vauva 3kk

nuorempimama

Hei! Minulla on kaksi lasta, vanhempi 2,5v ja kuopus 3kk.
Haluaisin udella, voiko vauvan takertumiselle "tehdä mitään"?
Muistan esikoisen vauva-ajalta, kuinka hänen piti saada olla koko ajan kanssani, isä kelpasi vain "paremman puutteessa", eli jos minä en ollut paikalla. Oh, kun se oli raskasta aikaa.. haluaisin tehdä kaikkeni, jotta kuopuksen kanssa ei kävisi samoin. Ei ole siis tarvetta olla koko ajan erossa vauvasta, mutta tiedättehän.. saisi rauhassa käydä vessassa, suihkussa, syömässä, ulkona, kaupassa yms yms.

Olen huomannut, että jo nyt 3kk ikäinen vauvamme osoittaa, että isän syli tai seura ei ole sama kuin minun, ja onkin alkanut marisemaan perääni. Isänsä sylissä hakee katseellaan minua ja kun näkee minut, alkaa potkimaan ja heilumaan ja naurun ja itkun sekaista epätoivon ininää pitämään, selvästi haluaisi luokseni. Äh.. :-/

voiko siis ns eroahdistusta välttää?

7

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei voi mitään

      No tietenkin on fiksua, että isä hoitaa vauvaa myös mahdollisimman paljon, jotta vauva kiintyy myös häneen ja tottuu siihen, että isäkin on hänen kanssaan. Sen sijaan sille, että sinä olet isää tärkeämpi, ei voi tehdä mitään. Se on vauvalle luonnollista kiintyä ensisijaiseen hoitajaan (joka usein on äiti) voimakkaasti ja olla hänestä riippuvainen. Se on vauvan vaistojen mukaista ja hänen elinehtonsa. Eroahdistukselle et voi tehdä myöskään mitään, se on lapsen normaali kehitysvaihe ja pitää käydä läpi. Onhan se takertuvaisuus joskus ärsyttävää. Silti minua kiinnostaa (älä nyt loukkaannu), että jos inhoat sitä niin paljon, niin miksi teitte toisen lapsen? Yhden kanssa olisi tuo takertuvaisin vaihe ollut jo ohi.

      • nuorempimama

        Hei! kiitos vastauksesta.

        En INHOA sitä, mutta kuten sanoit, se on rankkaa. Lähinnä kiinnostikin että voiko sitä lieventää ja saada vauvan tuntemaan isä aivan yhtä hyväksi ja tärkeäksi vanhemmaksi.


      • Ei voi mitään
        nuorempimama kirjoitti:

        Hei! kiitos vastauksesta.

        En INHOA sitä, mutta kuten sanoit, se on rankkaa. Lähinnä kiinnostikin että voiko sitä lieventää ja saada vauvan tuntemaan isä aivan yhtä hyväksi ja tärkeäksi vanhemmaksi.

        Valitettavasti tosiaan ei oikein voi... Riippuu tietysti paljon lapsestakin, mutta kyllä se äiti tyypillisesti on "tärkeämpi". Ei se vauva- ja taaperoaika loppujen lopuksi onneksi kauhean kauaa kestä, toivottavasti jaksat hyvin sen läpi tämän toisenkin kerran. :)


    • Samaa meillä

      Hei. Tuntuu kuin kirjoittaisit minun tarinaani! esikoinen oli vauva-aikana hyvin takertuvainen minuun. Kuopuksemme on nyt 5kk vanha. Joulun aikaan vauvan ollessa 4kk vanha, mieheni pystyi pitämään töistä kaksi viikkoa vapaata. Oli koko kaksi viikkoa mahdollisimman intensiivisesti kuopuksen kanssa (imetystä tietysti lukuunottamatta). Aluksi lapsi huuteli perääni. Muutaman päivän kuluessa tyttö alkoi nauttimaan silminnähden isän kanssa leikkimisestä ja touhuilusta. Kaksi viikkoa kun kului tuli tytöstä aivan isäntyttö! Nyt mieheni tullessa töistä, tyttö kiljuu, nauraa ja hyppii isän nähdessään. Neuvoni oli siis, jos mahdollista, että miehesi ottaisi töistä vapaata (isyysloma ehkäpä) ja viettäisi sen vauvan kanssa. Meillä miehelleni oli hyvin tärkeää saada yhteys vauvaan, esikoisen vauva-ajan minuun takertuminen kun oli hänellekin rankkaa.

    • papuapapukaija

      Tiedän yhden tapauksen jossa äiti ollut jo vuoden vauvan kanssa kotona ja isä käy joka päivä töissä, ei ole tainnut pitää mitään osyyslomaakaan ja lapsi ei todellakaan ole kiinni äidissään... ei oikeastaan keneenkään takerru sillain, itseäni ihmetyttää tämä kovasti, ystäväni lapsesta kyse.
      En oikein tiedä miten tälläinen onnistuu, muuten ihan normaali lapsi eli kyllä se onnistuu jotenkin että se lapsi ei takerru sinuun, en vain osaa auttaa siinä että miten se onnistuu.

      • vierastaminen ja

        takertuminen on ihan lapsen luonteesta kiinni,en usko että sille mitään voi tehdä tai edes tarvitsisi.


      • Ei voi mitään

        Täytyy heti alkuun sanoa, että voi olla vain lapsen luonteestakin kiinni, mutta huolestuttavampaa kuin takertuminen (joka on normaalia ja asiaankuuluvaa) on se, jos lapsi missään vaiheessa vierasta eikä turvaa vanhempaansa oudossa tilanteessa. Tällöin voidaan epäillä lapsen ja vanhemman välisessä kiintymissuhteessa olevan jotain vikaa. Sellaiseen tilanteeseen toki pääsee aiheuttamalla lapselle hylkäämiskokemuksia ja olemalla vastaamatta hänen tarpeisiinsa, mutta tuskin kukaan haluaa lapsensa perusturvallisuutta järkyttää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe