"Aseistetun sivarin" opit Hyvinkäällä?

Asdertson

Aseistetun sivarin, Jussi Halla-ahon tekstiä Espoon Sellon murhien jälkeen:

”Joukkomurhat tehdään Yhdysvalloissa oppilaitoksissa siitä nimenomaisesta syystä, että ihmisten mukanaan kantamien laillisten aseiden määrän jatkuvasti kasvaessa koulujen kaltaiset "no firearms"-vyöhykkeet alkavat olla ainoita paikkoja, joissa varmuudella vallitsee voiman epätasapaino rikollisen hyväksi. Kadulla tai ostoskeskuksessa murhamies siirtyy suurella todennäköisyydellä ajasta iäisyyteen muutaman laukauksen jälkeen, koska kadut ovat täynnä lainkuuliaisia aseistettuja kansalaisia. Kouluihin lainkuuliaiset kansalaiset eivät tuo aseitaan (koska se on kiellettyä), joten kouluissa aseita on vain murhamiehillä.”


Hyvinkäällä viime viikolla olisi ilmeisesti käynyt hyvin, jos kaikilla paikallaolijoilla olisi ollut ase? Pahis olisi ammuttu hetkessä pois sohimasta - noin Halla-ahon logiikalla?

Käytännössä ei. Ampuja oli katolla, ja ylivoimainen, varustettu kiikaritähtäimellä.

Yöpimeässä tilanteen ollessa päällä ja yhden poliisin kadulle ammuttuna poliisit olisivat voineet avata tulen jokaista paikalla olevaa, ase kädessä lähestynyttä henkilöä kohti. Eli näitä kaikkia halla-aholaisesti aseistautuneita.

Ellei nämä kaikki olisi lahdanneet toisiaan jo aiemmin.

Jos Halla-ahon amerikkalaisen unelman mukaan kaikki olisivat olleet aseistettuja jo valmiiksi, ei Eero-pojankaan olisi tarvinnut vaivautua menemään edes kotiin asti pöllimään tussareita vanhemmiltaan. Hän olisi voinut aloittaa aivan heti.

Ymmärrettävästi nyt Hyvinkään tapahtuman jälkeen Halla-aho ei ole jatkanut viisauksiensa saarnaamista.

2

159

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ei ihan näinkään...

   Eero-poika ei ollut kelvollinen saamaan aseenhallussapitolupaa koska oli ollut mielenterveyshoidossa ja näin ollen hänen "mahdollinen kantolupanssa" olisi peruttu jo siinä vaiheessa kun Eero-poika olisi ilmoittautunut lääkärille!
   Eli tuo sinun skenaario ei olisi toteutunut....

  • Teorianerous

   Juuri näin! Ilmaisin kantani Halla-ahon ko. nerouteen jo keskustelussa http://keskustelu.suomi24.fi/node/10687149

   "Halla-aho tarkoitti 2.1.2010 selkeästi sitä, että aseeton alue vetää puoleensa asehulluja aivan kuten valtioiden välillä vallitseva sotilaallinen tyhjiökin. On aivan turha yrittää selittää lausumaa miksikään muuksi. Itse asiassa samanlaista argumentaatiota löytyy NRA:n sivustoilta eli aseilla saavutettu tasapaino kontrolloi tilannetta niin, ettei kenenkään kannata aloittaa ammuskelua aseet sallivassa tilanteessa, mutta ei-aseellisilla alueilla se on mahdollista.

   Ajatus voisi jatkua seuraavasti (tätä H-a ei sanonut, mutta loogisti näin sitä voisi jatkaa): Aseettomillekin alueille tulee sallia aseet, jotta tasapaino saavutettaisi niilläkin."

   Muuten NRA:n päivystävä raksii täällä reaaliaikaisesti miinusta jokaiseen hiukankin kriittiseen kirjoitukseen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   166
   2305
  2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1751
  3. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   5
   1295
  4. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   126
   1122
  5. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   46
   951
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   367
   938
  7. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   318
   883
  8. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   51
   827
  9. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   79
   826
  10. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   98
   691
  Aihe