Lievestuoreen kreivinkartano??

Paapapapaapa

Moro!

Olen jotain kuullut, että lievestuoreella olisi jokin kreivinkartano jossain rallipätkän varrella? Pitääkö paikkansa ja olisiko kenelläkään ajo-ohjeita kyseiseen paikkaan?

Olisi erittäin hienoa päästä käymään siellä!

Tai sitten jos ei sitä ole, onko tässä Pieksämäki - Jyväskylä - Mikkeli - Kuopio - välillä joitain hienoja "kummitus" -mestoja, mihin voisi vaikka lähteäkkin käymään?

60

9500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikkelissä...

      vanha mielisairaala oliko se Moisio.Kerro sitten näkykö mitään

    • Käytiin jo...

      Sitä käytiin eilen etsimässä. No, 4h sitä etsittiin ja sit tajuttiiin vasta että se vissiin on siinä tien vieressä mikä on jo kunnostettu nykyään.

    • ehhehehe he

      4h etsii kummituksia? Eikös ne viljele vaan porkkanoita ja hoida pupuja?!

    • Kutvo Näätäinen

      Joo kuulu tosta paikasta. On muuten lekendaarisen hurjamaine sillä. Eräs tuttunikin kavereineen kerran meinasi mennä sinne tutkiskelamaan kummittelua sielläyöllä.Mutta sitten kun pihaan päsivät alkoi varsinainen kummitelu ja demoninen meno. Ihan yks kaks ja naps. Kirkasta valoa!!!. Siis joku valo sojotti kohti heitä niin ihan itsestään. Mitään ääntä ei des kuulut vaan kummitusmaista ei mitään paitsi huutoa kun pelkäsivät. Ymmärretävästi koko kööri säikähti ennekuin joku kuolee. Eli karkuun!!!
      Kun parin päivän jälkeen porukka oli selvinnyt peljästyksestä uskaltautuivat sinne uudestaan mutta tällä kertaa päivällä ja selvinpäin. Kaikkein oudoita ja pelottavinta että ei siellä mitään valoilmiöö tuolloin ollut. Kaikkea pelottavaa sitä kokee jos näkee kaikenlaista. Itse en sinne kyllä uskkalla mennä sillä ei niitä saa häirittä niin ei ne häiritte meitä. Siksi en kerro sinullekaa ohjeita jos et ole ihan varma itsekään. Sinua on varoitettu. Suoja siunausta vaan sulle ettei ne herää sua vainoamaan. Taas.

    • joo....

      sehän on sairaala-aluetta.Onhan siellä yövartio.Muutenhan siellä juoksis "lääkkentarvitsijoita"

    • Papppapapapaa!

      Kutvo Näätäinen, kummasta puhuit? Lievestuoreesta vai moiskasta? Moiskahan on tietääkseni kunnostettu, vai mitenkä?

      Mut jos lievestuoreelle olisi ajo-ohjeet, olisi todella hienoa!

    • Nähty on

      Muistappa sopia Matin kanssa tapaamisesta mikäli kreivin kartanolle olet menossa.
      Siellä on kameravalvonta, ilmeisesti juuri pällistelijöiden takia.

      Kun tuttavani kanssa kävimme hyvä tovi sitten (olisimme halunneet haastatella Mattia), niin vastaanotto ei ollut kovin miellyttävää.

      Mutta ymmärrettäväähän tämä on, on omien sanojensa mukaan joutunut ajamaan aikaisemminkin porukkaa pois.

      Terveiset silti Matille.

    • Ghosttyttö19

      Asun Lievestuoreella..:) Tästä aiheesta on tehty kirjakin, lainasin hyvin kauan aikaa sitten, en enää muista kirjan nimeä, mutta hyvin mielenkiintoinen pariskunta siellä on asunut!:) Heittivät vauvansa uuniin ja mitä kaikkea, siitä on tosin aikaa kun kirjan luin. Kreivin kartano?

      • VAKOILIA EMA msp

        On aika outoa että VAUVA heitetty uuniin..eihä se voi olla totta..Sitä paitsi kummitukset o kilttejä :)


    • ijhpio

      Kreivin kartano on jo kunnostettu ja käytössä!

      • vepeepe

        nyt puhut palturia... kävin siellä viimeks eilen.. ja siellä ei asu ketään. sitä päärakennusta on alettu kunnostamaa jo 3 vuotta sitte. mut jätetty jostain syystä kesken.. kannattaa mennä käymään! aika karmiva paikka..


    • vepeepe

      ja se paikka on nimeltää reivinkartano.. ei kreivi.. siinä päärakennuksen ovessaki lukee että "reivi". vissii sukunimi.

    • kiinnostunut

      Saisko ajo ohjeita?

    • maikssu93

      Ei sitä kartannoo ole pahemmin kunnosteltu, ja siellä ei kyllä tosiaankaan kukaan asu ...

    • hoho

      Me käytiin porukalla ainaki ettimässä sitä legendaarista uunia, kello oli yli ykstoista illalla ja oli muutenki pimeetä, huono keli joten uunia ei löytyny, vaikka oli taskulamput yms .. harmi sinäänsä, etittiin koko paikkaa muutama tunti ja turhan takia loppujenlopuks .. :)
      Mutta kyllä vielä joku kerta uudestaan sinne ja etitään se perkeleen uuni !! Kuullu sellasii juttuja siitä, että huhhu !

      • eipäsolep

        Mikä tää on tää uuni juttu? Ei siellä ole mitään vauvaa poltettu. Ja se uuni lienee siellä tuvan nurkassa missä kuuluukin.


    • jooo

      Kukaan ei ole vielä ajo-ohjeita tuonne kertonut nii minäpä kerron.
      Eli laitatte navigaattoriin Ruuhimäen koulun että neuvoo sinne, tai jos ei sellaista omista niin muistaakseni tieopasteiden avulla sinne pääsee, eli se tie mikä menee Ruuhimäen läpi, niin siitä kääntyy tie sinne koululle, joka on melkein heti sen sivutien alussa, aja koulun ohi jonka jälkeen oikealle kääntyy tie, jossa lukee viitassa "REIVI" ja toisessa "Reivintie". Ja siellä se kartano on melko tien alussa oikealla.

      • jooo

        Niin ja vielä jatkan että paikassa ei ole oikeastaan mitään nähtävää, sitä on alettu kunnostaa joskus mutta ilmeisesti jäänyt kesken. Paikassa on kameravalvonta eikä sinne päärakennukseen pääse sisälle.


      • Anonyymi

        Käytiin sielä mutta ei löydetty


    • Minun mielestä helpoiten löytää paikalle, kun ajaa ensi Liepeen Shellille. Siitä lähtee Mikkeliin päin, niin siinä parin kilsan päässä tulee reivintie ja kääntyy oikealle, sitä tietä kun ajaa jonkun matkaa nii kyseinen kartano on ylämäen jälkeen tien vasemmalla puolella
      Ajoimme kavereiden kanssa siitä kartanosta ohi tuossa alkukesästä ja siinä oli ulkovuoraus aloitettu uudelleen, kameravalvonnan varoituskyltti löytyy varasto/aitta rakennuksen päädystä heti pihaan mennessä

    • Enpäskerro ;)

      Saisinko ihan kunnollisen osoitteen tuolle paikalle, ja olisiko jollakin kuvia tuosta paikasta? Aika jännältä kuulostaa! ;)

    • Jotain ihan sairasta

      En todellakaan suosittele menemään...siellä sekoaa ihan totaalisesti , vaikka kuinka rohkea olisi. Ei sieltä ilman ambulanssia kotiin pääse, koska menee täydelliseen shokkiin. Se on jotain niin järkyttävää että jos haluaa itsensä mielisairaaksi, niin tervemenoa !

      • jep!

        Kävimme tänään tällä reivin kartanolla.. paikassa on tosiaan kameravalvonta mutta päärakennukseen pääsee sisälle.. noh menimme sinne , aluksi olimme ihan sillee että joo ei täällä mitään ole mutta menimme yhteen huoneeseen yläkerrassa jonka jälkeen ovi sulkeutui itsestään.. tämän jälkeen minulla oli vieläkin ylimielinen asenne.. no joo.. lähdimme takasin autolle koska kaverini tyttöystävä oli mennyt paniikkiin kun oli kuullut askelia auton takaa ja oli nähnyt hahmon viereisessä metsässä.. noh olimme lähdössä ajamaan niin auto rupes huutamaan että takakontti on auki... kukaan meistä ei ollut sitä missään vaiheessa avanneet! Joo lähdimme tosi kiireellä pois sieltä , en suosittele paikassa käymistä !!!


      • jep!
        jep! kirjoitti:

        Kävimme tänään tällä reivin kartanolla.. paikassa on tosiaan kameravalvonta mutta päärakennukseen pääsee sisälle.. noh menimme sinne , aluksi olimme ihan sillee että joo ei täällä mitään ole mutta menimme yhteen huoneeseen yläkerrassa jonka jälkeen ovi sulkeutui itsestään.. tämän jälkeen minulla oli vieläkin ylimielinen asenne.. no joo.. lähdimme takasin autolle koska kaverini tyttöystävä oli mennyt paniikkiin kun oli kuullut askelia auton takaa ja oli nähnyt hahmon viereisessä metsässä.. noh olimme lähdössä ajamaan niin auto rupes huutamaan että takakontti on auki... kukaan meistä ei ollut sitä missään vaiheessa avanneet! Joo lähdimme tosi kiireellä pois sieltä , en suosittele paikassa käymistä !!!

        Lisään vielä ylläolevaan että metsässä näkyi liikettä ja talosta kuului kuiskintaa.. sisällä heilu lamput vaikka ovet oli kiinni. otin paniikissa puukon käsiini ja sen jälkeen kaverini rupesi ''haukkumaan reiviä'' jolloin hänen sanojensa mukaan rupesin puristaa puukosta niin että käteni rupesi sinertää ja huusin ettei pilkkaisi henkiä. kuulema minulla ei ollut oma ääni .. lähdettiin autoon ja tuntui että minua vieläkin riivaisi joku paha henki! alitajuntasesti ajattelin kuinka tappaisin kaverini siihen autoon.. yöllä heräsin kun en saanut happea.. kuin joku kuristaisi minua..


      • memmukka2

        höpö höpö ei siellä sekoa ellei ole valmiiksi sekopää.Olen käynyt siellä kahdesti päivällä ja se on tavallinen autio talo tosin tavallista komeampi jos olisi kunnostettuvoisi olla mahtikartano.
        Mitä tulee valoilmiöihin kait kaikki on nykyaikana kuullut tunniste valoistane sieltä tuikkii ,kun menet sinne.Olisin kyllä halunnut nähdä kun pötkitte tunnistevaloja karkuun ja varmaan kummitukset ovat nauraneet makeasti samalle asialle.
        Eihän sitä kukaan varmasti voi tietää onko siellä kummituksia jos on se on heidän kotinsa he eivät jostain syystä ole päässeet rauhaan.Kunnioitetaan heidän rauhaansa niin hekin kunnioittavat meidän rauhaamme.


    • scaryyyy

      Kävin eilen yöllä kavereideni kanssa tässä kyseisessä reivinkartanossa. Ei ollut mikään hääppöinen. Kyllä se aluksi vähän jännitti koska oli sellanen ahistava olo kun mentiin kartanon sisälle, ja se olo oli kyllä koko ajan vähän ahistava matkan ajan.. mutta ei siellä kyllä yhtään kummitellut tai mitään muutakaan ja tosiaan taloa on vähän yritetty kunnostaa sisältä joskus, mutta en tiedä sitten miksi se on jäänyt. Talossa oli aika paljon sellasia vanhoja esineitä, vauvan kehto ja todella vanhoja kirjoja. Kun mentiin yläkertaan, portaissa oli "veriset vauvan jalanjäljet" jolle nauroinkin aika paljon koska jäljet oli tehty maalilla :D. Ja uunikin löyty eikä kyllä ollut mikään erikoinen. Sen jälkeen kun lähdettiin talosta niin siellä oli sellaisia pieniä aittoja eli pieniä mökkejä jotka oli pakko myös käydä läpi. No mentiin sit käymään sellasessa punasessa vähän isommassa mökissä jossa oli vissiin 2 hevosen karsinaakin. Sieltä löytyin piikkilankaa, vanhoja liinoja jotain ihmeen pienoismalleja, lapioita kirjoja, ja viina pulloja.. Ja tosiaan en itse usko että alueella olisi kamera valvontaa vaikka niin lukeekin siellä, koska tuskin niitten mökkejen ja kartanon ovet olisi muutenvaan auki! Ihan näkemisen arvoinen paikka.. kannattaa käydä katsomassa..

    • 2+16

      Harmi ettei kuvia ko. paikasta tahdo löytyä. Luulisi että kännykameroiden aikana joku olisi kuvia ottanut vaan ei. Joten tarinat käynneistä voi kai jättää omaan arvoonsa?

      • Minä

      • Minä

    • Jovainkummittelee

      Kävimme kaveri porukan kanssa viime viikon perjantaina kyseisellä kartanolla. Pakko myöntää vaikka iso mies olenkin niin kyllä reissu sai puntit tutisemaan. Kun pääsimme kartanon pihaan kaikki oli ihan ok. Kiersimme taloa etsiäksemme sisäänpääsyä. (Emme loppujen lopuksi päässeet, koska ovet olivat lukittu).
      Metsästä alkoi kuului hirveää rapinaa ja näimme kuin jokun hahmo olisi juossut ympäri lähimetsää. Tuntui että hahmo vaihtoi paikkaa koko ajan. Yritimme katsoa että mikä siellä menee mutta emme nähneet koska hahmo liikkui niin nopeasti. Sen jälkeen kuulimme huutoa/kiljumista mitä ei kyllä ihmisen ääneksi voi edes laskea!! Samaan aikaan näimme valoa joka vilkkui ja tuntui kuin olisi tulossa kohti.
      Päätimme siinä vaiheessa ottaa jalat alle ja lähteä. Pääsimme tielle jos automme odottivat. Olimme juuri hyppäämässä autoon kun kuulimme samat kiljunnat uudelleen!
      Oli kyllä aivan käsittämätön reissu! Toista kertaa ei kyllä uskalla tuonne kartanolle lähteä. Joten kyllä, voin sanoa että kaikki tarinat kartanosta pitävät varmasti paikkansa!

      • Ette käyneet :-)

        Jotain todisteita? Ai ei ollu kännyäkään mukana :-D


    • Ei nii jännittävä.

      Tänää itekki kävin siel reivin 'kartanolla', valosaan aikaan tosiaan. Eise mitekää karmivalta näyttäny, ja yks valvonta kamera siel oli, en kyl tiiä onks siel sisäl lisää kameroita(?), ku en käyny sisällä asti. Aion käydä siel viel joskus myöhemmi pimeellä, jos siel mukamas jotai häppeninkii ois. Voin ottaa sitte vaikka sitä videoo jos tosiaa siel tapahtuiskii jotai. En kyllä usko...

    • mievaan4

      Tänään käy tsekkaa ehkä kyseisen paikan. En varmaankaan sisälle mene mutta käyn kattoo onko se edes ulkoa minkänäköinen. Laitan kuvaa tänne sitten niin näätte miltä näyttää...

    • mikkali

      mistäköhän sais lisätietoo tästä paikasta ku vaikuttaa nii mielenkiintoselta ?

    • polttouuni

      Reivintie 13 google mapsiin ja löydätte suoraan pihaan, kaikki vaan vierailemaan! Itse kävin kartanolla viime kuussa ja sen jälkeen elämä onkin menny risaseks. En mene yksityiskohtiin tapahtumista kartanolla mutta sen voin kertoa että ei tunnu mukavalta tuntea olonsa joka päivä turvattomaksi jopa omassa kodissaan, jatkuvaa jännityksen tunnetta, ääniharhoja, epäluuloja, pelkoa, vihaa.. kaiken tämän minulle antoi tämä kyseinen kartano.. IHMISET ÄLKÄÄ MENKÖ REIVIN KARTANOLLE

      -nainen 19v

    • mikkelin toivo

      aivan älytön paikka...... huhhuh. suosittelen 5/5

      • memmukka2

        Miks kaikki on hiljaa reivin talon "kummituksista"?Eikö asia enää kiinnosta vai oletteko tajunneet ,että tunniste valot siellä kummittelee.
        Mikäli siellä on kummituksia on parempi kunnioittaa heidän rauhaansa ja heidän olla ja toivoa ,että pääsevät rauhaan .


    • Olisimielenkiintoine

      Mahtaiskohan joku tietää mikä sen kirjan nimi on mikä liittyy tähän kyseiseen paikkaan? Kiinnostaisi kovasti lukea!

    • memmukka 2

      Olen samaa mieltä ,että jos reivin talosta ja "kummituksista" on kirja haluaisn lukea sen.Eli jos joku tietää kirjan nimen kertoisi sen täällä!

    • Meitziii
    • Meitzii1

      moi!
      joku kyseli sen kirjan nimeä, niin se on ''Meijän kylä Ruuhimäki''. reivistä on juttua sivuilla 57-60 ja 234-240. siinä kerrotaan reivin talosta, asukkaista ja kummituksista. lisäksi kirjassa on muutama reiviin liittyvä kuva, kuten tuo valkosilmäinen reivi eli matti. olen myös käynyt itse talolla, oli kyl jännä mesta :D

      • Meitzii1

        saatavana ainakin jyväskylän kirjastoista, joten kysymään vain :)


    • memmukka2

      Oleen lukenut tämän kirjan ,eipä siinä paljon kummituksista puhuta jotain ylimalkaista ja huhu puheisiin perustuvia epämääräisiä vihjailuja.Ei mistään lapsen uuniin laittamisesta,eikä muustakaan vastaavasta ole hajuakaan,eli vilkas mielikuvitus on tainnut tehdä tepposia yhdelle jos toisellekin.Sen kahden kerran käynnin jälkeen olen edelleen sitä mieltä,että paikka olisi upea jos se kunnostettaisiin se olisi mahtikartano,surku vaan kun se noin rapistuu.Jos siellä on niitä"kummituksia"niin annetaan heidän olla rauhassa niin hekin antavat olla meidän rauhassa,jostain syystä eivät ole päässeet rauhaan ,mutta toivotaan ,ttä pääsevät rauhaan................

      • Ellunkanaus

        sama juttu, kirja oli pettymys :/


      • En kerro7

        Paljon melua tyhjästä. Ja olette pässit näköjään käyny särkemässä siellä ikkunoita ynnä muuta typerää! Kylläpä taas loistatte älykkyydellänne. Ihan kaikkea ei kannata uskoa mitä netistä lukee.


    • möllitus

      Kunnostettuna tämä paikka olisi todella upea, harmi että idiootit kummitusbongarit edesauttavat paikan homehtumista rikkomalla ikkunoita jne. Joskus 90-luvulla paikka oli kunnostettu perinteitä kunnioittaen ja väkeä kutsuttiin siihen tutustumaan, harmi että siitä ei ole sen koommin pidetty huolta.

      Olen itse Ruuhimäellä syntynyt ja Reivin kummituksista olen kuullut ikäni. Oikeastaan niitä kummituksia ei kannata etsiä sisältä talosta, vaan havainnot on useimmiten tehty siitä tieltä (joku kulkenut takana ja hävinnyt) tai sitten vanhan riihen luona, josta on jäljellä vain uuni. Vanhan riihen ovi ensin naulattiin kiinni ja lopulta purettiin, koska joku henki kävi siellä vanhan isännän päälle. Ei siellä siis mitään vauvaa ole poltettu, ihan järjetön ajatus. Sen riihen sijainti on sen mäen alla, aika lailla siinä kohdin, mistä Meitziin video alkaa.

      • Ruuhmäkine

        Täällä minäkin olen syntyny ja asunu kohta 50 vuotta. Paikka on lähes täysin hajotettu seiniä lukuunottamatta. Lapsena siellä paljon kävin eikä mitää "kummallista" sattunut.


    • Risrei2

      Reivin kartanossa käyneille ja aikoville tiedoksi.

      Remontin alla olevaan kotiimme on murtauduttu kymmeniä kertoja. 25 ikkunaa ja ovia on särjetty. Historiallisia huonekaluja ja muita esineitä on tuhottu - vakuutussumma on tällä hetkellä n. 27 000 € ja remontti on viivästynyt jatkuvasti tuhotöiden vuoksi. Talo ei ole mikään hylätty autiotalo vaan ruuhkavuosia elävän perheen tuleva koti.

      Viimeksi eilen 23.11 poliisi kävi paikalla kolmen tunkeutujan vuoksi ja muiden talossamme kävijöiden etsinnät jatkuu valvontakameroiden kuvien, keskustelupalstojen IP osoitteiden ja sormen-, sekä kengänjälkien perusteella. Kaikki paikalla käyneet, videoita ja juttuja kirjoittaneet voitte varautua poliisin yhteydenottoon sekä korvausvaatimuksiin ja syytteisiin kotimme tuhoamisesta.

      Selvennykseksi voin kertoa että etsimänne lasten polttotalo on Paloisilla. Portaisiin ilmestyneet kengänjäljet ovat omani jotka jäivät kun kävelin yläkertaan ennen kuin maali kuivi. Itsestään sulkeutuvat ovet on säädetty siten jottei puulämmitteisen talon ovet jää vahingossakaan auki.

      Maalla ilman lupaa portista kulku on sama kuin kerrostalossa ilman lupaa toisen eteiseen meno. Voitte uskoa että palan halusta tavata teitä. Kohtaamista odotellen virkavallan kanssa tai ilman.

      Risto Reivi - talon omistaja

      • JepJepjoo

        Risto Reivihän on kuollut ? :D


      • einäin
        JepJepjoo kirjoitti:

        Risto Reivihän on kuollut ? :D

        Antaisitte olla, se jonkun tonttia..ette tekään haluaisi et teijän pihassa ja talossa pyörisi kaiken maailman hulluja etsimässä kummituksia :D


    • jj..

      älä tapa itseäsi leikkimällä demoneilla. Demonit tappaa sut. ei kummitukset vaan demonit jotka esiintyy kummituksina

    • hohto1

      Reivin kartanolla olen käyny jokusen kerran. Pihassa oleva tuuliviiri, siinä on lämpökamera ja heti vasemmalla ku on pieni tupa, siinä lipan alla on kamera, ja metsässä tuikkii "valoja" joo ku osoittelet metsää valolla tai päärakennuksen nurkkaan, pensaiden oksissa riippuu vanhoja tölkkejä :) Paikassa ainoa jännä on se että miksi tienvieressä oleva iso mänty on maalattu puoliksi valkoisella :D Navetassa on uudenkarheita spottivaloja jne. käykää vaikka ajaa pönttövuoren tunneli läpi, siinä on hehkeää ku ajat autolla/polkupyörällä tms läpi. mielellään syksyllä ku ei näy toista suuaukkoa :)

    • nisti

      pönttövuoren tunneli on vedetty nykyään umpeen semmosella isolla verkolla. hitsattu kiinni joten ei pääse enää sinnekkään ettii nistejä

      • Holger Sahlberg

        Minä tapasin siellä verkon takaa nettikummituksen !


      • Mikko Friman

        Älä hitossa?

        Vielä 2008 se oli auki ja ajoin autolla sen lävitse.


    • abandoned_seekers_keno

      onko talo saatu rempattua ja asukkaat sisälle? kiinnostas käydä mut ei viitsi toisen tontille mennä kattoo rempattua "kartanoo". kummittelee tai ei..

    • Säälittävää

      Tästä ei voi keskustelun lapsellisuuslukemat paljoa nousta.

      • kummitushullu

        Ei voi, mutta kun aikuinen näkee kummituksia , kyse ei olekaan mistään
        lapsellisuudesta vaan MIELISAIRAUDESTA !


    • Anonyymi

      Onko tämä kartano nyt hylättynä vai remontissa..?

      • Kartanossa eli Reivissä asutaan tällä hetkellä. Taloa remontoitiin muutama vuosi sitten mutta nyt se on saatu valmiiksi.

        Aloituksessa Reiviä kutsutaan virheellisesti Kreivin kartanoksi, oikea nimitys on kuitenkin Reivi taloa alusta asti hallinoineen Reivin suvun mukaan.

        Ja Reivi siis todellakin on asuttu talo joten kaikenmaailman kummitusten ihmetteljiät ja pällistelijät kunnioittakaa asukkaiden rauhaa ja pysykää pois pihapiiristä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe