Kipinän puute parisuhteessa!

Kipinättömyys

Voiko sellainen suhde kestää tai onko normaalia jos parisuhteesta puuttuu kipinä kokonaan? Olen yli kolmikymppinen nainen ja elän parisuhteessa hyvän miehen kanssa mutta se kipinä puuttuu kokonaan. Ajauduin suhteeseen tämän miehen kanssa vuosia sitten ja suhde kehittyi, koska olemme niin samankaltaisia ja meillä on samanlaiset arvot kaikinpuolin. En ole kuitenkaan ollut koskaan rakastunut häneen eli sitä kipinää ei ole ollut alunperinkään. Hän on kuitenkin niin hyvä mies että häntä parempaa tuskin koskaan löytäisin. Silti tunnen koko ajan että se jokin puuttuu ja se vaivaa minua jatkuvasti. Kaikissa suhteissahan arki tulee joskus ja se kipinä voi hiipua mutta onko se kipinän sytyttäminen uudestaan niissä tapauksissa kuitenkin mahdollista kun se on joskus ollut. Pelkään että teen virheen jos jätän mieheni, koska hän on hyvä mies ja alan olla jo siinä iässä että perheen perustamisellakin olisi jo kiire. Toisaalta pelkään että katkeroidunko jos en etsi sitä miestä, joka sytyttää sen oikean tunteen.. Kaipaisin kommentteja kokeneilta, aikuisilta ihmisiltä, joilla mahdollisesti samankaltaisia kokemuksia..

50

13868

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arki tulee ennen pitkää kaikkiin suhteisiin ja se palava intohimo hiipuu.

      Jos kumppanisi on kaikin tavoin muuten ihana, en sinuna tekisi mitään, vaan pysyisin yhdessä. Katsokaa yhdessä romanttisia elokuvia, pornoa tms. siitä sitä kipinää voi yhdessä kehittää :-)

      Jos löytäisit jonkun toisen, mitä takeita sinulla olisi, että se kestäisi. Kestää vuosia oppia tuntemaan toinen ja luottamaan toiseen. Se olisi hyppy tuntemattomaan.

      Sinä olet se, joka tekee päätöksen ja kantaa seuraukset. Mieti pitkään ja hartaasti.

    • kjdflsjdlfs

      Minun mielestäni kipinää pitää olla. Kipinätön suhde on ystävyyssuhde. Mutta voisitko keskustella miehen kanssa tästä asiasta? Tai mennä terapiaan pohtimaan asiaa? Joskus ei näe muuta kuin puutteen, joka ohjaa ihmisen vääriin valintoihin.

      • ap

        Toisen ongelman muodostaa myös juuri se että tämä on juurikin ystävyyssuhde kun seksikään ei oikein kiinnosta.


    • Paperianainen

      Ihmiset ei uskalla odottaa sitä oikeaa, sitten ajaudutaan yksiin ' ihan kivojen' kanssa. Sitten erotaan. Tai ollaan onnettomia yhdessä.

      Se, että on mukavaa, ei riitä.

      Täytyy saada hullaantua ja sitten kehittää uutta kipinää kun se joskus kuitenkin hiipuu... Jos kipinää ei ole, sitä tuskin syntyykään, ellei efortti ole molemminpuolista....

      • er35gfd

        Just näin on! Kun erosin ensimmäisestä liitostani, kavereilla oli kiire "naittaa" minua uudelleen kaikenlaisien "ihan kivojen" tuttavien kanssa. Totesin silloin, että minulla on kotona kaapissa ihan kivoja vaatteitakin, mutta en minä niiden kanssa parisuhdetta halua!

        Kuljin vuosia yksin, en etsien, vaan eläen. Kun vähiten osasin odottaa, Se Oikea löytyi. Tunsin miehen jollain tapaa jo ennestään työasioissa, mutta sattumalta jäimme pidemmäksi aikaa juttusille ja se oli siinä. Kipinät ovat sinkoilleet siitä saakka - nyt seitsemän vuotta - eikä loppua ole näkyvissä.


    • eromies

      Ei hyvältä näytä! Yhteiset arvot ja ajatukset eivät riitä, jos ei edes alussa ollut vetoa, rakkautta ja intohimoa.
      Viimeistään lasten syntymän jälkeen voi tulla pahoja ongelmia. Vaimo tyydyttää läheisyyskapasiteettinsa lapseen ja mies jää yhä enemmän sivuun.

      Kiirekin on väärä peruste mennä väärän miehen kanssa naimisiin.

      Kuitenkin sä oot suhteesi asiantuntija, ota mun kommentit siis vaan yleisellä tasolla.

    • minerva 2

      Ehkä sitä kipinättömyyttä ja ystävyysliittoa kestää silloin, kun elämää kulkee eteenpäin tasaista tahtia, eikä muuta odotakaan. Vaikeuksia tulee, kun elämään ilmestyykin joku, joka sytyttää kipinän. Silloin on edessä vakava paikka, varsinkin jos on mahdollista valita.

      • vaikea valinta

        Niin, mitä tapahtuu silloin, kun elämään ilmestyy Hän, jonka kanssa kipinöi? Se kun kuitenkin monesti kuitenkin jossain vaiheessa tulee vastaan. Onni tietysti tavallaan hänelle, joka löytää sen oikean, mutta aika kurjaa sille, joka on ollut rinnalla monet vuodet ehkä jopa luullen toisen rakastavan aidosti.

        Itse odottaisin sitä oikeaa vapaana. Tietty siinä on riskinä se, ettei sopiva kumppani tule vastaan tarpeeksi nopeasti esim. naisten lasten saannin kannalta. Yksi mahdollisuus naisille on se, että hankkii lapsen ilman parisuhdetta. Tämä vaatii kuitenkin hyvää taloudellista asemaa. Näin sitten voi odotella sitä oikeaa rauhallisemmin mielin.

        Kyllä sitä kipinää pitäisi parisuhteessa olla.


    • Eronnut mies

      Hei vaan,

      voisit miettiä mistä olisit valmis luopumaan, jos saisit suhteen jossa on mieleistäsi kipinää. Voihan nimittäin olla, ettet saa kaikkea mitä haluat.

      Voit varmaan omasta lähipiiristäsikin löytää esimerkkejä tyypeistä, jotka pomppivat suhteesta toiseen jostain syystä. Kipinä loppui, se oli seko, doku, jne.

      Et tietenkään ole yksin mietteittesi kanssa.

    • sergt

      ei ole olemassa yhtä oikeaa parisuhdemallia, vaan jokainen valitsee itselleen ja omille arvoilleen sopivan ja tietenkin se ratkaisee, missä suhteessa itse on onnellinen. Mikään suhde ei ole täydellinen. Tiedän liittoja, joissa on ollut kipinää paljonkin alussa (ns. elämän rakkaus), mutta suhde sammunut hyvin nopeasti, kun taas jotkut "tasaisemmat liitot" ovat kestäneet pitkään/loppuiän. Se, että on "intohimoinen suhde" ei aina välttämättä takaa sitä, että suhde on onnellinen, voi olla taas muita ongelmia jne.

    • Karhu vastassa

      Turha odottaa että se kipinä jatkuu, kyllä se ensihuuma, jossa se kipinä on, kun ei edes ajatella järkevästi katoaa ja onneksi. Tuskin se teidänkään suhde mikään ystävyyssuhde on, siihen on vain tullut ihan arkiset vaatimukset, pitää käydä työssä, pitää hoitaa kodin asiat ja aikaa pitäisi vähän saada omaankin elämään, joten sinunkin on viisainta etsiä ystäviä takaisin, suhteesi voi silloin hyvin kun osaa ajatella oikeaa elämää.
      Ei toisessa voi roikkua kiinni, sehän rupeaa ahdistamaan. Onneksi oma mieheni harrastaa ja silloin saan aikaa itselleni osallistua siihen mitä itse haluan, ei hän tutki tiliäni, eikä määrää hiusteni laittamista tai vaatetustani. Itselläni on kuitenkin aina ollut selvä asia, että hoidan ihoani, vaatetukseni on siistiä ja ajanmukaista, nuorekastakin, olen kiinnostunut ympärilläni tapahtuvista asiosita niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Raha-asiani hoidan ajallaan ja säästän osan, jotta ei tarvitse vanhemapana laske joka penniä.
      Mieheni on kyllä samalla aalpituudella, eli kunnioittaa samantapaisia asioita.
      Mutta huumasta puheenollen, se vaihtelee sen mukaan miten elämä vie, aina on palannut jollakin tasolla ja ollaan jo pitkällä. Ei kannata lähteä etsimään, sillä todella voi ollakin karhu vastassa.

      • mlölmd cmllmlm

        Olen eri mieltä. Kipinää joko on tai ei ole. Ensihuumaa en ole koskaan kokenut, sen sijaan koko elämäni kipinättömyyttä, ja yhden miehen suhteen kipinää. Sen kipinän kun valitsin, vaikka muuta yhteistä (koulutus jne) ei ollutkaan niin hyvin on kipinä säilynyt edelleen. Itse asiassa melkein päinvastoin lisääntynyt ajan mittaan. Mutta joku ei sitä ehkä kaipaakaan, ja joku todella yliseksuaalinen voi pystyä seksiin ilman kipinääkään. Minä en pysty. Mutta elämä on kokonaisuus, kukin miettii, mitä siinä arvostaa eniten.


    • minerva 2

      Niin, elämä ei muodostu helpoista valinnoista. Ehkä kysymys on rohkeudesta. Pitääkö tarttua tilaisuuteen, jota elämä tarjoaa? Useinhan käy niin, että valitsematta jäänyt vaihtoehto ja rohkeuden puute jäävät vaivaamaan lopuksi elämää. Elämässä pitäisi uskaltaa - luulisin.

    • taikoja ei ole

      jos on ystävän kanssa suhteessa, on ystävyyssuhteessa.
      Kun luulee, että se maailma avautuu siitä, että pistetään hynttyyt yhteen ja leikitään kotia, ja et se on suuri rakkaus, voi harmittaa huomata, ettei se toinen silti ystävästä mihinkään muutu ja itsekin on sama naama peilissä kuin ennenkin.
      Taikoja ei ole, jos ei ole aidosti rakastunut.

    • 2+5

      Kipinästä voi helposti syttyä tulipalo mutta ilman kipinää ei saa mitään aikaan. Yleensä kaikki hyvät ominaisuudet ei tule samassa paketissa. Jos sängyssä luistaa, muutoin ei jostain syystä synkkaa. Jos henkisellä tasolla juttu toimii, ei sängyssä luista. On se vaikeeta. Valinta täytyy jokaisen tehdä.

    • tunteita?

      Jos molemmat haluavat suhteen kestävän, ovat sitoutuneita ja rakastavat niin luulen että suhde voi toimia hyvin, vaikkei alkuun olisi suurta kipinää ollutkaan. Mutta entä sitten kun se arki ärsyttää, eikä sinulla ole suuria tunteita toista kohtaan? Kestätkö sen ja kunnioitat suhdettanne ja päätöstäsi, vai luuletko että uusi kokeilu houkuttelee?

      Tuotahan et voi kai varmasti tietää, mutta mieti vielä pystytkö rakastamaan miestä sellaisena kun hän on. Ilmeisesti teillä menee kuitenkin hyvin! Siksi ei kannata vain katumuksen pelossa suhdetta lopettaa.

      Oma kokemukseni kuitenkin on, että vuosien seurustelun jälkeen kumppani tuli toisiin ajatuksiin. Jotain oli kuulemma kokoajan puuttunut ja suhde tuntui nyt ihan tyhjältä. Tunsin itseni todella petetyksi ja yllätti minut täysin. Yhteinen elämä oli kuitenkin rakennettu ja meillä oli paljon hellyyttä yms.

      Mielestäni ehkä vuoden jälkeen voi vielä sanoa, että kiitos olet ihan kiva muttei muuta. Sen pidemmälle on todella epäreilua uskotella jos on itse epävarma. Hyvä että siis pohdit tilannetta ja toivottavasti teet päätöksen!

    • lemmestä lukenut

      unohda se sydänsarjojen rakkaushömppä. Pelkkä hormoonista johtuva aivotoiminna häiriö! Arki on asioiden yhteensovittamista, joten järki töihin. Jos ei ole riitaa ja tappelua, niin elämä on mukavan tasiasta ilman sen "rakkauden" aihuettamaa tuskaa, mustasukkaisuutta, omistushalua pelkoa petetyksi tulemisesta yms. Itse onnellisesti järkiliitossa jo 10 v.

      • rakkauskantaa

        Järkiliitto sopii sinulle, mutta itse en voisi ajatellakaan moista. Me ihmiset olemme niin erilaisia. Kyllä syvät tunteet ovat elämää kannatteleva juttu.

        Onko teillä myös järkevää seksiä ;) Kello 21.00 joka kolmas ilta ja aina saunan jälkeen, kesto 30 min. plus jatkoaika harkinnan mukaan. Sorry tämä oli leikkiä, mutta tulipa mieleen.


    • SK

      On tosi tärkeää, että on samat arvot, hyvä kumppanuus ja keskinäinen luottamus. Siltä pohjalta voi myös tarjota hyvän, turvallisen ja myönteisen kodin lapsille.
      Kipinä on kuitenkin tärkeä myös - pieni ja välillä suurempikin eroottinen vire on ihana arjen suola. Voisit kokeilla tutustua parisuhdepsykologiasta tuttuun erillisyyden käsitteeseen. Jos symboosivaihe kestää parisuhteessa liian pitkään, voi tulla tukahtunut tunne ja sellainen sisarussuhteelta tuntuva sävy suhteeseen. Eihän sitä ikäänkuin veljensä kanssa kipinää tunne.
      Jos sinulla on hyvä kumppani rinnallasi, voit työstää tuota erillistymistä. Ei kannata haaskata hyvää ihmissuhdetta, koska luultavasti sama kehityshaaste olisi edessäsi muutamien vuosien päästä seuraavassakin parisuhteessasi - alkuhuuman hälvennyttyä.

    • ero_________

      Ajattele 10 vuotta eteenpäin, siinä on lapsia jo hankittuna ja elämää elettynä. Kohtaat/miehesi kohtaa jonkun joka sykähdyttää ja huomaa silloin viimeistään, että ei voi olla totta, voiko näinkin tuntea?
      Siinä onkin jo paljon kovempi ruveta eroamaan.
      Kahden aikuisen hyvä ystävyyssuhde ei ole vielä riittävää.
      Elämässä eletään yhden kerran. Tekemättömät vaikeat valinnat ovat ne
      joita katuu myöhemmin.
      Ja vaikka se seksi sujuu, mutta toinen ei herätä mitään tunteita
      ei se paljoa lohduta.

      • MrAsenneratkasee

        Kuolinvuoteella kadutaan usein sitä, ettei ole osannut vaan olla onnellinen elämässään. Se on omasta pääkopasta kiinni, että on tyytyväinen siihen mitä on ja osaa nauttia jokaisesta hetkestä juuri silloin kun se hetki on. Kannattaa haaveilujen sijaan panostaa oikeeseen elämään. Ap:nä keskittyisin kehittämään ja parantamaan hänen nykyistä suhdetta enemmän mieleisekseen, sekä näkemään miehessään ne hyvät puolet, kuinka ne ovatkaan tärkeitä.


    • Daddy Cool

      Ystävyys voi olla hyvä pohja suhteelle. Tuttavapariskunta meni naimisiin ystävyyspohjalta ja ovat olleet onnellisesti naimisissa jo 10 vuotta. Myös itse olen aloittanut nykyisen suhteeni ystävyyspohjalta, ilman varsinaista ihastumisvaihetta. Tosin meillä seksi on ollut aina kiihkeää ja hyvää, joten ehkäpä meillä sitten sitä kipinää on, vain alkuvaiheen ihastuminen puuttui. Teillä tuo mainitsemasi seksittömyys voi kuitenkin muodostua ongelmaksi. Jos sitä on jo nyt vähän, niin lasten myötä se varmaa jää kokonaan pois. Ongelmaahan ei ole, jos kumpikaan ei sitä kaipaa.

      Vaikean päätöksen edessä olet. Tsemppiä!

    • NäinMeillä.

      Jos perhettä haluat perustaa niin pysy nykyisen miehesi kanssa. Hyvä, tasapainoinen ja kypsä mies on parasta jota voit saada perhe-elämään. Kyllä siinä perhe-elämän pyörityksessä se kipinä katoaa 90% pareista vaikka sitä olisi ollut miten paljon tahansa. Ja sen loppuminen nimenomaan romuttaa sen suhteen. Mutta jos olettte molemmat nykyiseen elämäänne tyytyväisiä, ei perhe-elämäkään varmaan paljon tuo muutoksia suhteeseenne.

      Tietysti on aina mahdollista että voisit löytää elämäsi rakkauden, perustaa hänen kanssaan ihanan perheen ja elää elämäsi onnellisena loppuun asti... mutta harvoin sadut toteutuvat. Hyviä miehiä on vähän. Ja vielä paljon vähemmän hyviä miehiä joiden kanssa on kipinää. Päätä itse, kuinka varman päälle haluat pelata...

    • yksi kysymys

      Jos seksi nykyisen miehesi kanssa ei kiinnosta, miten olet ajatellut hankkia lapsen? Kertalaakista et välttämättä tule raskaaksi, vaan voi olla, että "joudut" harrastamaan seksiä PALJON. Miltä tämä ajatus tuntuu?

    • kipinä vahti

      Tässä sen näkee. Edes hyvä mies ei kelpaa naisille vaan pitää olla täydellinen, koska tavallinen hyvä ei tuota kipinöitä. Joten kannattaa heivata vit..tuun se hyvä mies ja äkkiä.

    • 68-v

      Parhaat katajan oksat rätisivät nuotiossani ennen vakiintunutta parisuhdetta.
      Etsin tasaisempaa, vakiintunutta elämää.

      Vaimoni rätinöistä en tiedä mutta ääntä siitä on kuitenkin lähtenyt.

      Kaikki kuitenkin hiipuu ilman dramatiikkaakin mutta vm. tekee vielä tepposensa.
      Vaimon hiillos hiipui aikaisemmin mutta vielä sentään on puhallellut siihen melko tasaisin välein.

      Itse uhosin vielä vuosi sitten, että takuu työ ja uusinnat ilmaisia.
      En uhoa enää.
      Viime vuoden syöpäleikkaukset ja muut hoidot ovat saattaneet arvostamaan vähäisempääkin rätinää.

      Pidän parisuhteemme kannalta hyvänä etten mennyt avioon rätisten vaan "sen" fyysisen ja läheisyyden tarpeen lisäksi, kekinäistä viihtymistä ja vakautta arvostaen.
      Arki on joka tapauksessa kaikilla vastassa.

      Vaimo vaikuttaa kaikin puolin elämäänsä tyytyväiseltä ja on onnistunut antamaan minulle, sanallisen ilmaisun lisäksi, muunkin viestin, että olen maailman upein jätkä hänelle.

      • SK

        Voi että, miten ihana kirjoitus! Lämmintä tunnelmaa ja iloisia hetkiä sinulle ja kumppanillesi!


      • Tyttönen-89

        Olipa hyvin kirjoitettu!


    • ioih

      Hmm... Aloittaja, kuulostat ihan minun avovaimoltani. Ikään kuin tuona toisena osapuolena voin sanoa, että puolisollakin voi olla vastaavanlaisia mietteitä. Tämä ehkä kannattaa selvittää. Toimiiko teillä keskuteluyhteys miten hyvin? Oletteko miten avoimia olleet näistä asioista? Tietääkö puolisosi näistä ajatuksistasi? Tietääkö puolisosi tuon, ettet ole häntä koskaan rakastanut? Minä ja oma parini kävimme jonkin aikaa terapiassa. Ei se ihmeitä tehnyt, mutta hieman auttoi. Nyt tosin on jälleen tilanne ikään kuin "jäissä". Sanonpa silti, että kannattaa sitä terapiaa harkita, kuten täällä on jo ehdotettukin.

    • Fiona_

      Tämä on kyllä niitä parisuhteen peruskysymyksiä, ja itsekin olen joutunut pohtimaan tätä paljon. Olen samankaltaisessa tilanteessa oleva nainen. Parisuhdetta takana muutama vuosi, ja neljänkympin rajapyykki on alkanut ikävästi häämöttää. Lastentekoaikaa on ehkä muutama vuosi jäljellä. Monta kertaa olen miettinyt, että lähden hittoon koko suhteesta, kun en yksinkertaisesti tunne mitään suurta rakkautta. Välitän toki, mutta se suuri tunne ja sen myötä myös intohimo puuttuvat. Ihan alussa olin toki ihastunut, mutta jotenkin se sitten vain hiipui. Yhdessä olemme ehkä miehen sinnikkyyden takia.

      Mutta mitä muuta sitten olisi tarjolla? Kannattaa joskus huvikseen käydä viikonloppuna baarissa tai tsekata tarjontaa jollain netin deittiivustolla. En ole ikinä - etenkään sinkkuna - pitänyt sanonnasta, että kaikki hyvät ovat jo varattuja, mutta niin se vain tahtoo valitettavasti olla. Kaikki ne muut miehet, joihin olen tämän parisuhteen aikana tuntenut vetoa, ovat olleet visusti varattuja ja perheellisiä.

      Se, kannattaako intohimottomasta parisuhteesta lähteä, riippuu niin monesta asiasta. Ensinnäkin siitä, oletko aikaisemmin löytänyt miehiä helposti. Itselläni ne palavimmat tunteet ovat kyllä jääneet pitkälti yksipuoliseksi ihastumiseksi. Ajattelen, että jos en jo liki nelikymppisenä ole kohdannut sitä Suurta Rakkautta, niin miten todennäköistä sen löytyminen ylipäätään enää on. Jos sinusta tuntuu, että kiinnostavia ja potentiaalisia miehiä pyörii vapaina pilvin pimein, niin ehkä kannattaa lopettaa nykyinen suhde. Itse kyllä ajattelen, että vallitsevaan tarjontaan nähden oma mies ei todellakaan ole huono.

      Toinen asia, mitä kannatta miettiä, on seksi. Onko se vastenmielistä vai olisiko se kuitenkin edes joskus ihan jees? Jos kallistut edellisen puolelle, suhteella ei varmaan ole toivoa, mutta jälkimmäisessä tapauksessa jotain on ehkä tehtävissä. Tosin pakko tunnustaa, että itsekin mietin, koenko koskaan sellaista itkettävän ihanaa rakastelua, jollasesta joskus näen unia, tai koenko edes enää ikinä mitään rajua, eläimellistä panemista. Tuntuu, että tässä suhteessa tuskin en, mikä toisinaan ottaa todella päähän, mutta kaikkea ei voi kai saada.

      En tiedä. Kuinka monella loppujen lopuksi on täydellinen suhde? Näitäkin palstoja kun lukee, niin tuntuu, että usein on ainakin joku asia suhteessa pielessä: mies juo, pettää, valehtelee, tuhlaa kaikki rahat, on mustasukkainen, väkivaltainen, ei tee kotitöitä, ei harrasta mitään, katsoo jatkuvasti pornoa, ei halua seksiä, on ilkeä, ei osta lahjoja, ei anna hellyyttä jne. Minun mieheni ei ole mitään noista.

      Tästä päästäänkin siihen kysymykseen, mikä sitten loppujen lopuksi parisuhteessa merkkaa. Itse ainakin laitan aika paljon painoarvoa sille, että kumppani on ns. sopiva eli että miehellä on samanlainen arvomaailma, samanlaiset elämäntavat, edes jotain samoja kiinnostuksenkohteita, samanlainen koulutustausta jne. Toisen kanssa pitää voida keskustella jostain ja tehdä jotain. Yhdessä pitäisi olla mukavaa, ja seksistäkin pitäisi saada edes jotain.

      Mutta kuten tuolla edellä joku jo viisaasti sanoi, kukin määrittelee itse sen, mitä pitää parisuhteessa ja kumppanissa tärkeänä. Kaikkea ei voi saada, tai ainakaan kaikki eivät voi saada kaikkea. Varmaan on ihmisiä, jotka kokevat elävänsä täydellisessä parisuhteessa, mutta kuinka paljon? Aika usein täydellisetkin parisuhteet näyttävät vain päättyvän.

    • ioih

      Fiona_ sinäkin kuulostat ihan puolistoltani ja vieläpä ikä ynnä muut osuvat kohdalle. Mitä ihmettä? No, näköjään näitä tilanteita riittää.

    • heikkurainen

      Pitkässä suhteessa kipinä katoaa, jos sitä ei pidä kokoajan yllä. Alku kipinoiden ja huumien, kuherrkuskuuakusien jälkeen alkaa se suhteen luominen. Joka muuttuu rakkaudeksi ja ystävyydeksi. Ollaan parisuhteessa.

      Jos haluaa kipinän löytää uudelleen ja ihastua uudelleen kuppaniinsa pitää asialle tehdä jotakin!
      Itse koin uuden ihastumisen, 8 vuoden suhteessa ihan hiljattain. Tajusin mieheni arvon, komeuden, hyvät puolet ja aloimme harrastaa seksiä uudelleen enemmän, suutelemaan, kehittelemään arkeen juttuja jotka pitää kipinää yllä. Menin jopa seksikauppaan. Voimme nyt paljon paremmin. Suosittelen tutustumisretkä mieheesi, paneudu häneen oikeen kunnolla. Huomasin ajan muokanneen meitä todellakin erilaisiksi ihmisiksi. Emme ole enään samoja kuin suhteen alkuaikoina. Jos emem olisi tehneet tätä retkeä, olisi ehkä edessä ollut jossakin vaiheessa se erilleen kasvaminen.

      Hyvä että huomaat tilanteen ja alat tekemään asialle jotakin!

    • Miten meni?

      No kuinka kauan teillä suhteen alussa sitä oikeata intohimoa jatkui? Puhutaanko vaan kuukausista?

    • Kirjoissa.

      Kerrotaan platonisista suhteista. Eli,sellaisessa suhteessa ei kipinöitä tarvita.

    • minerva 2

      Niin, kipinöitä on niin monenlaisia - henkisiä ja fyysisiä. Minä kaipaan henkisiä kipinöitä, sielunkumppania. Sellaisestakin voi olla pula, vaikka parisuhteessa onkin.Luulin sellaisen löytäneenikin, mutta ...

    • MORO, JOS teillä seksi toimii ja mies on mieskuntoinen,niin älä jätä,hyviä miehiä on vähän!

    • minerva 2

      Joo, eipä hyviä ihmisiä ylipäätään taida pilvin pimein olla. Jos seksi toimisikin, mahtaneeko se kuitenkaan elämän rakennuspuiksi riittää. Enpä tiedä ... elämä on niin moninainen sykkyrä ...

    • mummoiässä jo

      Olen ollut yli 42 vuotta juuri tuollaisessa liitossa. Ei ainakaan minun puoleltani ollut mitään kipinää, ehkä miehellä oli.......en ole koskaan puhunut siitä. Seksiä meillä on ollut alussa enemmän, nyt alkanut sekin hiipua.
      Meillä on kaksi lasta, olemme rakentaneet yhdessä talon, matkustelleet paljon ja nyt hiljakkoin rakentaneet mökin.
      Vasta nykyään olen ajatellut suhdettamme........olemme aina kait olleet enemmän kuin veli ja sisar. Se ei ole minua juuri haitannut silloin kun lapset olivat kotona, eikä silloinkaan kun olimme työelämässä.
      Mutta nyt kun olemme ihan kahdestaan eläkkeellä. olen jotenkin huomannut, ettemme ole sellainen ns.oikea aviopari......nyt ei ole kipinästä enää puhettakaan.
      Halusin kait nuorena turvallisen miehen ja sellaisen sainkin, joku ennustaja minulle sanoi että mieheni on kohtaloni. Sellaista elämää minulla.....huonomminkin olisi voinut käydä.......paljonkin.

      • L - L

        Jotain tuttua.

        Ainakin alkuosa aviovuosista lasten lukumäärän kautta talon tekoon ja matkusteluun.
        En vaan tiedä mikä on paljon matkustamista.

        Joutilaina olemme olleet yli 10-vuotta ja tämä "velttoilu" laukaisi stressittömyydessään uuden kipinöintikauden.
        Työelämän loppuvuosina oli mahdollista kipinöidä vain viikonloppuisin.

        Vauhtia ja vaihtelua on ollut viime kevääseen saakka.
        Kevään jälkeen ollut etupäässä vaihtelua.

        Pakollisten lepokuukausien ja kahden syöpäleikkauksen jälkeen on kahvivettä kaatunut hiillokselle.
        Vielä kytee mutta vuoden takainen kipinöinti on inhottavan hyvin muistissa.

        Vaimoa tämä ei tunnu häiritsevän muuten kuin minun mielialojeni kautta.

        Pakolliset lepokuukaudet ovat houkutelleet esiin laiskotteluun ja ikään ilmeisesti liittyvät seurannaiset.
        Lihasta muuttunut läskiksi, verenpaine ja hemoglobeiini noussut ja lihasvoima ja -kunto romahtanut.
        Niin, ja se mieskunto!

        Läheisyyden ja kliimaksin kaipuu ei ole kadonnut mihinkään.
        Siirränpä hiljalkleen painopistettä ensin mainitun suuntaan.


    • nainen ehtoonedellä

      Oletko varma, että teillä on samankaltaisuutta?
      Minä kuvittelin, että mieheni arvot on samanlaiset kuin minun, ja että odotukset tulevaisuudelta on samankaltaiset..
      Nyt 20 vuotta yhdessä olon jälkeen tajusin, että todellisuudessa, mieheni vain myöntäili puheitani. Antoi ymmärtää, että olemme saman asian kannattija.
      Olin sinisilmäinen enkä ymmärtänyt nuoruuden huumassa merkkejä mielistelijä miehestä.
      Kuuntele miestäsi, hänen mielipiteensä. älä johdattele aiheita sinun mielipiteittesi suuntaan.
      Oletteko todella samankaltaisia?

    • ei enää kipinääkään

      Parisuhteen arki on usein tasaista ja tylsää. Ymmärrän kipinän kaipuun. Parisuhteeseen kuuluu seksiä ja muuta yhteistä kivaa. Mä olen elänyt saman ongelman kanssa lähes 15 vuotta.

    • faktat suoriksi

      Monet tässä ketjussa ajattelevat että arki on tullut teillä vastaan. Eivät voisi olla enempää väärässä. Parisuhde perustuu kipinälle, eli sille rakkauden tunteelle joka aiheuttaa sen että haluat suunnitella ja tehdä yhdessä asioita hänen kanssaan, että tunnet kaipautta ja ikävää kun hän on poissa läheltä.

      Kaikki tähän ketjuun kirjoittaneet mittaavat kipinää vain orgasmien tai rakastelukertojen määrällä, vaikka tässä puhutaan tunteesta.

      Ellei aloittaja tunne ikävää tai kaipausta kun toinen on poissa, tai joskus jopa toivoo että toinen olisi hetken poissa, on kyse rakkauden puutteesta. Rakkauden vastakohta ei ole viha, vaan välinpitämättömyys, eli tunteettomuus.

      • 1 + 10

        "Ellei aloittaja tunne ikävää tai kaipausta kun toinen on poissa, tai joskus jopa toivoo että toinen olisi hetken poissa, on kyse rakkauden puutteesta."

        Ihan mielenkiintoinen rakkauden määritelmä.

        Minulla on kuitenkin vähän toinen näkökulma rakkauteen. Rakkaus on sitä, että toisen onnettomuus tekee minut onnettomaksi.

        Minusta sinun määritelmäsi on itsekästä rakkautta, halua, kun taas minun määritelmäni on epäitsekästä, toisen parasta toivovaa.

        Eivät tietenkään sulje toisiaan pois. Mutta jos tuntee vain sitä itsekästä lajia, kyse on omistamisenhalusta ja voi johtaa rakkauden kohteen ahdistukseksi (esim. äiti joka ei päästä irti aikuisesta lapsestaan). Epäitsekäs muoto taas on omiaan johtamaan uhrautumiseen ja rakastavan osapuolen ahdistukseksi (esim. leukemialapsen äiti). Esimerkit ovat äiti-lapsisuhteesta mutta sama pätee myös parisuhteeseen.


    • Memmu

      "Rakkaus on sitä, että toisen onnettomuus tekee minut onnettomaksi."

      Eikö tämä nyt jos mikä täytä läheisriippuvuuden kriteerit?

      • 1 + 10

        "Eikö tämä nyt jos mikä täytä läheisriippuvuuden kriteerit?"

        Päinvastoin. Läheisriippuvainen tarvitsee pakonomaisesti toista ihmistä. Rakastava tarvitsee pakonomaisesti rakastamansa onnellisuutta. Läheisriippuvainen sitoo toisen ihmisen itseensä omaksi onnekseen. Rakastava ihminen suo rakastamalleen täyden vapauden ja vaikka eron, jos se on tämän parhaaksi.

        Läheisriippuvainen manipuloi ja tarvittaessa kostaa. Rakastava ihminen ei vastaa pahaan pahalla.


    • Kaderi+++

      Itse olin rakkaudettomassa suhteessa 17 vuotta. Itselleni se oli kärsimystä. Aina sitä oikeaa rakkautta kuitenkin kaipasi. Seksi oli vastenmielistä. Huoratkin saavat rahaa seksistä, mutta itse joutui alistumaan ilmaiseksi. Halusin erota, mutta mieheni ei. Ajattelin, että miehenikin ansaitsee jonkun rakastavamman puolison kuin minä. En ollut ihastunut tai rakastunut edes suhteena alussa eikä silloin siis ollut edes sitä kipinää. Mies pakotti minut vaan yhteen.

      Vihdoin vuosien jälkeen pääsin karkuun mieheltä, se vaati kyllä ponnisteluja, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

      Mies löysi pian elämänsä rakkauden ja olen onnellinen hänen puolestaan. Minä olen ollut yksin 5 vuotta. Vahingoituin tuossa suhteessa. Esim. tuo vuosia jatkunut vastenmielinen seksi jätti minuun arvet. En tiedä olenko valmis enää uuteen suhteeseen. Siitä toki haaveilen. Mutta ei ole helppoa löytää sopivaa miestä.

      Itse olen jo haudannut vauvahaaveet. Haaveilin lapsista aikaisemmin. Mutta nyt kun 40 lähestyy, niin ajattelen että en edes jaksaisi hoitaa lapsia. Olen tottunut jo liian mukavalle. Kiirettä löytää mies ei enää ole.

      Mutta päätös erota oli paras päätös. Nautin elämästäni nyt ja entinen elämäni tuntuu vain vankilalta. Olen mieluummin yksin kuin tuollaisessa suhteessa.

      Minusta on myös väärin toista kohtaan olla suhteessa jos ei rakasta. Mielestäni suhteessa pitää olla "kipinää" ja sielujen sympatiaa sen verran että toisen kosketus tuntuu hyvälle ja että pystytään puhumaan syvällisesti henkisistä asioista ja esim. seksistä avoimesti. Ja että pystyy katsomaan toista silmiin aidosti. Kaveriliitossa kipinän lisäksi tällainen henkinen yhteys puuttuu, puhutaan vain arkisista asioista ja toisen aito kohtaaminen tuntuu vaikealta. Seksikin on vain tunteetonta panemista, jossa vähän vältellään toisen katsomista, se melkeinpä välinpitämättömämpää kuin yhden yön jutut.

    • Liian pitkään samanlaisessa suhteessa olleena voin asiasta täysin vakuuttuneena sanoa, että kyllä petyt elämään ja voit katkeroituakin, kun rakkaus puuttuu. Ei se riitä, että on hyvä mies tai hyvä nainen, ei riitä ollenkaan. Sinua jo painaa tilanne, ei se siitä tule helpottamaan vaan päinvastoin. Tuossa ei ole kyse arjen tulemisesta suhteeseen, vaan siitä että ei ole mitään mikä voisi tasaantua ns. normaaliksi arjeksi.

    • sytkärin_kivi

      Vaikuttaa että suhteessa ei puhuta, ainakaan oikeista asioista. Hyvä mies mutta puuttuu kipinä....tämä on jo fraasi.

      Jos elämä on vastenmielistä/ei tyydytä sinua niin keskustelun avulla saat asiat selkiytymään.

      Minua huvittaa nämä kipinän perässä juoksijat...minulla on yhteisiä vuosia vaimoni kanssa 28 ja on ollut aikoja kipinällä ja ilman mutta koskaan en ole ajatellut erota kipinän puutteen vuoksi. Uskottomuuden kanssa teetti töitä mutta siitäkin selvisin.
      Menestystä kuitenkin sinulle ja valinnoillesi

    • Mllizi

      Minäkin tässä mietin tätä kipinä-asiaa... Minulle kolahti asia eteen pari viikkoa sitten kun mieheni ilmoitti haluavansa erota, koska ei koe meillä kipinää, eikä oikein tiedä rakastaako minua enää. Yhdessä olemme olleet 4 vuotta. Meillä lapset 2v4kk ja 6kk. Olen vatvonut asiaa puoleen ja toiseen ja ihmettelen suuresti sitä, että pitäisikö tosiaan koko ajan kipinöidä ja slamat sinkoilla kun eletään arkea ja melkoisen raskasta elämänvaihetta..? Itse loen asennoitunut asiaan, että haluan elää loppuelämäni mieheni kanssa ja HALUAN rakastaa häntä.. Minä olen sitä mieltä että tämä on elämänvaihe ja paremmat ajat ovat edessä.. En kertakaikkiaan käsitä, että luovutetaan kun alkaa tuntua siltä että kipinä on kadoksissa.

      • 13 + 5

        Olen pahoillani miehesi raukkamaisuudesta. Kipinöistä viis -- teillä on kaksi pientä lasta.

        Varsinkin pojille pitäisi terottaa koulun terveystiedon tunneilla, että lasten kanssa on yleensä tosi raskasta. Jos ei pysty kestämään 20 vuoden tuomiota, ei pidä tehdä lapsia. Nyt se tuntuu tulevan yllätyksenä, ja sitten luhistutaan taakan alla.

        Jos mies ei kanna taakkaansa, sen joutuvat ottamaan harteilleen muut.

        Arki helpottaa, kun lapset ovat vähän vanhempia, mutta kipinän paluusta ei ole mitään takuuta. Oleellista on ymmärtää, että sillä ei enää ole oleellista merkitystä, kun lapset on menty tekemään. Lapset eivät ole mitään kesäkissoja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1517
    2. 40
      891
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      886
    4. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      819
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      59
      818
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      782
    7. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      745
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      719
    9. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      47
      707
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      682
    Aihe