen enempää,haluaisin mainita tuosta häränlihasta sen verran, että jos ravintolan ruokalistaan painettaisiin asiat oikeilla nimillä, se ei olisi enää niin herkullista luettavaa.
        Ajatelkaapa nyt: Lehmän pihvi maustetulla voinapilla ryyditettynä.
        Tai sianleike ananasrenkaalla koristettuna.
        Lehmä siis muuttuu ensin naudaksi ja painettuna ruokalistaan se on jo muuttunut häräksi.
        Porsas on kivampi kuin paskainen sika, sen vuoksi
        sika kokee nuorennusleikkauksen, muuttuen kokin kirurgisessa käsittelyssä kuin taikaiskusta taas porsaaksi. Tuota kokin taitoa kadehtivat muuten plastiikkakirurgitkin, silpoessaan vanhojen akkojen naamatauluja, tavoitteena nuorentaa, mutta usein käy kuitenkin niin että tulos on enempi kiristetyn narupaistin näköinen. Katselkaapa erästäkin näyttelijätärtä ja muuatta tummaa käheä-äänistä laulajatarta.

        Jos näen alennushintaan, ostan kyllä toisenkin kerran. Oli se ihan unohtumaton kokemus.


      • Jonesy
        kehittelemiä kirjoitti:

        Mies jonka piti mullistaa koko einesmaailma.
        Mutta puuttumatta siihen sen enempää,haluaisin mainita tuosta häränlihasta sen verran, että jos ravintolan ruokalistaan painettaisiin asiat oikeilla nimillä, se ei olisi enää niin herkullista luettavaa.
        Ajatelkaapa nyt: Lehmän pihvi maustetulla voinapilla ryyditettynä.
        Tai sianleike ananasrenkaalla koristettuna.
        Lehmä siis muuttuu ensin naudaksi ja painettuna ruokalistaan se on jo muuttunut häräksi.
        Porsas on kivampi kuin paskainen sika, sen vuoksi
        sika kokee nuorennusleikkauksen, muuttuen kokin kirurgisessa käsittelyssä kuin taikaiskusta taas porsaaksi. Tuota kokin taitoa kadehtivat muuten plastiikkakirurgitkin, silpoessaan vanhojen akkojen naamatauluja, tavoitteena nuorentaa, mutta usein käy kuitenkin niin että tulos on enempi kiristetyn narupaistin näköinen. Katselkaapa erästäkin näyttelijätärtä ja muuatta tummaa käheä-äänistä laulajatarta.

        Jos se härkä ja porsas on niminä niin paljon parempia kuin nauta ja sika, niin minkä v*tun takia sitten myydään sika-nauta jauhelihaa? Eikö porsas-härkä olisi paljon raflaavampi, ja kauppa kävis kuin siimaa. Siis jos se muka siitä on kiinni. P*rkele että ihmiset on niin hävettävän tyhmiä, ja siksipä niitä tyhminä pidetäänkin ja myydään niille lehmää härkänä ja lasia kristallina ja samoja autoja skodina, seatteina, volkkareina tai audeina riippuen siitä kuinka paljon tyhmä on valmis maksamaan. Porsas-härkäjauhelihaa s*atana.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persut romahti Haapaveellä, kiitos Ilkka!

      Persut saivat historiallisen tappion haapaveellä! Kiitos Ilkka!
      Haapavesi
      86
      1897
    2. Hyvää yötä, olen rakastunut suhun

      Sanon tämän kyllä vielä sulle henkilökohtaisestikin. 😘
      Ikävä
      82
      1730
    3. Tiedätkö et olet

      Ärsyttävän hyvännäköinen.
      Ikävä
      51
      1380
    4. Nyt tiedän

      Että joku on lahjonut jonkun tai olemme idiootteja. Nuo kokkareiden päsmärit tuli valituksi valtuustoon. Onnea vaan kai
      Sysmä
      47
      1327
    5. Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin

      "Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I
      Perussuomalaiset
      48
      1222
    6. Oletko mokannut?

      Oletko omasta mielestäsi mokannut jotain kaivattusi suhteen?
      Ikävä
      121
      1218
    7. Oletko ymmärtänyt

      Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?
      Ikävä
      106
      1057
    8. Kepun hegemonia jatkumassa vankkana Puolangalla

      Tuuliviirien vallankumous jäi pahasti piippuun!
      Puolanka
      23
      992
    9. Teki mieli

      Huutaa meidän nimet tänne, niin ei jäisi epäselvyyttä. Ikävä sinua urpo.
      Ikävä
      39
      945
    10. Tiedän kyllä sen

      Että käyt täällä. En kuvittelisi sellaista asiaa. Tiedän kyllä senkin, että olet ainakin ollut minusta kiinnostunut. Sen
      Ikävä
      59
      942
    Aihe