Paljon sitä miettineenä tuleeko anturan ja maan väliin mitään kosteuskatkoa?, kun eikös se betoni johda kosteutta? ja mitens jos rakennetaan ns.betoni betonitolpilla, jossa on tassut/antura paalun päässä, jolle kaivetaan kuopat mihin ne laitetaan?
tai entäpä paalutuksessa betonilla ja kuinka teräspaalu kestää ajansaatossa maakosteutta?
Tälläisiä asioita mielessä...
Antura/kivijalka maatavasten?
7
570
Vastaukset
- Toimeen vaan
Kosteudennousu katkaistaan kapillaarikatkolla ja siitä huolehtii rakennesuunnittelija, kuten muistakin asioista.
Rakennusvalvonta ja vastaava mestari sitten valvovat, että työ tehdään suunnitelmien mukaisesti.
Suomessa rakentaminen on täysin turvallista, teräspaalukin kestää oikein asennettuna vähintään sata vuotta.
Suosittelen talon rakentamista betonista, edullista ja pitkäikäistä. - Yks-ajattelija..
Ei siihen anturan ja alustan väliin yleensä mitään laiteta, jos siihen ei ole esim. routaeristettä suunnitelmissa. Anturalapun ja betonitolpan välissäkään ei yleensä mitään käytetä, mutta tolpan ja rakennuksen välissä tulee olla bitumikermi. Anturan ja harkkoperustuksen väliin taas laitetaan bitumikermi kosteuskatkoksi.
- kykkkkkkkkk
Niin oliko Se niin, että Se koko antura vuorataan niillä bitumilevyllä?
mutta onkos Se antura ikuinen jos maa on kostea? - Yks-ajattelija..
kykkkkkkkkk kirjoitti:
Niin oliko Se niin, että Se koko antura vuorataan niillä bitumilevyllä?
mutta onkos Se antura ikuinen jos maa on kostea?On se antura käytännössä ikuinen, kunhan tilaa "ikuista " betonia ja huolehtii , että raudat ovat kunnolla betonissa. Betoni kestää kosteutta, valetaanhan siltatolppiakin betonista jokien ja järvien ylityksissä. Ei sitä koko anturaa vuorata bitumilla.
- vaikka sepeli
perusmaan ja anturan väliin esim. 200mm kapillaarisepeliä, joissakin suunnitelmissa anturan alle lisäksi vinkkua, mutta nämä siis riippuen perustustavasta ja suunnitelista, esim kalliolle tehtäessä sinne väliin ei tule mitään käsittääkseni
- mitään mistään
pienrakennusten suunnitteluikä on 50v. Ja mikä on ikuista
- Rakennesuunnittelija 48
Kuten edelläkin on jo mainittu huolehtii rakennesuunnittelija, kapillaarikatkosta, kosteus- ja lämmöneristyksestä. Nykyisin vielä korostetaan rakenteen mahdollisuutta kastuessaan kuivua mahdollisimman nopeasti.
Betoni voi myös homehtua pinnaltaan, joten sillekin on eduksi pysyä mahdollisimman kuivana. Betonilaatan allahan on aina mikrobikasvustoa , joten laatan reuna-alueet tulee olla mahdollisimman tiiviitä, jotta ilmanvaihto ei levitä niitä huonetilaan.
Kostea betoni käy helposti ongelmaksi ja kostea puu vieläkin nopeammin, kasvustoa voi syntyä jo muutamassa päivässä. Rakennesuunnittelija on rakentajan palkkaama ammattilainen, itse ei kannata lähteä suunnittelemaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jäätävä epävarmuus
Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko852230- 431820
Persut romahti Haapaveellä, kiitos Ilkka!
Persut saivat historiallisen tappion haapaveellä! Kiitos Ilkka!721584- 761366
Pitsaa selliiä
Onko uudet pitsat hyviä, kannatteooko käyvä vai suosiollako pittää hilipasta sotkamoon261204- 771191
- 481183
- 591081
Nyt tiedän
Että joku on lahjonut jonkun tai olemme idiootteja. Nuo kokkareiden päsmärit tuli valituksi valtuustoon. Onnea vaan kai401037- 39983