Osakeyhtiön konkurssi / lopettaminen

titiuu

Meillä on Oy ja nyt menee vähän huonosti. Emme pysty maksamaan laskuja ajoissa, jotkut on pahasti rästissä...

Jos lopetamme yristystoiminnan tai jos yrityksemme menee konkurssiin, mitä tapahtuu seuraavissa tilanteissa:
- Yrityksellä on lainaa sekä pankista että Finnverasta. Pankkilainassa on henkilötakaajat, Finnveran laina on periaatteessa valtion takaama, mutta allekirjoittaessamme meille sanottiin, että meidän tulee itse henk.koht laina kuitenkin takaisin maksaa kävi miten kävi. Eli jos menemme konkurssiin, niin menetämmekö henk.koht omaisuuttamme, esim. talomme? Talo itsessään ei ole missään vakuutena.
- Millaista työttömyysrahaa saisimme konkurssin jälkeen? Emme ole kuuluneet yrittäjien työttömyyskassaan riittävän pitkää aikaa, että saisimme sieltä mitään.
-Miten käy avoinna oleville laskuille? Niissä ei ole vakuuksia.
Kiitos jo etukäteen vastauksista!

39

12340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aurinko paistaa

      Sepä ikävää, että näin on päässyt käymään. Aina se ei ole itsestä kiinni, eikä löyhästä rahankäytöstä vaan tilanteista, jotka ajautuvat...
      No, ensiksi ota yhteyttä pankkiin ja selvität faktat siellä.
      Senjälkeen Finnveraan ja sama homma selvityksineen.
      Työvoimatoimisto on kolmanneksi listalla ja selvitys sieltä miten pitää toimia.
      Laskujen velkojiin seuraavaksi yhteys ja yritä sopia maksujärjestely ja kerro tilanne.
      Konkurssissa määritetään konkurssinvalvoja, eli hänen kanssaan sitten viimekädessä hoituu asiat.

      Kaikki tämä vaatii paljon jaksamista ja sisua, mutta on ainut tie edes yrittää hoitaa tilanne suhtkoht mallikkaasti.
      Ja ihme kyllä kun asioihin tarttuu, eikä työnnä päätä pensaaseen, saa tästä voimia ja tunteen että on edes yrittänyt tehdä kaikkensa. Enempäähän ei ihmiseltä voi vaatia.

      Aurinkoisin terveisin ja tsemppiä!

    • Nyt paperi ja kynä käteen ja edes 20 minuuttia rauhallista aikaa:

      Käy kaikki allaolevat läpi JÄRJESTYKSESSÄ (tärkeää että pysyy perusasia mielessä). Pyri vastaamaan lyhyesti. Merkitse paperille vastaukset näihin. Tarvitset sitä myöhemmin vielä useamman kerran. Kirjoita puhtaaksi myöhemmin, nyt pistät vain asiat paperille, älä jätä pääsi varaan:

      1. mikä on firman tilanne nyt?
      - Liikevaihto?
      - toimiala?
      - Palkallisten työntekijöiden määrä?
      - Heti-maksettavien velkojen määrä?
      - 3 kk sisään maksettavien laskujen/velkojen määrä?
      - saatteko vielä tavaraa sisään laskulla?
      - Onko protesteja?
      - Onko tuomioita veloista?
      - Yrityksen omaisuuden arvo taseessa?
      - Mikä on yrityksesi päätuote/päätuoteryhmä?
      - Jos päätuotteen myynti nousisi kaksinkertaiseksi huomisesta alkaen, riittäisikö tuotto mihinkään tämän vuoden aikana?

      Olet ilmeisesti ajanut itsesi piippuun työnteolla ja murehtimalla yrityksen asioita. Palataan taaksepäin ja mietitään missä poikkesit polulta. Oletan että yrityksesi ei ole toiminut vielä montaa vuotta.

      2. Mikä on muuttunut siitä kun sait Finnveran lainan? Mikä niille esitetyssä laskelmassa heittää (vastaa ranskalaisilla viivoilla alekkain, esim myyntitavoitetta ei saavutettu, palkkakulut ylisuuret, käyttöpääoma loppui kesken).

      3. Olisiko toiminta kannattavaa liiketoimintasuunnitelman ja rahoittajille antamisesi laskelmien mukaisella toteutuksella?

      4. Onko nykytoiminta mahdotonta sovittaa silloisiin rahoittajille esittämiisi raameihin?

      Toiminnan pyörittäminen.

      5. Onko päivittäinen toiminta ilman korkomenoja ja lyhennyksiä kannattavaa?

      6. Miten saisit päivittäisen toiminnan kannattavaksi, pystytkö karsimaan palkkamenoja, vuokria tms (vastaa alekkais-viivoin)?

      7. Oletko tuottanut pettymystä rahoittajille, onko siis pankin kanssa vielä pelivaraa?

      8. Onko sinulla muuta rahoitustukea, esim sukulaisia, tuttuja jne?

      Olen ylläolevilla kysymyksillä pyrkinyt ajamaan sinut miettimään hetkeksi peruskysymyksiä päivittäisten huolten sijaan. Suomessakin on useita yrityksiä, jotka auttavat juuri näiden ongelmien kanssa pyöriviä yrityksiä.

      Ratkaisuja sinulla on kolme:
      - Otat yhteyden johonkin yrityskonsulttifirmaan, esim http://www.bbpconsulting.fi, muitakin on kymmeniä
      - Pistät ostovelat kuntoon ja laitat yrityksen myyntiin, jos vastasit kohtaan 5 myöntävästi
      - Perustat toisen yrityksen vanhempiesi tms nimiin, joka ottaa hoitaakseen firman kannattavien osien toiminnan. Sitten teet myyt osuutesi talosta miehellesi/sisarellesi tms luotettavalle taholle, joka ei ole firmassa mukana eika taannut mitään.
      - Jos jatkat yritystoimintaa toisen firman "työntekijänä" , hoida tavarantoimittajien laskut pois, että saat jatkossakin tavaraa ja anna nykyisen kaatua pankin/finveran hoitoon. Tee kuitenkin voitavasi tällekin firmalle, muuten tulee lähtö käräjille.

      Tässä on paljon muutakin mistä pitää huolehtia, ettet syyllisty rikokseen tai velallisen epärehellisyyteen. Tarkoitus ei olekaan olla epärehellinen, mutta oma koti ym tärkeät asiat pitää turvata kaaoksessakin. Jos et ole yrittäjien työttömyyskassan jäsen, liity tänään.

      Mutta ennenkaikkea, nämä ovat arkiasioita, nauti elämän pienistä hetkistä ja siitä mitä osaat. Huolehdi oman fysiikkasi ja mielesi terveydestä, ilman sitä ei mikään toimi edes työttömänä.

      Minä en enää näitä päätyökseni hoida, kun leipä tulee muualta, mutta aina nämä kirpaisevat. Yleensä asioihin ei ole haettu apua ajoissa. Älä ota yhteyttä mihinkään virolaisfirmaan, joka kaupittelee näitä palveluja, ne harvoin ovat yrittäjälle hyviä ratkaisuja. Ja mm rahoitusvelat kyllä seuraavat sinua, vaikka firma olisi minkä ketkun nimissä tahansa.

      Tsemppiä, aurinko paistaa, mitä jos lähtisit tänään heti kun saat ovet kiinni, ulos ja vaikka pienelle hiihtolenkille. Siellä voi selvitä päänupissa monikin asia...

      • 15+13

        "- Perustat toisen yrityksen vanhempiesi tms nimiin, joka ottaa hoitaakseen firman kannattavien osien toiminnan. Sitten teet myyt osuutesi talosta miehellesi/sisarellesi tms luotettavalle taholle, joka ei ole firmassa mukana eika taannut mitään.
        - Jos jatkat yritystoimintaa toisen firman "työntekijänä" , hoida tavarantoimittajien laskut pois, että saat jatkossakin tavaraa ja anna nykyisen kaatua pankin/finveran hoitoon. Tee kuitenkin voitavasi tällekin firmalle, muuten tulee lähtö käräjille. "

        Olenko väärässä kun luulen, että näilläkin toimilla saattaa syyllistyä velallisen epärehellisyyteen ja myyty tavara voidaan palauttaa konkurssipesään?

        Olennaista kai tuossa on tietoisuus siitä, että yritys tulee kaatumaan ja aktiivinen yritys pelstaa omat varat ja jättää velkojat nuolemaan näppejään?


    • se on aikalisä

      Lomalle ja sitten 4 päivän päästä uudelleen ongelman kimppuun_

    • se on poks

      kassa tyhjäksi ja lomalle

    • Mtmm

      Pankin henkilötakauksella oleva velka pitää hoidella seuraaville maksajille ennen konkurssia. Konkurssiin nuijimisen jälkeen tulee viikon sisällä pankin perintäosastolta kirje missä on kuukausi aikaa maksaa laina tai sopia sen maksusta jollain tapaa. Konkurssin jälkeen on se huono puoli, että pankki saataa vaatia aivan järjettömiä jotta saat jatkaa lainan maksua. Henkilötakauksella olevassa velassa vaihtuu käsitteet konkurssissa. Takaajista tulee velalliset ja koska velka on takauksella niin pankki saa vaatia uudet takaajat velalle.

      Finverasta en tiedä, mutta paperit esille ja lukemaan oliko lainaehdoissa hallituksen jäsenten takaus tai jotain sinneppäin.

      • ... ..

        "Henkilötakauksella olevassa velassa vaihtuu käsitteet konkurssissa. Takaajista tulee velalliset ja koska velka on takauksella niin pankki saa vaatia uudet takaajat velalle."

        Vai että käsitteiden vaihtuminen. Josko voisit selittää vähän tarkemmin tätä tarkoitusta.


      • Mtmm
        ... .. kirjoitti:

        "Henkilötakauksella olevassa velassa vaihtuu käsitteet konkurssissa. Takaajista tulee velalliset ja koska velka on takauksella niin pankki saa vaatia uudet takaajat velalle."

        Vai että käsitteiden vaihtuminen. Josko voisit selittää vähän tarkemmin tätä tarkoitusta.

        Jos osakeyhtiölle tekee lainan jossa velallinen ja takaajat niin ne takaajat on oltava koko lainan olemassaolo ajan. Konkurssissa kun velallinen lakkaa olemassa niin takaajista tulee velalliset ja pankki on takaajia vailla. Jos takaajat velallisina saisivat jatkaa maksua ilman takaajia niin lainahan muuttuisikin vakuudettomaksi kesken lainan olemassa olemisen. Sehän ei pankille käy että rahan takaisin saanti varmuus heikkenee.


      • tähhähähhäää
        Mtmm kirjoitti:

        Jos osakeyhtiölle tekee lainan jossa velallinen ja takaajat niin ne takaajat on oltava koko lainan olemassaolo ajan. Konkurssissa kun velallinen lakkaa olemassa niin takaajista tulee velalliset ja pankki on takaajia vailla. Jos takaajat velallisina saisivat jatkaa maksua ilman takaajia niin lainahan muuttuisikin vakuudettomaksi kesken lainan olemassa olemisen. Sehän ei pankille käy että rahan takaisin saanti varmuus heikkenee.

        Mistähän ne lisätakaajat saadaan kun alkup takaajista tulee velallisia? Lähteekö pankinjohtaja lassaomaan kadulle ohikulkijoita ja pakottaa allekirjoittamaan takauksen?


      • Mtmm
        tähhähähhäää kirjoitti:

        Mistähän ne lisätakaajat saadaan kun alkup takaajista tulee velallisia? Lähteekö pankinjohtaja lassaomaan kadulle ohikulkijoita ja pakottaa allekirjoittamaan takauksen?

        Eipä se ole pankinjohtajan ongelma kuinka haluat velkaasi hoitaa. Jos et hanki takaajia ja jatka velan maksua suosiolla niin ulosoton jatkaa velan perimistä. Siinä vaiheessa kun pankki antaa velan ulosotolla antaa se myös tiedon luottotietoyhtiöille. Saat kivan merkinnän luottotietoihin ja ulosoton pitää huolen että velka tulee maksettua.

        Että ei ole pakko hankkia takaajia jos näkee sen järkeväksi.


      • eräs pienyrittäjä
        Mtmm kirjoitti:

        Eipä se ole pankinjohtajan ongelma kuinka haluat velkaasi hoitaa. Jos et hanki takaajia ja jatka velan maksua suosiolla niin ulosoton jatkaa velan perimistä. Siinä vaiheessa kun pankki antaa velan ulosotolla antaa se myös tiedon luottotietoyhtiöille. Saat kivan merkinnän luottotietoihin ja ulosoton pitää huolen että velka tulee maksettua.

        Että ei ole pakko hankkia takaajia jos näkee sen järkeväksi.

        Näin se taitaa olla, mutta tämän ei ole oikeastaan mitenkään osakeyhtiöön (yhtiömuotoon) liittyvä asia, vaan yleinen pankkilainan ehto.

        Lainan saannissa tai sen vastuissa ei ole juuri eroa aloittavan, pienen osakeyhtiön ja toiminimen välillä - molemmat ovat käytännössä henkilötakauksella tai henkilökohtaisella omaisuudella taattuja.

        Olennaista on ymmärtää, että velka pitää aina maksaa pois, oli yhtiömuoto mikä tahansa. Konkurssi ei vapauta pientä yritystä veloista.


      • tähhähähhäää
        Mtmm kirjoitti:

        Eipä se ole pankinjohtajan ongelma kuinka haluat velkaasi hoitaa. Jos et hanki takaajia ja jatka velan maksua suosiolla niin ulosoton jatkaa velan perimistä. Siinä vaiheessa kun pankki antaa velan ulosotolla antaa se myös tiedon luottotietoyhtiöille. Saat kivan merkinnän luottotietoihin ja ulosoton pitää huolen että velka tulee maksettua.

        Että ei ole pakko hankkia takaajia jos näkee sen järkeväksi.

        Ei se ole pankinjohtajan ongelma. Ei pankinjohtaja myöskään halua itselleen lisäongelmia vaatimalla lisää takaajia. Pankinjohtaja haluaa pankin rahat. Juuri siksi pankki ei alunperin kelpuuta takaajaksi ketä hyvänsä vaan takaajan uskotaan tarvittaessa selviävän velanmaksusta. Nimenomaan jokaisen takaajan yksinikin vaikka takaajia lähes aina on useampia


    • Myy heti

      Googlaa yritysten saattohoito ja vältät konkurssin.
      Lopeta yhtiön tilit ennen myymistä.
      Tee lainoista maksusuunnitelma pankissasi ym.. maksat vaikka 400 € kuussa kun pääset työhön.
      Kun olet myynyt firmasi pääset heti työttömyyskortistoon, eli ilmoittaudu heti.
      Karenssiaika 1 kk.

    • iihhhhhjh

      Jos ei ole verovelkaa. Aja toiminta alas. Rahasta kaikki mitä voit ja myy kaikki mitä voit ja maksa velkoja. Heti töihin ja tienaamaan rahaa ja velkojen maksuun. Paljonko lainaa on, onko mahdollista maksella se palkkatyöllä pois? Itse maksaisin vähintään vuositulojen verran pelkästään konkurssimenettelyn välttämiseksi. Onko mahdollista tehdä yrityksellä rahaa, ilman palkan maksamista. Siten, että toinen tienaa leipää muualla. Onko mahdollista kuitata firman velat omalla pankkilainalla? Eli maksat firman piikit pois ja maksat uutta omaa lainaa suht sopusaan tahtiin pankille. Kuinka pienellä panostuksella firma voi toimia, että firmasta vähän tulisi tuloja? Irtisanomalla vakuutukset, kiinteistöt, puhelimet, vuokrasopimukset, laittamalla Yelin minimiin, ennakkoverot nolliin jne jne.

      • jatkoa edelliseen

        Niin vielä vastaus kysymykseesi, mitä tapahtuu. No ulkopuoliset pesänhoitajat rahastavat kaiken mistä rahaa voi tulla, pääsääntöisesti kaikki irtisaatava raha menee "pesänhoitajien palkkioihin" ja muihin maksuihin.

        Ja teillä on muutama viikko aikaa järjestää takausvastuita vastaava summa pankille ja rahoituslaitokselle.

        Riippuen vielä tilanteesta firma "putsataan rahoista" kuluina, te maksatte takausvelat ja jopa rikosseuraamuksia voi tulla jos pesänhoitajat oikein herttaisiksi heittäytyvät.

        100% helpommalla pääset ottamalla lainan ja järjestämällä takausvelat ja menemällä töihin mihin vain ja hoitamalla firman alas ilman konkurssia.


      • Käsitin aloittajan tekstistä, että pelivaraa ei enää juuri ole. Siksipä jätin tämän lopettamisen pois kokonaan vaihtoehdoista. Tyylikkäin tapa se toki on, mutta riippuu paljon rahoittajien ja velkojien tahdosta, miten ne tähän suhtautuvat.

        Ja työpaikka pitäisi olla, jotta lyhennykset onnistuvat. Työttömänä ei yleensä satojen tuhansien velkoja makseta. Toki tuo talo antaa pelivaraa, sen kun myy pois, saa jotain kuitattua. Mutta oletteko valmiit siihen, oman kodin myyminen siksi, että joku toinen saa rahansa eikä itselle jää mitään, kirpaisee ja katkeroittaa. Aika monesti tähän tulee vielä avioerot ja muut sotkut päälle, kun tulot ja koti on uhattuna.

        Toivon kaikesta huolimatta mukavaa kevättä kaikille.


    • 19

      Ehkä kannattaa odottaa ulkopuolisen tahon konkurssiin hakemista.
      Jos omia takauksia on silloin on erilaisia aikarajoja, vaikka lainat maksaisikin etukäteen pois niin maksut peruutetaan. Niistä kannatta ottaa selvää ja maksaa mahdollisesti kyseisiä lainoja kassata ja sinnitellä puolivuootta vuosi?

      Voi olla että paras tapa on polttaa kirjanpito ja tyhjentää kassa ja myydä yritys eteenpäin saattohoitajille.

    • Mtmm

      Jos on teettäny tilitoimistolla kirjanpidon niin vaikka hävittäisi kirjanpidon niin tilitoimistolla löytyy atk-listatoista varmuuskopiot mistä näkee rahan liikettä.

    • Tilitston vuodot

      >>Jos on teettäny tilitoimistolla kirjanpidon niin vaikka hävittäisi kirjanpidon niin tilitoimistolla löytyy atk-listatoista varmuuskopiot mistä näkee rahan liikettä. >>

      Minkämoinen mahtaa olla tilitoimistojen velvollisuus antaa rekistereistänsä tietoja poliisille?

      Ei kai kuka tahansa poliisimerkin omistaja voi millon tahansa kävellä tilitoimistolle, ja vaatia sen ja sen nimisen asiakasfirman papereita ja mappeja ja atk-rekistereitä 5 viimeiseltä vuodelta nähtäväksensä?

      Tämähän pistää koko Tilitoimiston käyttämisen ihan uuteen valoon, jos homma tosiaan noin toimii.
      Eikö mitään tilitoimistojen vaitiolovelvollisuutta ole olemassa, samaan tapaan kuin lääkäreillä, juristeilla ja pankeilla on?

      • eräs pienyrittäjä

        Mutulla arvaisin, että viimeistään tuomioistuimen päätöksellä poliisi saa oikeuden tutkia tilitoimiston tiedot.

        Mikä onkin hyvä, koska kyllä velka pitää hoitaa tai ainakin kantaa seuraamukset sen hoitamattomuudesta. Moni velka on velkaa toiselle pienyrittäjälle ja häntäkin pitää suojella.

        Omituista, että täällä neuvotaan hyvin kyseenalaisia konsteja liueta vastuistaan. Sillä menolla koko systeemi romahtaa ja Suomi ajautuu pohjolan kreikaksi, jossa harmaa talous on se todellinen talous.

        Oikea tapa on ottaa harkitusti velkaa ja jos homma menee silti puihin, niin reilusti kantaa vastuu toiminnastaan konkurssin kautta. Velka-asioita kannattaa siis miettiä jo sitä otettaessa, että kannattaako oikeasti pantata kotitalo tähän yritykseen.


      • 5+15
        eräs pienyrittäjä kirjoitti:

        Mutulla arvaisin, että viimeistään tuomioistuimen päätöksellä poliisi saa oikeuden tutkia tilitoimiston tiedot.

        Mikä onkin hyvä, koska kyllä velka pitää hoitaa tai ainakin kantaa seuraamukset sen hoitamattomuudesta. Moni velka on velkaa toiselle pienyrittäjälle ja häntäkin pitää suojella.

        Omituista, että täällä neuvotaan hyvin kyseenalaisia konsteja liueta vastuistaan. Sillä menolla koko systeemi romahtaa ja Suomi ajautuu pohjolan kreikaksi, jossa harmaa talous on se todellinen talous.

        Oikea tapa on ottaa harkitusti velkaa ja jos homma menee silti puihin, niin reilusti kantaa vastuu toiminnastaan konkurssin kautta. Velka-asioita kannattaa siis miettiä jo sitä otettaessa, että kannattaako oikeasti pantata kotitalo tähän yritykseen.

        Niin no, ongelma onkin tehdä konkurssi rehellisesti. Ei seuraamuksien kantamisessa maalaisjärjellä ajateltuna ole mitään ylitsepääsemätöntä. Mutta kun mikään ei mene tuossa kohtaa kuten ennen ja normaalia järkeä käyttämällä. Miltei sanoisin, ettei pienyrittäjä ilman "kallista" juridista apua selviäisi siitä kunnialla itsekkään, jos kunnon juristihaukat alkavat asioita penkomaan.

        Ja tokihan tiedät pienyrittäjänä, että jos myyt Oylle, mikä ajautuu konkurssiin, et rahojasi milloinkaan saa. Ne riskit pitää harkita myydessä. Konkurssissa firmasta saatavat rahat ei normaalisti riitä kuin juristeille, viranomaisille ja muihin palkkioihin.


      • ... ..

        "Minkämoinen mahtaa olla tilitoimistojen velvollisuus antaa rekistereistänsä tietoja poliisille?"

        Poliisilla on tähän valtuudet ja tilitoimistolla velvollisuus antaa tiedot.

        Poliisilaki
        36 § Tietojen saanti yksityiseltä yhteisöltä tai henkilöltä
        1. mom
        Poliisilla on oikeus saada päällystöön kuuluvan poliisimiehen pyynnöstä rikoksen estämiseksi tai selvittämiseksi tarvittavia tietoja yhteisön jäsentä, tilintarkastajaa, toimitusjohtajaa, hallituksen jäsentä tai työntekijää velvoittavan yritys-, pankki- tai vakuutussalaisuuden estämättä. Poliisilla on sama oikeus saada 37 §:ssä tarkoitetussa poliisitutkinnassa tarvittavia tietoja, jos tärkeä yleinen tai yksityinen etu sitä vaatii.

        Se lienee itsestään selvää, että poliisilla on vastaavanlainen oikeus tietojen saantiin muilta viranomaisilta.


      • Tmi yrittäjä
        5+15 kirjoitti:

        Niin no, ongelma onkin tehdä konkurssi rehellisesti. Ei seuraamuksien kantamisessa maalaisjärjellä ajateltuna ole mitään ylitsepääsemätöntä. Mutta kun mikään ei mene tuossa kohtaa kuten ennen ja normaalia järkeä käyttämällä. Miltei sanoisin, ettei pienyrittäjä ilman "kallista" juridista apua selviäisi siitä kunnialla itsekkään, jos kunnon juristihaukat alkavat asioita penkomaan.

        Ja tokihan tiedät pienyrittäjänä, että jos myyt Oylle, mikä ajautuu konkurssiin, et rahojasi milloinkaan saa. Ne riskit pitää harkita myydessä. Konkurssissa firmasta saatavat rahat ei normaalisti riitä kuin juristeille, viranomaisille ja muihin palkkioihin.

        Olenkin aina ihmetellyt kun tälläkin palstalla aina silloin tällöin kysytään että kumpi on parempi, Tmi vai Oy ja aina kehoitetaan perustamaan Oy sillä perusteella että jos homma menee puihin niin konkurssi vaan ja uutta Oy:tä heti vaan pystyyn. :)

        Ei ihan näin näytä homma menevän.

        Toinen peruste on yleensä se että Oy on "uskottavampi" mutta mitä uskottavaa pienessä Oy:ssä on, jos konkurssin jälkeen toiset pienyrittäjät ei saa rahojaan mistään pois, kun taas Tmi:ssä yrittäjä vastaa veloistaan vaikka sitten henkilökohtaisella omaisuudellaan?

        Ehkä en vain sitten ymmärrä.


      • eräs pienyrittäjä
        Tmi yrittäjä kirjoitti:

        Olenkin aina ihmetellyt kun tälläkin palstalla aina silloin tällöin kysytään että kumpi on parempi, Tmi vai Oy ja aina kehoitetaan perustamaan Oy sillä perusteella että jos homma menee puihin niin konkurssi vaan ja uutta Oy:tä heti vaan pystyyn. :)

        Ei ihan näin näytä homma menevän.

        Toinen peruste on yleensä se että Oy on "uskottavampi" mutta mitä uskottavaa pienessä Oy:ssä on, jos konkurssin jälkeen toiset pienyrittäjät ei saa rahojaan mistään pois, kun taas Tmi:ssä yrittäjä vastaa veloistaan vaikka sitten henkilökohtaisella omaisuudellaan?

        Ehkä en vain sitten ymmärrä.

        Oy:ssä on se kiistaton etu, että yrittäjä vastaa siinä toiminnastaan vain yrityksen varallisuudella. Veloissa tämä ei useinkaan vaikuta, koska niihin vaaditaan myös henkilötakaus, mutta esim. vastuukysymyksissä tällä voi olla iso merkitys.

        Jos toiminnassa tulee virhe, joka aiheuttaa vahinkoa, niin korvaukset yleensä rajoittuvat vain tuohon yrityksen varallisuuteen, ellei kyse ole sitten rikoksesta tai muusta törkeästä laiminlyönnistä. Ja tämä vastuu koskee käsittääkseni myös yhtiön oikeudenkäyntikuluja, jos yrittäjä ei ole syyllistynyt rikokseen.

        Tämä vastuukysymys on myös syy kasvattaa osakeyhtiö konserniksi, jolloin tytäryhtiöt saavat tarvittaessa mennä nurin, ilman että emoyhtiö kärsii tytäryhtiön menetystä suurempaa vahinkoa. Näin isotkin firmat suojautuvat riskeiltä.

        Näiden lisäksi osakeyhtiö voi maksaa osinkoa, mikä on verotuksellisesti usein palkkaa edullisempaa. Rahanhankintapuolella pääomasijoitus (riskirahoitus) on mahdollinen vai osakeyhtiöille.

        Osakeyhtiö on siis hyvin suositeltava yhtiömuoto, mutta henkilökohtaista takausta kannattaa välttää viimeiseen asti.


    • Nyt on kiire
    • Tilitston syväkurkut

      >>36 § Tietojen saanti yksityiseltä yhteisöltä tai henkilöltä
      1. mom
      Poliisilla on oikeus saada päällystöön kuuluvan poliisimiehen pyynnöstä rikoksen estämiseksi tai selvittämiseksi tarvittavia tietoja yhteisön jäsentä,>>

      Sulla taitaa olla vähän vanhentuneet pykälät käytössäsi. Tuo 36 pykälä on korvautunut viime vuonna 35 §:llä, ja teksti on nykyään tällainen:

      http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110126
      ""35 § Tietojen saanti viranomaiselta
      Poliisilla on oikeus saada viranomaiselta ja julkista tehtävää hoitamaan asetetulta yhteisöltä virkatehtävän suorittamiseksi tarpeelliset tiedot ja asiakirjat maksutta ja salassapitovelvollisuuden estämättä, jollei sellaisen tiedon tai asiakirjan antamista poliisille tai tietojen käyttöä todisteena ole laissa kielletty tai rajoitettu.""

      Enää ei puhuta "päällystöön kuuluvasta" poliisimiehestä mitään. Näyttäisi nyt että rivipoliisikin saisi asiakirjat tosta vaan. Toisaalta näyttää niinkuin uuden tekstin mukaan poliisin oikeutta automaattisesti saada kaikkia asiakirjoja, olisi rajoitettu.

      Mitähän voivat olla nuo: ".. jollei sellaisen tiedon tai asiakirjan antamista poliisille tai tietojen käyttöä todisteena.." tyyppiset asiat?

      Koskeeko se esim. tilitoimiston velvollisuutta luovuttaa JÄLKIKÄTEEN kirjanpidon sähköisiä tietoja? Vaikka asiakkuuskin kyseisen konkurssiin menneen firman kanssa olisi loppunut kenties jo vaikka pari vuotta aiemmin?

      Vai pitääkö ensin nostaa kanne tilitoimistoa vastaan, jos tämä kieltäytyy luovuttamasta tietoja? Ja vasta sen, oikeuden määryksen perusteella sitten asiakirjoihin päästäisiin.

      • eräs pienyrittäjä

        Mä en taas ymmärrä ongelmaa. Eikö se ole kaikkien etu, että poliisi saa rikostutkinnan yhteydessä tapeelliset tiedot viranomaisilta ja muilta asianomaisilta. Tämähän on ainoa sivistynyt tapa ehkäistä talousrikolisuutta ja edes yrittää pitää velkojan puolta.

        Toki jos oma toiminta on kiikun kaakun laillisuuden rajamailla, niin asia voi häiritä, mutta ei sellainen pelaaminen ole mitään yrittämistä. Säännöt velkojen hoidon ja ylipäätään talouden suhteen ovat selvät, ja ne pitäisi opiskella ennen yrittämiseen ryhtymistä, ei konkurssiprosessin aikana.

        Asia on siis yksinkertainen. Jos yritysidea ei ole niin kannattava, että sillä pystyy velat maksamaan, niin ei kannata lähteä yrittäjäksi, tai pitää vähintäänkin muokata yritys niin, että voi lähteä liikkeelle ilman suurta velkaa.


      • ... ..

        "Sulla taitaa olla vähän vanhentuneet pykälät käytössäsi. Tuo 36 pykälä on korvautunut viime vuonna 35 §:llä, ja teksti on nykyään tällainen:"

        Se 36 §:n 1. momentti on edelleen voimassa samanlaisena kuin mitä olen tuohon lainannut, en minä näe siinä mitään virhettä. Jokin sekaannus taitaa olla sinulla itselläsi, linkkikin on alkuperäistekstiin, kun pitäisi katsoa ajantasaisista säännöksistä.

        Olennaista tuossa on kuitenkin se, että poliisilla on laajat valtuudet selvittää rikosepäilytapauksissa asioita myös yksityisistä lähteistä. Tätä harvemmin huomataan mainita esimerkiksi siinä yhteydessä kun puhutaan tietojen julkisuudesta tai salassapidosta´ ja siitä voi syntyä väärä mielikuva asioiden tilasta. Sen vuoksi kirjanpito hoidetaan ulkopuolisella tilitoimistolla, että sillä saavutetaan luotettavuutta verottajaan päin. Poliisilla ei tietenkään ole resursseja tonkia jokin yksittäisen pikkuyrittäjän kirjanpitoa, se tiedetään muutenkin.


    • Poliisilla on hinta

      > Eikö se ole kaikkien etu, että poliisi saa rikostutkinnan yhteydessä
      > tapeelliset tiedot viranomaisilta

      Myös poliisit ovat käyttäneet omia tietojärjestelmiään väärin. On katsottu naapurin sakkojuttuja, tai selvitelty tuttavien olinpaikkoja jne. Vaikka laissa nimenomaisesti kielletään tällainen.

      Ainahan on pelkona että poliisin kautta kulkee myös yrityssalaisuuksia kilpailijoille.

      Poliiseja lomautetaan nykyään kymmenittäin. Jollekin voi muodostua ylivoimaiseksi jotakin merkittävää rahasummaa vastaan tehty houkute selvittää jotakin tietoja.

      Sikäli olisi selkeintä että vaadittaisiin jonkinlainen oikeuden päätös, ennen kuin kuka tahansa rivipoliisi on oikeutettu firmojen tai tilitoimistojen papereita penkomaan.

      • +grheabeiä

        Eipä niitä kuka vaan rivipoliisi pengokaan. Talousrikosjuttua tutkii yleensä yksi niiihin erokoistunut tutkija joka tarvitessaan käyttää talousalan ammattilaista, yleensä myös poliisia, apunaan. Lisäksi niitä papereita voi nähdä tutkinnanjohtaja mutta yleensä eivät kerkiä eivätkä viitsi niitä katsella.


      • eräs pienyrittäjä

        Luepa nyt uudestaan nuo poliisilain pykälät 35 ja 36. Huomaat, että tietojen saaminen pitää olla perusteltua, eikä niitä noin vain levitellä.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19950493?

        Toki aina on mahdollisuus yrityssalaisuuden vuotoon, mutta veikkaisin, että poliisia paljon vakavampi uhka on oma henkilökunta ja leväperäinen tieturva yrityksessä.

        Jos on oikein skeptinen, kannattanee tehdä kirjanpito itse, jolloin luovutus poliisille on omissa käsissä.


      • Rekisterit
        eräs pienyrittäjä kirjoitti:

        Luepa nyt uudestaan nuo poliisilain pykälät 35 ja 36. Huomaat, että tietojen saaminen pitää olla perusteltua, eikä niitä noin vain levitellä.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19950493?

        Toki aina on mahdollisuus yrityssalaisuuden vuotoon, mutta veikkaisin, että poliisia paljon vakavampi uhka on oma henkilökunta ja leväperäinen tieturva yrityksessä.

        Jos on oikein skeptinen, kannattanee tehdä kirjanpito itse, jolloin luovutus poliisille on omissa käsissä.

        >>Luepa nyt uudestaan nuo poliisilain pykälät 35 ja 36. Huomaat, että tietojen saaminen pitää olla perusteltua, eikä niitä noin vain levitellä. >>

        Luepa sinäkin hiukan sanomalehtiä, niin pysyt ajan tasalla missä erilaisten luottamuksellisten rekisterien tiirailuissa nykyään mennään.
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011110914722204_uu.shtml
        http://www.secmeter.com/tietosuoja.html

        >>Jos on oikein skeptinen, kannattanee tehdä kirjanpito itse, jolloin luovutus poliisille on omissa käsissä. >>

        No ihan just tässä mielessä asiaa kyselen. Konkurssitilanteessa on mukavempaa jos voi itse päättää mitä sieltä kirjanpidostaan tuo viranomaisille ja mitä ei. Konkurssitilanne kaikkineen on joka tapauksessa taloudellisesti kova paikka, jos mökkikin on lähdössä alta, niin ei siinä perivälle vastapuolelle mitään ylimääräisiä apuja halua antaa. Miksi haluaisi?


      • 1+14
        Rekisterit kirjoitti:

        >>Luepa nyt uudestaan nuo poliisilain pykälät 35 ja 36. Huomaat, että tietojen saaminen pitää olla perusteltua, eikä niitä noin vain levitellä. >>

        Luepa sinäkin hiukan sanomalehtiä, niin pysyt ajan tasalla missä erilaisten luottamuksellisten rekisterien tiirailuissa nykyään mennään.
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011110914722204_uu.shtml
        http://www.secmeter.com/tietosuoja.html

        >>Jos on oikein skeptinen, kannattanee tehdä kirjanpito itse, jolloin luovutus poliisille on omissa käsissä. >>

        No ihan just tässä mielessä asiaa kyselen. Konkurssitilanteessa on mukavempaa jos voi itse päättää mitä sieltä kirjanpidostaan tuo viranomaisille ja mitä ei. Konkurssitilanne kaikkineen on joka tapauksessa taloudellisesti kova paikka, jos mökkikin on lähdössä alta, niin ei siinä perivälle vastapuolelle mitään ylimääräisiä apuja halua antaa. Miksi haluaisi?

        No ei nyt mene viesti perille, sinä et päätä silloin mitään. Olet rahastusväline. Siis juristihaukat on vähänkin sitä mieltä, että jotain puuttuu tai et itse pysty aukottomasti parin vuoden kirjanpidolla todistamaan. Niin syytettä alkaa ropista. Rautalanka esim. Jos yksinkin kuitti on hieman epäselvä tai mitä vain, syytettä ropisee. Ei ne kysele mukavasti, että onkohan tässä joku juttu kun tai miten tämä on näin kirjattu. Vaan ne lätkäisee syytteen suoraan, että firman rahoja puhallettu ja asiaa peitelty, tuotettu vahinkoa tai mitä vaan nyt kehtaavat tuohon lisätä, ettei sentään koko maine mene överiksi vetämisen takia.

        Sinä joudut puollustautumaan ihan tosissasi konkkajuristeja vastaan jos vähänkin haluat rikossyytteiltä välttyä. Niillä riittää posketonta uskallusta, uhkausta ja rahastusta, niin kauan kuin vähänkin firmassa rahaa laskutukseen riittää. Käytännössä tämä aikuisen oikeasti tarkoittaa, että joudut palkkamaan oman juristin antamaan neuvoja. Jos siis oikeasti haluat välttyä syytteiltä. Siksi pesään ei saa jättää varoja vaan tyhjätä firma lakien mukaan tasapuolisesti kaikille velkojille.


      • eräs pienyrittäjä
        Rekisterit kirjoitti:

        >>Luepa nyt uudestaan nuo poliisilain pykälät 35 ja 36. Huomaat, että tietojen saaminen pitää olla perusteltua, eikä niitä noin vain levitellä. >>

        Luepa sinäkin hiukan sanomalehtiä, niin pysyt ajan tasalla missä erilaisten luottamuksellisten rekisterien tiirailuissa nykyään mennään.
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011110914722204_uu.shtml
        http://www.secmeter.com/tietosuoja.html

        >>Jos on oikein skeptinen, kannattanee tehdä kirjanpito itse, jolloin luovutus poliisille on omissa käsissä. >>

        No ihan just tässä mielessä asiaa kyselen. Konkurssitilanteessa on mukavempaa jos voi itse päättää mitä sieltä kirjanpidostaan tuo viranomaisille ja mitä ei. Konkurssitilanne kaikkineen on joka tapauksessa taloudellisesti kova paikka, jos mökkikin on lähdössä alta, niin ei siinä perivälle vastapuolelle mitään ylimääräisiä apuja halua antaa. Miksi haluaisi?

        "No ihan just tässä mielessä asiaa kyselen. Konkurssitilanteessa on mukavempaa jos voi itse päättää mitä sieltä kirjanpidostaan tuo viranomaisille ja mitä ei. Konkurssitilanne kaikkineen on joka tapauksessa taloudellisesti kova paikka, jos mökkikin on lähdössä alta, niin ei siinä perivälle vastapuolelle mitään ylimääräisiä apuja halua antaa. Miksi haluaisi? "

        Ehkä siksi, että konkurssi ei ole rikos, mutta velallisen epärehellisyys on.

        Asioiden pimittely konkurssitilanteessa voidaan katsoa rikokseksi, josta seuraa sitten uudet sanktiot ja merkinnät konkurssin lisäksi. Kannattaa miettiä, kummasta suosta on helpompi nousta.


      • 6+6
        eräs pienyrittäjä kirjoitti:

        "No ihan just tässä mielessä asiaa kyselen. Konkurssitilanteessa on mukavempaa jos voi itse päättää mitä sieltä kirjanpidostaan tuo viranomaisille ja mitä ei. Konkurssitilanne kaikkineen on joka tapauksessa taloudellisesti kova paikka, jos mökkikin on lähdössä alta, niin ei siinä perivälle vastapuolelle mitään ylimääräisiä apuja halua antaa. Miksi haluaisi? "

        Ehkä siksi, että konkurssi ei ole rikos, mutta velallisen epärehellisyys on.

        Asioiden pimittely konkurssitilanteessa voidaan katsoa rikokseksi, josta seuraa sitten uudet sanktiot ja merkinnät konkurssin lisäksi. Kannattaa miettiä, kummasta suosta on helpompi nousta.

        Juu, Juristihaukoilla on valmis kirjelmäpohja, missä on syytteenä mm. kirjanpitorikos (täydellinen ajantasainen kirjanpito ei valmiina) ja velallisen epärehellisyys ja oman pääoman syöminen jne. Siihen vain vaihdellaan uuden firman nimi ja laskutetaan. Juristit luottaa siihen, ettei suurin osa kuitenkaan pysty tai osaa välttymään syytteiltä. Ne sitten menee syyttäjältä läpi tai ei. Jos näyttää, ettei oikein tunnu rikosmerkistö täyttyvän, viilataan pilkkua vielä enemmän.

        Onhan se ihmetystä herättävää, kun ovat täydellisen kirjanpidon hakeneet ja sitten syyttäjälle lähettävät edm. kirjelmiä. No selityshän sekin, uups niin se olikin väärä ja alustava kirjelmä, no lähetetään korjausta syyttäjälle.

        Mutta joka tapauksessa, suosittelen jättämään tuon väliin. Vähintään tarvitsee olla nuoltu viimeisen päälle tehty kirjanpito ja pätevä juristi ja takataskussa rahaa, että ne pystyy maksamaan, että konkurssista voisi syytteittä selvitä. Muutoin käy kehnosti. Harvoin vain tuossa tilanteessa on tuhansia euroja takataskussa ja henkistä kanttia ja kapasitettia käydä tuota läpi. Tästäpä syystä lähes jokainen konkurssi, missä juristihaukat ovat asialla on saanut seurakseen jonkin sortin talousrikossyytteet. Vaikka yritystoiminta olisikin ollut täysin rehellistä, ilman mitään puhalluksia. Konkurssin hoitaminen pykälien mukaan onkin jo ihan oma taiteen lajinsa. Siinä kun esim. ensimmäisenä täytyy jättää palkat maksamatta.


      • eräs pienyrittäjä
        6+6 kirjoitti:

        Juu, Juristihaukoilla on valmis kirjelmäpohja, missä on syytteenä mm. kirjanpitorikos (täydellinen ajantasainen kirjanpito ei valmiina) ja velallisen epärehellisyys ja oman pääoman syöminen jne. Siihen vain vaihdellaan uuden firman nimi ja laskutetaan. Juristit luottaa siihen, ettei suurin osa kuitenkaan pysty tai osaa välttymään syytteiltä. Ne sitten menee syyttäjältä läpi tai ei. Jos näyttää, ettei oikein tunnu rikosmerkistö täyttyvän, viilataan pilkkua vielä enemmän.

        Onhan se ihmetystä herättävää, kun ovat täydellisen kirjanpidon hakeneet ja sitten syyttäjälle lähettävät edm. kirjelmiä. No selityshän sekin, uups niin se olikin väärä ja alustava kirjelmä, no lähetetään korjausta syyttäjälle.

        Mutta joka tapauksessa, suosittelen jättämään tuon väliin. Vähintään tarvitsee olla nuoltu viimeisen päälle tehty kirjanpito ja pätevä juristi ja takataskussa rahaa, että ne pystyy maksamaan, että konkurssista voisi syytteittä selvitä. Muutoin käy kehnosti. Harvoin vain tuossa tilanteessa on tuhansia euroja takataskussa ja henkistä kanttia ja kapasitettia käydä tuota läpi. Tästäpä syystä lähes jokainen konkurssi, missä juristihaukat ovat asialla on saanut seurakseen jonkin sortin talousrikossyytteet. Vaikka yritystoiminta olisikin ollut täysin rehellistä, ilman mitään puhalluksia. Konkurssin hoitaminen pykälien mukaan onkin jo ihan oma taiteen lajinsa. Siinä kun esim. ensimmäisenä täytyy jättää palkat maksamatta.

        Tällaisen katkeruuden voi yleensä välttää, kun hoitaa omat asiat kunnolla. Se ei ole mitään erikoista juridiikkaa tai rakettitiedettä, vaan ihan yleistä toisten (omaisuuden) kunnioittamista.

        Aloittaa siitä, ettei pelaa velkarahalla, vaan ottaa vain yritystoiminnan kannalta harkittua ja tarpeellista velkaa. Tekee investointilaskelmat huolellisesti, rehellisesti ja miettii velan takaisinmaksun myös siinä tapauksessa, että hanke ei sujukaan ihan niin kuin pitää.

        Jos sitten, huolellisista valmisteluista huolimatta ajautuu talousvaikeuksiin, niin ottaa ajoissa ja omatoimisesti yhteyttä velkojiin. Salailun sijaan yrittää neuvotella takaisinmaksuun lisää aikaa ja muutenkin on rehellinen niitä kohtaan, jotka ovat sinulle lainanneet rahaa.

        Yleensä nämä, jotka kovaan ääneen kitisevät haukkajuristeista tai v-mäisestä verottajasta ovat juuri niitä jota yrittävät vain luimuilla eroon omista vastuistaan. Heitä varten on ihan hyvä, että on systeemi, joka panee lujille, niin etteivät toista kertaa pääse pelaamaan muiden rahoilla.


      • 14+14
        eräs pienyrittäjä kirjoitti:

        Tällaisen katkeruuden voi yleensä välttää, kun hoitaa omat asiat kunnolla. Se ei ole mitään erikoista juridiikkaa tai rakettitiedettä, vaan ihan yleistä toisten (omaisuuden) kunnioittamista.

        Aloittaa siitä, ettei pelaa velkarahalla, vaan ottaa vain yritystoiminnan kannalta harkittua ja tarpeellista velkaa. Tekee investointilaskelmat huolellisesti, rehellisesti ja miettii velan takaisinmaksun myös siinä tapauksessa, että hanke ei sujukaan ihan niin kuin pitää.

        Jos sitten, huolellisista valmisteluista huolimatta ajautuu talousvaikeuksiin, niin ottaa ajoissa ja omatoimisesti yhteyttä velkojiin. Salailun sijaan yrittää neuvotella takaisinmaksuun lisää aikaa ja muutenkin on rehellinen niitä kohtaan, jotka ovat sinulle lainanneet rahaa.

        Yleensä nämä, jotka kovaan ääneen kitisevät haukkajuristeista tai v-mäisestä verottajasta ovat juuri niitä jota yrittävät vain luimuilla eroon omista vastuistaan. Heitä varten on ihan hyvä, että on systeemi, joka panee lujille, niin etteivät toista kertaa pääse pelaamaan muiden rahoilla.

        No toivopttavasti ehkä tästä jää jotain mieleen pienyrittäjällekkin, jos sitä joskus tarvitset. Kuten juuri sanoin, miten pitää toimia jos haluaa tehdä konkurssin rehellisesti ja selviytyä kunnialla. Siksipä tässä annan vinkkejä, niille kenellä ei ehkä ole ko. tilanteesta johtuen samoja henkisiä tai rahallisia resursseja, kuin allekirjoittaneella. Verottajan ja pankkien kanssa pärjää ihan maalaisjärjellä, konkurssijuristihaukkojen kanssa ei.

        Ei kaikki konkurssin tehneet, ole pantanneet kotitaloaan. Yrittäminen on riskipeliä ja jos kannattavuus laskee eikä ilman liian isoa riskinottoa voi parantaa kannattavuutta. Joskus on järkevin vaihtoehto laittaa pillit pussiin. Olen vain edelleen sitä mieltä, ettei ole velkojienkaan etu laittaa kaikkea yrityksestä irtisaatavaa varallisuutta pelkästään juristeille ja etenkään juristihaukoille. Ja keinotekoisesti väen väkisin tunkea yrittäjiä rikosyytteiden piiriin ja kuormittaa turhaan oikeislaitosta ja syyttäjää.


    • 19+11

      Voihan taas, täällä tietämättömät taas kuvittelee. Onko tässä nyt kiistana mistä rikoksesta tulee isommat sanktiot. Juristihaukat käy kimppuun kuin hyeenat, vaikka kuinka olisit pilkun tarkkaan yrittänyt tehdä kaiken oikein, niin se ei ole tae mistään. Ainut mikä hieman voi tilannetta auttaa, on että on esittää ajantasainen viimeisen päälle tehty kirjanpito. Jos ei niin ole, niin on vapaata riistaa. Kyllä kaikki pengotaan ja tilitoimistosta haetaan kaikki ja maksuja ja palkkioita ropisee. Se nyt on vähän sivuseikka tuossa oletko tehnyt jotain väärin. Mitä enemmän pengotaan, sitä enemmän tulee laskutettavaa. Mitä rävämpiä syytteitä kehdataan vielä esittää, sitä kauemmin laskutus juoksee. Kun pääsee lypsämään pidemmälle ja hyvässä lykyssä poliisit ja yhteiskunta tekee aikaavievimmän tutkinnan. Juristit vain laskuttavat päältä raporttien teosta ja ajankäytöstä ja oikeidenkäynneistä halpaa 200€ tuntitaksaa.

      Korkurssijuristeille se on ihan sama onko oikeasti syyllistytty rikoksiin tai saako kukaan velkoja mitään. Pääasia on saada laskutusta. Onneksi vielä syyttäjä karsii ja hylkää sentään kaikkein härskimpiä syytöksiä. Mutta niidenkin laatimiseen menee aikaa ja laskutus juristeilla pyörii.

      Ainut tapa tehdä konkurssi on ajaa toiminta alas ja käyttää juristia apuna. Siten että kitkuttaa ja rahastaa yhtiön täysin tyhjäksi ja makselee samalla velkoja lain mukaan, kunnes firma on aivan täysin rahaton. Ja vasta sitten hakutuu konkurssiin. Silloin rahanpesässä juoksevat juristit ei pääse lypsämään ja laskuttamaan. Tai käytännössä ryöstämään firman rahoja, silloin velallisillekkin voi tulla jotain saatavaa konkurssista. Ainoastaan poliisi kiinnostuu jos jotain suurempaa hämärää on ollut toiminnassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe