skeittauksen aloittaminen

julpero97

eli ajattelin aloittaa skeittauksen kun lumet sulavat ja lautaahan mulla ei vielä oo ja haluisin kuulla muitten mielipiteitä mistä aloittaa mm mistä kannattaisi ostaa lauta, mitä eroa longboardilla ja tavallisella, paljon ne maksaa jaa mistä tempuista on hyvä lähteen alottaa?

3

323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sk8 and stuff

      Tohon ekaan on suoralta kädeltä vaikea sanoa mitään, riippuu missäpäin Suomea asut. Tavallisella skeitillä pystyy tekemään paljon erilaisia temppuja, mutta suurin osa niistä on aika vaikeita ja kestää vuosia kehittyä hyväksi skeittaajaksi.

      Longboardilla ei tietääkseni pysty juurikaan tekemään temppuja, lähinnä ne on semmoseen kruisailuun tarkoitettuja. Valmiiksi kasatut skeitit (longboardit ja tavalliset kootut skeitit eli completet) lienee jotakuinkin samaa hintaluokkaa, siinä 100-150€.

    • nohype

      Ensinnäkin, ero normaalilla dekillä ja longboardilla on se, että normaali on pienempi ja kevyempi, eli temput ovat helpompia tehdä, sitten kun niitä osaa tehdä. Longboardit, varsinkin pidemmät ovat usein tarkoitettu cruisailuun ja alamäki rullaamiseen niiden vakaudensa ansiosta, mutta kyllä niilläkin temput luonnistuvat. Perinteiset temput kuten ollie tai flipit voivat olla melko mahdottomia pidemmillä longboardeilla jotka painavatkin paljon, mutta longboardeilla tehtävät temput ovat melko poikkeavia näistä normaaleista freestyle tempuista. Usein niistä käytetään nimistystä flatground tai old school temput, koska ne ovat vanhoja skeittitemppuja (temppuja tehtiin ennen erilailla koska mm. ollieta ei ollut keksitty joten lauta piti saada ilmaan eritavalla, kuten kädellä avittaen, kuten Boneless-tempussa).

      Harkitse siis mihin meinaat lautaa käyttää ennen kuin ostat sellaisen, koska jos rullailet paljon paikasta toiseen, on longboardilla paljon mukavampi mennä, mutta jos ihan normaalia skeittaamista haluat harrastaa niin normaalia lautaa hommaamaan. Koko kannattaa huomioida ostaessa, pituudesta ja leveydestä voit kysyä vaikka myyjiltä. Itselläni on näiden kahden laudan välimuoto, ns. cruiseri. Se on aavistuksen isompi kuin normaalilauta ja erimuotoinen, mutta sen verran pieni, että ei sitä longboardiksi voi laskea. Sillä on mukava vain rullailla paikasta toiseen ja kun siltä tuntuu niin voi heittää vaikka minkälaista temppua. Renkaat ovat myös tärkeä tekijä kun ostat lautaa, ostat sen sitten kokonaisena completena tai yksittäisinä osina. Niistäkin voit kysyä enemmän vaikka myyjiltä, mutta perusjuttu on, että street renkaat temppuihin ovat pienempiä ja kovempia, ja cruisailuun sopii isommat ja pehmeämmät.

      Tempuista vielä sen verran että kannattaa opetella ensin ihan vain rullailemaan laudalla ympäriinsä niin hyvin että se luonnistuu ilman ongelmia. Pikkuhiljaa voit opetella droppaamaan vaikka jalkakäytävältä tielle ja kun pystyt huoletta kruisailemaan ympäriinsä pienistä jympsyistä asfaltissa huolimatta, on ollie eli perus hyppy laudalla hyvä temppu josta aloittaa, koska se auttaa lähes kaikessa muussakin. Manuaaliakin suosittelen kokeilemaan ja näistä sitten siirtymään eteenpäin. Longboardeilla on tietenkin näitä omia temppuja joista voit valita helpoimman näköisiä, Youtubesta löytyy hyviä ohjeita temppuihin.

      Tuli vähän pitkä teksti mutta olen itse ollut samassa tilanteessa ja olisin itse halunnut tietää enemmän asiasta, joten tässä on nyt vähän vinkkejä. Netistä löydät lisää.

    • GladaPus

      Kannattaa ostaa aloittelioiden Stadium kaupasta warpin complete.
      Hyvä muotoilu ja muutenkin hyvät renkaat ja trukit ja vain 50e.
      Itse olen ollut hyvä skeittari mutta nytten olen lopettanut ja siirtynyt cruiseriin vain rullailun takia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe