Joulu tekee tuloaan ja pikkuhiljaa joululeivonnaiset alkavat pyöriä mielessä.
Meinaatko aloittaa joululeivonnat jo viikonloppuna - tai oletko aloittanut jo?
Katso ihanan joulukakkuklassikon resepti tästä:
https://www.suomi24.fi/viihde/pitaisiko-aloittaa-jo-joululeivonta-tama-jouluklassikko-saa-innoituksen-isoaidin-reseptista?s24
Pitäisikö aloittaa jo joululeivonta? Tämä jouluklassikko saa innoituksen isoäidin reseptistä!

17
992
Vastaukset
- Anonyymi
On jo aloitettu. Enää piparit tekemättä ja ehkä teen vielä sen lisäksi jonkun uuden jutun. Asia mietinnässä.
- Anonyymi
Joululaatikot myös tehtu pakastimeen.
- Anonyymi
Taatelikakkua en ole koskaan tehnyt. Kaksi kertaa varmaan maistanut aikoinaan kauan sitten. Tein sokerittoman karpalo, kahvi suklaa kakun jossa oma keräämiäni karpaloita pakastimesta ja 80 % sokeritonta suklaata ja sokerin tilalla steviaa.
- Anonyymi
Olen ehtinyt vuosien aikana kyllästyä taatelikakkuun, joten sitä en jouluksi teen. Olen ajatellut tehdä aprikoosikakun taatelikakun ohjeella, siis aprikoosia taatelin sijaan, laitan kakkuun myös mantelirouhetta. Vielä näin aikaisin en ala leipomaan, koska en pakasta mitään ennen joulua, pakastan vasta sen mikä joulusta jää, ja yleensä sitä ei ole kovin paljoa. Turhaa täyttää pakastinta joulua varten, kyllä kaikki ehtii tehdä lähellä jouluakin, se on vain organisoinnista kiinni.
- Anonyymi
En viitsisi jättää viime tippaan. En ole koskaan ollut hyvä sellaisessa. Stressiä vaan tulee tuollaisesta.
- Anonyymi
Teeppä maustekaakku, on hyvvee 😋
Taatelikakku tuolla reseptillä kuuluu meidän jouluun. Kakku on mehevä ja säilyy ainakin pari viikkoa huoneen lämmössä eli sen voi tehdä hyvissä ajoin ennen joulua. Muutenkin jouluruoat kannattaa tehdä etukäteen niin, että aattona vain lämmittää ne. Itse tein eilen porkkana-, lanttu- ja maksalaatikot jo aatoksi pakastimeen.
Rosolli kannattaa tehdä niin, että kuutioi porkkanat, perunat ja punajuuret raakana, laittaa vakuumipussiin ja kypsentää sous vidella. Siten niistä ei tule niljakkaan limaisia ja ylikypsiä (mikään ei ole niin inhottavaa kuin pilkkoa rosolliin tahmaisia perunoita, porkkanoita ja punajuuria) vaan napakoita ja maukkaita kun makukaan ei liukene keitinveteen. Aattona on sitten helppo avata vakuumipussi ja laittaa valmiit rosolliainekset tarjolle.
Aattona ei meillä tehdä muuta kuin paistetaan kinkku, blinit, valmistellaan salaatit ja siivutetaan graavikalat. Muut ruoat otetaan valmiina kylmästä ja vain lämmitetään.- Anonyymi
Vatsako teidän Jumala onkin ? Bible vatsa on heidän jumalansa. Miettivät mitä söisivät . Pyhät asiat erotetaan maallisista läskimahat kuolee mässäyksiin. Jos nyt tuostakin luetteloa miettii Juudas ei syö sikaa . Mooses. Mutta mikä sähkön haaskaus menossa tuossa pakastamisessa. Osta kaupasta valmiina työllistät myyjät kuin tehtaat ja säästät sähkölaskussa suuresti. Hysteria ei sovi jouluun. Se on Jeesuksen muistojuhlaa eikä mässäys. Raaka kala on sama kuin parasiitit KIHOMADOT. Kuivatut luumut on parempia kuin taatelit jotka on liian makeita. Raskaita suorastaan. Parempi raikas viini ja viinirypäle. Aito suomalainen mustikkapiirakka kahvi maidolla. Flunssan parantaa kuuma juoma glögi tai kuuma kaakao. Vanhan ajan riisipuurolle MUSTIKKAKEITTO tai kanelia päälle. Hyvää Jeesuksen ihmiseksi syntymän muistojuhlaa 2026 . Jos et halua parasiitteja paista kalat.
- Anonyymi
Kyllä meidän kinkku menee aatonaattona päivällä uuniin. Ei me aattona kinkkua enää paisteta. Graavilohi pala siivutetaan ja muut tarjolle laitellaan ja lämmitetään. Hyvin vähän alusta pitäen enää aattona tehdään. Lähinnä lämmitystä ja kinkun kuorrutus.
- Anonyymi
Tässä pari reseptiä:
1) Pistä pakastettu torttutaikinalevy uunipellille leivinpaperille. Jaa taikinalevy keskeltä kahteen (2) yhtä suureen osaan. Pistä molempiin neliöihin keskelle teelusikallinen omenahilloa ja tasoita se teelusikka. Odota 15 minuuttia. Pistä uunipelti 225 asteiseen uuniin. Odota 15 minuuttia. Ota uunipelti uunista. Valmis.
2) Muuten sama, mutta käytä luumumarmeladia ;-) - Anonyymi
Itsenäisyyspäiväksi teen täytekakun
ja pipareita.
Kofeiiniton kahvi + konjakki
kuuluu myös juhlaan.- Anonyymi
Itsenäisyys päivänä meillä on ollut valmiita leivoksia ja Suomi konvehteja . Riitan herkun mustikkapiirakkaa ja aina kaakaota .
- Anonyymi
Olisipa vanha piimäkakun resepti tallessa. Kokeilin netistä löytämääni, liikaa rasvaa, eikä muutenkaan hyvää ja unohdin rusinatkin kun ei ollut ohjeessa.
- Anonyymi
Kunnon banaanikakku ! Sehän on mehevää ja sen pitää imeytyä pari päivää. Kylmässä.
- Anonyymi
Kaupoista voi ostaa itsenäisyys päivän leivoksia . Sininen väri taivas on maan lipusta siksi mustikkaa vaikka oma maa on meille mansikkaa. Mansikka mehu kakku ja viini likööri käy . Mansikkahillo sopii hyvin kakkuun vaikka päällä olisi sinistä marsipaania.
- Anonyymi
Luumukerma täytekakun voisi kyllä tehdä jo ennen joulua, on senverran hyvänmakuinen.
Youtubesta kun katselee erilaisia leivos ja täytekakkuvideoita, niin alkaa
kyllä tekemään mieli kokeilla, varmasti maistuvat tosi herkullisilta.
https://www.youtube.com/watch?v=wN2v9rhfnxg- Anonyymi
Hassu sattuma, mutta eihän tuossa ohjeessa ole luumua.
En ole koskaan laittanut luumua täytekakkuun, mutta kokeilin tuohon piimäkakkuun, murensin ja laitoin väliin vähäsokerista luumuhilloa ja kermaa, ei parantunut maku yhtään. Menisiköhän loppu vaikka maidon kanssa.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2514535Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1272971Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412732Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?741700Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1051553Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn201451- 541302
- 921216
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2031072- 471065