Johtava ateisti kääntyi Jumalaan uskovaksi deistiksi.

Yksi viime vuosisadan tunnetunpia ateismin puolestapuhujia englantilainen filosofi Anthony Flew (11.2.1923 - 8.4.2010) kääntyi ateismista deistiksi v. 2004.

Ennen kääntymistään hän toimi opettajana seuraavissa yliopistoissa: Oxford, Aberdeen, Keele, Readings sekä Torontossa Yorkin yliopistossa.

Hänen mukaansa ateismi oli alkuoletus, josta tulee luopua vain riittävän hyvien perustelujen vuoksi (Flew 1966). Jos teisti eli jumalauskovainen ei pysty tarjoamaan tällaisia perusteita, ateismi pitää pintansa ainoana järkevänä lähtökohtaoletuksena.

Kuitenkin v. 2004 hän hylkäsi ateismin ja kääntyi Jumalaan uskovaksi deistiksi.
Siihen vaikutti hänen mukaansa viime aikojen tieteellinen kehitys, joka viittasi siihen, että maailmankaikkeus on älykkään suunnittelun tulos. Hän sanoi:

"It now seems to me that the findings of more than fifty years of DNA research have provided materials for a new and enormously powerfull argument to design."

Julistaessaan pitävänsä kiinni elinikäisestä sopimuksestaan mennä sinne, minne todisteet johtavat, hän nyt uskoo Jumalan olemassaoloon.

Myöhemmin hän kirjoitti kirjan: "There is a God: How the World´s Most Notorious Atheist Changed His Mind." (Jumala on olemassa: Kuinka maailman tunnetuin ateisti muutti mielensä)

7

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfsbefbb

      Kristiuskon jumalkuva ei ole realistinen.
      Jumalanne ei voi olla yhtä aikaa Kaikkivaltias Luoja ja rakkaus.
      Eli se subjektiivinen usko voi olla ristiriidassa tosi asioiden kanssa (Teodikean ongelma), ja varsinkin kun kyse on näissä agitaatioisanne (kertomuksissa ateistien kääntymyksestä) ohjaamisesta ja ajatuksesta jumalkuvaanne.
      Jumala voi toki olla, tai jokin voima joka ohjaa maailmaa, mutta onko sellainen jumaluus joka katselee luotujensa kärsimyksiä palvonnan arvoinen?
      Ennemmin sellainen jumalkuva on paha kuin hyvä.

    • thöhöhöö

      Flew pistää Wikipedian kautta Jaakobille terveisiä:

      "I'm thinking of a God very different from the God of the Christian and far and away from the God of Islam, because both are depicted as omnipotent Oriental despots, cosmic Saddam Husseins"

      http://en.wikipedia.org/wiki/Antony_Flew#Conversion_from_atheism

      Elikkä tyyppi vanhuudenhöperyyksissään käänyi hippideistiksi, mutta ei ollut tarpeeksi höperö uskoakseen sinun jumalolentoon.

    • johtava filatelisti

      Miten ketään voi kutsua johtavaksi ateistiksi? Enkä ole kuunaan kuullut moisesta henkilöstä, toisaalta en ole kyllä ateistikaan, vaikka en ole uskovainenkaan, enkä edes siltä väliltä. Ei kiinnosta, mutta tuo otsikko osui silmiini, se oli minusta haukasti sanottu.

      • ndny

        Jos et usko mihinkään jumalaan, olet ateisti.


      • totuus esiin
        ndny kirjoitti:

        Jos et usko mihinkään jumalaan, olet ateisti.

        Joopa, mutta kuka ja millä perusteella on "johtava ateisti"?

        Kuka on "johtava teisti"?


    • Käytännössä sanot että "hei katsokaa, tämä arvostettu ateisti alkoikin uskoa ja niinpä ateismilla ei ole pohjaa" Vetoat auktoriteettiin joka on argumentaatiovirhe.

      Flew on erehtyväinen ihminen aivan kuten muutkin, yhtä helposti taipuvainen ihmismielelle hyvin helposti luonnostaan tapahtuviin ajatusvirheisiin kuin kuka tahansa.

      Ihmisen on vaikea ymmärtää moninmutkaisia asioita, jo pelkkä tietokone on niin moninmutkainen laite monine osineen että moni ei sen toimintaa ymmärrä kovinkaan tarkasti, tietokoneen toiminta on monien mielestä melkoinen ihme vaikka sinänsä asiassa ei ole mitään tainomaista, ei mitään ihmettä...pelkästään moninmutkaisuutta jota ei ole helppo ymmärtää.

      Ja käytännössähän maailmankaikkeus on niin moninmutkainen että ainakaan nykyisen tietomme valossa kykene oikeasti sanomaan mitään mahdollisten jumalolentojen suhteen. Ja tieteellisten todisteiden puute jumalolentojen olemassaolon suhteen tarkoittaa aina että ateismi on oletusasema, kuten myös neutraalein asema.

    • agnostikko24

      Mitäs väliä sillä on kristityn näkökulmasta jos ateisti kääntyy deismiin. Helvettiin joutuu kumminkin. :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4183
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3784
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2618
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1605
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe