Kirje vangille, mutta se osoite?

Kirjeenvaihto

Mitä siis kirjoitan osoitteeksi kirjeeseen jonka lähetän vangille? On turun vankilassa saramäessä, mutten tiedä kirjoitanko siihen ensin vangin nimen ja sitten sen turun vankilan käyntiosoitteen vai minkä? Itse vanki lähetti minulle kirjeen ja toivoo vastausta ja sen haluaisin tehdä muttei hän maininnut osoitetta. En löytänyt tätä tietoa mistään netistä ja toivoisin pikaista apua ja esimerkkiä miten osoite laitetaan.

Sen verran päättelin, että pakko siihen on ainakin vangin nimi tulla että ne tietää siellä vankilassa että kenelle se kirje on menossa. Mutta entä kun ne postissa kattoo että tuon henkilön osoitehan on oikeasti joku muu ja kääntää sen kirjeen sitten sinne eikä se ikinä mene perille. Vangilla on siis oma kämppä ulkona joka on hänen virallinen osoite.

15

4701

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ToriJarvinen

      Kiitos, että saavuit tänne asiantuntijoiden kansoittamalle palstalle tiedustelemaan tätä monimutkaista ja usein hämmennystä herättävää asiaa. Et ole nimittäin ongelmasi kanssa yksin. Useimmilla vankilan rutiineja tietämättömillä on vaikeuksia ymmärtää ja tietää nimenomaan sitä, että miten tiedot osoitekenttään tulisi sijoittaa. Epäilyksesi on myös siltä osin aiheellinen kun epäilet, että postin jakelussa saattaisi tulla ristiriitaisuuksia vangin vankila- ja oikean kotiosoitteen välillä. Tämä on täysin mahdollista ja siitä on valtavasti ihan tuoreitakin kokemuksia.

      Parhaita tapoja saada kirjeet vangille perille on useita. Yksi on se, että et postita sitä kirjettä lainkaan, vaan ojennat sen hänelle henkilökohtaisesti kun seuraavan kerran tapaatte. Toinen on se, että lähetät sen hänen viralliseen kotiosoitteeseen, jossa se kirje sitten häntä odottaa kun hän pääsee seuraavan kerran katsomaan postinsa. Kolmas on se, että laitat sen kirjeen kirjekuoreen, jonka päälle kirjoitat selvällä ja huolellisella käsialalla vangin nimen. Tämän kirjekuoren sujautat sitten toiseen kirjekuoreen, mihin kirjoitat yhtälailla selvällä ja huolellisella käsialalla: VANKILAN JOHTORYHMÄ/KIRJEIDEN TOIMITTAMISESTA VASTAAVA VARTIJA/MUU VIRKAMIES. Tällä tavalla kirje menee ensiksi asioista oikeasti päättävälle henkilölle, joka kirjekuoren avatessaan löytää sieltä sen vangille osoitetun kirjeen ja viipymättä toimittaa sen vangille. Jos haluat varmistaa nopean toimituksen, niin liität vielä mukaan pienen viestilapun, johon kirjoitat esimerkiksi, että: "Pyydän ystävällisesti toimittamaan tämän kirjeen x.x:lle ennen nukkumaanmenoaikaa." Joissakin tapauksissa mukaan kannattaa harkita sujauttavansa DaCapo-suklaapatukan mukaan siihen päällimmäiseen kirjekuoreen, koska usein vartijoilla on niin kiirettä, että heidän syömisensä on vähän niin ja näin, jolloin verensokeri pääsee heittelemään. Kirjekuoresta pilkistävä herkullinen suklaapatukka ja sen nauttiminen saa vartijan kasvoille leveän hymyn ja motivoi häntä toimittamaan kirjeesi vankiystävällesi mahdollisimman pian.

      • ToriJarvinen

        Yllä mainituissa ohjeissa mainittu x.x. tarkoittaa seuraavaa:

        Ensimmäinen x = kaikki etunimet
        Toinen x = sukunimi

        Kirjeeseen on syytä kirjata kaikki etunimet, jotta minimoidaan riski siitä, että kirje menisi samannimiselle toiselle henkilölle.


      • :D
        ToriJarvinen kirjoitti:

        Yllä mainituissa ohjeissa mainittu x.x. tarkoittaa seuraavaa:

        Ensimmäinen x = kaikki etunimet
        Toinen x = sukunimi

        Kirjeeseen on syytä kirjata kaikki etunimet, jotta minimoidaan riski siitä, että kirje menisi samannimiselle toiselle henkilölle.

        Itse asiassa lähetyksen oikea muoto kirjoitettuna on:

        - Lukutaitoinen (kirjeet ratsaava)vartija/
        - Vangin nimi (täydellinen) /
        - MMahdollinen vankinumero/ (jos on tiedossa)
        - Vankilan postilokero/
        - Postinumero/
        - Turku.

        Suklaapatukka voi olla myös joku muu kuin Da Capo. Esimerkiksi isoin Tupla.


    • EVP.Luuseri

      Tuota ensimmäistä vastausta en edes viitsinyt lukea kun on turhaan turhan pitkä/monimutkainen.
      Ihan yksinkertaisesti kirjoitat etunimen/sukunimen ja osoitteeksi riittää takuulla:Turun vankila.
      Ainakin vielä vanhaan hyvään aikaan kun posti oli posti,eikä mikään itella niin kyllä kirjeet tuli aina perille luki siinä Rixun vankila tai kuopion lääninvankila jne...

      • Postiluukerro

        Eikös se käy myös näin?
        Vangin Nimi
        PL 50, 20251 Turku

        Tuonhan pitäisi olla joku turun vankilan tai kaupungin postilokero, josta sitten älyävät sen kirjeen lähettää vankilaan oikealle vangille, eikä sinne kotiosoitteeseen vai?


    • Jaa, pimpulapampula

      Jaaha, näin pitkälle on nyt onnistunut tämä kirjeenvaihtopimpula etenemään. Ensin vinkui vankikirjekaveria täältä, nyt ei osaa kirjoittaa osoitetta kirjekuoreen. Seuraavaksi varmaan kyselee, mitä siihen kirjeeseen pitäisi kirjoittaa.

      Voi %/&¤/¤/%¤/%#¤(#)

    • 8surmankutia

      Meille murhamiehille tulee aina naisilta paljon postia!Lieneekö kyseessä sitten se kuuluisa "TUKHOLMAN SYNDROOMA"...?
      Ps.jos et tiedä mikä se on niin googleta ja hämmästy...

      • hyvä ystävä

        Mä laitan kuoreen aina pari supista ja kaveri kiittää, kun saa olla viikon rundissa.


      • Karpiruuttari.

        Minulla on Sukevan Syndikaattori. Salakuljetin sen ulos kun vapauduin 1.1.1981. Tuo laite on maitoSeparaattori Iskolan pakkolaitososastolta. Kyllähän konna Iskolan tietää.


    • _vanhempi_vartija

      näkee että tällä palstalla keskustelee vain tyhmät vangit. jotka kehottaa leähettelmään vartijiolle suklaata. ihan ceepee touhua. löydätte itsenne vankilasta vielä ja sitten näette kuka komentaa.

      • Konnunkoukkuja.

        Näkee, että vastaaja on kuin onkin vartija. Hänellä ei ole kirjoitustaitoa. Miten lie lukemisen laatu, aakkoset hallussa? Noilla eväillä ei pääse töihin muualle kuin vankilaan kantamaan soppakulhoja. Joskus saattaa saada mahdollisuuden avata sellin ovi vartijan avaimella.


      • 20+5
        Konnunkoukkuja. kirjoitti:

        Näkee, että vastaaja on kuin onkin vartija. Hänellä ei ole kirjoitustaitoa. Miten lie lukemisen laatu, aakkoset hallussa? Noilla eväillä ei pääse töihin muualle kuin vankilaan kantamaan soppakulhoja. Joskus saattaa saada mahdollisuuden avata sellin ovi vartijan avaimella.

        Postiluukekero kuitenkin löi vastauksellaan bingon.


    • Adina....

      Juu noin se menee kuin postiluukero sanoi, eli vangi nimi ja sitten PL 50, 20251 Turku. Jos tiedät vangin toisen nimen, syntymävuoden tai henkilötunnuksen, niin laita ne myös ennen osoitetta. Voi olla tarpeellista, jos vangilla on tosi yleinen nimi, ja vankilassa on saman nimisiä useampia. Vankilan nimeä ei kuoreen tarvitse laittaa lainkaan.

      En tiedä, miten tossa tapauksessa, toimittaako sukulaiset/tuttavat kotiosoitteeseen tulleen postin vankilaan.

    • postimerkkirock

      Postimerkki kannattaa kostuttaa pillussa, jos meinaa sellaisen laittaa. Pillunhaju kiinnostaa vankia. Eikö täällä muut tajua kuin Tori että toi aloitus oli trollaus? vartijoita kaikki tyynni!

      • Nuuhnuuh..

        Ei se mikään trollaus ollu, täällä on noita pahojen poikien perään olevia kirjeenvaihtonaisia ollut tyrkyllä jo vuosia. Harmi, kun vangit eivät pääse täältä valitsemaan, helppoa ois naisen saanti kun ei tarttis kuin poimia. :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      170
      29882
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      219
      19193
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      396
      10075
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6445
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      20
      4359
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      194
      3883
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      60
      3100
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1527
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      50
      1309
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      62
      1306
    Aihe