HOK-Elannon toimet syyniin ja 'omistajien' haltuun!?

Kohtuuden nimissä!

1 http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Aamulehti Poliitikkojen perheille alennusta S-ryhm%C3%A4lt%C3%A4/1135268980357

Mm. Helsingissä asuvat ja 'vaikuttavat' poliitikot kuten kokoomus-edustaja Ben Zyskovicz hamuavat omia etuja ja kokouspalkkio-etuuksia jopa 20 000 € vuodessa esim. HOK-Elannossa, on aika pöyristyttävää ajatella varsinkin kun mies päästelee suustaan loukkaavia möläyskiä, että mm. Hurstien Laupeudentyön kaltaiset köyhien ja varattomien auttamistyö olisi lopetettava (Hki), ja että se on tästä juutalaisen lumppukauppian äpärästä - ('itsekin köyhyydessä ja kurjuudessa kasvanut ja Suomen kansan varoin lakia oppinut'lukemaan), - antaa julkisuuteen lausuntoja jotka ovat täysin ristiriidassa tämänkin ('ihmis-rotan') tekojen ja toimien kanssa, kuten nyt HOK-Elannon osuusliikkeen hallintoelimessä mukana tekee!

He ovat siellä mm. säätäneet säännön ja käytännön, että S-kauppojen vanheneva ruoka lähestyessään viimeistä myynti-päiväystään tulee 30% alennuksen hinnassa. Harvat sitä hyödyntää ja se päätyy voitte kuvitella minne, ei kompostiin, vaan KAATOPAIKALLE!

No tämä 'ale' tapahtuu useimmiten juuri viim. myynti pv. edellisenä, tai samana päivänä S-liikkeissä, - ja ei silloin juurikaan voi hyödyntää tätä alkujaankin varsin kallista elintarviketta jne.!

JA TÄTÄ ELINTARVIKKEIDEN HYÖDYNTÄMISTÄ vaikka vapaan ja ilmaisjakelun kautta inhimillisesti ja ekologistesti ajatellen VASTUSTAA näin tämäkin omanedun tavoittekija 'juutalais-ukko' Suomessa kollegoineen ja mielipide tovereineen!

Tuntuu kuin nämä kaikkeen etuisuuksien laajaan kirjoon ja verkostoon kuuluvat henkilöt (hallintoneuvostossa)- ajavat aivan muuta kuin kansalaisten ja kuluttajien asiaa tässäkin muodossa mitä Osuusliikeessä nyt on jo vuosien ajan ollut käytäntö! Mitä hyötyä heistä lopultakin on osuusliikkeen toimielimissä?
(Joku voisi luetella nämä kansalaista ja kuluttajaa palvelevat hyöty-suhteet?)

Kuluttaja maksaa kalliin hinnan enenevässä määrin ruoastaan, ja nämä porskuttaa ajattelematta sen suuremmin - sen tekevät aivan muut sitten jossain muualla!
Kuten media ja muut lehdistö jne., jotka on suorastaan vaikutusvaltaisin ilmiö koko maassa meilläkin! Josta voimme olla kiitollisia ettei heitä ole laajemmin sensuroitu ja rajoitettu!

TV.ssä tuli joku aika sitten ohjelma Euroopan ja USAa:kin koskien, jossa dokumentinomaisesti kerrottiin siitä valtavasta ruoan ja elintarvikkeiden haaskaamiseta ja kaatopaikoille viennistä!
MILJOONIA TONNEJA 'väärin markkinoitua' ja ylijäänyttä ruokaa - osaksi pilaantunutta toki, ja useimmat muovipakkauksissaan ja muuten sellaisenaan poisheitettyinä!
... OLI AIVAN PÖYRISTYTTÄVÄÄ KATSELLA SITÄ JÄRJETÖNTÄ JA TÄYSIN TUOMITTAVAA elintarvikkeiden väärinkäyttöä ja tuhlausta!
Tämäkö on sitä hyvinvointia, voi vain tuumailla voimattomana?

Mutta mitä tekevät asioiden tasapuolistamiseksi ja oikeudenmukastamiseksi nämä meidänkin ''oman eduntavoiteijat''..ei mitään!
Aivan kuin eläisivät jossain umpiossa ja täysin muun maailman ulottumattomissa, ajantasalla eivät kuitenkaan?!

Ja mitä tekee nyt Vihreä-liittokin meillä ym., vouhkavaat ja sarnaavat' Afrikan ja muiden kehitysmaiden köyhyydestä ja hädästä, ja vaativat lisää varojamme sinne heille, - meidän omien köyhien ja varattomien ruokapöydistä suorastaan!

Myös Punainen Risti on yksi organisaatio, jolla ei ihan puhtaat jauhot pussissaan!

Ja kun eivät näe miten jo olemassa olevat ruokavarat ja tuotannon ja kulutuksen suhteuttaminen oikein, voisi tuoda myös jotain muutakin hyötyä kuin maailmanlaajuista ekologista ajattelua , ja sen tuominen tietoisuuten juuri tässä mielessä miten RUOKAA HAASKATAAN, ja sen kanssa olisi kiireesti tehtävä uudet suunnitelmat ja käytännöt! Sama tilanne muualla maailmassa, jopa EU:ssa!

Jos tämä 'edellä kerrottu' ei ole tuomittavempaa niin mikä sitten? - "Ehkä kaikki tyytymättömyys ja viha ja rasismi"... on helpompaa kitkeä LAIN ja nilkkapantojen ym. pakotteiden kanssa, (kuten rva Brax, Vihreät sai aikaan omalla ministerikaudellan)?
... Suitten tukkiminen ja ongelmien kieltäminen ei voi olla tätä päivää, mihin meillä nyt ollaan menossa enenevässä määrin - ihmiset eivät voi hyvin kokonaisudessan!

***PS. Tämä ei vihapuhe vaan realistinen ja oikeutettu mielipide vallitsevasta tilantesta ja epäkohdasta!

0

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Mielessäni vieläkin T

        Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
        Ikävä
        37
        1515
      2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

        Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
        Isovanhempien jutut
        6
        1311
      3. Ei luottoa lakko maahan

        Patria menetti sovitun ksupan.
        Suomen Keskusta
        8
        1247
      4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

        Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
        Ikävä
        1
        1245
      5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

        Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
        Jyväskylä
        41
        1228
      6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

        Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
        Maailman menoa
        3
        1225
      7. Sinäkö se olit...

        Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
        Ikävä
        0
        1204
      8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

        Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
        Vaipat
        1
        1180
      9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

        Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
        Tunteet
        2
        1160
      10. Lepakot ja lepakkopönttö

        Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
        1
        1136
      Aihe