kunta vs. yksityinen

789456

Onko yksityisellä ja kuntapuolelle ohan oikeasti suuria eroja hoitojen suhteen. Nyt en puhu jonoista ja ajasta vaan siitä lopputuloksesta. Lääkkeethän samoja? vai onko, eli onko kuntapuolelle jotain mietoja lääkkeitä tai pienemmillä annokislla. Nyt ollaan siirtymässä yksityiselle kun kuntapuolen hoidoista ei yhtään tärppiä, kaikki 4 icsi ollut tuloksettomia. Ajattelin vaan että onko tuo nyt pelkkää rahan menoa vaan tiedossa tuollakin.

26

2168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Väestöliitto.
    • väestöliitto +++

      No, meidän kokemuksien mukaan yksityinen on huomattavasti parempi. Hoito on yksilöllisesti suunniteltu, potilaita ei oteta sisään liukuhihnameiningillä, kysyä saa ilman kiireen tuntua, asioista keskustellaan monelta kantilta, tarjotaan ja esitellään eri vaihtoehtoja ja mietitään juuri sinulle parhaiten sopivaa hoitoa ja lääkkeitä, ajat eivät ole myöhässä, jonoja ei ole, soittoaikoja ei ole vaan aina saa jonkun kiinni jos kysyttävää tulee, lääkärit ovat mukavampia jne.

      Me kävimme yliopistosairaalassa 3 vuotta hoidoissa. Niiden aikana tehtiin 4 inssiä ja 3 ivf-hoitoa. Joka kerta ivf meni samalla tavalla pieleen. Alkioita tuli hirmu vähän ja huonolaatuisia. Silti aina vaan jatkettiin samalla lyhyellä kaavalla ja samoilla lääkkeillä. No ei tullut plussaa ja hoitoja ei enää suostuttu jatkamaan.

      Mentiin turhautuneena väestöliittoon. Siellä lääkäri selasi paperit ja totesi, ettei ole mitään järkeä meidän kohdalla jatkaa näitä lyhyen kaavan hoitoja ja ylipäätään näillä lääkkeillä. Tehtiin kokonaan uusi suunnitelma. Hoito toteutettiin pitkällä kaavalla ja isommilla lääkeannoksilla, myös kokonaan pregnyliä lukuunottamatta eri lääkkeillä. Lisäksi otettiin vielä kortisoni tukemaan kiinnittäytymistä. Heti ensimmäinen ivf toi kauan odotetun tuloksen. Nyt meidän pieni tyttö on 5 viikon ikäinen, maailman suloisin pakkaus

      • Luomuhoito

        Naapurin Pentti hoiti vaimon ja heti tärppäsi.


    • ap+++

      kiitos väestöliitto viestistäsi. juuri näitä tarinoita halusinkin kuulla. toivotaan, että meilläkin käy samanlainen onni, joulukuun alkuu varattu aika yksityiselle. t:ap

    • tiinmaria

      Meilläkin hyviä kokemuksia Väestöliitosta. Julkisella 1 ivf, 2 icsiä: näistä yhteensä siirretty 7 alkiota ja kaikki negaa.. Mulla tullut paljon munasoluja, mutta jostain syystä jakautumisessa on jotain häikkää ollut, joten siirtokelpoisia alkioita ei olla kauhean paljon saatu ja osa ei selvinnyt sulatuksesta.

      Siirryttiin Väestöliitolle, jossa vaihdettiin kaavaa (pitkästä lyhyeen) ja muutenki mietittin tosi tarkkaan, mitä voisi tehdä toisin.

      Lääkkeet oli osittain samoja, osittain uusia kortisoni otettiin käyttöön ja alkioille tehtiin alkion kuoren avaus ja raskaana ollaan, nyt rv30 4 :)

      Joten rohkeasti vain yksityiselle, minäkin epäilin, että kannattaako jatkaa, kun tuntui, että ei siitä mitään tule.

      Paljon onnea tulevaan :)

    • peukku väestöliitoll

      Oho, onpas täällä nyt oikein kohtalotoverien kokoontumisajot :D. Tulin vain vanhasta tottumuksesta kurkkaamaan lapsettomuuspuolen juttuja ja huomasin tämän avauksen. Tulin sitten kantamaan korteni kekoon ja liputtamaan minkin väestöliiton puolesta :)

      Meillä on tilanne se, että selittämättömiä ollaan ja julkisella oltu hoidoissa 3 vuotta, sitä ennen yritystä kotona 2 vuotta. Julkisella oli raastavan pitkät jonot, mutta rahatilanteen vuoksi ei uskallettu heti lähteä yksityiselle (opiskelijoita silloin molemmat). Mutta ei voi kyllä sanoa, että ne lukuisat clomikierrot ultrineen ja poliklinikkamaksuineen, lääkkeet, sitten 3 inssiä ja 2 ivf-hoitoa kaikkine käynteineen olisi kovin edulliseksi tullut. Yhtä sumua ne vuodet... itkua, eäonnistumisia, usein aika töykeää ja välinpitämätöntä kohtelua, ongelman vähättelyä ikämme vuoksi (aloitimme hoidot kun olimme 23v.) jne. Tuntui ettei hoitoja koskaan ehditty rauhassa suunnitella kun vastaanotolla oli kiire. Ne tehtiin aina samalla lyhyellä kaavalla. Lyhyellä kaavalla ei ole pelivaraa vkoloppujen ja juhlapyhien suhteen, eli meille ainakin sanottiin ettei voida siirtää otollisia päiviä mitenkään ja sitten meni ykis ivf-punktio myöhäiseksi niin,että osa oli puhjennut jo ja aiemmin meni mm. inssikiertoja lopulta 4 (!!!!!!!) ohi kun oli milloin mitäkin palaveripäivää ettei inssiä voitukaan tehdä ja sitten nämä vkoloput juhlapyhät kesätauot sotki välillä! Siis aivan käsittämätöntä söhläämistä ja nuo takaiskut todella tuntuu musertavilta kun ensin on saanut jonottaa ja odottaa ja sitten taas vedetään matto jalkojen alta, vaikka kalliit lääkityksetkin on jo käynnissä.

      Me säästettiin jonkun aikaa ja mentiin ystäväni suosituksesta väestöliittoon. Siellä oli ihan eri meininki ja tosi hyvä vastaanotto. Seka hoitajat että lääkärit oli todella empaattisia ja mukavia ja käynnit eivät olleet sen vuoksi ollenkaan niin ahdistavia kuin julkisella. Eka ivf suunniteltiin huolella ja alkiosaalis oli paljon laadukkaampi ja parempi kuin aiemmin julkisella. Harmi kyllä ei tuoresiirrosta tärpännyt, mutta heti eka PAS tuotti meille toivotun tuloksen :). Kaavaa vaihdettiin lyhyestä pitkään ja lääkkeitä vaihdettiin. Hyvälaatuisia alkioita tuli monta, joten varmasti sillä oli vaikutusta! Meidän poika on nyt pian 2v. ja tällä hetkellä olen raskaana rv 16 3. PAS-siirrosta. Eli yksityisellä riitti yksi ivf ja jos kaikki menee loppuun asti hyvin niin meidän molemmat lapset saatiin alulle siitä yhdestä punktiosta :). Vielä olisi pakkasessakin 2 alkiota, mutta en tiedä riittäisikö voimavarat vielä yhteen yritykseen kun nytkin tuntuu, että olemme saaneet enemmän mitä ikinä uskalsimme toivoa.

      Suosittelen kyllä lämpimästi minäkin kokeilemana yksityistä. kyllähän se tyyristä on, mutta toisaalta inhimillisyydestä ja hyvästä kohtelusta ja hoidosta sitä ehkä on valmis hiukan enemmän maksamaankin. Ja eihän se ihan ilmaista tosiaan julkisellakaan ole. Meillä vaan ne rahat menivät kokonaan hukkaan ja vasta yksityisellä saatiin euroille vastinetta!

    • Sandra:(

      Miten nopeasti yksityisellä pääsee ensikäynnistä ensimmäiseen hoitoon? Varmasti riippuu pariskunnan tilanteesta, mutta kuitenkin. Onko heillä jonoja lainkaan? Julkisella saa odottaa vähintään puoli vuotta ensimmäiseen IVF:ään.

    • tiinmaria

      Meillä oli suunnittelukäynti ja olisimme päässeet jo seuraavasta kierrosta hoitoon, joten jonoa ei ollut.

      Julkisella on kyllä raskasta tosiaan se jonottaminen. Varsinkin, kun meillä hoidoista ei jäänyt paljon alkioita pakkaseen niin suunnilleen yksi siirto ja odota puoli vuotta. Tosi raskasta..

    • Maarutti74

      Saako yksityisellä maksaa osissa?

      • auralaakso1

        Olimme väestöliitossa hoidossa ja muistaakseni meiltä kysyttiin silloin, että laitetaanko osiin vai maksatteko kerralla. Maksettiin kerralla kun oltiin menty hoitoon vasta kun summa oli säästetty, mutta tämmöinen muistikuva on, että osissakin olis voinut maksaa. En kyllä ole 100% varma.


    • outoa..

      Kummalliseslta tuntuu nuo julkisen puolen "juosten kustut" hoidot. Tottakai parin epäonnistumisen jälkeen pitää miettiä, että onko järkeä vaihtaa taktiikkaa/ lääkkeitä tms. Oudolta kuulostaa just tuo, ettei lääkevaihtoa ole kokeiltiu. Tunnettu juttu, että lääkeaineen valinta ja annos ovat tosi yksilöllisiä.

    • ...-..

      Hei, todella mielenkiintoisia pointteja! Tässä pikkuhiljaa vuosi tulee ns. yritystä täyteen, ja seuraavaa siirtoa mietitään, eli kaikkia testejä ja hoitoja ym. Vaikkei rahaa pahemmin olekaan opiskelijana, tätä ketjua luettua saattaa vähätkin rahansa laittaa suoraa yksityiselle.

      • tekisin näin

        Suosittelen kokeilemaan kevyet hoidot julkisella, siis clomit ja mahdolliset pistoshoidot niihin yhdistettynä. Niitä kun voi joka kiertoon kokeilla niin jonotusta ei juuri ole ja hoidot eivät ole juuri minkään hintaisia (siis lääkkeet verrattuna esim. ivf-hoitoon). Silloin tulee edulliseksi kun vastaanototkaan ei maksa kuin sen vajaa 30e ja tosiaan joka kiertoon voidaan kokeilla. Lääkkeiden kanssa ei ole juurikaan mokaamisen mahdollisuutta, eli julkisen liukuhihnameininki ei niin haittaa. Ovistestillä kokeilette oviksen ajankohtaa ja kotona sitten toimitte sen mukaan. Tosi kalliiksi tulee suunnittelukäynteineen ja alku-ultrineen yksityisellä, vaikka itse hoito olisi muuten hyvin edullinen.

        Sitten kun siirrytään insseihin tai ivf-hoitoon, on ajoitukset ja yksilölliset suunnitelmat tosi tarkkoja. Koko hoito menee pieleen jos esim. punktio myöhästyy parillakin tunnilla ja solut ehtii "karata". Samaten lääkkeet PITÄÄ miettiä yksilöllisesti ja hoidon kesto, kaikille ei sovi se julkisen puolen lyhyt kaava. Lääkkeet on niin kalliita, että mieluusti ei riskeeraa kallista hoitoa julkisen puolen sohlaamiseen ja siihen, että kaikki pakotetaan samaan muottiin, ihan sama sopiiko se henkilölle vai ei. Siinä tuhlaantuu samalla se kelan korvaama osuuskin. Niitähän ei loputtomiin korvata ja sitten vasta kallista tuleekin jos vielä senkin jälkeen haluaa esim. yksityiselle lähteä yrittämään.

        Siksi lähtisin kokeilemaan ivf-hoitoa ainakin yksityisellä jos suinkin rahatilanne sallii. Kokemukseni mukaan siellä reagoidaan enemmän kunkin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin ja mahdollisista epäonnistuneista hoidoista otetaan opiksi eikä kerrasta toiseen tahkota samalla, jo aiemmin huonoksi havaitulla menetelmällä.


    • tiinmaria

      Jos minulta kysyttäisiin niin minä suosittelisin käymään kerran julkisella puolella ivf/icsi.. Monestihan puhutaan, että ensimmäinen hoito näissäkin on ns. kokeilua, kun ei tiedetä mitkä lääkkeet sopivat kenellekin ja miten kukakin niihin reagoi.

      Yksityisellä hoidot ovat paljon kalliimpia, joten tämä kokeilu mielestäni kannattaa tehdä julkisella. Kuitenkin tosi monet onnistuu sielläkin. Sitten on nämä "minun kaltaiset", joista ei tiedetä, miksi ei onnistuta ja silti jatketaan samalla kaavalla.

      Oikein onnekasta uutta vuotta kaikille.. Toivon sydämeni pohjasta, että kaikilla olisi parempi tämä vuosi hoitojen kannalta :) Älkää menettäkö toivonne, minäkin luulin, että me olemme toivottomia tapauksia ja tässä kuitenkin ollaan, että vauva syntyy hetkenä minä hyvänsä

    • tuleva iskä

      Meille tehtiin hoidot yleisellä puolella ja olemme oikein tyytyväisiä lopputulokseen sekä hoitojen nopeuteen.
      Siitä kun minut todettiin hedelmättömäksi on nyt n.7kk aikaa. IVF on tehtynä ja 13. raskausviikko käynnistyy. Tärppäsi siis ekalla. Lääkkeisiin meni sen verran rahaa että maksukatto täyttyi kerralla, mutta sanotaanko että n1500e meni kaikkeen,joten ei mitään verrattuna mitä se yksityisellä maksaa.

    • rv 18

      Väestöiiton helsingin klinikka teki minut raskaaksi melko nopeasti.
      Ensikäynti oli 1/12. Tutkimisen jälkeen selvis että mulla tulee ovulaatio liian myöhään. Ei oo este mut paha hidaste. Ensin clomifenia 4kk ja sitten pistoksina puregon pregnyl ja inseminaatio. Toinen inseminaatio onnistui syyskuussa. Taisi olla liian tehokkaat hormonit kun kasvatti mulle 2 munarakkulaa jotka molemmat hedelmöittyivät. Eli kaksoset mahassa kasvamassa ja nyt raskausviikko 18 :)

      Mun korviin kuulostaa aivan kauheelta että pitäisi jonottaa esim inseminaatioon... yksityisellä pääsee heti kun on oikee aika kuukaudesta eikä mitään että 2-3kk jono...
      En oo tarkkaan laskenut mutta rahaa meni noin 2000€. Se ei ole mikään summa edes kun ajattelee mitä me sillä saadaan. Olisin vaikka taloni antanut.

      http://www.vaestoliitto.fi/lapsettomuusklinikka/hinnasto/

    • Danalisa

      Tulevan iskän kanssa samanlaisia ajatuksia täällä päin. Alle vuosi siitä kun saimme tietää hedelmättömyyden johtuvan miehestä ja pääsimme julkiselle hoitoon, ja eka icsi tärppäsi. Ainakin meillä kun vika oli siittiöissä ei lähdetty edes kokeilemaan mitään kevyempää ja tuohon ekaan icsiin täytyi jonottaa se puoli vuotta. Olemme erittäin tyytyväisiä julkisen toimintaan, mutta nämä asiathan on tilannekohtaisia.

      • <3 syrjällään

        Täällä tyytyväinen julkisen toimintaan. 1.ICSI 2. pas tärppäsi ja nyt raskaana rv 20 3. Aikaa meni lähetteen saamisesta tärppiin noin vuosi. Hoitojen alkuun vain 3 kuukautta. Tsemppiä kaikille!


      • hilme1

        Me ollaan myös julkisilla ja sama syy hedelmättömyyteen, helmikuun alussa suunnittelukäynti ja viimeistään keväällä hoidot. Ihmettelen vaan kun ne haluaa tehdä tosi paljon tutkimuksia miehelle. Suunnittelukäynti siirtyi tutkimusten takia, mitä vähän ihmettelen että eihän se mitään enää muuta. Toki hyvä tutkia, mutta vähän silti ihmetyttää. Kuinkas paljon teillä tehtiin miehelle tutkimuksia?
        Onnea tärpistä! Täällä eletään myös toivossa.


      • hilme1
        hilme1 kirjoitti:

        Me ollaan myös julkisilla ja sama syy hedelmättömyyteen, helmikuun alussa suunnittelukäynti ja viimeistään keväällä hoidot. Ihmettelen vaan kun ne haluaa tehdä tosi paljon tutkimuksia miehelle. Suunnittelukäynti siirtyi tutkimusten takia, mitä vähän ihmettelen että eihän se mitään enää muuta. Toki hyvä tutkia, mutta vähän silti ihmetyttää. Kuinkas paljon teillä tehtiin miehelle tutkimuksia?
        Onnea tärpistä! Täällä eletään myös toivossa.

        Äskeinen kysymys oli Danalisalle mutta viesti tulikin tänne alas


      • vikaa spermassa?
        hilme1 kirjoitti:

        Me ollaan myös julkisilla ja sama syy hedelmättömyyteen, helmikuun alussa suunnittelukäynti ja viimeistään keväällä hoidot. Ihmettelen vaan kun ne haluaa tehdä tosi paljon tutkimuksia miehelle. Suunnittelukäynti siirtyi tutkimusten takia, mitä vähän ihmettelen että eihän se mitään enää muuta. Toki hyvä tutkia, mutta vähän silti ihmetyttää. Kuinkas paljon teillä tehtiin miehelle tutkimuksia?
        Onnea tärpistä! Täällä eletään myös toivossa.

        Pitää tutkia miehen tilanne, koska se hyvin pitkälti määrittelee millä hoidolla aloitetaan. Jos siittiöitä ei juuri ole tai ovat jotenkin viallisia, ei ole mitään järkeä lähteä yrittämään (ja tuhlata aikaa) esim. inseminaatiolla. Jos spermassa on vikaa, mennään herkemmin icsiin (eli etsitään koko satsista yksi hyvä siittiö, joka autetaan munasolun sisälle) ja silloin pääsette nopeammin teille parhaaksi katsottuun hoitojonoon.


      • danalisa
        hilme1 kirjoitti:

        Äskeinen kysymys oli Danalisalle mutta viesti tulikin tänne alas

        Minulle tehtiin vain sisätutkimus ja miehelle kaksi spermatestiä. Tulokset (ei liikkuvia siittiöitä) oli niin selkeät että päädyttiin suoraan icsiin.


    • Lupu83

      Heippa!

      Ite olen ollut julkisella pari vuotta tuloksetta hoidoissa. Nyt olen jonotellut ivf:ään menoa julkisella puolella. Sitä odotellessa olin väestöliitossa hoidoissa. Tehtiin pistoshoitoa tarkoituksena inseminaatio julkisella, mutta se hoituikin luomusti koska ovulaatio oli niin aikasin kierrossa. Yhden kierron pistoshoidoille ym tuli väestöliiton kautta hintaa n.350e(piikit, ultraääni ja lääkärikäynnit:kerran yhdessä puolison kans sekä minun oma jolloin ultra).
      Mulla on ainakin hyvä kokemus siitä, että jonottaa julkisen ivf-hoidon ja välissä voi vaikka yksityisellä hoidattaa kevyemmillä tai jopa ivf:llä. Jos rahanmeno ei huoleta, hoitaisin koko touhun yksityisellä.
      Julkisellahan itse ivf ei maksa kuin polikäynnin lääkkeet (700-800e riippuen, hox kela-katto 700e/vuosi) mutta yksityisellä pelkkä ivf lähes pari tonnia per yritys.

      Tsemppiä! :)

    • dfg5444

      mikä on julkinen ja pääseekö yksinäinen nainen sinne? Eikös väestöliitto ole julkinen? Mihin otetaan yhteyttä julkisella puolella, neuvolaanko? Paljon julkinen maksaa siis ei hoidot vaan spermapankin käyttö?

      • min7

        Mielestäni väestöliitto on kylläkin yksityinen tai ainakin tuo lapsettomuusklinikka on jossain määrin yksityinen. Kannattaa varmaan ihan sieltä kysyä pääseekö yksinäinen nainen hoitoihin ja hinnat näkyy kyllä heidän sivullaan. Olemme olleet Väestöliitolla hoidoissa ja todella ystävällisiä ovat aina olleet ja kysymyksiin vastailleet.
        http://www.vaestoliitto.fi/lapsettomuusklinikka/

        Julkisella puolella (sairaalat yms) maksetaan poliklinikkamaksut ja lääkkeet itse, en kyllä ole kuullut että sinne puolelle yksinäisiä otettaisiin. Julkiselle puolelle pääsee esim terveyskeskuslääkärin lähetteellä.


    • yksityiselle

      Olemme olleet Väestöliiton asiakkaina 2,5 vuotta ennen raskautumista. Väestöliitossa kaikki sujuu joustavasti ja ihmiset ovat ystävällisiä. Kuitenkin siellä noudatetaan todella konservatiivista linjaa lääkemäärissä ja hoidoissa. Mahdollisimman pienillä määrillä ja lievillä hoidoilla aloitetaan. Asiakkaan omasta pyynnöstä siirrytään sitten rajumpiin hoitohin ja lääkkeisiin ja asiakkaana olen annostellut 25% hormoonimääriä etc. jotta soluja on saatu edes kohtuullinen määrä. Kaikista riskeistä /onnistumisprosenteistä ei kerrota asiakkaille etukäteen: Esim. 3 vuorokautta kasvatetut alkiot tuhoutuvat pakastettaessa huomattavasti helpommin kuin 2 tai 5 pv alkiot. -> Huonosti ajoitetusta hoidosta saadaan vain yksi tuoresiirto. Onneksi on myös muita yksityisiä hoitopaikkoja joissa hoidot suunnitellaan paremmin asiakkaan tarpeiden mukaan, ettei niitä turhia kierroksia tarvitse tehdä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2612
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2141
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1489
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe