Tomi (osa 3)

BeingBi

Viikko hurahti nopeasti. Tomia en nähnyt kuin jälki-istunnossa ja pari kertaa vilaukselta koko viikkona. Tiesin, ettei hän ollut kertonut kenellekään suihku-seisokistani, sillä jos hän olisi, olisin kuullut siitä nopeasti kaikilta vittuilun muodossa.
Perjantai oli todistustenjakopäivä. Liikuntasalissa olisi ollut yli tunnin mittainen kevätjuhla, jossa kaikkien ysiluokkalaisten todistukset olisi jaettu muiden luokkien seuratessa katsomosta. Mutta herätyskelloni ei ollut soinut, ja olin lähes tunnin myöhässä.
Ajattelin puhuvani tänään Tomille ja sopia riitamme. Tänään oli viimeinen mahdollisuuteni. Ehkä me ystävystyisimme ja tekisimme kesällä jotain yhdessä.

Minua hävetti suuresti kun pääsin hengästyneenä juhlasalin ovelle. Sen takaa kuului rehtorin puhetta mikrofoniin ja sekaista puheen solinaa. Välissä katsomosta kuului raikuvat aplodit, kun joku yhdeksäsluokkalainen haki rehtorilta todistuksensa.
Uskaltauduin avata oven ja astella sisälle niin kuin en edes olisi myöhässä.
Pääsin pari metriä juhlasaliin, kun jo panin merkille, että kaikilla yhdeksäsluokkalaisilla pojilla oli puvut päällä. Minä en kiireessäni ollut muistanut ollenkaan pistää pukua päälle.
Ovi paiskahti kiinni perässäni äänekkäästi, ja salin jokainen silmäpari kääntyi kohti minua. Tunsin poskeni muuttuvan punaisiksi samalla sekunnilla.
Jopa rehtori lopetti nimien huutelun ja kääntyi katsomaan minua.
Jotkut luokkalaiseni huutelivat pilkallista läppää minulle, mutten pistänyt merkille mitä. Astelin luokkani luo kaikkien edelleen katsoen minua.
Huomasin Tominkin vähän matkan päässä luokastani vahdaten minua tulkitsematon ilme kasvoillaan.
"Joonaskin sitten suvaitsi tulla. Mutta pukua hän ei halunnut pistää päälleen.", rehtori puhui mikrofoniinsa kaikien nauraen hulvattomasti.
"Anteeksi, herätyskelloni ei...", yritin vastata hänelle mutta tajusin, ettei kukaan kuullut ääntäni kaiken hihityksen läpi.
Kaikilla luokkalaiseni pitelivät jo käsissään todistusta.
"Saat tulla hakemaan todistuksesi ja poistua.", rehtori sanoi vakavana. Nauru loppui. Kaikki tajusivat, että rehtori oli todella suuttunut.
Lähdin tepastelemaan kohti rehtoria ja yhtäkkiä kompastuin jonkun jalkaan ja kaaduin keskellä salia. Koko sali, jopa opettajat alkoivat nauramaan kuollakseen ja minä punastuin vain lisää.
Huomasin Tomin. Hän ei nauranut. Hän katsoi minua lähes säälien.
Jatkoin matkaa nyt vähän ripeämmin askelin. Halusin vain pois.
Tepastelin rehtorin eteen ja tempaisin todistukseni hänen kädestään ja astelin ulos salista paiskaten oven perässäni naurun saattelemana.

Laahustin ulos ja istahdin penkille. Mieleni teki taas itkeä, mutta pidättelin sitä parhaani mukaan, enhän voinut näin julkisella paikalla alkaa vollottamaan.
Kuulin oven äänen takaani ja olin jo aivan varma, että rehtori oli tulossa hakemaan minua takaisin. En kääntänyt edes päätäni.
Jonkun käsi laskeutui olkapäälleni. Käännyin ja hämmästyksekseni huomasin Tomin. Hän ei sanonut mitään, vaan istui viereeni pitäen kättään edelleen olkapäälläni.
Katsoin häntä kysyen ja hän vastasi: "Lähdin kesken juhlan. Vaan sun takias. Aattelin, että haluisit jutella tai jotain. Mä tiedän miltä susta tuntuu kun oot naurun kohteena. Mä olin sitä usein mun edellisessä koulussa. Sen takia me muutettiin oikeestaan. Mutta täällä mut on otettu yllättävän hyvin mukaan kaikkeen."
Katsoin häntä edelleen hämmästyneenä, miten hän oli noin vain unohtanut, mitä maanantaina oli tapahtunut?
"Eksä oo enää vihanen mulle?", mä kysyin varovasti.
"Ai siitä, kun sulla seisoi?", hän sanoin hymyillen ja naurahti. "En, kai sitä kaikille sattuu, että rupee seisomaan aivan väärässä paikassa väärään aikaan.", hän jatkoi.
"Entä siitä kun mä hermostuin sulle siä varastossa?"
"En ole sulle vihanen mistään. Ja nyt me voidaan mun puolesta olla kavereita.", Tomi sanoi. Hänen kasvonsa olivat niin lähellä omiani, että olisin halunnut suudella häntä. Vilkaisin hänen huuliaan. Ne olivat niin himoittavat, mutta pystyin silti olemaan erossa niistä. Ainakin vielä.
"Ja sori kun haukuin sua homoks. En mä tarkoittanu, mä vaan jotenki yllätyin kun sä kattelit mua tai jotain.", Tomi sanoi tappaen hetken hiljaisuuden.
"Joo, ei se mitään", vastasin.
"Ooksä homo?", kysymys tuli aivan puskista. Menin hiljaiseksi, enkä saanut sanaa suustani.
Tomi katsoi minua odottaen, kun yritin saada sanottua jotain.
"No en ole.", vastasin. Olisin halunnut sanoa, että olen, mutten pystynyt.
Tomin virne laski ehkä hieman. Hetken näytti kenties jopa pettyneeltä. Taisin kuvitella sen.
Taas seurasi hetken hiljaisuus. Olin kysymässä, että oliko hän sitten homo, mutta Tomi ehti puhua ensin:
"Tota... Mä lähden tänään semmoselle viikon pituiselle leirille tonne korpeen ja mun yks kaveri, jonka piti tulla mun kanssa, niin se tuli just kipeeks eikä pääse lähteen ja mulla on kaks paikkaa sinne varattu, enkä haluais yksinkään mennä, niin lähtisiksä mun mukaan?"

7

1686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BeingBi

      Hän puhui niin nopeasti, että minulta vei taas hetken tajuta, mitä hän oli juuri sanonut. Hän siis pyysi minua kahdestaan leirille korpeen viikoksi? Sehän olisi unelmieni täyttymys, ajattelin innoissani.
      "Joo todellakin!", melkein huudahdin, "Tai siis, mitä siä tehdään?", lisäsin nopeasti.
      "En mä oikeestaan tiedä tarkalleen, mutta uidaan ja pelataan ja semmosta hauskaa. Sinne tulee viisitoista nuorta ja saadaan nukkua teltoissa ja ohjaajatkin ovat kuulemman juuri vasta täysi-ikäisiä, että ne varmasti osaa keksiä meille kivaa tekemistä, josta meidän ikäset tykkää.", Tomi luetteli.
      "Joo, tottakai mä tuun! Mulla ei oo kesäksi oikeastaan mitään suunnitelmia, niin tällänen leiri ois tosi kiva. Mun vaan täytyy kysyä äidiltä vielä ensin.", vastasin innoissani.
      "Bussi lähtee viideltä, että sun ois parempi kiirehtiä jo pakkaamaan. Mä pakkasin jo eilen.", hän virnisti selvästi onnellisena itsekin.
      "No sittenhän sä voit tulla auttaan mua pakkaamisessa?", kysyin harkitusti. En todellakaan halunnut olla Tomista erossa montaa tuntia.
      Tomi näytti hetken yllättyneeltä kutsustani, mutta suostui pyyntööni. Ja niin lähdimme kohti kotiani jutellen mukavia.
      Kävelimme reippaasti ja muutamassa minuutissa olimmekin jo kotini pihassa.
      Äitini auto oli pihassa, hän oli tullut juuri aamuvuorostaan kotiin. Astelimme sisään ja äitini tuli eteisessä meitä vastaan.
      "Jahas, kukas tämä on?", äitini kysyi katsoen Tomia.
      "Se on Tomi, mun kaveri.", vastasin ottaessani kenkiä pois jaloista. Äitini ja Tomi tervehtivät toisiaan.
      "Äiti, saanko mä lähtee tänään Tomin kanssa semmoselle leirille viikoks?", kysyin.
      "Saat, paljonko se maksaa? Kiva kun keksit kesäksi jotain kunnon tekemistä heti alkuunsa.", hän sanoi iloisena.
      "Se on maksettu jo, mun vanhemmat maksoi sen jo, eikä teidän tarvitse maksaa mitään.", Tomi sanoi kohteliaasti äidilleni.
      Äitini näytti vielä iloisemmalta. Sitten hänen ilmeensä vakavoitui: "Eihän tämä ole se tupakkapoika? Se, jonka kanssa olit vähän tupruttelemassa?"
      Pelästyimme Tomin kanssa molemmat. Hän ei varmasti päästäisi minua leirille Tomin kanssa, jos tietäisi, että hänen kanssaan olin jäänyt tupakasta kiinni.
      "No ei ole. Ja mä lupaan, mä en tule ikinä enää polttamaan, se oli vaan semmonen kokeilu.", vastasin mahdollisimman vakuuttavasti.
      Hetken äitini katsoi meitä molempia miettien jotakin, mutta sitten valehteluni meni läpi; "Okei. Mene sitten pakkaamaan jo.", äitini sanoi hymyn taas palaillessa hänen kasvoilleen ja minä johdatin Tomin huoneeseeni.

      "Vitsit, kun liippas läheltä!", huokaisin Tomille. Hän nyökytteli päätään katsellen huonettani.
      "Kiva huone sulla.", hän sanoi. Naurahdin vastaukseksi ja aloin kaivamaan kaapistani vaatteita leirille.
      "Jos mä heittelen tohon sängylle sulle tavaroita niin sä pakkaat ne tähän laukkuun, käykö?", ehdotin laskien matkalaukkuni sängylle.
      "Okei."
      Aloitin kalsareista ja sukista. Otin kunnon pinon kalsareita ja muutamat sukat ja heitin ne Tomille. Hän otti ne kiinni ja hänen katseensa kiinnittyi kalsareihini.
      "Onpas sulla mielenkiintoisen värisiä kalsareita!", hän naurahti. Se oli totta. Pidin aina värikkäitä kalsareita. Hymyilin hänelle ja jatkoimme pakkaamista.

      Kohta kello lähentelikin jo neljää ja saimme pakattua. Hyvästelin äitini ja lähdimme Tomin luo. Hän kävi noutamassa oman matkalaukkunsa ja seuraavaksi suuntasimme jo kohti bussiasemaa. Päätimme poiketa ostamassa vielä hieman eväitä viikollemme. Saimme molemmat helposti isot pussilliset karkkia ja herkkuja viikoksi.
      Viiden aikaan istuimme jo bussissa.
      "Tästä se lähtee!", Tomi hihkaisi istuessaan viereeni.
      Siitä tulisi elämäni paras viikko!

      • BeingBi

        Siinä se nyt on. Tomin kauan odotettu kolmas osa :)
        Taas aika vierähti ja kolmannen osan julkaisu myöhästyi pahasti suunnitelmistani, mutta siinä se nyt on.
        Iloksenne kerron, että olen alkanut innostua tästä tarinasta, mutta uskon, että pääse taas ehkä viikkoja vierähtämään seuraavaan osaan...
        Mutta sitä odotellessa ;)
        Nyt tein vähän pitemmän osan, mutta eihän tuo edennyt vieläkään juurikaan mihkään. Katsotaan sitten ensi osassa, kenties ;D

        Kaikenlaisia kommentteja luen taas mielelläni!


      • soccer boyy
        BeingBi kirjoitti:

        Siinä se nyt on. Tomin kauan odotettu kolmas osa :)
        Taas aika vierähti ja kolmannen osan julkaisu myöhästyi pahasti suunnitelmistani, mutta siinä se nyt on.
        Iloksenne kerron, että olen alkanut innostua tästä tarinasta, mutta uskon, että pääse taas ehkä viikkoja vierähtämään seuraavaan osaan...
        Mutta sitä odotellessa ;)
        Nyt tein vähän pitemmän osan, mutta eihän tuo edennyt vieläkään juurikaan mihkään. Katsotaan sitten ensi osassa, kenties ;D

        Kaikenlaisia kommentteja luen taas mielelläni!

        Kiva, beingbi, kun oot alkanu kirjoittaa! Ekalla tarinallas oot saanu kaikki vakuuttuneeks taidoistas, että lupaa, ettet lopeta kirjoittelua vielä Tomi -sarjan päätyttyä!
        Paras osa tähän mennessä! Pian lisää!


    • ¤Laakerinlehti¤

      Ai että nuorille suunnattu leiri! :D Jokin hämärä muistikuva mulla on siitä, että joku saamaton vätys kirjoitti tänne kuukausia sitten jostain leiristä... :D Mutjoo, eihän siinä mitään... Kyllähän se on kivaa lukea sellaista leiritarinaa, jota päivitetään useammin kuin kerran vuodessa. :D

      Jos mä tekisin tän kuun listan ultriksen sijaan, olisit aivan varmasti ykkönen!

      • alabama12

        Tosi hyvä tarina! Nyt oli jo sopivan pituinenkin ja kirjoitus helposti luettavaa. Jatkathan pian ;)


    • ^Kolgrim^

      Tämmöisiä tarinoita lukee ihan mielellään täällä, vaikuttaa söpöltä ;) Itse eksyn nykyisin tälle palstalle melko harvoin, kun kyllästyin aikoinaan siihen ettei kunnon juonellisia tarinoita juurikaan ollut tai niitä ei arvostettu, mutta nythän täällä on jo aika hyvin piristynyt tilanne :) Päivitykset tietenkin voisivat olla hieman pidempiä, mutta lyhyetkin ovat parempia kuin ei mitään, joten jatka toki kirjoittamista! :)

      • BeingBi

        Kiitos kaikille kommenteista! Tällä hetkellä tuntuu, että koko tarina on täysin jumissa, enkä tiedä, miten voisin sitä tästä jatkaa silleen hienosti :(
        Mutta kai jotain keksin...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe