sekarotuisen huonot puolet

Seropeja miljoonitta

Jos nyt joku koiraa haikaileva sattuisi tämän lukemaan ja miettii kaksi kertaa ennenku ottaa sen jotakin rotuja sisältävän hurtan siltä naapurin Sepolta koska ilmaseksi saa..

Seropin kaikkein suurin huono puoli on se että et pahimmillaan voi tietää mitä koirasta tulee. Ehkä siksi sekarotuisia näkee niin paljon tuolla myydään/annetaan palstoilla.
Jos koirassa on enemmän kuin kahta rotua, et voi yhtään tietää mitä ominaisuuksia koirasi perii. Vanhemmista voi tottakai saada viitettä ulkonäöstä ja luonteesta JOS molemmat vanhemmat on nähtävissä mikä aika harvoin on mahdollista. Eli hankit siis pennut, josta et yhtään tiedä tuleeko se sopimaan sinulle, ei hirveän järkevää..
Vaikka se on pentuna söpö pikku pallero, siitä voi kasvaa 30kiloa painava jötkäle joka metsästää kaikkea mikä liikkuu ja vartioi kotia niin ettei pikku lintukaan lennä ohi haukkumatta. Oletko valmis siihen?

Sitten nämä kahden rodun sekoitukset. Ei ole ihan sama millaisen seropin hankit, koira perii ominaisuuksia sekä emolta että isältä. Jos emo on itsenäinen terrieri ja isä miellyttämisenhaluinen labbis se ei tarkoita sitä että pennut automaattisesti perivät ne hyvät piirteet vanhemmiltaan vaan pahimmillaan koira voi olla suoraan sanottuna sekopää, kun kahdet vietit vetää erisuuntiin. Kun kahta rotua risteyttää kannattaa käyttää saman rotuluokan koiria, näin riskit pienevät.
Monilla tuntuu olevan sellainen jännä kuvitelma että seropi kuin seropi eli että ne ovat kaikki vain perushurttia eikä niiden rotuihin kiinnitetä mitään huomiota..
Aivan järjetöntä..

Kun hankit sekarotuisen:
1. Ota vain pentu jonka molemmat vanhemmat ovat tiedossa
2. Onko pennuissa sellaisia rotuja, jota et haluasi itsellesi tai joka ei sovi sinulle? Älä hanki sellaista pentua! Pahimmillaan juuri se rotu on vahvin!
3. Jos KAIKKI pennussa olevat rodut miellyttävät, on suurempi todennäköisyys että koirasta tulee mieleinen.
4. Millainen turkki vanhemmilla on? Myös pennuista pystyy saamaan vinkkiä millainen turkki aikuisena on. Mieti millaista turkkia olet valmis hoitamaan.
5. Tutustu niihin rotuihin mitä pentuehdokkaassa on, pentu voi periä mitä tahansa ominaisuuksia, joten mieti onko sinusta aktivoimaan paimenkoiraa tai onko sinulla hermoja kouluttaa terrieriä.
6. Mietit myös koiran kokoa. Kuinka suurta koiraa olisit valmis hoitamaan. Roduista ja vanhemmista voi päätellä koiran koon.
7. Myös vanhempien sairaudet voivat periytyä joten tutki myös rotujen sairaustaustat niin olet valmistautunut.
8. Sekaroituisen hankintaan on valmistuduttava yhtä hyvin kuin rotukoiran hankintaan!! Ne ovat koiria siinä missä muutkin koirat!
9. ASENNOIDU JO VALMIIKSI SIIHEN ETTÄ YLLÄTYKSIÄ VOI TULLA!

84

2348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Seropin omistaja

      Seropeista aina varotellaan just tota että: et tiedä vanhempia! Et tiedä millainen koira siitä tulee! No ei aina välttämättä tiiä rotukoirankaan vanhemmista. "Kasvattaja" on voinu ilmottaa Koiranettiin eri vanhemmat kun mitä oikeesti on jos ei halua tunnustaa että emo ja pentujen oikea isä ovat jotenkin sukua toisilleen. Näin ei kuitenkaan taida kovin usein käydä onneksi, ja harvemmin tälläkin foorumilla saa lukea juttuja että joku osti sairaan seropin (ellei satu olemaan joku tuontikoira, eikä nekään kaikki oo sairaita).
      Ja jos koirassa sattuu olemaan enemmän kun kaks eri rotua niin pentukin on kuitekin terveempi kun sillä on laajempi geeni pooli.

      Kaikista järettömintä on tommonen pelottelu että ei tiedä mitä koirasta tulee. Kyllä sen näkee jo aika pian millanen se koira on. Esim. toi turkki. Ei se paljoo siitä pentuajasta muutu. Jos se on pitkä jo sillon kun koira on vielä pentu ei se yhdessä yössä muutu äkkiä turkiks, joka vaatiikin trimmausta. Turkista voi tulla korkeintaan vaan karheempi sitten kun pentukarva lähtee ja tän nyt ei luulis olevan mikään maailman loppu jos näin. Ja toi on kaikista vanhin pelottelu kikka seropin ostajille, että sanotaan että koirasta voi kasvaa mielettömän iso. No jos ne rodut on kerta tiedossa ja nähny vanhemmat, eikä nekään mitään hirveen isoja koiria oo niin ei siitä pennustakaan kyllä kasva mitään mastiffin kokosta. Mitään koiraa ei saa ostaa kun sikaa säkissä ja uskon että ihmiset nyt harvemmin ostaakaan semmosta seropi jonka toisesta vanhemmasta tai vanhemmista ei oo mitään tietoo. Mutta siitä koostaki saa viitteitä kun kattoo pennun tassuja. Jos sillä on jo valmiiks hirveen isot kanootit niin siitä mitä ilmeisemmin kasvaa jo isompikin koira. Ja ihmiset toivottavasti ainaki nyt yleensä tsekkaa että millanen on se rotu mitä pennussa on että ei nyt ihan puskista tuu, mutta totuus on että varsinkin jos siinä on paljon eri rotuja niin sitten yhden rodun prosentti on melko pieni koirassa ja sen rodun piirteet ei sitten oo niin paljon vallassa. Ja jokanen koirakin on yksilö että ei se rotu aina kaikkee kerro. Ei siitä koirasta tiedä ennen kun sen saa ja siihen tutustuu ajan kanssa.

      Ja mikä ihmeen väittämä oli toi että koirasta tulee pahimmillaan sekopää jos koirassa on kahta rotua jotka on toisilleen vastakohdat? Kuulostaa just semmoselta että joku kuka ei seropeista ees tiiä mitään vois olettaa tai keksiä tommosen pelottelun. Se kuule pätee sama rotukoiriinkin että ne pennut ei välttämättä peri aina vanhempiensa hyviä piirteitä. Mulla on just toi sun kuvaama sekopää. Isä sakemanni ja emä husky. Eli sulle varmasti aivan älytön kauhistus tommonen yhdistelmä. Ei se sen hullumpi oo kun muutkaan koirat. Se näyttää melko paljon sakemannilta, mutta luonne on ihan kun huskilla. Ja mikä ihmeen väittämä on toi että jos kaikki rodut pennussa miellyttää koirasta tulee melko mitä ilmeisemmin mieleinen? Entäs jos joku tykkää vaikka kultasestanoutajasta, karjalan karhukoirasta, silkkiterrieristä ja leonbergistä? Tässähän nyt olisi kyseessä juuri semmoinen seropi mistä olet suu vaahdossa varoitellut kun on kaikkea mahdollista sekaisin.

      Ja onneks ihmiset on nykyään ees sen verran viisaita että ei kukaan osta pentua jos ei nää ees pentujen emoa. Tietty on niitäki idiootteja jotka tähän lankaan menee, mutta tää pätee niin rotukoiriin kun seropeihinkin. Sä vaan yrität saada seropien kasvattajat kuulostamaan tosi epämääräseltä porukalta, että kaikki ois vaan pentutehtailijoita. Niitä hämäräperäsiä kasvattajia on niin rotukoirillakin kun seropeillakin. Se on ihmisen omasta harkinta kyvystä kiinni vastaako ilmotukseen jossa on salanen tai prepaid numero, jossa koiraa myydään huonolla suomen kielellä - tai älyttömän halvalla vaikka oiski rotukoira. Ja kuten me kaikki tiedämme myös rotukoirillakin on sairauksia ja yhtälailla niidenkin vanhemmat pitää tutkia ja niidenkin sairaidet voivat periytyä.

      Ja on niitä rotukoiriakin tuolla myydään ja annetaan palstoilla. Joskus ihan oikeasta syystä siellä tai joskus ihan vaan siitä että kun omistaja ei jaksakaan tarjota koiralle tarpeeksi aktiviteettejä ja tarpeeksi paljon liikuntaa. Tai kun joku on ottanut itselleen rodun joka ei sovikaan sitten ollenkaan tai rotu on liian vaikea kouluttaa.

      Juttus oli melko asenteellinen seropeja kohtaan ja kerroit lähinnä sellaisia juttuja, jotka pitää ottaa huomioon niin myös rotukoirankin ostossa. Aika kärjistetty ja liioiteltu teksti.

    • Seropeja miljoonitta

      Nyt taisit nähdä punaista heti ensimmäisen lauseen jälkeen eikö vain? Et lukenut tekstiäni ajatuksella ja jos luit, luit vain ne lauseet mitkä halusit jotta saisit vetää omat johtopäätöksesi.

      Minä en vihaa seropeja, minusta se on ihmisestä kiinni haluaako hän rotukoiran vai ei.
      Tekstini tarkoitus oli opastaa ihmisiä seropin hankinnassa, en missään vaiheessa sanonut että ne olisivat jotenkin huonompia kuin rotukoirat! Seropeja hankitaan valitettavasti hetken mielijohteesta koska ne monesti ovat ilmaisia. Jos on koiraa hankkimassa ja kaverin serkulta kuulee että nyt olisi ilmaisia vahinkopentuja tarjolla, moni ei malta odottaa ja käy hakemassa pennun itselleen. Se on tosiasia mitä sinun on turha yrittää kieltää. Tottakai on niitä vastuuntuntoisia ihmisiäkin mutta ei tämä tekstini ollut heille suunnattu, vaan juuri niille jotka EIVÄT ajattele näitä asioita ennen koiran hankintaa.

      "No jos ne rodut on kerta tiedossa ja nähny vanhemmat, eikä nekään mitään hirveen isoja koiria oo niin ei siitä pennustakaan kyllä kasva mitään mastiffin kokosta"
      Taisin kyllä mielestäni puhua aloituksessa siitä jos vanhemmat EIVÄT ole tiedossa ja jopa taisin mainita senkin että vanhemmista saa viitteitä siihen miltä pennut tulevat näyttämään! Jos et tiedä miltä isä näyttää etkä tiedä nuita tassu niksejä, voi koko tulla yllätyksenä.

      KAIKILLA koirilla ja pennuilla vanhasta vaariin VOI olla sairauksia mutta minä en puhunutkaan sairauksista mitään! Vaan siitä että jos hankit paimenkoiran sinulle tuskin tulee yllätyksenä että se haluaa PAIMENTAA??!! Vai mitä? Siis koiran ominaisuuksista, mitä koira on luotu tekemään mihin sen veri vetää! Nämä ovat kyllä roduilla hyvinkin ominaisia ja jos esimerkiksi haet itsellesi paimenkoiraa niin kyllä sinun on tiedettävä onko siinä sekaroituisessa paimenrotuja vai ei jotta siitä hyvän paimenkoiran saat. Etkä hanki porokoiran ja hirvikoiran sekoitusta pelkäksi seurakoiraksi.
      "Entäs jos joku tykkää vaikka kultasestanoutajasta, karjalan karhukoirasta, silkkiterrieristä ja leonbergistä?" No sitten hän on varmasti hyvin onnellinen löytäessään sellaisen sekoituksen josta löytyy kaikkea ja on valmis koiran tuomiin haasteisiin. Tämäkin oli selvästi sellainen juttu josta luit rivien välistä etkä yhtään edes yrittänyt ymmärtää mitä tarkoitin. ELI jos koirassa on nyt esim. kultaistanoutajaa ja karjalankarhukoiraa, eikä sinulla ole aikomustakaan käydä metsällä vaan haluaisit vaan seurakoiran joka makaa kanssasi sohvalla, onko järkeä hankkia tämmöistä seropia? NO EI!

      Itseasiassa sakemanni husky ei kuulosta minusta yhtään pahalta, siinä on palveluskoiraa sekä juoksevaa koiraa eli varmaan on aika touhukas tapaus ja tarvitsee paljon aktivointia mutta uskon että ihan tervepäinen tapaus. Lähinnä hain tässä sitä jos koiran vietit vetävät eri suuntiin, ja se on mahdollista, toinen puoli haluaa mielyttää ja toinen puoli taas olla itsenäinen, koirasta voi tulla ailahteleva! En keksinyt sitä, enkä halunnut peloitella mutta haluaisin että ihmiset tutkivat näitä asioita ennen pennun hankintaa!

      Jos ihmiset oikeasti miettisivät näitä asioita ennenkuin hankkivat seropin, niitä ei varmaankaan olisi niin paljoa myydään/annetaan palstoilla. Ja kuinka monessa niissäkin ilmoituksessa lukee, seropi pentu emossa on sitä ja tätä mutta isästä ei tietoa. Miten voit tietää siinä vaiheessa onko koirasi metsästyskoira vai seurakoira??

      "Ja mikä ihmeen väittämä on toi että jos kaikki rodut pennussa miellyttää koirasta tulee melko mitä ilmeisemmin mieleinen?" No eikö tuo ole aika päivänselvä väittämä? Jos jokainen koiran roduista on mieleinen niin se on sitten ihan sama mikä piirre ja mikä vietti puskee eniten pinnalle, jos jokainen on sellainen joka itselle sopii. Mikä tuossa on niin vaikea ymmärtää? Tottakai jokainen koira on oma persoonansa mutta kyllä sillä perimälläkin on väliä, eihän meillä muuten olisi eri roturyhmiä.
      Luetko nyt vaikka tekstini uudelleen ilman tuota puolustus asennetta, ehkä saatat nähdä siinä jotain järkevääkin. Ja yritä nyt ymmärtää että MINÄ EN MOLLAA SEROPEJA TEKSTISSÄNI!

      • Seropeja miljoonitta

        Vielä lisäyksenä..
        "Kyllä sen näkee jo aika pian millanen se koira on. Esim. toi turkki. Ei se paljoo siitä pentuajasta muutu. Jos se on pitkä jo sillon kun koira on vielä pentu ei se yhdessä yössä muutu äkkiä turkiks, joka vaatiikin trimmausta. Turkista voi tulla korkeintaan vaan karheempi sitten kun pentukarva lähtee ja tän nyt ei luulis olevan mikään maailman loppu jos näin."
        Tiesitkö siitä sakemanni huskystäsi että siitä tulee sakemannin näköinen mutta luonne on huskyn, silloin kun sen pentuna menit hakemaan? Olitko varma siitä että se tahtoo vain juosta? Tiesitkö kasvattaako se talvikarvan ja vaatiiko se alituista harjausta niin kuin huskyt? Tiesitkö kuinka korkeaksi se kasvaa? Isohan siitä varmasti on tullut mutta kuinka iso? Onko sillä riistaviettiä vai ei? Onko se altis palveluskoira vai itsepäinen kuin husky? Minkälaista koiraa olit haluamassa kun sen seropin hankit? Oikeastaan sinulla on tuossa koirassa niin erilaiset rodut ettet varmaan voinut valmistautua kuin siihen että koirasta tulee aktiivinen ja se kaipaa paljon liikuntaa ja ehkä myöskin paljon aivojumppaa.
        Jos olisin itse ollut palveluskoiraa vailla olisin varmaan ollut pettynyt kun huomaisin että se onkin luonteeltaan enemmän husky. Siksi olisinkin varmaan ottanut mieluummin jonkun belggari-sakemanni mixin. Tai jos olisin ollut juoksijaa vailla olisin ottanut husky-ajokoiran tai husky-samojedin tms.
        Pentukarva vaihtelee varsinkin pitkäkarvaisilla roduilla paljon, katsopa koirasi pentukuvia, onko karva samanlainen? Minun huskylläni ainakin on HUOMATTAVASTI enemmän karvaa nykyään kuin pentuna mutta eipä se tullut yllätyksenä koska se on husky. Mutta jos olisin sen hakenut pennun tietämättä rotua olisin voinut luullakin että sille jää lyhyt karva.

        Kyllä se nyt vaan on niin että ne vanhempien rodut kertovat huomattavasti enemmän kuin se millainen pentu on ulkonäöltään tai käyttäytymiseltään. Ja ne vanhempien rodut tulisi tietää ennen kuin koiran hankkii!


      • MansikkiMuurikki

        Seropeja miljoonitta ei tunnu tietävän koirista mitään.
        Kirjoitit näin: "Lähinnä hain tässä sitä jos koiran vietit vetävät eri suuntiin, ja se on mahdollista, toinen puoli haluaa mielyttää ja toinen puoli taas olla itsenäinen, koirasta voi tulla ailahteleva!"

        Koirilla ei ole mitään jakaantuneita persoonallisuuksia, vaikka ne ovat sekarotuisia. Koirassa ei voi olla kahta viettiä yhtaikaa päällä eivätkä ne voi riidellä keskenään, ota asioista selvää ennen kuin kirjoitat.

        Se pentu perii vanhemmiltaan ominaisuuksia joko-tai. Husky-sakemanni pennulla ei voi olla samaan aikaan huskyn riistaviettiä ja saksanpaimenkoiran alhaisempaa riistaviettiä. Se vietti on hallinnassa joko-tai ja sen voimakkuus määräytyy sen mukaan, kumman vanhemman puolelta ko. vietti on periytynyt siihen nimenomaiseen pentuun vahvempana. Sitten on erikseen, kuinka vahva on miellyttämishalu ynnä muuten. Se, kumpi voittaa luoksetulotilanteessa jäniksen singahtaessa seropikoiran ohi, miellyttämishalu vai riistavietti, riippuu täysin koulutuksesta. Miten omistaja on onnistunut motivoimaan koiran tulemaan kutsusta luo.


      • Seropeja miljoonitta
        MansikkiMuurikki kirjoitti:

        Seropeja miljoonitta ei tunnu tietävän koirista mitään.
        Kirjoitit näin: "Lähinnä hain tässä sitä jos koiran vietit vetävät eri suuntiin, ja se on mahdollista, toinen puoli haluaa mielyttää ja toinen puoli taas olla itsenäinen, koirasta voi tulla ailahteleva!"

        Koirilla ei ole mitään jakaantuneita persoonallisuuksia, vaikka ne ovat sekarotuisia. Koirassa ei voi olla kahta viettiä yhtaikaa päällä eivätkä ne voi riidellä keskenään, ota asioista selvää ennen kuin kirjoitat.

        Se pentu perii vanhemmiltaan ominaisuuksia joko-tai. Husky-sakemanni pennulla ei voi olla samaan aikaan huskyn riistaviettiä ja saksanpaimenkoiran alhaisempaa riistaviettiä. Se vietti on hallinnassa joko-tai ja sen voimakkuus määräytyy sen mukaan, kumman vanhemman puolelta ko. vietti on periytynyt siihen nimenomaiseen pentuun vahvempana. Sitten on erikseen, kuinka vahva on miellyttämishalu ynnä muuten. Se, kumpi voittaa luoksetulotilanteessa jäniksen singahtaessa seropikoiran ohi, miellyttämishalu vai riistavietti, riippuu täysin koulutuksesta. Miten omistaja on onnistunut motivoimaan koiran tulemaan kutsusta luo.

        Esimerkkejä esimerkkejä, on hienoa kun ihmiset ottavat kaiken niin pirun kirjaimellisesti.. Ja mahtavaa että YHDEN lauseen mukaan määrität minun tietämykseni koirista! Terve taas..

        Joo koirilla ei ole mitään jakaantuneita persoonallisuuksia, tiedän sen, en ole mikään idiootti. En ole missään väittänyt että riistavietti voisi olla yhtä aikaa alhainen ja voimakas. Lähinnä tarkoitin tuolla viettejä jotka eivät sovi keskenään yhteen. Esimerkiksi voimakkaasti riistaviettinen paimenkoira voi olla hyvinkin haastava tapaus jos kyseessä on ihmisen ensimmäinen koira.

        Ja tuo on ihan täyttä hölynpölyä että koulutuksesta riippuisi täysin lähteekö koira jäniksen perään! Jos koiralla on todella vahva riistavietti kuten esim. basenjilla, sen kuulo häviää ihan täysin eikä omistajaa ole enää olemassa, koira näkee vain riistan. Jotkut basenji yksilöt on mahdollista kouluttaa niin että ne eivät lähde riistan perään mutta paljon on yksilöitä joita ei voi pitää irti kuin aidatuilla alueilla. Et taida itse tietää koirista mitään.


      • Borzaja
        Seropeja miljoonitta kirjoitti:

        Esimerkkejä esimerkkejä, on hienoa kun ihmiset ottavat kaiken niin pirun kirjaimellisesti.. Ja mahtavaa että YHDEN lauseen mukaan määrität minun tietämykseni koirista! Terve taas..

        Joo koirilla ei ole mitään jakaantuneita persoonallisuuksia, tiedän sen, en ole mikään idiootti. En ole missään väittänyt että riistavietti voisi olla yhtä aikaa alhainen ja voimakas. Lähinnä tarkoitin tuolla viettejä jotka eivät sovi keskenään yhteen. Esimerkiksi voimakkaasti riistaviettinen paimenkoira voi olla hyvinkin haastava tapaus jos kyseessä on ihmisen ensimmäinen koira.

        Ja tuo on ihan täyttä hölynpölyä että koulutuksesta riippuisi täysin lähteekö koira jäniksen perään! Jos koiralla on todella vahva riistavietti kuten esim. basenjilla, sen kuulo häviää ihan täysin eikä omistajaa ole enää olemassa, koira näkee vain riistan. Jotkut basenji yksilöt on mahdollista kouluttaa niin että ne eivät lähde riistan perään mutta paljon on yksilöitä joita ei voi pitää irti kuin aidatuilla alueilla. Et taida itse tietää koirista mitään.

        Moi, Seropeja miljoonittai
        Mun borzoi ei lähde mihinkään kun käsken, vaikka riistaa lähtisikin vierestä. Kävimme kouluttajalla ja homma on hoidossa. Jos kouluttaa osaa, koira pysyy hallinnassa. Koira kuin koira.
        On sääli jos sä et osaa. Älä silti tuu väittään että olis joitain koiria joita ei vois kouluttaa, jos itse et osaa.
        Sun epästabiileista teksteistäs ja kirjoitustyylistäsi näkee selvästi että olet aika helvetin epävarma ja heikolla itsetunnolla varustettu ihminen. Sä napsut ja näpsyt kun koulutuskenttien huonosti hallitut belgianpaimenkoirat tai liian vähän liikuntaa saanut russeli.


      • seropeja miljoonitta
        Borzaja kirjoitti:

        Moi, Seropeja miljoonittai
        Mun borzoi ei lähde mihinkään kun käsken, vaikka riistaa lähtisikin vierestä. Kävimme kouluttajalla ja homma on hoidossa. Jos kouluttaa osaa, koira pysyy hallinnassa. Koira kuin koira.
        On sääli jos sä et osaa. Älä silti tuu väittään että olis joitain koiria joita ei vois kouluttaa, jos itse et osaa.
        Sun epästabiileista teksteistäs ja kirjoitustyylistäsi näkee selvästi että olet aika helvetin epävarma ja heikolla itsetunnolla varustettu ihminen. Sä napsut ja näpsyt kun koulutuskenttien huonosti hallitut belgianpaimenkoirat tai liian vähän liikuntaa saanut russeli.

        huh huh.. Onpas "asiallista" tekstiä..
        En ole ikinä kouluttanut koiraa jolla on todella vahva riistavietti, koska ei minulla ole koskaan ole ollut tarvetta kouluttaa sellaista. Yleensä ihmiset ottavat mitä tahtovat eivätkä ota riistaviettistä koiraa kouluttaakseen sen vietin siitä koirasta pois.

        Kerrataampa
        "Jos koiralla on todella vahva riistavietti kuten esim. basenjilla, sen kuulo häviää ihan täysin eikä omistajaa ole enää olemassa, koira näkee vain riistan. JOTKUT basenji yksilöt on mahdollista kouluttaa niin että ne eivät lähde riistan perään MUTTA paljon on yksilöitä joita ei voi pitää irti kuin aidatuilla alueilla."
        JOTKUT YKSILÖT ON MAHDOLLISTA KOULUTTAA JOTKUT TAAS EI.
        Ja se että olet yhden borzoin saanut koulutettua ei tee kyllä sinusta mitään koira-asiantuntijaa. Tämän tekstin nappasin borzoin kasvattajan sivuilta. Hän tietenkin varmasti on väärässä samoin kuin minä ja sinä oikeassa mutta laitampa tähän silti:
        "Borzoin metsästysominaisuudet ja saalisvietin reaktiivisuus ja voimakkuus aiheuttavat tiettyjä rajoituksia arkipäivään. Muiden vinttikoirien tavoin myös venäjänvinttikoiraa on ulkoilutettava joko kytkettynä tai sitten aidatulla, turvallisella alueella. Jos venakko havaitsee pakoon pinkovan jäniksen, eivät pysähdyskomennot saa sitä kääntymään kannoillaan, sillä tuossa tilanteessa borzoi on kuin tuli ja leimaus"

        Minua harmittaa aika pirusti nämä ihmiset jotka kuvittelevat olevansa jotain täydellisiä koira-asiantuntijoita muutaman koiran jälkeen. Jos kerran olet saalisviettisen koiran kanssa ollut tekemisissä niin luulisi että sinulla kiinnostaisi tutkia asiaa enemmän ja oppia asiasta eikä todellakaan tulla haukkumaan ja halveksimaan ihmisiä jotka oikeasti puhuvat asiaa.


      • Borzaja
        seropeja miljoonitta kirjoitti:

        huh huh.. Onpas "asiallista" tekstiä..
        En ole ikinä kouluttanut koiraa jolla on todella vahva riistavietti, koska ei minulla ole koskaan ole ollut tarvetta kouluttaa sellaista. Yleensä ihmiset ottavat mitä tahtovat eivätkä ota riistaviettistä koiraa kouluttaakseen sen vietin siitä koirasta pois.

        Kerrataampa
        "Jos koiralla on todella vahva riistavietti kuten esim. basenjilla, sen kuulo häviää ihan täysin eikä omistajaa ole enää olemassa, koira näkee vain riistan. JOTKUT basenji yksilöt on mahdollista kouluttaa niin että ne eivät lähde riistan perään MUTTA paljon on yksilöitä joita ei voi pitää irti kuin aidatuilla alueilla."
        JOTKUT YKSILÖT ON MAHDOLLISTA KOULUTTAA JOTKUT TAAS EI.
        Ja se että olet yhden borzoin saanut koulutettua ei tee kyllä sinusta mitään koira-asiantuntijaa. Tämän tekstin nappasin borzoin kasvattajan sivuilta. Hän tietenkin varmasti on väärässä samoin kuin minä ja sinä oikeassa mutta laitampa tähän silti:
        "Borzoin metsästysominaisuudet ja saalisvietin reaktiivisuus ja voimakkuus aiheuttavat tiettyjä rajoituksia arkipäivään. Muiden vinttikoirien tavoin myös venäjänvinttikoiraa on ulkoilutettava joko kytkettynä tai sitten aidatulla, turvallisella alueella. Jos venakko havaitsee pakoon pinkovan jäniksen, eivät pysähdyskomennot saa sitä kääntymään kannoillaan, sillä tuossa tilanteessa borzoi on kuin tuli ja leimaus"

        Minua harmittaa aika pirusti nämä ihmiset jotka kuvittelevat olevansa jotain täydellisiä koira-asiantuntijoita muutaman koiran jälkeen. Jos kerran olet saalisviettisen koiran kanssa ollut tekemisissä niin luulisi että sinulla kiinnostaisi tutkia asiaa enemmän ja oppia asiasta eikä todellakaan tulla haukkumaan ja halveksimaan ihmisiä jotka oikeasti puhuvat asiaa.

        Ei ole kyse vietin pois kouluttamisesta, vaan vietin HALLINNASTA.
        Kun vietti on hallinnassa, se on siellä, mutta ihmisen hallussa. Koira tottelee irti ollessaan vapaalla, mutta pystyy käyttämään viettiään täydellisen hyvin turvallisesti ratajuoksuradalla ja maastojuoksukilpailuissa vieheen perässä.


      • Seropeja miljoonitta
        Borzaja kirjoitti:

        Ei ole kyse vietin pois kouluttamisesta, vaan vietin HALLINNASTA.
        Kun vietti on hallinnassa, se on siellä, mutta ihmisen hallussa. Koira tottelee irti ollessaan vapaalla, mutta pystyy käyttämään viettiään täydellisen hyvin turvallisesti ratajuoksuradalla ja maastojuoksukilpailuissa vieheen perässä.

        Selvä homma. Miten tuo toimii käytännössä? Onko sinulla koiralle jokin tietty käsky ennen kuin päästät sen irti metsään että nyt ei saa metsästää eikä koira sitten lähde kanin perään vaikka sen näkisikin ennen sinua? Sitten kun tulette metsästä niin annat koiralle luvan taas metsästää vai miten tuo oikein toimii?

        Monet huskyt ainakin menettävät vetokykynsä jos ne kouluttaa kulkemaan mallikkaasti hihnassa, ei sitten borzoilla ole samaa ongelmaa?


      • !!!
        Borzaja kirjoitti:

        Ei ole kyse vietin pois kouluttamisesta, vaan vietin HALLINNASTA.
        Kun vietti on hallinnassa, se on siellä, mutta ihmisen hallussa. Koira tottelee irti ollessaan vapaalla, mutta pystyy käyttämään viettiään täydellisen hyvin turvallisesti ratajuoksuradalla ja maastojuoksukilpailuissa vieheen perässä.

        Olen samaa mieltä vietin hallinasta minulla itselläni on ajokoiran ja saksanpaimenkoiran sekoitus ja saa olla vapaana pihalla huom. Asun metsän keskellä eikä meillä ole ainakaan koskaan ilmennyt ongelmia esim. Metsävietin kanssa !!!


      • seropeja miljoonitta
        !!! kirjoitti:

        Olen samaa mieltä vietin hallinasta minulla itselläni on ajokoiran ja saksanpaimenkoiran sekoitus ja saa olla vapaana pihalla huom. Asun metsän keskellä eikä meillä ole ainakaan koskaan ilmennyt ongelmia esim. Metsävietin kanssa !!!

        Ettei sitten olisi sillä saksanpaimenkoiralla vaikutusta asiaan vai oletteko ihan kouluttaneet koiran pysymään pihalla? Ja onko koira sitten hyvä metsällä? Lähteekö riistan perään?


    • Sekopäinen piski

      Enpä ole vielä ilmaista koiranpentua nähnyt....?! Eiköhän jokaisen pitäisi miettiä koiran hankintaa, oli se sitten ns. rotukoira (liian pitkäle jalostettu ja täynnä sairauksia) tai sekarotuinen.

      Itselläni on sekarotuinen, olen tavannut molemmat vanhemmat ( kumpikin rotu oli minulle ennestään tuttu, joten tiesin ko. roduista paljon). Maksoin pennusta 350e (muutama vuosi sitten) ja pidimme jälkeenpäinkin myyjään yhteyttä (hän kyseli pennun kuulumisia).

      Varmaan tarkoitit aloituksellasi hyvää, mutta miksi pitäisi miettiä vain sekarotuisen hankkimista...? Enemmän olen huolissani siitä, että hankitaan kerrostaloon koira joka vaatii paljon liikuntaa, tai ensimmäiseksi koiraksi paljon koulutusta vaativa koira.

      • Seropeja miljoonitta

        Tämähän oli vain keskustelun aloitus TÄSTÄ aiheesta, tottakai pitäisi miettiä myös nuita mainitsemiasi asioita mutta tällä kertaa mieleeni tuli tämä asia ja päätin _yrittää_ aloittaa keskustelua tästä tai ainakin herättää jotakin ajatusta..

        En tiedä miten asiat on siellä päin missä sinä asut mutta lapissa ainakin sekarotuiset annetaan ilmaiseksi tai ainakin alle 50 eurolla. En tunne itseasiassa ketään joka olisi maksanut seropistaan euroakaan ja noita seropeja kyllä on tuttava piirissä paljonkin..
        En usko että kovin moni olisi valmis maksamaan 350 euroa seropista.. Valitettavasti. Nimittäin minusta olisi hyvä jos seropienkin hintoja nostettaisiin niin ehkä ihmiset eivät hankkisi niitä niin heppoisesti.

        Hyvä että olet tutustunut rotuihin ennen hankkimista ja mahtava juttu että piditte myyjän kanssa yhteyttä (todella harvinaista). Mutta luulisikin että tuolla summalla saisikin rahoilleen vastiketta.


      • kukkasibuli

        Ei se sinunkaan koirasi ole muuta kuin kahden liian pitkälle jalostetun "rotukoiran" sekoitus. Sehän tekee siitä hyvän.

        Energistä koiraa helpompaa laiminlyödä maalla kuin kerrostalossa: maalla sen voi nakata häkkiin kiertämään kehää, kerrostalossa pakko lähteä sen kanssa ulos ja tehä jotain ettei mee hermot ;) kun kahtelen esim.lähinaapurin koiraa ravaamassa ja haukkumassa 24/7 juoksulangassa, ihmettelen että tässäkö on nyt sellainen onnellinen koira jolla on virikkeitä.. Asumismuoto ei kerro juuri mitään vaikka siitä onkin paljon mielipiteitä.


      • kirrrputtaja

        Sairaudethan TIETYSTI häviävät kun yhdistetään kaksi sairasta mutta erirotuista koiraa. Nobel-palkinto, here I come!


      • sekarotuinen minäkin
        Seropeja miljoonitta kirjoitti:

        Tämähän oli vain keskustelun aloitus TÄSTÄ aiheesta, tottakai pitäisi miettiä myös nuita mainitsemiasi asioita mutta tällä kertaa mieleeni tuli tämä asia ja päätin _yrittää_ aloittaa keskustelua tästä tai ainakin herättää jotakin ajatusta..

        En tiedä miten asiat on siellä päin missä sinä asut mutta lapissa ainakin sekarotuiset annetaan ilmaiseksi tai ainakin alle 50 eurolla. En tunne itseasiassa ketään joka olisi maksanut seropistaan euroakaan ja noita seropeja kyllä on tuttava piirissä paljonkin..
        En usko että kovin moni olisi valmis maksamaan 350 euroa seropista.. Valitettavasti. Nimittäin minusta olisi hyvä jos seropienkin hintoja nostettaisiin niin ehkä ihmiset eivät hankkisi niitä niin heppoisesti.

        Hyvä että olet tutustunut rotuihin ennen hankkimista ja mahtava juttu että piditte myyjän kanssa yhteyttä (todella harvinaista). Mutta luulisikin että tuolla summalla saisikin rahoilleen vastiketta.

        Hinnasta sen verran, että kahdeksan vuotta sitten meidän sekarotuisemme päsivät vahingossa seurustelemaan liiankin läheisesti kriittisenä aikana. Syntyi sitten kuuden pennun pentua.
        Ennen pentueen syntymsitä eläinlääkäri röngtasi vanhemmat.

        Ennen myyntiä eläinlääkäri tutki kaikki pennut ja kirjoitti terveystodistukset.

        Myimme sitten pennut 450:llä eurolla kappale.

        Ostajat valitsimme huolella ja yhden pennun lunastimme takaisin, kun omistaja sairastui.

        Vuosittain eläinlääkäri tarkastaa sekarotuisteni terveyden ja rokottaa tarvittaessa.

        Kyllähän rotukoirat ovat OK.
        Mutta itsekin olen jonkin asteen sekarotuinen enkä ole siitä erityisemmin kärsinyt. En ole myöskään pohtinut, mitkä luonteenpiirteeni tulevat miltäkin rotusuunnalta. Minussa on yleensä vähän kaikkea ja mitkä piirteet ovat kehittyneet, ovat varmasti olleet riiippuvaisia monesta eri tekijästä elmäni aikana. Kohtelen koiria ihan saman rotuperiaatteen mukaan kuin kohtelen ihmisiä eli sekarotuiset ovat OK.

        En myöskään ole erityisen ihastunut ajatukseen, että sekarotuisia luovutetaan lähes ilmaiseksi ikäänkuin ne eivät tarvitsisi yhtä hyvää kotia kuin nk rotukoirat.


    • minä vain

      Minulla on ollut kolme aivan erilaista sekarotuista koiraa ja kaikki on ollut todella ihania ja palvelu alttiita. On ollut myös rotukoiria ja samallaisia ne on kuin sekarotuisetkin mutta niillä on vaan maailman tiedossa oleva hieno nimitys.

      Mielestäni jokaisen ihmisen ketä harkitsee ottavansa koiran oli se sitten rotukoira tai ei niin pitää miettiä hyvin tarkkaan pystyykö huolehtimaan koirasta, sillä se on monta vuotta täysipäiväinen perheen jäsen. Aina on oltava valmis viemään eläinlääkärrin jos tarve tulee ja on oltava kykenevä huolehtimaan joka päiväisestä ulkoilusta ja ravinnosta ja jne.

    • Just joo Mietin vaan

      Parhaillaan saat seropista maksaa 200-380€ otahan selvää asioista!!!!

      Mitä helvetti tämmönen palsta pitäny aloittaa hohhoijaa..
      Joku ehkä haluaakin sellaisen 30 kilon jötkäleen joka ei ole joku pikku rakki.
      Ja mistä tuollainen tulee että sekarotuiset haukkuvat enemmän kuin rotukoirat?
      JOKAINEN koira on KOULUTETTAVA riippuu paljon koulutksesta millainen koirasta tulee. eikä siitä onko se sekarotuinen!!

      • Seropeja miljoonitta

        Parhaimmillaan joo varmaan mutta ilmaseksikin saa.

        Kuka on sanonut että sekarotuiset haukkuisivat enemmän? Koko kommenttisi on kyllä aika naurettava (vähän vaikuttaa ettet lukenut mitään aikaisempia kommentteja tai edes tuota aloitusta) eikä siinä oikein ole mitään järkeä mutta no, vastasinpa kuitenkin. :D


      • etsivä*
        Seropeja miljoonitta kirjoitti:

        Parhaimmillaan joo varmaan mutta ilmaseksikin saa.

        Kuka on sanonut että sekarotuiset haukkuisivat enemmän? Koko kommenttisi on kyllä aika naurettava (vähän vaikuttaa ettet lukenut mitään aikaisempia kommentteja tai edes tuota aloitusta) eikä siinä oikein ole mitään järkeä mutta no, vastasinpa kuitenkin. :D

        No ainakaan seropi pentua ei saa ilmaiseksi...ainakaan en ole vielä löytänyt..eikä edes kovin halvalla. Kyllä ne seropin pennutkin maksaa siinä 200-300, jotkut kehtaa pyytää vieläkin enemmän.

        Jos joku ilmatteeks pennun antaa niin ainakaan se ei sitten siitä missään koirapalstalla missään lehdessä tai netissä ilmoita, koska sellasia ilmoituksia en ole nähnyt yhtäkään. Minä olen hakenut itselleni seropin pentua lenkkikaveriksi, ja nimen omaan haluan koiran pennusta että voin itse sen opettaa ja tiedän mitä se on. Jos ottaa jo aikuisen koiran tai vaikka yli vuotisen, niin ei voi yhtään kyllä tietää millanen sekopää siitä koirasta on jo tehty.


      • seropeja miljoonitta
        etsivä* kirjoitti:

        No ainakaan seropi pentua ei saa ilmaiseksi...ainakaan en ole vielä löytänyt..eikä edes kovin halvalla. Kyllä ne seropin pennutkin maksaa siinä 200-300, jotkut kehtaa pyytää vieläkin enemmän.

        Jos joku ilmatteeks pennun antaa niin ainakaan se ei sitten siitä missään koirapalstalla missään lehdessä tai netissä ilmoita, koska sellasia ilmoituksia en ole nähnyt yhtäkään. Minä olen hakenut itselleni seropin pentua lenkkikaveriksi, ja nimen omaan haluan koiran pennusta että voin itse sen opettaa ja tiedän mitä se on. Jos ottaa jo aikuisen koiran tai vaikka yli vuotisen, niin ei voi yhtään kyllä tietää millanen sekopää siitä koirasta on jo tehty.

        No yleensähän se on niin että tämmöiset ilmaiseksi annettavat pennut yritetään saada maailmalle mahdollisimman pienin kuluin että ilmoittelemaan aletaan vasta sitten kun tuntuu ettei pennuille muuten kotia löydy. Meilläpäin voi myös kauppojen seinillä nähdä näitä annetaan pentuja-ilmoituksia.
        Ja varmasti tämä nykytilanne vaikuttaa myös paljon, se ei ole tyhmä joka myy vaan se joka ostaa. Koska ihmiset ovat valmiita maksamaan seropeistakin jo useamman satasen, ei ole ihme että yritetään tienata niillä vahinkopennuilla! Muistan että joskus kymmenen vuotta sitten sinulle olisi naurettu jos olisit yrittänyt myydä pentuja yli 50 eurolla, toisin on nykyään..


    • tipsupinseri

      olen kyllä samaa mieltä aloittajan kanssa siitä, että seropia ostaessa tulee pohtia kaikkien koirassa olevien rotujen sopivuutta itselleen. itselläni on seropi ja tyttö on mitä hurmaavin. maksoin koirasta 500e, mikä on todella paljon seropista (minun mielestäni) mutta koska kummatkin koirassa olevat rodut ovat minulle tuttuja ja todella mieleisiä ja kasvattaja vaikutti asialliselta ja perusteli hyvin miksi on teettänyt pennut yms, en halunnut alkaa pihtailemaan.
      seropi on koira siinä missä puhdasrotuinenkin ja tuntuu, että valitettavan usein ajatellaan että jos koira on halpa, sen voi ostaa miettimättä asiaa sen kummemmin. yllättäviä kuluja voi kuitenkin tulla ja mikään ei ole surullisempaa kuin koirat, jotka joutuvat kiertämään kodista kotiin, kun ihmiset ostavat niitä hetken mielijohteesta.

    • Meillä on kaksi löytökoiranarttua:

      Vajaa 7v Viron löytökoira, villakoiramikseri.
      Tyttösen emo oli puhdas kääpiövillis ja synnytti pennut löytökodissa, jotenka syntymäaika oli tiedossa.
      Mitään muuta sitten ei tiedettykään...
      Mutta eipä tuo tyttönen ainakaan kääpiönkokoinen ollut, kun se haettiin 9viikkoisena.
      Muttei koko siltikään ollut yllätys, tyttösestämme tuli vain hieman oletettua isompi, reilu kymmenkiloinen.

      Nuorempi taas on Suomen löytökoira, josta ei tiedetä mitään!
      Ei ikää, ei rotuja, ei menneisyyttä.
      Vanhempi mieshenkilö oli koiran vienyt löytökotiin ja kertonut, että oli löytänyt koiran pimeeltä kujalta talvella ja koira olisi lähtenyt seuraamaan sitä.
      Noh, löytökodissa ei päästänyt ketään miespuolista lähelleen, meillä juoksi ensimmäiset kolme, neljä viikkoa miestä pakoon.
      Kynsien leikkuu oli yhtä tahtojen taistelua, takapäätään aristi, oli arka ja ujo eikä viihtynyt sylissä.

      Kuinka ollakaan:
      2,5vuotta myöhemmin koira on iloinen, reipas ja utelias tyttönen.
      Ja varsinainen sylivauva!
      Myös tämäkin karvavauvamme on kymmenkiloinen.


      En siis todellakaan tiennyt, sopiiko kumpikaan koira mulle tai siis meille!
      Mutta otin riskin, halusin tarjota näille kahdelle karvapallolle uuden, paremman kodin. Uuden mahdollisuuden koiran elämään!
      Viron löytökoira oli helppo kouluttaa ja opettaa, koska tuli meille pentuna.
      Nuorempi oli arviolta 1,5-vuotias meille tultaessa eikä osannut mitään peruskäskyjä, ei edes istua käskystä.
      Mutta kuinka ollakkaan, ajan kanssa olemme saaneet siitä ihanan karvalapsen, josta emme luovu.
      Koirat ovat omanlaisiaan, mutta meille silti rakkaita

      • Seropeja miljoonitta

        Oletkin juuri sellainen vastuuntuntoinen koiranomistaja jolle nämä vinkkini ovat päivänselvyyksiä mutta kun valitettavasti kaikille ei ole! Ihmiset ovat yllättävän putkiaivoja kun hankkivat koiraa itselleen ja sitten kun huomataan että se ei jäänytkään niin pieneksi kun ajateltiin, sitä pitääkin trimmata ja se ei viihdykään sohvalla löhöilemässä vaan vaatii tekemistä, koirasta pitää päästä mahdollisimman nopeasti eroon. Jos ihmiset vain valmistautuisivat paremmin, ei kodin etsijöitä olisi niin paljoa!


    • miksi tästä aiheesta

      Jos sekarotuiset koirat myytäisiin kovemmilla hinnoilla jäis ne hetken mielijohteesta ostavat ihmiset nuolemaan näppejään.
      Ei olis palstoilla niin paljon näitä annetaan/lahjoitetaan seropi pentu pitovaikeuksien vuoksi pois.

      Jos ostat rotukoiran, olet miettinyt tarkkaan minkälaisen koiran haluat, mikä rotu sopii sinulle ja olet valmis maksamaan siitä sen 1200, mikä jo pelkästään antaa aihetta yrittää enemmän sen pennun kanssa jos se ei vaikka oppinutkaan ensimmäisestä käskystä istumaan tai söi juuri sinun lontoosta ostamasi 190 euron huippu desing korkokengät. Tuolla hinnalla koira on ostettu perheeseen harkiten ja koko sen loppuelämää ajatellen.

      Kun maksat sekarotuisesta 50 e niin mitä kun se syö ne samat kengät. Hei ne kengät makso enenmmän kun koira! Mieti kengät enemmän kuin KOIRA!

      Oiskohan tarpeellista alkaa ensimmäiseksi hinnoittelemaan ne koirat uudelleen. Koira on elävä eläin ja minusta arvokkaampi kuin 50-100e mitä mm. kennelliitto suosittelee. Kennelliitto, jolle varsinkin koirien hyvinvoinnin ja terveyden pitäis olla se kaikkein tavoitelluin asia.

      Itse omistan rotukoiran, kultaisennoutajan ja seropin, jossa kahta noutajarotua ja kumpaakaan en vaihtais pois.

      Seropista olen maksanut myös kunnon hinnan.

    • seropilainen :3

      Sekarotuiseni:
      1. Tiesin vain emän - venäjänajokoira
      2. En harrasta metsästystä millään muotoon ja venukkihan tunnetusti on AJOkoira - anyway
      3. Eipä venukki lempirotuihin kuulu, mutta onhan se kaunis ajokoiraksi
      4. Venukin turkkihan on lyhehkö, sellaista keskipitkää - omani on melko pitkä (niskassa jopa 15cm pituiset karvat)
      5. Perheessäni aiemmin ollut normi ajokkeja, joten tiesin suurinpiirtein, että viettiä lähteä juoksevan perään löytyy
      6. Venukin koko on 58-68 (uros - niinkuin omani on) ja omani jäi 65cm
      7. Niinno.. nii.. terve ku pukki ollu tämä ukko, ei minkäänlaisia sairasteluja
      8. Koiraan meni ekan puolen vuoden aikana 600e pelkästään tavaroihin ja herkkuihin - taidan hemmotella sitä (koirasta maksoin 50e)
      9. Yllätyksiä ei ole tullut muita, kuin että piru mite oppivainen koira. Harrastetaan ToKoa, agilitya (koira paahtaa ja nauttii siitä), pyöräilyä, uintia (vesipeto), voin pitää irti pelkäämättä että karkaa metsästyskoirien tapaan, viettiä löytyy myös jänisten puoleen (käynyt pisimmillään 2h jäniksen perässä - luvan kanssa, itse yllytin), todella ystävällinen niin ihmisille kuin koirille sukupuoleen katsomatta (ellei tule omine lupine pihaan), toimii myös vahtikoirana (pitää huolen ettei pihaan tule kukaan ilman lupaa, vahtii ja paimentaa ettei ole tulemista), myöskin keppi ja pallo hullu, hakee niin kauan kun jaksaa vain nakella, myöskin paimentaa sellaisia jotka juoksee (lapset) - eli pysäyttää ne menemällä eteen ja menee aina eteen jos meinaavat jatkaa matkaa.

      Mutta minulla ei ollutkaan väliä millainen koira sieltä tulee rotujensa puolesta, koska olin päättäny mitä sen kanssa harrastan ja sen myös tein :) herkulla kuin herkulla saa koiran hyppimään vaikka voltteja ja sitä myöten nauttimaan lajista :)

    • Notonlyme

      Alkoin lukemaan huvikseni näitä juttuja ja haluan nyt vain ilmaista oman mielipiteeni tästä asiasta.
      Otin noin vuosi sitten itselleni seropipennun.. rodut oli tiedoissa. 2 erimetästys koiraa ja collieta.. Kaverit kauhuissaan varoitteli, että siitä tulee tosi metsästysviettonen ja ku itse en metsästä, eikä miehenikään niin se voisi olla aika hankalaa. Kova haukkuja oli tulossa, Jämtlänti on yksi rotu koirassani ja ne on kuulemma kovapäitä, eivät opi olemaan pihalla ilman hihnaa tai häkkiä(tämä hihnatta oleminen on minulle tärkiä asia) samat hommat myös 3 rodussa eli karhukoirassa. Pidin pääni ja ajattelin että minä opetan sen sellaiseksi kuin haluan ja roduilla ei ole minkään laista merkitystä..
      No koirani pysyy pihalla pelkästä käskystä. Se ei hauku koskaan kun joku tulee ovelle, ainoastaan hirville ja linnuille metsässä=),,
      Todella kiltti. Kaikkien naapureiden rakastama koira ja maailman helpoin koira lasten kanssa. Tulee toimeen kaikkien muiden eläinten kanssa (kissat, koirat, puput ja hevoset) Asutaan muutenki rivitalossa, joten nämä kaikki asiat ovat todella tärkeitä meille. Ja nyt kaikki ne kaverit jotka luulivat tietävänsä juuri näistä rotuyhdistelmistä ja kaikesta, voi haistaa nyt pitkät ja minä olen hyvin vahvasti sitä mieltä, että koira kun koira sen siitä omistajasta kiinni. Jos ei sitten ole jossain muussa ne käyttäymisongelmat, esim joku sairaus. Ja niitähän nyt voi olla puhdas niin myös sekarotuisella. kiiiiitos=)

      • notonlyme2

        niin ja lisäys vielä tuohon edelliseen, me ei edelleenkään käydä metällä, ainoastaan ku lenkkeilemässä.. Kyllä ne metsästysrotusetki vaan voi olla sohvaperunoita. Ainakin meidän =) Jos on yhden kaks sekoo seropii nähny. Miettikää eka onko niissä omistajissa jotain..? Eikä sit tarvi tänne alkaa yleisesti kirjottaa mitään neuvoja niille seropin ottajille. Niin ja puhuitte noista paimenkoirista. Kaverilla on sellanen seropi.. Aivan nalle seki.. ei mitään ns. yleisiä piirteitä löydy!


      • Seropeja miljoonitta
        notonlyme2 kirjoitti:

        niin ja lisäys vielä tuohon edelliseen, me ei edelleenkään käydä metällä, ainoastaan ku lenkkeilemässä.. Kyllä ne metsästysrotusetki vaan voi olla sohvaperunoita. Ainakin meidän =) Jos on yhden kaks sekoo seropii nähny. Miettikää eka onko niissä omistajissa jotain..? Eikä sit tarvi tänne alkaa yleisesti kirjottaa mitään neuvoja niille seropin ottajille. Niin ja puhuitte noista paimenkoirista. Kaverilla on sellanen seropi.. Aivan nalle seki.. ei mitään ns. yleisiä piirteitä löydy!

        Mutta mitä jos näin ei olisi käynytkään? Mitä jos koira olisi ollut jahtiviettinen, ei viihtyisi sisällä, ja vahtisi koko korttelia jokaiselta liikkujalta? Mitä sitten olisit tehnyt? Olisitko silti pitänyt koiran? Oikein tekivät kaverisi varoitellessaan!
        Koiraa on aika, oikeastaan todella vaikea opettaa omista vieteistään pois (ja minusta on todella typerää edes yrittää), joten jos itse olet niin taitava niin olalle taputus sulle mutta kuvitteletko että jokainen ihminen kykenee sellaiseen?
        En minä ainakaan usko että saisin terrieriltäni kaivamisviettiä mitenkään pois, enkä minä haluakaan, otin terrierin ja tiesin mitä sain, se että kukkapenkit saa kyytiä ei tule yllätyksenä, siksi siellä kasvaakin vain voikukkaa!
        Joo sinulle sattui hyvin kun sait tuollaisen tapauksen joka osoittautui kaikista enteistä huolimatta ihan toisenlaiseksi kuin odotettu. Se että sinulla ja sinun yhdellä kaverillasi sattui käymään näin ei tarkoita että jokaisella kävisi niin hyvä mäihä. Ja olenko väittänyt ettei paimenkoirat voisi olla "nalleja"? En ole. Ja kyllä metsäkoirastakin voi sohvaperunan saada mutta onko se oikein? Kovin on vaikea löytää metsästyskoirien kasvattaja joka suostuu myymään pentuja vain seurakoiraksi, uskon että siihen on ihan hyvä syy. Jos koira on jotakin varten kehitetty ja se on se mitä koira rakastaa tehdä, eikö se ole aika väärin että se ei saa toteuttaa näitä viettejään? Tiedän paljon ihmisiä joilla on husky seurakoirana ja ilman mitään ongelmia mutta oikeasti minulla herahti kyynel poskelle kun kerran kävimme tuttavani kanssa kokeilemassa hänen huskyllaan reenvetoa. Voi taivas että se koira oli onnellinen kun se pääsi tekemään sitä mitä se on luotu! Sen onni ja autuus oikein huokui koirasta! Ja samalla mietin niitä kaikkia huskeja jotka eivät ikinä pääse kokemaan sitä onnea..
        En tiedä koirastasi, voi olla että sen metsästyskoira geenit jäivät kokonaan pois ehkä siitä ei edes metsäkoiraa saisi mutta rohkenisin veikata että koirasi olisi varmasti onnellisempi jos se saisi tehdä jotakin muutakin kuin käydä lenkillä ja maata sohvalla..
        Ja ei, minä en perusta näitä neuvojani omaan ja kaverini kokemukseen vaan useamman kymmenen ihmisen kokemukseen sekä niihin satoihin ilmoituksiin mitä netistä löytää!
        Minusta toimit todella vastuuttomasti kun hankit koiran jossa on rotuja jotka eivät sinulle sovi mutta sitähän se juuri on kun MINÄ HALUAN-mentaliteetti on niin valloillaan! Päätetään että halutaan jotakin ja hankitaan se välittämättä seurauksista. IHAN SAMA KUN MINÄ HALUAN!!!
        Sinä et voinut tietää millaiseksi koira tulee kasvamaan ja se että sinulla kävi munkki ei minusta todellakaan oikeuta sinua tulemaan tänne pätemään. Kiiiiitos! XD


      • notonlyme 3
        Seropeja miljoonitta kirjoitti:

        Mutta mitä jos näin ei olisi käynytkään? Mitä jos koira olisi ollut jahtiviettinen, ei viihtyisi sisällä, ja vahtisi koko korttelia jokaiselta liikkujalta? Mitä sitten olisit tehnyt? Olisitko silti pitänyt koiran? Oikein tekivät kaverisi varoitellessaan!
        Koiraa on aika, oikeastaan todella vaikea opettaa omista vieteistään pois (ja minusta on todella typerää edes yrittää), joten jos itse olet niin taitava niin olalle taputus sulle mutta kuvitteletko että jokainen ihminen kykenee sellaiseen?
        En minä ainakaan usko että saisin terrieriltäni kaivamisviettiä mitenkään pois, enkä minä haluakaan, otin terrierin ja tiesin mitä sain, se että kukkapenkit saa kyytiä ei tule yllätyksenä, siksi siellä kasvaakin vain voikukkaa!
        Joo sinulle sattui hyvin kun sait tuollaisen tapauksen joka osoittautui kaikista enteistä huolimatta ihan toisenlaiseksi kuin odotettu. Se että sinulla ja sinun yhdellä kaverillasi sattui käymään näin ei tarkoita että jokaisella kävisi niin hyvä mäihä. Ja olenko väittänyt ettei paimenkoirat voisi olla "nalleja"? En ole. Ja kyllä metsäkoirastakin voi sohvaperunan saada mutta onko se oikein? Kovin on vaikea löytää metsästyskoirien kasvattaja joka suostuu myymään pentuja vain seurakoiraksi, uskon että siihen on ihan hyvä syy. Jos koira on jotakin varten kehitetty ja se on se mitä koira rakastaa tehdä, eikö se ole aika väärin että se ei saa toteuttaa näitä viettejään? Tiedän paljon ihmisiä joilla on husky seurakoirana ja ilman mitään ongelmia mutta oikeasti minulla herahti kyynel poskelle kun kerran kävimme tuttavani kanssa kokeilemassa hänen huskyllaan reenvetoa. Voi taivas että se koira oli onnellinen kun se pääsi tekemään sitä mitä se on luotu! Sen onni ja autuus oikein huokui koirasta! Ja samalla mietin niitä kaikkia huskeja jotka eivät ikinä pääse kokemaan sitä onnea..
        En tiedä koirastasi, voi olla että sen metsästyskoira geenit jäivät kokonaan pois ehkä siitä ei edes metsäkoiraa saisi mutta rohkenisin veikata että koirasi olisi varmasti onnellisempi jos se saisi tehdä jotakin muutakin kuin käydä lenkillä ja maata sohvalla..
        Ja ei, minä en perusta näitä neuvojani omaan ja kaverini kokemukseen vaan useamman kymmenen ihmisen kokemukseen sekä niihin satoihin ilmoituksiin mitä netistä löytää!
        Minusta toimit todella vastuuttomasti kun hankit koiran jossa on rotuja jotka eivät sinulle sovi mutta sitähän se juuri on kun MINÄ HALUAN-mentaliteetti on niin valloillaan! Päätetään että halutaan jotakin ja hankitaan se välittämättä seurauksista. IHAN SAMA KUN MINÄ HALUAN!!!
        Sinä et voinut tietää millaiseksi koira tulee kasvamaan ja se että sinulla kävi munkki ei minusta todellakaan oikeuta sinua tulemaan tänne pätemään. Kiiiiitos! XD

        Olisin pitänyt koiran silti ja antanut sellaisesten mukaan jotka käyvät metällä. Miehebi saboikin että jos kouira tänä syksyny pärjää metällä hän hommaa metsästys luvan. Että älä itse tule haukkumaan vastuuttoaksi koska sitä en ole. Tiesin kaikki riskit kun koirani otin. Ja koirani ei millään osilta ole onneton. Itse asisssa eilen käytiin 10 km kävelemässä metsässä ja tyytyväinen oli. On paljon ihmisiä jotka ottavat koiran vääristä syistä mutta minä en kuulu tähän porukkaan. Ja tuo sun asenne on minusta liian kielteinen ja yleistävä. Kyllähän puhdasrotuisiakin pidetään huonosti. Oooi onpä söpö googletetaan perusluonteenpiirteet ja oletetaan että omasta koirasta tulee juuri sellainen. Kaveri otti pohjarin koska halusi hyvän lintukoiran. No harmikseen se ei haukukkaan lintuja:-( nyt omistaja on niin kettuuntunu että ei koirallansa tee mitään muutakaan hyödyllistä. Tai joku haluaa kultasennoutajan. Mitä parhain palveluskoira ja mitä niillä tehdään yleisesti no pidetään sohvaperunoina. Olkoo puhdas tai sekarotusen omistaja niin niitä huonoja omistajia löytyy. Ja sillä asialle ei voi valittevasti suurempia ihmeitä tehä.. Ja esimerkkejä löytyy vaikka kuinka paljon. Ja onko sekään ihanaa metästyskoiralle että se kerran vuojessa pääsee sinne metäällmuutamaksi kuukaudeksi ja loput ajasta pidetään häkissä.


      • notonlyneagain
        notonlyme 3 kirjoitti:

        Olisin pitänyt koiran silti ja antanut sellaisesten mukaan jotka käyvät metällä. Miehebi saboikin että jos kouira tänä syksyny pärjää metällä hän hommaa metsästys luvan. Että älä itse tule haukkumaan vastuuttoaksi koska sitä en ole. Tiesin kaikki riskit kun koirani otin. Ja koirani ei millään osilta ole onneton. Itse asisssa eilen käytiin 10 km kävelemässä metsässä ja tyytyväinen oli. On paljon ihmisiä jotka ottavat koiran vääristä syistä mutta minä en kuulu tähän porukkaan. Ja tuo sun asenne on minusta liian kielteinen ja yleistävä. Kyllähän puhdasrotuisiakin pidetään huonosti. Oooi onpä söpö googletetaan perusluonteenpiirteet ja oletetaan että omasta koirasta tulee juuri sellainen. Kaveri otti pohjarin koska halusi hyvän lintukoiran. No harmikseen se ei haukukkaan lintuja:-( nyt omistaja on niin kettuuntunu että ei koirallansa tee mitään muutakaan hyödyllistä. Tai joku haluaa kultasennoutajan. Mitä parhain palveluskoira ja mitä niillä tehdään yleisesti no pidetään sohvaperunoina. Olkoo puhdas tai sekarotusen omistaja niin niitä huonoja omistajia löytyy. Ja sillä asialle ei voi valittevasti suurempia ihmeitä tehä.. Ja esimerkkejä löytyy vaikka kuinka paljon. Ja onko sekään ihanaa metästyskoiralle että se kerran vuojessa pääsee sinne metäällmuutamaksi kuukaudeksi ja loput ajasta pidetään häkissä.

        enkä tarkoittanu että kaikkia mettäkoiria niin pidetään mutta valittevan usein näin käy.. Ja husky tarina oli surulline. Tuttu otti huskyn löytöeläinkodista. Yritti jossain vaiheessa vetää valjakossa mutta koira pelkäsi kuollakseen joka asiaa siinä touhussa. Joten koirasta tuli lopuksi pelkkä seurakoira.. Ja tiedän että koiran pitää omaa viettiään saada toteuttaa mutta tarkotin tekstilläni että aina ei voi olettaa pelkkienrotujen perusteella että koirasta tulee sellainen. Itse vedän kaikki talvet kaverin huskeja valjakossa ja niin monesti on uusien koirien kohdalla käynyt niin ettö niistä ei vaan ole vetämään. Muttaniin ja näin. Iso maailma ja monta tarinaa.


      • Seropeja miljoonitta
        notonlyneagain kirjoitti:

        enkä tarkoittanu että kaikkia mettäkoiria niin pidetään mutta valittevan usein näin käy.. Ja husky tarina oli surulline. Tuttu otti huskyn löytöeläinkodista. Yritti jossain vaiheessa vetää valjakossa mutta koira pelkäsi kuollakseen joka asiaa siinä touhussa. Joten koirasta tuli lopuksi pelkkä seurakoira.. Ja tiedän että koiran pitää omaa viettiään saada toteuttaa mutta tarkotin tekstilläni että aina ei voi olettaa pelkkienrotujen perusteella että koirasta tulee sellainen. Itse vedän kaikki talvet kaverin huskeja valjakossa ja niin monesti on uusien koirien kohdalla käynyt niin ettö niistä ei vaan ole vetämään. Muttaniin ja näin. Iso maailma ja monta tarinaa.

        Tässä nyt hirveästi syyllistät minua yleistämisestä kun itse teit ihan samaa kun teilasit kaiken sanottavani tuolla tarinallasi.

        Eikö sinusta nämä minun vinkkini ole hyviä vinkkejä sellaisille ihmisille jotka ovat seropia hankkimassa? Minä en tässä yritä syyllistää vastuullisia seropien omistajia tai mollata seropeja ylipäänsä vaan yrittää saada ihmiset tajuamaan että ei ole ihan sama minkälaisen seropin hankkii! Jos haluaa koiran josta saa loppu elämän kumppanin kannattaa miettiä minkälainen koira parhaiten sopii omaan elämään eikä vaan sattumalta ottaa ensimmäistä joka tulee kohdalle. Onko tämä sinusta jotenkin typerää?
        Kaikki eivät tajua ajatella tällaisia asioita kun koiraa hankkivat, siksi ajattelin yrittää jotenkin herättää ajatuksia ja ehkä joku jopa harkitsee vähän kauemmin että sopiiko se naapurin serkun pentu nyt sittenkään itselle. Ihan vain koiria tässä ajattelin. Ja sinä tuli ja lyttäsit kaiken joten huonolla mäihällä juuri kun sain jonkin harkitsemaan asiaa ehkä pikkuisen enemmän hän lukee tekstisi ja ajattelee että no, jos tuollakin on mennyt nuin hyvin niin menee varmasti mullakin! Ja kaikki eivät todellakaan ole mitään erityisen hyviä koiran kouluttajia joten kaikille ei todellakaan sovi minkälainen koira vain!

        Ja tuossa tekstissä muutenkin sanoit että koulutat kyllä koirasta mieleisesi joten sori nyt vaan että luin rivien välistä että koiran on oltava tietynlainen ja kriteereihisi sopiva tai se joutaa mäkeen.. Jos olisit pitänyt koiran joka tapauksessa niin hyvä sitten!
        Ja nyt puhutaan tästä asiasta, kyllä maailmasta löytyy vaikka mitä vääryksiä mutta on aika vaikea alkaa käymään kaikkia läpi yhdessä keskustelussa. Nyt päätin tarttua tähän asiaan, joku toinen kerta ehkä sitten rotukoirien kohteluun.


      • samavielläkin
        Seropeja miljoonitta kirjoitti:

        Tässä nyt hirveästi syyllistät minua yleistämisestä kun itse teit ihan samaa kun teilasit kaiken sanottavani tuolla tarinallasi.

        Eikö sinusta nämä minun vinkkini ole hyviä vinkkejä sellaisille ihmisille jotka ovat seropia hankkimassa? Minä en tässä yritä syyllistää vastuullisia seropien omistajia tai mollata seropeja ylipäänsä vaan yrittää saada ihmiset tajuamaan että ei ole ihan sama minkälaisen seropin hankkii! Jos haluaa koiran josta saa loppu elämän kumppanin kannattaa miettiä minkälainen koira parhaiten sopii omaan elämään eikä vaan sattumalta ottaa ensimmäistä joka tulee kohdalle. Onko tämä sinusta jotenkin typerää?
        Kaikki eivät tajua ajatella tällaisia asioita kun koiraa hankkivat, siksi ajattelin yrittää jotenkin herättää ajatuksia ja ehkä joku jopa harkitsee vähän kauemmin että sopiiko se naapurin serkun pentu nyt sittenkään itselle. Ihan vain koiria tässä ajattelin. Ja sinä tuli ja lyttäsit kaiken joten huonolla mäihällä juuri kun sain jonkin harkitsemaan asiaa ehkä pikkuisen enemmän hän lukee tekstisi ja ajattelee että no, jos tuollakin on mennyt nuin hyvin niin menee varmasti mullakin! Ja kaikki eivät todellakaan ole mitään erityisen hyviä koiran kouluttajia joten kaikille ei todellakaan sovi minkälainen koira vain!

        Ja tuossa tekstissä muutenkin sanoit että koulutat kyllä koirasta mieleisesi joten sori nyt vaan että luin rivien välistä että koiran on oltava tietynlainen ja kriteereihisi sopiva tai se joutaa mäkeen.. Jos olisit pitänyt koiran joka tapauksessa niin hyvä sitten!
        Ja nyt puhutaan tästä asiasta, kyllä maailmasta löytyy vaikka mitä vääryksiä mutta on aika vaikea alkaa käymään kaikkia läpi yhdessä keskustelussa. Nyt päätin tarttua tähän asiaan, joku toinen kerta ehkä sitten rotukoirien kohteluun.

        Tektissäsi on paljon asiaa. Ja toivottavasti ihmiset ovat järkeviä niin seka kuin puhdas rotuisten hankissa. Halusin vain sanoa että kertomastasi sai liian yleistävän kuvan. Mutta näin itse esimerkkinä kun koiran päätin hankkia halusin varta vasten sekarotuisen ja itse katsoin rodut todella tarkkaan. Vaihtoehtoja oli todella paljon parhaimpia sellaiset joissa oli sakemanni rotikan ja jonku 3 rodun sekoitus. Sen verran raksutti sillä hetkellä... Ensimmäinen iso koira ja noin vahvojarotuja. Kaaos siitä olisi voinut syntyä.. Mutta kaikki eivät tietenkään aattele niin ja siinä olet ihan oikeassa. Ja saatoit saada väärän kuvan mun ensimmäisestä tekstistä ja niin varmaan minökin sinun..


      • seropeja miljoonitta
        samavielläkin kirjoitti:

        Tektissäsi on paljon asiaa. Ja toivottavasti ihmiset ovat järkeviä niin seka kuin puhdas rotuisten hankissa. Halusin vain sanoa että kertomastasi sai liian yleistävän kuvan. Mutta näin itse esimerkkinä kun koiran päätin hankkia halusin varta vasten sekarotuisen ja itse katsoin rodut todella tarkkaan. Vaihtoehtoja oli todella paljon parhaimpia sellaiset joissa oli sakemanni rotikan ja jonku 3 rodun sekoitus. Sen verran raksutti sillä hetkellä... Ensimmäinen iso koira ja noin vahvojarotuja. Kaaos siitä olisi voinut syntyä.. Mutta kaikki eivät tietenkään aattele niin ja siinä olet ihan oikeassa. Ja saatoit saada väärän kuvan mun ensimmäisestä tekstistä ja niin varmaan minökin sinun..

        Ei se ole yleistävä jos sitä ei lue yleistäen. Varmasti on vaikuttanut ihmisten suhtautumiseen tuo otsikko jonka tarkoituksella laitoin noin että saisin ihmiset oikeasti lukemaan tämän. Mutta jos lukee tekstin ilman minkäänlaista ennakkoasennetta tai tunnelatausta voi varmasti huomata että se on hyvin neutraali eikä hauku seropeja eikä ylistä rotukoiria. Melkein jokaisesta lauseesta löytyy "epävarma" sana (kuten voi tai saattaa) joten se ei minusta millään tavalla ole yleistämistä. Ja en käyttänyt mitään korukirjoitusta koska ihmiset tajuavat helpommin suoraan sanotut asiat joten senkin takia tekstini voi vaikuttaa jotenkin töykeältä tms.


    • active

      seropa miljooneittan olet ylimielinen

      • seropeja miljoonitta

        active et selvästikään pidä koirista tai seropeista joten en ymmärrä miksi tänne pitää tulla laukomaan typeriä lauseita..


    • kantsii rodut mietti

      Itselläni ollut sakemanni/valkkari risteytys. Sairasteli paljon korvia ja nielutulehduksia ynm muita sairauksia. Kova vahtimaan, mutta erittäin epäluuloinen vieraita kohtaan ja tod.arka. Mahtava koira, mutta vaativa ja ehdoton tottelevaisuuskoulutus ja sosialistaminen, niin kuin kaikilla koirilla. Arkuutta ei saatu pois vaikka mitä keinoja koitettiin.

      Mutta ollut myös husky/itäsiperianlaika/samojedi risteytys, aivan helppo koira, mutta karkailuun taipuvainen, riistavietti mahdoton, mukava kestävä koira ulkoiluun.

    • Kritiikkiä

      Täällä taas lapset väittelemässä.
      Aloittaja on lukenut koiramme -lehden ja kuunnellut kennelliiton rotukasvattajien propagandat hyvin ja nämä "seropit on niin ihkui ja terveitä" -tyypit on kuunnelleet mummojensa jorinoita vähän liikaa...

      Sekarotuisesta, jonka äiti on sakemanni ja isä collie, voi päätellä monenlaisia asioita siitä, mitä sen luonne tulee olemaan. kahden rodun mixeissä pitää perehtyä aina niihin rotuihin, joita koirassa on, jotta osaa varautua siihen, mitä ominaisuuksia pentuun voi periytyä.
      Aloittaja on joko täysi käsi tai muuten tampio koira-asioissa, vaikuttaa hyvin epävarmalta ihmiseltä ja tiedot sekarotuisten koirien kasvatuksesta, ostosta, pennutuksesta ja kaupankäynnistä nykypäivänä ovat -90 luvun tasolla.
      Vanhentunutta tietoa. Asiat ovat muuttuneet tässä 20 vuodessa melkoisesti. Sekarotuisia kasvatetaan nykyään huolellisemmin ja yhdistelmiä harkitaan. Toki niitä harkitsemattomia ja vahinkoja syntyy, mutta vähenevissä määrin.
      Koirien hinnat ovat nousseet, mikä on ihan hyvä asia, eivätpähän päädy jokaiselle Luppaa, Sertiä tai Pedigreetä eläimilleen syöttäville verkkahousuisille kossun lemuisille lökäpöksyille, kun semmoisilla ei ole niihin koiriin varaa.
      Rotukoirilla on kapeampi geenipooli kuin kahden rodun sekoituksilla. Tällöin seropilla on geneettisesti paremmat mahkut olla terve kuin sisäsiittoisella rotukoiralla. Faktoja.

      Jokaisen, joka harkitsee koiraa, tulisi miettiä kahdesti mitä hankkii ja tutustua ja perehtyä etenkin niihin sairauksiin.
      Sekarotuisuus ei tee autuaaksi ja vapaaksi sairauksilta, vielä vähemmän se puhdasrotuisuus.

      • no johan on

        anteeksi keskeytys, ihan pakko oli kommentoida, kun jämähdin tuohon ''eivätpähän päädy jokaiselle Luppaa, Sertiä tai Pedigreetä eläimilleen syöttäville verkkahousuisille kossun lemuisille lökäpöksyille, kun semmoisilla ei ole niihin koiriin varaa.''
        Miten tuo ruoka vaikuttaa siihen, mihin on varaa ja mihin ei????
        Itselläni on puhdasrotuinen koira, aluksi syötin tälle Pro Planin ruokia (pentu aikana), sitten se alkoi tökkimään, vaihdoin halvempaan - Jahti&Vahti söi 2kk ja alkoi taas tökkimään, sitten vaihdoin HauHau, ei edes koskenut koko ruokaan kuin vain kun oli oikeasti nälkä, sitten vaihdoin Pedigreehen - tähän ''roskaruokaan'' ja on kuule maittanut sen jälkeen eikä ole tökkinyt missään vaiheessa. Turkki ei ole huono, ulosteiden määrä ei ole muuttunut, yhtä energinen ja terve koira kuin mitä oli Pro Plania syöttäessä


      • Seropeja miljoonitta

        Voi taivas! Mikä expertti sinä oikeasti kuvittelet olevasi, että voit tuolla tavalla tulla lokeroimaan ihmiset pelkän keskustelun perusteella?? Joo on tullut koiramme lehteä luettua muiden teosten ohella ja en kyllä lapsi enää ole, enkä aikoihin ollutkaan mutta on kyllä tullut lapsesta asti koirien kanssa touhuttua ja se onkin jo aika pitkä aika.
        Miten niin minulla on vanhentunutta tietoa? Ihan yleispätevää tietoa joka edelleen pätee tänäkin päivänä! Olenkohan kirjoittanut tuon tekstin liian epäselvästi vai onko luetun ymmärtämisessä vaikeuksia? Oletkohan sinä vielä lapsi jolla ei ole lukeminen ihan hallussa? Jos opiskelet vielä pari vuotta luetun ymmärtämistä ja tulet sitten vasta lueskelmaan näitä vähän haastampia tekstejä..
        Minä en puhunut seropeista yleensä vaan seropin _hankkimisesta_ ja kuinkahan he*vetin monta kertaa minun on sanottava että en yritä valistaa sellaisia ihmisiä jotka jo tietävät ja tajuavat tuollaiset asiat vaan yritän valistaa niitä ihmisiä jotka eivät nuita tajua ajatella! Tämä ei ole seropien haukkumista vaan valistusta ihmisille jotka ovat hankkimassa seropia!
        MINULLA EI OLE MITÄÄN SEROPEJA VASTAAN ENKÄ YLISTÄ ROTUKOIRIA!!! On se niin kumma homma että ei voi antaa kritiikkiä seropeista (tai mistään asiasta) ilman että ihmiset ajattelevat sinun vihaavan seropeja! Minä pidän kaikista koirista ja tiedostan sen että KAIKISSA koirissa on huonot puolensa ihan sama onko siinä yksi vai miljoona rotua! Toivoisin että kaikki ihmiset tiedostaisivat nämä huonot puolet sen sijaan että painetaan villaisella ja suljetaan asialta silmät niin kauaksi ainakin että ne huonot puolet sitten pamahtaa otsaan!

        Seropin kasvatus ja pennutus ei liity tähän keskusteluun millään tavalla joten mene pätemään niillä jonnekin ihan muualle.

        Faktoja, faktoja.. Vanhemmista voi ja pitää päätellä millainen pennusta tulee jos ei ole vanhemmista tietoa ei kannata ottaa sitä pentua! Asioista pitää ottaa selvää eikä hankkia vaan mitä tahansa rekkua.
        Seropien hinnat on saattaneet nousta (mikä on hyvä juttu) mutta niitä edelleen saa ilmaiseksi ja juuri siten ihmiset hankkivat niitä itselleen sopimattomia koiria. Edelleen tulee vahinkopentuja leikkaamattomille koirille ja niitä sitten jaetaan pikku rahalla/ilmaiseksi. Niin on aina ollut ja niin tulee varmasti aina olemaankin, ihan sama vaikka niitä seropeja kuinka "kasvatettaisiin tiedolla ja taidolla".
        Turhaa sinä tulet niitä maailman mahtivimpia faktojasi siihen esittelemään ja pätemään kun olet muka niin paljon parempi kuin kaikki muut. Jos vain oikeasti lukisit aloituksen ja muut kommentit niin huomaisit että olemme juurikin näistä ihan samoista faktoista täällä keskustelleet, joten pätemisesi on ihan turhaa. Faktat on jo tiedossa.
        Voisitko ystävällisesti kertoa mikä aloituksessani kertoi sinulle että olen täysi käsi tai tampio koira-asioissa? Olisin hyvin kiinnostunut siitä miten voit tämän perustella!


    • ....

      Esim. toi turkki. Ei se paljoo siitä pentuajasta muutu. Jos se on pitkä jo sillon kun koira on vielä pentu ei se yhdessä yössä muutu äkkiä turkiks,joka vaatiikin trimmausta .Turkista voi tulla korkeintaan vaan karheempi sitten kun pentukarva lähtee

      • Seropeja miljoonitta

        Tämä on totta! Jos turkin laadulla on väliä, kannattaa ottaa selvää niistä vanhemmista! Jos vanhempien roduissa ei ole yhtään pitkäkarvaista rotua on HYVIN epätodennäköistä että pennulle tulee pitkä turkki missään vaiheessa. Monilla pitkäkarvaisilla roduilla on niin että pennuilla on lyhyehkö turkki joka sitten vaihtuu aikuiskarvaan, joten ei niistä pennuista voi aina päätellä että millainen turkki niillä on aikuisena!


    • Kettu124

      miten ihmeen faktoja? Luppaa, Sertiä tai Pedigreetä eläimilleen syöttäville verkkahousuisille kossun lemuisille lökäpöksyille, kun semmoisilla ei ole niihin koiriin varaa.
      koko tekstissä on paljon asiaa, mutta eivät ne mitään faktoja ole. Eikä niitä voi yleistää millään osin. Olet tainnut kaikki tiedot googlettaa ja muutaman kuulopuheen perusteella tulla tänne kirjoittamaan. Ja seropien hinnat ovat nousseet osiattain, mutta edelleen niitä saa ilmaiseksi. Omat tietosi ovat aivan täyttä soopaa.
      täällä menee aivan ristiin rastiin väärää tekstiä.
      Menkäähän kiertää apulat, tori.fi ja selailkaa ajatuksen kanssa niitä ilmoituksia. Kuinka paljon loppujen lopuksi on toisia enemmän. Kuinka paljon siellä myös pilkkahintaan myydään puhdasrotusia esim ajanpuutteenvuoksi?
      Ja mitä ihmettä nuo karvainttelyt on? kyllähän se nyt omalla silmällä näkee minkälainen karva sille koiralla kasvaa. Eikai se nyt jumalauta 7vko iän jälkee ennään mittään suuriempia muutoksia karvoihin tuu. Muutamasentti pituutta HUOM NOIN! ei tarvi nussia pilkkua tässä. Ja pohjiksentuuheumista. Värin muuttumista. Karheentumista jne..
      Ja eikä loppujen lopuksi pentujen vanhempien roduista, luonteesta, koosta voi täyttä takuuta mennä sanomaan minkä laisia pennuista tulee.
      Jos nyt esimerkkiä lainaten emä collie isä sakemanni (lyhytkarvane)
      Pennuista osasta voi tulla lyhyt karvasii osasta pitkä karvasii. Luonteessa voi olla molempia tai enemmän vain toista. Koko voi olla siltä väliltä. Tai jommankumman kokonen. On myös tapauksia että molempia korkeempia =) ounou.. Onkohan nuo teidän kenekään tiedot nyt ihan täyttä satavarmaa vai yhden kokemuksen perusteella kirjoitettuja tarinoita.
      Ja edelleen paljon on teillä asiaa, mutta älkää nyt saatana olko niin varmoja että se mitä te sanotte on vain ja ainoa oikea vaihtoehto. Koska näin eikä ehkä olekkaan. Ja sitten tullaan nettiin yleisesti siitä jorisemaan,

      • Seropeja miljoonitta

        Eihän tämä nyt ole enää totta.. Mistä näitä ihmisiä sikiää? Alkaa vähän epätoivo iskemään.. Sitä yrittää ja yrittää auttaa ihmisiä ja ajaa hyvää asiaa eteenpäin niin sitten näitä kaiken maailman tampioita kuoriutuu esiin taistelemaan vastaan ettei ihmiset vahingossakaan toimisi oikein..

        Mitään en ole satavarmana totuutena täällä sanonut! Sanooko sanat "saattaa" "voi" tai esimerkiksi "pahimmillaan" sinulle mitään? Mikä nuista sanoista sinun mielestäsi osoittaa asian satavarmuuden? Olen ottanut nämä asiat esiin jotta ihmiset ymmärtäisivät ettei kaikki NIIN VÄLTTÄMÄTTÄ mene niin kuin elokuvissa ja ilman valmistautumista on TODENNÄKÖISEMPÄÄ että elämä koiran kanssa ei mene ihan nappiin!

        Ei mikään ihmekään että ihmiset täällä vain riitelevät kun luetun ymmärtäminen on tällä tasolla!

        VIELÄ KERRAN!! Tämä aloitus on sitä varten koska kaikki ihmiset eivät osaa ajatella tällaisia asioita etukäteen! Heillä ei ole tietoa koirista niin paljoa että ymmärtäisivät ajatella että myös seropeja on erilaisia.. Ei todellakaan ole ihan sama minkälaisen seropin hankkii ja sitä ei kukaan järkevä täällä varmasti ala kieltämään! Se oli aloitukseni ydin! Kokeileppa lukea nyt sinäkin tuo aloitus uudestaan ihan ajan kanssa ja mieti mitä siinä haetaan takaa. Jos jokin on epäselvää voin yrittää selventää sinulle asiaa (vaikka mielestäni asiaa ei selvemmäksi saa).. Siihen en ota kantaa mitä muut kommentoijat ovat sanoneet asiasta mutta itse seison omien sanojeni takana ja kyllä suurin osa niistä on ihan faktoja, voitko ihan konkreettisesti osoittaa vaikka lainauksille minulle ne kohdat mitkä sinusta eivät ole faktoja? Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää ja perustelut olisivat tietysti mukavat!

        Vaikuttaa nyt vähän siltä että olet(te) sitä mieltä että on oikein että ihmiset hankkivat "sian säkissä" eli eivät ota ollenkaan selvää millaisen koiran he ovat hankkimassa. Ottavat vaan piskin kuin piskin ja toivovat että se tulee sopimaan heidän elämäänsä, ja mitä sitten kun ei sovikaan? Sekö on hyvä? Että ei todellakaan kannata valistaa ihmisiä toimimaan oikein? Parempi vaan että oppivat kantapään kautta ja taas on yksi koira etsimässä kotia, niinkö? Valistaminen on ihan turhaa, kyllä kaikkien pitäisi nämä asiat tietää? Eikä ainakaan vahingossakaan kerrota mitään "pahimmassa tapauksessa" juttuja kun sitten saattaisi ehkä jäädä se seropi hankkimatta, niinkö? Oletko joku koirien vihaaja joka tahtoo että seropit eivät saa elää koko elämäänsä samassa kodissa vaan joutuvat vaihtamaan kotia vähintään kerran?

        Joo joo rotukoira sitä rotukoira tätä.. Ei tämä keskustelu ole rotukoirista vaan sekarotuisista siksi me ei täällä rotukoirista keskustella vaan niistä SEKAROTUISISTA! Vain olenko koko ajan lukenut väärin kun minusta tuossa lukee että tämän osion nimi on SEKAROTUISET?

        Ja vielä kerran tämäkin.. Minä en ole millään seropien vastaisella tehtävällä tässä vaan juurikin päin vastoin! Toivoisin että ihmiset harkitsisivat seropin hankintaa kunnolla eivätkä ottaisi ensimmäistä ilmaista pentua joka tulee vastaan. Koiria on niin paljon että jokaiselle varmasti löytyy se sopiva joten miksi ei kannattaisi odottaa niin kauan että se sopiva löytyy?


      • Seropeja miljoonitta
        Seropeja miljoonitta kirjoitti:

        Eihän tämä nyt ole enää totta.. Mistä näitä ihmisiä sikiää? Alkaa vähän epätoivo iskemään.. Sitä yrittää ja yrittää auttaa ihmisiä ja ajaa hyvää asiaa eteenpäin niin sitten näitä kaiken maailman tampioita kuoriutuu esiin taistelemaan vastaan ettei ihmiset vahingossakaan toimisi oikein..

        Mitään en ole satavarmana totuutena täällä sanonut! Sanooko sanat "saattaa" "voi" tai esimerkiksi "pahimmillaan" sinulle mitään? Mikä nuista sanoista sinun mielestäsi osoittaa asian satavarmuuden? Olen ottanut nämä asiat esiin jotta ihmiset ymmärtäisivät ettei kaikki NIIN VÄLTTÄMÄTTÄ mene niin kuin elokuvissa ja ilman valmistautumista on TODENNÄKÖISEMPÄÄ että elämä koiran kanssa ei mene ihan nappiin!

        Ei mikään ihmekään että ihmiset täällä vain riitelevät kun luetun ymmärtäminen on tällä tasolla!

        VIELÄ KERRAN!! Tämä aloitus on sitä varten koska kaikki ihmiset eivät osaa ajatella tällaisia asioita etukäteen! Heillä ei ole tietoa koirista niin paljoa että ymmärtäisivät ajatella että myös seropeja on erilaisia.. Ei todellakaan ole ihan sama minkälaisen seropin hankkii ja sitä ei kukaan järkevä täällä varmasti ala kieltämään! Se oli aloitukseni ydin! Kokeileppa lukea nyt sinäkin tuo aloitus uudestaan ihan ajan kanssa ja mieti mitä siinä haetaan takaa. Jos jokin on epäselvää voin yrittää selventää sinulle asiaa (vaikka mielestäni asiaa ei selvemmäksi saa).. Siihen en ota kantaa mitä muut kommentoijat ovat sanoneet asiasta mutta itse seison omien sanojeni takana ja kyllä suurin osa niistä on ihan faktoja, voitko ihan konkreettisesti osoittaa vaikka lainauksille minulle ne kohdat mitkä sinusta eivät ole faktoja? Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää ja perustelut olisivat tietysti mukavat!

        Vaikuttaa nyt vähän siltä että olet(te) sitä mieltä että on oikein että ihmiset hankkivat "sian säkissä" eli eivät ota ollenkaan selvää millaisen koiran he ovat hankkimassa. Ottavat vaan piskin kuin piskin ja toivovat että se tulee sopimaan heidän elämäänsä, ja mitä sitten kun ei sovikaan? Sekö on hyvä? Että ei todellakaan kannata valistaa ihmisiä toimimaan oikein? Parempi vaan että oppivat kantapään kautta ja taas on yksi koira etsimässä kotia, niinkö? Valistaminen on ihan turhaa, kyllä kaikkien pitäisi nämä asiat tietää? Eikä ainakaan vahingossakaan kerrota mitään "pahimmassa tapauksessa" juttuja kun sitten saattaisi ehkä jäädä se seropi hankkimatta, niinkö? Oletko joku koirien vihaaja joka tahtoo että seropit eivät saa elää koko elämäänsä samassa kodissa vaan joutuvat vaihtamaan kotia vähintään kerran?

        Joo joo rotukoira sitä rotukoira tätä.. Ei tämä keskustelu ole rotukoirista vaan sekarotuisista siksi me ei täällä rotukoirista keskustella vaan niistä SEKAROTUISISTA! Vain olenko koko ajan lukenut väärin kun minusta tuossa lukee että tämän osion nimi on SEKAROTUISET?

        Ja vielä kerran tämäkin.. Minä en ole millään seropien vastaisella tehtävällä tässä vaan juurikin päin vastoin! Toivoisin että ihmiset harkitsisivat seropin hankintaa kunnolla eivätkä ottaisi ensimmäistä ilmaista pentua joka tulee vastaan. Koiria on niin paljon että jokaiselle varmasti löytyy se sopiva joten miksi ei kannattaisi odottaa niin kauan että se sopiva löytyy?

        Taitaa olla paikallaan että laitan pienen kertauksen:

        Kun hankit sekarotuisen:
        1. Ota vain pentu jonka molemmat vanhemmat ovat tiedossa
        2. Onko pennuissa sellaisia rotuja, jota et haluasi itsellesi tai joka ei sovi sinulle? Älä hanki sellaista pentua! Pahimmillaan juuri se rotu on vahvin!
        3. Jos KAIKKI pennussa olevat rodut miellyttävät, on suurempi todennäköisyys että koirasta tulee mieleinen.
        4. Millainen turkki vanhemmilla on? Myös pennuista pystyy saamaan vinkkiä millainen turkki aikuisena on. Mieti millaista turkkia olet valmis hoitamaan.
        5. Tutustu niihin rotuihin mitä pentuehdokkaassa on, pentu voi periä mitä tahansa ominaisuuksia, joten mieti onko sinusta aktivoimaan paimenkoiraa tai onko sinulla hermoja kouluttaa terrieriä.
        6. Mietit myös koiran kokoa. Kuinka suurta koiraa olisit valmis hoitamaan. Roduista ja vanhemmista voi päätellä koiran koon.
        7. Myös vanhempien sairaudet voivat periytyä joten tutki myös rotujen sairaustaustat niin olet valmistautunut.
        8. Sekaroituisen hankintaan on valmistuduttava yhtä hyvin kuin rotukoiran hankintaan!! Ne ovat koiria siinä missä muutkin koirat!
        9. ASENNOIDU JO VALMIIKSI SIIHEN ETTÄ YLLÄTYKSIÄ VOI TULLA!

        Voisitteko te minun aloitukseni vastustajat ystävällisesti kertoa mikä tässä on väärin? Onko jokin osio jota ei missään nimessä koiraa haikailevan kannata miettiä tai ottaa huomioon? Jotakin selvästi on väärin kun saan niin hirveän vastahyökkäyksen joten sen sijaan että haukutte minua tietämättömäksi lapseksi voisitteko perustella sen miksi tällainen hyökkäys? Miksi en saisi neuvoa ihmisiä tällä tavalla? Mikä on se paha mitä saan aikaan näillä neuvoilla?


      • ....

        Kettu124 :

        kyllähän se nyt omalla silmällä näkee minkälainen karva sille koiralla kasvaa.


      • seropeja miljoonitta
        .... kirjoitti:

        Kettu124 :

        kyllähän se nyt omalla silmällä näkee minkälainen karva sille koiralla kasvaa.

        .... Kuten tuossa jo sanoit ISÄSTÄ EI TIETOA ja emo on sekarotuinen punaruskea pystykorva (minkähän lainen karva rotumääritelmässä on punaruskealle pystykorvalle?). Pelkkä (seropi) emo ei sinulle kerro kuin toisen puolen, isälläkin on väliä! Jos otetaan esim. dalmatialaisen ja suomenajokoiran pennut, niistä tuskin mitään karvapalloja tulee, varsinkaan jos vanhemmat ovat puhdasrotuisia.
        Joten kyllä vanhemmista VOI saada viitteitä siitä millainen turkki pennuille tulee ja jos ei todellakaan halua pitkäkarvaista seropia, kannattaa ottaa sellainen pentu jonka suvussa ei pitkäkarvaisia koiria ole.
        Ja tiedän kyllä että pennuista ei pysty satavarmasti sanomaan millainen turkki niille tulee (kuten mielestäni olen jo täällä jossain kohtaa maininnut) mutta sen verran niistä voi kyllä saada vinkkiä että ihan lyhytkarvaisista (esim. dalmatialainen) harvemmin aikuisena tulee todella tuuheaturkkista (esim. samojedi). Mutta pääpaino tosiaan niillä vanhemmilla, mutta jos isästä ei tietoa, ei auta kuin tutkia pentuja ja toivoa parasta.


      • ....
        seropeja miljoonitta kirjoitti:

        .... Kuten tuossa jo sanoit ISÄSTÄ EI TIETOA ja emo on sekarotuinen punaruskea pystykorva (minkähän lainen karva rotumääritelmässä on punaruskealle pystykorvalle?). Pelkkä (seropi) emo ei sinulle kerro kuin toisen puolen, isälläkin on väliä! Jos otetaan esim. dalmatialaisen ja suomenajokoiran pennut, niistä tuskin mitään karvapalloja tulee, varsinkaan jos vanhemmat ovat puhdasrotuisia.
        Joten kyllä vanhemmista VOI saada viitteitä siitä millainen turkki pennuille tulee ja jos ei todellakaan halua pitkäkarvaista seropia, kannattaa ottaa sellainen pentu jonka suvussa ei pitkäkarvaisia koiria ole.
        Ja tiedän kyllä että pennuista ei pysty satavarmasti sanomaan millainen turkki niille tulee (kuten mielestäni olen jo täällä jossain kohtaa maininnut) mutta sen verran niistä voi kyllä saada vinkkiä että ihan lyhytkarvaisista (esim. dalmatialainen) harvemmin aikuisena tulee todella tuuheaturkkista (esim. samojedi). Mutta pääpaino tosiaan niillä vanhemmilla, mutta jos isästä ei tietoa, ei auta kuin tutkia pentuja ja toivoa parasta.

        Joten kyllä vanhemmista VOI saada viitteitä siitä millainen turkki pennuille tulee


      • Seropeja miljoonitta
        .... kirjoitti:

        Joten kyllä vanhemmista VOI saada viitteitä siitä millainen turkki pennuille tulee

        Siis mitä sinä et käsitä sanassa voi? En nyt tarkoita sitä maidosta tehtyä elintarviketta vaan sanaa voida. Jos olisin kirjoittanut: "vanhemmista saa viitteitä" nämä sinun kommenttisi olisivat ihan oikeutettuja ja järkeviä mutta kun siellä lukee "vanhemmista VOI saada viitteitä" eli on mahdollista mutta ei varmaa, ehkä, ei ihan varmasti, kannattaa kokeilla jne... Joten tämä sinun vauhkoaminen asiasta on ihan turhaa, kyllä minä tiedän ettei niistä vanhemmista satavarmasti voi sitä turkinlaatua kertoa mutta vaikka niissä vanhemmissa olisi 20 eri rotua molemmissa niin se miltä ne näyttävät ja miltä pentu näyttää antaa kyllä minusta ihan hyvät viitteet siihen millainen turkki pennulle EHKÄ tulee! Ja sekään ei ole varmaa kuten me kaikki varmasti tiedämme mutta jos turkille on vaatimuksia kannattaa tutkia kaikki tieto mikä mahdollista eikä ehkä kannata sitten ottaa sitä seropia jossa on enemmän kuin kaksi rotua tai vanhempien rodut eivät ole tiedossa!

        Nyt kyllä pitää ilmeisesti alkaa tutkimaan tätä omaa kirjoitustyyliä kun selvästi kirjoitan jotenkin epäselvästi vai onko tosissaan näin että ihmisillä on näin huono luetun ymmärtäminen... Ihan kuin yrittäisi puhua ihmisille jotka ymmärtävät vain joka toisen sanan suomea.


    • kettu124

      seropeja miljoonneittan en viitannut kyllä sun tekstiin, mutta mukava huomata kuinka kiehut siellä edellään ja koitat maailman saada ymmärtämään jotain jonku suomi24 kautta :DD luulekko tosiaan tampio että joku joka suunnittelee sekarotusen ottamista niin sattuu just sillä hetkellä tänne palstalle ja kokee suuren valaistumisen sun tekstien kautta, Hyväähän sinä yrität, mutta oikeesti siihen vaaditaan vähän enemmän!

      • Seropeja miljoonitta

        Anteeksi nyt jos haukuin väärää puuta mutta kun tuosta sinun tekstistäsi sai sellaisen kuvan että ihan _koko_ keskustelua kommentoit. Näitä sattuu kun ei kunnolla tähdennä kenelle kommentoi..

        En minä täällä mitenkään erityisemmin kiehu, välissä tietysti ärsyttää ihmisten tyhmyys.

        Tiedän että monet ihmiset täällä Suomi24:ssa käyvät kyselemässä ja tutkimassa varsinkin koirista ja kuten sanoinkin tuossa ihan ensimmäisessä lauseessa (lainaampa sen tähän): "Jos nyt joku koiraa haikaileva sattuisi tämän lukemaan ja miettii kaksi kertaa ennenku ottaa sen jotakin rotuja sisältävän hurtan siltä naapurin Sepolta koska ilmaseksi saa.."
        Niin eli jos nyt joku SATTUISI lukemaan.. En kuvittelekaan että tällä pikku keskustelulla saan mitään maanlaajuista muutosta aikaan mutta jos saisin edes YHDEN ihmisen miettimään näitä asioita luettuaan tekstini niin olisin oikein tyytyväinen. Jos oikeasti yrittäisin tehdä tästä hommasta maanlaajuisen pitäisi varmaan yrittää kirjoittaa kunnon artikkeli ja saada se Helsingin sanomiin tms. mutta minun kirjoitustaitoni eivät siihen riitä ja vaikka riittäisivätkin niin ei minulla ole siihen vaadittavaa vaikutusvaltaa että tekstini julkaistaisiin..
        Tässä nyt taas ammutaan lähettiä.. Vaikka en niin välttämättä saisikaan tällä yhtään mitään aikaan niin mahdollisuus kuitenkin on! Parempi ainakin kuin silloin jos vain jupisisin kotona yksikseni tästä asiasta! Enkä edelleenkään ymmärrä sitä että miksi kimppuuni hyökätään tällä tavalla.. Vastauksista saa sellaisen kuvan että olisin ajamassa jotain todella kaamea asiaa!


    • Cele

      Serobeja miljoonittain puhuu kyllä ihan asiaa. Koiraa hankkiessa olisi hyvä tutustua sen rotuihin, suvunsairauksiin yms. ettei tulisi yllätyksiä. Itse hankin aikoinaan Serobi pennun eläintenturva talosta 50€ Piti olla täysipäinen ainoastaan vilja allergiaa ja rotuina tiettävästi sakemannia, karhukoiraa ja paimenkoiraa. Koiralla ei ollut allergioita mutta vähän ongelma koira oli. 4 vuotiaana alkoi saada halvaus kohtauksia ja todettiin kasvain ja päätyi piikille.. Siskolla kääpiöpinseri jolla ei ikinä ole ollut sairauksia.. Ja toinen asia mikä alkoi tuntua pään hakkaamiselta seinään oli tämä hinta asia! Onko ihmiset kuulleet niin sanotuista vahinko pennuista jotka halutaan antaa hyvään kotiin ilmaiseksi? ja monesti tuttavan sukulaiset ottavat pentuja ilmaiseksi ja lopulta käy ilmi etteivät pärjää niiden kanssa ja laittavat appiukon tai langon pistämään koira monttuun tai joillain palaa viimein hermo tottelemattomaan koiraan ja hakkaavat eläin raukan hengiltä pesismailalla... Koiran hankintaa pitäisi aina miettiä kunnolla. Siinä on suuri vastuu, hoitaminen ja kouluttaminen. Itse olen huomennut että koirassa on samanlainen hoitaminen ja kouluttaminen kuin lapsessa!

      • kettu145

        cele tuo oli sun tarina ja omalle koiralle käynyt näin niin älä meinaa että aina näin on. ja miten tuo sun siskon kääpiöspinseri tähäin liittyi? tarkoitatko tekstilläsi että puhdasrotuiset ovat aina terveempiä? kysyn vaan koska et tarkentanut asiaa millään tavoin. tokaisit sen vain tuonne väliin. ja miksi luulet että sekarotuiset vain joutuvat huonoon kotiin? ja hakkaa koiran pesismailalla? juu on näin käynyt mutta ei varmaan ihan joka päivä tuollaista satu? oletko kuullut että narkomaanit saa lapsia ja tukehduttaa oman 5kk vanhan puolustuskyvyttömän vauvan... niitä sattuu mitä niitä tänne haukkumaan.. miksi ette ymmärrä että tämän koko keskustelun sais poistaa. Ei kukaan ymmärrä niistä ihmistä että ei pidä koiraa ottaa jos elämän tilanne ei sitä salli. Se on suomenlaki jossa pitäsi olla tiukemmat saannöt.
        Sekarotuisten hinnoiksi pakolliseksi vaikka lähtöhinta 300e, se olisi jo alku. Ja sekarotusetpennut ois pakko siruttaa jne ja tilanteita valvoittaisi koko ajan.. mutta ei varmaan ihan tällä vuosikymmenellä ole vielä tapahtumassa
        kiitos ja kuittaus.


      • Seropeja miljoonitta
        kettu145 kirjoitti:

        cele tuo oli sun tarina ja omalle koiralle käynyt näin niin älä meinaa että aina näin on. ja miten tuo sun siskon kääpiöspinseri tähäin liittyi? tarkoitatko tekstilläsi että puhdasrotuiset ovat aina terveempiä? kysyn vaan koska et tarkentanut asiaa millään tavoin. tokaisit sen vain tuonne väliin. ja miksi luulet että sekarotuiset vain joutuvat huonoon kotiin? ja hakkaa koiran pesismailalla? juu on näin käynyt mutta ei varmaan ihan joka päivä tuollaista satu? oletko kuullut että narkomaanit saa lapsia ja tukehduttaa oman 5kk vanhan puolustuskyvyttömän vauvan... niitä sattuu mitä niitä tänne haukkumaan.. miksi ette ymmärrä että tämän koko keskustelun sais poistaa. Ei kukaan ymmärrä niistä ihmistä että ei pidä koiraa ottaa jos elämän tilanne ei sitä salli. Se on suomenlaki jossa pitäsi olla tiukemmat saannöt.
        Sekarotuisten hinnoiksi pakolliseksi vaikka lähtöhinta 300e, se olisi jo alku. Ja sekarotusetpennut ois pakko siruttaa jne ja tilanteita valvoittaisi koko ajan.. mutta ei varmaan ihan tällä vuosikymmenellä ole vielä tapahtumassa
        kiitos ja kuittaus.

        Kettu 145, sinä se et halua selvästikään tajuta yhtään mitä muut kirjoittavat! Eihän cele tuossa tehnyt muuta kuin kertoi omat kokemuksensa ja mielipiteensä! Eihän missään vaiheessa sanonut että AINA noin käy tai että KAIKKI seropit joutuvat huonoon kotiin!
        Se luetun ymmärtäminen...

        Voitko itse perustella jotenkin näitä sinun kommenttejasi? Miksi tämä keskustelu pitäisi poistaa? Sinusta koiran hankintaa ei sitten tarvitse miettiä kunnolla, että pelkkä maksu ja sirutus riittää? Siksi varmaan kaikki rotukoiratkin ovat täydellisissä kodeissa kun ne maksavat yli tonnin ja sirut yms. tulevat kaupan päälle!! Ei kun hetkinen... Kyllähän niitä rotukoiriakin pidetään huonosti...Hmmm.. No nyt en kyllä sitten ihan ymmärrä tuota sinun ajatustasi.
        JA miten ihmeessä narkomaanit tähän liittyy?
        Sinä vaan latelet näitä typeriä kommenttejasi mutta et kykene vastaamaan mihinkään kysymyksistäni.. Pyydät perusteluita vaikka et itsekään niitä anna.
        Vielä tässä toistelen itseäni ja toivon että saan upotettua ajatusta johonkin päähän; eikö olisi kaikkien kannalta parempi että KAIKKIEN koirien hankintaa mietittäisiin kunnolla ja tutustuttaisiin siihen pentuun kunnolla mikä ollan ehkä hankkimassa? Koiran ei pitäisi olla heräteostos!! Ja seropit eivät ole kaikki samanlaisia!


    • Todellisuudessa ei

      muuten tiedä rotukoiristakaan, että mitä saa, kun pennun ottaa. Pentu voi olla kyllä ihan rodunomainenkin, mutta voi olla ihan jotain muutakin.
      Koiran koko ei rotukoirillakaan ole rotumääritelmän mulainen, vaan voi olla huomattavastikkin suurempi/pienempi, kuin mitä pitäisi olla. Eikä luonteestakaan voi olla mitenkään varma.

      Että ihan samalla lailla se on arpapeliä kaikkien koirien kohdalla.

      • seropeja miljoonitta

        Niinhän se on mutta nyt keskustellaan sekarotuisista ja eiköhän se sekaroituisella kuitenkin ole todennäköisempää että ei tiedä mitä saa! Ja harvemmin ne rotukoiralla ne koko erot kuitenkaan niin suuria ole! Jos kääpiökoiran olet ottanut niin ei siitä varmaan sakemannin kokoista tule! :D


      • ---
        seropeja miljoonitta kirjoitti:

        Niinhän se on mutta nyt keskustellaan sekarotuisista ja eiköhän se sekaroituisella kuitenkin ole todennäköisempää että ei tiedä mitä saa! Ja harvemmin ne rotukoiralla ne koko erot kuitenkaan niin suuria ole! Jos kääpiökoiran olet ottanut niin ei siitä varmaan sakemannin kokoista tule! :D

        No jos ottaa kahden kääpiörodun sekoituksen, harvemmin siitäkään sakemannin kokoista tulee.


      • seropeja miljoonitta
        --- kirjoitti:

        No jos ottaa kahden kääpiörodun sekoituksen, harvemmin siitäkään sakemannin kokoista tulee.

        Ei varmasti tulekaan. Miksi tällaisia päivänselvyyksiä pitää ottaa esiin? Tiedätkö nyt oikeasti mistä tässä keskustelussa on kyse?


      • ---
        seropeja miljoonitta kirjoitti:

        Ei varmasti tulekaan. Miksi tällaisia päivänselvyyksiä pitää ottaa esiin? Tiedätkö nyt oikeasti mistä tässä keskustelussa on kyse?

        Ihan samantyyppisen itsestäänselvyyden otit itse esille.

        Kai tässä sinun pätemispyrkimyksestä on kyse.


      • Seropeja miljoonitta
        --- kirjoitti:

        Ihan samantyyppisen itsestäänselvyyden otit itse esille.

        Kai tässä sinun pätemispyrkimyksestä on kyse.

        Tyhmään kysymykseen tyhmä vastaus..


    • 3+5

      hmm... johan on nahina.
      mielestäni jokainen koira, rodusta huolimatta on samanarvoinen, yhtä ihana ja rakastettava. Koira hommataan perheenjäseneksi, ei tavaraksi mikä joistakin yllä olevista teksteistä tulee ilmi..
      Omassa koirassani on 4 rotua, neljä vahvaluonteista rotua eikä kaveri mikään rottakaan ole (35kg) mutta noista neljästä vahvaluonteisesta rodusta se on ottanut parhaat puolet..

      rottweilerin uskollisuus
      dobermannin valppaus ja rohkeus
      saksanpaimenkoiran voimakas laumavietti
      Aussin älykkyys ja hellyyden osoitukset

      elikkä ei useankaan rotujen edustajat paskoja ole, minun mussukkani on ainakin ihana..

      kouluttajasta se on kiinni millainen koirasta tulee.

      • seropeja miljoonitta

        Eihän tässä olekaan kyse siitä että sekarotuiset olisivat p*skoja vaan kyse on siitä että ihmiset valmistautuisivat kunnolla hankkiessaan monirotuisen! Jos on tiettyjä vaatimuksia omalle koiralle, kannattaa miettiä tarkkaan millaisen sekarotuisen ottaa eikä vain ottaa sitä ensimmäistä mikä tulee vastaan! Koulutuksella ei voi muuttaa koiran kokoa, energian määrää, karvan laatua tai soveltuvuutta yleensäkään.


      • 3+5
        seropeja miljoonitta kirjoitti:

        Eihän tässä olekaan kyse siitä että sekarotuiset olisivat p*skoja vaan kyse on siitä että ihmiset valmistautuisivat kunnolla hankkiessaan monirotuisen! Jos on tiettyjä vaatimuksia omalle koiralle, kannattaa miettiä tarkkaan millaisen sekarotuisen ottaa eikä vain ottaa sitä ensimmäistä mikä tulee vastaan! Koulutuksella ei voi muuttaa koiran kokoa, energian määrää, karvan laatua tai soveltuvuutta yleensäkään.

        tietenkin ne pitää ottaa huomioon ja mikä tahansa koira ei käy kaikille. enkä nyt sinun kirjoituksia tarkoittanut tuolla "tavara" viittauksella.
        Tottakai esimerkiksi oma sekarotuiseni vaatii mielettömät määrät liikuntaa, enkä koskaan ottaisi nuin liikunnallista, aktiivista ja ystävällistä koiraa maalle.
        (unohtuvat siellä valitettavan usein ulkokoiriksi joita ei aktivoida...)
        täällä kaupungissa on vähän pakko lähteä pidemmille lenkeille ja touhuamaan koiran kanssa muutenkin.

        ei, noita juttuja ei voi koulutuksella muuttaa mutta..
        koiran koko on sivuseikka(tietysti iso koira syö enemmän mutta iso koira ei ole paha koira.. yleensä ne pikkurotat on äksympiä) koulutuksella voi muuttaa koiran energian suuntausta esim harrastukseen tai muuhun aktiviteettiin, karvan voi aina trimmauttaa ammattilaisella tai opetella trimmaamaan sen ihan itse.
        on totta että kaikki koirat eivät sovi kerrostaloon tai ulkokoiriksi, mutta pointti on se että jos koirassa on sekä huskyä että kultaistanoutajaa, ei tarkoita että se saa välttämättä huskyn jääräpää luonteen. Niinkin toki voi käydä mutta sitten ihmisen täytyy pystyä vastaamaan koiran antamaan haasteeseen.
        ja suosittelen harkitsemista KAIKKIEN koirien kohdalla ennenkuin koiran menee ottamaan, oli seka,tai puhdasrotuinen


      • Seropeja miljoonitta
        3+5 kirjoitti:

        tietenkin ne pitää ottaa huomioon ja mikä tahansa koira ei käy kaikille. enkä nyt sinun kirjoituksia tarkoittanut tuolla "tavara" viittauksella.
        Tottakai esimerkiksi oma sekarotuiseni vaatii mielettömät määrät liikuntaa, enkä koskaan ottaisi nuin liikunnallista, aktiivista ja ystävällistä koiraa maalle.
        (unohtuvat siellä valitettavan usein ulkokoiriksi joita ei aktivoida...)
        täällä kaupungissa on vähän pakko lähteä pidemmille lenkeille ja touhuamaan koiran kanssa muutenkin.

        ei, noita juttuja ei voi koulutuksella muuttaa mutta..
        koiran koko on sivuseikka(tietysti iso koira syö enemmän mutta iso koira ei ole paha koira.. yleensä ne pikkurotat on äksympiä) koulutuksella voi muuttaa koiran energian suuntausta esim harrastukseen tai muuhun aktiviteettiin, karvan voi aina trimmauttaa ammattilaisella tai opetella trimmaamaan sen ihan itse.
        on totta että kaikki koirat eivät sovi kerrostaloon tai ulkokoiriksi, mutta pointti on se että jos koirassa on sekä huskyä että kultaistanoutajaa, ei tarkoita että se saa välttämättä huskyn jääräpää luonteen. Niinkin toki voi käydä mutta sitten ihmisen täytyy pystyä vastaamaan koiran antamaan haasteeseen.
        ja suosittelen harkitsemista KAIKKIEN koirien kohdalla ennenkuin koiran menee ottamaan, oli seka,tai puhdasrotuinen

        Juu juu samaa asiaa minäkin olen tässä toistellut.

        Kaikille ei ole väliä millainen on koiran koko tai karvanlaatu mutta hyvin monelle ihmiselle on. Kaikki eivät pidät isoista koirista enkä henkilökohtaisesti ottaisi itselleni niin pientä koiraa jota pitäisi varoa ettei sen päälle astu. Ja kaikki eivät jaksa alkaa mitään trimmaus ja harjaus rumpaa esim. itse en ottaisi koiraa jota pitää harjata joka päivä koska tiedän etten jaksaisi sitä tehdä ja koiran turkki takkuuntuisi.
        Sen takia rotuja on erilaisia koska eri ihmiset kaipaavat koirissaan eriasioita, jokaiselle ihmiselle ei sovi jokainen koira siksi tulisi tarkkaan miettiä millaisen koiran hankkii, se että onko se seropi vai rotukoira, on sivuseikka.

        Seropeja on yhtä monta erilaista ja varmaan enemmänkin erilaisia kuin rotukoiria joten se ei ole ihan sama millaisen seropin hankkii ellei ole sellainen ihminen että ihan sama millaisen koiran saa kunhan on koira ja itse sitten sopeutuu kaikkeen mitä koira tarvitsee ja vaatii. (Ja tällaisia ihmisiä on varmasti aika harvassa)

        Mielenkiinnosta kysyn olisiko sinulle ihan sama minkä rodun ottaisit? Chihuahua, bernhardilainen, ei väliä?


      • seropeja miljoonitta
        Seropeja miljoonitta kirjoitti:

        Juu juu samaa asiaa minäkin olen tässä toistellut.

        Kaikille ei ole väliä millainen on koiran koko tai karvanlaatu mutta hyvin monelle ihmiselle on. Kaikki eivät pidät isoista koirista enkä henkilökohtaisesti ottaisi itselleni niin pientä koiraa jota pitäisi varoa ettei sen päälle astu. Ja kaikki eivät jaksa alkaa mitään trimmaus ja harjaus rumpaa esim. itse en ottaisi koiraa jota pitää harjata joka päivä koska tiedän etten jaksaisi sitä tehdä ja koiran turkki takkuuntuisi.
        Sen takia rotuja on erilaisia koska eri ihmiset kaipaavat koirissaan eriasioita, jokaiselle ihmiselle ei sovi jokainen koira siksi tulisi tarkkaan miettiä millaisen koiran hankkii, se että onko se seropi vai rotukoira, on sivuseikka.

        Seropeja on yhtä monta erilaista ja varmaan enemmänkin erilaisia kuin rotukoiria joten se ei ole ihan sama millaisen seropin hankkii ellei ole sellainen ihminen että ihan sama millaisen koiran saa kunhan on koira ja itse sitten sopeutuu kaikkeen mitä koira tarvitsee ja vaatii. (Ja tällaisia ihmisiä on varmasti aika harvassa)

        Mielenkiinnosta kysyn olisiko sinulle ihan sama minkä rodun ottaisit? Chihuahua, bernhardilainen, ei väliä?

        Niin ja tosiaan en ole mitenkään vihaisena tässä tms. pyrin vaan vastaamaan jokaiseen vastaamisen arvoiseen kommenttiin enkä ajattelekaan että jokainen väite tai vastalause on minulle suunnattu! Jätänkin ne kohdat sitten yleensä vastaamatta ja vastaan vain niihin asioihin jotka on mielestäni minulle tarkoitettu! :)


      • seropeja miljoonitta kirjoitti:

        Niin ja tosiaan en ole mitenkään vihaisena tässä tms. pyrin vaan vastaamaan jokaiseen vastaamisen arvoiseen kommenttiin enkä ajattelekaan että jokainen väite tai vastalause on minulle suunnattu! Jätänkin ne kohdat sitten yleensä vastaamatta ja vastaan vain niihin asioihin jotka on mielestäni minulle tarkoitettu! :)

        vierähtikin hetki jos toinenkin ennenkuin tulin uudestaan katsomaan.

        ja olen kanssasi samaa mieltä, mutta ihminen on sopeutuvainen ja rakastava, joten oman koiran eteen olisi varmasti valmis muutamissa yllätyksissä joustamaan (esim tuo turkki)
        Ja ei ole minulle ihan sama, vaadin koiraltani aktiivisuutta, älykkyyttä ja vahtimis vaistoakaan en pidä pahana asiana, pelkästään plussana.
        sen takia omat seropini ovatkin saksanpaimen-rottweiler-labradori mix sekä suomenpystykorva/karjalankarhukoira mix.
        aktiivisia rotuja joiden haasteisiin pystyn vastaamaan:)


      • seropeja miljoonitta
        mis.sy kirjoitti:

        vierähtikin hetki jos toinenkin ennenkuin tulin uudestaan katsomaan.

        ja olen kanssasi samaa mieltä, mutta ihminen on sopeutuvainen ja rakastava, joten oman koiran eteen olisi varmasti valmis muutamissa yllätyksissä joustamaan (esim tuo turkki)
        Ja ei ole minulle ihan sama, vaadin koiraltani aktiivisuutta, älykkyyttä ja vahtimis vaistoakaan en pidä pahana asiana, pelkästään plussana.
        sen takia omat seropini ovatkin saksanpaimen-rottweiler-labradori mix sekä suomenpystykorva/karjalankarhukoira mix.
        aktiivisia rotuja joiden haasteisiin pystyn vastaamaan:)

        Niin sehän on hyvin paljolti omasta asenteesta kiinni. Se on hyvin harmillista että nykyään monilla ihmisillä on sellainen "kertakäyttö"-asenne, että jos koirassa on jokin "vika" niin ei itse yritetäkään siihen sopeutua vaan annetaan koira pois niinkuin jokin tavara.
        Asenneongelmahan on suurimmaksi osaksi se tauti, mikä koiramaailmaa syö. Koiria hankitaan liian heppoisin perustein ilman asianmukaista paneutumista asiaan. Ihmiset joille koira ei sovi hankkivat sen silti, koska se vain on PAKKO SAADA kun kaikilla muillakin on. Tai sitten hankitaan "joku koira vaan" eikä yhtään mietitä sitä millainen koira parhaiten perheeseen sopisi.

        Onneksi on vielä kuitenkin enemmän niitä ihmisiä jotka ottavat koiranhankinnan vakavasti ja miettivät hankintaa tarkkaan. Itse odotin 20 vuotta ennen ensimmäisen koiran hankintaa enkä ole katunut odottamista kertaakaan! Nyt minulla on koira joka passaa minulle niin hyvin kuin vain mahdollista, ihana kasvattaja tukemassa ja ennen kaikkea minulla on aikaa koiralle! Jos olisin tehnyt mennyt halujeni mukaan minulla olisi ollut koira jo 18 vuotiaana, ihan väärän rotuinen eikä minulla olisi ollut sille aikaa yhtään kun opiskelut oli päällä..


      • seropeja miljoonitta kirjoitti:

        Niin sehän on hyvin paljolti omasta asenteesta kiinni. Se on hyvin harmillista että nykyään monilla ihmisillä on sellainen "kertakäyttö"-asenne, että jos koirassa on jokin "vika" niin ei itse yritetäkään siihen sopeutua vaan annetaan koira pois niinkuin jokin tavara.
        Asenneongelmahan on suurimmaksi osaksi se tauti, mikä koiramaailmaa syö. Koiria hankitaan liian heppoisin perustein ilman asianmukaista paneutumista asiaan. Ihmiset joille koira ei sovi hankkivat sen silti, koska se vain on PAKKO SAADA kun kaikilla muillakin on. Tai sitten hankitaan "joku koira vaan" eikä yhtään mietitä sitä millainen koira parhaiten perheeseen sopisi.

        Onneksi on vielä kuitenkin enemmän niitä ihmisiä jotka ottavat koiranhankinnan vakavasti ja miettivät hankintaa tarkkaan. Itse odotin 20 vuotta ennen ensimmäisen koiran hankintaa enkä ole katunut odottamista kertaakaan! Nyt minulla on koira joka passaa minulle niin hyvin kuin vain mahdollista, ihana kasvattaja tukemassa ja ennen kaikkea minulla on aikaa koiralle! Jos olisin tehnyt mennyt halujeni mukaan minulla olisi ollut koira jo 18 vuotiaana, ihan väärän rotuinen eikä minulla olisi ollut sille aikaa yhtään kun opiskelut oli päällä..

        Meillä on taas ollut koiria siitä lähtien kun olin ihan pikkuinen lapsi joten en olisi koskaan osannut elää ilman koiraa. (isä oli kasvattaja)
        Mutta harkitsin HYVIN tarkkaan ennen koiran ottamista, Rahatilanne, aika ja kaikki rotuihin liittyvät piirteet. Olen aina pitänyt seropeista enemmän (tietysti koiraihmisenä pidän kaikista koirista) mutta seropin halusin itselleni. Ja harkitsinkin hyvin tarkkaan ennenkuin otin tuon koiran, tapasin koiran vanhemmat, näin jopa molempien vanhempien eläinlääkärin todistukset terveydestä. Testautin koirani luonteen ja paneuduin siihen asiaan ennenkuin koirani tuli minulle
        Koirani vanhempien omistajalle on pakko antaa plussaa siitä että pitää vieläkin yhteyttä kuuden vuoden jälkeen ja ennenkuin koiran minulle luovutti sopivaan hintaan (450e ell kustannuksista ja pentupaketista) hän kävi katsomassa kotiani ja sopeutti koiraa kanssani uuteen taloon vierailemalla usein luonani.

        Ja tässä vielä minun ohjeeni seropin hankkijalle :)

        Koiraa ottaessa muistettava..:

        -Eläinlääkärin todistus vanhempien terveyden tilasta
        -Eläinlääkärin todistus pennusta
        -Yhteyden pito
        -Kasvattaja joka ei halua nähdä minne koiransa päätyy on epäilyttävä
        -Ilmainen koira on epäilyttävä (ja luultavasti tulee maksamaan HIRVEÄSTI rahaa.. joko rikkinäisten huonekalujen, toisten karvaturrien, sinun lääkärilaskusi tai pahimmassa tapauksessa koiran jatkuvien lääkärilaskujen vuoksi)


      • tomica
        mis.sy kirjoitti:

        Meillä on taas ollut koiria siitä lähtien kun olin ihan pikkuinen lapsi joten en olisi koskaan osannut elää ilman koiraa. (isä oli kasvattaja)
        Mutta harkitsin HYVIN tarkkaan ennen koiran ottamista, Rahatilanne, aika ja kaikki rotuihin liittyvät piirteet. Olen aina pitänyt seropeista enemmän (tietysti koiraihmisenä pidän kaikista koirista) mutta seropin halusin itselleni. Ja harkitsinkin hyvin tarkkaan ennenkuin otin tuon koiran, tapasin koiran vanhemmat, näin jopa molempien vanhempien eläinlääkärin todistukset terveydestä. Testautin koirani luonteen ja paneuduin siihen asiaan ennenkuin koirani tuli minulle
        Koirani vanhempien omistajalle on pakko antaa plussaa siitä että pitää vieläkin yhteyttä kuuden vuoden jälkeen ja ennenkuin koiran minulle luovutti sopivaan hintaan (450e ell kustannuksista ja pentupaketista) hän kävi katsomassa kotiani ja sopeutti koiraa kanssani uuteen taloon vierailemalla usein luonani.

        Ja tässä vielä minun ohjeeni seropin hankkijalle :)

        Koiraa ottaessa muistettava..:

        -Eläinlääkärin todistus vanhempien terveyden tilasta
        -Eläinlääkärin todistus pennusta
        -Yhteyden pito
        -Kasvattaja joka ei halua nähdä minne koiransa päätyy on epäilyttävä
        -Ilmainen koira on epäilyttävä (ja luultavasti tulee maksamaan HIRVEÄSTI rahaa.. joko rikkinäisten huonekalujen, toisten karvaturrien, sinun lääkärilaskusi tai pahimmassa tapauksessa koiran jatkuvien lääkärilaskujen vuoksi)

        Minulla on Tallinasta haettu sekapi, Se oli n.2vuotias lemmikkipassi kunnossa ja rokotukset passin mukaan kunnossa ja siru korvassa passin mukaan. Nyt koira on n.6vuotias ja parempaa koiraa en tiedä, olen kouluttanut koiran tarpeeksi. ei ole ollut koskaan kipeä eikä ole purrut ketään, on kiltti ja tottelevainen ja ei maksanut kuin lääkäri palkkion! eli ei se ilmainen koira välttämättä huono ole! Lainaan toisen henkilön tekstiä koska se pitää paikkansa! kouluttajasta se on kiinni millainen koirasta tulee. se on juurikin näin!


      • Seropeja miljoonitta
        tomica kirjoitti:

        Minulla on Tallinasta haettu sekapi, Se oli n.2vuotias lemmikkipassi kunnossa ja rokotukset passin mukaan kunnossa ja siru korvassa passin mukaan. Nyt koira on n.6vuotias ja parempaa koiraa en tiedä, olen kouluttanut koiran tarpeeksi. ei ole ollut koskaan kipeä eikä ole purrut ketään, on kiltti ja tottelevainen ja ei maksanut kuin lääkäri palkkion! eli ei se ilmainen koira välttämättä huono ole! Lainaan toisen henkilön tekstiä koska se pitää paikkansa! kouluttajasta se on kiinni millainen koirasta tulee. se on juurikin näin!

        Niin eihän se ole koirasta kiinni mutta sehän siinä on kun ihmiset eivät aina tajua mitä ovat hankkineet. Jos olet valmistautunut pitämään koirasta huolta, oli se millainen hyvänsä, ei sinun ja koiran yhteiselämässä ole mitään esteitä. Monet vain ovat niin putkiaivoja etteivät ymmärrä että koira ei niin välttämättä ole niin ihana samantien vaan ihanan koiran eteen saattaa joutua tekemään töitä. Ihmiset näkevät telkkarissa hyvinkäyttäytyviä loisto koiria ja kuvittelevat että koirat vaan ovat sellaisia että ne syntyvät "valmiina" ja sitten kun on tilaisuus saada ilmaiseksi niin heräte "ostona" napataan pentu tai aikuinen koira mukaan. Sitten ollaan hätää kärsimässä kun ei osatakaan kouluttaa sitä sakemanni/pitbull mixiä.


    • HÄH?

      En lukenut välissä olevia tekstejä, enkä siis ole varma onko tätä kysytty jo.
      Mutta itse haluaisin nyt tietää, että mikä on tämän kirjoituksen tarkoitus? Onko itselläsi huonoja kokemuksia sekarotuisista?

      • Seropeja miljoonitta

        Lue välissä olevat tekstit niin selviää.


    • seropeja miljoonitta

      Tässä taas hieno esimerkki tapauksesta jossa ihmiset eivät selvästikään miettineet tarpeeksi mitä ovat hankkimassa. Pelkkä sekarotuinenhan se on! Kyllä me sen kanssa pärjätään! Otetaan seropi jossa on kahta haastavaa rotua ja sitten ollaan yllättyneitä kun ei pärjätäkään koiran kanssa..

      "Rottwailer / Tanskandog, Uros.
      meillä olisi täällä tämmöinen viisi vuotias sekarotuinen uros koira, rottwailer/tanskandoggi mix. koira etsii kokenutta omistajaa jolla on aikaa ja motivaatiota kouluttaa. ei tule toisten koirien kanssa toimeen. luonteeltaan suojelevainen, vähän jääräpäinen ja rauhallinen. annamme koiran pois siksi kun ei ole itsellään tarpeeksi taitoa kouluttaa."

    • usko toivo rakkaus..

      ..jooooo. Olen kyllä" seropeja miljoonittain "kanssa samaa mieltä siintä että kannattaa todella miettiä tarkkaan kun sekarotuista koiraa hankkii mihin omat voimavarat ja resurssit riittää.
      Surullisia on tapaukset kun koira otetaan ja halutaan kun "naapurillakin" on niin mukava sekarotunen hauva.
      Mutta koska pennusta ei nyt niin hirveesti haluta maksa ja koira täytyy saada heti tai mieluiten nyt just. Haetaan naapuri kylästä ensinmäinen koiranpentu mikä eteen myyntipalstoilla tulee..ja kas kummaa siintähän kasvaakin oikein KOIRAN kokonen otus joka jää haukkumaan kun omistaja lähtee töihin ja sitten työpäivän jälkeen onkin niin mukava korjailla kaikkia koiran päivänaikaan luomia sotkuja
      .Pitäähän se lenkittääkin ja pissa ja kakkaasiat hoitaa ulkona, kerrostalostahan se on mukava viedä talvipakkasella ja vesisateella ulos aamuvarhain ja iltamyöhään
      . Noh olihan tuokin kyseinen pentu sen kahdeksan kuukautta ensimmäisellä omistajallaan kunnes omistajat hoksasivatkin olevansa kissa ihmisiä ;/
      Koira vaihtoikin sitten omistajaa kun lenkillä joku nuori pariskunta oli puhunut miettivänsä koiran ottoa ja siinähän se oli uusi koti koiralle.
      Tai sitten seuraavat tapaukset.. lapsi haluaa koiran kun on katellut piirrettyjä koiraohjelmia.. ja isähän mukavana henkilönä hakee pojalle koiran. Onhan se aivan ihana pentuna sitä on mukava käydä näyttämässä kavereillekin. Mutta sitten tulee se ikävä velvollisuus kuvioihin.. sitähän pitäisi jaksaa koulupäivienkin jälkeen juoksuttaa isona koirana pitkin peltoja... no eihän se olekkaan enää niin mukavaa kun sen pienen karvapallon kanssa touhustelu... ei muuta kun koira köyteen.. annetaanhan sille joka päivä ruoka ja vesikuppi kuonon eteen... kyllä se niilläpärjää..pärjäshän ne sillo joskus aikaslmminkin jooo oliko se peräti 50 lukua.
      Toivon että koiramme tuovat kaikille omistajileen onnellisia hetkiä
      Olen miettinyt että joskus eläin rakkautta on myöskin se kun jättää eläimen ottamatta.

    • Seropeja miljoonitta

      "Olen miettinyt että joskus eläin rakkautta on myöskin se kun jättää eläimen ottamatta".
      Totta! Oikeasti eläinrakas ihminen jättää eläimen ottamatta jos tietää ettei kykene antamaan sille sellaista elämää kuin se ansaitsisi!

    • sakemannipystykorva

      Seropini on Sakemannin ja suomenpystykorvan risteytys. Saku oli alunperin Virosta tuodessa 13 kk vanha. Nyt siis jo 3v. Joku tarjosi Sakulle väliaikaiskodin kun muuten sen eka suomi omistaja olisi vienyt sen lopetettavaksi. Sakulla on pystykorvalta perimäänsä hirmuista metsästysviettiä, sakemannilta se on perinyt luonteensa ja helpon koulutettavuuden, välillä osaa olla jästikin. Maksoin siitä 80 € ihan vaan hoitokuluja. Asutaan kerrostalossa. Saku on hiljainen, eikä se turhia hauku. Rosvot saa kyytiä mökillä ollessa, samoin kissat ja muut pikku eläimet. Enkä antaisi Sakua pois mistään hinnasta!!!

    • seropi

      Meillä on venäjältä tuotu seropi, roduista varma tieto on että emä puhdas labbis.
      Luultavasti löytyy whippettiä, sakemannia.
      Oikein ihan koira, tottelee mutta on jästipää, koira on vuoden ollut meillä ja eilen ensimmäistä kertaa "hyökkäsi" kimppuuni, vain koska meille tuli pentukoira, ja vanhempi on hieman mustasukkainen. Kehuin pentua ja vanhempi hyppäsi ulkona päälleni. Kunnon komennolla lopetti, käveli vierellä ilman sanomista loppu matkan (tiesi että saa paljon huomiota silloin). Eilisen "yhteenoton" jälkeen ei ole moista yrittänyt tehdä vaikka pentua kehuttukki, tietää että saa oman huomion kuitenkin, ettei jää kakkoseksi.

    • remuliini

      meillä on vajaa vuosikas seropi: ajokoira/rotikka, tuli eläinsuojeluyhdistyksen kautta ollessaan 4 kuinen, pieni ja pitkäkoipinen hontelo silloin, nyt painaa 40 kg. kerkesi lyhyessä ajassa kiertää muutaman sijoitiskotipaikankin, poika on terve, iloinen ja selväpäinen, oppii helposti uusia temppuja ja on muutenkin tosi fiksu koira. ajoviettiä saatikka mitään puolustusviettiä ei ole ainakaan vielä tullut, tosin jonkin sortin paimennusvietti löytyy (kanoja kovasti haluaa paimentaa) teinihän se vielä on. seropin halusin ehdottomasti laittaa, pari vuotta selailin ilmoituksia ennen kuin tämä sopiva yhdistelmä löytyi (mitään pientä koiraa en halunut) ja päivääkään en ole katunut!

    • mietippähetki

      Voi aloittajaa, komppaan sua täysin ja harmittaa että jäät yksin keksustelemaan ihmisten kanssa, jotka eivät selvästi ymmärrä sinua ja pointtejasi, vaan näkevät vain sen kolikon toisenpuolen. Koska kuitekin pärjäät suht hyvin, en sotke asiaa enempää, mutta kerron erään asian.

      KENNELLIITON KASVATTAJA _VOI_ OLLA:
      - PENTUTEHTAILIJA
      - YLIHINNOITTEIJA
      - TERVEMIELINEN
      - ASIANSA OSAAVA

      SEROPIN KASVATTAJA _VOI_ OLLA:
      - PENTUTEHTAILIJA
      - YLIHINNOITTEIJA
      - TERVEMIELINEN
      - ASIANSA OSAAVA

      Ymmärrättekö?

      • yoyoyoyoyoyo

        Lisään vielä kun lähti liian aikaisin.

        REKISTERÖITY ROTUKOIRA _VOI_ OLLA:
        - SAIRAS
        - KANTAA KAIKKI RODUN VITSAUKSET
        - IKÄNSÄ TERVE
        - KILTTI

        SEKAROTUINEN _VOI_ OLLA:
        - SAIRAS
        - KANTAA KAIKKI ROTUJENSA VITSAUKSET
        - IKÄNSÄ TERVE
        - KILTTI

        Edelleen, ymmärrättekö?


    • tomica

      31

      • tomica

        Minulla on n.6vuotias sekarotuinen ja olen onnellinen kun olen niin hyvän koiran löytänyt, eikä maksanut kuin lääkärikulut! Minun mielestäni koirat ovat hiomattomia timantteja ja kun kouluttaa niin niistä saa hiottuja timantteja. Minun mielestäni jos koiran omistaa olisi pakollista käydä koira koulu, alkeis/pentukurssi vähiintään! Itselleni oli hyvä opetus se kuinka koiraa koulutetaan. Minulla ei ole mitään ongelmia sekarotuisen koiran kanssa, ainoastaan vetäminen, sekään ei jatkuvasti ja itsestä kiinni kun vain opettaa, ei hauku turhia on kiltti ja tottelevainen. Koirani ei ole koskaan ollut kipeä. kysyn tällaista kun syötän koiralleni markettien friskies ruokaa, mikä on halpaa 18e 15kiloo, kannattaisko siirtyä Booster basic ruokaan mikä on vähän kalliimpaa mutta varmasti terveellisempää ja parempaa, koirani olisi kyllä sen ansainnut vai onko noi markettien ruoka millaista? kertokaa kokemuksianne jos on? kiitos.


      • seropeja miljoonitta
        tomica kirjoitti:

        Minulla on n.6vuotias sekarotuinen ja olen onnellinen kun olen niin hyvän koiran löytänyt, eikä maksanut kuin lääkärikulut! Minun mielestäni koirat ovat hiomattomia timantteja ja kun kouluttaa niin niistä saa hiottuja timantteja. Minun mielestäni jos koiran omistaa olisi pakollista käydä koira koulu, alkeis/pentukurssi vähiintään! Itselleni oli hyvä opetus se kuinka koiraa koulutetaan. Minulla ei ole mitään ongelmia sekarotuisen koiran kanssa, ainoastaan vetäminen, sekään ei jatkuvasti ja itsestä kiinni kun vain opettaa, ei hauku turhia on kiltti ja tottelevainen. Koirani ei ole koskaan ollut kipeä. kysyn tällaista kun syötän koiralleni markettien friskies ruokaa, mikä on halpaa 18e 15kiloo, kannattaisko siirtyä Booster basic ruokaan mikä on vähän kalliimpaa mutta varmasti terveellisempää ja parempaa, koirani olisi kyllä sen ansainnut vai onko noi markettien ruoka millaista? kertokaa kokemuksianne jos on? kiitos.

        Onnea sinulle ja koirallesi! Olette selvästi löytäneet toisenne! :)
        Siis minähän en mitään sekarotuisten vastaista kampanjaa tässä vedä vaan ehkä enemmänkin päin vastoin, yritän levittää sanomaa jolla sekarotuisetkin pääsevät hyviin koteihin kun niillä ei monestikaan ole sitä kasvattajaa huolehtimassa.
        On olemassa niin paljon ihmisiä jotka eivät ymmärrä sitä että koirissa on eroja ja jos ei ole valmis millaista koiraa tahansa pitämään niin kannattaisi miettiä hyvin tarkkaan millaisen sekaroituisen hankkii.
        Onneksi kuitenkin on olemassa sellaisiakin koiran omistajia kuten ilmeisesti sinä, jotka ottavan koiran ja oppivat olemaan sen kanssa oli se millainen hyvänsä eivätkä heti heitä pyyhettä kehään kun ensimmäinen ongelma tulee vastaan! :)

        En tuosta toisesta merkistä tiedä mutta kyllä nuo markettien halpisruuat ovat monesti aika kuraa. Tiedän kyllä monia koiria jotka ovat koko elämänsä syöneet pelkkää friskiessiä ja eläneet ihan terveinä ja pitkään mutta sitten aina pistää miettimään että olisiko koira elänyt vielä terveempänä ja pitempään jos olisi syönyt kunnon ruokaa. Paljonhan nuissa on kaikkea turhaa, lisäaineita ja täyteaineita.
        Itse syötän jahtivahtia jossa lihaprosentti on huomattavasti parempi kuin markettiruuissa eikä se sisällä vehnää. 15kg maksaa 25-30€ ja sitä saa ostettua mm. agrimarketista ja lakkapäältä.


    • seropin omistaja

      Minulla on 2 koiraa toinen on suomenpystykorva ja toinen juuri täytti 12-vuotta oleva seropi..luultiin,että se jäisi pieneksi koiraksi mutta toisin kävin siitä tuli n.70cm korkea oleva koira,painaa 35kg. Siitä ei tiedetä mitä rotuja siinä on koska haettiin se turvakodista tämä on sen 4 koti jossa se on, koska muut eivät pitäneet hänestä sillä kukaan ei osannut kouluttaa niin itseppäistä koiraa. Hänen emostansa ei isästä saanut kysellä tiedetään vain,että hänen emonsa on valkoinen pystykorvan näköinen. Ja tämä seropi joka minulla on todella kiltti! sitä ei edes käytetty missään pentukurssilla yms. Sitä voi pitää irti ihan missä vain ei lähde minnekkään ilman minun lupaa. Se maksoi 70e. Mutta epäillään,että siinä on hiemen saksanpaimen koiraa,vähän sutta ja jotain muuta...tällä hetkellä hänellä on nivelrikko mikä on on yleistä isoilla koirilla! Sen sanon että sekarotuinen koira on koira kuin koira!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      129
      9905
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      52
      2891
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      177
      2687
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      2074
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1834
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      16
      1657
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1562
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      16
      1520
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1508
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe