D-vitamiinin saanti

vaikeaa päästä arvoi

Aikaisemmin sanottiin että kesällä touko-elokuu riittää auringosta saatu D-vitamiini joka varastoituu.
Syksyllä 2005 mitattiin veren D-vitamiini, oli 41 nmol/l. Nykysuositusten mukaan pitäisi olla yli 80 jotta luusto voisi hyvin. Samalla ionisoitunut kalsium oli 1.15mmol/l (tulisi olla 1.18-1,3) eli alle minimi rajan.
Lisäsin D-vitamiinin käyttöä. 2009 mittauksessa D-vitamiini oli 60 ja Ca-ion. 1,21.
D-vitamiini alle hyvän ja Ca ion noussut yli minimi tason.
Söin nyt kesän n.25µg D-vitamiinia. Mittauksessa nyt 75,3 ja Ca ion huhtikuussa oli 1,21.
Täytynee ainaskin sinne 50µg nostaa päiväannos. Nykyään vain kun on D-vitamiinia muissakin, (kalkkitabl, kalaöljytabletit) eli olen varmaan jo sen 50 syönyt tähänkin saakka.
Molemmille vanhemmilleni on tehty lonkkaleikkaukset n.60v ja maitotuotteet on kuuluneet ruokavalioon mutta eivät ole suojanneet.

42

486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niinpäsniin

      Kyllä vain se kestää nostaa päivittäinen D-vitamiinin saanti yli 100 mcg. Turvallisen päivitäisen käytön rajana voidaan jenkkitutkimusten mukaan pitää 250 mcg/päivä. Tilapäinen ylittäminen tuostakaan ei haittaa. Kalkkitableteissa sinänsä ei ole D-vitamiinia, ellei ole yhdistelmätabletti. Ei myöskään kalaöljytableteissa yleensä. Niistä D-vitamiini on poistettu, ja niissä on vain omegat. Tietysti niissäkin on poikkeuksia, kuten Möllerin yhdistelmävalmiste, jossa on 10 mcg/kapseli.

      Juuri tuon sinunkin kokemuksen pohjalta voi kyllä sanoa, että nykyiset THL:n D-vitamiinin saantisuositukset ovat täysin poskellaan. Itse käytän 150 mcg päivässä.

      • 1414

        D-vitamiinin yliannostus aiheuttaa myrkytyksen ja siihen myös kuolee. Maitotuotteet sen paremmin kuin viljatkaan eivät suojaa elimistön rappeutumiselta, ja niitä sietää epäillä siinä vaiheessa kun alkaa olla oireita.


      • 1515
        1414 kirjoitti:

        D-vitamiinin yliannostus aiheuttaa myrkytyksen ja siihen myös kuolee. Maitotuotteet sen paremmin kuin viljatkaan eivät suojaa elimistön rappeutumiselta, ja niitä sietää epäillä siinä vaiheessa kun alkaa olla oireita.

        Paljonko on sinusta 1414 yliannostus?

        Minusta Suomen suositukset ovat naurettavai. EU suositus raakaana olevalle naiselle on 100-150 mikrogrammaa. Meillä 10 ?
        Ja EU mukaan voi käyttää 100 mikrogrammaa.

        Olen ihmetellyt, vaikuttaako ihmisen paino mitään hänen vitamiinitarpeeseensa. Kaupunkilaisjärjellä painon pitäisi vaikuttaa.


      • 1414
        1515 kirjoitti:

        Paljonko on sinusta 1414 yliannostus?

        Minusta Suomen suositukset ovat naurettavai. EU suositus raakaana olevalle naiselle on 100-150 mikrogrammaa. Meillä 10 ?
        Ja EU mukaan voi käyttää 100 mikrogrammaa.

        Olen ihmetellyt, vaikuttaako ihmisen paino mitään hänen vitamiinitarpeeseensa. Kaupunkilaisjärjellä painon pitäisi vaikuttaa.

        Sen verran kuin olen tutkaillut netistä suosituksia ja muuta, niin aikuiselle max 50 mikrogrammaa päivässä jatkuvasti käytettynä, koska suurempien annostusten mahdollisista haittavaikutuksista ei ole saatavilla pitkänajan seurantaa.

        Turvallisen käytön yläraja (Tolerable Upper Intake) ei ole sama kuin suositeltava annostus (Recommended Intakes), ja ei kai EU sentään suosittele 100 mikrogrammaa, eiköhän se liene lähempänä 20-50.

        En minä ainakaan lähtisi koekaniiniksi noilla ylärajan määrillä.

        http://www.vitamindwiki.com/30 to 50 ng of vitamin D is optimal – Central Europe consensus Sept 2013


      • yliannostus?
        1414 kirjoitti:

        D-vitamiinin yliannostus aiheuttaa myrkytyksen ja siihen myös kuolee. Maitotuotteet sen paremmin kuin viljatkaan eivät suojaa elimistön rappeutumiselta, ja niitä sietää epäillä siinä vaiheessa kun alkaa olla oireita.

        Ihan veteen voi kuolla. Pari senttiä riittää.


        D-vitamiinipelko johtuu 1930-luvun hoitokokeiluista

        Illinoisin yliopiston lääkäri C.I. Reed ja hänen kollegansa tohtori Drayer määräsivät 1930-luvulla 700 nivelpotilaalleen D2-vitamiinia keskimäärin 300 000 – 500 000 IU eli 7500 –12 500 µg päivässä. Suurimman päiväannokset olivat jopa 3 miljoonaa yksikköä eli 75 000 µg päivässä, jolloin 65 potilasta sai myrkytysoireita.

        Big vitamin D doses given for arthritis. New York Times, December 9, 1935.

        Liika on kuitenkin liikaa, kirjoitti sama lehti 10.3.1936. Tohtori Ferdinand Vowinckel yritti parantaa nivelrikkoaan syömällä 18 päivää D2-vitamiinia 2,1 miljoonaa yksikköä eli 52 500 mikrogrammaa (µg) päivässä, mikä johti kuolemaan. New Yerseyssä kuoli eräs nainen syötyään yhdeksän viikkoa 300 000 IU eli 7500 µg päivässä. Vuonna 1947 lääkärikonventti varoitti, että 50 000 – 100 000 IU (1250–2500 µg) päivässä voi aiheuttaa myrkytyksen ja jopa kuoleman. Tuohon aikaan 50 000 IU (1250 µg) tabletti oli heikoin saatavilla ollut D-vitamiinivalmiste.
        Too much vitamin D fatal. New York Times, March 10, 1936
        Leake CD. Vitamin D Toxicity. Cal West Med. 1936 Mar;44(3):149-50
        Vitamin D causes death. New York Times, June 28, 1942
        Vitamin D self-usage called dangerous. New York Times, December 10, 1947.

        D-vitamiinin yliannosten ja myrkytysten pelko on siis peräisin noilta ajoilta ja noista päiväannoksesta.

        http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247


      • 1414
        yliannostus? kirjoitti:

        Ihan veteen voi kuolla. Pari senttiä riittää.


        D-vitamiinipelko johtuu 1930-luvun hoitokokeiluista

        Illinoisin yliopiston lääkäri C.I. Reed ja hänen kollegansa tohtori Drayer määräsivät 1930-luvulla 700 nivelpotilaalleen D2-vitamiinia keskimäärin 300 000 – 500 000 IU eli 7500 –12 500 µg päivässä. Suurimman päiväannokset olivat jopa 3 miljoonaa yksikköä eli 75 000 µg päivässä, jolloin 65 potilasta sai myrkytysoireita.

        Big vitamin D doses given for arthritis. New York Times, December 9, 1935.

        Liika on kuitenkin liikaa, kirjoitti sama lehti 10.3.1936. Tohtori Ferdinand Vowinckel yritti parantaa nivelrikkoaan syömällä 18 päivää D2-vitamiinia 2,1 miljoonaa yksikköä eli 52 500 mikrogrammaa (µg) päivässä, mikä johti kuolemaan. New Yerseyssä kuoli eräs nainen syötyään yhdeksän viikkoa 300 000 IU eli 7500 µg päivässä. Vuonna 1947 lääkärikonventti varoitti, että 50 000 – 100 000 IU (1250–2500 µg) päivässä voi aiheuttaa myrkytyksen ja jopa kuoleman. Tuohon aikaan 50 000 IU (1250 µg) tabletti oli heikoin saatavilla ollut D-vitamiinivalmiste.
        Too much vitamin D fatal. New York Times, March 10, 1936
        Leake CD. Vitamin D Toxicity. Cal West Med. 1936 Mar;44(3):149-50
        Vitamin D causes death. New York Times, June 28, 1942
        Vitamin D self-usage called dangerous. New York Times, December 10, 1947.

        D-vitamiinin yliannosten ja myrkytysten pelko on siis peräisin noilta ajoilta ja noista päiväannoksesta.

        http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

        Mielestäni edesvastuutonta kirjoitella yleisöpalstoilla väheksyvästi yliannostuksen riskeistä, koska siinä on tietty jatkumo alkaen haitallisista vaikutuksista ja päätyen fataaliin myrkytykseen.

        Normaalia ruokaa syömälläkin altistuu jatkuvasti erilaisille vahingollisille aineille, määrät ja käyttöaika sekä elimistön kyky puolustautua ratkaisevat sairastuuko ja millätavoin. Tämä ilmiö nähtävissä viljojen ja maitotuotteiden kanssa, sillä siinä missä terve ruuansulatus voi erinomaisesti, jonkun toisen kohdalla sama ruokavalio voi aiheuttaa totaalisen sairastumiskierteen, jossa lääkärit eivät voi muuta kuin levitellä käsiään.

        Seuraava poimittu terveyskirjaston artikkelista:

        "Rasvaliukoiset A- ja D-vitamiini kertyvät elimistöön saannin ollessa runsasta, jolloin myrkytysoireiden kehittyminen on mahdollista.
        ...
        Hyvin suuret D-vitamiiniannokset lisäävät luun hajoamista ja suurentavat veren kalsiumpitoisuutta.
        ...
        Liian suuret D-vitamiinimäärät suurentavat liiaksi veren kalsiumpitoisuutta ja voivat aiheuttaa kalsiumsuolojen saostumista kudoksiin sekä sydän- ja hermostoperäisiä oireita. Vaikeimmissa muodoissa voi kehittyä munuaisten vajaatoiminta ja pahimmillaan myrkytys voi johtaa kuolemaan."
        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00023


      • aurinkoa.
        1414 kirjoitti:

        Sen verran kuin olen tutkaillut netistä suosituksia ja muuta, niin aikuiselle max 50 mikrogrammaa päivässä jatkuvasti käytettynä, koska suurempien annostusten mahdollisista haittavaikutuksista ei ole saatavilla pitkänajan seurantaa.

        Turvallisen käytön yläraja (Tolerable Upper Intake) ei ole sama kuin suositeltava annostus (Recommended Intakes), ja ei kai EU sentään suosittele 100 mikrogrammaa, eiköhän se liene lähempänä 20-50.

        En minä ainakaan lähtisi koekaniiniksi noilla ylärajan määrillä.

        http://www.vitamindwiki.com/30 to 50 ng of vitamin D is optimal – Central Europe consensus Sept 2013

        Elimistö säätelee aika hyvin tuota D-vitamiinitasoa, jos D-vitamiinia vain on tarjolla.

        Se kannattaa ehdottomasti mitata.


      • 100µg
        1414 kirjoitti:

        Mielestäni edesvastuutonta kirjoitella yleisöpalstoilla väheksyvästi yliannostuksen riskeistä, koska siinä on tietty jatkumo alkaen haitallisista vaikutuksista ja päätyen fataaliin myrkytykseen.

        Normaalia ruokaa syömälläkin altistuu jatkuvasti erilaisille vahingollisille aineille, määrät ja käyttöaika sekä elimistön kyky puolustautua ratkaisevat sairastuuko ja millätavoin. Tämä ilmiö nähtävissä viljojen ja maitotuotteiden kanssa, sillä siinä missä terve ruuansulatus voi erinomaisesti, jonkun toisen kohdalla sama ruokavalio voi aiheuttaa totaalisen sairastumiskierteen, jossa lääkärit eivät voi muuta kuin levitellä käsiään.

        Seuraava poimittu terveyskirjaston artikkelista:

        "Rasvaliukoiset A- ja D-vitamiini kertyvät elimistöön saannin ollessa runsasta, jolloin myrkytysoireiden kehittyminen on mahdollista.
        ...
        Hyvin suuret D-vitamiiniannokset lisäävät luun hajoamista ja suurentavat veren kalsiumpitoisuutta.
        ...
        Liian suuret D-vitamiinimäärät suurentavat liiaksi veren kalsiumpitoisuutta ja voivat aiheuttaa kalsiumsuolojen saostumista kudoksiin sekä sydän- ja hermostoperäisiä oireita. Vaikeimmissa muodoissa voi kehittyä munuaisten vajaatoiminta ja pahimmillaan myrkytys voi johtaa kuolemaan."
        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00023

        Hyvin suuret D-vitamiiniannokset tarkoittavat satoja mikrokrammoja päivässä ja kuukausia. KUKAAN ei syö tuollaisia määriä. Oikeesti.

        Liikaa vettä juodessaankin kuolee.

        D-vitamiinin saanti kannattaa mitata.

        40-60-luvuilla annettiin lapsille 100µg/vrj eikäö mitään haittoja ilmennyt.



        D-vitamiinipelko johtuu 1930-luvun hoitokokeiluista

        Illinoisin yliopiston lääkäri C.I. Reed ja hänen kollegansa tohtori Drayer määräsivät 1930-luvulla 700 nivelpotilaalleen D2-vitamiinia keskimäärin 300 000 – 500 000 IU eli 7500 –12 500 µg päivässä. Suurimman päiväannokset olivat jopa 3 miljoonaa yksikköä eli 75 000 µg päivässä, jolloin 65 potilasta sai myrkytysoireita.

        Big vitamin D doses given for arthritis. New York Times, December 9, 1935.

        Liika on kuitenkin liikaa, kirjoitti sama lehti 10.3.1936. Tohtori Ferdinand Vowinckel yritti parantaa nivelrikkoaan syömällä 18 päivää D2-vitamiinia 2,1 miljoonaa yksikköä eli 52 500 mikrogrammaa (µg) päivässä, mikä johti kuolemaan. New Yerseyssä kuoli eräs nainen syötyään yhdeksän viikkoa 300 000 IU eli 7500 µg päivässä. Vuonna 1947 lääkärikonventti varoitti, että 50 000 – 100 000 IU (1250–2500 µg) päivässä voi aiheuttaa myrkytyksen ja jopa kuoleman. Tuohon aikaan 50 000 IU (1250 µg) tabletti oli heikoin saatavilla ollut D-vitamiinivalmiste.
        Too much vitamin D fatal. New York Times, March 10, 1936
        Leake CD. Vitamin D Toxicity. Cal West Med. 1936 Mar;44(3):149-50
        Vitamin D causes death. New York Times, June 28, 1942
        Vitamin D self-usage called dangerous. New York Times, December 10, 1947.

        D-vitamiinin yliannosten ja myrkytysten pelko on siis peräisin noilta ajoilta ja noista päiväannoksesta.

        http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247


      • 100µg
        1414 kirjoitti:

        Mielestäni edesvastuutonta kirjoitella yleisöpalstoilla väheksyvästi yliannostuksen riskeistä, koska siinä on tietty jatkumo alkaen haitallisista vaikutuksista ja päätyen fataaliin myrkytykseen.

        Normaalia ruokaa syömälläkin altistuu jatkuvasti erilaisille vahingollisille aineille, määrät ja käyttöaika sekä elimistön kyky puolustautua ratkaisevat sairastuuko ja millätavoin. Tämä ilmiö nähtävissä viljojen ja maitotuotteiden kanssa, sillä siinä missä terve ruuansulatus voi erinomaisesti, jonkun toisen kohdalla sama ruokavalio voi aiheuttaa totaalisen sairastumiskierteen, jossa lääkärit eivät voi muuta kuin levitellä käsiään.

        Seuraava poimittu terveyskirjaston artikkelista:

        "Rasvaliukoiset A- ja D-vitamiini kertyvät elimistöön saannin ollessa runsasta, jolloin myrkytysoireiden kehittyminen on mahdollista.
        ...
        Hyvin suuret D-vitamiiniannokset lisäävät luun hajoamista ja suurentavat veren kalsiumpitoisuutta.
        ...
        Liian suuret D-vitamiinimäärät suurentavat liiaksi veren kalsiumpitoisuutta ja voivat aiheuttaa kalsiumsuolojen saostumista kudoksiin sekä sydän- ja hermostoperäisiä oireita. Vaikeimmissa muodoissa voi kehittyä munuaisten vajaatoiminta ja pahimmillaan myrkytys voi johtaa kuolemaan."
        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00023

        A-vitamiini:
        Suuret A-vitamiiniannokset lisäävät ihon sarveistumista ja talin-eritystä. Äkillisen myrkytyksen oireita ovat kallonsisäisen paineen nousu ja ihon hilseily. Pitkäaikaisessa liika-annostuksessa on todettu ihomuutosten lisäksi maksavaurioita ja luuston haurastumista. Turvallisen saannin yläraja on A-vitamiinilla kymmenkertainen suositeltuun saantitasoon verrattuna kuukausien ajan.

        A-vitamiinin mytkytyksiä on raportoitu. Mutta siitä on tosiaan yli 100 vuotta, kun Roald Amundsenin naparetkikunnan jäsenillä tätä ilmeni, koska he söivät jääkarhun maksaa päivittäin. Sen jälkeen A-vitamiinimyrkytyksiä ei olekaan näkynyt. Ne ovat harvinaisempia kuin hammasharjan nieleminen hampaita harjattaessa.

        A-vitamiinia on joissakin hyvin harvoissa synteettisissä monivitamiineissa synteettisenä (imeytyvyys muutaman prosentin luokkaa?) hyvin pieniä määriä ja sen lisäksi joissakin kalaöljyvalmisteissa pieniä määriä. Joten A-vitamiinilla itsensä myrkyttäminen on sangen hankalaa. Neuvoloissa yleisesti suositellaan raskaana oleville lääketehtaiden synteettisiä monivitamiineja, mutta niissäkään ei ole A-vitamiinia lainkaan.

        Luonnollista A-vitamiinia saa eläinkunnan tuotteista. Ja luonnollista A-vitamiinin esiastetta, karoteenia, saa kasvikunnan tuotteista kuten kasviksista ja marjoista. Kun syö kasvikunnan antimia missä on A-esiastetta niin saa samalla koko karotenoidikompleksin, ei ainoastaan betakaroteenia, joka on tunnetuin karotenoidi.

        Suomalaisten A- ja D -vitamiinin saanti on riittämätön

        "Funktionaalisen lääketieteeseen perehtyneet lääkärit ja asiantuntijat tietävät, että A-vitamiini on merkityksellinen vastustuskyvyn, näön, sukupuoli- ja stressihormonien muodostumisen ja elinvoimaisuuden kannalta. Margariinit heikentävät rasvaliukoisten vitamiinien, kuten A- D- ja E -vitamiinin imeytymistä. Beetakaroteeni on A -vitamiinin esiaste eli ns. pro-vitamiini, jonka teho on n. 6 kertaa A-vitamiinia heikompi. Parhaita ja turvallisimpia A-vitamiinin lähteitä ovat rasvainen kala ja voi, sekä kalanmaksaöljy, jossa A-vitamiini on luonnollisessa muodossa."
        http://www.amplia.fi/blogi/?x119991=143653


      • huonoluusto/-hampaat
        aurinkoa. kirjoitti:

        Elimistö säätelee aika hyvin tuota D-vitamiinitasoa, jos D-vitamiinia vain on tarjolla.

        Se kannattaa ehdottomasti mitata.

        D-vitamiinin mittaamisen pitäisi yleistyä. Tätini kärsi osteoporoosista mutta kun ei koskaan luitaan katkonut niin ei sitä koskaan epäilty. Sitten luusto olikin jo niin heikko että kylkiluut pienestäkin meni poikki.
        Itselläni hammaslääkärilaskut olivat useita tonneja vuodessa kun D-vitamiini oli 41 tasolla ja ioninen kalsium alle minimi arvojen. Hampaat on olleet koko elämäni ajan huonot. Nyt kolme-neljä vuotta on tilanne parantunut D-vitamiinin syönnin myötä.
        Olen varmaan lapsena kärsinyt riisitaudista, "jalkani sen kertovat"


      • Thl on pelle
        1515 kirjoitti:

        Paljonko on sinusta 1414 yliannostus?

        Minusta Suomen suositukset ovat naurettavai. EU suositus raakaana olevalle naiselle on 100-150 mikrogrammaa. Meillä 10 ?
        Ja EU mukaan voi käyttää 100 mikrogrammaa.

        Olen ihmetellyt, vaikuttaako ihmisen paino mitään hänen vitamiinitarpeeseensa. Kaupunkilaisjärjellä painon pitäisi vaikuttaa.

        Nimenomaan näin. Koko uusi suositus, vaikkakin sitä perustellaan väestötasoisuudella, on aivan naurettava. Thl edustaa paavillisuutta, vaikka jumala tässä tapauksessa onkin luonnontiede, jonka universaalisuus ja kovatiede imago on itsessään jo ideologinen kannanotto ja dogmi...suomalainen thl asenne on ristiriitainen valikoivuudessaan...sellaiset tutkimustulokset kelpaavat, jotka tukevat valittua linjaa, mutta muut lakaistaan samantien maton alle. Kuunelkaapa, vaikka Ilari Paakkarin ylen ykkösessä esitetyt asiantuntijamielipiteet D-vitamiinista. Paakkari puhuu oikeasti järkevästi ja hän on suomen tasolla oikeasti asiantuntija ja verratkaa sitä thl:n susosituksiin... Reseptori:
        D-vitamiini on hormoni ja tärkeä sellainen eli googlettakaa tolla nimellä ja ohjelma löytyy ylen areenasta...tämähän tuli paljon aikaisemmin kuin thl:n uudet suositukset, mutta eipä ole paljon vaikuttanut eli mitään herrojen mielipiteisiin.

        D-vitamiini on hormoni ja tärkeä sellainen


      • joooofghhh
        1414 kirjoitti:

        Sen verran kuin olen tutkaillut netistä suosituksia ja muuta, niin aikuiselle max 50 mikrogrammaa päivässä jatkuvasti käytettynä, koska suurempien annostusten mahdollisista haittavaikutuksista ei ole saatavilla pitkänajan seurantaa.

        Turvallisen käytön yläraja (Tolerable Upper Intake) ei ole sama kuin suositeltava annostus (Recommended Intakes), ja ei kai EU sentään suosittele 100 mikrogrammaa, eiköhän se liene lähempänä 20-50.

        En minä ainakaan lähtisi koekaniiniksi noilla ylärajan määrillä.

        http://www.vitamindwiki.com/30 to 50 ng of vitamin D is optimal – Central Europe consensus Sept 2013

        Älä tule tänne pelottelemaan ihmisiä. Yliannostuksen oireita ei ole havaittu alle 1000µg:n päiväannoksilla, ja tämä on fakta. 50µg ei todellakaan riitä ylläpitämään oikeaa (>120nmol/l) tasoa.


      • kjhgchcgvjkvhgcjvjvh
        1414 kirjoitti:

        Sen verran kuin olen tutkaillut netistä suosituksia ja muuta, niin aikuiselle max 50 mikrogrammaa päivässä jatkuvasti käytettynä, koska suurempien annostusten mahdollisista haittavaikutuksista ei ole saatavilla pitkänajan seurantaa.

        Turvallisen käytön yläraja (Tolerable Upper Intake) ei ole sama kuin suositeltava annostus (Recommended Intakes), ja ei kai EU sentään suosittele 100 mikrogrammaa, eiköhän se liene lähempänä 20-50.

        En minä ainakaan lähtisi koekaniiniksi noilla ylärajan määrillä.

        http://www.vitamindwiki.com/30 to 50 ng of vitamin D is optimal – Central Europe consensus Sept 2013

        Minä syön talvella 625 mikrogrammaa päivässä. Kärsin vakavasta kaamosmasennuksesta ja yksinkertaisesti pienemmällä annostuksella, elämäni menee itsemurhan ajatteluksi. Tuolla annoksella, olo on ihan normaali.

        Huomaan tuolla annostuksella myös testosteronitason nousun ja sen, että jalkapohjien ihon paksunemat poistuvat. Pienemmällä ei.

        Olen todennäköisesti erikoistapaus tuon annoksen suhteen, mutta olkoon sitten vaikka osoitus siitä, että me ihmiset ollaan erilaisia.


      • kala.
        kjhgchcgvjkvhgcjvjvh kirjoitti:

        Minä syön talvella 625 mikrogrammaa päivässä. Kärsin vakavasta kaamosmasennuksesta ja yksinkertaisesti pienemmällä annostuksella, elämäni menee itsemurhan ajatteluksi. Tuolla annoksella, olo on ihan normaali.

        Huomaan tuolla annostuksella myös testosteronitason nousun ja sen, että jalkapohjien ihon paksunemat poistuvat. Pienemmällä ei.

        Olen todennäköisesti erikoistapaus tuon annoksen suhteen, mutta olkoon sitten vaikka osoitus siitä, että me ihmiset ollaan erilaisia.

        Muista kalaöljy.

        Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.


      • kjhgchcgvjkvhgcjvjvh
        kjhgchcgvjkvhgcjvjvh kirjoitti:

        Minä syön talvella 625 mikrogrammaa päivässä. Kärsin vakavasta kaamosmasennuksesta ja yksinkertaisesti pienemmällä annostuksella, elämäni menee itsemurhan ajatteluksi. Tuolla annoksella, olo on ihan normaali.

        Huomaan tuolla annostuksella myös testosteronitason nousun ja sen, että jalkapohjien ihon paksunemat poistuvat. Pienemmällä ei.

        Olen todennäköisesti erikoistapaus tuon annoksen suhteen, mutta olkoon sitten vaikka osoitus siitä, että me ihmiset ollaan erilaisia.

        Nostan annokseni nyt 750 mikrogrammaan päivässä. Ei näytä 625 riittävän.

        Kantapäiden iho on alkanut paksuuntua ja testosteronin taso alenemaan. Todennäköisesti tuo annos riittää tammikuun loppuun asti, jolloin UVB:n määrä auringosta alkaa taas pikkuhiljaa lisääntyä. Nythän ollaan jo aikalähellä tuota auringosta saatavan UVB:n minimimäärää.

        Nyt ymmärrän sairastaneeni D-vitamiinin vajausta yli 20 vuotta. Pieniä, tai suurempiakin oireita on ollut matkan varrella, mutta eihän niitä osannut tähän yhdistää.

        Uusin positivinen asia minkä huomasin, on se, että ns juoksijan polveni on parantunut. Aiemmin noin 8km kävely kahtenä päivänä peräkkäin riitti siihen, että polvi kipeytyi moneksi päiväksi, olin varma että en pystyisi koskaan liikkumaan enää jalkaisin, suuria määriä. Nyt olen kävellyt viikon, keskimäärin 8km joka päivä, eikä mitään ongelmaa.

        Annokseni ja tilanteeni on kyllä selkeästi erikoistapaus, jonkinlainen imeytymisongelma minulla taitaa olla, mutta olen jokatapauksessa tyytyväinen että olen löytänyt ratkaisun ongelmaani.


      • 100mikrogr
        huonoluusto/-hampaat kirjoitti:

        D-vitamiinin mittaamisen pitäisi yleistyä. Tätini kärsi osteoporoosista mutta kun ei koskaan luitaan katkonut niin ei sitä koskaan epäilty. Sitten luusto olikin jo niin heikko että kylkiluut pienestäkin meni poikki.
        Itselläni hammaslääkärilaskut olivat useita tonneja vuodessa kun D-vitamiini oli 41 tasolla ja ioninen kalsium alle minimi arvojen. Hampaat on olleet koko elämäni ajan huonot. Nyt kolme-neljä vuotta on tilanne parantunut D-vitamiinin syönnin myötä.
        Olen varmaan lapsena kärsinyt riisitaudista, "jalkani sen kertovat"

        Arvo Ylppö antoi aikoinaan pienille lapsille 100 mikrogrammaan D-vitamiinia. Hyvällä menestyksellä.


      • 150µg
        100mikrogr kirjoitti:

        Arvo Ylppö antoi aikoinaan pienille lapsille 100 mikrogrammaan D-vitamiinia. Hyvällä menestyksellä.

        Ja aikuiset söi 150µg


      • Muha ha ha haa
        1414 kirjoitti:

        D-vitamiinin yliannostus aiheuttaa myrkytyksen ja siihen myös kuolee. Maitotuotteet sen paremmin kuin viljatkaan eivät suojaa elimistön rappeutumiselta, ja niitä sietää epäillä siinä vaiheessa kun alkaa olla oireita.

        Tää oli hyvä kerros mikä se myrkytyksen raja on =D
        Vetelen 1 mg kun Pekka puska tarjoilee 7,5 µg =D
        En oo vielä kuollut =D


      • jkhghfgdxfvyjuk
        Muha ha ha haa kirjoitti:

        Tää oli hyvä kerros mikä se myrkytyksen raja on =D
        Vetelen 1 mg kun Pekka puska tarjoilee 7,5 µg =D
        En oo vielä kuollut =D

        Minkä vuoksi syöt 1000 mikrogramman annosta?


    • 100µg

      Elintarvikkeista maito on suurin osteoporoosin aiheuttaja.

      Harvardin yliopiston 12V tutkimuksesta käy ilmi, että mukana olleesta 78000 henkilöstä ne jotka joivat maitoa kolme kertaa päivässä katkoivat reippaasti enemmän luita kun henkilöt jotka eivät juuri maitoon koskeneet.

      Vaikka maito tilapäisesti nostaa luumassaa niin se tuhoaa samalla soluja jotka tuottavat luuta.

      Samalla ilmeni että maito on elintarvikkeista ylivoimaisesti eniten osteoporoosille altistava.

      Tutkimuksessa mainitaan myös maidon yhteys munuaiskiviin, reumaan, syöpään ja sydäntauteihin. Maidossa oleva kalsium ja fosfori ruokkii nanobakteereita jotka aiheuttavat eturauhassyöpää ja verisuonien kalkkeutumista.

      http://www.news-medical.net/news/2005/09/12/13120.aspx

      D-vitamiinin syönti purkista läpi vuoden pitäisi olla itsestään selvä asia, mutta yllättävän harva edelleen ymmärtää D-vitamiinilisän tärkeyden. Ja jos ymmärtää, niin valitettavan harva nauttii sitä riittävästi. Tutkimusten mukaan virallinen suositus ei riitä edes vastasyntyneelle. Viralliset suositukset eivät edes nouse.

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

      Osteoporoosissa kalsiumia liukenee luista ja kertyy verisuonten seinämiin, jossa vaarana (mm. sydänkohtausriski) tai pehmytkudoksiin kuten aivoihin (mm. MS-tauti ja dementiariski).

    • siirryn 50µg/vrk

      Olenko vain yksilö jolla luontaisesti alhainen D-vitamiini taso ja alhainen ioninen Ca.
      Kärsin usein talvisin väsymyksestä johon viellä-70 luvun alussa tepsi multi-tabs. Mutta eipä enää tepsinyt -80 luvulla. Tosin nyt tiedämme että n.-75 laskettiin multi-tabs:in D-vitamiinitasoa huomattavasti.
      Myös perheessäni olen huomannut tämän väsymyksen. Joskus -90 luvulla pyrimme lähtemään talvella aurinkoon mutta eipä sitten myöhemmin rahat riittäneet.
      (Perheessä atoopikko jolle oli nyt sanottu että suomen aurinko ei riitä tervehdyttämään ihoa)
      Jos muillakin on D-vitamiinitasot samaa kuin minulla, kalliiksi tulee terveyden hoito vanhemmiten yhteiskunnalle. Sen sijaan että aina mitataan senkka ja rauta, tulisi mitata D-vitamiini.

      • maitoallergia tiedos

        Atoopikko on maitoallerginen. Maitoallergia ilmenee 1-3 vrk kuluttua maidon/maitotuotteiden nauttimisesta. "ärsykkeet" nousevat hien mukana iholle.
        Maidon lisäksi joku muukin aiheuttaa ärsitystä. Syksyt ovat pahimpia, kosteat hiostavat säät, välillä kuuma, välillä vilu.


    • paranna atopia

      Kuuntele tämä:

      [23.18] Paleo vs. THL:n viralliset ohjeet. Lapsen kasvattaminen ja ruokavalio.

      https://soundcloud.com/helsinki-paleo/helsinki-paleo-podcast-episode23



      Atopia on yksi tavallisimpia ihosairauksia. Atopia on tulehduksellinen sairaus, joka aiheuttaa oireita iholla.

      Atopia on yksi monista sairauksista, joiden edessä virallinen lääketiede on aivan voimaton. Näin sairausteollisuuden toimesta atopia onkin julistettu parantumattomaksi sairaudeksi. Totuus on kuitenkin ihan jotain muuta, sillä atopia on ainakin useimmissa tapauksissa täysin parannettavissa oleva ongelma. Itse asiassa jo hyvin pienillä teoilla voi saada aikaiseksi dramaattista apua tähän ikävään vaivaan. Jos itselläni olisi atopia, niin toimisin seuraavasti:

      1. Huolehtisin riittävästä D-vitamiinin saannista. Itselleni tuo riittävä tarkoittaa noin 100 mikrogramman päiväannoksia.

      2. Atopia voi liittyä maksan vajaatoimintaan ja entsyymien puutokseen (etenkin lipaasi). Suosisin mahdollisimman paljon raakaruokaa ja rasvoista erityisesti kookosöljyä ja avokadoa. Maksaa voi hoitaa myös vähentämällä myrkkyjen käyttöä, ulkoilemalla enemmän ja myös maarianohdakkeen sekä voikukanjuuren avulla.

      3. Gluteeniviljat pois! Tämän neuvon voi antaa melkein minkä sairauden kohdalla tahansa ja se toimii myös psoriasiksen suhteen. Koita ja hämmästy.

      4. Maito pois.

      5. Ihmisille uskotellaan, ettei atopia johdu millään tapaa kivennäisaine- tai vitamiinivajareista. On kuitenkin erittäin tyypillistä, että atopiaa sairastavilla on tosi ankara vitaaliaineiden puute. Eli kannattaa harkita perusteellista tankkausta, jossa käyttää apuna esimerkiksi spirulinaa, chlorellaa, laadukasta viherjauhetta, hampunsiemeniä, parapähkinöitä, fulvic acidia, macaa, runsaasti hyvää C-vitamiinia jne…

      6. Valkoinen sokeri kokonaan pois ja tavallisen pöytäsuolan tilalle raffinoimaton merisuola.

      7. Inkivääri ja kurkuma osaksi jokapäiväistä elämää. Ovat sen verran tehokkaita tulehdusten hillitsijöitä.

      8. MSM!

      9. Merivesi on tosi loistava juttu atoopikoille. Etenkin merivesi aurinko on erinomainen yhdistelmä!

      Kuuntele:

      http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

      29.09.13

      Osa 1/5 (5:26)
      Osa 2/5 (4:42)

    • 100µg
    • aurinkoa.

      "Aikaisemmin sanottiin että kesällä touko-elokuu riittää auringosta saatu D-vitamiini joka varastoituu."

      Auringossa pitää olla tunteja viikossa keskellä päivää iho paljaana.

      Varastot kestää 2-4 viikkoa.

      Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia.

    • 80-100mikrog/vrk

      Kuka uskoo THL:n suosituksia? Nehän eivät käy enää edes vitsistä. Haluavat tahallisesti jatkaa suomalaisten sairastuttamista noilla liian alhaisilla D-vitamiinisuosituksillaan.

      • 3+3

        Lääkkeistä saa rahaa ja THL ja rahoitusta lääketeollisuudelta.


    • Sepe-

      125ug/vrk plus mitä monipuolisesta ruoasta saa. Vuodesta 2010 päivittäin sama annos,mittaukset 2013 oli ~170 nmol/l. Paino muuten 90kg, eli 1,5-2ug/kg suositus

      Yhdysvalloista tilaamalla vuoden kapseli 20e kuluineen, ei täältä näitä 20 mikron tabletteja, jossa selluloosaa.

      Tyytyväinen ja niin on lääkäritkin..

    • monipuolinen ruoka?

      Ruuan merkitys D-vitamiinin lähteenä on vähäinen. Suomalainen saa hyvästäkin ruokavaliosta (runsaasti kalaa ja suositusten määrän vitaminoituja maitotaloustuotteita) 5-7µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa syödään pääosin kasvatettua kalaa, jossa ei juurikaan ole D-vitamiinia, johtuen kalan rehusta, joka ei sisällä D-vitamiinia. Muiden kalojen D-vitamiinipitoisuudet vaihtelevat suuresti, joissakin kaloissa se on nolla.

      Albanyn yliopiston terveyden ja ympäristön tutkimuslaitoksen johtaja tutki kasvatettuja lohia. Miehen mukaan verkkoaltaissa kasvatettu soijalla syötetty lohi sisältää paljon luonnossa kasvanutta vähemmän D-vitamiina. Luonnon lohessa D-vitamiinia on keskimäärin 9µg/100g (fineli).

      • Counterfeit Drugs

        >> ... verkkoaltaissa kasvatettu soijalla syötetty lohi sisältää paljon luonnossa kasvanutta vähemmän D-vitamiina.

        Taanoin ulkolaisen tv-kanavan dokumenttiohjelmassa mainitiin kasvatuskalassa olevan jopa 60% vähemmän Omega3:a ja tietysti muutoinkin vähemmän ravitsevaa kuin vapaan veden kala.

        Tosin kalojenkin valtakunta on nykyisin pahoin saastutettu ja ryöstökalastettu. Kyllä ihmiskunta on toimissaan viisas...

        Juuri hiljattain EU salli uudestaan kasvatuskalan ruokkimisen eläinproeineilla. Kalan kasvattalobaajat ovat saneet urakkansa valmiiksi. Hullun lehmän skandaalin seurauksena se oli jonkin aika kiellettyä. En äkikseen löytänyt samaa infoa englanniksi.

        "Les farines animales à nouveau autorisées pour les poissons en Europe"

        - http://www.latribune.fr/actualites/economie/union-europeenne/20130215trib000749029/les-farines-animales-a-nouveau-autorisees-pour-les-poissons-en-europe.html


    • Counterfeit Drugs

      Oheisessa ketjussa myöskin asiaa D-vitamiinista: http://keskustelu.suomi24.fi/node/11236409

      Purkkikalsiumin suhteen kannattaa olla erityisen varovainen ettei mene ojasta allikkoon.

      "Tutkimus: Kalsiumtabletit lisäävät sydänkohtauksia"

      - http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article479573.ece?s=u&wtm=medi-30072010

      "Calcium supplements 'double risk of heart attack', study finds"

      - http://www.theguardian.com/society/2012/may/24/calcium-supplements-heart-risk

      Myös ravintolisien suhteen kannattaa olla tarkkana mistä niitä tilaa ja siloinkaan ei varmudella tiedä mitä maksamissaan tuotteissa on. Kyseessä on kansainvälinen globaali ongelma.

      "Tullilaboratorion tutkimista Suomeen tuotavista ravintolisistä noin 30 prosenttia on määräysten vastaisia, kirjoittaa sanomalehti Karjalainen."

      - http://keskustelu.suomi24.fi/node/11850839

    • entä haitat?

      Onkohan tuota D-vitamiinia kaikkien hyvä syödä, minulla se aiheuttaa väsymystä.
      Kun unohdan ottaa tabletin niin olo taas piristyy.

      Mutta eihän sitä nyt sovi kyseenalaistaa, etteikö se olisi ihan välttämätön kaikille.

      • jkhjghcfxgfchvjbknkl

        Ainakin itsellä, kun aloitin ottamaan riittävän isoa annosta, sain hyvinkin voimakasta väsymystä osakseni. Oli sellainen olo että olisi saattanut nukahtaa missä vaan, ja koska vaan.

        Muutamassa viikossa tuo meni kyllä ohi. Päättelin että kyseessä saattoi olla sama ilmiö kuin ns kevätväsymyksessä. Elimistö käynnistelee toimintojaan jotka on saatettu talvilevolle.


    • 100µg

      D-vitamiini - vuosisadan kovin terveyteen vaikuttava tekijä

      Suomalaisille suunnattujen D-vitamiinisuositusten kehitys on Lääkäri Antti Heikkilän mukaan varsin kummallinen. 1960-luvulla suositukset olivat määrältään kymmenkertaiset nykypäivään verrattuna.

      − 1960-luvulla D-vitamiinisuositukset olivat 100−125 µg vuorokaudessa kaiken ikäisille. Määriä on vähitellen laskettu. Syytä tähän ei tiedetä.

      − Kuitenkaan 60-luvulta ei ole mitään merkkejä D-vitamiinimyrkytyksistä, Heikkilä sanoo kuitaten yleisen pelon siitä, että vitamiinia tulee nauttineeksi liikaa.

      Näkyvät seuraukset

      D-vitamiinipuutoksen ja osteoporoosin yhteys on tunnettu tosiasia. Nykyisillä, liian matalilla D-vitamiinisuosituksilla on muitakin seurauksia, joihin Heikkilä haluaa kiinnittää huomiota.

      − Tällä hetkellä tiedetään tutkimuksen myötä, että jos veressä on riittävä D-vitamiinitaso, se ehkäisee yli 70-prosenttisesti eturauhas-, rinta- ja paksusuolensyöpää. Suomen suosituksilla kukaan ei pääse näihin lukuihin.

      Riittämättömien suosituksien myötä oheiskärsijöiksi ovat joutuneet myös lapset.

      − Suositusten pienentämisellä on suora korrelaatio lasten diabeteksen lisääntymiseen. Miten konsulit selittävät tämän äideille, Heikkilä jyrisee.

      Valmisteissa on eroa

      Monien Suomessa myytävien D-vitamiinivalmisteiden raaka-aineena käytetään lanoliinia. Keinotekoisten vitamiinien ohella tarjolla on myös luonnonmukaisia valmisteita.

      – Lisäravinteita on kahdenlaisia: kalasta tehtyjä luonnon vitamiineja sekä keinotekoisesti lampaan rasvasta eli lanoliinihaposta valmistettuja. Ei ole väliä, kumpaa niistä käyttää, kunhan pillereitä syö talvisaikaan joka päivä.

    • halpa terveys

      D3-vitamiinia on Suomessa 7,5µg, 10µg, 20µg, 25µg, 30µg, 38µg, 50µg, 100µg ja 125µg vahvuuksina kuivatabletteina, imeskelytabletteina tai öljykapseleina sekä imeväisille on tippoja. Joita myydään ruokakaupoissa, apteekeissa, verkkokaupoissa sekä luontaistuotekaupoissa (tuotteet ja hinnat vaihtelee paikoittain ja paikkakunnittain). Apteekeissa on suppein ja kallein valikoima, joten D-vitamiinit kannattaa ostaa muualta. Öljykapseleissa EI ole lisä- eikä makeutusaineita, joten lienevät parhaimpia valmisteita. Öljykapseleiden imeytyvyys on todettu monissa tutkimuksissa tabletteja paremmaksi joten osta niitä.

    • rolling67

      Emme tiedä paskan vertaa pitkäaikaiskäytön vaikutuksia. Jos nyt tutkimuksissa voidaan väittää d-vitamiinin ehkäisevän flunssaa niin eihän se ole peruste käyttää d-vitaa. Saman asian voi sanoa muista sairauksista. Joku ehkäisee jotakin, mutta myös vastaavasti aiheuttaa jotakin. On myös huomioitava, että labratuloksia pitää olla useita jotta virhemarginaali olisi mahdollisimman pieni. Mittauksia voisi tehdä kymmenen kappaletta eri vuorokauden aikoina. En myöskään luota lisäravinteiden turvallisuuteen. Eihän tuo varsinaisesti ravinne ole, mutta aika näyttää mitä tuleman pitää. Yleensä tämä helkatin vouhotus on joka vuotista milloin mistäkin. Ihmiset ei tajua, että fiksaatiot ovat pakkoneuroottisten ihmisten juttuja. Se on kuin uskonto. "mä erosin uskosta, koska löysin d-vitamiinin". Se on tätä. Syökää metsän ja luonnon antimia.

      • 100µg

        30-luvulta asti on syöty ja hytötyy on

        Mailmalla asiaa on tutkittu jo kymmeniä vuosia

        Päiväntasaajalla on tuhansia vuosia ollut elämää


      • 100µg

        Niinpä niin. Annetut annokset olivat hyvin pieniä 10-50 µg (pitäisi olla vähintään 100 µg, jotta sillä olisi tehoa). Lisäksi 60 % tutkituista oli jättänyt D-vitamiinin ottamatta, joten ei ihme, että tulos oli edellä mainittu.


    • 100µg

      Luuston haurastuminen vaivaa yhä useammin jo lapsuusiässä. Tuoreen tutkimuksen mukaan esimerkiksi helsinkiläislasten luunmurtumat ovat selvästi lisääntyneet. Luuston haurastumisen syynä on D-vitamiinin puutos.

      Lastenlääkäri Dosentti Outi Mäkitie ennustaa, että osteoporoosista on tulossa merkittävä lastensairaus. Hänen mukaansa helsinkiläislapsista noin puolella on vakava D-vitamiininpuutos jo vastasyntyneenä.

      Mäkitien arvelee myös, että Suomessa on suuri joukko nuoria aikuisia, joilla on merkittävä riski sairastua osteoporoosiin jo ennen keski-ikää.

      Hauras luusto on riskitekijä osteoporoosin lisäksi myös varhaiselle nivelrikolle ja muille tuki- ja liikuntaelinsairauksille.

      Ympärivuotisen ja riittävän D-vitamiinin lisäksi luuston normaali kehitys vaatii liikuntaa.

      D-vitamiini on erittäin halpaa (maksaa pari euroa kuukaudessa).

      Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16 vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin.

      http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf


      Suuri osa lapsista ja nuorista saa liian vähän D-vitamiinia, ja moni liikkuu kasvuiässä liian vähän. Nykyiset viralliset D-vitamiinin saantisuositukset ovat liian alhaisia.

      Tutkimuksissa on huomattu, että lasten ja nuorten luunmurtumat ovat lisääntyneet huomattavasti.

      Luuston haurastuminen on asiantuntijoiden arvion mukaan syynä yli 40 000 murtumaan vuodessa. Vain 14% :lla murtumapotilaista on ollut normaali luuntiheys.

      Tuoreen tutkimuksen mukaan huonokuntoiset varusmiehet saavat helpommin lonkkamurtuman keski-iässä kuin hyväkuntoiset.

      Luuston voi pitää kunnossa huolehtimalla siitä, että saa riittävästi C-vitamiinia, D-vitamiinia, magnesiumia sekä K2-vitamiinia. Liikunta ennaltaehkäisee luukatoa parhaiten lapsena ja nuorena, mutta aikuisenakin kannattaa jatkaa liikuntaharrastusta, sillä liikunta auttaa myös tasapainon säilyttämisessä ja luustoa tukevan lihaksiston ylläpidossa.

      Lähde: Suomen Osteoporoosiliitto ry 2013

    • ffere
    • luetun ymmärrys

      Entä mikseivät hoitotutkimukset ole tuottaneet toivottuja tuloksia (lukuun ottamatta kuolleisuuden vähenemistä)? Yksinkertaisesti siksi, että annetut D-vitamiiniannokset ovat olleet aivan liian pieniä (vain 10–50 mikrogramman luokkaa päivässä). Lisäksi on käynyt ilmi, että jopa 60 % tutkimuksiin osallistuneista on jättänyt D-vitamiinivalmisteensa ottamatta, joten ei ole mikään ihme, jos odotettu hoitotulos on jäänyt saavuttamatta, sanovat Autierin työryhmän raporttia kommentoineet asiantuntijat lääkäreiden MedPage-sivustolla (ks. linkki alla).
      http://www.medpagetoday.com/PrimaryCare/DietNutrition/43267

      D-vitamiinista julkaistaan valtavasti uusia tutkimuksia. Ne osoittavat kiistatta, että D-vitamiinin puute on yleistä koko maapallolla, myös aurinkoisissa maissa, jopa tropiikissa ja että puutetta esiintyy lähes kaikissa pitkäaikaissairauksissa. Tiedeyhteisö ei ole päässyt yksimielisyyteen siitä, mikä on ihmisten D-vitamiinin päivittäinen tarve ja paljonko D-vitamiinia pitäisi olla veressä. Tässä joitakin uusimpia tieteellisiä tutkimuksia ja tulkintoja aiheesta.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2574

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2007
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1470
    3. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      99
      1413
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1327
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1154
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      480
      1094
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      51
      982
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      933
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      882
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      856
    Aihe