Voisiko joku tietäväinen kertoa karaokeen liittyvän kysymykseni? Jos ja kun karaokeyhdistys järjestää n.kerran kuukaudessa jäsenilleen karaokeillan esim lakkautetulla koululla. Niin saako siellä soittaa kotikaraokelevyjä vai pelkästään ammattilaislevyjä? Kun eihän jäsenillä ole sellaisia, vain karaoken parissa ammatikseen työskentevillä ja muutama ammattilaislevy yhdistyksellä. Biisivalikoima on siten aika suppea jäsenillä. Onko siis keinoa/tapaa ym miten voisi illoissa saada laulaa edes yhden biisin per hklö kotikaraokelevyiltä. Ilmoitus jäsenilloista ilmoitetaan jäsenille sähköpostilla ja klubin omalla nettisivustolla. Illoissa on ollut vain jäseniä vaikkakin sinne ilmeisesti voi tulla uusiakin jäseniksi haluavia.
Toivebiisejä jäseniltoihin!
20
562
Vastaukset
- Käsittääkseni
mikäli tilaisuus järjestetään yhdistyksen toimesta ja nimellä, ei siellä silloin voi kotilevyjä käyttää.
Eri asia on sitten, jos joku jäsen kutsuu kaverinsa iltaa viettämään, yksitystilaisuuteen. Tässä on pähkinän kuoressa selitetty milloin kotilevyjä saa ja ei saa käyttää:
http://www.gramex.fi/fi/musiikin_kayttajat/aanitteiden_kopiointi/tietoa_karaoketallenteista
Yksi ratkaisu jota voisin ehdoittaa on että vuokratkaa laitteet ja levyt joltain alan toimijalta sieltä päin missä asut ja jakakaa kulut yhdistyksenne jäsenten/osallistujien kesken.- Tätäpä mieltä
Yhdistyksillä, joilla ei ole omia laitteita ja ammattilevyjä ja jotka eivät järjestä montaakaan yleisötilaisuutta vuoden aikana, ei ole varaa vuokrata kaikkia laitteita ja levyjä pelkällä 10-20 €:n jäsenmaksulla, eikä kukaan jäsen varmasti halua maksaa vielä lisäksi kaikista laitteista saadakseen kerhossa laulaa/opetella muutamaa laulua, joten kerho kuolee ja harrastus muuttuu helposti kapakoissa laulamiseen tai sitten erakoituu, eikä uskalla yrittää edes julkisilla paikoilla laulamista.
Tähänkö nuo "pikkumaiset" säännökset halutaan johtavan?
Nykyään on melkein kaikilla jonkinlainen kotikaraokelaitteisto kotona, mutta juuri tuollainen hyvä yhdessäolo halutaan poistaa noilla uskomattomilla säännöksillä.
- Mitäpä mieltä?
Olisiko jo aika karaokeharrastajien nousta barrikaadeille?
Joskus tuntuu, että "luvanhaltijat" ovat menneet jo liian pitkälle noissa koti-/ammattikaraoketaustoilla.
Mielestäni ei ole kenenkään edun mukaista, että kielletään esim. juuri tuollaisissa yksityisissä kerhon jäsenten tilaisuuksissa käyttää kotikaraokelevyjä, sillä nimenomaanhan siellä opetellaan uusia kappaleita, joita sitten käydään julkisilla paikoilla laulamassa ammattilevyiltä.
Kerhoilloissa on mahdollista kuunnella monien laulajien lauluja ja opetella näin uusia lauluja kuuntelemalla ja kokeilemalla.
Mikä täällä rakkaassa Suomen maassa mättää, kun tällaistakaan ei ole lupa tehdä, kun ulkomailla saavat mikä tahansa baari ihan julkisesti laulattaa vaikka netistä imuroituja ym. levyjä.
Kuka lähtisi ajamaan asiaa ja vaikkapa keräämään nimilistaa, että esim. kerhot voisivat pelkäämättä sakkoja ym. käyttää kotikaraokelevyjä omissa illoissaan.
Se ei varmasti olisi tuloista poissa teostolta ym:lta, vaikka näin olisi luvallista, vai halutaanko yleisesti lopettaa karaokekerhot, jotka kuitenkin joskus järjestävät yleisötilaisuuksia ja niihin vuokraavat ammattikalustot ehkä vetäjineen jos itsellä ei niitä ole?
Minua on todella ärsyttänyt jo pitkään tällainen, tekis mieli sanoa rumasti, mutta kun oon kiltti, en osaa.- Pettynyt myös
Olen juuri samaa mieltä. Juuri tuota tarkoitin, että jäsenet saa harjoitella jäsenilloissa mieleisiään kappaleita. esim. ensin opetella kotonaan kotilevyillä, sitten laulaa se jäsenille illoissa ja lopulta sitten esiintymisissä laulaa se ammattilaislevyltä. Kun laulajia on paljon niin illan aikana ei kerkeä montaakaan laulua esittää, joskus yhden. Tulee vielä kaukaa jäseniltoihin eikä laulaa laulua mistä tykkää/tykästynyt. Haluaisi oppia7kehittyä ja tarjota parastaan esiintymisissä, jota tekee ilmaiseksi *hyväntekeväisyydestä* itse maksaen matkansa, kulunsa.
- Pertsa_h
Olisiko jo aika harrastajien nousta barrikaadeille?
Joskus tuntuu, että "lainsäätäjät" ja "luvanhaltijat" ovat menneet jo liian pitkälle noissa lakiasioissa .
MInustakin on ihan älytöntä että on keksitty jotakin niin turhaa kuin , esim. LIIKENNESÄÄNNÖT ja AJOKORTTI , on aivan väärin että sellaset jotka vaan joskus ja sillointällöin ajelee autolla joutuu hankkimaan ajokortin ja vielä noudattaa liikennesääntöjäkin.?
Ja kyllähän joidenkin muiden, esim. Ammattiautoilijoiden pitäisi maksaa muiden autosta aiheutuvat , käyttö ,vakuutus,verot ja muut ärsyttävät kulut .
Kuka lähtisi ajamaan asiaa ja vaikkapa keräämään nimilistaa, että esim. KORTITTOMAT voisivat pelkäämättä sakkoja ym. ajella autolla piittaamatta säännöistä ja laeista silloin tällöin ja toisinaan. - ajokortillinen
Pertsa_h kirjoitti:
Olisiko jo aika harrastajien nousta barrikaadeille?
Joskus tuntuu, että "lainsäätäjät" ja "luvanhaltijat" ovat menneet jo liian pitkälle noissa lakiasioissa .
MInustakin on ihan älytöntä että on keksitty jotakin niin turhaa kuin , esim. LIIKENNESÄÄNNÖT ja AJOKORTTI , on aivan väärin että sellaset jotka vaan joskus ja sillointällöin ajelee autolla joutuu hankkimaan ajokortin ja vielä noudattaa liikennesääntöjäkin.?
Ja kyllähän joidenkin muiden, esim. Ammattiautoilijoiden pitäisi maksaa muiden autosta aiheutuvat , käyttö ,vakuutus,verot ja muut ärsyttävät kulut .
Kuka lähtisi ajamaan asiaa ja vaikkapa keräämään nimilistaa, että esim. KORTITTOMAT voisivat pelkäämättä sakkoja ym. ajella autolla piittaamatta säännöistä ja laeista silloin tällöin ja toisinaan.Onkos Pertsalla menny puurot ja vellit sekaisin, kun noin on ärsyyntynyt keskustelusta?
Tässä on puhuttu julkisista ja yksityisistä tilaisuuksista ja mitä ne ovat.
Autollakin saa ajaa omalla pellolla ilman ajokorttia, jos ei mene yleiselle tielle. Autokoulussakin ja opetusluvalla saa ajaa yleisellä tiellä opettajan kanssa, jos kerran verrataan autolla ajoa karaoken harrastukseen kerhoissa, joissa harjoitellaan ja opetellaan uusia karaokelauluja, joita sitten mennään esittämään näihin julkisiin paikkoihin ja tilaisuuksiin.
Karaokekerho on mielestäni yksityinen tilaisuus, jos se on vain (huomaa; VAIN) jäsenille, vaikka se kokoontuisi kerhohuoneessa tai tiloissa, jotka on vuokrattu.
Jos se kokoontuu ravintolassa, se on ihan eri asia, silloin se on julkinen.
- Mitäpä mieltä vielä?
Monesti lakiakin luetaan ja tulkitaan miten halutaan, kuten näitäkin säännöksiä on tulkittu monella tapaa.
Lainaus:
”Yksityiseen, kotikäyttöön tarkoitettujen karaoketallenteiden julkinen esittäminen esim. ravintolassa tai muissa tilaisuuksissa, joihin kenellä tahansa on pääsy, on kielletty”.
Miten tulkitaan yksityinen tilaisuus, eikö karaokeseuran/-yhdistyksen/-kerhon jäsenilta ole yksityistilaisuus, sinnehän ei ole kenellä tahansa pääsyä, ei tule muita kuin jäsenet ja korkeintaan perheenjäsenet (tämänkin voi sopia että vain jäsenet).
Eri asia, jos seura järjestää kerhoillat siten, että muillakin (siis yleisöllä) on vapaa pääsy, mutta jos vaaditaan jäsenyys, niin mielestäni se EI OLE julkinen tilaisuus, oli se sitten missä kerhohuoneistossa tahansa.
Lainaus:
”Mitä tarkoitetaan julkisella esittämisellä
Julkisella esittämisellä tarkoitetaan äänitteiden soittamista eli esittämistä yleisölle avoimissa ns. julkisissa tiloissa tai tilaisuuksissa, esim. ravintoloissa, liikennevälineissä, kaupoissa, kuntosaleilla, oppilaitoksissa, yrityksissä, harrastekerhoissa, tanssikouluissa, messuilla tai radio- ja televisiolähetyksissä. Lähes kaikki muu kuin yksityisessä perhe- ja ystäväpiirissä tapahtuva musiikin käyttö on musiikin julkista esittämistä.”
Tätäkin halutaan ”tulkita” hyvin monella tapaa. Tuohon viimeiseen lauseeseen vedoten, esim. harrastekerhon jäsenet mielestäni voidaan lukea ”ystäviksi”, jolloin se olisi yksityistilaisuus, olisi se sitten vaikka kerhohuoneessa, joka on myös vuokrattu kerhon omaan käyttöön, mutta jos on vapaa pääsy muillekin, niin silloin se olisi julkista ja yleisölle avoin tilaisuus.
Eikö näissä käytännön asioissa voisi jo saada reilumpaa käytäntöä. Kyllä täällä Suomessa olisi tärkeämpääkin tekemistä ja valvomista kuin tällaisia pikkumaisuuksia.
Toivon aiheesta keskustelua.- lauluninto
Klubilaiset pelkää että joku sakko napsahtaa kun joku ns.tietty näkisi että kotikaraokelevyjä soitellaan jäsenilloissa. En ole nähnyt yhtään jäsenien ulkopuolista henkilöä illoissa nähnyt, puolisoita jotka on tulleet kuuntelemaan muutamia vain. Kumpa jotkut päättäjät päättäisivät että kotilevyjä saisi soittaa ja lähettäisivät siitä tiedon joka karaokeklubi yhdistyksille niin olisipa ilon pv kun tämäkin täti tulisi jäseniltaan naama hymyssä oman kotilevyn kanssa ja laulaa luikauttaisi mitä harjoitellut kotona. Sillä ammattilaislevyt esiintymisissä eivät useinkaan ole niitä samoja versioita kuin mitä itsekullakin kotonaan on. Itse pidän eniten finnin taustoista, mutta esiintymisissä on lähestulkoon aina mellejä. No onneksi lainkoura ei sentään sinne kotiin asti iske ja voin ottaa hyllystäni mitä tahansa minulla on ja laulaa luikauttaa niin että metsä raikaa ja naapuriin ei kuulu!
Kuten tuossa jo sanottiin niin keskutelua kaivataan...
Avatkaapa hieman ajatuksianne niin katsotaan jos jotain olisi tehtävissä. Minkälainen diili teistä olisi asianmukainen karaokekerhotoiminassa?
Kertokaa myös lisää kerhoistanne ja toiminnastanne niin helpoittaa hieman pohtia vaihtoehtoja.
- Paljonko kerhoillanne on aktiivisia jäseniä?
- Onko teillä jotain kuukausimaksuja tms?
- Järjestättekö tapahtumia kuinka usein?
- Keskittyykö teidän toiminta esim jonkin ravintolan yhteyteen tms?
Kertokaa niin katsotaan jos keksittäisiin jokin ratkaisu yhdessä.- Puuronkeittäjä
Voin kertoa asioista vain yleisellä tasolla juuri tuollaisten Pertsan tapaisten vastausten johdosta, sillä olen täällä keskustelupalstoilla usein pannut merkille, että jos jostain haluaisi keskustella ja toivoa asioihin järkeviä muutoksia, niin silloin aletaan hyppiä pitkin seiniä.
Minulla on kokemuksia kolmesta eri karaokekerhosta tai oikeastaan neljästä.
Yhdessä kerhossa oli alle 20 jäsentä, he kokoontuivat eräässä työpaikan kahvihuoneessa (ei ravintola, eikä mikään sellainen, jossa olisi yleisötilaisuuksia), mutta ei siis kotona, he toivat omat levynsä, joista lauloivat ja opettelivat uusia lauluja ja toiset arvostelivat ja neuvoivat. Heillä oli pieni jäsenmaksu kerran vuodessa.
Toinen kerho tai seura oli iso, satakunta jäsentä, heillä oli vakituinen kylän ravintola, jossa oli varsinaiset kerhoillat, mutta he myöskin järjestivät säännöllisesti karaokeiltoja yleisölle. Heillä oli laitteet ja ammattilevyt. He saivat siis säännöllisesti tuloja ja oli myös jäsenmaksu kerran vuodessa.
Kolmas erilainen kerho, jonka tiedän, jäseniä n. 50, aktiivisia n. 20. He kokoontuivat muutamien jäsenten kotona silloin tällöin, joskus vuokrasivat mökin tai kerhohuoneen, jossa pitivät omia illanviettoja. Tällöin heillä oli vain kotikaraoket käytössä. He järjestivät kerran tai kaksi kertaa vuodessa yleisötilaisuuden jossain ravintolassa ja sinne he aina vuokrasivat joko laitteet ammattilevyineen tai palkkasivat jopa vetäjän. Heillä jäsenmaksu oli 10-20 € per vuosi. Jäsenille ei ollut muita kuukausimaksuja. Kerhoillat olivat nyyttikesteinä, mutta pikkujoulussa tarjottiin ateria jos on ollut tuloja.
Tämän tyyppisistä kerhoilloista olisin halunnut kysellä, että eikö noissa voi käyttää kotikaraokelevyjä? Olen ymmärtänyt että kotona tietysti voi, mutta jos kokoontuukin jossain kerhohuoneistossa samalla periaatteella. - Puuronkeittäjä
Puuronkeittäjä kirjoitti:
Voin kertoa asioista vain yleisellä tasolla juuri tuollaisten Pertsan tapaisten vastausten johdosta, sillä olen täällä keskustelupalstoilla usein pannut merkille, että jos jostain haluaisi keskustella ja toivoa asioihin järkeviä muutoksia, niin silloin aletaan hyppiä pitkin seiniä.
Minulla on kokemuksia kolmesta eri karaokekerhosta tai oikeastaan neljästä.
Yhdessä kerhossa oli alle 20 jäsentä, he kokoontuivat eräässä työpaikan kahvihuoneessa (ei ravintola, eikä mikään sellainen, jossa olisi yleisötilaisuuksia), mutta ei siis kotona, he toivat omat levynsä, joista lauloivat ja opettelivat uusia lauluja ja toiset arvostelivat ja neuvoivat. Heillä oli pieni jäsenmaksu kerran vuodessa.
Toinen kerho tai seura oli iso, satakunta jäsentä, heillä oli vakituinen kylän ravintola, jossa oli varsinaiset kerhoillat, mutta he myöskin järjestivät säännöllisesti karaokeiltoja yleisölle. Heillä oli laitteet ja ammattilevyt. He saivat siis säännöllisesti tuloja ja oli myös jäsenmaksu kerran vuodessa.
Kolmas erilainen kerho, jonka tiedän, jäseniä n. 50, aktiivisia n. 20. He kokoontuivat muutamien jäsenten kotona silloin tällöin, joskus vuokrasivat mökin tai kerhohuoneen, jossa pitivät omia illanviettoja. Tällöin heillä oli vain kotikaraoket käytössä. He järjestivät kerran tai kaksi kertaa vuodessa yleisötilaisuuden jossain ravintolassa ja sinne he aina vuokrasivat joko laitteet ammattilevyineen tai palkkasivat jopa vetäjän. Heillä jäsenmaksu oli 10-20 € per vuosi. Jäsenille ei ollut muita kuukausimaksuja. Kerhoillat olivat nyyttikesteinä, mutta pikkujoulussa tarjottiin ateria jos on ollut tuloja.
Tämän tyyppisistä kerhoilloista olisin halunnut kysellä, että eikö noissa voi käyttää kotikaraokelevyjä? Olen ymmärtänyt että kotona tietysti voi, mutta jos kokoontuukin jossain kerhohuoneistossa samalla periaatteella.Lisäisin vielä kysymyksen/ehdotuksen, että eikö olisi mahdollista selkeyttää sääntöjä siten, että aina kun karaoketaustoilla tehdään taloudellista tulosta tai ovat reilusti ilmoitetut yleisölle tarkoitetuiksi tilaisuuksiksi, niin silloin olisi oltava ammattilevyt, mutta jos on kysymyksessä harjoittelutilaisuudet, joiksi voi myös kerhoillat luokitella(vaikka ne olisi muualla kuin kotona), niin siellä voisi käyttää kotikaraokelevyjä, onhan nekin rahalla ostettu ja teostolle menee niistä jokin maksu (vai meneekö?)
- Pertsa_h
Mikä ja missäs tämä yhdistys vaikuttaa???
Kuinka pääsen jäseneksi ??
Saako laulaa koti ,kopio ja millä levyillä vaan???
Eikö lakkautetulla koululla tarvita mekaanisen musiikin soittolupia??
Eikö laki ja säännöt olekaan samat kuin Ammattilevystön hankkineilla
ohjelmapalvelua tuottavilla yhdistyksillä ja yrityksillä?
Laittaisitko yhteys ja yhdistytietosi , jäsenasioita koskevaa
yhteydenottoa varten . - että semmosta..
Ensinnäkin: Olisiko syytä tutustua yhdistyksen sääntöihin, mikäli yhdistys on virallisesti rekisteröity. Säännöissä on maininta ketä voi ja millä ehdoilla. Yleensä yhdistyksen jäseneksi pääsee maksamalla yhdistyksen määrämän jäsenmaksu, jonka jälkeen jäsen voi nauttia yhdistyksen tarjoamia palveluja. Yhdistystoiminnan tarkoitus on yleensä edistää jotakin toimintaa, joihin se voi kerätä varoja erilaisin tavoin, kuten myymällä kahvia ja makkaraa ym. yhdistyksen järjestämissä tilaisuuksissa.
Yhdistyksen toiminnasta on tehtävä vuosittain tilinpäätös ja yhdistys on velvollinen pitämään kirjanpitoa, tämä sen vuoksi, että voidaan selkeästi todistaa, ettei yhdistyksen toiminta ole tulojen keräämistä vaan yleishyödyllistä toimintaa.
Kun yhdistys järjestää jäsenilleen karaokeiltoja, ovat nämä niitä tilaisuuksia, joihin yhdistyksen jäsenellä on oikeus osallistua maksettuaan jäsenmaksun, ei kysymys ole yksityisen tilaisuuden luonteenomaisesta tapahtumasta, vaan yhdistyksen toiminnasta. Jos näissä illoissa vielä myydään kahvia ja pullaa on vielä vähemmän kysymys yksityisestä tilaisuudesta.
Tällainen toiminta ei poikkea juurikaan siitä onko kyseessä karaokebaari, johon sisään pääsyn ehtona on lipun ostaminen.
Kotilevyissä teoston osuus on huomattavasti pienempi, kuin julkisesti esitettävissä levyissä ja sen tarkoitus on juuri se, että jos levyn soittaja saa itselleen tuloja levyjen soittamisesta, on hänet velvoitettu maksamaan korkeampaa maksua.
Jos Suomesta löytyy todellakin tällainen karaokeyhdistys, niin toiminnan tukemiseksi yhdistys voi järjestää myös muitakin karaokeiltoja "laillisilla levyillä" ja saada myös rahaa yhdistyksen kassaan, jolla taas voi ostaa lisää ns. laillisia levyjä.
Pitää muistaa, että aina kun "lakia" rikotaan, jää artisti ilman hänelle kuuluuvaa osuutta. Eihän meistä kukaan halua töitä tehdä niska limassa ilmaiseksi tai siksi, että joku muu hyötyy siitä vähemmällä.
Tsemppiä yhdistykselle!!- Puuronkeittäjä
Sekoitetaan vielä vähän puuroa.
Ilmeisesti ei ymmerretä tai ei haluta ymmärtää mihin olen kyselemässä/ehdottamassa tarkennusta ja selkeitä ohjeita.
Lähdetään siitä liikkeelle, että yhdistys on rekisteröity, säännöt on tiedossa, jäseneksi pääsee maksamalla vuosittain sen pienoisen jäsenmaksun, jolla siis pitäisi järjestää toimintaa.
Ok., mutta entäpä jos aktiivisia jäseniä ei ole niin, että voisi järjestää yleisötilaisuuksia, ei ainakaan montaa kertaa vuodessa saadakseen lisää käyttörahaa, jotta voisi ostaa niitä ammattilevyjä, jotta voisi laulaa niistä sen yhden, kahden kappaleen kerhoillassa, tai jäsenillä kenelläkään ei työn tms. takia ole aikaa alkaa vetämään maksullisia tilaisuuksia., siis vetäjistä on pula.
Vuoden jäsenmaksuilla saisi ehkä korkeintaan 2 ammattilevyä, kun ensin on maksettu muut käyttökustannukset, kuten kerhotilan vuokran. Kerroin myös, että kerhoillat ovat olleet nyyttikestejä, siis ei ole tienattu myöskään kahveilla. On kokoonnuttu ainoastaan laulamaan ja opettelemaan uusia lauluja ja seurustelemaan toisten kanssa. On vain niin, ettei aina haluaisi kotiin kutsua koko porukkaa.
Yhdistys tekee vuosittain kaikki viralliset tilinpäätökset ym.kokoukset ja verottajakin ilmoitti, että jos ei ole enempää tuloja, ei tarvitse enää tehdä veroilmoitusta.
NYT kysynkin, halutaanko todella kuolettaa tällaiset kokoontumiset, koska jos ei tällaisessa kerhossa saa käyttää kotilevyjä opetellakseen uusia lauluja, niin luuletteko, että monikaan uskaltaa laulaa julkisesti uusia erikoisempia lauluja, vai mitä mieltä olette?
Tuollainen harrastus ja laulujen opettelu kerhoissa ei takuulla ole tuloista poissa keneltäkään artistilta, päinvastoin, sehän innostaa toistenkin ostamaan myös itselle kotikaraokelevyjä, kun kuulee joitain kivoja lauluja ja jopa karaokevetäjille on kerrottu noista, että hankipa joskus tällainen ammattilevy, josta köytyy ko. laulu. Olen itsekin saanut joitakin ravintoloita hankkimaan määrättyjä levyjä.
Missä sanotaan, ettei yhdistyksen toiminta voisi olla yksityistä toimintaa, sitähän voi verrata vaikka syntymäpäiväjuhliin, sielläkin on sukulaisia ja ystäviä ja nekin ovat yksityisiä tilaisuuksia, jos ei ole ilmoitettu julkisesti, että kaikki ovat tervetulleita.
Minun mielestäni ei ole rikottu ”lakia” näissä käytännöissä, tässähän on kysymys erilaisista tulkinnoista.
”Kotilevyissä teoston osuus on huomattavasti pienempi, kuin julkisesti esitettävissä levyissä ja sen tarkoitus on juuri se, että jos levyn soittaja saa itselleen tuloja levyjen soittamisesta, on hänet velvoitettu maksamaan korkeampaa maksua”.
Nimenomaan noissa kerhoissa, joissa lauletaan ja opetellaan uusia lauluja EI OLE levyn soittajalle minkäänlaisia tuloja, päinvastoin, levythän kuluu, kun niitä usampi käyttää.
Miksi minä näistä täällä kirjoitan, niin todella haluan saada aikaan asiallista keskustelua, kun tällainen käytäntö on monessa kerhossa/seurassa/ yhdistyksessä/klubissa, eikä niistä kukaan uskalla puhua ääneen ja minunkin mielestäni tämä on suorastaan niuhottamista.
PS. Sanon vielä sen, että siinä yhdistyksessä, missä minä nyt olen, niin löytyy myös kaikki ammattilaitteistot ja levyt, jopa kahdet, niin että en puolusta omaa kerhoa, mutta tiedän ja tunnen ja olen joskus ollut. Niin ja olen siis todella kiinnostunut asioista.
- Käsittääkseni
Ymmärrän täysin pointtisi, ja olen pääsääntöisesti ihan samaa mieltä.
Kuitenkin, kirjoitit: "Missä sanotaan, ettei yhdistyksen toiminta voisi olla yksityistä toimintaa, sitähän voi verrata vaikka syntymäpäiväjuhliin, sielläkin on sukulaisia ja ystäviä ja nekin ovat yksityisiä tilaisuuksia, jos ei ole ilmoitettu julkisesti, että kaikki ovat tervetulleita."
En tiedä missä sanotaan, mutta kyllähän se taitaa olla niin, ettei yksitystilaisuus tässä yhteydessä voi olla kuin yksitysihenkilön järjestämä.
Niinkuin jo tuolla aiemmin kirjoitin, joku "vuokraa" kerholta tilan, ja pitää kavereilleen yksityistilaisuuden, silloin sitä voi verrata noihin syntymäpäiväjuhliin. - että semmosta..
Mitäpä jos selvität asian teostolta, ne kyllä sanoo saako toimia vai ei. Ja mitä tulee syntymäpäiviin, se ei täytä kokoontumislain mukaista tilaisuutta ja syntymäpäiväjuhlat ovat perheen sisäisiä tapahtumia, joita järjestetään suhteellisen harvoin, ei viikottain, mutta tästä ei nyt liene ollutkaan kysymys.
Mielestäni nuo illat voi järjestää koti-iltoina vuorotellen jonkun kotona, niihin tuskin kukaan puuttuu, jos järjestys säilyy. Mutta jos yhdistys käyttää yhteisiä tiloja tuohon takroitukseen, niin kyllä siinä on sukset ristissä teoston kanssa.- Käsittääkseni
et nyt ymmärtänyt.
Eihän se yhdistys käytä mitään yhteisiä tiloja, jos joku yksityishenkilö pitää yksityistilaisuuden.
Teilläkö ei muuten käy syntymäpäivillä ketään muita kuin oman perheen jäseniä? - Puuro on valmis
Syntymäpäiviäkin on monenlaisia, itsekin järjestin kerran isot synttärit, jonne kutsu oli kaikilla sukulaisilla, ystävillä, tutuilla ja kylän miehillä/naisilla, sinne tilasin eräästä ohjelmatoimistosta karaokevetäjät.
Tunnen kyllä teoston ym. säännökset ja edelleen olen sitä mieltä, että noita säännöksiä voisi lievittää tai tulkita lievemmin tuollaisten karaokeporukoitten yhteisten iltojen osalta myös kerhohuoneistossa, jotka on VAIN JÄSENILLE ja jossa siis OPETELLAAN karaokelauluja ja kehitetään laulutaitoa (siis yleishyödyllistä toimintaa), tutkitaan mahdollisia karaokekilpailupaikkoja, joihin harjoitellaan lauluja ja suunnitellaan mahdollisia yhteisiä retkiä näihin tai muihin esim. karaokekarnevaaleihin.
Tällaista toimintaahan on hyvin paljon eri puolilla Suomea, siis harjoittelua, opettelua ym kerhohuoneistoissa ja kuinkahan monella on loppujen lopuksi silloin ammattilevyt käytössä.
Täytyyhän tanssiorkesterin solistinkin harjoitella ennenkuin lähtee tienaamaan. Jos karaokeyhdistys/kerho lähtee pitämään yleisölle tarkoitettua iltaa tienestin merkeissä, niin tottakai silloin ammattilevyt.
Tästä sääntöjen viidakon tulkinnan pikkumaisuudesta halusin, että karaokeharrastajat nousisivat barrikaadeille.
No täällä nyt on ollut keskustelua aiheesta, toivottavasti myös säännösten päättäjät/tulkisijatkin lukevat näitä.
Kiitän mielenkiintoisesta jutustelusta, tällä kertaa lopetan tähän, kunnes tulee uusi mielenkiintoinen aihe esille.
UGH, olen puhunut. - Puuron syönyt
Puuro on valmis kirjoitti:
Syntymäpäiviäkin on monenlaisia, itsekin järjestin kerran isot synttärit, jonne kutsu oli kaikilla sukulaisilla, ystävillä, tutuilla ja kylän miehillä/naisilla, sinne tilasin eräästä ohjelmatoimistosta karaokevetäjät.
Tunnen kyllä teoston ym. säännökset ja edelleen olen sitä mieltä, että noita säännöksiä voisi lievittää tai tulkita lievemmin tuollaisten karaokeporukoitten yhteisten iltojen osalta myös kerhohuoneistossa, jotka on VAIN JÄSENILLE ja jossa siis OPETELLAAN karaokelauluja ja kehitetään laulutaitoa (siis yleishyödyllistä toimintaa), tutkitaan mahdollisia karaokekilpailupaikkoja, joihin harjoitellaan lauluja ja suunnitellaan mahdollisia yhteisiä retkiä näihin tai muihin esim. karaokekarnevaaleihin.
Tällaista toimintaahan on hyvin paljon eri puolilla Suomea, siis harjoittelua, opettelua ym kerhohuoneistoissa ja kuinkahan monella on loppujen lopuksi silloin ammattilevyt käytössä.
Täytyyhän tanssiorkesterin solistinkin harjoitella ennenkuin lähtee tienaamaan. Jos karaokeyhdistys/kerho lähtee pitämään yleisölle tarkoitettua iltaa tienestin merkeissä, niin tottakai silloin ammattilevyt.
Tästä sääntöjen viidakon tulkinnan pikkumaisuudesta halusin, että karaokeharrastajat nousisivat barrikaadeille.
No täällä nyt on ollut keskustelua aiheesta, toivottavasti myös säännösten päättäjät/tulkisijatkin lukevat näitä.
Kiitän mielenkiintoisesta jutustelusta, tällä kertaa lopetan tähän, kunnes tulee uusi mielenkiintoinen aihe esille.
UGH, olen puhunut.Karaoke laulajana, yhdistyksen jäsenenä vuosikausia olleena sanon mielipiteeni. Jäsenillat on olleet juuri niitä joissa on voinut jäsenille esittää biisin josta tykkää ja josta haluaisi mielipiteen muilta jäseniltä, että käykö se minulle, osaanko sen tulkita ym ja kysyä neuvoja? Mutta kun yhdistyksen ammattilaislevykokoelma on hyvin suppea, niin eipä siellä voi kun niitä samoja vuodesta vuoteen. Tulee tunne ettei voi parastaan näyttää eikä julkisissa esiintymisissä koe että ompa ihana biisi laulaa, vaan tulee tunne että kyllästytttää näitä samoja esittää. Koen, ettei siinä olisi vääryyttä jos kotona on ensin harjoitellut kivan biisin jonka esittäisi muille jäsenillassa ja kokenut esiintymisen/onnistumisen riemua. Ja kun yhdistys järjestää konsertin, esiintymisen tms niin voisi esittää samaisen biisin ammattilaislevyltä. Juuri sen biisin, jota on harjoitellut, tykästynyt jne.... Noilla niuhottamisilla juuri tapetaan se laulamisen riemu ja ahdasmielisttdellä. Ei tuollainen tapa vie kenenkään tekijänoikeuksia, päinvastoin, lisää kotikaraoke ja ammattilaislevyjen ostoa. Olen puuro on valmis nimimerkin kanssa aivan samaa mieltä! Ugh Ugh, minäkin olen puhunut ja puuron keittänyt loppuun:)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olet taitava
monessa asiassa. Myös siinä, miten veit sydämeni. Äkkiarvaamatta, pikkuhiljaa. Yhtäkkiä huomasin että minusta puuttuu jo747594Sinällään hauska miten jostakin
jaksetaan juoruta vaikka mitä. Jakorasia yms. Raukkamaista toimintaa. Annetaan jokaisen elää rauhassa eikä levitellä per583193- 372466
Miten voit manipuloida katsojalukuja?
Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj72080Osuuspankki Kuhmo!
Ei pysty pitämään yhtä Otto pankkiautomaattia toiminnassa Ksupermarketin kanssa,20 vuotta sitten Kuhmossa oli neljä auto342034- 221962
- 131887
Rakkaalleni!
Halusin tulla kertomaan, että sinua ajattelen ja ikävöin vaikka olen sukuloimassa. Meinasin herkistyä, kun tykkään sinus151673- 611611
- 181589