Opintolainan takaisinperintä

Maksukyvytön

Pari vuotta sitten olin opiskelij. Koska töitä en saanut opiskelujen oheen jouduin ottamaan opintolainaa jokin verran. Olen ollut siitä asti työtön kun lopetin koulun, ja elää kituutan toimeentulotukien ja työmarkkinatuen varassa. Opintotukia peritään minulta takaisin asumistuesta mikä alentaa tuloni äärimmäisen minimiin. Kaiken huipuksi vuokraisäntä korotti vuokraa, mutta koska se ei nouse yli 50 euron, se ei vaikuta asumistukeen mitenkään.

Ja nyt tuli postissa pankin tiedote, jossa ilmoitetaan että opintolainaa aletaan periä takaisin. Kysymykseni: voiko pankki alkaa perimään takaisin tällaisessa taloudellisessa tilanteessa olevalta henkilöltä opintolainaa? Jos ei, mitä minun pitäisi tehdä? Minulla ei todellakaan olisi varaa alkaa makselemaan tässä tilanteessa opintolainoja. Koska olen aikaisemmassa elämässäni välttänyt lainan ottoa en tiedä miten pitäisi menetellä.

104

12013

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7+9

      Miksi ei voisi? Silloin lainaa ottaessasi olet tehnyt pankin kanssa sopimuksen takaisinmaksusta. Siinä tuskin pankki on luvannut olla perimättä lainaa takaisin jos olet työtön valmistumisesi jälkeen?
      Yleensä pankkien kanssa pystyy sopimaan siitä lainanmaksusta ja lyhennyksen määrästä. Olet varmasti ottanut pankkiin yhteyttä?
      Ja Kelalta voi hakea korkoavustusta koron maksuihin.

      • !!!!!!!?

        nuotiollako pitäis laittaa ruokaa, lämmittää kaikki, työ ette taija käyttää sitä maalais järkee missään asiassa. liisää vain ydinvoimaa kyllä tänne sitä sopii maan päälle


      • Ex-lainalainen.
        !!!!!!!? kirjoitti:

        nuotiollako pitäis laittaa ruokaa, lämmittää kaikki, työ ette taija käyttää sitä maalais järkee missään asiassa. liisää vain ydinvoimaa kyllä tänne sitä sopii maan päälle

        Sinulla on oikeus eli sinulle on jäätävä lakisääteinen suojaosuus tuloistasi, oli ne mitä hyvänsä. Jos perivät "ylihintaa" viimeistään Sossu "maksaa erotuksen" eli sinulle on jäätävä elämiseen se ja se raha, mitä pykälissä on määrätty! Otappa yhteyttä sossuun ja oikeusaputoimistoon, he kertovat totuuden.
        Ittellä roikkui opintolainat aikansa, pankki karhusi, en maksanut, pistivät ulosottoon. No ulosottomies totesi, ei ole mistä ottaa kun ei voinut kajota työttömyysetuuksiin eikä asumistukiin ym. Opintolainan pankille maksoi lopulta valtio koska oli takaaja, valtio kierrätti sitä bumerankina minun ja ulosottomiehen välillä. Niin kauan, että lopulta se vanheni. Pääsin siis ilmatteeksi. Välivuodet tein vain pikaisia pätkätöitä, ei ehtineet niihinkään rahoihin.


    • lajjjj

      Vaan moni tyhjentää tilinsä, ennen pankkia.
      Noh, ensinäkin vaikka vuokrasi nousee saat sen korotuksen takaisin sossusta, koska se huomioidaan siellä asumismenona toimeentulotukea laskettaessa.
      Yritä ensin siirtää tai pienentää eriä pankin kanssa. Ja Jos pankkisi ei suostu pienempiin eriin ja et maksa menee lainasi kelalle perintään suuremmalla korolla. Voit sopia maksusuunnitelman myös heidän kauttaan. Jos et niin laina menee ulos-ottoon.

    • valtiomaksaa nuokin

      "Opintotukia peritään takaisin..."

      Nostitko opintotukea liikaa suhteessa tuloihisi? Koska milloinkaan muulloin ei opintotukia peritä takaisin. Olit v'älinpitämätön säännöksiä kohtaan?

      "Ja nyt tuli postissa pankin tiedote, jossa ilmoitetaan että opintolainaa aletaan periä takaisin."

      Ei opintolainaa peritä, kuin vasta sitten kun et sitä suostu muuten maksamaan. Opintolaina on rahaa jota olet lainannut pankilta ja sen sopimuksissa yleisesti lukee että lainan takaisinmaksu alkaa viimeistään 2 vuotta opintojen päättymisestä. Valtiohan tuonkin on taannut, joten pidä vaan maksamatta niin valtio maksaa pankille ja sinulta kela alkaa perimään niitä, mutta kun samalla jakaa toimeentulotukesi niin eipä niille jää otettavaa.
      Onnea, pääsin siis juuri osalliseksi opintojesi rahoitukseen. Jos minulta kysytään niin ei täällä pitäisi kouluttaa väkeä jota ei tarvita.

      • aloittaja.

        "Opintotukia peritään takaisin..."

        Nostitko opintotukea liikaa suhteessa tuloihisi? Koska milloinkaan muulloin ei opintotukia peritä takaisin. Olit v'älinpitämätön säännöksiä kohtaan?"

        Olin etä- ja monimuoto- opetuksessa johon ei liittynyt läsnäolopakkoa oppitunneilla. Koulupäiviäkin oli 4 viikossa vain muutaman tunnin verran. Opiskelu tapahtui suurelta osin tietokoneen kautta kotona. Sitten kävi niin, etten päässytkään yhdestä kurssista läpi, jonka läpäiseminen oli edellytyksenä sille että pystyi opiskelemaan seuraavalla alkavalla opintojaksolla. Ei ollut siis syytä olla läsnä seuraavan opintojakson oppitunneilla, joten opiskelin kotona seuraavaa kurssia varten joka olisi alkanut vasta myöhemmin. Olin siis täysipäiväinen opiskelija siihen päivämäärään asti jonka ilmoitin Kelaan opiskeluni lopettamispäiväksi. Kela katsoi kuitenkin asian niin, että olin lopettanut opiskelun viimeisenä läsnäolopäivänäni koulussa, eli sinä päivänä jolloin lakkasin käymästä oppitunneilla. Koska minulla ei luonnollisestikaan ole mitään todistetta siitä että olen todella opiskellut sinä aikana kotona jolloin en ollut läsnä oppitunneilla, ei ole piilokameraa ollut kuvaamassa minua täällä pänttäämässä, joten what to do? No suostua tietysti kohtalooni, ja maksaa vääryydellä perittävät opintotuet takaisin. Näissä asioissa ei katsos oteta lainkaan huomioon sitä että aika pirun suuri määrä opiskelusta ei ole enää sitä perinteistä oppitunneilla opiskelua.

        Koulun lopetin siksi koska töitä ei kertakaikkiaan herunut opiskelujen oheen. Kato ku sellaistaki ongelmaa, kuin palkanmaksuhaluttomia työnantajia, on tätä nykyä suomessa olemassa, oletko tietoinen? Kaikilla ei kato ole sitä kultalutikkaa suussa heti syntyessään, ei ole tuloja, ei isiä ja äitiä paapomassa, ei minkäänlaista sosiaalista verkostoa, ei käytännössä yhtikäs mitään. Olen elämäni elänyt pyrkien kaikin keinoin välttämään velan ottoa. Olenkin siihen ihmeen kaupalla tähän asti kyennyt koska pystyn selviämään hengissä äärimmäisen niukalla toimeentulolla. Töiden puutteessa joutunut ottamaan lainaa vielä lisää, joten päädyin opiskelujen lopettamiseen, ihan kuule juuri siitä syystä, etten halunnut velkaantua enempää. Loppujenlopuksi koko ala oli epävarmasti työllistävä, joten johtopäätökset oli tehtävä.

        Riittikö selostus?

        "Ei opintolainaa peritä, kuin vasta sitten kun et sitä suostu muuten maksamaan."

        SUOSTU? Jos sinun oma lainanmaksamisesi on aina ollut kiinni ainoastaan lainankamsuHALUSTASI, se on sinun häpeäsi. En tunne ainuttakaan köyhää ihmistä joka jättäisi lainansa maksamatta siksi ettei riitä halua. Kysymys on, kato, takaisinmaksukyvystä. Varmasti tulee sulle yllärinä mutta sellaistakin on olemassa, ettei ole millä maksaa. Onhan se ihan ihmeellistä ku sulla on ainaki ollut aina rahaa millä maksaa, niih. On se ihmeenlistä ettei kaikilla oo, kosk kert sä ainaki oot aina kert tullu hyvin toimeen, turva on aina ollut taattu.

        "Onnea, pääsin siis juuri osalliseksi opintojesi rahoitukseen. Jos minulta kysytään niin ei täällä pitäisi kouluttaa väkeä jota ei tarvita."

        Tuntuuks susta välillä että sä oot ihan kauheen erinomainen yksilö? Että sä... sä oot kertakaikkiaan niin paljon paremmin olemassaolosi ansainnut kuin kaikki muut yhteensä? Myhäiletkö joka aamu tyytyväisenä vessan peilistä itseäsi, ennenkun kävelet siihen isin firmaan istumaan perseellesi olemaan tekemättä mitään? Ja kun nostat ansaitsematonta palkkaasi, kuvittelet että kunhan maksat verot, olet hyvä ihminen?

        Sinun kaltaisesi kultalusikka suussa syntyneen tehtävä on pitää se pää kiinni sellaisten ihmisten elämään liittyvistä asioista joiden elämään sinulla ei ole selvästikään minkäänlaista kosketuspintaa. Sinun velvollisuutesi hyvin toimeentulevana henkilönä on olla huomatavasti paremmin perillä yhteiskunnallisista asioista kuin mitä viestistäsi ilmenee. Sinun velvollisuutesi on olla nöyrästi kiitollinen siitä hyvinvoinnista, mitä sinulla on. Se ei - kato - ole sinun omaa ansiotasi. Ansiotyö ei ole itsestäänselvyys. Olet itse elävä todiste siitä että raha ja hyvinvointi ei ole millään tavalla verrannollinen älykkyyden määrään. Sen enempää siihen asiaan ei ole vaikuttanut sellaisetkaan hyveet kuten ahkeruus, rehellisyys, tunnollisuus. Ooksä ollenkaan tietoinen että taloudellinen hyvinvointi tässä maailmassa on jakautunut ahneuden, itsekkyyden ja röyhkeyden ja riiston mukaan? Ansiotyökään ei ole tätä nykyä mikään itsestäänselvyys kenellekään muulle kuin kaltaisillesi pullamössöille, hemmotelluille kakaroille, joiden elämä on aina ollut itsestäänselvyyksiä täynnä.

        Ootko sä edes tietoinen että suomessa on työvomapulan aikana satojatuhansia työttömiä? Luuletko sinä kahden aivosoulun ihme, että se johtuu siitä että näissä työttömissä itsessään on jotain vikaa? Jos sinä haluat tietää mistä se johtuu, katso peiliin.

        Ole hyvä ja lopeta toi moralisointi, ja omahyväisyydelläsi runkkaaminen.


      • loukkaus

        Onnellisessa asemassa olevalla ihmisellä ei ole varaa olla näin tyhmä:

        "Ei opintolainaa peritä, kuin vasta sitten kun et sitä suostu muuten maksamaan. Opintolaina on rahaa jota olet lainannut pankilta ja sen sopimuksissa yleisesti lukee että lainan takaisinmaksu alkaa viimeistään 2 vuotta opintojen päättymisestä. Valtiohan tuonkin on taannut, joten pidä vaan maksamatta niin valtio maksaa pankille ja sinulta kela alkaa perimään niitä, mutta kun samalla jakaa toimeentulotukesi niin eipä niille jää otettavaa.
        Onnea, pääsin siis juuri osalliseksi opintojesi rahoitukseen. Jos minulta kysytään niin ei täällä pitäisi kouluttaa väkeä jota ei tarvita."

        Kaltaisiasi ihmisiä ei tarvita.


      • Opiskelija30v
        aloittaja. kirjoitti:

        "Opintotukia peritään takaisin..."

        Nostitko opintotukea liikaa suhteessa tuloihisi? Koska milloinkaan muulloin ei opintotukia peritä takaisin. Olit v'älinpitämätön säännöksiä kohtaan?"

        Olin etä- ja monimuoto- opetuksessa johon ei liittynyt läsnäolopakkoa oppitunneilla. Koulupäiviäkin oli 4 viikossa vain muutaman tunnin verran. Opiskelu tapahtui suurelta osin tietokoneen kautta kotona. Sitten kävi niin, etten päässytkään yhdestä kurssista läpi, jonka läpäiseminen oli edellytyksenä sille että pystyi opiskelemaan seuraavalla alkavalla opintojaksolla. Ei ollut siis syytä olla läsnä seuraavan opintojakson oppitunneilla, joten opiskelin kotona seuraavaa kurssia varten joka olisi alkanut vasta myöhemmin. Olin siis täysipäiväinen opiskelija siihen päivämäärään asti jonka ilmoitin Kelaan opiskeluni lopettamispäiväksi. Kela katsoi kuitenkin asian niin, että olin lopettanut opiskelun viimeisenä läsnäolopäivänäni koulussa, eli sinä päivänä jolloin lakkasin käymästä oppitunneilla. Koska minulla ei luonnollisestikaan ole mitään todistetta siitä että olen todella opiskellut sinä aikana kotona jolloin en ollut läsnä oppitunneilla, ei ole piilokameraa ollut kuvaamassa minua täällä pänttäämässä, joten what to do? No suostua tietysti kohtalooni, ja maksaa vääryydellä perittävät opintotuet takaisin. Näissä asioissa ei katsos oteta lainkaan huomioon sitä että aika pirun suuri määrä opiskelusta ei ole enää sitä perinteistä oppitunneilla opiskelua.

        Koulun lopetin siksi koska töitä ei kertakaikkiaan herunut opiskelujen oheen. Kato ku sellaistaki ongelmaa, kuin palkanmaksuhaluttomia työnantajia, on tätä nykyä suomessa olemassa, oletko tietoinen? Kaikilla ei kato ole sitä kultalutikkaa suussa heti syntyessään, ei ole tuloja, ei isiä ja äitiä paapomassa, ei minkäänlaista sosiaalista verkostoa, ei käytännössä yhtikäs mitään. Olen elämäni elänyt pyrkien kaikin keinoin välttämään velan ottoa. Olenkin siihen ihmeen kaupalla tähän asti kyennyt koska pystyn selviämään hengissä äärimmäisen niukalla toimeentulolla. Töiden puutteessa joutunut ottamaan lainaa vielä lisää, joten päädyin opiskelujen lopettamiseen, ihan kuule juuri siitä syystä, etten halunnut velkaantua enempää. Loppujenlopuksi koko ala oli epävarmasti työllistävä, joten johtopäätökset oli tehtävä.

        Riittikö selostus?

        "Ei opintolainaa peritä, kuin vasta sitten kun et sitä suostu muuten maksamaan."

        SUOSTU? Jos sinun oma lainanmaksamisesi on aina ollut kiinni ainoastaan lainankamsuHALUSTASI, se on sinun häpeäsi. En tunne ainuttakaan köyhää ihmistä joka jättäisi lainansa maksamatta siksi ettei riitä halua. Kysymys on, kato, takaisinmaksukyvystä. Varmasti tulee sulle yllärinä mutta sellaistakin on olemassa, ettei ole millä maksaa. Onhan se ihan ihmeellistä ku sulla on ainaki ollut aina rahaa millä maksaa, niih. On se ihmeenlistä ettei kaikilla oo, kosk kert sä ainaki oot aina kert tullu hyvin toimeen, turva on aina ollut taattu.

        "Onnea, pääsin siis juuri osalliseksi opintojesi rahoitukseen. Jos minulta kysytään niin ei täällä pitäisi kouluttaa väkeä jota ei tarvita."

        Tuntuuks susta välillä että sä oot ihan kauheen erinomainen yksilö? Että sä... sä oot kertakaikkiaan niin paljon paremmin olemassaolosi ansainnut kuin kaikki muut yhteensä? Myhäiletkö joka aamu tyytyväisenä vessan peilistä itseäsi, ennenkun kävelet siihen isin firmaan istumaan perseellesi olemaan tekemättä mitään? Ja kun nostat ansaitsematonta palkkaasi, kuvittelet että kunhan maksat verot, olet hyvä ihminen?

        Sinun kaltaisesi kultalusikka suussa syntyneen tehtävä on pitää se pää kiinni sellaisten ihmisten elämään liittyvistä asioista joiden elämään sinulla ei ole selvästikään minkäänlaista kosketuspintaa. Sinun velvollisuutesi hyvin toimeentulevana henkilönä on olla huomatavasti paremmin perillä yhteiskunnallisista asioista kuin mitä viestistäsi ilmenee. Sinun velvollisuutesi on olla nöyrästi kiitollinen siitä hyvinvoinnista, mitä sinulla on. Se ei - kato - ole sinun omaa ansiotasi. Ansiotyö ei ole itsestäänselvyys. Olet itse elävä todiste siitä että raha ja hyvinvointi ei ole millään tavalla verrannollinen älykkyyden määrään. Sen enempää siihen asiaan ei ole vaikuttanut sellaisetkaan hyveet kuten ahkeruus, rehellisyys, tunnollisuus. Ooksä ollenkaan tietoinen että taloudellinen hyvinvointi tässä maailmassa on jakautunut ahneuden, itsekkyyden ja röyhkeyden ja riiston mukaan? Ansiotyökään ei ole tätä nykyä mikään itsestäänselvyys kenellekään muulle kuin kaltaisillesi pullamössöille, hemmotelluille kakaroille, joiden elämä on aina ollut itsestäänselvyyksiä täynnä.

        Ootko sä edes tietoinen että suomessa on työvomapulan aikana satojatuhansia työttömiä? Luuletko sinä kahden aivosoulun ihme, että se johtuu siitä että näissä työttömissä itsessään on jotain vikaa? Jos sinä haluat tietää mistä se johtuu, katso peiliin.

        Ole hyvä ja lopeta toi moralisointi, ja omahyväisyydelläsi runkkaaminen.

        Sen verran kiukkua oli vastauksessasi, että pakko kommentoida, vaikka en edellinen olekaan.

        Olen itse opiskelija jolla on pieni lapsi. Tuloni ovat asumistuki, opintotuki, lapsilisä, eli n. 550e/kk. Asumiseen menee lähes 300e/kk. Käteen jää siis 250e minun ja lapsen laskuihin, ruokaan, vaatteisiin... En silti nosta opintolainaa kuin hyvin satunnaisesti. Opintojeni aikana, 2 vuoden sisällä, olen nostanut opintolainaa 2 kuukautena, kun on tehnyt liian tiukkaa. Kesälle en voi mennä töihin heinäkuuksi, kun tarhat ovat silloin kiinni. En hakenut sitten töihin muillekaan kesäkuukausille, vaan päätin opiskella. Tällä tavalla saan ainakin reippaasti talven aikana tarvittavat opintopisteet kasaan!

        Ei ketään kiinnosta nykyään se, missä opiskelet, vaan se, paljonko saat opintopisteitä (tai aiemmin opintoviikkoja). Vaikka olisit koko ajan opiskellut kotona, mutta opinnot olisivat edenneet, olisit saanut opintotukesi pitää.

        Se etten saanut töitä opintojen oheen, on maailman huonoin syy opintojen lopettamiselle kesken. Ei minullakaan töitä ole, enkä silti opintoja lopeta. En ole kultalusikka suussa syntynyt, vaan pärjään omillani, enkä valita. Sapettaa sinun kaltaiset aikaansaamattomat ruikuttajat. Opiskele ammatti ja katso saisitko sitten paremmin töitä. Tosin sinun asenteella en yhtään ihmettele, ettei töitä heru.

        Pahoittelut että tulee nyt tiukkaa tekstiä, mutta ärsyttää kun joku sellainen ihminen ruikuttaa, joka on valtiolta saanut jo vaikka ja kuinka avustuksia. Ole onnellinen, ettet asu vaikkapa jenkeissä. Asuisit sillan alla.


      • aloittaja.
        Opiskelija30v kirjoitti:

        Sen verran kiukkua oli vastauksessasi, että pakko kommentoida, vaikka en edellinen olekaan.

        Olen itse opiskelija jolla on pieni lapsi. Tuloni ovat asumistuki, opintotuki, lapsilisä, eli n. 550e/kk. Asumiseen menee lähes 300e/kk. Käteen jää siis 250e minun ja lapsen laskuihin, ruokaan, vaatteisiin... En silti nosta opintolainaa kuin hyvin satunnaisesti. Opintojeni aikana, 2 vuoden sisällä, olen nostanut opintolainaa 2 kuukautena, kun on tehnyt liian tiukkaa. Kesälle en voi mennä töihin heinäkuuksi, kun tarhat ovat silloin kiinni. En hakenut sitten töihin muillekaan kesäkuukausille, vaan päätin opiskella. Tällä tavalla saan ainakin reippaasti talven aikana tarvittavat opintopisteet kasaan!

        Ei ketään kiinnosta nykyään se, missä opiskelet, vaan se, paljonko saat opintopisteitä (tai aiemmin opintoviikkoja). Vaikka olisit koko ajan opiskellut kotona, mutta opinnot olisivat edenneet, olisit saanut opintotukesi pitää.

        Se etten saanut töitä opintojen oheen, on maailman huonoin syy opintojen lopettamiselle kesken. Ei minullakaan töitä ole, enkä silti opintoja lopeta. En ole kultalusikka suussa syntynyt, vaan pärjään omillani, enkä valita. Sapettaa sinun kaltaiset aikaansaamattomat ruikuttajat. Opiskele ammatti ja katso saisitko sitten paremmin töitä. Tosin sinun asenteella en yhtään ihmettele, ettei töitä heru.

        Pahoittelut että tulee nyt tiukkaa tekstiä, mutta ärsyttää kun joku sellainen ihminen ruikuttaa, joka on valtiolta saanut jo vaikka ja kuinka avustuksia. Ole onnellinen, ettet asu vaikkapa jenkeissä. Asuisit sillan alla.

        Joo kiitos vain tiedän kyllä olevani läpeensä paska ihminen joka tavalla. Olen tiennyt sen jo synnytyslaitokselta asti. Olen hirveä taakka, asennevammainen, tyhmä, idiootti sontiainen, joka syntyi tänne ihan piruuttaan, teidän pyhimysten kiusaksi. Olen ihan asennevammaisuuttani perinyt uusavuttomuuden ja syrjäytyneisyyden rakkailta vanhemmiltani, jotka ajattelivat aina minun parastani, kasvattaessaan minut täysin ulkomaailmasta eristyksissä, nyyh. Se on varmasti kaikki minun omaa syytäni, omaa asennevammaani, itsekkyyttäni, ja ahneuttani. Minä olen aina ollut läpimätä henkilö, olen tällä hetkellä läpimätä henkilö, ja tulen olemaankin läpimätä henkilö hautaani asti. Minä olen olemassa jotta sinä voisit loistaa, arvoisa Neitsyt Maria, pyhä äiti, Pyhän Nöyryyden puhtoisin ilmentymä.

        Happy? Voidaan toki alkaa ronkkimaan minun vikojani vielä enemmän, niitä varmasti löytyy. Se on aina ollut teidän pyhimysten suurinta huvia.

        Tiedätkö, multa löytyy kaapeista vaikka minkälaisia luurankoja, nami nami. Olen syyllisytynyt mielenterveysongelmaisuuden syntiin, olen päästäni täysin viallinen! Ihanaa. Rikollinen minusta tuli jo lapsena, kun syyllistyin perversioiden kohteeksi joutumisen syntiin, minuun iski haureuden henki, ja vaikka mitä muita henkiä. Ajattele, niin syyllinen minä olen! Joko sait orkut? Minä olen paska, tiedän. Ja sinä olet hyvä ihminen, paljon parempi kuin minä. Sinä osaat elää paljon järkevämmin kuin minä, sinä osaat kaiken paremmin kuin minä. Kumart kumart. Niiaus. Palvontaa.

        Minun ilmiselvä paskuuteni ei kuitenkaan ollut tämän ketjun aihe. Kysyin alussa täysin neutraalin kysymyksen koskien käytännön asiaa, ilman minkäänlaista ruikutusta tai valitusta yhtikäs mistään. Kiitos vain, sain jo vastauksen. Kysymykseni koski ainoastaan käytännön asiaa jota en tiennyt koska - kuten sanoin - minä olen elänyt elämäni tähän asti tiukasti ilman lainaa enkä tämän vuoksi tiennyt miten menetellä. Olen jo yli 30v. Ja kyllä, minullakin on opintolainaa vain 2 kuukaudelta. Kyllä täs on jumalauta eletty 'leveesti'!

        Ps: Pieneen lapseen vetoaminen on kyllä niin sanonko mistä. Jotkut meistä ovat sen verran vastuuntuntoisia, etteivät synnyttele lapsia tilanteisiin joissa heille ei ole mitään annettavaa. Puhumattakaan siitä, että jotkut synnyttävät lapsia vain tarkoituksena käyttää heitä sitten lyömäaseina, tai suojakilpinä kaikenmaailman tunteisiinvetoamis- syyllistysvälineinä omiin tarkoitusperiinsä. Sen verran elämän realiteeteista on minullakin hajua että ed. viesti haisoo. Ei muutaku lapsellesi vaan osanottoja.

        No? Sapettaako?


      • Liinamaija
        aloittaja. kirjoitti:

        Joo kiitos vain tiedän kyllä olevani läpeensä paska ihminen joka tavalla. Olen tiennyt sen jo synnytyslaitokselta asti. Olen hirveä taakka, asennevammainen, tyhmä, idiootti sontiainen, joka syntyi tänne ihan piruuttaan, teidän pyhimysten kiusaksi. Olen ihan asennevammaisuuttani perinyt uusavuttomuuden ja syrjäytyneisyyden rakkailta vanhemmiltani, jotka ajattelivat aina minun parastani, kasvattaessaan minut täysin ulkomaailmasta eristyksissä, nyyh. Se on varmasti kaikki minun omaa syytäni, omaa asennevammaani, itsekkyyttäni, ja ahneuttani. Minä olen aina ollut läpimätä henkilö, olen tällä hetkellä läpimätä henkilö, ja tulen olemaankin läpimätä henkilö hautaani asti. Minä olen olemassa jotta sinä voisit loistaa, arvoisa Neitsyt Maria, pyhä äiti, Pyhän Nöyryyden puhtoisin ilmentymä.

        Happy? Voidaan toki alkaa ronkkimaan minun vikojani vielä enemmän, niitä varmasti löytyy. Se on aina ollut teidän pyhimysten suurinta huvia.

        Tiedätkö, multa löytyy kaapeista vaikka minkälaisia luurankoja, nami nami. Olen syyllisytynyt mielenterveysongelmaisuuden syntiin, olen päästäni täysin viallinen! Ihanaa. Rikollinen minusta tuli jo lapsena, kun syyllistyin perversioiden kohteeksi joutumisen syntiin, minuun iski haureuden henki, ja vaikka mitä muita henkiä. Ajattele, niin syyllinen minä olen! Joko sait orkut? Minä olen paska, tiedän. Ja sinä olet hyvä ihminen, paljon parempi kuin minä. Sinä osaat elää paljon järkevämmin kuin minä, sinä osaat kaiken paremmin kuin minä. Kumart kumart. Niiaus. Palvontaa.

        Minun ilmiselvä paskuuteni ei kuitenkaan ollut tämän ketjun aihe. Kysyin alussa täysin neutraalin kysymyksen koskien käytännön asiaa, ilman minkäänlaista ruikutusta tai valitusta yhtikäs mistään. Kiitos vain, sain jo vastauksen. Kysymykseni koski ainoastaan käytännön asiaa jota en tiennyt koska - kuten sanoin - minä olen elänyt elämäni tähän asti tiukasti ilman lainaa enkä tämän vuoksi tiennyt miten menetellä. Olen jo yli 30v. Ja kyllä, minullakin on opintolainaa vain 2 kuukaudelta. Kyllä täs on jumalauta eletty 'leveesti'!

        Ps: Pieneen lapseen vetoaminen on kyllä niin sanonko mistä. Jotkut meistä ovat sen verran vastuuntuntoisia, etteivät synnyttele lapsia tilanteisiin joissa heille ei ole mitään annettavaa. Puhumattakaan siitä, että jotkut synnyttävät lapsia vain tarkoituksena käyttää heitä sitten lyömäaseina, tai suojakilpinä kaikenmaailman tunteisiinvetoamis- syyllistysvälineinä omiin tarkoitusperiinsä. Sen verran elämän realiteeteista on minullakin hajua että ed. viesti haisoo. Ei muutaku lapsellesi vaan osanottoja.

        No? Sapettaako?

        Älä pliis aloita tänne enää yhtään keskustelua, koska sinusta ei ole keskustelijaksi.

        Toivottavasti tuo sapekas olosi helpottuu vuosien tai vuosikymmenten saatossa.


      • aloittaja.
        Liinamaija kirjoitti:

        Älä pliis aloita tänne enää yhtään keskustelua, koska sinusta ei ole keskustelijaksi.

        Toivottavasti tuo sapekas olosi helpottuu vuosien tai vuosikymmenten saatossa.

        Haha, en ole aloittanut tänne ikinä yhtään muuta keskustelua kuin tämän.

        Onks tääl ollut ennenkin tämänkaltaista kommunikaatioo? XD

        Omaan ketjuuni vastaan tasan niin kauan kuin huvittaa. Lue ihmeessä, että saat valittamisen aihetta. Parempaakaan tekemistä sinulla ei liene, kuin lukea nettikeskusteluja jotka ärsyttävät sinua. =)


      • huh huhhh
        aloittaja. kirjoitti:

        "Opintotukia peritään takaisin..."

        Nostitko opintotukea liikaa suhteessa tuloihisi? Koska milloinkaan muulloin ei opintotukia peritä takaisin. Olit v'älinpitämätön säännöksiä kohtaan?"

        Olin etä- ja monimuoto- opetuksessa johon ei liittynyt läsnäolopakkoa oppitunneilla. Koulupäiviäkin oli 4 viikossa vain muutaman tunnin verran. Opiskelu tapahtui suurelta osin tietokoneen kautta kotona. Sitten kävi niin, etten päässytkään yhdestä kurssista läpi, jonka läpäiseminen oli edellytyksenä sille että pystyi opiskelemaan seuraavalla alkavalla opintojaksolla. Ei ollut siis syytä olla läsnä seuraavan opintojakson oppitunneilla, joten opiskelin kotona seuraavaa kurssia varten joka olisi alkanut vasta myöhemmin. Olin siis täysipäiväinen opiskelija siihen päivämäärään asti jonka ilmoitin Kelaan opiskeluni lopettamispäiväksi. Kela katsoi kuitenkin asian niin, että olin lopettanut opiskelun viimeisenä läsnäolopäivänäni koulussa, eli sinä päivänä jolloin lakkasin käymästä oppitunneilla. Koska minulla ei luonnollisestikaan ole mitään todistetta siitä että olen todella opiskellut sinä aikana kotona jolloin en ollut läsnä oppitunneilla, ei ole piilokameraa ollut kuvaamassa minua täällä pänttäämässä, joten what to do? No suostua tietysti kohtalooni, ja maksaa vääryydellä perittävät opintotuet takaisin. Näissä asioissa ei katsos oteta lainkaan huomioon sitä että aika pirun suuri määrä opiskelusta ei ole enää sitä perinteistä oppitunneilla opiskelua.

        Koulun lopetin siksi koska töitä ei kertakaikkiaan herunut opiskelujen oheen. Kato ku sellaistaki ongelmaa, kuin palkanmaksuhaluttomia työnantajia, on tätä nykyä suomessa olemassa, oletko tietoinen? Kaikilla ei kato ole sitä kultalutikkaa suussa heti syntyessään, ei ole tuloja, ei isiä ja äitiä paapomassa, ei minkäänlaista sosiaalista verkostoa, ei käytännössä yhtikäs mitään. Olen elämäni elänyt pyrkien kaikin keinoin välttämään velan ottoa. Olenkin siihen ihmeen kaupalla tähän asti kyennyt koska pystyn selviämään hengissä äärimmäisen niukalla toimeentulolla. Töiden puutteessa joutunut ottamaan lainaa vielä lisää, joten päädyin opiskelujen lopettamiseen, ihan kuule juuri siitä syystä, etten halunnut velkaantua enempää. Loppujenlopuksi koko ala oli epävarmasti työllistävä, joten johtopäätökset oli tehtävä.

        Riittikö selostus?

        "Ei opintolainaa peritä, kuin vasta sitten kun et sitä suostu muuten maksamaan."

        SUOSTU? Jos sinun oma lainanmaksamisesi on aina ollut kiinni ainoastaan lainankamsuHALUSTASI, se on sinun häpeäsi. En tunne ainuttakaan köyhää ihmistä joka jättäisi lainansa maksamatta siksi ettei riitä halua. Kysymys on, kato, takaisinmaksukyvystä. Varmasti tulee sulle yllärinä mutta sellaistakin on olemassa, ettei ole millä maksaa. Onhan se ihan ihmeellistä ku sulla on ainaki ollut aina rahaa millä maksaa, niih. On se ihmeenlistä ettei kaikilla oo, kosk kert sä ainaki oot aina kert tullu hyvin toimeen, turva on aina ollut taattu.

        "Onnea, pääsin siis juuri osalliseksi opintojesi rahoitukseen. Jos minulta kysytään niin ei täällä pitäisi kouluttaa väkeä jota ei tarvita."

        Tuntuuks susta välillä että sä oot ihan kauheen erinomainen yksilö? Että sä... sä oot kertakaikkiaan niin paljon paremmin olemassaolosi ansainnut kuin kaikki muut yhteensä? Myhäiletkö joka aamu tyytyväisenä vessan peilistä itseäsi, ennenkun kävelet siihen isin firmaan istumaan perseellesi olemaan tekemättä mitään? Ja kun nostat ansaitsematonta palkkaasi, kuvittelet että kunhan maksat verot, olet hyvä ihminen?

        Sinun kaltaisesi kultalusikka suussa syntyneen tehtävä on pitää se pää kiinni sellaisten ihmisten elämään liittyvistä asioista joiden elämään sinulla ei ole selvästikään minkäänlaista kosketuspintaa. Sinun velvollisuutesi hyvin toimeentulevana henkilönä on olla huomatavasti paremmin perillä yhteiskunnallisista asioista kuin mitä viestistäsi ilmenee. Sinun velvollisuutesi on olla nöyrästi kiitollinen siitä hyvinvoinnista, mitä sinulla on. Se ei - kato - ole sinun omaa ansiotasi. Ansiotyö ei ole itsestäänselvyys. Olet itse elävä todiste siitä että raha ja hyvinvointi ei ole millään tavalla verrannollinen älykkyyden määrään. Sen enempää siihen asiaan ei ole vaikuttanut sellaisetkaan hyveet kuten ahkeruus, rehellisyys, tunnollisuus. Ooksä ollenkaan tietoinen että taloudellinen hyvinvointi tässä maailmassa on jakautunut ahneuden, itsekkyyden ja röyhkeyden ja riiston mukaan? Ansiotyökään ei ole tätä nykyä mikään itsestäänselvyys kenellekään muulle kuin kaltaisillesi pullamössöille, hemmotelluille kakaroille, joiden elämä on aina ollut itsestäänselvyyksiä täynnä.

        Ootko sä edes tietoinen että suomessa on työvomapulan aikana satojatuhansia työttömiä? Luuletko sinä kahden aivosoulun ihme, että se johtuu siitä että näissä työttömissä itsessään on jotain vikaa? Jos sinä haluat tietää mistä se johtuu, katso peiliin.

        Ole hyvä ja lopeta toi moralisointi, ja omahyväisyydelläsi runkkaaminen.

        Voi hyvä ihme! Mene töihin ja ansaitse palkkasi. Täällä on monta hyvin osuvaa vastausta sinulle. Työpaikkoja on Suomi täynnä, ei vaan sulle kelpaa. Jos saisin päättää niin valtio ei jakaisi mitään etuuksia kellekkään. Laiskat töihin tai sillan alle.


      • Anonyymi
        Opiskelija30v kirjoitti:

        Sen verran kiukkua oli vastauksessasi, että pakko kommentoida, vaikka en edellinen olekaan.

        Olen itse opiskelija jolla on pieni lapsi. Tuloni ovat asumistuki, opintotuki, lapsilisä, eli n. 550e/kk. Asumiseen menee lähes 300e/kk. Käteen jää siis 250e minun ja lapsen laskuihin, ruokaan, vaatteisiin... En silti nosta opintolainaa kuin hyvin satunnaisesti. Opintojeni aikana, 2 vuoden sisällä, olen nostanut opintolainaa 2 kuukautena, kun on tehnyt liian tiukkaa. Kesälle en voi mennä töihin heinäkuuksi, kun tarhat ovat silloin kiinni. En hakenut sitten töihin muillekaan kesäkuukausille, vaan päätin opiskella. Tällä tavalla saan ainakin reippaasti talven aikana tarvittavat opintopisteet kasaan!

        Ei ketään kiinnosta nykyään se, missä opiskelet, vaan se, paljonko saat opintopisteitä (tai aiemmin opintoviikkoja). Vaikka olisit koko ajan opiskellut kotona, mutta opinnot olisivat edenneet, olisit saanut opintotukesi pitää.

        Se etten saanut töitä opintojen oheen, on maailman huonoin syy opintojen lopettamiselle kesken. Ei minullakaan töitä ole, enkä silti opintoja lopeta. En ole kultalusikka suussa syntynyt, vaan pärjään omillani, enkä valita. Sapettaa sinun kaltaiset aikaansaamattomat ruikuttajat. Opiskele ammatti ja katso saisitko sitten paremmin töitä. Tosin sinun asenteella en yhtään ihmettele, ettei töitä heru.

        Pahoittelut että tulee nyt tiukkaa tekstiä, mutta ärsyttää kun joku sellainen ihminen ruikuttaa, joka on valtiolta saanut jo vaikka ja kuinka avustuksia. Ole onnellinen, ettet asu vaikkapa jenkeissä. Asuisit sillan alla.

        Niin koska SINÄ olet pärjännyt, niin SINUN mielestä muillakaan ei ole oikeus valittaa. Ei mikään ihme että tämä maa on täynnä masentuneita kun suomalaisten empatian määrä on tätä luokkaa.


    • Kokenuttaja

      Opintolaina on valtion takaamaa lainaa. Tarkoittaa sitä, että jos sinä et sitä pysty maksamaan, maksaa takaaja eli valtio sen sun puolestasi pankille. Sen jälkeen et ole enää velkaa pankille, vaan kelan opintotukikeskukselle.

      Minä toimin näin: Pankki ilmoitti, että nyt pitäis alkaa maksaa takaisin lainaa. Siihen en pystynyt ja jätin vastaamatta yhteydenottoihin enkä hakenut kirjattuja kirjeitä postista. Sitten usean kuukauden kuluttua tuli kirje kotiin pankista, että "olemme irtisanoneet lainasi". Asia selvä. Pankki sanoi lainan irti ja haki rahansa kelalta.

      Sitten meni taas muistaakseni usiampia kuukausia. Kelaln opintotukikeskukselta tuli kirje, että olet meille velkaa meidän sun puolesta maksamamme lainan verran. Otappa yhteyttä.

      Sitten otin yhteyttä ja sovin kelan kanssa joka vuosi takaisnmaksusta oman tilanteeni mukaan. Viime vuosina olen maksanut 47 euroa kuukaudessa.

      Kerran vuodessa kirjotan Jyväskylään Kelan opintotuen takaisinmaksuyksikköön vapaamuotoisen kirjeen, jossa kerron rahatilanteeni ja tarjoan summaa, jolla maksan lainaa takaisin.

      Ai niin, sitä ennen kun aloin maksamaan kelalle takaisin, laittoi kela lainani ulosottoon, Ulosottomies yritti periä satunnaista palkkatuloistani lainaa välillä, mutta huonoin tuloksin.
      Sitten kun menin vakituisemmin töihin, tein itse sopimuksen kelan kanssa suoraan. En viittinyt maksaa ulosottomiehen kautta, kun tulee vaan turhaa maksettua kuluja sitten sillekin.

      Opintolainan maksamatta jättämisestä ei mennyt luottikset, mutta siitä omasta vanhasta pankistani en tietenkään ikinä tulee enää luottoa saamaan.

      Neuvoni on tämä: jätä pankille maksamatta ja koko laina pystyyn. Etsi töitä ja ala sitten maksamaan kelalle suoraan kun olet saanut tulot ja elämän vähän vakaamalle malille. Näin se menee ja näin mun tuttavapiirissä ja vanhojen opiskelukarvereiden joukossa on moni tehnyt.

      • Luottotiedoista..

        "Opintolainan maksamatta jättämisestä ei mennyt luottikset,"

        Kerrot, että opintolaina oli mennyt ulosottoon, mutta silti ei tullut merkintää luottotietoihin.
        Omituista???

        Koska Kelan sivuille nimen omaan sanotaan, että jos opintolaina menee ulosottoon, niin siitä tulee aina merkintä luottotietoihin.
        Siinä tapauksessa, että maksusopimus tehdään Kelan kanssa ENNEN kuin Kela laittaa sen ulosottoon, merkintää ei tule.

        Tuossa linkki aiheeseen Vantaan sivuilta:

        http://www.vantaa.fi/i_perusdokumentti.asp?path=1;135;137;34201;34567;34622;35723


      • Järkimies75

        ei kyllä kannattaisi neuvoa ketään.

        Oiva esimerkki siitä miten asiat hoidetaan päin p:tä. "Jätä kirjeet avaamatta", "älä ota yhteyttä pankkiin", "huijaa ulosottomiestä". Juuri tällaiset tyypit päätyvät korviaan myöten velkoihin.

        Alkuperäiselle kirjoittajalle : soita pankkiin. Olet lainannut heiltä rahaa ja velvollisuutesi on maksaa se takaisin - mutta samaan aikaan olet heille asiakas, jolla saattaa olla tulevaisuudessa asuntolaina, sijoituksia, eläkevakuutus, ym. Luultavasti pankki mielellään neuvottelee opintolainasi takaisinmaksusta, kun vain osoitat että olet halukas hoitamaan asiat.


      • opiskelija30v

        Ei sitten käynyt mielessä, että olisit ottanut yhteyttä suoraan pankkiin ja neuvotellut pankin kanssa, minkä verran pystyt takaisin maksamaan kuukaudessa?????? Omalla toiminnallasi tuhlasit monen ihmisen aikaa ja aiheutit turhautumista. Levitit pahaa mieltä.

        Olen itse ollut aiemmin töissä luottokorttilainojen hoitajana. Voin vannoa, että lainan antajalla on aina halu päästä sopimukseen lainan saajan kanssa takaisinmaksusta. Se ei ole kenenkään etu, että laina jää takaajan maksettavaksi. Kun valtio maksoi lainasi, se oli siivu pois valtion rahoista, joita voisi käyttää johonkin hyödyllisempään.

        Säälittävää vastuun pakoilua. Hyvä että nyt maksat edes jotain, mutta tyylisi hoitaa raha-asioitasi on aivan älyvapaa.


      • aloittaja.
        Järkimies75 kirjoitti:

        ei kyllä kannattaisi neuvoa ketään.

        Oiva esimerkki siitä miten asiat hoidetaan päin p:tä. "Jätä kirjeet avaamatta", "älä ota yhteyttä pankkiin", "huijaa ulosottomiestä". Juuri tällaiset tyypit päätyvät korviaan myöten velkoihin.

        Alkuperäiselle kirjoittajalle : soita pankkiin. Olet lainannut heiltä rahaa ja velvollisuutesi on maksaa se takaisin - mutta samaan aikaan olet heille asiakas, jolla saattaa olla tulevaisuudessa asuntolaina, sijoituksia, eläkevakuutus, ym. Luultavasti pankki mielellään neuvottelee opintolainasi takaisinmaksusta, kun vain osoitat että olet halukas hoitamaan asiat.

        "Olet lainannut heiltä rahaa ja velvollisuutesi on maksaa se takaisin"

        No ihanko totta!

        " - mutta samaan aikaan olet heille asiakas, jolla saattaa olla tulevaisuudessa asuntolaina, sijoituksia, eläkevakuutus, ym. Luultavasti pankki mielellään neuvottelee opintolainasi takaisinmaksusta, kun vain osoitat että olet halukas hoitamaan asiat."

        Minulla ei tule koskaan olemaan asuntolainaa, ei tule olemaan sijoituksia, ei tule olemaan eläkevakuutuksia ei yhtikäs mitään. Minä kuule kuulun niihin ihmisiin jotka tulevat kituuttamaan köyhyysrajojen alapuolella koko elämänsä alusta loppuun asti. Todennäköisesti päädyn sillan alle teidän kaikkien iloksi ja riemuksi. Muistakaahan sitten räkäistä silmille kun törmätään.


      • aloittaja.
        opiskelija30v kirjoitti:

        Ei sitten käynyt mielessä, että olisit ottanut yhteyttä suoraan pankkiin ja neuvotellut pankin kanssa, minkä verran pystyt takaisin maksamaan kuukaudessa?????? Omalla toiminnallasi tuhlasit monen ihmisen aikaa ja aiheutit turhautumista. Levitit pahaa mieltä.

        Olen itse ollut aiemmin töissä luottokorttilainojen hoitajana. Voin vannoa, että lainan antajalla on aina halu päästä sopimukseen lainan saajan kanssa takaisinmaksusta. Se ei ole kenenkään etu, että laina jää takaajan maksettavaksi. Kun valtio maksoi lainasi, se oli siivu pois valtion rahoista, joita voisi käyttää johonkin hyödyllisempään.

        Säälittävää vastuun pakoilua. Hyvä että nyt maksat edes jotain, mutta tyylisi hoitaa raha-asioitasi on aivan älyvapaa.

        "Olen itse ollut aiemmin töissä luottokorttilainojen hoitajana. "

        Arvaas missä mä oon ollut töissä? No jaa tuskin haluat tietää...


      • aloittaja.
        opiskelija30v kirjoitti:

        Ei sitten käynyt mielessä, että olisit ottanut yhteyttä suoraan pankkiin ja neuvotellut pankin kanssa, minkä verran pystyt takaisin maksamaan kuukaudessa?????? Omalla toiminnallasi tuhlasit monen ihmisen aikaa ja aiheutit turhautumista. Levitit pahaa mieltä.

        Olen itse ollut aiemmin töissä luottokorttilainojen hoitajana. Voin vannoa, että lainan antajalla on aina halu päästä sopimukseen lainan saajan kanssa takaisinmaksusta. Se ei ole kenenkään etu, että laina jää takaajan maksettavaksi. Kun valtio maksoi lainasi, se oli siivu pois valtion rahoista, joita voisi käyttää johonkin hyödyllisempään.

        Säälittävää vastuun pakoilua. Hyvä että nyt maksat edes jotain, mutta tyylisi hoitaa raha-asioitasi on aivan älyvapaa.

        "Omalla toiminnallasi tuhlasit monen ihmisen aikaa ja aiheutit turhautumista. Levitit pahaa mieltä."

        Millä toiminnalla? Kenen aikaa tuhlasin ja miten? Mitä helvettiä sinä selität?


      • sillipää
        Luottotiedoista.. kirjoitti:

        "Opintolainan maksamatta jättämisestä ei mennyt luottikset,"

        Kerrot, että opintolaina oli mennyt ulosottoon, mutta silti ei tullut merkintää luottotietoihin.
        Omituista???

        Koska Kelan sivuille nimen omaan sanotaan, että jos opintolaina menee ulosottoon, niin siitä tulee aina merkintä luottotietoihin.
        Siinä tapauksessa, että maksusopimus tehdään Kelan kanssa ENNEN kuin Kela laittaa sen ulosottoon, merkintää ei tule.

        Tuossa linkki aiheeseen Vantaan sivuilta:

        http://www.vantaa.fi/i_perusdokumentti.asp?path=1;135;137;34201;34567;34622;35723

        Ehkä tuossa on tullut sekaannus. Jos jättää lainat maksamatta pankille, mutta sopii kelan kanssa maksuaikatalulusta, luottotiedot eivät mene.


      • Neuvotellen eteenpäi
        sillipää kirjoitti:

        Ehkä tuossa on tullut sekaannus. Jos jättää lainat maksamatta pankille, mutta sopii kelan kanssa maksuaikatalulusta, luottotiedot eivät mene.

        Edellyttäen että on valtion takaama opintolaina. Valtio maksaa pankille ja sitten olet valtiolle eli Kelalle velkaa. Ei Kelakaan niitä unohda, vaan haluaa omansa pois, joten maksusuunnitelma on hyvä olla olemassa. Kela tosin on tietääkseni joustavampi kuin pankit. Kannattaa olla yhteyksissä pankkiin sekä Kelaan.


      • bangg
        aloittaja. kirjoitti:

        "Olet lainannut heiltä rahaa ja velvollisuutesi on maksaa se takaisin"

        No ihanko totta!

        " - mutta samaan aikaan olet heille asiakas, jolla saattaa olla tulevaisuudessa asuntolaina, sijoituksia, eläkevakuutus, ym. Luultavasti pankki mielellään neuvottelee opintolainasi takaisinmaksusta, kun vain osoitat että olet halukas hoitamaan asiat."

        Minulla ei tule koskaan olemaan asuntolainaa, ei tule olemaan sijoituksia, ei tule olemaan eläkevakuutuksia ei yhtikäs mitään. Minä kuule kuulun niihin ihmisiin jotka tulevat kituuttamaan köyhyysrajojen alapuolella koko elämänsä alusta loppuun asti. Todennäköisesti päädyn sillan alle teidän kaikkien iloksi ja riemuksi. Muistakaahan sitten räkäistä silmille kun törmätään.

        Tolla asenteella joudatkin joutumaan sinne sillan alle.


      • pohjasakkaudeus
        bangg kirjoitti:

        Tolla asenteella joudatkin joutumaan sinne sillan alle.

        Miksi te kunnon ihmiset ette ota asetta käteen ja ala tappamaan köyhiä ja työttömiä?

        Minua ihmetyttää suuresti se että te kunnon kansalaiset olette aina niin toimeliaita ettekä köyhien tavoin jää ruikuttamaan, mutta yhdessä asiassa te ruikutatte, ja se on työttömien olemassaolo.

        Jos ne köyhät ja työttömät ovat tosiaan niin suuri taakka teille kunnonkansalaisille, niin miksi te ette tee asialle mitään?

        Miksi te ette tartu aseisiin ja ala tappamaan työttömiä? Sillähän niistä "loisista" pääsee kaikkein helpointen eroon, vai mitä?

        Vai onko tuo teidän "reipas tekemisen meininki" tosiaan vain pelkkää silmänlumetta ja teatteria silloin kun tosipaikka koittaa?

        On ihan naurettavaa itkeä jostain työttömistä kun jo tiedetään se tosiasia että köyhistä pääsee eroon vain tappamalla. Ase käteen ja töihin, mars!


    • Rstpk

      Itse sain pankista tiukassa elämäntilanteessa lainan lyhennysvapaata parisen vuotta. Tällöin maksat vain lainan korkoja lyhennysvapaalla ajalla.

      • Pikkujättiläinen

        Yksi keino olisi mennä töihin ja lopettaa ruikutus oikeutetuista maksuvaatimuksista. Niin minä lainani maksoin.


      • Lebbä

        Sama meikäläisellä.
        Laitoin pankkiin viestin nettipankin kautta ja niille sopi hyvin, että makselen pari vuotta vain korkoja (jotka erääntyvät kesäkuussa ja joulukuussa tai jotain) ja niihinkin saa avustusta kelalta, jos on opiskelija.

        Nyt oon töissä ja maksan 70e/kk lainanlyhennyksiä ja pankille se oli ok, vielä on kolmisen tonnia maksamatta, mutta laina lyhenee koko ajan ja minä sekä pankki ollaan ihan tyytyväisiä :)
        Toki voisin lyhentää enemmänkin kuukaudessa :s


      • aloittaja.
        Pikkujättiläinen kirjoitti:

        Yksi keino olisi mennä töihin ja lopettaa ruikutus oikeutetuista maksuvaatimuksista. Niin minä lainani maksoin.

        Miten sinä selität satojen tuhansien työttömyyden työvoimapulan aikana?

        Johtuuko se siitä, että suomessa on satojatuhansia laiskoja ihmisiä jotka eivät halua tehdä työtä?

        On se perkele millaista ruikutusta ja nau'untaa yksi helvetin neutraali käytännön asiaan liittyvä kysymys saa aikaiseksi!


      • 37
        Lebbä kirjoitti:

        Sama meikäläisellä.
        Laitoin pankkiin viestin nettipankin kautta ja niille sopi hyvin, että makselen pari vuotta vain korkoja (jotka erääntyvät kesäkuussa ja joulukuussa tai jotain) ja niihinkin saa avustusta kelalta, jos on opiskelija.

        Nyt oon töissä ja maksan 70e/kk lainanlyhennyksiä ja pankille se oli ok, vielä on kolmisen tonnia maksamatta, mutta laina lyhenee koko ajan ja minä sekä pankki ollaan ihan tyytyväisiä :)
        Toki voisin lyhentää enemmänkin kuukaudessa :s

        Sama homma, makselin pelkät korot maksoin pari vuotta. Sitten kun vihdoin työelämään pääsin, ei kestänyt kauankaan että sai lainat makseltua pois. Tsemppiä.


    • KOPOTI KOPOTI

      KAKSI VUOTTA ET SIIS OLE HALUNNUT OTTAA MITÄÄN TÖITÄ.MULLA ON KAKSI LASTA JOTKA TEKEE KUMPIKIN KAHTA TYÖTÄ,RYHDISTÄYDY VÄHÄN ÄLÄKÄ VALITA.

      • kaikenlaisia sitä on

        Ensinnäkään, sitä Caps lockia ei tarvitse raiskata, pienilläkin kirjaimilla kirjoitettu teksti kyllä näkyy myös. Ja siksi toisekseen, vaikka lapsesi tekisivät viittä eri työtä, niin sillä ei ole mitään tekemistä aloittajan kanssa. Katsos kun tilanteet voivat olla eri ihmisten välillä erilaiset, joten nuo "ryhdistäydy vähän" -jutut ovat suhteellisen turhaa soopaa.


      • aloittaja.

        Anteeksi, ed. viesti oli caps lock- raiskaajalle.

        Anteeksi vain. Anteeksi että olen olemassa. Nöyrin anteeksipyyntöni. Anteeksi että kysyin opintolainakysymykseni. Ei olisi pitänyt. Olisi pitänyt arvata että oksennusta ja paskaa tulee niskaan. Anteeksi. Nöyrin anteeksipyyntöni. Anteeksi.


    • wiuhti777

      Lainan lyhennys alkaa yleensä parin vuoden jälkeen siitä kun opinnot päättyy.. Jos jatkat opiskelua niin lainan lyhennys siirtyy taas muutamalla vuodella eteenpäin.

      Käyhän pankissa ja neuvottele asiasta kasvotusten. Toki pankki laittaa ne paperit tulemaan automaattisesti, eikä mieti mikä tilanne lainanottajalla mahtaa olla.


      Toivottavasti saat neuvoteltua itsellesi sopivat lyhennykset. Ýksi vaihtoehto on mennä opiskelemaan lisää..Oppisopimus??? saisit samalla ihan palkkaa.

      • Atsalea34

        Ottaisitko sinä oppimisopimuspaikalle ihmisen, joka riuhtoo itsesäälissä tuohon tyyliin kuin aloittaja? Minä en ainakaan.


      • pohjasakkaudeus
        Atsalea34 kirjoitti:

        Ottaisitko sinä oppimisopimuspaikalle ihmisen, joka riuhtoo itsesäälissä tuohon tyyliin kuin aloittaja? Minä en ainakaan.

        No jos tuo on asenteesi, niin silloin on aika turha lässyttää jostain töihin menemisestä.

        Ole sinä se parempi mies ja tartu aseeseen. Tapa ylimääräiset "loiset" jos ne sinun elämääsi noin pahasti hankaloittaa.


    • Koita neuvotella opintotukikeskuksen kanssa sillä jos saisit aikaan sopimuksen takaisinmaksusta esim: korot toistaiseksi ja lyhennykset sitten kun saat taloutesi kuntoon. Jos et tee tätä niin seuraa ulosotto, luottohäiriömerkintä eli siirryt käteistalouteen silloin ei ole joustoa eikä palveluja, maksuvelvollisuus säilyy ainakin 15 vuotta. Ton takia ei kannata menettää luottokelpoisuutta sillä silloin elämä menee todella vaikeaksi, et tod.näk esim saa vuokra-asuntoa saati sit lainaa mistään. Neuvottele kaiva rahat.

    • opiskelu ilmaista

      Laina on LAINAA ja se on aina maksettava takaisin.
      Koita nyt hyvä ihminen löytää jotain töitä, edes osa-aikaista.
      Mene käymään pankissa ja sovi lainan takaisinmaksusta. Aloita vaikka maksamalla 20e/kk, se ei ole paljon, mutta edes alku.
      Typerintä on roikkua sosiaaliluukulla ja antaa lainojen mennä ulosottoon, sillä pilaat tulevaisuutesi pitkäksi aikaan ja saat maksuhäiriömerkinnän.

      Ota käyttöön tilikirja, merkkaa sinne kaikki pakolliset menot ja mieti, missä voisit säästää ja miten hankkia lisää tuloja.

      • osa-aikatyö

        ei ainakaan kannata, sillä jos tienää yli 300 euroa kuukaudessa, se ei pelkästään vaikuta työmarkkinatukeen, vaan myös asumistukeen, joka tulee ylläripommina aina seuraavan vuoden alussa, jolloin joutuu maksamaan Kelalle takaisin liikaa annettua asumistukea tai muuten asumistuki laskee niin paljon, ettei vuokraa pysty maksamaan, varsinkin jos osa-aikatyö on epämääräistä ja tulot vaihtelevat kuukausittain. Tiedän vaikka kuinka monta henkilöä, jotka on tähän ansaan astuneet, itseni mukaanlukien. Vitun hyvin on Suomessa työelämä järjestetty. Osa-aikatyöllä ei siis saavuta yhtään mitään, pikemmin ajaa itsensä kuseen. Se on ihan sama, elääkö köyhyysrajalla työmarkkinatuella vai osa-aikatyöllä. Tottakai viisaampaa jäädä kotiin..... muutenkin työelämässä on ällöttävä ilmapiiri. Se on joko vakituinen kokopäivätyö tai ei mitään. Ainakin jos yksin elää jolloin ei voi tulojaan ja menojaan jakaa toisen kanssa.


      • aloittaja.
        osa-aikatyö kirjoitti:

        ei ainakaan kannata, sillä jos tienää yli 300 euroa kuukaudessa, se ei pelkästään vaikuta työmarkkinatukeen, vaan myös asumistukeen, joka tulee ylläripommina aina seuraavan vuoden alussa, jolloin joutuu maksamaan Kelalle takaisin liikaa annettua asumistukea tai muuten asumistuki laskee niin paljon, ettei vuokraa pysty maksamaan, varsinkin jos osa-aikatyö on epämääräistä ja tulot vaihtelevat kuukausittain. Tiedän vaikka kuinka monta henkilöä, jotka on tähän ansaan astuneet, itseni mukaanlukien. Vitun hyvin on Suomessa työelämä järjestetty. Osa-aikatyöllä ei siis saavuta yhtään mitään, pikemmin ajaa itsensä kuseen. Se on ihan sama, elääkö köyhyysrajalla työmarkkinatuella vai osa-aikatyöllä. Tottakai viisaampaa jäädä kotiin..... muutenkin työelämässä on ällöttävä ilmapiiri. Se on joko vakituinen kokopäivätyö tai ei mitään. Ainakin jos yksin elää jolloin ei voi tulojaan ja menojaan jakaa toisen kanssa.

        Jos ihminen, joka ei ole synytnyt kultalusikka suussa, yrittää suomessa tätä nykyä jotain, mitä tahansa, se kostautuu. Elämä on kuin juoksuhiekka, teet yhdenkin liikkeen johonkin suuntaan pyrkiessäsi juoksuhiekasta pois, huomaat vajoavasi vain syvemmälle. Jos haluaa olla hukkumatta, pitää pysyä paikallaan hiljaa, liikkumatta, tekemättä yhtäkään siirtoa mihinkään suuntaan.

        Niin se on. Jokainen näistä törkimyksistä, jotka tähän ketjuun ovat kirjoittaneet jostakin työnteon autuaaksitekevästä voimasta, on kultalusikkaosastoa. Kultalusikkaosasto ei tarkoita herliniksi syntymistä, vaan sitä, että tietty perusturva, peruspohja on aina ollut elämässä kunnossa näillä ihmisillä.

        Joten turpa kiinni vitun aivokääpiöt. Jos neutraaliin kysymykseen, johon ei liittynyt minkäänlaista valitusta tai ruikututsta, ei osata vastata asiallisesti ja neutraalisti, pitäisi ymmärtää olla vastaamatta ollenkaan.

        Te moralisoijapaskiaiset levitätte pahoinvointia ympäristöönne kuin ruttoa. Olette ympäristösaasteita, jotka pitäisi siivota pois tästä yhteiskunnasta.


      • sadfsdf
        aloittaja. kirjoitti:

        Jos ihminen, joka ei ole synytnyt kultalusikka suussa, yrittää suomessa tätä nykyä jotain, mitä tahansa, se kostautuu. Elämä on kuin juoksuhiekka, teet yhdenkin liikkeen johonkin suuntaan pyrkiessäsi juoksuhiekasta pois, huomaat vajoavasi vain syvemmälle. Jos haluaa olla hukkumatta, pitää pysyä paikallaan hiljaa, liikkumatta, tekemättä yhtäkään siirtoa mihinkään suuntaan.

        Niin se on. Jokainen näistä törkimyksistä, jotka tähän ketjuun ovat kirjoittaneet jostakin työnteon autuaaksitekevästä voimasta, on kultalusikkaosastoa. Kultalusikkaosasto ei tarkoita herliniksi syntymistä, vaan sitä, että tietty perusturva, peruspohja on aina ollut elämässä kunnossa näillä ihmisillä.

        Joten turpa kiinni vitun aivokääpiöt. Jos neutraaliin kysymykseen, johon ei liittynyt minkäänlaista valitusta tai ruikututsta, ei osata vastata asiallisesti ja neutraalisti, pitäisi ymmärtää olla vastaamatta ollenkaan.

        Te moralisoijapaskiaiset levitätte pahoinvointia ympäristöönne kuin ruttoa. Olette ympäristösaasteita, jotka pitäisi siivota pois tästä yhteiskunnasta.

        Hei ympäristösaaste eli aloittaja. Koita nyt kestää se, että olet itse syntynyt alumiinilusikka poikittain perseessä.


      • aloittaja.
        sadfsdf kirjoitti:

        Hei ympäristösaaste eli aloittaja. Koita nyt kestää se, että olet itse syntynyt alumiinilusikka poikittain perseessä.

        Juu ja meitä alumiinilusikka perseessä syntyneitä on tässä maailmassa enemmän kuin teitä kultalusikoita.

        Enemmän. ;)

        Kannattaa siis tarkkailla asennemaailmaansa. Kunhan tarpeeksi kauan jatkatte paskanjauhantaanne saatamme hetkenä minä hyvänsä tulla paskantamaan alumiinilusikkamme teidän niskaanne, kultalusikat. Jatkakaa samaan maalliin... ja eläkää sitten seurausten kanssa.


      • Aluminium rektum
        aloittaja. kirjoitti:

        Juu ja meitä alumiinilusikka perseessä syntyneitä on tässä maailmassa enemmän kuin teitä kultalusikoita.

        Enemmän. ;)

        Kannattaa siis tarkkailla asennemaailmaansa. Kunhan tarpeeksi kauan jatkatte paskanjauhantaanne saatamme hetkenä minä hyvänsä tulla paskantamaan alumiinilusikkamme teidän niskaanne, kultalusikat. Jatkakaa samaan maalliin... ja eläkää sitten seurausten kanssa.

        Juuri näin. "They got the guns but we got the numbers..." :)


      • Järkimies75
        Aluminium rektum kirjoitti:

        Juuri näin. "They got the guns but we got the numbers..." :)

        Siis että minä käyn töissä, valtio nappaa minun ansaitsemastani palkasta mukavan potin ja siirtää sen vastikkeetta ihmisille jotka eivät vaivaudu edes hakemaan töitä, ja sitten nämä ihmiset tulevat kakkaamaan minun niskaani?

        Voisi pitää mielessä, että ilman meitä kultalusikoita (siis 90% suomalaista) teillä ei olisi minkäänlaisia tukia. Niin, se kakku ei synny itsestään. Peräkamarin kommarien mielestä homma toimii niin, että hyvinvoinnin kakku syntyy itsestään, ja on väärin jos kaikkien pala ei ole yhtä suuri. Tosielämässä on niin, että jos leipurit eivät saa yhtään sen enempää kuin laiskoittelijat, pian ei ole kakkua. Siinä ei auta iskulauseet kun ei ole mistä jakaa.


      • Aluminium rektum
        Järkimies75 kirjoitti:

        Siis että minä käyn töissä, valtio nappaa minun ansaitsemastani palkasta mukavan potin ja siirtää sen vastikkeetta ihmisille jotka eivät vaivaudu edes hakemaan töitä, ja sitten nämä ihmiset tulevat kakkaamaan minun niskaani?

        Voisi pitää mielessä, että ilman meitä kultalusikoita (siis 90% suomalaista) teillä ei olisi minkäänlaisia tukia. Niin, se kakku ei synny itsestään. Peräkamarin kommarien mielestä homma toimii niin, että hyvinvoinnin kakku syntyy itsestään, ja on väärin jos kaikkien pala ei ole yhtä suuri. Tosielämässä on niin, että jos leipurit eivät saa yhtään sen enempää kuin laiskoittelijat, pian ei ole kakkua. Siinä ei auta iskulauseet kun ei ole mistä jakaa.

        Lainaus ei ollut mikään iskulause. Vaan toteamus, joka nyt vaan ei ehkä ihan kaikille aukene. Harmi.


    • you_own_friend76

      Jos asut yksityisellä tai kaupungin vuokra- asunnossa, niin noston verran yleensä pitäisi KELA:n antaa lisää vuokratukea. älä anna periksi!!!

    • djhdjhdhj

      minulla kävi sama juttu. Tulen toimeen asumistuella ja työmarkkinatuella, menoni on pienet. En siis ravaa sossun luukulla turhaan. Sain korkolaskun ja oli pakko hakea apua sossusta ja sen sai ilman ongelmia rehellisesti tilanteen kertoen.

      • niinettä suuskii

        Mulla oli sama tilanne. Menin töihin, maksoin lainan ja ostin asunnonkin. Toki olisin voinut jäädä aloilleni ja yrittää tuilla. Huvittavaa ja kuvaavaa tuo, kuinka aloittaja hyökkää työtä ehdottavien kimppuun. Eikä siihen kultalusikkaa tarvita siihen töihin menemiseen. Eihän sen tarvi aluksi olla oman alan töitä, mutta kyllä se vaan auttaa työnhaussa sitten, kun työnantaja huomaa että tämähän liikkuu muutenkin kuin komennettaessa.


      • aloittaja.
        niinettä suuskii kirjoitti:

        Mulla oli sama tilanne. Menin töihin, maksoin lainan ja ostin asunnonkin. Toki olisin voinut jäädä aloilleni ja yrittää tuilla. Huvittavaa ja kuvaavaa tuo, kuinka aloittaja hyökkää työtä ehdottavien kimppuun. Eikä siihen kultalusikkaa tarvita siihen töihin menemiseen. Eihän sen tarvi aluksi olla oman alan töitä, mutta kyllä se vaan auttaa työnhaussa sitten, kun työnantaja huomaa että tämähän liikkuu muutenkin kuin komennettaessa.

        Kultalusikka suussa elävien hemmoteltujen kakaroiden maailmassa töihin vain MENNÄÄN 2000- luvun suomessa.

        Minun maailmassani sinne pitää päästä.

        Ymmärrätkö sinä näiden kahden eroa?

        Ja siihen maailmaan pääsy esteenä, missä työn tekeminen on kannattavaa, on monta asennevammaista mulkkua, kato. Se, että sinua ja kultalusikkakumppaneitasi on hemmoteltu kannattavalla ansiotyöllä aikana jolloin suomessa on massiivinen työttömyysongelma, ei OLE teidän omaa ansiotanne. Siihen vaikuttaa monet muutkin asiat kuin se mitä itse tekee.

        Minä olen ahkeruudestani, tunnolllisuudestani ja rehellisyydestäni kiitelty ihminen. Minun ahkeruuteni, rehelllisyyteni ja tunnollisuuteni on olut asia jolla olen ainoastaan onnistunut ampumaan itseäni jalkaan. Luuletko sinä saatanan paska, että se takaa jotain? Ainoa joka minun ahkeruudestani, tunnollisuudestani ja rehellisyydestäni on hyötynyt, on hyväksikäyttäjätyönantajat ja sosiaalipummiyrittäjät. Minun ahkeruudellani, rehellisyydelläni, minun TYÖLLÄNI on hyötynyt aina joku muu kuin minä itse.

        Sinulla on kaikki hyvin. Olet onnekkaassa asemassa. Sinulla on ollut mahdollisuus maksaa lainat takaisin, ostaa asunto, elää. Ja sinulle on ongelma se että jollain muulla menee huonosti?? Mikset sä vain elä sitä mahtavaa omaa elämääsi tyytyväisenä? Mitä helvettiä sinä pyröit nettipalstoilla vittuilemassa ihmisille jotka eivät ole yhtä onnekkaita kuin sinä?

        Jos sinä kuvittelet, että suomi on maa jossa kaikilla on samat mahdollisuudet, ja sama pohja elämään, mietippä uudelleen. Avaa ne saatanan itsekkäät rähmäiset silmäsi, laita aivot ON asentoon.


      • Viestintuoja.
        aloittaja. kirjoitti:

        Kultalusikka suussa elävien hemmoteltujen kakaroiden maailmassa töihin vain MENNÄÄN 2000- luvun suomessa.

        Minun maailmassani sinne pitää päästä.

        Ymmärrätkö sinä näiden kahden eroa?

        Ja siihen maailmaan pääsy esteenä, missä työn tekeminen on kannattavaa, on monta asennevammaista mulkkua, kato. Se, että sinua ja kultalusikkakumppaneitasi on hemmoteltu kannattavalla ansiotyöllä aikana jolloin suomessa on massiivinen työttömyysongelma, ei OLE teidän omaa ansiotanne. Siihen vaikuttaa monet muutkin asiat kuin se mitä itse tekee.

        Minä olen ahkeruudestani, tunnolllisuudestani ja rehellisyydestäni kiitelty ihminen. Minun ahkeruuteni, rehelllisyyteni ja tunnollisuuteni on olut asia jolla olen ainoastaan onnistunut ampumaan itseäni jalkaan. Luuletko sinä saatanan paska, että se takaa jotain? Ainoa joka minun ahkeruudestani, tunnollisuudestani ja rehellisyydestäni on hyötynyt, on hyväksikäyttäjätyönantajat ja sosiaalipummiyrittäjät. Minun ahkeruudellani, rehellisyydelläni, minun TYÖLLÄNI on hyötynyt aina joku muu kuin minä itse.

        Sinulla on kaikki hyvin. Olet onnekkaassa asemassa. Sinulla on ollut mahdollisuus maksaa lainat takaisin, ostaa asunto, elää. Ja sinulle on ongelma se että jollain muulla menee huonosti?? Mikset sä vain elä sitä mahtavaa omaa elämääsi tyytyväisenä? Mitä helvettiä sinä pyröit nettipalstoilla vittuilemassa ihmisille jotka eivät ole yhtä onnekkaita kuin sinä?

        Jos sinä kuvittelet, että suomi on maa jossa kaikilla on samat mahdollisuudet, ja sama pohja elämään, mietippä uudelleen. Avaa ne saatanan itsekkäät rähmäiset silmäsi, laita aivot ON asentoon.

        Älä käy riidan polulle, vaan luota siihen, että olet hyvä omana itsenäsi.
        Kamppailusi on nähty ja tulet vielä iloitsemaan. Asiat järjestyvät. =)

        Aurinkoista kesää kaikille!


      • Järkimies75
        aloittaja. kirjoitti:

        Kultalusikka suussa elävien hemmoteltujen kakaroiden maailmassa töihin vain MENNÄÄN 2000- luvun suomessa.

        Minun maailmassani sinne pitää päästä.

        Ymmärrätkö sinä näiden kahden eroa?

        Ja siihen maailmaan pääsy esteenä, missä työn tekeminen on kannattavaa, on monta asennevammaista mulkkua, kato. Se, että sinua ja kultalusikkakumppaneitasi on hemmoteltu kannattavalla ansiotyöllä aikana jolloin suomessa on massiivinen työttömyysongelma, ei OLE teidän omaa ansiotanne. Siihen vaikuttaa monet muutkin asiat kuin se mitä itse tekee.

        Minä olen ahkeruudestani, tunnolllisuudestani ja rehellisyydestäni kiitelty ihminen. Minun ahkeruuteni, rehelllisyyteni ja tunnollisuuteni on olut asia jolla olen ainoastaan onnistunut ampumaan itseäni jalkaan. Luuletko sinä saatanan paska, että se takaa jotain? Ainoa joka minun ahkeruudestani, tunnollisuudestani ja rehellisyydestäni on hyötynyt, on hyväksikäyttäjätyönantajat ja sosiaalipummiyrittäjät. Minun ahkeruudellani, rehellisyydelläni, minun TYÖLLÄNI on hyötynyt aina joku muu kuin minä itse.

        Sinulla on kaikki hyvin. Olet onnekkaassa asemassa. Sinulla on ollut mahdollisuus maksaa lainat takaisin, ostaa asunto, elää. Ja sinulle on ongelma se että jollain muulla menee huonosti?? Mikset sä vain elä sitä mahtavaa omaa elämääsi tyytyväisenä? Mitä helvettiä sinä pyröit nettipalstoilla vittuilemassa ihmisille jotka eivät ole yhtä onnekkaita kuin sinä?

        Jos sinä kuvittelet, että suomi on maa jossa kaikilla on samat mahdollisuudet, ja sama pohja elämään, mietippä uudelleen. Avaa ne saatanan itsekkäät rähmäiset silmäsi, laita aivot ON asentoon.

        Lopetit? No niin, hyvä. Kyllä sitä itkuvirttä saikin lueskella ihan riittämiin.

        Tuo rutina kultalusikka suussa syntyneistä on vanha juttu. Juu, olisihan se mukavaa kun voisi jättää opinnot kesken, tallustella työhaastatteluun naama nyrpeänä miettien kuinka työnantajat on ilkeitä riistäjiä, ja silti saada leppoisan duunin 3 000 euroa kuussa.

        Sun on korkea aika ottaa itseäsi niskasta kiinni ja hyväksyä se ettei moista fantasiamaailmaa ole olemassa. Totta helvetissä ne kivat duunit menee ihmisille jotka on käyneet koulut loppuun, ja joilla on positiivinen asenne työntekoon. Näistä muutama promille on kultalusikka suussa syntyneitä ja töissä isin firmassa.

        Ja kuka sinä olet valittamaan "sosiaalipummiyrittäjistä"? Menestyneet yrittäjät maksavat sinunkin sosiaalituet. Ne joilla on mennyt huonommin maksavat itse satojen tuhansien velat. He sentään uskalsivat yrittää, toisin kuin kaiken maailman valittajat.

        Sun suurin ongelma ei ole koulun kesken jättäminen tai edes työkokemuksen puute, vaan asenne. Uskottelet itsellesi että kaikki on kiinni onnesta, ja kaikki joilla menee hyvin on täysiä p****ja. Oikeasti varmasti hiffaat ettei asia ole näin. Tositarina: puhuin eilen kaverin kanssa joka toimii nykyään kaupan alalla johtotehtävissä. Arvaatkos mistä heppu aloitti? Kaupan kassalta. 90-luvun laman aikana ei ollut koulutusta vastaavia töitä tarjolla. Ei ollut suhteita, puhumattakaan rikkaista vanhemmista. Mutta kaveri haki mitä vain työtä, ja lopulta tärppäsi. Päätti sitten tehdä työnsä 110-prosenttisesti. Eipä siinä kauaa vienyt kun omistaja huomasi millainen motivaatio nuorella kaverilla oli. Siitä sitten esimieheksi, osastopäälliköksi, jne. Vapaa-aikanaan opiskeli kaikkea mitä niissä johtohommissa tarvittaisiin, ja suorittipa vielä tutkinnonkin. Tämmöiset kaverit pärjää aina, näin se vaan on.

        Siinä sulle opiksi. Huomenna alat etsimään töitä: ruokakaupat, postit, markkinointifirmat, ym palkkaa väkeä. Samalla opiskelet ja pidät itsesi ajan tasalla. Tai jos kerran yrittäminen on niin helppoa, pistät oman firman pystyyn. Ihan miten vain, kunhan teet mitä teet sata lasissa. Lupaan että 5-10 vuoden päästä asiat on ihan toisella tolalla.

        Tai sitten voit jäädä kotiin itkemään. Omapa on valintasi.


      • opiskelija,
        aloittaja. kirjoitti:

        Kultalusikka suussa elävien hemmoteltujen kakaroiden maailmassa töihin vain MENNÄÄN 2000- luvun suomessa.

        Minun maailmassani sinne pitää päästä.

        Ymmärrätkö sinä näiden kahden eroa?

        Ja siihen maailmaan pääsy esteenä, missä työn tekeminen on kannattavaa, on monta asennevammaista mulkkua, kato. Se, että sinua ja kultalusikkakumppaneitasi on hemmoteltu kannattavalla ansiotyöllä aikana jolloin suomessa on massiivinen työttömyysongelma, ei OLE teidän omaa ansiotanne. Siihen vaikuttaa monet muutkin asiat kuin se mitä itse tekee.

        Minä olen ahkeruudestani, tunnolllisuudestani ja rehellisyydestäni kiitelty ihminen. Minun ahkeruuteni, rehelllisyyteni ja tunnollisuuteni on olut asia jolla olen ainoastaan onnistunut ampumaan itseäni jalkaan. Luuletko sinä saatanan paska, että se takaa jotain? Ainoa joka minun ahkeruudestani, tunnollisuudestani ja rehellisyydestäni on hyötynyt, on hyväksikäyttäjätyönantajat ja sosiaalipummiyrittäjät. Minun ahkeruudellani, rehellisyydelläni, minun TYÖLLÄNI on hyötynyt aina joku muu kuin minä itse.

        Sinulla on kaikki hyvin. Olet onnekkaassa asemassa. Sinulla on ollut mahdollisuus maksaa lainat takaisin, ostaa asunto, elää. Ja sinulle on ongelma se että jollain muulla menee huonosti?? Mikset sä vain elä sitä mahtavaa omaa elämääsi tyytyväisenä? Mitä helvettiä sinä pyröit nettipalstoilla vittuilemassa ihmisille jotka eivät ole yhtä onnekkaita kuin sinä?

        Jos sinä kuvittelet, että suomi on maa jossa kaikilla on samat mahdollisuudet, ja sama pohja elämään, mietippä uudelleen. Avaa ne saatanan itsekkäät rähmäiset silmäsi, laita aivot ON asentoon.

        maksettava, se on laina ei mikään hyväntekeväisyydestä saatu raha. Lainaa ottaessa pitää miettiä sitä tulevaisuuttakin, ihan meistä jokaisen.


      • köhähä
        Järkimies75 kirjoitti:

        Lopetit? No niin, hyvä. Kyllä sitä itkuvirttä saikin lueskella ihan riittämiin.

        Tuo rutina kultalusikka suussa syntyneistä on vanha juttu. Juu, olisihan se mukavaa kun voisi jättää opinnot kesken, tallustella työhaastatteluun naama nyrpeänä miettien kuinka työnantajat on ilkeitä riistäjiä, ja silti saada leppoisan duunin 3 000 euroa kuussa.

        Sun on korkea aika ottaa itseäsi niskasta kiinni ja hyväksyä se ettei moista fantasiamaailmaa ole olemassa. Totta helvetissä ne kivat duunit menee ihmisille jotka on käyneet koulut loppuun, ja joilla on positiivinen asenne työntekoon. Näistä muutama promille on kultalusikka suussa syntyneitä ja töissä isin firmassa.

        Ja kuka sinä olet valittamaan "sosiaalipummiyrittäjistä"? Menestyneet yrittäjät maksavat sinunkin sosiaalituet. Ne joilla on mennyt huonommin maksavat itse satojen tuhansien velat. He sentään uskalsivat yrittää, toisin kuin kaiken maailman valittajat.

        Sun suurin ongelma ei ole koulun kesken jättäminen tai edes työkokemuksen puute, vaan asenne. Uskottelet itsellesi että kaikki on kiinni onnesta, ja kaikki joilla menee hyvin on täysiä p****ja. Oikeasti varmasti hiffaat ettei asia ole näin. Tositarina: puhuin eilen kaverin kanssa joka toimii nykyään kaupan alalla johtotehtävissä. Arvaatkos mistä heppu aloitti? Kaupan kassalta. 90-luvun laman aikana ei ollut koulutusta vastaavia töitä tarjolla. Ei ollut suhteita, puhumattakaan rikkaista vanhemmista. Mutta kaveri haki mitä vain työtä, ja lopulta tärppäsi. Päätti sitten tehdä työnsä 110-prosenttisesti. Eipä siinä kauaa vienyt kun omistaja huomasi millainen motivaatio nuorella kaverilla oli. Siitä sitten esimieheksi, osastopäälliköksi, jne. Vapaa-aikanaan opiskeli kaikkea mitä niissä johtohommissa tarvittaisiin, ja suorittipa vielä tutkinnonkin. Tämmöiset kaverit pärjää aina, näin se vaan on.

        Siinä sulle opiksi. Huomenna alat etsimään töitä: ruokakaupat, postit, markkinointifirmat, ym palkkaa väkeä. Samalla opiskelet ja pidät itsesi ajan tasalla. Tai jos kerran yrittäminen on niin helppoa, pistät oman firman pystyyn. Ihan miten vain, kunhan teet mitä teet sata lasissa. Lupaan että 5-10 vuoden päästä asiat on ihan toisella tolalla.

        Tai sitten voit jäädä kotiin itkemään. Omapa on valintasi.

        No eipä sinne kauppaankaan nykyisin niin vaan pääse ellei ole suhteita. Itse olen jo 16-vuotiaasta koittanut päästä kassalle töihin, mutta eipä vain ole onnistunut :p Turha minusta on päteä, että ennen oli sitä ja tätä. Ei ole enää.


      • Jamppa30221
        Järkimies75 kirjoitti:

        Lopetit? No niin, hyvä. Kyllä sitä itkuvirttä saikin lueskella ihan riittämiin.

        Tuo rutina kultalusikka suussa syntyneistä on vanha juttu. Juu, olisihan se mukavaa kun voisi jättää opinnot kesken, tallustella työhaastatteluun naama nyrpeänä miettien kuinka työnantajat on ilkeitä riistäjiä, ja silti saada leppoisan duunin 3 000 euroa kuussa.

        Sun on korkea aika ottaa itseäsi niskasta kiinni ja hyväksyä se ettei moista fantasiamaailmaa ole olemassa. Totta helvetissä ne kivat duunit menee ihmisille jotka on käyneet koulut loppuun, ja joilla on positiivinen asenne työntekoon. Näistä muutama promille on kultalusikka suussa syntyneitä ja töissä isin firmassa.

        Ja kuka sinä olet valittamaan "sosiaalipummiyrittäjistä"? Menestyneet yrittäjät maksavat sinunkin sosiaalituet. Ne joilla on mennyt huonommin maksavat itse satojen tuhansien velat. He sentään uskalsivat yrittää, toisin kuin kaiken maailman valittajat.

        Sun suurin ongelma ei ole koulun kesken jättäminen tai edes työkokemuksen puute, vaan asenne. Uskottelet itsellesi että kaikki on kiinni onnesta, ja kaikki joilla menee hyvin on täysiä p****ja. Oikeasti varmasti hiffaat ettei asia ole näin. Tositarina: puhuin eilen kaverin kanssa joka toimii nykyään kaupan alalla johtotehtävissä. Arvaatkos mistä heppu aloitti? Kaupan kassalta. 90-luvun laman aikana ei ollut koulutusta vastaavia töitä tarjolla. Ei ollut suhteita, puhumattakaan rikkaista vanhemmista. Mutta kaveri haki mitä vain työtä, ja lopulta tärppäsi. Päätti sitten tehdä työnsä 110-prosenttisesti. Eipä siinä kauaa vienyt kun omistaja huomasi millainen motivaatio nuorella kaverilla oli. Siitä sitten esimieheksi, osastopäälliköksi, jne. Vapaa-aikanaan opiskeli kaikkea mitä niissä johtohommissa tarvittaisiin, ja suorittipa vielä tutkinnonkin. Tämmöiset kaverit pärjää aina, näin se vaan on.

        Siinä sulle opiksi. Huomenna alat etsimään töitä: ruokakaupat, postit, markkinointifirmat, ym palkkaa väkeä. Samalla opiskelet ja pidät itsesi ajan tasalla. Tai jos kerran yrittäminen on niin helppoa, pistät oman firman pystyyn. Ihan miten vain, kunhan teet mitä teet sata lasissa. Lupaan että 5-10 vuoden päästä asiat on ihan toisella tolalla.

        Tai sitten voit jäädä kotiin itkemään. Omapa on valintasi.

        Fiksua tekstiä!

        Ketjun aloittaja, lue tuo teksti ja sisäistä se, siinä on paljon asiaa!

        On helppoa valittaa ja vaatia toisilta samalla halveksien mukamas huonompia duuneja. Kuitenkin sinä vastaat itsestäsi, ei se sossun täti. Sinä luot verkostot, sinä kouluttaudut ammattiin, sinä haet töitä, sinä näytät työnantajalle olevasi palkkasi arvoinen jne. Yhtälö on yksinkertainen.


      • Järkimies75
        köhähä kirjoitti:

        No eipä sinne kauppaankaan nykyisin niin vaan pääse ellei ole suhteita. Itse olen jo 16-vuotiaasta koittanut päästä kassalle töihin, mutta eipä vain ole onnistunut :p Turha minusta on päteä, että ennen oli sitä ja tätä. Ei ole enää.

        että 90-luvun laman aikana kaikki oli paremmin? ;-)

        Voin sen verran valistaa teitä nuorempia että nykyinen lama/taantuma on aika pientä verrattuna siihen millainen 90-luvun lama oli.


      • Toinen Järkimies75
        Järkimies75 kirjoitti:

        että 90-luvun laman aikana kaikki oli paremmin? ;-)

        Voin sen verran valistaa teitä nuorempia että nykyinen lama/taantuma on aika pientä verrattuna siihen millainen 90-luvun lama oli.

        a) näitä kahta lamaa ei voida mitenkään verrata toisiinsa. 90-luvun alussa tilanne olisi ollut parempi, jos valtiovalta olisi toiminut toisin.

        b) viime laman jälkeen Suomeen luotiin rakenteellinen työttömyys, jota ei ole koskaan purettu, eikä koskaan tulla purkamaan, koska pankkituella täytyi pelastaa pankkeja, eikä panostettu työtä tekevään kansanosaan.
        ne sadat tuhannet ihmiset, jotka tämän rakenteellista työttömyyttä ylläpitävän koneiston hampaisiin ovat jääneet (ja ketkä niihin hampaisiin tulevat tulevaisuudessakin jäämään), niin ei heillä ole ollut mahdollisuutta luoda koskaan itselleen vakituista työuraa, vaikka vielä meidän aikana se mahdollisuus oli lähes kaikilla.
        "me" sillä erotuksella, että sinä pääsit töihin, mutta minä jäin pyörimään niihin "hampaisiin", enkä ole koskaan saanut kahta vuotta pidempää työsuhdetta luotua. enkä näillä näkymin saakaan.

        80-luvulta asti on peloteltu työvoimapulasta, mutta eipä se ole pelastanut Suomen työttömiä vielä 2010-vuonakaan. pätkätöitä ja ulkomaista halpatyövoimaa on kyllä Suomeen saatu, mutta työttömien työllistämien se on vaikeaa.
        jossain mättää.

        http://markok.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/20/tyottomyys-ja-tyovoimapula/
        http://www.ilkka.fi/forum/forummessagelist.jsp?forum=127861&topic=2338&view=full_threaded
        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?messageID=2931859&tstart=0
        http://www.youtube.com/watch?v=fzr7kur5M2o


    • :)

      Opintolaina on pakko kyllä joskus maksaa takaisin, mutta lainan maksuaikataulua voit kyllä muuttaa pätevästä syystä. Itse päätin opintoni jo vuonna 2008 jonka jälkeen teimme mieheni kanssa lapsen. Lainaa piti rueta maksamaan takaisin 2010, mutta kotihoidontuki on minimaalinen eli on mahdotonta lyhentää lainaa tässä tilanteessa. Pankista tuli muistutus lainan takaisin maksusta, mutta pelkällä puhelin soitolla ja selittämällä tilanteeni "että olen kotiäitinä ja aijon olla siihen asti kunnes lapseni täyttää 3v jonka jälkeen aloitan vielä jatko-opinnot plää, plää,plää" sain lisää maksuaikaa eikä laina mene ulosottoon. Toki maksan tällähetkellä lainan korot ja kulut mutta ne ovat vain muutaman kympin vuodessa.. Että rohkeasti vaan yhteys pankkiin..

    • sdfdsff

      Ennen näitä trolleja kannattaisi selvittää taustat paremmin. Opintotukea ei pidä maksaa takaisin, jos ei ole tienannut liikaa. Ja luuserit eivät tienaa.

      • shaisse

        Epätoivoisessa asemassa oleville vittuilu on aina kostautunut yhteiskunnille. Ennemmin tai myöhemmin. Kulttuuriin katsomatta.


    • ytiytye

      Et ole ainut Suomessa, jonka opintolainat jää maksamatta. Lisääntyy vuosi vuodelta. Eiköhän nekin vanhene joskus. Ei sitä opiskeluaikana tule miettittyä, että ne pitää maksaa takaisin. Koska muuta vaihtoehtoa ei ole jos ei ole töitä, kuin nostaa opintolainaa. Jos keskeyttää opinnot,niin se on hukkaan heitettyä rahaa, koska saman rahamäärän olisi saanut sossusta tai työttömyyspäivärahana ja sitä ei tarvitse maksaa takaisin. Opintolainan vanheneminen pitäisi lyhentää 5 vuoteen. Jos ei ole onnistunut saamaan töitä opintolainan nostojen jälkeen.

      • Niinettä suuskii

        Hahhahhaa. Etpä arvaakaan, millaisen työmäärän olen nykyisen asemani eteen tehnyt. Ei tod kultalusikkaa, niin kuin sinä itsesuojelullispsykologisista syistä haluat hokea. Mene nyt ensin vaikka epäpäteväksi opettajaksi näin alkajaisiksi js ponnista omin jaloin äläkä räksytä höpöjäsi


      • aloittaja.
        Niinettä suuskii kirjoitti:

        Hahhahhaa. Etpä arvaakaan, millaisen työmäärän olen nykyisen asemani eteen tehnyt. Ei tod kultalusikkaa, niin kuin sinä itsesuojelullispsykologisista syistä haluat hokea. Mene nyt ensin vaikka epäpäteväksi opettajaksi näin alkajaisiksi js ponnista omin jaloin äläkä räksytä höpöjäsi

        "Mene nyt ensin vaikka epäpäteväksi opettajaksi näin alkajaisiksi"

        Siinä taas oikein häikäisevää realiteetintajua.

        Sulle on siis ollut hyvin helppoa vain _mennä_ epäpäteväksi opettajaksi?

        Jos sinulle on aina ollut itsestäänselvää se, että töihin ku töihin vain MENNÄÄN, se tarkoittaa sitä että kuulut kultalusikkakerhoon?

        Sinä et arvaa millaisen työmäärän minä olen elämässäni tehnyt. Olen tehnyt töitä, luoja tietää miten paljon. Siinä on kultalusikkakerhon ja minun kaltaisten välillä vain sellainen ero, että sinä saat rahallisen palkkion tekemästäsi työstä. Minun kaltaiseni henkilöiden tekemät työmäärät menee aina jonkun toisen taskuun kuin meidän omaamme. Sinä se vaan elelet siinä vaaleanpunaisessa maailmassasi edelleen, jossa oma työ kannattaa itseä. Ja kuvittelet typeryyksissäsi että samat säännöt pätee kaikkien elämässä.

        Edelleen odotan selvitystä näkemyksistänne, arvon kultalusikat, jotta että mistä johtuu suomen hirvittävät työttömyysluvut työvoimapulan aikana? Ei kuulu vastausta kysymykseen, ei selityksen häivää.

        Miksi suomi on täynnä työttömiä?

        Kertokaapa nyt näkemystänne, älyköt. Onko sadattuhannet työttömät vain laiskoja? Asennevammako vaivaa?


      • aloittaja.

        "Ei sitä opiskeluaikana tule miettittyä, että ne pitää maksaa takaisin."

        Jos _sinun_ kohdallasi on lainojen ottamisessa ollut kysymys siitä että halusit elää villiä opiskelijaelämää, ja ettet ole edes ajatellut niiden takaisinmaksua, niin en edes tiedä mitä sanoa!

        Minä otin lainaa pysyäkseni hengissä.

        Seuraava ei ed. komentoijalle, vaan näille vaaleanpunaisessa pumpulissa eläville moralisteille.

        Minä otin opintolainaa kahdelle kokonaiselle kuukaudelle jotta en joutuisi suomen talvessa taivaan alle yöksi. Eri asia olisi elää jossakin trooppisella alueella jossa ulkona yöpyminen voisi käydä päinsä.

        Minä olen elämässäni ottanut lainaa vain ja ainoastaan silloin kun se on hengissä säilymisen edellytyksenä välttämätöntä. Eli yhteensä kokonaisen kahden kuukauden opintolainan ajalta. Eikö ole ihan kauheaa yhteiskunnan varojen tahallista hyväksikäyttöä!

        Toisto: Olen yli 30v ihminen, ja olen tähän asti pärjännyt elämässäni siten, etten ole ottanut ainuttakaan lainaa mistään suunnasta ikinä, parin vuoden takaista opintolainaa lukuunottamatta.

        Kuka teistä moralisteista on pystynyt samaan ilman yhtäkään sosilaaisen verkoston (äidit, isät, mummut, papat, ystävät, sukulaiset, yms) tukijaa?

        Suomi on pullollaan ihmisiä jotka eivät ole saaneet kotoaan minkäänlaisia eväitä, eikä minkäänlaista pohjaa jolta ponnistaa, ja minä kuulun niihin. Se on fakta, joka teidän kultalusikoidenkin täytyy ymmärtää. Suomalaisten kultalusikoiden pitäisi jo pikkuhiljaa alkaa ymmärtää, että teidän elämienne itsestäänselvyydet eivät ole itsestäänselvyyksiä kaikille muille.

        Joidenkin hengissä säilyminen on todella ihan oikeasti kiinni tuista, joita te hyväosaiset käytätte itse hyväksi koska selvästikin tiedätte miten niitä käytetään hyväksi. Valitettavasti te OMAN asenteenne vuoksi kuvittelette että kaikki muutkin samoja tukia nostavat käyttävät niitä hyväksi samoin kuin te itse.

        Näin ei ole, ooh. Jotkut ihan oikeasti _tarvitsevat_ tukia. Toisin kuin te kaikki tukien hyväksikäyttäjät jotka ette niitä oikeasti tarvitsisi.


      • asento
        aloittaja. kirjoitti:

        "Mene nyt ensin vaikka epäpäteväksi opettajaksi näin alkajaisiksi"

        Siinä taas oikein häikäisevää realiteetintajua.

        Sulle on siis ollut hyvin helppoa vain _mennä_ epäpäteväksi opettajaksi?

        Jos sinulle on aina ollut itsestäänselvää se, että töihin ku töihin vain MENNÄÄN, se tarkoittaa sitä että kuulut kultalusikkakerhoon?

        Sinä et arvaa millaisen työmäärän minä olen elämässäni tehnyt. Olen tehnyt töitä, luoja tietää miten paljon. Siinä on kultalusikkakerhon ja minun kaltaisten välillä vain sellainen ero, että sinä saat rahallisen palkkion tekemästäsi työstä. Minun kaltaiseni henkilöiden tekemät työmäärät menee aina jonkun toisen taskuun kuin meidän omaamme. Sinä se vaan elelet siinä vaaleanpunaisessa maailmassasi edelleen, jossa oma työ kannattaa itseä. Ja kuvittelet typeryyksissäsi että samat säännöt pätee kaikkien elämässä.

        Edelleen odotan selvitystä näkemyksistänne, arvon kultalusikat, jotta että mistä johtuu suomen hirvittävät työttömyysluvut työvoimapulan aikana? Ei kuulu vastausta kysymykseen, ei selityksen häivää.

        Miksi suomi on täynnä työttömiä?

        Kertokaapa nyt näkemystänne, älyköt. Onko sadattuhannet työttömät vain laiskoja? Asennevammako vaivaa?

        Olet maininnut sanan kultalusikka tässä ketjussa noin tuhat kolmesataakaksi kertaa. Mitäpä jos alkaisit etsiä syyllistä jostain muualta kuin sieltä lusikanpohjasta.


      • persereikä.
        asento kirjoitti:

        Olet maininnut sanan kultalusikka tässä ketjussa noin tuhat kolmesataakaksi kertaa. Mitäpä jos alkaisit etsiä syyllistä jostain muualta kuin sieltä lusikanpohjasta.

        Liian vaikea kysymys kun et osa vastata?


      • Markus^^
        aloittaja. kirjoitti:

        "Ei sitä opiskeluaikana tule miettittyä, että ne pitää maksaa takaisin."

        Jos _sinun_ kohdallasi on lainojen ottamisessa ollut kysymys siitä että halusit elää villiä opiskelijaelämää, ja ettet ole edes ajatellut niiden takaisinmaksua, niin en edes tiedä mitä sanoa!

        Minä otin lainaa pysyäkseni hengissä.

        Seuraava ei ed. komentoijalle, vaan näille vaaleanpunaisessa pumpulissa eläville moralisteille.

        Minä otin opintolainaa kahdelle kokonaiselle kuukaudelle jotta en joutuisi suomen talvessa taivaan alle yöksi. Eri asia olisi elää jossakin trooppisella alueella jossa ulkona yöpyminen voisi käydä päinsä.

        Minä olen elämässäni ottanut lainaa vain ja ainoastaan silloin kun se on hengissä säilymisen edellytyksenä välttämätöntä. Eli yhteensä kokonaisen kahden kuukauden opintolainan ajalta. Eikö ole ihan kauheaa yhteiskunnan varojen tahallista hyväksikäyttöä!

        Toisto: Olen yli 30v ihminen, ja olen tähän asti pärjännyt elämässäni siten, etten ole ottanut ainuttakaan lainaa mistään suunnasta ikinä, parin vuoden takaista opintolainaa lukuunottamatta.

        Kuka teistä moralisteista on pystynyt samaan ilman yhtäkään sosilaaisen verkoston (äidit, isät, mummut, papat, ystävät, sukulaiset, yms) tukijaa?

        Suomi on pullollaan ihmisiä jotka eivät ole saaneet kotoaan minkäänlaisia eväitä, eikä minkäänlaista pohjaa jolta ponnistaa, ja minä kuulun niihin. Se on fakta, joka teidän kultalusikoidenkin täytyy ymmärtää. Suomalaisten kultalusikoiden pitäisi jo pikkuhiljaa alkaa ymmärtää, että teidän elämienne itsestäänselvyydet eivät ole itsestäänselvyyksiä kaikille muille.

        Joidenkin hengissä säilyminen on todella ihan oikeasti kiinni tuista, joita te hyväosaiset käytätte itse hyväksi koska selvästikin tiedätte miten niitä käytetään hyväksi. Valitettavasti te OMAN asenteenne vuoksi kuvittelette että kaikki muutkin samoja tukia nostavat käyttävät niitä hyväksi samoin kuin te itse.

        Näin ei ole, ooh. Jotkut ihan oikeasti _tarvitsevat_ tukia. Toisin kuin te kaikki tukien hyväksikäyttäjät jotka ette niitä oikeasti tarvitsisi.

        Kahden kuukauden verran otit opintolainaa? Etkä sitä pysty takaisin maksamaan. Olisit ottanu vaikka jonkin pikavipin niin ei tarttis moisia miettiä kun se olis jo voutilla aikapäiviä sitten ollu.

        Tämä kultalusikka joutui ottamaan kolmen vuoden opintolainan (ihan opiskeluaikaista elämistä varten) ja on maksanut sen jo takaisin aikapäiviä sitten ... (ja hei tämä ei siis ollu mikään 70-luvun juttu vaan ihan 2000-luvun puolella otettu laina, ja takaisinmaksettu laina). Lainan summa lähenteli seitsemää tonnia, ja pankin omakin ehdotelma takaisinmaksuksi oli 70 euroa/kk... Opintolainahan tulee maksaa 10 vuoden sisällä opiskelujen päättämisestä, ja pankkien skaalasta lainasummat on älyttömän pieniä. Pankki venyttää mielellään takaisinmaksuajan mahdollisimman PITKÄKSI, joten niille kelpaa kyllä ihan pienetkin (tai olemattomat) lyhennyssummat. Rahathan pankki tekee KOROISTA! Ja mitä pitempi laina-aika, sitä enemmän fyffeä pankin taskuun.

        Tämän tosiasian vuoksi pankki oikein TOIVOO, että vingut lyhennysvapaita mahdollisimman paljon ja mahdollisimman pitkään, eikä todellakaan toivo sitä että kela maksaisi koko helahoidon kertalaakista takaisin (jolloin mahdolliset jopa 10 vuoden korkotulot jäisi pankilta saamatta).

        Eli soitappa pankkiin ja sovi kohtuullisista ihan vaikka niinkin naurettavista kuin parinkympin lyhennyssummista. KAHDEN KUUKAUDEN lainapääomahan ei voi olla muutamia satasia kummempi, joten vuodenkin maksuaika sopii pankille varmasti mainiosti, TAI vaikkapa pari lyhennysvapaata vuotta. Tämän kaiken siis sovit PANKIN kanssa!


      • aloittaja.
        Markus^^ kirjoitti:

        Kahden kuukauden verran otit opintolainaa? Etkä sitä pysty takaisin maksamaan. Olisit ottanu vaikka jonkin pikavipin niin ei tarttis moisia miettiä kun se olis jo voutilla aikapäiviä sitten ollu.

        Tämä kultalusikka joutui ottamaan kolmen vuoden opintolainan (ihan opiskeluaikaista elämistä varten) ja on maksanut sen jo takaisin aikapäiviä sitten ... (ja hei tämä ei siis ollu mikään 70-luvun juttu vaan ihan 2000-luvun puolella otettu laina, ja takaisinmaksettu laina). Lainan summa lähenteli seitsemää tonnia, ja pankin omakin ehdotelma takaisinmaksuksi oli 70 euroa/kk... Opintolainahan tulee maksaa 10 vuoden sisällä opiskelujen päättämisestä, ja pankkien skaalasta lainasummat on älyttömän pieniä. Pankki venyttää mielellään takaisinmaksuajan mahdollisimman PITKÄKSI, joten niille kelpaa kyllä ihan pienetkin (tai olemattomat) lyhennyssummat. Rahathan pankki tekee KOROISTA! Ja mitä pitempi laina-aika, sitä enemmän fyffeä pankin taskuun.

        Tämän tosiasian vuoksi pankki oikein TOIVOO, että vingut lyhennysvapaita mahdollisimman paljon ja mahdollisimman pitkään, eikä todellakaan toivo sitä että kela maksaisi koko helahoidon kertalaakista takaisin (jolloin mahdolliset jopa 10 vuoden korkotulot jäisi pankilta saamatta).

        Eli soitappa pankkiin ja sovi kohtuullisista ihan vaikka niinkin naurettavista kuin parinkympin lyhennyssummista. KAHDEN KUUKAUDEN lainapääomahan ei voi olla muutamia satasia kummempi, joten vuodenkin maksuaika sopii pankille varmasti mainiosti, TAI vaikkapa pari lyhennysvapaata vuotta. Tämän kaiken siis sovit PANKIN kanssa!

        Missä minä olen vinkunut lyhennysvapaita? Missä minä olen valittanut siitä että velka pitää maksaa takaisin?

        Minä kysyin yhden helvetin yksinkertaisen käytännön asiaan liittyvän kysymyksen. Sain siihen jo vastauksen.


    • en maksaopintolainaa

      Arvoisa Maksukyvytön. Et oo ainoa, jolta Kela yrittää kyniä opintolainojaan.

      Ite valmistuin jo 10v sitten, ja oon sen jälkeen ollut työtön, vaikka oon ihan tosissani yrittänytkin saada töitä. 8v opintojen jälkeen velkaa kertyi n 20 000 e, ja korkoa lainat kasvaa 7 % koko ajan.

      Yhtään en oo velkaani lyhentänyt, enkä lyhennäkään, ennenkuin pääsen töihin, ja se alkaa vaikuttamaan kohta jo aika teoreettiselta mahdollisuudelta. "Ylikoulutin" näköjään itseni pitkäaikaistyöttömäksi.

      Jätin siis lainat maksamatta. Pankki varoitteli että luottotiedot menee. Käytännössä asian huomaa esim vuokra-asuntoa (tai työpaikkaa) etsiessään..

      Kelan korkoavustusta sain n 2 v, sen jälkeen en oo työmarkkina- ja toimeentulotuella voinut sitä yhtään lyhentää. Yrittäkääpäs ite lyhentää lainoja, kun elämiseen jää vuokrien ym pakollisten menojen jälkeen vain tuo 360e/kk, joka on sossun mukaan toimeentulominimi, vaikka köyhyysrajakin taitaa olla jotain 1500 e/kk. No, kyllä tässä joten kuten kituuttaa...

      Kela antaa n 6kk kerrallaan lykkäystä takaisinmaksuun. Nyt vaativat, että lyhentäisin sitä . No way, en aio maksaa ikään lainojani takaisin. Ennemmin muutan vaikka ulkomaille.
      Kysymys lähinnä vain jonkintyylisestä vittuilusta, jota Kela harrastaa mahdollisuuksien mukaan. Aniharva ihminen lienee ihan huvikseen on työtön.
      Mutta eiköhän jostain päin maailmaa löydy joskus joku paikka, jossa oisin Kelan tavoittamattomissa.
      Esim USA:sta...
      Amerikassa koulutustanikin ehkä arvostettaisiin paremmin kuin Suomessa.

      • Äkäinen

        Niin suututtaa ne politikot jotka jauhaa että suomeen pitää tuoda ulkomailta työntekijöitä kun ei mukamas omassa maassa ole.
        He eivät näe ,tai eivät halua nähdä ,että omasta maasta löytyy nuoria työhaluisia työntekijöitä joiden annetaan turhautua ja hukata elämänsä työttömänä ja tyytymättömänä,ja monet heistä menettävät vuosien kuluessa ponnistellessaan byrokratian,pompottelussa ihmisarvonsakin.
        Minä en näe muutokseen mahdollisuutta kuin vallan vaihdon seuraavissa vaaleissa ,ihmisten pitäisi äänestää, muuten ei valta vaihdu eikä tyyli ja oman maan kansalaisten arvostus.
        Nuoret älkää antako periksi teillä on nuoruutenne, se kova valttikortti ,ponnistelkaa ja muistakaa että olette arvokkaita.menneet sukupolvet ovat taistelleet tämän eteen.
        Minkä takia pienen suomen on elätettävä ulkomaalaisia ,kun ei omistaankaan parempaa huolta pidä.


    • Ivanof Bolotshu

      ymmärtää periä saatavansa juomariopiskelijoilta jotka ovat käyttäneet väärin yhteiskunnan antamia varoja.Nuo perssaukiset ikuiset opiskelijat saisi hirttää viellä munista taloushuijareina koko maan pettureina.

      • aloittaja.

        Tämä ketju on oivallinen esimerkki siitä miten suomalainen yhteiskunta oikein kerjää turpiinsa. Jatkakaa ihmeessä tuota moralisointipaskaanne, olkaa yksisilmäisiä, omahyväisiä kusiaisia, räkikää, potkikaa, syrjikää niitä joilla menee huonosti. Runkatkaa omalla erinomaisuudellanne.

        Perästä kuuluu varmasti. Ja se mitä sieltä perästänne kuuluu, ei haise hyvälle.


      • ölkkeröö
        aloittaja. kirjoitti:

        Tämä ketju on oivallinen esimerkki siitä miten suomalainen yhteiskunta oikein kerjää turpiinsa. Jatkakaa ihmeessä tuota moralisointipaskaanne, olkaa yksisilmäisiä, omahyväisiä kusiaisia, räkikää, potkikaa, syrjikää niitä joilla menee huonosti. Runkatkaa omalla erinomaisuudellanne.

        Perästä kuuluu varmasti. Ja se mitä sieltä perästänne kuuluu, ei haise hyvälle.

        Laina kelpasi, takaisinmaksusta alkoi rutina.


      • Walter Ulbricht
        aloittaja. kirjoitti:

        Tämä ketju on oivallinen esimerkki siitä miten suomalainen yhteiskunta oikein kerjää turpiinsa. Jatkakaa ihmeessä tuota moralisointipaskaanne, olkaa yksisilmäisiä, omahyväisiä kusiaisia, räkikää, potkikaa, syrjikää niitä joilla menee huonosti. Runkatkaa omalla erinomaisuudellanne.

        Perästä kuuluu varmasti. Ja se mitä sieltä perästänne kuuluu, ei haise hyvälle.

        Yhteiskuntaa on hyvä syyttää kaikesta vaikka todellinen syyllinen löytyy katsomalla peiliin. Pitäisikö yhteiskunnan tarjota kaikki mahdollinen valmiiksi pureskeltuna ilman minkäänlaista saajapuolen panosta? On se yhteiskunta varmaan läpimätä kun maksaa sinullekin 550€/kk siitä, että tsiigailet nettipornoa himassa ja istut lähiöpubissa, mahtavaa kertakaikkisen mahtavaa. Äläkä jatka tuota käsittämätöntä lässytystäsi ja yhteiskunnan syyllistämistä enää yhtään vaan hankkiudu hoitoon!


    • VTM -10

      Tämä on todella ihme paskamaa. Suomalaiset eivät saa töitä, vaikka on kuulemma työvoimapula. Nettityönvälitys pitäisi kieltää lailla. Istuin kerrankin neljä tuntia tekemässä työpaikkahakemuksia työkkärissä ja yksi firma suostui edes vastaamaan EI! Muut eivät edes vaivautuneet. Palkat on poljettu niin alas, ettei kehtaa tunnustaa enää olevansa edes Pohjoismaalainen. Meidät mielletään jo ihan oikeasti balttian maihin ja jopa Venäjän maakunnaksi.

      Paremmin tienaa, kun lähtee katumuusikoksi Keski-Eurooppaan. Unohda se pankkivelkasi. KYllä ne sulle antaa mahdollisuuksia maksaa korkoja, muttei velkasi ikinä lyhene. Olet yksi meistä luusereista. Mutta muista, että meitä on paljon. Perse auki tulet olemaan aina. Suomalaiset ovat todella tyhmistyneet, koska mitään vastavoimaa ei löydy, kun on ainoastaan yksi työväenpuolue ja sekin on Kokoomus.

      Voi, voi

    • (L)aina maksettava!

      Opintolainat on maksettava, oli tuloja tai ei! Minulla on akateeminen tutkinto, ja työttömänä olen ollut neljästä valmistumisen jälkeisestä vuodesta kaksi. Kunnon töitä ei ole ollut kertaakaan - työllistämispätkä kerran ja sittemmin alityöllistävä toiminimi. Firman tulot ja menot on /- 0, mitään tukia ei tipu, vaimo joutuu elättämään... ja siis myös lyhentämään MINUN opintolainaani. Täytynee mennä opiskelemaan toinen maisterintutkinto, jos vaikka alkaisi hommia tuplatutkinolla sitten irrota joskus nelikymppisenä! Ja lainaa pitää tietysti taas ottaa entisten päälle. Nooh, eipähän ainakaan rasita pahemmin ympäristöä kulutuksellaan, kun (vaimon kustantamien) ruokien lisäksi ei elämässä muuhun kulutukseen ole mahdollisuuksia, ehe ehe!

      • Töihin vaan

        Uskomatonta että 30v koulutettu(?) terve ihminen ei löytäisi MITÄÄN työtä.

        Olet ollut kaksi vuotta työttömänä.

        a) Kuinka monta työhakemusta olet tänä aikana lähettänyt?
        b) Kuinka monta haastattelua käynyt?
        c) Onko CV tehty huolella? Netissä lukuisia esimerkkejä erinomaisista pohjista joista helppo ottaa malli.

        Mille alalle haluaisit töihin? Mikä tutkinto aloittajalla nyt siis on suoritettuna?

        Suomessa on jatkuva pula siivoojista, keittiöalan ihmisistä (tiskaajat, tarjoilijat jne), vartijoista, lomittajista ym. Lukuisia myyntitöitä monille eri aloille tarjolla. Eivätkö mitkään nämä työt kelpaa?? Jos et asu Perä-Äetsässä on töitä tekijöille tarjolla.

        Suurin ongelma työttömillä todella on että ei suostuta tekemään töitä. Niitä töitä joita olisi tarjolla, esim. edellämainitut. 2500 uutta "medianomia", "sisustussuunnittelijaa" tai "artesaania" ei Suomeen sen sijaan joka vuosi tarvita. Niin paljoa ei niitä töitä ole.


      • aloittaja.

        Pst jotkut meistä ovat ikisinkkuja, ja tulevat olemaan alusta loppuun saakka.

        Kyllä: jotkut meistä ovat niin perkeleen rumia ettei ketään kiinnosta. Jotkut meistä taas ovat niin perkeleen kauniita ettei niitä kiinnosta ne jotka ovat kiinnostuneita vain ulkokuoresta.

        Miljoona muutakin syytä ikisinkkuudelle löytyy.

        Ihmisellä on oikeus olla yksin.

        Ikisinkulla ei ole sitäkään pelivaraa mitä parisuhteessa eläminen suo. Eli ilman sukulaisten suomaa tukiverkkoa tulot tulevat aina olemaan tasan omat tulot. Eikä käytännön elämässä SENTTIÄKÄÄN enempää. Vielä kun siihen liittää monia sellaisia pikku juttuja kuin vaikkapa että: sellaista itsestäänselvyyttä kuin luottokortti, ei monilla meistä ole koskaan ollut. Tämän vuoksi myös pelivara elämässä on huomattavasti suppeampaa kuin teillä kultalusikoilla. Jos olet kultalusikka, sinulla on pelivaraa vaikka olisit köyhä. Jos kuulut minun ryhmääni tyhmiin, paskoihin luusereihin, nauti toki olostasi, elämä on yhtä juhlaa ja olet kaikkiin yhteiskunnan ongelmiin syylinen. =)

        Joko hengästyttää? =)

        Dalai lamaa kaivattais täällä huhuu.

        Minun itseni täytyy olla aivan helvetin tyhmä että olen itse itseni saattanut tähän jamaan? Itsesääliä pukkaa ja nyyh?

        Olen tahallani syntynyt väärään paikkaan.

        Kaikki katuojien spurgut, ne on tietysti siellä juuri siksi koska siellä on niin kiva olla.

        Tyhmyyttään siellä ovat -> mitäs ovat tyhmiä!'

        Siksi koska niiden tehtävä on pilata olemassaolollaan teidän hyvin toimeentulevien mukavuus.=)

        Eiku anteeksi: taata teidän hyvinvoivien mukavuus -> olla niinko kirsikkana kaakun päällä. "Ihanaa, etten mä ainakaan ole tuolla!"

        Lääh lääh...


      • aloittaja.
        Töihin vaan kirjoitti:

        Uskomatonta että 30v koulutettu(?) terve ihminen ei löytäisi MITÄÄN työtä.

        Olet ollut kaksi vuotta työttömänä.

        a) Kuinka monta työhakemusta olet tänä aikana lähettänyt?
        b) Kuinka monta haastattelua käynyt?
        c) Onko CV tehty huolella? Netissä lukuisia esimerkkejä erinomaisista pohjista joista helppo ottaa malli.

        Mille alalle haluaisit töihin? Mikä tutkinto aloittajalla nyt siis on suoritettuna?

        Suomessa on jatkuva pula siivoojista, keittiöalan ihmisistä (tiskaajat, tarjoilijat jne), vartijoista, lomittajista ym. Lukuisia myyntitöitä monille eri aloille tarjolla. Eivätkö mitkään nämä työt kelpaa?? Jos et asu Perä-Äetsässä on töitä tekijöille tarjolla.

        Suurin ongelma työttömillä todella on että ei suostuta tekemään töitä. Niitä töitä joita olisi tarjolla, esim. edellämainitut. 2500 uutta "medianomia", "sisustussuunnittelijaa" tai "artesaania" ei Suomeen sen sijaan joka vuosi tarvita. Niin paljoa ei niitä töitä ole.

        Vastaan kysymyksellä: Miten selität sen miksi suomessa on työvoimapulan aikana satojatuhansia työttömiä?

        Jään mielenkiinnolla odottamaan vastausta....


      • niintainäinnoinpäin
        Töihin vaan kirjoitti:

        Uskomatonta että 30v koulutettu(?) terve ihminen ei löytäisi MITÄÄN työtä.

        Olet ollut kaksi vuotta työttömänä.

        a) Kuinka monta työhakemusta olet tänä aikana lähettänyt?
        b) Kuinka monta haastattelua käynyt?
        c) Onko CV tehty huolella? Netissä lukuisia esimerkkejä erinomaisista pohjista joista helppo ottaa malli.

        Mille alalle haluaisit töihin? Mikä tutkinto aloittajalla nyt siis on suoritettuna?

        Suomessa on jatkuva pula siivoojista, keittiöalan ihmisistä (tiskaajat, tarjoilijat jne), vartijoista, lomittajista ym. Lukuisia myyntitöitä monille eri aloille tarjolla. Eivätkö mitkään nämä työt kelpaa?? Jos et asu Perä-Äetsässä on töitä tekijöille tarjolla.

        Suurin ongelma työttömillä todella on että ei suostuta tekemään töitä. Niitä töitä joita olisi tarjolla, esim. edellämainitut. 2500 uutta "medianomia", "sisustussuunnittelijaa" tai "artesaania" ei Suomeen sen sijaan joka vuosi tarvita. Niin paljoa ei niitä töitä ole.

        No mikset itse ala siivoajaksi tai lomittajaksi? Miksi nuorempien sukupolvien pitäisi tehdä työtä, jota vanhemmatkaan eivät tee?


      • Töihin vaan
        niintainäinnoinpäin kirjoitti:

        No mikset itse ala siivoajaksi tai lomittajaksi? Miksi nuorempien sukupolvien pitäisi tehdä työtä, jota vanhemmatkaan eivät tee?

        "No mikset itse ala siivoajaksi tai lomittajaksi?"

        Koska olen suorittanut tutkinnon ja töissä it-alalla. Valmistuin 22 vuotiaana enkä ole ollut sen jälkeen päivääkään työttömänä.

        "Miten selität sen miksi Suomessa on työvoimapulan aikana satojatuhansia työttömiä?"

        Kaksi syytä
        a) Se on Suomessa tukijärjestelmällä mahdollistettu. Jos on valittava sillan alla asumisen ja siivoamisen välillä aika moni valitsisi jälkimmäisen. Suomessa tätä valintaa ei tarvitse tehdä. Rahaa tulee ilmankin työntekoa.
        b) Työttömät eivät riittävästä elintasostaan johtuen viitsi tehdä niitä töitä joita tarjolla olisi.

        En saanut aloittajalta ainuttakaan vastausta kysymyksiini jotka olisivat valoittaneet tilannettaan viimeisen kahden vuoden työttömyyden ajalta?

        Koulutus? Työhakemusten määrä? Haastattelujen määrä? CV:n taso? Mille alalle haluaisi? Miltä alalta tutkinto ja miltä hakenut töitä?


      • Töihin vaan
        aloittaja. kirjoitti:

        Pst jotkut meistä ovat ikisinkkuja, ja tulevat olemaan alusta loppuun saakka.

        Kyllä: jotkut meistä ovat niin perkeleen rumia ettei ketään kiinnosta. Jotkut meistä taas ovat niin perkeleen kauniita ettei niitä kiinnosta ne jotka ovat kiinnostuneita vain ulkokuoresta.

        Miljoona muutakin syytä ikisinkkuudelle löytyy.

        Ihmisellä on oikeus olla yksin.

        Ikisinkulla ei ole sitäkään pelivaraa mitä parisuhteessa eläminen suo. Eli ilman sukulaisten suomaa tukiverkkoa tulot tulevat aina olemaan tasan omat tulot. Eikä käytännön elämässä SENTTIÄKÄÄN enempää. Vielä kun siihen liittää monia sellaisia pikku juttuja kuin vaikkapa että: sellaista itsestäänselvyyttä kuin luottokortti, ei monilla meistä ole koskaan ollut. Tämän vuoksi myös pelivara elämässä on huomattavasti suppeampaa kuin teillä kultalusikoilla. Jos olet kultalusikka, sinulla on pelivaraa vaikka olisit köyhä. Jos kuulut minun ryhmääni tyhmiin, paskoihin luusereihin, nauti toki olostasi, elämä on yhtä juhlaa ja olet kaikkiin yhteiskunnan ongelmiin syylinen. =)

        Joko hengästyttää? =)

        Dalai lamaa kaivattais täällä huhuu.

        Minun itseni täytyy olla aivan helvetin tyhmä että olen itse itseni saattanut tähän jamaan? Itsesääliä pukkaa ja nyyh?

        Olen tahallani syntynyt väärään paikkaan.

        Kaikki katuojien spurgut, ne on tietysti siellä juuri siksi koska siellä on niin kiva olla.

        Tyhmyyttään siellä ovat -> mitäs ovat tyhmiä!'

        Siksi koska niiden tehtävä on pilata olemassaolollaan teidän hyvin toimeentulevien mukavuus.=)

        Eiku anteeksi: taata teidän hyvinvoivien mukavuus -> olla niinko kirsikkana kaakun päällä. "Ihanaa, etten mä ainakaan ole tuolla!"

        Lääh lääh...

        "Vielä kun siihen liittää monia sellaisia pikku juttuja kuin vaikkapa että: sellaista itsestäänselvyyttä kuin luottokortti, ei monilla meistä ole koskaan ollut. Tämän vuoksi myös pelivara elämässä on huomattavasti suppeampaa kuin teillä kultalusikoilla."

        Miksi et ole hankkinut luottokorttia?

        Itse hankin pankki-visa yhdistelmäkortin heti kun täytin 18 vuotta (ikäraja kortin myöntämiselle). Olin kotona asuva lukiolainen, en käynyt töissä. Kortti myönnettiin säännöllisen tulon, opintotuen, perusteella.


      • Järkimies75
        aloittaja. kirjoitti:

        Vastaan kysymyksellä: Miten selität sen miksi suomessa on työvoimapulan aikana satojatuhansia työttömiä?

        Jään mielenkiinnolla odottamaan vastausta....

        "Vastaan kysymyksellä: Miten selität sen miksi suomessa on työvoimapulan aikana satojatuhansia työttömiä?"

        Syitä on monia, alkaen finanssikriisistä ym. Mutta yksi niistä tuli mainittua nimim. "Töihin vaan" toimesta. Selvennän asiaa:

        Avoinna on 4 siivoojan paikkaa, 4 hoitajan paikkaa & 2 tutkijan/konsultin paikkaa. Mutta meillä onkin 2 hoitajaa, 2 siivoojaa & 6 vastavalmistunutta opiskelijaa jotka eivät suostu tekemään muuta kuin kivoja tutkijan/konsultin hommia kivalla palkalla.

        Selvenikö?


      • Järkimies75
        Töihin vaan kirjoitti:

        "Vielä kun siihen liittää monia sellaisia pikku juttuja kuin vaikkapa että: sellaista itsestäänselvyyttä kuin luottokortti, ei monilla meistä ole koskaan ollut. Tämän vuoksi myös pelivara elämässä on huomattavasti suppeampaa kuin teillä kultalusikoilla."

        Miksi et ole hankkinut luottokorttia?

        Itse hankin pankki-visa yhdistelmäkortin heti kun täytin 18 vuotta (ikäraja kortin myöntämiselle). Olin kotona asuva lukiolainen, en käynyt töissä. Kortti myönnettiin säännöllisen tulon, opintotuen, perusteella.

        Minullakaan ollut luottokorttia opiskeluaikoina. Ei ollut silloinkaan kun siirryin työelämään, harjoittelijan palkalla.

        Sun asenne nimen omaan vaikuttaa sellaiselta kuin niillä kultalusikka suussa syntyneillä. Kaikki pitäisi olla valmiina, on aina muiden vika jos et itse ole saanut jotain aikaiseksi. Ellet saa kaikkea mitä haluat, et tee mitään. Vai olenko väärässä? Mitä teit tänään elämänlaatusi parantamiseksi? Haitko töitä? Opiskelitko? Kuntoilitko? Et varmaan.

        Mun porukat antoi yhden helkkarin hyvän neuvon: älä kuluta aikaa semmoisien asioiden vatvomiseen mihin et voi vaikuttaa, mutta tee kaikkesi sellaisien asioiden eteen mihin VOIT vaikuttaa. Sulla vaikuttais menevän just päinvastoin.

        "tulot tulevat aina olemaan tasan omat tulot"

        Tervetuloa aikuisten mailmaan. Olisiko aika ponnistella sen eteen että tulevaisuudessa ne tulot riittävät paremmin? Soita huomenna siivousfirmoihin. Jos eivät palkkaa, mene vaikka siivouskurssille. Vuokrausfirmoista löytyy pätkätöitä. Serkkutyttö kuuluu työosuuskuntaan, leikkaa ihmisten nurmikoita kouluhommien sivussa. Mahdollisuuksia riittää, kun vaan lopetat rutisemisen ja teet jotain itsesi hyväksi.


      • JustIIIna
        Järkimies75 kirjoitti:

        "Vastaan kysymyksellä: Miten selität sen miksi suomessa on työvoimapulan aikana satojatuhansia työttömiä?"

        Syitä on monia, alkaen finanssikriisistä ym. Mutta yksi niistä tuli mainittua nimim. "Töihin vaan" toimesta. Selvennän asiaa:

        Avoinna on 4 siivoojan paikkaa, 4 hoitajan paikkaa & 2 tutkijan/konsultin paikkaa. Mutta meillä onkin 2 hoitajaa, 2 siivoojaa & 6 vastavalmistunutta opiskelijaa jotka eivät suostu tekemään muuta kuin kivoja tutkijan/konsultin hommia kivalla palkalla.

        Selvenikö?

        Nyt on pakko vähän heittää sympatiaa myös aloittajalle, vaikka hän onkin kommentoinut välillä asiattomasti ja typerästi..olin aikaisemmissa viesteissä lukevinani, että hän on jo 30v ja voin sanoa, että jos olisin itse samassa jamassa tuon ikäisenä, voisin minäkin vajota samaan itsesääliin..helposti. Ärsyttää sellaiset ihmiset, jotka tosiaan näyttää kuvittelevan, että töihin mennään jos vaan halutaan ja jos paikkoja on auki. Ei se mene niin. Voisiko aloittajan työahdinko johtua vaikka siitä, että hän asuu jollakin paikkakunnalla, jossa ei vaan löydy töitä tekevälle?

        Itse olen kotoisin sellaiselta (ei edes kovin pieneltä) paikkakunnalta, jossa varsinkin nuorisotyöttömyys on huipussaan. Ei löytynyt töitä siivoojana, hampurilaispaikoista, kaupoista...eheeei ei mitään. Kysyttiin vaan, että onko työkokemusta. No miten sitä olisi jos ei aikaisemminkaan ole saanut töitä sen perusteella ja sattuu olemaan vielä teini-ikäinen, lukiosta valmistunut nuori? No, menin sitten töihin työmarkkinatuella, joka oli reilut 300 euroa/kk ja lisäksi sain asumistukea n. 120 euroa siihen päälle. Eli valtiolta sain about 500 euroa kuussa siitä hyvästä että tein n. 30h töitä viikossa. Parempi kun ei mitään ja saihan siitä sitä halvatun yleistä työkokemusta, mutta kyllä silloin ajoittain suorastaan v#tutti tän yhteiskunnan meiniki. Varsinkaan kun vuoden kituuttamisen jälkeenkään ei niitä oikeita palkkatöitä löytynyt edelleenkään. Lähetin kymmeniä hakemuksia kaverin tai kirjaston koneelta kuukausittain, ilman tulosta.

        Opiskelemaan en voinut lähteä, koska vanhempien tuet vaikuttivat vielä siinä iässä alentavasti tukiin. Eikä vanhemmilla tietenkään tästä huolimatta ollut mahdollisuutta/halua tukea minua mitenkään taloudellisesti. Sossukaan ei tästä tosiasiasta välittänyt vaan vetosi siihen, että opiskelijan kohdalla nyt vaan on vanhemmilla "elatusvelvollisuus". Auttoipa ne mua tai ei. Erehdyin kuitenkin aloittamaan tyhmyyksissäni (LUE:YRITTÄMISENHALUSSANI) erään ns. ammattiperuskurssin, mutta jouduin minäkin jättämään sen kesken taloudellisita syistä..en pystynyt mitenkään elämään opintolainalla ja opintotuen asumistuella (yhteensä n. 300e kuukaudessa) kun niitä töitä ei vaan saanut.

        Täytettyäni 20v (tuet nousi) päätin hakea opiskelemaan ja pääsinkin ja muutin pääkaupunkiseudulle. Sain myös töitä lähes välittömästi. Määräaikasia ja osa-aikaisia töitä. Kaikkea on tehty raksasiivouksesta toimistohommiin. Eli ei ole ollut mistään asennevammasta kyse töitä hakiessa..ei ole ikinä ollut. Enkä usko, että hirveän monella muullakaan järkevällä nuorella ihmisellä, joka yrittää elämäänsä aloittaa. Syy miksi kirjoitin tämän pitkän sepustuksen omasta tilanteestani, on se, että haluan vain osoittaa onnekkaille moralisoijille, että kaikki asiat eivät todellakaan ole pelkästä omasta asenteesta kiinni. Sillä ei elä, vaan niillä oikeilla töillä, joista saa vähintään peruspalkkaa. Minun tapauksessani ei ollut kyse yrittämättömyydesta tai asenteesta, vaan siitä, että yhteiskunta ei ole järin kummoisesti työpoliittisia asioita kaikkialle järjestänyt.

        Uskoisin, että jos olisin jäänyt kituuttelemaan rakkaaseen kotikuntaani, olisin vieläkin samassa tilanteessa..siihen olisi helppoa turtua ja aloittajan tapaan varmaan eläisin samalla tavalla kolmikymppisenäkin. Nyt jälkeenpäin on ollut "huvittavaa" kun olen esim. kotikuntani lehdestä lukenut, kuinka ylioppilas oli lähettänyt yli 100 kesätyöhakemusta, eikä ollut saanut mitään. Lopulta häntä oli kuitenkin onnistanut ja saanut puhelinmyyjän paikan..Onnea siis hänelle! Teini-ikäiselle veljellenikään ei ole mitään töitä herunut..ei mitään. Jotkut kaverit ovat kuulemma saaneet kuitenkin vanhempien työpaikoilta kesäduunia. Että sellasta! ja aloittajalle sellaisia terveisiä vielä, että lue täältä viestiketjusta niitä järkeviä viestejä, jotka neuvoo sua menemään pankkiin neuvottelemaan niistä laina-asioista...ja sassiin!


      • a.
        Töihin vaan kirjoitti:

        "Vielä kun siihen liittää monia sellaisia pikku juttuja kuin vaikkapa että: sellaista itsestäänselvyyttä kuin luottokortti, ei monilla meistä ole koskaan ollut. Tämän vuoksi myös pelivara elämässä on huomattavasti suppeampaa kuin teillä kultalusikoilla."

        Miksi et ole hankkinut luottokorttia?

        Itse hankin pankki-visa yhdistelmäkortin heti kun täytin 18 vuotta (ikäraja kortin myöntämiselle). Olin kotona asuva lukiolainen, en käynyt töissä. Kortti myönnettiin säännöllisen tulon, opintotuen, perusteella.

        Haluaisitko sinä turpiin?


    • 234ret435435

      12 000€ lainaa...mitenkähän käy työttämänä tuon summan takaisinmaksu?? koulun päätän syksyllä :/

      • Katso, ihminen

        Joo olen mainitsemasi kultalusikka. Leskeydyin 23-vuotiaana, jonka johdosta alkoholisoiduin. Hakeuduin koulutukseen, väkisin väkisin, etsin itselleni elämänkumppanin , väkisin väkisin, kaikki tämä väkisin kun ei muuta mahdollisuutta elämässä ole. Tai on teillä messinkilusikoilla, avustukset. No, valmistuttuani töihin ja maksoin opintolainani ylimääräiset tuet työlläni, otin lainaa asuntoon, elätin siinä samassa elämänkumppania ja jatkokouluttauduin. Nyt olen vihdoin siinä asemassa, että voin sanoa sinullekin sitä sun tätä avustuksilla elämisestäsi ja tuosta kelaamastasi kultalusikka-me sen ulkopuolelle jääneet-dilemmastasi, joka muuten viittaa vainoharhaisuuksiin eli päättelyketju on näennäisen looginen, mutta lähtökohdiltaa kieroutunut. No, tämän tarkoitus on vain osoittaa, kuinka ihminen voi myös taistella itsensä pois tuosta kaikesta paskasta, eikä keksiä kaikenlaisia kultalusikkaverukkeita sille, miksi ei itse viitsi tehdä päivisin muuta kuin kastaa sossun pullaa sossun kahviin.


    • Onko näin näreet?

      ********
      "Miten selität sen miksi Suomessa on työvoimapulan aikana satojatuhansia työttömiä?"

      Kaksi syytä
      a) Se on Suomessa tukijärjestelmällä mahdollistettu. Jos on valittava sillan alla asumisen ja siivoamisen välillä aika moni valitsisi jälkimmäisen. Suomessa tätä valintaa ei tarvitse tehdä. Rahaa tulee ilmankin työntekoa.
      ******
      Kummasti tätä ongelmaa löytyy myös vaikkapa Brasiliasta ja Jenkeistä, missä työtöntä ei todellakaan paapota. Syy ei Suomessa todellakaan ole hyvinvointiyhteiskunnassa vaan pikemminkin hyvinvointiyhteiskunnan murentumisesta globalisaation paineissa.

      ******
      b) Työttömät eivät riittävästä elintasostaan johtuen viitsi tehdä niitä töitä joita tarjolla olisi.
      ******

      Mm. pari vuotta sitten Tampereen yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan lusmuilu ja työstä kieltäytyminen selittää pienemmän osan työttömyydestä Suomessa kuin taloustieteilijät perinteisesti esittävät. Ansiosidonnaisen työttömyysturvan todettiin vaikuttavan jonkin verran passivoivasti osaan pitkäaikaistyöttömistä, tosin pitkäaikaistyöttömät muodostavat suhteellisen pienen osan ansiosidonnaisella olevista.

      Lisäksi

      c) suuri osa etenkin vanhemmista työttömistä eivät ole tosiasiallisesti työkuntoisia, mutta he eivät pääse sairaseläkkeellekään

      d) osalla työnhakijoista on terveydellisiä rajoitteita hakeutua tietyille aloille (esim. astmaatikko ei välttämättä kykene kovin fyysiseen, pölyiseen, kemikaaleille tai pakkasilmalle altistavaan työhön)

      e) työnantajat eivät mielellään ota (korkea)koulutettuja työttömiä ns. hanttihommiin, koska olettavat (aiheellisesti), että työntekijä lähtee oman alan hommiin heti tilaisuuden sattuessa

      f) työntekijöiden osaaminen ja työpaikkojen alueellinen tarjonta eivät läheskään aina kohtaa, ts. kyse on tällöin rakenteellisesta työttömyydestä eikä työhaluttomuudesta. Muuttaminenkaan ei ole aina niin yksinkertaista taloudellisista tai perhesyistä (esim. puolisolla vakiduuni kyseisellä paikkakunnalla, omaishoitajuus)

      g) harvaan työpaikkaan mennään noin vain ilman minkäänlaista pohjaosaamista. Esim. siivoja tarvitsee hygieniakoulutuksen, jota työnantaja ei välttämättä ole halukas tarjoamaan niille, joilla on jo jokin muu koulutus (koska katsoo sijoituksen liian riskialttiiksi, ks. kohdan d perustelut)

      h) koulutuspaikkojen tarjontaa on vaikea mitoittaa oikeaksi, koska tulevaisuus on vaikeasti ennustettavaa. Kuitenkin on yhteiskunnan etu, että ihmiset sijoittuisivat mahdollisimman paljon koulutustasoaan vastaaviin hommiin, koska tämä takaa paremmat verotulot ja pitää myös työntekijän tehokkaammassa vireessä. Esim. vastavalmistuneen urakehityksen kannalta on tilastojen valossa parempi etsiä jonkin aikaa oman alan hommia vaikka työttömänä kuin hakeutua epätoivon vimmalla "paskaduuneihin"

      i) Suomessa on pilvin pimein ihmisiä, joka elävät "alituettuina". Arviolta 150 000 ei esimerkiksi syystä tai toisesta hae/osaa hakea toimeentulotukea, joka lain mukaan heille heidän elämäntilanteensa vuoksi kuuluisi. On myös huomattava, että työttömät ovat laman jälkeen jakautuneet kahteen leiriin: AY-liikkeen siipien suojassa oleviin ansiosidonnaista saaviin ja pitkälti oman onnensa varassa kitkutteleviin B-luokan työttömiin. Jälkimmäisessä ryhmässä on paljon niitä, jotka eivät saa senttiäkään työttömyystukea, vaikka eivät olisi edes kieltäytyneet töistä. Tästä pitää huolen esim. työmarkkinatuen tarveharkinta.

      • Järkimies75

        Noista ongelmista koskevat ap:n kirjoittajaa?

        Hänellä ei ole tutkintoa, eikä ilmeisesti kunnollista alan työkokemusta. Ja vaikka olisi, oman alan työtä ei ole tarjolla; eli odotteluun ei ole perusteita. Ts. siivoojan homma kävisi hyvin. Muuttaminen ei ole sinkulle ongelma, ja koulutusta saa ilmaiseksi valtion kustantamilla kursseilla. Työpaikkoja siivousalalta löytyy. Kaiken lisäksi on olemassa mahdollisuus toimia yrittäjänä, tai vaikka työosuuskunnassa. Silti hän ei ole tehnyt parastaan työllistyäkseen esim. siivoojana. Itse asiassa, hän ei ole tehnyt mitään työllistyäkseen siivoojana.

        Voisiko selitys olla mainitsemasi käsite "paskaduuni"? Kyllä myös hyvinvointivaltiossa tarvitaan ihmisiä jotka tekevät ruumiillista työtä jossa kädet saattavat likaantua. Vai onko näin että ko. hommat eivät yksinkertaisesti kelpaa piloille hemmotelluille nuorille?


      • Onko näin näreet?
        Järkimies75 kirjoitti:

        Noista ongelmista koskevat ap:n kirjoittajaa?

        Hänellä ei ole tutkintoa, eikä ilmeisesti kunnollista alan työkokemusta. Ja vaikka olisi, oman alan työtä ei ole tarjolla; eli odotteluun ei ole perusteita. Ts. siivoojan homma kävisi hyvin. Muuttaminen ei ole sinkulle ongelma, ja koulutusta saa ilmaiseksi valtion kustantamilla kursseilla. Työpaikkoja siivousalalta löytyy. Kaiken lisäksi on olemassa mahdollisuus toimia yrittäjänä, tai vaikka työosuuskunnassa. Silti hän ei ole tehnyt parastaan työllistyäkseen esim. siivoojana. Itse asiassa, hän ei ole tehnyt mitään työllistyäkseen siivoojana.

        Voisiko selitys olla mainitsemasi käsite "paskaduuni"? Kyllä myös hyvinvointivaltiossa tarvitaan ihmisiä jotka tekevät ruumiillista työtä jossa kädet saattavat likaantua. Vai onko näin että ko. hommat eivät yksinkertaisesti kelpaa piloille hemmotelluille nuorille?

        "Paskaduuneja" tarvitaan totta kai (siksi kirjoitin koko termin lainausmerkeissä), mutta selvähän se, että harva nuori unelmoi siivojan urasta. Enemmän kuin pilalle hemmottelusta kyse on varmaankin siitä, että kun kaikille vähänkään lahjakkaammille/ahkerammille on teoriassa kaikki ovet avoinna (mikä on hyvä, koska näin yhteiskunta saa valjastettua kansalaistensa potentiaalin kaikkein tehokkaimmin) ja samaan aikaan valtion koulutuspolitiikka kusee eli aloituspaikkoja on liikaa, monen odotukset luonnollisesti kasvavat mittoihin, joka ei vastaa todellisuutta valmistumisen jälkeen.

        Psykologisesti on täysin tervettä, että tämän yltiöpäisen aloituspaikkamäärän luoman valheellisen "lupauksen" jälkeen ajatus siivoamisesta - jota ei juuri tunnuta arvostavan paitsi sitten, kun ketään ei ole siivoamassa - masentaa aika lailla. Ja kun samaan aikaan esim. EK olisi varsin innokas romuttamaan arvostusta entisestään (esim. matalampi palkka, huonommat työehdot), eiköhän suurin osa vähänkään koulutetummista pyri välttämään minimipalkkatöitä mahdollisimman pitkään. Mutta kuten sanoit, eihän tämä puoli asiasta taas aloittajaan liity...

        Mitä hemmotteluun tulee, niin nykymaailma pitää kyllä huolen siitä, että mainitsemasi oletettu hemmottelu on aika näennäistä: nykynuoret ovat kuitenkin kasvaneet yhteiskunnassa, jossa epävarmuus sekä oman edun tavoittelun ja kyynärpäätaktikoinnin merkitys jatkuvasti kasvaa. Toista se oli todellisella pullamössösukupolvella - suurilla ikäluokilla - jotka pystyivät sotien jälkeen katsomaan toiveikkaina tulevaan, sosiaaliturvassakin suunta oli ylös- eikä alaspäin ja virkoja perustettiin sitä tahtia, kun oppilaitokset puski väkeä ulos. Silloin otettiin opintolainaa toki suhteellisesti enemmän kuin nykyään, mutta myös takaisinmaksuun saattoi suhtautua toiveikkaammin. Nyt lienee suurehko nuorten joukko, jotka hyvällä säkällä pystyvät yltämään lapsuutensa elintasoon (tulevien eläkkeiden tasosta puhumattakaan), ja monella alalla voi vain unelmoida vakiduunista. Tämä kun yhdistetään yhteiskunnassa vallitsevaan armottomaan kilpailueetokseen, niin ei ihmekään että porukkaa jää sairaseläkkeelle alle kolmekymppisenä, vailla minkäänlaista visiota tulevasta.


      • Järkimies75
        Onko näin näreet? kirjoitti:

        "Paskaduuneja" tarvitaan totta kai (siksi kirjoitin koko termin lainausmerkeissä), mutta selvähän se, että harva nuori unelmoi siivojan urasta. Enemmän kuin pilalle hemmottelusta kyse on varmaankin siitä, että kun kaikille vähänkään lahjakkaammille/ahkerammille on teoriassa kaikki ovet avoinna (mikä on hyvä, koska näin yhteiskunta saa valjastettua kansalaistensa potentiaalin kaikkein tehokkaimmin) ja samaan aikaan valtion koulutuspolitiikka kusee eli aloituspaikkoja on liikaa, monen odotukset luonnollisesti kasvavat mittoihin, joka ei vastaa todellisuutta valmistumisen jälkeen.

        Psykologisesti on täysin tervettä, että tämän yltiöpäisen aloituspaikkamäärän luoman valheellisen "lupauksen" jälkeen ajatus siivoamisesta - jota ei juuri tunnuta arvostavan paitsi sitten, kun ketään ei ole siivoamassa - masentaa aika lailla. Ja kun samaan aikaan esim. EK olisi varsin innokas romuttamaan arvostusta entisestään (esim. matalampi palkka, huonommat työehdot), eiköhän suurin osa vähänkään koulutetummista pyri välttämään minimipalkkatöitä mahdollisimman pitkään. Mutta kuten sanoit, eihän tämä puoli asiasta taas aloittajaan liity...

        Mitä hemmotteluun tulee, niin nykymaailma pitää kyllä huolen siitä, että mainitsemasi oletettu hemmottelu on aika näennäistä: nykynuoret ovat kuitenkin kasvaneet yhteiskunnassa, jossa epävarmuus sekä oman edun tavoittelun ja kyynärpäätaktikoinnin merkitys jatkuvasti kasvaa. Toista se oli todellisella pullamössösukupolvella - suurilla ikäluokilla - jotka pystyivät sotien jälkeen katsomaan toiveikkaina tulevaan, sosiaaliturvassakin suunta oli ylös- eikä alaspäin ja virkoja perustettiin sitä tahtia, kun oppilaitokset puski väkeä ulos. Silloin otettiin opintolainaa toki suhteellisesti enemmän kuin nykyään, mutta myös takaisinmaksuun saattoi suhtautua toiveikkaammin. Nyt lienee suurehko nuorten joukko, jotka hyvällä säkällä pystyvät yltämään lapsuutensa elintasoon (tulevien eläkkeiden tasosta puhumattakaan), ja monella alalla voi vain unelmoida vakiduunista. Tämä kun yhdistetään yhteiskunnassa vallitsevaan armottomaan kilpailueetokseen, niin ei ihmekään että porukkaa jää sairaseläkkeelle alle kolmekymppisenä, vailla minkäänlaista visiota tulevasta.

        Että ikäluokka joka on nyt 18v tai alle tulee sopeutumaan. He eivät tule kuulemaan niitä ruusuisia tarinoita leppoisasta tutkijan/konsultin duunista ja kolmen tonnin alkupalkasta. Mahdollisesti osa heistä oppii arvostamaan ruumiillista työtä. Nousun vuosina (2002-07) opiskelleet ovat sitten toista maata.

        "monen odotukset luonnollisesti kasvavat mittoihin, joka ei vastaa todellisuutta valmistumisen jälkeen"

        Totta. Nyt olisikin aika herätä. Tulevaisuudessa yritteliäät nuoret erottuvat laiskureista. 2002-07 oli ehkä mahdollista vilauttaa päästötodistusta ja päästä mukavaan hommaan lusmuilemaan ok palkalla. Enää näin ei ole. Työpaikka pitää ansaita, ja siellä töissä pitää ihan oikeasti tehdä töitä. Tämän voi myös kääntää positiiviseksi asiaksi; jos olet ahkera, pystyt erottumaan joukosta.


      • Näinkö on näreet?
        Järkimies75 kirjoitti:

        Että ikäluokka joka on nyt 18v tai alle tulee sopeutumaan. He eivät tule kuulemaan niitä ruusuisia tarinoita leppoisasta tutkijan/konsultin duunista ja kolmen tonnin alkupalkasta. Mahdollisesti osa heistä oppii arvostamaan ruumiillista työtä. Nousun vuosina (2002-07) opiskelleet ovat sitten toista maata.

        "monen odotukset luonnollisesti kasvavat mittoihin, joka ei vastaa todellisuutta valmistumisen jälkeen"

        Totta. Nyt olisikin aika herätä. Tulevaisuudessa yritteliäät nuoret erottuvat laiskureista. 2002-07 oli ehkä mahdollista vilauttaa päästötodistusta ja päästä mukavaan hommaan lusmuilemaan ok palkalla. Enää näin ei ole. Työpaikka pitää ansaita, ja siellä töissä pitää ihan oikeasti tehdä töitä. Tämän voi myös kääntää positiiviseksi asiaksi; jos olet ahkera, pystyt erottumaan joukosta.

        Tuntuu siltä, että pelkällä ahkeruudella ei enää niinkään erotu vaan omien ansioidensa toitottamisella jenkkityyliin. Todistukset tuntuvat olevan sivuseikka sen rinnalla, miten itsevarmasti ihminen pystyy esiintymään.

        Kovasti mainostettu yrittelijäisyys varmasti on entistä tärkeämpää, mutta kylmä fakta on, että läheskään kaikilla ei ole luonnostaan kilpailuviettiä tai "yrittäjäluonnetta". Eikä sellaista ole välttämättä helppoa, mielekästä tai edes suotavaa joka iikan väkisin opetella. Minusta ei voi olla kansantaloudellisestikaan pitkällä tähtäimellä hyvä asia, jos ujot ja vaatimattomat (mutta silti ammattitaitoiset ja tunnolliset) alkavat jäädä itsevarmojen henkselinpaukuttelijoiden jalkoihin, kun kilpailu työpaikoista - ja työpaikoilla - kiristyy. Ja mitä suurempi osa palkasta muodostuu kaikenkarvaisten "kehityskeskustelujen" pohjalta, sitä enemmän pärstäkerroin ja pokerinaama väistämättä vaikuttaa.

        Ja sitä ahkeruuttakin on monella alalla aika vaikea mitata: esim. asiantuntijatyöt saattavat suorastaan edellyttää kiireetöntä asioiden pohdintaa, jonka hedelmät useimmiten korjataan kvartaalitalouden aikajanan ulottumattomissa - fakta joka nyt on yliopistomaailmassakin tehokkuusvaatimusten edessä unohtumassa. Mutta kuten aina ennenkin, uskoisin heilurin heilahtavan taas taaksepäin jossain vaiheessa, jos ei nyt ihan 70-80-lukulaiseen konsensukseen asti niin ainakin vähän armahtavampaan suuntaan, kun porukkaa alkaa palaa loppuun jatkuvasti kasvavien tehokkuusvaatimusten paineessa.


      • a.
        Näinkö on näreet? kirjoitti:

        Tuntuu siltä, että pelkällä ahkeruudella ei enää niinkään erotu vaan omien ansioidensa toitottamisella jenkkityyliin. Todistukset tuntuvat olevan sivuseikka sen rinnalla, miten itsevarmasti ihminen pystyy esiintymään.

        Kovasti mainostettu yrittelijäisyys varmasti on entistä tärkeämpää, mutta kylmä fakta on, että läheskään kaikilla ei ole luonnostaan kilpailuviettiä tai "yrittäjäluonnetta". Eikä sellaista ole välttämättä helppoa, mielekästä tai edes suotavaa joka iikan väkisin opetella. Minusta ei voi olla kansantaloudellisestikaan pitkällä tähtäimellä hyvä asia, jos ujot ja vaatimattomat (mutta silti ammattitaitoiset ja tunnolliset) alkavat jäädä itsevarmojen henkselinpaukuttelijoiden jalkoihin, kun kilpailu työpaikoista - ja työpaikoilla - kiristyy. Ja mitä suurempi osa palkasta muodostuu kaikenkarvaisten "kehityskeskustelujen" pohjalta, sitä enemmän pärstäkerroin ja pokerinaama väistämättä vaikuttaa.

        Ja sitä ahkeruuttakin on monella alalla aika vaikea mitata: esim. asiantuntijatyöt saattavat suorastaan edellyttää kiireetöntä asioiden pohdintaa, jonka hedelmät useimmiten korjataan kvartaalitalouden aikajanan ulottumattomissa - fakta joka nyt on yliopistomaailmassakin tehokkuusvaatimusten edessä unohtumassa. Mutta kuten aina ennenkin, uskoisin heilurin heilahtavan taas taaksepäin jossain vaiheessa, jos ei nyt ihan 70-80-lukulaiseen konsensukseen asti niin ainakin vähän armahtavampaan suuntaan, kun porukkaa alkaa palaa loppuun jatkuvasti kasvavien tehokkuusvaatimusten paineessa.

        Kaikista tärkein asia myös tässä ongelmassa on yksinkertaisesti se, mihin onnistuu tai erehtyy syntymään.

        Niin yksinkertaista se on. Suomalaiset eivät ole mikään tasapäinen joukko ihmisiä joilla on taustastaan riippumatta täsmälleen samat edellytykset päästä elämässään jaloilleen. Jo syntyessä saadun taloudellisen pääoman lisäksi asiaan vaikuttaa huomattavan paljon myös informatiivinen, sivistyksellinen pääoma. Se tietotaito tästä elämästä joka näille omahyväisille, itsekeskeisille, narsistisille moralisteille on itselleen ollut itsestäänselvää, ei OLE itsestäänselvää kaikille. On äärimmäisen sivistymätöntä umpimielisyyttä kuvitella että kaikilla suomalaisilla on esimerkiksi tietynlaisen siistystason omaava perhetausta, tai että jokaisella on tietyt kotoa saadut perustiedot siitä miten tässä yhteiskunnassa eletään. Vielä suurempaa tyhmyyttään julistavat ihmiset, jotka kuvittelevat suomalaisen koululaitoksen takaavan kaikille samanlaisen pohjan elämälle.

        Minä olen päälakeani myöten täynnä tätä suomalaista moralisointi- ja vittuilumentaliteettia. Se on varmasti tosi hauskaa viihdettä joillekin. Se on varmaan asia josta ei pitäisi välittää? On kuitenkin niin että jokaisella ihmisellä - ja ihmisryhmällä - ON katkeamispisteensä. Oli se sitten jollain vihonviimeisellä nettipalstalla, tai reaalielämässä, mentaliteetti on aina sama. Jokaisesta neutraalista asiasta keksii kunnon perussuomalainen pässi keinon syyttää ja moralisoida heitä joilla menee huonosti. Jos te moralistipersereiät kuvittelette että teidän omahyväinen itseriittoinen nenännyrpistelynne ei vaikuta ihmisiin ja yhteiskuntaan mitenkään, olkaa hyvät ja miettikää uudelleen. Huonossa asemassa oleville vittuilu ja moralisointi on kuonaa joka hiljalleen pakkautuu tänne yhteiskunnan alakerroksiin. Ja sitten ihmetellään viattomat silikonihuulet ihan ympyriäisinä, kun joku kaunis päivä jossain räjähtää. Ku on niin levotonta siellä yhteiskunnan alakerroksilla, että mikähän NIITÄ vaivaa. Niih.


    • (L)aina maksettava

      "Uskomatonta että 30v koulutettu(?) terve ihminen ei löytäisi MITÄÄN työtä."

      Samaa mieltä, uskomatonta mutta totta. Enkä ole ainoa. Tosin löysin "mitään työtä" lopulta palkkatuettuna tyhjäntoimittajana. Sen jälkeen perustin firman, jonka aloittaminen ajoittui juuri taantuman alkuun ja siitä lähtien ollut yhtä kituuttamista. Työttömänä tienaisin enemmän.

      "a) Kuinka monta työhakemusta olet tänä aikana lähettänyt?"

      Työttömänä ollessani hain töitä aktiivisesti, hakemuksia lähettelin/soittelin perään paikkoihin, joihin katsoin minulla olevan edes jonkinlaisia edellytyksiä. Työnhaussani rajoitteena olivat terveydelliset esteet, jotka tietysti pahensivat tilannetta omalta osaltaan. En rajoittanut hakuani pelkästään koulutustani vastaaviin "hyviin" hommiin. Tosin epäilen, että "liian hyvä" koulutukseni oli näissä tapauksissa rasite.

      "b) Kuinka monta haastattelua käynyt?"

      Työttömänä ollessani pääsin kolmeen, joista yksi tärppäsi (pitkäaikaistyöttömän tukityöpaikka). Ylivoimaisesti useimmissa tapauksissa rekrytoijalta ei tullut minkäänlaista palautetta. Jokaiseen työpaikkaan (joiden hakijamääristä sain jotain tietoa) hakijoita oli kymmeniä. Ja tämä oli nousukauden aikaan!

      "c) Onko CV tehty huolella? Netissä lukuisia esimerkkejä erinomaisista pohjista joista helppo ottaa malli."

      Kyllä ja tästä sain noissa harvoissa haastatteluissa myös kiitosta. Kuten myös edukseni esiintymisestä haastattelutilanteessa. CV löytyy niin suomeksi kuin englanniksi, kaikkien sääntöjen mukaan kielellisesti ja muodoltaan oikeaoppisesti laadittuna.





      "Suomessa on jatkuva pula siivoojista, keittiöalan ihmisistä (tiskaajat, tarjoilijat jne), vartijoista, lomittajista ym. Lukuisia myyntitöitä monille eri aloille tarjolla. Eivätkö mitkään nämä työt kelpaa?? Jos et asu Perä-Äetsässä on töitä tekijöille tarjolla."

      Kuten mainitsin, terveyssyistä useimmat "hanttihommat" eivät tule kyseeseen. Sikäli mikäli maisteria noihin hommiin edes kelpuutettaisiin. Lähipiiristäni löytyy muitakin koulutettuja työttömiä ihmisiä, jotka ovat saaneet hämmästyksekseen kokea, ettei koulutus ole läheskään jokaiselle työnantajalle meriitti vaan jopa uhka.

      "Suurin ongelma työttömillä todella on että ei suostuta tekemään töitä. Niitä töitä joita olisi tarjolla, esim. edellämainitut. 2500 uutta "medianomia", "sisustussuunnittelijaa" tai "artesaania" ei Suomeen sen sijaan joka vuosi tarvita. Niin paljoa ei niitä töitä ole."

      Ylikoulutusta on kyllä ihan liian monella alalla. Sen sijaan osoittaa silkkaa typeryyttä väittää, että tonnitolkulla opintolainaa optimistisesti ottanut ja monta vuotta koulun penkkiä kuluttamaan vaivautunut ihminen valitsisi tarkoituksella työttömänä kituuttamisen. Kyllähän sen järkikin sanoo, että oman urakehityksen kannalta pitkäaikaistyöttömyys ei todellakaan ole mikään meriitti.

    • Jeetaastuen

      Ei kannattais olla niin apina että
      1. ei pääse jostain läppäkursseista läpi kun on muutama tunti viikossa opetusta
      2. Ottaa liikaa lainaa
      3. On liian tyhmä saadakseen töitä
      4. Ei lue lainen ehtoja / seuraamuksia läpi (kuinka typerä voi olla?)
      5. Ei suorita tutkintoa
      6. Ym. "pikkuseikat"

      Siinähän kidut, kiitos että saan maksaa sinun surkeutesi kustannukset.

    • lainaraha

      Jos kurssisi ovat olleet etäkursseja ja olet opiskellut niihin ja suorittanutkin jotain, niin selvitä asia kelalle. Kela nöyrtyy heti, kun näkee että opintopisteet ovat kasassa, vaikket ole paikalla ollutkaan.

      Miten muuten ajattelit jatkaa opintojasi, kun et läpäissyt sitä yhtä kurssia etkä päässyt sillekään, johon vaadittiin pohjatiedot? Seuraavana opintovuonnako?

    • VIELÄ ON OIKEUKSIAKI

      Mene soskuun.Kaikki pakolliset maksut on huomioitava sosiaalitukea laskettaessa.Mikäli velka ei ole aiheutunut ylivarojen tahallisesti elämisestä tai holtittomasta rahankäytöstä jne. sinulla on oikeus hakea toimeentulotukea joko harkinnanvaraisen,tai ennaltaehkäisevän tuen nimikkeellä.
      Katso mikä on kuntasi perustoimeentulon normisumma ja jos käytettävät varasi alittavat sen pakollisten (siis ei holtittomuudesta aiheutuneiden) maksujesi jälkeen laita anomus,jossa haet toimeentulotukea ja harkinnanvaraistatukea noihin pankin vaatimiin maksuihin!Lue asiaa koskeva sosiaalilaki ja tee anomus sitä mukaillen kaikki löytyy netistä! Kunnan on pakko huolehtia niin että tietty laKISAÄÄTEINEN SUMMA JÄÄ KÄTEESI MAKSUJEN JÄLKEEN.jOS ÄNKYTTÄVÄT TAI SAAT HARKINNANVARAISEENKIN KIELTÄVÄN VASTAUKSEN OTA YHTEYTTÄ KUNTASI SOSIAALIASIAMIEHEEN JOKA TIETÄÄ OIKEUTESI JA KUNNAN VELVOLLISUUDET.vIIMONEN KEINO ON MENNÄ HYLKYPÄÄTÖKSEN KANSSA KIRKON DIAKONITOIMISTOON,SIELTÄ AUTTAVAT JOS ASIA ON OIKEASTI VÄLTTÄMÄTÖN HOITAA JA KUNTA KIELTÄYTYY. (KONEEN NÄPPÄRIT MENI RIKKI:d SIITÄ TEKSTIN KUMMALLISUUS)

    • samassa tilassa

      yksinkertanen vastaus ei voi ota vaikkapa yhteys velkaneuvontaan he kyllä kertoo.

    • asiaa aiheesta

      Opintolaina on lainattua rahaa, joka maksetaan korkojen kanssa takaisin. Opintolainaa aletaan periä takaisin pari vuotta joko valmistumisen tai opintojen lopettamisen jälkeen. Opintojen aikana lainaan on lisätty puolivuosittain korkoa eli lainan määrä on kasvanut pikku hiljaa.

      Takaisinmaksu alkaa siten, että ensin pankki perii aluksi puolivuosittain pelkät korot eli lainasumma ei lyhene muttei myöskään kasva. Toki tuona aikana voi lainaa vapaaehtoisesti lyhentää jos sattuu olemaan tuloja, jotka asian mahdollistavat.

      Varsinaisen lyhennysohjelman käynnistyttyä pankki perii puolivuosittain koron lyhennyksen ja tätä jatkuu niin kauan kunnes laina on maksettu. Pienituloisen on mahdollista hakea kelalta viisi kertaa korkotukea eli kela maksaa tarvittaessa viisi kertaa lainan korot velallisen puolesta.

      Jos velallinen on työtön tms., kannattaa sopia pankkiin neuvotteluaika ja sopia esimerkiksi vain korkojen maksusta. Kun lainanhoitotilille laittaa joka kuukausi pienen summan rahaa, saa puolivuosittain perittävän koron aika helposti kasaan. Jos pääset välillä vähäksi aikaa töihin tai tulosi muuten hetkellisesti kasvavat, voit aina muuttaa maksuohjelmaa tai laittaa sellaisina kuukausina rahaa lainanhoitotilille hieman normaalia enemmän tai lyhentää lainaa vapaaehtoisesti sillä summalla minkä pystyt.

      Jos päätät, että et aio lainaasi maksaa takaisin, pankki perii lainansa takaajalta eli valtiolta. Tämän jälkeen lainarahoja alkaa periä sinulta Kela. Perintään menneiden velkojen jälkeen sinun tietoihisi kirjataan maksuhäiriömerkintä eli luottotietosi eivät enää ole kunnossa. Asioista pitäisi yrittää aina sopia, koska merkintä voidaan parhaassa tapauksessa välttää jos asioista on kuitenkin sovittu.

      Pankki ei tiedä taloudellista tilannettasi ellet sitä heille itse kerro. Nuo kirjeet postitetaan automaattisesti velalliselle maksuohjelman käynnistyttyä.

      Lisäksi mikäli sinulla on opintotukea takaisinperinnässä ja kuukausittain perittävä summa tuntuu tilanteeseesi nähden liian suurelta, voit ottaa yhteyttä kelaan ja hakea muutosta kuukausittaisen lyhennyksen suuruuteen.

    • Kokkarit hiljaa!

      En ole asiantuntija, mutta sen verran olen kuullut, että sen enempää pankilla kuin lainan takaajalla (KELA:lla) kuin voudillakaan ei ole asiaa sinun rahoihisi, mikäli ne jäävät niihin perusjutskiin, kuten yleiseen asumistukeen ja peruspäivärahaan tms. Ihmisille on jäätävä tietty määrä rahaa kuukaudessa elämiseen.

      Käsittääkseni pankki nostaa loput lainasta jossain kohtaa KELA:sta ja ja KELA yrittää periä sinulta samat rahat. Perimistä tai sen yrittämistä tapahtuu siihen saakka, kunnes saat tuloja tai sitten laina vanhenee.

      Mitä tulee noihin hyväosaisiin kokkareihin, niistä ei kannata välittää. Tässä maassa suorastaan kukoistaa harmaa talous, joka syö moninkertaisesti varoja verrattuna köyhiin, velkaantuneisiin opiskelijoihin. Siitä huolimatta em. äänestävät kokkareita. Häpeisivät itse ja harmaaseen talouteen sentäs voidaan vaikuttaa lainsäädännöllä, muttei näköjään kiinnosta ja maa senkun velkaantuu. Pitäisivät sitten suunsa vaan tukossa.

      • Järkimies75

        Harmaata taloutta, ihmeen usein kovimmat kriitikot eivät itse osallistu verojen maksamiseen, vaan tyypillisesti elävät verorahoilla - ja vieläpä sen lisäksi ovat valmiita huijaamaan tuissa, välttelemään voutia, ym. Taustalla on absurdi ajatus että lainattu raha kuuluu heille, ja sen takaisin periminen on kiskontaa.

        Kun pääsette töihin, lainaatteko minulle muutaman tonnin? En ikinä maksa takaisin, olette kurjia kiskureita ja porvareita jos edes yritätte periä saatavianne ;-)


      • ...
        Järkimies75 kirjoitti:

        Harmaata taloutta, ihmeen usein kovimmat kriitikot eivät itse osallistu verojen maksamiseen, vaan tyypillisesti elävät verorahoilla - ja vieläpä sen lisäksi ovat valmiita huijaamaan tuissa, välttelemään voutia, ym. Taustalla on absurdi ajatus että lainattu raha kuuluu heille, ja sen takaisin periminen on kiskontaa.

        Kun pääsette töihin, lainaatteko minulle muutaman tonnin? En ikinä maksa takaisin, olette kurjia kiskureita ja porvareita jos edes yritätte periä saatavianne ;-)

        Vittu sä oot TYHMÄ yksinkertainen ihminen.


      • IT-projektipäällikkö
        ... kirjoitti:

        Vittu sä oot TYHMÄ yksinkertainen ihminen.

        Se onkin sitten hassu juttu miten tässäkin ketjussa kaikki ne tyhmät, yksinkertaiset ja turpiinsa kerjäävät kirjoittajat ovat tutkinnon suorittaneita ja vahvasti työelämässä hyvillä tuloilla.

        Toinen toistaan älykkäämmät ja myötätuntoiset ihmistä ymmärtävät lahjakkuudet sen sijaan vinkuvat tällä palstalla ja neuvovat toinen toistaan kuinka selviytyä maksamatta otetusta ja allekirjoitetusta lainasta. Töitäkään ei ilmiömäisistä kyvyistä huolimatta vain löydy ei sitten millään ja suurin ongelma on mistä saada uusi pikavippi jälleen seuraavalle viikolle.

        Ehkä sitten seuraavassa elämässä.


      • ***
        IT-projektipäällikkö kirjoitti:

        Se onkin sitten hassu juttu miten tässäkin ketjussa kaikki ne tyhmät, yksinkertaiset ja turpiinsa kerjäävät kirjoittajat ovat tutkinnon suorittaneita ja vahvasti työelämässä hyvillä tuloilla.

        Toinen toistaan älykkäämmät ja myötätuntoiset ihmistä ymmärtävät lahjakkuudet sen sijaan vinkuvat tällä palstalla ja neuvovat toinen toistaan kuinka selviytyä maksamatta otetusta ja allekirjoitetusta lainasta. Töitäkään ei ilmiömäisistä kyvyistä huolimatta vain löydy ei sitten millään ja suurin ongelma on mistä saada uusi pikavippi jälleen seuraavalle viikolle.

        Ehkä sitten seuraavassa elämässä.

        Kysymys kuuluukin: mitä sinä teet tällä palstalla?

        Onko sinulla lainoihin liittyviä kysymyksiä?


      • aloittaja.

        Lopeta sitten toi anabolisten stereoiden imppaaminen! >:-(


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe