Vauvan ihon allerginen kutina

Äiti1987

Onko kellään vinkkejä mikä auttaisi vauvan allergiasta johtuvaan kutinaan? Puolivuotiaamme kutinat ja itku alkavat iltaisin, iho on tulipunainen ja kuiva. Hän raapii ihon ihan verille ja huutaa suoraa huutoa. Samaan aikaan hän on todella väsynyt, mutta ei pysty nukkumaan. Se on sydäntä särkevää kuunneltavaa ja katseltavaa.

Odotamme kutsua allergiakeskukseen tutkimuksiin. Imetän häntä ja olen yli kaksi viikkoa ollut lääkärin ohjeesta käyttämättä kananmunaa. Lisäksi olen omasta halusta jättänyt ruokavaliosta pois sitrushedelmät ja herneet. Eipä tuo ole paljoa tuntunut auttaneen.

Meillä on lääkärin ohjeen mukaan yöksi käytössä punainen Apo base ja päiväksi sininen. Ohjeen mukaan olen antanut Ataraxia kolme kertaa vuorokaudessa 2 ml. Tuo lääke ei auta heti ja vaikutus kestää vain pari tuntia. Sitä paitsi sen antaminen noin pienelle ei tunnu hyvältä, koska se on kolmiolääke ja sisältää sokeria. Toisaalta olen sitä mieltä, että kaikki mahdollinen tehdään hänen olonsä helpottamiseksi. Itse olen häntä varten ostanut Dexem Cremeä ja Bepanthen Ant-Exemiä. Auttavat hetken kutinaan, mutta niiden laittaminenkin ilmeisesti kirvelee, koska itkee sillä hetkellä vielä enemmän. Lisäksi nämä voiteet ovat niin pienessä tuubissa, että loppuvat hetkessä. Olisiko luontaistuotekaupan tuotteista apua ja uskaltaako niitä käyttää?

Jotkut pitävät allergiatestejä näin pienillä epäluotettavina, mutta olen sitä mieltä, että jos testitulos on edes suuntaa antava niin hyvä niin. Kun se kutsu niihin testeihin tulisi pian! Tietääkö joku millä tavalla testit tehdään ja kauanko tulosten saamiseen menee? Kun tulokset tulevat aion jatkaa imetystä ja syödä vauvamme ruokavalion mukaan, koska rinta-maidossa on niin hyvät ravintoaineet. Paitsi jos vauvamme ruokavalio on hirveän suppea en jatka imetystä. Ei ole vauvammekaan etu jos äiti riutuu, kun ei saa ravintoaineita tarpeeksi... (Tuollaista tilannetta joskus vierestä seuranneena tiedän)

Muuten vauvamme on niin uskomattoman hyväntuulinen ja helppo vauva ja sitten hän joutuu tämmöistä kestämään.

Toivon asiallisia ja asiassa pysyviä kommentteja, kiitos!

6

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ida-Emilia1

      Meillä ei vastaavassa tilanteessa (7 vuotta sitten) tehty mitään testejä. Myöhemmin on kyllä tehty ihan perinteiset lapputestit, niissä ei näkynyt allergiaa. Vauvana ihottuma alkoi joko illalla tai joskus aamuyöstä. Tulkittiin sitten urticariaksi. Tyttö oli vuoden vanha, kun tuttu sairaanhoitaja neuvoi vaihtamaan pyykinpesuaineen (Arielin) hajuttomaan ja mahdollisimman vähän kemikaaleja sisältävään (Erisan). Se auttoi ainakin meillä. Imetin häntä puolitoista vuotta, enkä huomannut että omalla ruokavaliollani olisi ollut merkitystä. Olemme vaihtaneet kaikki pesu yms aineet hajuttomiin joutsentuotteisiin.

      • Äitiäiti

        Meidänkin tytär oli vauvana hyvin kuivaihoinen. Lääkkeeksi saimme reseptillä tuota apteekin rasvaisinta perusvoidetta. Kävimme useilla ihotautilääkäreilläkin, eikä ne sen kummempaa hoitoa löytäneet. Diaknoosi oli muistaakseni ei atooppinen ekseema. Allergiaa ei myöskään tutkittu. Kaikki pesuaineet yms tuotteet kehotettiin vaihtamaan hajuttomiin. Vaiva sitten vähitellen meni ohi, kunnes tyttö aloitti päiväkodissa. Siellä alkoi pian uudenlainen ihottuma, jossa kämmenistä irtoaa nahka ihan vereslihalle asti muutaman kuukauden välein. Allergiaverikokeissa on käyty, ei löytynyt mitään. Ensi viikolla menemme taas ihotautilääkärille.


    • **minna**

      Meillä on 6-vuotias atoopikko/allergikko/astmaatikko , joka on kuukauden ikäisestä asti kärsinyt kutinasta ja kuivasta ihosta . Meidän jäbykkä alkoi 5 vuotiaana sanoa että mikä rasva sopii ja mikä kirvelee ja mikä laittaa ihon kutiamaan ..olemme kokeilleet kaikki mahdolliset rasvat läpi ja nyt kun poika osaa sanoa mikä rasvat sopii ovat ne vain bebanthen ja essex...Kaikki kukkaset,hajusteet ym. allergisoivat ulos talosta. Testaile niitä rasvoja ja seuraa lapsesi käyttäytymistä rasvauksen jälkeen... Hammaslääkärit muistuttavat AINA pojan hampaista , jotka ovat kuluneet lääkkeiden takia ..mutta viime käynnillä sanoin että mielummin ne kuluneet hampaat kuin kutinasta kärsivä itkuinen poika!!! Ja nehän on vasta maitohampaat , nyt kun aurinko alkaa paistamaan risukasan alta niin lääkkeitä ei enää juurikaan tarvitaja nyt odotellaan että nämä kuluneet maitohampaat tippuvat suusta ja tilalle saadaan kauniit pysyvät hampaat.

    • teija.dunder

      Kysymykseesi allergiatestien aikataulusta: ihopistokokeiden tuloksen saa samana päivänä ja verikokeiden tulos valmistuu yleensä viikon kuluessa.

    • Äiti1987

      Vielä lisäys, kun unohdin mainita, että meillä oli jo ennen raskauttani kaikki mahdollinen hajusteetonta, koska olen itsekin allergikko.

    • Rasvaakoneeseen...

      Onko teillä pyykinpesuaineet vaihdettu allergikoille sopiviin? Ja ihonpesuaineet? Jos se aina illasta alkaa niin johonkin iltatoimiin se liittyy. oli se sitten ruoka, peseytymiset tai puhtaat vaatteet/lakanat.

      Omat atoopikko-ja allergikkopojat on aikuisia.Atarax kiusasi ainakin vanhempaa, reaktiokyky ja "tolkku" oli hukassa esim. urheillessa, käveli päin kauppojen lasiovia.
      Ja kynsi silti.
      Ompele lapsen yöpaitojen hihoihin kiinni, paksut puuvillasukat! Lapsi oppii kynsimään varpaankynsilläkin, leikkaa usein ne.
      Kosteuta ihoa ahkerasti atoopikon rasvaisilla voiteilla. Muista että voivat nekin allergisoida-
      Helokinkukan siemenöljy oli ainoa, mikä oikeasti meillä auttoi ihottumaan hyvin, myös kutinaan.(kuurina, suomessa ei-korvattava...)

      Molemmat pojat ovat yhä koivun ja lepän siitepölyille allergisia. Tietyille ruoka-aineille myös. Vanhemman iho ei kestä: Pesuaineita kuin allergikoille suunniteltuja, osaa ei niistäkään.
      Ompelulangat saumoissa ärsyttävät, samoin jotkut tekstiilien värit. Kumpikin kissaherkkä, toinen koirallekkin.

      Onko teillä kortikosteroidivoiteita kuureina? KÄykää, ellei ole, se asettaa pahimman, mutta ei rikkinäiseen ihoon! Käytäkää desiainetta- ärsyttämätön, iltaisin jos kädet on ns. auki kunnolla ja tulehtuneet. Pesu, liotus pari minuuttia desi-vesi seoksessa, kuivaus, rasvaus... Ei märkärupi ole niin herkästi riesa.

      Meillä ainakin oli ongelmia joskus terveydenhuollossa. Kaseiiniallergia kirjattiin kerran virheellisesti nuor. pojalta sairaalaan otettaessa. Tarkistakaa heti kirjatut tiedot- Pojalleni tuotiin juustokeittoa kerran. Ja ainekset isoonkin showhn oli valmiit, järjetön turpoominen eka lusikallisen jälkeen.
      Terveydenhuollon ymmärrys maitovalkuaisallergiaan on toivottavasti nyk. korjaantunut- silloin, äitinä ei hymyilyttänyt.
      Olin sanonut, ettei pojalle mitään maitotuotteita, maidonvalkuaisallergia.

      Meillä opittiin, että rasvaus, rasvaus, rasvaus... Meillä opittiin kiertämään helteiset Toukokuun hiekkaleikit. Jne-

      Kumpikin oppi jo muksuina sanomaan, mikä tekee ikävää, esim. kyläreissuilla, ja itsekin kysymään, onko jossain... omenaa, mansikkaa, kirsikkaa, kiiviä, meloneita, kauraa, hernekasveja, kalaa...
      Tuossa samalla vinkkiä.

      Katupölyinen ja leppää kukkiva aika on itsellekin rasite. Kunnon oireet saan tietyistä heinistä. Turpoumia, violettia kraaterinokkosrokkoa. silmäoireita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      70
      1362
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1090
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      957
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      712
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      369
      703
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe