Milloinkas Päiviönsaaren koulu lakkautetaan?

joko milloin

Miksi poliittiset päättäjät/virkamiehet eivät tule ulos ja kerro, miten Varkauden koulujen kohtalosta on kaavailtu. Nythän ovi on aukenemassa yhdelle yläasteen koululle, kun ammattikorkean alasajo on jo päätetty ja lukio päässee pois Kuoppakankaan koulun yhteydestä sille vapautuviin amk:n tiloihin.
Luvalla sanoen Könönpellon yläasteen lakkauttamisen yhteydessä olisi jo pitänyt mennä yhden vaikkakin joitakin vuosia tupaten täyden yläasteen malliin. Päiviönsaaren huonomaineisen yläasteen tekohengitys ei nimittäin palvele ketään. Kaikkein vähiten oppilaita, jotka joutuvat opiskelemaan yhä kiristyvien mielivaltaisten sääntöjen mukaan ja jotka eivät saa lain mukaista laadukasta opetusta. Ihmisten puheita kuunnellessa ei voi välttyä siltä käsitykseltä, että Päiviönsaaren opettajakunta on ajastaan jäljessä. Lapsia kasvatetaan kurilla, annetaan perusteettomia nelosia, vaaditaan ties mitä vapaa-aikaa vieviä tehtäviä ja vieläpä kytätään innokkaasti, että eihän vain oppilas poistu koulun pihasta tai mene nurkan taakse tupakalle. Ilmeisesti opettajakunta ei tajua, että nykylapset ovat ajattelevia eivätkä sokeasti tottelevia kuin kymmeniä vuosia sitten. Ankarilla säännöillä ja vaatimuksilla lapsilta tapetaan koulunkäynnin ilo ja hyvin kummallista ajattelua on antaa todistukseen nelonen, jolla vain masennetaan oppilas. Varmasti jokainen Päiviönsaarenkin oppilas sentään jonkin asian oppii aineesta kuin aineesta. Ja tuo tupakoinnin kyttääminen ja siitä rankaiseminen on myös järjetöntä. Jos oppilas haluaa polttaa niin se ei varmasti lopu kyttäämällä ja jälki-istuntoa antamalla. Pitäisi myös tajuta, että monen vanhemmat hyväksyvät jälkikasvunsa tupakoinnin, joten siinäkin suhteessa olisi löydyttävä ymmärtämystä.

25

768

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älykääpiölle

      Typerä provo!

      • höhöhööö

        Aivan. Koeta vain Jani-Petteri elää yhteiskunnan sääntöjen mukaan :-D


    • - R5 -

      Minä olen kyseisen koulun kasvatti, jonka nimi oli tuolloin Varkauden Yhteislyseo. Olin tuolloin jääräpää ja en todellakaan taipunut sokeasti tottelemaan opettajia. Olisi kyllä pitänyt. Ammattiin valmistuminen olisi varmaan tapahtunut 10v aikaisemmin. Työelämässä tarkeä kielitaidon kehittyminen olisi lähtenyt paremmalta tasolta jne.

      Kirjoittaja on ihan väärässä siinä, että säännöillä ja vaatimuksilla tapetaan koulunkäynnin ilo samoin, kuin nelosen antamisella. Jos saa nelosen, niin se ilo on jo aikapäiviä sitten kadonnut. Jos osaamista ei ole, niin nelonen on oikeudenmukainen arvosana. Tupakointi-kommentti kertoo, että kirjoittaja on samalla lailla kehittynyt kuin minä tuolloin...siis ei juurikaan. Säännöt eivät ole mielivaltaisia, vaan niillä on perusteet.

      Sain potkut lyskasta 1970-luvun alkupuolella ja todistukseni keskiarvo oli jossakin vaiheessa kaikkien aineiden osalta 4,9. Olin siis täysi nolla. Vähitellen järkeä alkoi kehittyä pääkoppaani ja palasin koulun penkille yli kymmeneksi vuodeksi. Nyt minulla on kaksi loppututkintoa, joista toinen akateeminen.

      Koulussa ei hyödytä kyseenalaistaa opettajien auktoriteettia ja annettuja ohjeita sekä määräyksiä vaikka mieli tekisi. Jos sen teette, niin teette hallaa vain itsellenne...kuten minäkin tein. Jos sitten koulut ei suju, niin ei passaa pistää ranttaliksi. Kun aika on kypsä, niin pitää yrittää uudestaan. Kaikki löytävät kyllä paikkansa ennemmin tai kuten minä, myöhemmin. Akateemisen tutkinnon sain vasta 34v ikäisenä. Yrittäkää pitää mielessä, että koulu valmistaa teitä tulevaan elämäänne ja antaa sitä varten eväitä. Jos nuo eväät ei kelpaa, niin se kyllä vaikuttaa tulevaisuuteenne...halusitte sitä tai ette.

      Lyskassa ei taida olla enää opettajina : Rehu-Raija, Kuikka, Tuska, Pörri, Letsi, Kuiskaaja-Rajanen, Jäpinen, Eki Karjalainen, Saarivaara, Sointu, Pirkko J, Poura, Porkkana jne. Aika monta vielä muistin.

      Tsemppiä

    • äiree

      Osalla opettajia kyllä mielivaltaista käyttäytyminen on kyllä sen alleviivaan!


      Pitkällä tähtäimellä isojen koulujen malli tekee vaan hallaa... hiljaiset,arat jää oman onnen varjoon,suuri ääniset riehujat vie kaiken tilan suurissa luokka koossa.
      sitä yhteiskunta maksaa sitten syrjäytymisen muodossa kun työttömyyttä,sairautta jne.

      ja jos kerta koulua yhdistellään niin PERKELE sanon että kaupunki maksakoon pennuille linikkaliput matkan pituudesta huolimatta!!

      • #####

        Minkä takia yhteiskunnan pitäisi maksaa?


      • - R5 -

        Voisitko kertoa, miten opettajat toimivat mielivaltaisesti ? Joskus korkeakouluopintojen ohessa olin teknisen työn opena. Oppilaat kertoivat vanhemmilleen ihan huuhaa juttuja minusta ja opettamisestani ja sain niistä sitten "ansaittua" palautetta. Ettet vaan perusta mielikuvaasi oppilaiden kertomuksiin ? Silloin olet kyllä sinisilmäinen.

        Opettamisesta ja vanhempien osuudesta siihen. Opettajien tehtävä on opettaa. Vanhempien tehtävä on kasvattaa lapsiaan mm. käyttäytymään koulussa siellä annettujen ohjeiden mukaan. Jos kuria ei löydy, se on vanhempien vika, ei opettajien. Eihän opettajalla olemahdollisuutta kuria pitää, kun kurinpitotoimien eväät on heiltä viety. Sekin on vanhempien vika. Jos oppilaalle annetaan tukkapöllyä, niin raastupaan siitä joutuu. Minä sain sitä, mutta ihan liian harvoin.

        Kävin Tehtaan kansakoulua ja asuimme Kauppakadun ääripäässä. Ei kaupunki linikkalippuja maksanut, miksi nyt pitäisi ? Ei koulumatkat ylivoimaisia olleet, tuskin nytkään.


      • 12ll22
        ##### kirjoitti:

        Minkä takia yhteiskunnan pitäisi maksaa?

        No siksi kun pennut eivät jaksa kävellä tai pyöräillä kouluun edes paria kolmea kilsaa. Näin se vaan on nykyään, mammat vie autolla ja kaiketi hakeekin kullannuput ja herranlahjat opinahjosta pelaamaan kotiin pleikkaria


      • mitä vielä

        Oppilaiden käytös se mielivaltaista on. Aivan tajutonta hillumista ja on sitä muuallakin. Ei päikkäri ole yhtään hullumpi koulu, sääliks käy opettajia, kun joutuvat karmeiden mukuloiden kanssa toimeen tulemaan. Ja miksi joku kuoppis sitten muka olis parempi koulu, kauniit kuoret, mutta...


      • spudrospädre
        12ll22 kirjoitti:

        No siksi kun pennut eivät jaksa kävellä tai pyöräillä kouluun edes paria kolmea kilsaa. Näin se vaan on nykyään, mammat vie autolla ja kaiketi hakeekin kullannuput ja herranlahjat opinahjosta pelaamaan kotiin pleikkaria

        Juu ja kyl me pelataa myös xboxii ja mennää ostaa pirkast ES. vitun käyrä


    • Kaksineljä

      Ne " ties mitä vapaa-ajan tehtävät " on nimeltään läksyt ja nelonen tarkoittaa, että oppilas ei ole opetellut tai tehnyt sitä, mitä on pitänyt. So simple.

    • Älynväläys

      Tupakkalaki 2010

      Tupakkalain muutos tuli voimaan 1.10.2010. Lain tavoitteena on tupakkatuotteiden käytön vähittäinen loppuminen.

      Tarkoituksena on vähentää lasten ja nuorten tupakoinnin aloittamisen edellytyksiä ja rajoittaa tupakointia heidän kasvuympäristössään. Tupakkatuotteiden esilläpitoa ja saatavuutta lasten ja nuorten arkielämän piirissä rajoitetaan. Tupakointikielto laajeni koskemaan lasten ja nuorten ympäristöä esimerkiksi päiväkotien ja koulujen lähellä.

      Tupakkalaissa kielletään
      1) tupakkatuotteiden esilläpito vähittäismyyntipaikoissa (ei koske tupakkakauppaa, josta tuotteita ei saa näkyä ulkopuolelle);
      2) tupakkatuotteiden luovutus, maahantuonti ja hallussapito 18 vuotta nuoremmilta;
      3) tupakkatuotteiden myynti mm. päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa ja niiden ulkoalueilla;
      4) suussa käytettävän tupakan maahantuonti, myynti ja muu luovuttaminen (maahantuonti sallitaan omaan henkilökohtaiseen käyttöön matkatavarana 30 rasiaa);
      5) tupakkatuotteiden vähittäismyynti automaateista (4 vuoden siirtymäaika) ja
      6) tupakkasponsorointi.
      Lisäksi tupakkatuotteiden myyjän tulee olla 18 vuotta täyttänyt, tupakointikieltoja laajennetaan koskemaan lasten ja nuorten käytössä olevia tiloja, asuinkiinteistöjen yhteisiä tiloja, ulkotiloissa järjestettäviä tilaisuuksia ja hotelleja. Lääkelakia ehdotetaan muutettavaksi siten, että nikotiinivalmisteita voitaisiin myydä myös ravitsemisliikkeissä

      Tupakkatuotteiden saatavuus
      Alaikäisille ei saa myydä, välittää tai tarjota tupakkatuotteita. Kielto koskee myös yksityishenkilöitä. Samoin kielletään tupakkatuotteiden maahantuonti ja hallussapito alaikäisiltä.

      Myyntirikoksena rangaistavaksi säädettiin tupakkatuotteen tai tupakointivälineen myyminen tai välittäminen alle 18-vuotiaalle sekä nuuskan myyminen tai välittäminen. Rangaistavuus edellyttää tahallisuutta.
      http://www.suomenash.fi/fi/tupakkalaki/lainsaadanto/tupakkalain muutos 2010/

    • Vittusaatanaperkeleö

      Päivällä hillutaan pihassa. Viikonloppuna rällätään kännissä mopoilla koulun pihalla. On älyä

    • Anonyymi

      ketosueooe
      oekka pekka ketu keto

    • Anonyymi

      juuder

    • Anonyymi

      himmeli

    • Anonyymi

      tero

    • Anonyymi

      puukenkä

    • Anonyymi

      puukenkä rock
      kiikkustuoli juku pätkät

    • Anonyymi

      puuvirsut

    • Anonyymi

      jauhelihakeitto

    • Anonyymi

      pali

    • Anonyymi

      perunalaatikko

    • Anonyymi

      vp tissuri

    • Anonyymi

      vp tissari

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe