Kuopiossa perheitä tuhotaan

Pro Leeni

Lastensuojelun älyttömyyksiä vastaan taisteleva asianajaja Leeni Ikonen on huolissaan Kuopion kaupungin tekemästä lastensuojelutyöstä.

Meidän, jotka olemme huolissamme Kuopion sosiaalityöntekijöiden sähläämisestä, pitää varhaisen puuttumisen ideologian mukaan ryhtyä heti toimiin. Ruvetkaamme siis keräämään urakalla tähän keskusteluun kirjauksia Kuopion viranomaistoiminnasta lastensuojelussa! Meillä on HUOLI. Lastensuojelulain mukaan siihen on puututtava välittömästi; varsinainen tutkiminen saa odottaa. Ja yleensähän sitä ei tehdä koskaan. Kirjausten kerääminen on tärkeää.

Tässäpä Kuopion kaupungin sosiaalityölle omat asiakaspaparit ja -kertomukset luettavaksi. Sossujen ei tarvitse tätä edes erikseen tilata, vaan se tulee kätevästi näin sähköisessä muodossa. Lain mukaanhan asiakas saa lukea itsestään tehdyt kirjalliset merkinnät.

Sosiaalityöntekijöistä ja heidän ympärillä pyörivistä "asiantuntijoista" tehdyt havainnot eivät ole kaunista luettavaa. Mutta Kuopio on tässä mielessä todennäköisesti melko tavallinen tuon kokoinen yliopistokaupunki.

Jostain syystä nimittäin ne paikkakunnat, joissa sosiaalityöntekijöitä koulutetaan, ovat lastensuojelussa todellisia ongelmapesäkkeitä. Kaikenlaista rötöstelyä, heitteillejättöä ja välinpitämättömyyttä löytyy. Koneistosta.



Asianajaja Leeni Ikonen kirjoittaa netistäkin löytyvässä tekstissään, lainaan lyhentäen:

"Eduskunnan oikeusasiamiehelle tuli vuonna 2009 kanteluita liki 4400, joista yli 500 koski sosiaalihuoltoa. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on antanut Suomella lukuisia tuomioita ihmisoikeussopimuksessa turvattujen oikeuksien loukkaamisesta. Maamme ylimmät laillisuusvalvojat ovat vuosien ajan kiinnittäneet huomiota epäkohtiin, joita hallinnossa tapahtuu.

Lasten asiaa olisi syytä pohtia tarkasti, koska kyse on asenteista lapsiperheitä kohtaan. Kuopion tilastot osoittavat vakavaa asennevammaa, kun alle 18 -vuotiaista lapsista on sijoitettu kodin ulkopuolelle paljon yli maan keskiarvon (v.2008 1,9 % eli 337 lasta). Asennevamma ilmenee luutuneina ennakkoasenteina, kyvyttömyytenä nähdä asiakas sosiaalihuollon palveluihin oikeutettuna ihmisenä.

(....)


"Hallintotuomioistuimessa käsiteltävässä huostaanottoasiassa on usein kyse perheestä, joka on pyrkinyt saamaan lapselleen ja itselleen palvelua omasta kunnastaan siinä onnistumatta.

Tällä hetkellä valtaosa lastensuojeluasioista liittyy lapsen koulunkäynnin pulmiin. Yli 12 vuotta täyttäneiden lasten huostaanotot ovat lisääntyneet. Useimmiten kyse on tilanteesta, jossa lapsi olisi ollut perusopetuslain edellyttämän tuen tarpeessa, mutta jäänyt niitä vaille ja seurauksena on monenlaista käytösongelmaa. Kunnan laiminlyönti siis aiheuttaa vahinkoa lapselle ja vanhemmille.

Järjenvastaista on panostaa sijoitettuun lapseen jopa yli 800 euroa vuorokaudessa, kun rahoilla saadaan usein aikaan rikoksia tekeviä, päihteitä käyttäviä nuoria. Näyttää siltä, että Kuopion lastensuojelussa tehdään hartiavoimin työtä lasten syrjäyttämiseksi.

Kuopion päättäjien kannattaisi harkita koko lastensuojeluosaston lopettamista, koska se aiheuttaa niin paljon vahinkoa lapsiperheille. Mitä saisittekaan tilalle säästyneinä kuluina? Laadukasta päivähoitoa, perusopetusta, terveydenhuoltoa, lapsille harrastustoimintaa, kodinhoitaja jne."


Koko kirjoitus löytyy Ikosen omilta nettisivuilta:

http://www.knuutilaki.net/node/24

18

1700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuopio konkkaan

      Kuopion lastensuojelulinja vie kaupungin myös konkurssiin.

      "Kuopion perusturvan ja terveydenhuollon menot kasvavat erityisesti lastensuojelun laitoshoidon ostopalvelujen takia yli odotusten. Myös vanhusten ja vammaisten asumispalveluissa sekä erikoissairaanhoidossa kulut ovat kasvaneet."

    • KuopioKASTE

      Mitenkäs se lastensuojelupravda menikään? Koulutetut perhetyön- ja sosiaalityöntekijät sekä KASTE- yhteistyö huoli puheeksi- koulutuksineen ja kasvatuskumppanuussopimuksineen muka vähentävät huostaanottoja.. Kuopiossa on runsaasti näitä kaikkia ja huostat räjähdysmäisessä kasvussa. Heh, heh.

      KASTE- ohjelman visio:

      "Itä- ja keski-Suomen KASTE- ohjelma sai 2008-2010 yli 4 miljoonaa euroa rahaa lasten ja perheiden palveluiden kehittämiseen. Keskeisten odotettujen vaikutusten piti olla:

      1) Ennaltaehkäisyn ja varhaisen tuen vakiintuminen työmuodoiksi perus-, ehkäisevissä ja korjaavissa palveluissa ja erityispalveluiden vähentyminen.

      -Kodin ulkopuolelle sijoitettujen määrän kääntyminen laskuun ja perhehoidossa olevien lasten suhteellisen osuuden kasvu.

      -Laadukkaat ja vaikuttavat sijaishuollon palvelut, joita on arvioitu.

      2) Lasten ja heidän vanhempiensa hyvinvointi, osallisuus ja integroituminen yhteiskuntaan ovat kasvaneet, syrjäytyminen on vähentynyt ja terveyserot pienentyneet. Lasten ja perheiden asema on vahvistunut alueella.

      -Lasten ja perheiden osallisuutta on vahvistettu ja osallistavia välineitä on kehitetty ja pilotoitu "

      ... ja KASTE- ohjelman tulos:

      '"Huostaanotot kovassa kasvussa
      Kuopio palkkaa lastenneuvoloiden avuksi perhetyöntekijöitä
      Kuopion kaupunki pyrkii kiinni huostaanottojen räjähdysmäiseen kasvuun palkkaamalla seitsemän perhetyöntekijää, jotka työskentelevät lastenneuvoloiden tukena ja jalkautuvat koteihin.

      Uusi toimintatapa on testataan kahden vuoden kokeilussa, jonka jälkeen valtuutetut miettivät sen vakinaistamismahdollisuuden.

      Huostaanotettujen määrä kasvaa Suomessa lähes viidellä prosentilla joka vuosi. Suurin osa huostaanotoista tehdään jo kiireellisinä.

      YLE-uutisten selvityksen mukaan Kuopiossa ilmoituksia tuli tammi-kesäkuun aikana yli 40 prosenttia vuoden takaista enemmän.

      • uudistuksia

        "Näyttää siltä, että Kuopion lastensuojelussa tehdään hartiavoimin työtä lasten syrjäyttämiseksi.

        Kuopion päättäjien kannattaisi harkita koko lastensuojeluosaston lopettamista, koska se aiheuttaa niin paljon vahinkoa lapsiperheille. Mitä saisittekaan tilalle säästyneinä kuluina? Laadukasta päivähoitoa, perusopetusta, terveydenhuoltoa, lapsille harrastustoimintaa, kodinhoitaja jne."

        Erinomainen suositus. Lapsiperheille vahinkoa tuottavan lastensuojeluosaston lisäksi myös lapsiperheille vahinkoa tuottavan sosiaalityön koulutusohjelman voisi lakkauttaa.


      • Huolen vyöhyke?
        uudistuksia kirjoitti:

        "Näyttää siltä, että Kuopion lastensuojelussa tehdään hartiavoimin työtä lasten syrjäyttämiseksi.

        Kuopion päättäjien kannattaisi harkita koko lastensuojeluosaston lopettamista, koska se aiheuttaa niin paljon vahinkoa lapsiperheille. Mitä saisittekaan tilalle säästyneinä kuluina? Laadukasta päivähoitoa, perusopetusta, terveydenhuoltoa, lapsille harrastustoimintaa, kodinhoitaja jne."

        Erinomainen suositus. Lapsiperheille vahinkoa tuottavan lastensuojeluosaston lisäksi myös lapsiperheille vahinkoa tuottavan sosiaalityön koulutusohjelman voisi lakkauttaa.

        Leeni Ikonen. Onko lapsesi tarkkailumateriaalia?

        Onko lapsesi tarkkailumateriaalia? 18.11.2007
        Lapsen oikeuksien yleissopimus velvoittaa julkista valtaa kunnioittamaan lapsen huoltajien ensisijaista vastuuta lapsen kasvatuksessa. Vanhempien ensisijaisuus lapsen elämässä ei kuitenkaan enää ole selviö lapsen kanssa työtä tekeville. Koulujen oppilashuoltoryhmien tapa käsitellä lapsen asiaa vanhemmille ilmoittamatta heikentää vanhempien kasvatusvastuuta. Perusopetuslaki velvoittaa koulun ja kodin yhteistyöhön, mutta moni opettaja asioi sosiaalitoimen kanssa. Kouluterveydenhoitajat eivät enää nauti lasten luottamusta, kun näillä on suora yhteys sosiaalitoimeen, ei lapsen vanhempiin.

        2000-luvulla päiväkodin ja koulun suhtautumistapa lapsiin on muuttunut yhä aggressiivisemmaksi. Päiväkodit ja koulut kohdistavat lapsiin väkivaltaa, jota kutsutaan eri nimikkein, kiinnipitoja, terapeuttisia kiinnipitoja, turvaamistoimia. Mikäli vanhemmat pitelisivät lapsiaan mustelmille, heidän sanottaisin pahoinpitelevän lapsiaan.

        Koulukiusaaminen ja oppimisvaikeudet voivat heijastua lapsen käytökseen mielenterveyden ongelmina ja käytöshäiriöinä. Kun koulukiusattu lapsi puolustautuu, hänen sanotaan oireilevan, hänet passitetaan perheneuvolaan ja hänestä tulee psykiatrinen tapaus. Julkisuudessa puhutaan tällöin pahoinvoivista perheistä ja lapsista. Eräässä koulukiusatun lapsen huostaanottojutussa erityisopettaja paljastuikin historian tutkijaksi, toisessa jutussa opettaja olikin sairaanhoitaja, erään lapsen potilastietoihin oli kirjattu, että kiinnipidot johtuvat päiväkodin henkilökunnan resurssien puutteesta. Lapsiin kohdistuvat pakkokeinot ja väkivalta synnyttävät väistämättä vihaa ja väkivaltaa.

        Lapsen elämässä päiväkoti ja koulu muodostavat tärkeän osan. Palvelujen laadun tarkkailu verovaroin kustannetuissa toiminnoissakin on tärkeää ja asiakkaan eli palveluja käyttävän perheen näkemykset tulisi olla avainasemassa palveluja kehiteltäessä. Palveluja tuottavan tahon näkemykset ovat luonnollisesti aina subjektiivisia.

        Maassamme on 2000-luvulla otettu käyttöön varhaisen puuttumisen malli, jolle uusi lastensuojelulakikin perustuu. Puuttuminen jo sananakin paljastaa, että kyseinen malli kyseenalaistaa vanhempien kasvatuskyvyn ja perustelee näin kasvatusvallan siirtoa, puuttumista, viranomaiselle. Tutkijoiden kehittämänä ja kirjoituspöydällä teoria on kenties näyttänyt hyvältä. Sen tarkoituksena kerrotaan olevan ongelmien varhainen havaitseminen ja avun antaminen.

        Puuttumisen huolimalli on synnyttänyt kuntiimme pikkupsykologien ammattikunnan. Jokaisella lapsen kanssa työtä tekevällä näyttää olevan oikeus tyypitellä, lajitella ja leimata lapsi ja tämän vanhemmat. Lapsen leikkikään ei enää ole leikkiä, vaan toimintaa, jossa lapsi tuottaa tietoa tarkkailijoille. Huoli puheeksi -koulutus tuottaa työntekijöitä seulomaan lapsia huoliluokkiin subjektiivisten havaintojensa perusteella. Kunnissamme tehdään huolikartoituksia ja Stakes on v. 2001-2002 huolikartoittanut n. 30 000 lasta. Monessa kunnassa vanhemmat odottavat edelleen tietoa, mihin huoliluokkaan heidän lapsensa kuuluu. Huoliajattelu johtaa vikojen etsimiseen kehittyvästä ihmistaimesta ja ns. väärät positiiviset löydökset ovat vakava oikeusturvaongelma. Lasta ei tule perusteetta leimata sairaaksi ja arvostelun kohteena oleminen tuottaa selvästikin perheille pahoinvointia. Perusopetuslaki velvoittaa lapsen oppimisen ja kasvun tukemiseen.

        Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimus osoittaa koulun ja lastensuojelun välillä olevan huolestuttavia yhtymäkohtia (2.4.2007 tutkimustiedonanto 76). Tutkimuksen mukaan lapsen kouluvaikeudet näyttäytyvät suurena syynä (37 %) kodin ulkopuolelle sijoituksissa.

        Kouluvaikeuksien seurannaisilmiö eli sosiaaliset vaikeudet on toisena suurena syynä (52 %). Mitään empiiristä tietoa ei kuitenkaan ole, että lapsen tuki löytyisi sosiaalitoimistosta.

        Moniammatillisissa tiimeissä istuminen on varmasti miellyttävä tapa lähestyä asioita. Se on varmasti helpompaa kuin puuttua kiusaamiseen, miettiä opetuksen järjestelyjä, opettajan pedagogisia kykyjä, ohjata ja tukea lasta ja kulkea tämän äidin ja isän vierellä kasvatustyötä tukien. Tähän työtapaan ei tarvita edes lisäresursseja, vain asenteen muutos.

        Leeni Ikonen

        varatuomari, Sipoo
        ---


      • Vainoharhaisuutta?
        Huolen vyöhyke? kirjoitti:

        Leeni Ikonen. Onko lapsesi tarkkailumateriaalia?

        Onko lapsesi tarkkailumateriaalia? 18.11.2007
        Lapsen oikeuksien yleissopimus velvoittaa julkista valtaa kunnioittamaan lapsen huoltajien ensisijaista vastuuta lapsen kasvatuksessa. Vanhempien ensisijaisuus lapsen elämässä ei kuitenkaan enää ole selviö lapsen kanssa työtä tekeville. Koulujen oppilashuoltoryhmien tapa käsitellä lapsen asiaa vanhemmille ilmoittamatta heikentää vanhempien kasvatusvastuuta. Perusopetuslaki velvoittaa koulun ja kodin yhteistyöhön, mutta moni opettaja asioi sosiaalitoimen kanssa. Kouluterveydenhoitajat eivät enää nauti lasten luottamusta, kun näillä on suora yhteys sosiaalitoimeen, ei lapsen vanhempiin.

        2000-luvulla päiväkodin ja koulun suhtautumistapa lapsiin on muuttunut yhä aggressiivisemmaksi. Päiväkodit ja koulut kohdistavat lapsiin väkivaltaa, jota kutsutaan eri nimikkein, kiinnipitoja, terapeuttisia kiinnipitoja, turvaamistoimia. Mikäli vanhemmat pitelisivät lapsiaan mustelmille, heidän sanottaisin pahoinpitelevän lapsiaan.

        Koulukiusaaminen ja oppimisvaikeudet voivat heijastua lapsen käytökseen mielenterveyden ongelmina ja käytöshäiriöinä. Kun koulukiusattu lapsi puolustautuu, hänen sanotaan oireilevan, hänet passitetaan perheneuvolaan ja hänestä tulee psykiatrinen tapaus. Julkisuudessa puhutaan tällöin pahoinvoivista perheistä ja lapsista. Eräässä koulukiusatun lapsen huostaanottojutussa erityisopettaja paljastuikin historian tutkijaksi, toisessa jutussa opettaja olikin sairaanhoitaja, erään lapsen potilastietoihin oli kirjattu, että kiinnipidot johtuvat päiväkodin henkilökunnan resurssien puutteesta. Lapsiin kohdistuvat pakkokeinot ja väkivalta synnyttävät väistämättä vihaa ja väkivaltaa.

        Lapsen elämässä päiväkoti ja koulu muodostavat tärkeän osan. Palvelujen laadun tarkkailu verovaroin kustannetuissa toiminnoissakin on tärkeää ja asiakkaan eli palveluja käyttävän perheen näkemykset tulisi olla avainasemassa palveluja kehiteltäessä. Palveluja tuottavan tahon näkemykset ovat luonnollisesti aina subjektiivisia.

        Maassamme on 2000-luvulla otettu käyttöön varhaisen puuttumisen malli, jolle uusi lastensuojelulakikin perustuu. Puuttuminen jo sananakin paljastaa, että kyseinen malli kyseenalaistaa vanhempien kasvatuskyvyn ja perustelee näin kasvatusvallan siirtoa, puuttumista, viranomaiselle. Tutkijoiden kehittämänä ja kirjoituspöydällä teoria on kenties näyttänyt hyvältä. Sen tarkoituksena kerrotaan olevan ongelmien varhainen havaitseminen ja avun antaminen.

        Puuttumisen huolimalli on synnyttänyt kuntiimme pikkupsykologien ammattikunnan. Jokaisella lapsen kanssa työtä tekevällä näyttää olevan oikeus tyypitellä, lajitella ja leimata lapsi ja tämän vanhemmat. Lapsen leikkikään ei enää ole leikkiä, vaan toimintaa, jossa lapsi tuottaa tietoa tarkkailijoille. Huoli puheeksi -koulutus tuottaa työntekijöitä seulomaan lapsia huoliluokkiin subjektiivisten havaintojensa perusteella. Kunnissamme tehdään huolikartoituksia ja Stakes on v. 2001-2002 huolikartoittanut n. 30 000 lasta. Monessa kunnassa vanhemmat odottavat edelleen tietoa, mihin huoliluokkaan heidän lapsensa kuuluu. Huoliajattelu johtaa vikojen etsimiseen kehittyvästä ihmistaimesta ja ns. väärät positiiviset löydökset ovat vakava oikeusturvaongelma. Lasta ei tule perusteetta leimata sairaaksi ja arvostelun kohteena oleminen tuottaa selvästikin perheille pahoinvointia. Perusopetuslaki velvoittaa lapsen oppimisen ja kasvun tukemiseen.

        Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimus osoittaa koulun ja lastensuojelun välillä olevan huolestuttavia yhtymäkohtia (2.4.2007 tutkimustiedonanto 76). Tutkimuksen mukaan lapsen kouluvaikeudet näyttäytyvät suurena syynä (37 %) kodin ulkopuolelle sijoituksissa.

        Kouluvaikeuksien seurannaisilmiö eli sosiaaliset vaikeudet on toisena suurena syynä (52 %). Mitään empiiristä tietoa ei kuitenkaan ole, että lapsen tuki löytyisi sosiaalitoimistosta.

        Moniammatillisissa tiimeissä istuminen on varmasti miellyttävä tapa lähestyä asioita. Se on varmasti helpompaa kuin puuttua kiusaamiseen, miettiä opetuksen järjestelyjä, opettajan pedagogisia kykyjä, ohjata ja tukea lasta ja kulkea tämän äidin ja isän vierellä kasvatustyötä tukien. Tähän työtapaan ei tarvita edes lisäresursseja, vain asenteen muutos.

        Leeni Ikonen

        varatuomari, Sipoo
        ---

        Tässä Juha Varton kirja-arvostelussa on oiva esimerkki siitä, kuinka turhat huolet hajoittavat perheitä, lapsia ja nuoria otetaan "turvaan".

        Lapsi aikuisten armoilla- tarkkaile läheisiäsi Helena Molander.

        http://www.netn.fi/496/netn_496_kirja6.html
        -----


      • Harhaoppiset.
        Vainoharhaisuutta? kirjoitti:

        Tässä Juha Varton kirja-arvostelussa on oiva esimerkki siitä, kuinka turhat huolet hajoittavat perheitä, lapsia ja nuoria otetaan "turvaan".

        Lapsi aikuisten armoilla- tarkkaile läheisiäsi Helena Molander.

        http://www.netn.fi/496/netn_496_kirja6.html
        -----

        Nämä 1970- luvun Huolen vyöhykkeet ja varpuilut perustuvat yhdysvalloista levinneisiin harhaisuuksiin perustuen Sigmund Freudin harhaoppeihin.

        "Lastensuojelu" taisi ryöstäytyä politikkojen ja sossujen käsistä täysin hallitsemattomaksi riehumiseksi.

        Helena Molander ja Stina Sundholm loivat insestihysterian Suomeen 1990- luvulla.

        "Insesti-iseistä", tuli muoti-ilmiö, jonka vuoksi perheitä alettiin tarkkailemaan kouluissa, neuvoloissa ja sairaaloissa.

        Perättömät insestisyytöksistä tuli "muoti-ilmiö", jota käytettiin lyömä-aseena hultajuuskiistoissa ja avioeroissa.

        Onneksi Awen on alkanut selvittämään näiden "vainoharhaisten" puuhastelua ja alkaneet kouluttamaan "aivopestyjä" sossuja.

        Näiden "harhojen" vuoksi perustettiin mm. Suomen delfins ry, auttamaan ja tukemaan "hyväksikäytettyjä" naisia ja tyttöjä.
        Lisäksi perustettiin turvakoteja, Mobile kriisikeskuksia ympäri maata.

        Kauankohan kestää ennekuin nämä "jäärät" saadaan ruotuun?

        Markku Siivolan kirja-arvostelu. Hyvästi insesti-isä.

        http://www.netlife.fi/users/msiivola/krit/muutama_namutatikin_on.html
        ---


      • Huolia vai harhoja?
        Harhaoppiset. kirjoitti:

        Nämä 1970- luvun Huolen vyöhykkeet ja varpuilut perustuvat yhdysvalloista levinneisiin harhaisuuksiin perustuen Sigmund Freudin harhaoppeihin.

        "Lastensuojelu" taisi ryöstäytyä politikkojen ja sossujen käsistä täysin hallitsemattomaksi riehumiseksi.

        Helena Molander ja Stina Sundholm loivat insestihysterian Suomeen 1990- luvulla.

        "Insesti-iseistä", tuli muoti-ilmiö, jonka vuoksi perheitä alettiin tarkkailemaan kouluissa, neuvoloissa ja sairaaloissa.

        Perättömät insestisyytöksistä tuli "muoti-ilmiö", jota käytettiin lyömä-aseena hultajuuskiistoissa ja avioeroissa.

        Onneksi Awen on alkanut selvittämään näiden "vainoharhaisten" puuhastelua ja alkaneet kouluttamaan "aivopestyjä" sossuja.

        Näiden "harhojen" vuoksi perustettiin mm. Suomen delfins ry, auttamaan ja tukemaan "hyväksikäytettyjä" naisia ja tyttöjä.
        Lisäksi perustettiin turvakoteja, Mobile kriisikeskuksia ympäri maata.

        Kauankohan kestää ennekuin nämä "jäärät" saadaan ruotuun?

        Markku Siivolan kirja-arvostelu. Hyvästi insesti-isä.

        http://www.netlife.fi/users/msiivola/krit/muutama_namutatikin_on.html
        ---

        Onneksi yliopistot ovat alkaneet kouluttamaan näitä "vainoharhaisia".
        Koulutustapahtuma on ensi lokakuussa. Toivottavasti koulutuksen jälkeen "noitavainot" loppuvat.

        Etelä-Karjalan Kesäyliopisto > Ammatillissivistävä koulutus >
        Lappeenrannassa > Lapsi koston välineenä avioerossa
        Lapsi koston välineenä ja lyömäaseena huoltajuusriidoissa ja eroissa
        Koulutus on suunnattu lastensuojelun työntekijöille, lastensuojelulaitosten ja perhekotien henkilöstölle, sosiaalityöntekijöille, terveydenhuoltohenkilöstölle, psykiatrisen hoitotyön henkilöstölle, poliiseille, kasvatus- ja perheneuvolan työntekijöille, opettajille, juristeille, tuomareille ja syyttäjille, maahanmuuttajatyötä tekevälle henkilöstölle, seurakuntien työntekijöillle ja kriisityöntekijöille.

        Sisältö

        Lapsen ja toisen vanhemman suhteen tuhoaminen: kuka, miten ja miksi?
        Merkitys ja psykososiaalinen oirehdinta lapsen kannalta
        Tapausten oikeudellinen ja strateginen arviointi
        Mitä voin ammattilaisena tehdä tilanteen purkamiseksi?
        Koston psykologia: Miksi kostetaan, kuka kostaa? Onko kosto suloista?
        Kosto avioeroperheessä: toisen vanhemmuuden tietoinen tuhoaminen.




        Aika ja paikka
        26.10.2011 klo 9.00 - 16.00
        Kesäyliopisto, Lappeenranta.

        Luennoitsijat
        Helinä Häkkänen-Nyholm, psykologian tohtori, erikoistutkija
        Nyholm Jan-Olof, kriminaalipsykologian dosentti, varatuomari ja rikosylitarkastaja

        Hinta
        195 €, sisältää luentomateriaalin sekä aamu- ja päiväkahvin


        Ilmoittautuminen 12.10.2011 mennessä


        Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu. Oikeus muutoksiin pidätetään. Koulutusvahvistus lähetetään osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta.
        ----


      • Noitien aika.
        Huolia vai harhoja? kirjoitti:

        Onneksi yliopistot ovat alkaneet kouluttamaan näitä "vainoharhaisia".
        Koulutustapahtuma on ensi lokakuussa. Toivottavasti koulutuksen jälkeen "noitavainot" loppuvat.

        Etelä-Karjalan Kesäyliopisto > Ammatillissivistävä koulutus >
        Lappeenrannassa > Lapsi koston välineenä avioerossa
        Lapsi koston välineenä ja lyömäaseena huoltajuusriidoissa ja eroissa
        Koulutus on suunnattu lastensuojelun työntekijöille, lastensuojelulaitosten ja perhekotien henkilöstölle, sosiaalityöntekijöille, terveydenhuoltohenkilöstölle, psykiatrisen hoitotyön henkilöstölle, poliiseille, kasvatus- ja perheneuvolan työntekijöille, opettajille, juristeille, tuomareille ja syyttäjille, maahanmuuttajatyötä tekevälle henkilöstölle, seurakuntien työntekijöillle ja kriisityöntekijöille.

        Sisältö

        Lapsen ja toisen vanhemman suhteen tuhoaminen: kuka, miten ja miksi?
        Merkitys ja psykososiaalinen oirehdinta lapsen kannalta
        Tapausten oikeudellinen ja strateginen arviointi
        Mitä voin ammattilaisena tehdä tilanteen purkamiseksi?
        Koston psykologia: Miksi kostetaan, kuka kostaa? Onko kosto suloista?
        Kosto avioeroperheessä: toisen vanhemmuuden tietoinen tuhoaminen.




        Aika ja paikka
        26.10.2011 klo 9.00 - 16.00
        Kesäyliopisto, Lappeenranta.

        Luennoitsijat
        Helinä Häkkänen-Nyholm, psykologian tohtori, erikoistutkija
        Nyholm Jan-Olof, kriminaalipsykologian dosentti, varatuomari ja rikosylitarkastaja

        Hinta
        195 €, sisältää luentomateriaalin sekä aamu- ja päiväkahvin


        Ilmoittautuminen 12.10.2011 mennessä


        Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu. Oikeus muutoksiin pidätetään. Koulutusvahvistus lähetetään osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta.
        ----

        Kauankohan kestää ennekuin Suomesta tulee Tasa-avoinen oikeusvaltio?

        Awen Oy Koulutusohjelmat 2008-2011.

        Klikkaa Ohjelmat pdf

        Lue ohjelmasisältö, luennoitsijat, kohderyhmät.

        Klikkaa myös.

        Aikaisemmat luennot.
        Lehtiartikkelit.
        Asiakaspelvelu.

        http://www.awen.fi/aikaisemmatluennot.html
        ---


      • Sossut narskuja?
        Noitien aika. kirjoitti:

        Kauankohan kestää ennekuin Suomesta tulee Tasa-avoinen oikeusvaltio?

        Awen Oy Koulutusohjelmat 2008-2011.

        Klikkaa Ohjelmat pdf

        Lue ohjelmasisältö, luennoitsijat, kohderyhmät.

        Klikkaa myös.

        Aikaisemmat luennot.
        Lehtiartikkelit.
        Asiakaspelvelu.

        http://www.awen.fi/aikaisemmatluennot.html
        ---

        Suurin ongelma on ollut erilaiset "huuhaa" teoriat ja opit.
        Viittaan Molanderin ja Stina Sundholmine käsityksiin insesti-iseistä
        Nämä ovat olleet Narsitien näkemyksiä.

        Awen Oy Luento Oulussa 3.4.2009.

        Narsistisen persoonallisuushäiriöisen kohtaaminen.

        Luennoitsija.
        Kohderyhmät.

        Toivottavasti Noitavainot loppuvat mahdollisimman pian.

        http://www.awen.fi/ohjelmat/Narsismi OULU.3.4.2009.pdf
        ---


      • Ydinperheet?
        Sossut narskuja? kirjoitti:

        Suurin ongelma on ollut erilaiset "huuhaa" teoriat ja opit.
        Viittaan Molanderin ja Stina Sundholmine käsityksiin insesti-iseistä
        Nämä ovat olleet Narsitien näkemyksiä.

        Awen Oy Luento Oulussa 3.4.2009.

        Narsistisen persoonallisuushäiriöisen kohtaaminen.

        Luennoitsija.
        Kohderyhmät.

        Toivottavasti Noitavainot loppuvat mahdollisimman pian.

        http://www.awen.fi/ohjelmat/Narsismi OULU.3.4.2009.pdf
        ---

        Kuopio. Sijaisperhetoiminta.

        Keskittyykö Kuopio ensisijaisesti sijaisperheiden, vai ydinperheiden auttamiseen ja tukemiseen?

        Vastaksia voi löytyä tässä linkissä.

        http://www.kuopio.fi/web/sosiaalipalvelut/tukiperhetoiminta
        ---


      • Toimiiko?

      • Huolenpitoa?

      • Ihmisoikeudet?
        Huolenpitoa? kirjoitti:

        J.P.Roos ottaa blogissaan kantaa Savon Sanomien huostaanottokirjoituksiin.

        http://www.valt.helsinki.fi/blogs/jproos/post32.htm
        ---

        Leeni Ikosen blogista lainattu.

        Huostaanotto on peruskoulunkin ongelma 5.12.2009.

        2000 -luvun tyypillisin lastensuojelun asiakas on koulunkäyntiongelmista kärsivä lapsi tai nuori, jonka koulunkäynnin vaikeudet ratkotaan ottamalla lapsi pois perheestään, rikkomalla hänen läheissuhteensa ja sijoittamalla hänet lastenkotiin.

        Lasta ja vanhempia kierrätetään luukulta luukulle, perheneuvoloissa, psykiatreilla, perhe pakotetaan perhetyöhön, terapiaan ja jatkuviin neuvotteluihin ja usein lapsen kouluongelmat vain kasvavat. Ns. ammattilaisilla on usein vahva uskomus siihen, että ongelma on lapsessa ja tämän perheessä, ei oppimisympäristössä.

        Vaikka perusopetuslaki velvoittaa opettajia tukemaan lasta kasvussa ihmisyyteen, vastuulliseen yhteiskunnan jäsenyyteen ja terveeseen kasvuun ja kehitykseen, lapsi nähdään usein vikayksilönä. Mielenkiintoinen olisi tutkimus siitä, kuinka monen huostaanotetun lapsen taustalta löytyy epäpätevä opettaja, koulukiusaaminen, liian suuri opetusryhmä tai oppimisympäristön asennevammaisuus.

        Vuoden 1935 steriloimisasetus edellytti kansakoulutarkastajaa ilmoittamaan jokainen tylsämielinen tai vähämielinen lapsi terveydenhoitolautakunnalle mahdollista suvunjatkamiskyvyn poistamista varten. Helsingin apukoululaisista oli vuoteen 1947 mennessä steriloitu 21 ja vielä 1950 -luvulla tehdyissä tutkimuksissa puolletaan runsaamman steriloinnin käyttöä.

        Vuonna 1911 perustettiin Turkuun siirtola pahantapaisille pojille ja se sijoitettiin kauas saaristoon Nauvoon. Siellä pojat saivat käydä koulua ja olla käsityöläisopissa. Poikkeaviksi luokiteltujen paikan katsottiin olevan laitoksessa, joiden katsottiin edustavan asiantuntemusta.

        Maamme lastensuojelu on palannut 50 vuotta taaksepäin panostaessaan voimallisesti lasten huostaanottoihin ja lasten eristämiseen muusta yhteiskunnasta ja perheestään usein syrjäseudulla oleviin laitoksiin. Keskustelun kohteeksi tulisi nousta erityisesti päivähoidon ja perusopetuksen laatu, eikä se, onko lapsen paikka lastenkodissa vaiko sijaisperheessä (HS 5.12.). Lapsen paikka on kotona vanhempiensa ja läheistensä luona.

        YK:n lapsen oikeuksien sopimus täytti vast ikään 20 vuotta. Sopimus velvoittaa Suomen valtiota tukemaan lasta ja lapsen vanhempia heidän kasvatustyössään. Huomattava panostus sijaishuoltoon, eivät vastaa sopimuksen velvoitteita. YK:n lapsen oikeuksien komitea onkin raporteissaan kiinnittänyt huomiota maamme nykytilaan.

        1.1.2008 voimaan tullut lastensuojelulaki, jota kansan suussa ilmiantolaiksi kutsutaan, alensi lastensuojeluilmoituksen teon kynnystä. Lastensuojelun työntekijöiden aika menee ilmoitusten sumaa peratessa ja huostaanottohakemuksia kirjoittaessa, vaikka heidän tulisi sosiaalihuollon asiakaslain mukaisesti tarjota hyvää palvelua ja tukea lapsiperheille ja toimia yli hallinnonalojen nuoren kasvun tukemiseksi. Opettajat ovat havainneet, että lastensuojeluilmoituksella voidaan vikayksilö helposti poistaa luokasta lastenkotiin.

        Lastensuojeluviranomaisia, psykiatreja, psykologeja, terapeutteja, erityisopettajia, perhetyöntekijöitä, lasten hyväksi työtä tekeviä järjestöjä ja muita ammattiauttajia on Suomessa nyt enemmän kuin koskaan maamme historiassa. Tästä huolimatta tai tämän ansioista kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten lukumäärä kasvaa jatkuvasti.

        Lasten kierrättämisestä sijaishuollossa on tullut kannattavaa liiketoimintaa. Lapsista maksetaan jopa yli 800 euroa /vrk ilman mitään takeita hoidon laadusta. Yli 16 000 sijoitetun lapsen kasvu aikuisuuteen voi tuoda mukanaan yllättäviä ongelmia, kun eristetyt, lastenkodissa huonosti kohdellut ja vaille jälkihuoltoa jäävät nuoret vapautuvat vankiloistaan.

        Tarvitaan pikaista asennemuutosta, vanhemmuuden kunnioittamista ja ennen kaikkea Suomea sitovien ihmissoikeussopimusten noudattamista. Jokaisella lapselle on oikeus omiin vanhempiinsa ja sukuunsa ja näillä oikeus saada laadukasta peruspalvelua ja tukea kasvatustyöhön.

        Leeni Ikonen

        varatuomari
        ---


      • Tuemme perheitä?
        Ihmisoikeudet? kirjoitti:

        Leeni Ikosen blogista lainattu.

        Huostaanotto on peruskoulunkin ongelma 5.12.2009.

        2000 -luvun tyypillisin lastensuojelun asiakas on koulunkäyntiongelmista kärsivä lapsi tai nuori, jonka koulunkäynnin vaikeudet ratkotaan ottamalla lapsi pois perheestään, rikkomalla hänen läheissuhteensa ja sijoittamalla hänet lastenkotiin.

        Lasta ja vanhempia kierrätetään luukulta luukulle, perheneuvoloissa, psykiatreilla, perhe pakotetaan perhetyöhön, terapiaan ja jatkuviin neuvotteluihin ja usein lapsen kouluongelmat vain kasvavat. Ns. ammattilaisilla on usein vahva uskomus siihen, että ongelma on lapsessa ja tämän perheessä, ei oppimisympäristössä.

        Vaikka perusopetuslaki velvoittaa opettajia tukemaan lasta kasvussa ihmisyyteen, vastuulliseen yhteiskunnan jäsenyyteen ja terveeseen kasvuun ja kehitykseen, lapsi nähdään usein vikayksilönä. Mielenkiintoinen olisi tutkimus siitä, kuinka monen huostaanotetun lapsen taustalta löytyy epäpätevä opettaja, koulukiusaaminen, liian suuri opetusryhmä tai oppimisympäristön asennevammaisuus.

        Vuoden 1935 steriloimisasetus edellytti kansakoulutarkastajaa ilmoittamaan jokainen tylsämielinen tai vähämielinen lapsi terveydenhoitolautakunnalle mahdollista suvunjatkamiskyvyn poistamista varten. Helsingin apukoululaisista oli vuoteen 1947 mennessä steriloitu 21 ja vielä 1950 -luvulla tehdyissä tutkimuksissa puolletaan runsaamman steriloinnin käyttöä.

        Vuonna 1911 perustettiin Turkuun siirtola pahantapaisille pojille ja se sijoitettiin kauas saaristoon Nauvoon. Siellä pojat saivat käydä koulua ja olla käsityöläisopissa. Poikkeaviksi luokiteltujen paikan katsottiin olevan laitoksessa, joiden katsottiin edustavan asiantuntemusta.

        Maamme lastensuojelu on palannut 50 vuotta taaksepäin panostaessaan voimallisesti lasten huostaanottoihin ja lasten eristämiseen muusta yhteiskunnasta ja perheestään usein syrjäseudulla oleviin laitoksiin. Keskustelun kohteeksi tulisi nousta erityisesti päivähoidon ja perusopetuksen laatu, eikä se, onko lapsen paikka lastenkodissa vaiko sijaisperheessä (HS 5.12.). Lapsen paikka on kotona vanhempiensa ja läheistensä luona.

        YK:n lapsen oikeuksien sopimus täytti vast ikään 20 vuotta. Sopimus velvoittaa Suomen valtiota tukemaan lasta ja lapsen vanhempia heidän kasvatustyössään. Huomattava panostus sijaishuoltoon, eivät vastaa sopimuksen velvoitteita. YK:n lapsen oikeuksien komitea onkin raporteissaan kiinnittänyt huomiota maamme nykytilaan.

        1.1.2008 voimaan tullut lastensuojelulaki, jota kansan suussa ilmiantolaiksi kutsutaan, alensi lastensuojeluilmoituksen teon kynnystä. Lastensuojelun työntekijöiden aika menee ilmoitusten sumaa peratessa ja huostaanottohakemuksia kirjoittaessa, vaikka heidän tulisi sosiaalihuollon asiakaslain mukaisesti tarjota hyvää palvelua ja tukea lapsiperheille ja toimia yli hallinnonalojen nuoren kasvun tukemiseksi. Opettajat ovat havainneet, että lastensuojeluilmoituksella voidaan vikayksilö helposti poistaa luokasta lastenkotiin.

        Lastensuojeluviranomaisia, psykiatreja, psykologeja, terapeutteja, erityisopettajia, perhetyöntekijöitä, lasten hyväksi työtä tekeviä järjestöjä ja muita ammattiauttajia on Suomessa nyt enemmän kuin koskaan maamme historiassa. Tästä huolimatta tai tämän ansioista kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten lukumäärä kasvaa jatkuvasti.

        Lasten kierrättämisestä sijaishuollossa on tullut kannattavaa liiketoimintaa. Lapsista maksetaan jopa yli 800 euroa /vrk ilman mitään takeita hoidon laadusta. Yli 16 000 sijoitetun lapsen kasvu aikuisuuteen voi tuoda mukanaan yllättäviä ongelmia, kun eristetyt, lastenkodissa huonosti kohdellut ja vaille jälkihuoltoa jäävät nuoret vapautuvat vankiloistaan.

        Tarvitaan pikaista asennemuutosta, vanhemmuuden kunnioittamista ja ennen kaikkea Suomea sitovien ihmissoikeussopimusten noudattamista. Jokaisella lapselle on oikeus omiin vanhempiinsa ja sukuunsa ja näillä oikeus saada laadukasta peruspalvelua ja tukea kasvatustyöhön.

        Leeni Ikonen

        varatuomari
        ---

        Tässä taas oiva esimerkki "lastensuojelusta".

        Lausteen joukkue on yksityinen lastensuojelupalveluiden tuottaja. (Bisnes?)

        Tuemme perheitä heidän kasvatustehtävässään, etsien voimavaroja.

        http://www.lauste.fi/index.php
        ---


      • Lastensuojelua?
        Tuemme perheitä? kirjoitti:

        Tässä taas oiva esimerkki "lastensuojelusta".

        Lausteen joukkue on yksityinen lastensuojelupalveluiden tuottaja. (Bisnes?)

        Tuemme perheitä heidän kasvatustehtävässään, etsien voimavaroja.

        http://www.lauste.fi/index.php
        ---

        Eikö mikään mahti maailmassa kykene puuttumaan näihin lastensuojelun epäkohtiin?

        Varhaisen puuttumisen karikot. Tesso 5/2009.

        Asiakkaiden kokemukset Varpusta eivät aina ole posittvisia.

        Henkinen helvetti alkoi neuvolasta.

        http://dialogi.stakes.fi/FI/tesson arkisto/2009/tesso5/sivu/34.htm
        -----


    • Kuopiosossut

      "Hiukseni nousevat vieläkin pystyyn, kun muistan erään nuoren Kuopiolaisen sosiaalityöntekijän kommentin asiakastyytyväisyyskyselyyn lastensuojelussa. Hänen mukaansa sitä ei tarvita, koska kysymys ei ole palvelusta, vaan puuttumisesta. Tätä asennetta en toivo ikinä enää kohtaavani kuopiolaisessa lastensuojelussa."

      • Avohuolto katoaa

        Avohuolloltakin katoaa mieli ja tarkoitus, jos lastensuojelun annetaan luiskahtaa silkaksi puuttumiseksi eli kontrollivallan käyttämiseksi. Eihän sellaisessa ympäristössä voi olla enää kansalaisten omaa toimintaa eli avohuoltoa. Ja avohuollon nimiin vannotaan kaikkialla julkishallinnossa, pahasti seonneita ja hoidon tarpeessa olevia mielenterveysongelmiakin ulkoistetaan pihalle, ihanan avohuollon nimissä.


    • Anonyymi

      Totta. Asioita vääristellään ja paisutellaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1776
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      15
      1480
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe