Rössypottua kun sais.
rössypottu
20
184
Vastaukset
- Hintriika*
Ainakin ennen Oulun kauppahallista sai kunnon rössyä. Miten lie nykyisin? Osaatko itse kokata?
- capt.cöpenick*
Kyllähän hyvillä ohjeilla verrattain hyvä rössypottu onnistuu meikätumpeloltakin.
Kannattaa se liha laittaa savupekonisiivuista.
Tuskin kukaan on bataatista tehnyt rössypottua. Toin aineet ja vaimo teki. Minusta se oli hyvää. Smetanaakin vielä höysteeksi laittoi. - pilvi*
capt.cöpenick* kirjoitti:
Kyllähän hyvillä ohjeilla verrattain hyvä rössypottu onnistuu meikätumpeloltakin.
Kannattaa se liha laittaa savupekonisiivuista.
Tuskin kukaan on bataatista tehnyt rössypottua. Toin aineet ja vaimo teki. Minusta se oli hyvää. Smetanaakin vielä höysteeksi laittoi.Maakuntaruokako? Kertokaa nyt vähän miten sitä tehdään! Kiinnostaa...
- capt.cöpenick*
pilvi* kirjoitti:
Maakuntaruokako? Kertokaa nyt vähän miten sitä tehdään! Kiinnostaa...
Rössypottu haulla googlesta saa tietoa.
- tää pilvi
capt.cöpenick* kirjoitti:
Rössypottu haulla googlesta saa tietoa.
osaa hakea rössypotun ilman linkkiä.
- vaan
tää pilvi kirjoitti:
osaa hakea rössypotun ilman linkkiä.
onhan se kiva kuulla niiltä jotka hallitsee taidon. Taisin jo kuulla mihin aineisiin se perustuu, vahvaa ja ravitsevaa on varmaan, Mausta en tiedä.
- hyvää oikein
vaan kirjoitti:
onhan se kiva kuulla niiltä jotka hallitsee taidon. Taisin jo kuulla mihin aineisiin se perustuu, vahvaa ja ravitsevaa on varmaan, Mausta en tiedä.
tehtynä.
Perunoita, veripalttua, vähän siansivua, sipulia, suolaa, pari maustepippuria.
Pippurit ja sipuli eivät ole pakollisia.
http://keskustelu.suomi24.fi/node/8188844 pilvi* kirjoitti:
Maakuntaruokako? Kertokaa nyt vähän miten sitä tehdään! Kiinnostaa...
Täällä oulun seudulla valmistetaan veripalttuu, ihan vielä nykyäänki ja sitä saa lähes kaikista paikkakunnan ruokakaupoista.
Veripaltusta sitte perunoiden ja sianlihan kanssa keitetään keitto jota sanotaan rössypotuksi.
Minä olen keventänyt rössypotun siten että jätän silavan pois ja korvaan sen lihaliemikuutiolla.
On muuten hyvää, pakkaspäivänä, kokeilkaa.
- puistattaa
Saako verta enää mistään ostaa, voihan siihen sipeltää vaikka einesverilettuja. Kamala haju jäi mieleen koulun keittolasta rössypottupäivänä. Keitto oli sameaa ja sakeaa, siinä oli paltun paloja, pottuja, ohraryynejä ja tais olla läskiäkin. Itkin ja söin.
- mitä söit,
ei ole ainakaan oikeaa rössypottua. Kaiken ruo'an voi tehdä hyvin, tai huonosti.
- pilvi*
Veripalttua olen tehnyt monasti. Joka syksy oli syysteurastus, ja se oli ensimmäisiä ruokia jo teurastajan syömänä. Usein myös verilättyset.
Tuo resepti, missä palvinliha antaa oman makunsa, sekä sipuli ja muut keittoon laitettavat juurekset antavat taatusti aromirikkaan maun. Hyvä veripalttu palvinläskipaloineen ja sipulit tekevät paltusta herkullisen.
Ainoa ihmeasia on maitoliemi, mutta hyvin vahvaa on ruoka, oikein pakkasajan ruokaa.
Kyllä verta ostaa saa, pakasteena ainakin, se vaan on kovin tummaa ennen sulamista.
Taidanpa kokeilla huvikseni, syöjistä en mene takuuseen. :D mitä söit, kirjoitti:
ei ole ainakaan oikeaa rössypottua. Kaiken ruo'an voi tehdä hyvin, tai huonosti.
perinneruuat.. Enpä ole koskaan maistanut..Uteliaana, luin netistä,mistä on kysymys.. Luultavasti,en tule koskaan sitä maistamaan...Onhan se kiva tietää,mitä eri maakunnissa syödään..
- samantapainen
ruoka, siihen tuli teurastuksen jälkeen sisäelimiä ja verestä ja jauhoista tehtyjä mykyjä. Syötiin ainakin Iisalmen puolessa.
- capt.cöpenick*
Hyvin tehty rössypottu muistuttaa maultaa mykyrokkaa. Siinäkin, että uudelleen lämmitettynäse on yhtä hyvää, ellei parempaa.
- pilvi*
Hämeessä keitettiin tappajaiskeittoa, kertoi äitini, johon myös laitettiin sisäelimiä, ja siasta osia. Kuulemma oli hyvää tuoreudessaan, kun arvattavasti oli syöty suolalihasta tehtyä ruokaa pitkään.
Siinähän saivat talven alla, kun oli teurastettu, vahvaa ja ravintorikasta ruokaa.
Ja rautaa maksa ja sisäelimet kyllä sisälsivät. Ostan silloin tällöin Tapolan mustaa makkaraa, hyvää se on kuumana. Täyttä tavaraa. pilvi* kirjoitti:
Hämeessä keitettiin tappajaiskeittoa, kertoi äitini, johon myös laitettiin sisäelimiä, ja siasta osia. Kuulemma oli hyvää tuoreudessaan, kun arvattavasti oli syöty suolalihasta tehtyä ruokaa pitkään.
Siinähän saivat talven alla, kun oli teurastettu, vahvaa ja ravintorikasta ruokaa.
Ja rautaa maksa ja sisäelimet kyllä sisälsivät. Ostan silloin tällöin Tapolan mustaa makkaraa, hyvää se on kuumana. Täyttä tavaraa.mutta klimppisoppa on ihanan hyvä muisto lapsuudestani,
ja sen tekemisen seurasin niin tarkkaan,
että vieläkin osaisin.
En ole sitä itse silti koskaan tehnyt, koska siihen tarvittaisiin soppaluita,
joista keitetään ensin vahva lihaliemi.
Voisihan niitä jostain kauppahallista löytyä,
mutta en ole lähtenyt etsimään.
Olen joskus kertonut täällä, miten äitini sen valmisti.
- Ramoona*
Tapolan musta makkara on puolukkahillon ja kylmän maidon kanssa hyvää. Muistelen kaiholla anopin paistamia ohuita, tulisen kuumia harkkoreunaisia verilettuja, verta myytiin valkeassa muovipullossa ainakin vielä 80-luvulla kaupan lihatiskissa. Hyvin pestyihin pulloihin hän laittoi vierailun jälkeen lapsille autoon mehua kotimatkan evääksi, ja lapset aina vähän sen pullon tekstiä yököttelivät.
Rättänä, eli ruismurotaikinaan leivottu mustikkakukko on ihanaa, vaniljajätskiä nokare seuraksi. Kunnon nauvolainen , tummankiiltäväpintainen saaristolaisleipä käy kahvileivästäkin, niin täyteläistä se on maultaan ja säilyykin kauan.on minullekin tuttua, pidänkin.
Viestini ovat lyhyenläntiä, sillä olen aivan puhki päivän riennoista.
Toivotankin hyvää yötä!- pilvi*
makeaa ja täyteläistä Oivariinia päällä, on parempaa kuin leivos. Ruokaleipänä en ole käyttänyt, hinnaltaan se on niin arvokasta, mutta vesi kielellä tiedän kuinka herkkua se on.
En edes maitoa tarvitse sen kanssa, se kyllä sulaa ihan jo suussa, kiiltäväpintainen saaristolaisherkku.
Kuulunut minunkin elämääni jo 50 vuotta lähes. :D Se ei vaadi mitään muuta päällystettä kuin voita! Tuleehan taas silakkamarkkinat niin saa sitäkin maistaa. - pilvi*
pilvi* kirjoitti:
makeaa ja täyteläistä Oivariinia päällä, on parempaa kuin leivos. Ruokaleipänä en ole käyttänyt, hinnaltaan se on niin arvokasta, mutta vesi kielellä tiedän kuinka herkkua se on.
En edes maitoa tarvitse sen kanssa, se kyllä sulaa ihan jo suussa, kiiltäväpintainen saaristolaisherkku.
Kuulunut minunkin elämääni jo 50 vuotta lähes. :D Se ei vaadi mitään muuta päällystettä kuin voita! Tuleehan taas silakkamarkkinat niin saa sitäkin maistaa.oikein vanhanajan kunnon silakkalaatikko. Syys-silakoiden tuoreus, silavasiivut, perunaviipaleet maustepippuri ja munamaito päälle, vielä siansivua hieman suolaa ripoteltuna pinnalle ja uuniin. Sekin tulevan syksyn herkkuja:)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1022277
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2581087- 861044
Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt79981- 7945
Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr11874- 28841
Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.59833IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku38759Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie32739