Akropoliksen perintö

Hilajoen Antti

Tässä kun on lukenut näitä Sompion, Lapin Kansan, erinnäisten toimitusjohtajien (tulevien/menevien/menneiden) ja Kunnan edustajien kommentteja, alkaa vähän ihmetyttää ketä tässä uskoisi. Kaikilla on vähän eri tietoa ja tähän vielä lisätään kaikki suulliset huhut, juorut, tarinat, propagandat ja politrukkien sanomiset, ei ulkopaikkakuntalainen tai edes varmaan paikallinen poronpurija voi olla varma mihin suuntaan tässä enää uskaltaa heittää kepilliset.

Yrityksen velka oli lopulta uutisten mukaan 50 000 €? Tiettävästi osakepääoma ei ole velkaa ja jos osakepääomaa korotetaan, sitä ei oleteta maksettavan takaisin ellei erillistä velkakirjaa tehdä?

Lapin Kansan uutisoinneissa on mennyt näin ollen puurot ja vellit sekaisin ensimmäisellä yrittämällä ja seuraavana päivänä asia korjattu kun tullut sanomista. Onkohan vika tullut lehden päässä vai lähteellä joka on oletettavasti kunnan palveluksessa?

Kuntahan kyllä menettänyt ikävässä tapauksessa noin 450 000 €, mutta mitä se on oikeasta saanut takaisin?

Firma on perustettu 18.01.2000 YTJ:n mukaan ja tämän aikana se on toiminut tiettävästi lapin opistolla sen aikaa kun TraFi:n palvelut ovat olleet Astropoliksen hoidossa eli noin 2007 lähtien.

Tänä aikana Astropolistieto on ollut vuokralla kunnan kiinteistössä, joka sijaitsee suhteellisen kaukana keskustasta ja on pohjaltaan tehty koulun tarpeisiin. Vuokraus mahdollisuudet ovat siis hyvin rajalliset, sillä yksin yrittäjät ja parin hengen firmat eivät voi vuokrata isoja luokkahuoneita ja tehdä mahdollisesti muutoksia tiloihin, jotta heidän toimintaansa voidaan tiloissa tehdä. Kiinteistöä on myös moitittu työkyvyn puolesta huonoksi ja kiinteistön ulkoasu alkaa olla hieman rapistunut. Huomataan esim. ulospäin näkyvät laajat halkeamat kummassakin sivussa.

Ja Lapin Kansan uutisoinnin lukien:

http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194892008274/artikkeli/astropolistiedon konkurssi nielee sodankylalta yli puoli miljoonaa euroa.html

"Astropolistiedon talo Kansanopistontiellä myydään tai vuokrataan."

Ja tämän jälkeen:

"on ollut tilaa vuokrattavana siitä lähtien, kun Astropolistieto pienensi edellisten sopeuttamistoimien jälkeen tilojaan."

Sopeuttamistoimet tehtiin noin joulukuussa 2012 eli tilat ovat olleet tyhjillään noin vuoden ilman ketään vuokralaista?

Jos Astropolistieto ei olisi tiloissa ollut, olisiko kiinteistö ollut tyhjillään koko tämän ajan vai olisiko kunta myynyt tilat Elokuvafestareiden alta? Nyt kun Astropolistieto on tiloissa ollut noin 7 - 8 vuotta, paljon se on maksanut kunnalle vuokraa tiloista? Tämän kunta on saanut kiinteistöstä, jonka vuokraaminen on luultavimmin enemmän kuin hankalaa.

Jos vain joku tietää mikä on kunnan vuokra per neliö niin saisimme laskettua paljon kun on saanut vuokratuloina näistä tiloista.

Ei tule myöskään unohtaa kuinka paljon 2000 - 2014 välisenä aikana Astropolistieto on antanut töitä Sodankyläläisille. Villeimpinä vuosina eli 2007 - 2012 töissä on ollut lähes 40 työntekijää, joiden tuottama verokertymä on varmasti näkynyt kunnan tilipussissa.

Tähänkin tarvitsen jonkun muun laskemaan kyllä mitä verokertymä on, mutta heittäisin henkilön keskipalkaksi alakanttiin 1800 euroa (siis lähellä siivoajien palkkoja) , ilman mitään lisiä. Paljonko 40 henkilön palkalla tulisi verokertymää 6 vuoden aikana? Lisäksi vuodet 2000 - 2006 ja 2012 - 2014 tammikuu lisäävät verokertymää jonkin verran.

Kun nämä saadaan selville ja katsotaan kuvaa kokonaisuudessan niin voidaan jatkaa asian miettimistä ja sitä onko koko asiassa katsottu omaa nenää tai poliittista näkemystä pidemmälle.

Toivon osallistumista keskusteluun suurella joukolla, jotta saadaan asia nyt päivä järjestykseen ja tämä ei jää hiertämään kenenkään mieltä tämän jälkeen.

188

979

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pyyteetön työhaluine

      Astropolistieto on käsittääkseni ollut täysin oikeutettu yritys piristää Sodankylän elinkeinoelämää: Mainitsemiesi vuokra- ja verotulojen lisäksi se on tarjonnut pysyvien työpaikkojen lisäksi mm. lukuisia oikeita kesä- ja harjoittelutyöpaikkoja sekä todellista koulutusta ja etenemismahdollisuuksia ihmisille.

      Ala on se, mikä on. Toisaalta, onhan täällä esim. eräs anoppi, jonka mielestä kannattaa lähes viisikymppinen työtävieroksuva miniä kouluttaa hienompaan hommaan, mikä on automatisaation myötä katoamassa ammattien kartalta.

      Tässä lienee kysymys, mitä pitäisi oikeasti pohtia Sodankylässä:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12174983

    • fhhdjskssksssskkssk

      Ei nuo työpaikat nyt kovin pysyviä ollut. Väärin jos kunta pitää väkisin pystyssä tukemalla kilpailuilla markkinoilla toimivaa yritystä.

    • Matt. 5:43-46

      Tuossa laskin Mitä Astro olisi tuottanut kunnallisveroa TraFi -palveluiden ollessa toiminnassa.

      Lähde:

      http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapalvelut/kuntatalous/verotus/veroprosentit/veroprosentti-valtionosuus-tasaus/Documents/Kunnallisveroprosentin_nosto.pdf

      Peruspalkka 1800 €/kk (luultavasti liian pieni mutta tämä lähtötieto annettu)
      kunnan veroprosentti ollut keskimäärin 19,50%
      Mitään vähennyksiä ei ole otettu huomioon, mutta itse palkkakin on minimi.

      Kun lasketaan ensin yhden hengen vuoden verokertymä tulee:

      1800€ * 12 = 21600 €

      Yhteensä 40 henkeä töissä:

      21600€ * 40 = 864000 €

      Tämä olisi vuoden palkkakertymä ihmisille, jotka ovat minimipalkalla, ILMAN mitään lisiä. Homma toimi 6 vuotta:

      864000 € * 6 = 5 184 000 €

      Tästä kunnallisveroa maksetaan 19,5%:

      5 184 000 € * 0,195 = 1 010 880 €

      Eli pelkästään sinä aikana kun Astro hoiti trafin palveluita 2007 - 2012 se ehti tuottaa kunnalle noin 1 000 000 € kunnallisveroa.

      Jos halutaan laskea tätä valtionkin kannattava kokonaistaloudellisuutta niin:

      1 000 000 € - 450 000 € = 550 000 €

      Kunta on siis saanut enemmän kunnallisveroa kuin nyt tiedossa olevat kulut ovat olleet.

      Kaikella on tietenkin aikansa loppua, kuten Nokialla, mutta kyllä pitäisi ottaa huomioon mitä mahdollisia muutoksia on saatu aikaan olemassaolon aikana.

      • höpöhöpö laskelma

        Kaikki kunnallisverot ei tule kyllä kunnalle, ELI kunta ei saa palkkatuloista 19,5%. Valtion kirstuun jää iso osa kunnallisverostakin.


      • josjosjosjosjosjakun

        Tuskin ne 40 henkeä olisi työttömänä ollut ja vaikka olisi ollut niin olisi he maksanut työttömyyskorvauksestakin kunnallisveroa. Kokonaistaloudellisuus laskelmassa pitäisi huomioida sekin. Miinukselle menee.


      • Onnetar18
        höpöhöpö laskelma kirjoitti:

        Kaikki kunnallisverot ei tule kyllä kunnalle, ELI kunta ei saa palkkatuloista 19,5%. Valtion kirstuun jää iso osa kunnallisverostakin.

        Väliäkö sillä mihin kirstuun kilahtaa, pääasia on vaan se että kilahtaa Suomeen !! Se miksi Lappi kuolee ja näivettyy, yksi syy on se että täällä ei osata puhaltaa yhteiseen hiileen, ei sitten millään.. Luostokin päästettiin käsistä kuolemaan. 90-luvulla oli nostetta, kaikkien huulilla oli että mennään Luostolle lysthin pittoon, no jotkut päättäjät sai kuningasajatuksen keskittää Luosto lapsiperheille, ei haloo sentään, milloin lapsiperheet tuo rahaa yleensäkään mihinkään, ei ne tuo, ne vie... Bilekansa hylkäsi Luoston, siirryttiin Leville, Rukalle ja Tahkolle, bilekansa tuo rahaa ja menoa ja meininkiä.. Täällä ollaan niin nurkkakuntalaisia, että ihan hirvittää... ja jos kaikki tämä energia mikä tännekkin keskustelupalstoille uhrattu, oltaisiin käytety ihan muuhun, eli vaikka kunnan kehtitämiseen ja yhteisten hankkeitten ylläpitoon... mutta kun ei niin ei. Onneksi pääsen piakkoin opiskelemaan ja pois täältä, kesän kun kestäis vielä.


    • verottaja1

      Kunnallisvero on progressiivinen ja lisääntyy tulojen lisääntyessä. jos vuosittaiset tulot on alle 14 000 € ei kunnallisveroa makseta. Kun tulot ovat enemmän kuin tämä, kunnallisveroa saadaan henkilön kokonaisansiosta.

      Voitte tarkistaa omista veropäätöksistä miten menee kun ei verottajan sivuilla tarkkaan ottaen sanota miten se lisääntyy.

      • hffhfhhfhhffhfhffhfh

        Verottaja1:llä väärää tietoa. Kyllä alle 10000 € tuloistakin menee kunnallisveroa, tosin vähemmän, noin 4%. Akropoliksen palkkatasolla kunnallisveroa kertynee 10-13% kunnalle niiden osalta kenen kotikunta Sodankylä. Suuri kunnallisveropotti on mennyt mm. Tampereelle. Toivottavasti tehdään huolellinen erityinen tilintarkastus, jos ei ole mitään peiteltävää kunnalla.


      • verottaja1
        hffhfhhfhhffhfhffhfh kirjoitti:

        Verottaja1:llä väärää tietoa. Kyllä alle 10000 € tuloistakin menee kunnallisveroa, tosin vähemmän, noin 4%. Akropoliksen palkkatasolla kunnallisveroa kertynee 10-13% kunnalle niiden osalta kenen kotikunta Sodankylä. Suuri kunnallisveropotti on mennyt mm. Tampereelle. Toivottavasti tehdään huolellinen erityinen tilintarkastus, jos ei ole mitään peiteltävää kunnalla.

        Tuossa olet oikeassa että alle 10000 € tuloistakin menee kunnallisveroa, oli verottajan sivuilla että 14 000 € oli jokin raja, jossa 4,5 % lähtee kunnallisverosta pois, tai siis kunta menettää sen ja valtio saa enemmän.

        Tuossa omista palkoistani tarkastin, jotka ovat suhteellisen lähellä samaa palkkatasoa, prosentti on 15,5%, mutta varmaan 1800 € tuloilla tulee jotain 13%.

        Tällöin kunallisverotulot ovat jotain 674 000 € ilman että otetaan huomioon ihmisten mitään lisiä tai vähennyksiä.

        Viimeistä lausettasi en ymmärrä, miksi pitää tehdä HUOLELLINEN erityinen tilintarkastus, sillä tämä ei ole normaali käytäntö vaan se päätetään erikseen. Mielestäni jos tilintarkastus tehdään, pitää tilintarkastus ulottaa 2006 vuoteen asti, sillä suurimmat väittelyt tiettävästi ovat TraFi:n ajalta ja siitä miten asiat ovat silloin sujuneet.

        Lähde:

        http://www.konkurssiasiamies.fi/46155.htm


    • Suuttunut kuntalaine

      Kuka on ollut Astropoliksen hallituksen puheenjohtaja ja mitä siellä on oikein ajateltu??!

      Pääsiäinen varmaan on taksien osalta parasta aikaa ja hallitus on päättänyt olla katsomatta mitä tuloja konkurssipesä olisi mahdollisesti voinut saada tältä ajalta!



      Konkurssipesä olisi voinut tomia 2 viikkoa vielä ja ottaa tulot tältä ajalta, sekä vähentää laskua joka nyt on tehty kuntalaisille tarkoituksella tai tarkoittamatta!!!

      Kuka on vastuussa päätöksestä ja onko jotain sanottavaa!? En varmasti äänestä ketään joka on hallituksessa ollut ja toivon ettei kukaan muukaan äänestä.

      Nyt on kunnan mainekin pilattu ympäri Suomea kun palveluiden lopettaminen tehty miten on tehty. Ei tässä uskalla enää Levillä taksia tilata kun muiluttavat pitkin kylän raittia. Sodankylässäkin joutuu miettimään uskaltaako tilata, ei niistä tiedä jos nekin vielä muiluttavat omansa.

      Läpinäkyvyyttä päätöksen tekoon ja syyt miksi asia näin hoidettiin ilmi.

      HETI!

      • Uutisia seuraava

        Suuttunut kuntalainen voi katsoa 16.4. ilmestyneestä Sompiosta kuka on ollut hallituksen puheenjohtaja ja siitä selviää myös koko hallitus, joka on vastuun kantanut ja päätöksen lopettamisesta tehnyt.
        Lehtitietojen ja muunkin mutu-tiedon varassa elävän on vaikeaa tietää miksi yritys on ajautunut konkurssiin. Jonkin verran tietoa kuitenkin löytyy kunnan tilinpäätöksistä, miten yrityksellä on tämän viimeisen toimitusjohtajan aikana mennyt. Vuoden 2012 lopussa tappioita on ollut n. 140 000 €, mutta 2013 tappiota on syntynyt lisää 243.000 €. Tämä kertonee, että yhtiöön sijoitetut pääomat on syöty ja lehtitiedon mukaan kunnan myöntämää limiittilainaakin kulutettu 50 000 €.
        Jos yritys tuottaa keskimäärin 20 000 € kuukaudessa tappiota, ei siinä varmaan pelkät Levin taksit elätä, vaikka antaisivat kyytimaksutkin yhtiölle.


      • arvuuttelija 22
        Uutisia seuraava kirjoitti:

        Suuttunut kuntalainen voi katsoa 16.4. ilmestyneestä Sompiosta kuka on ollut hallituksen puheenjohtaja ja siitä selviää myös koko hallitus, joka on vastuun kantanut ja päätöksen lopettamisesta tehnyt.
        Lehtitietojen ja muunkin mutu-tiedon varassa elävän on vaikeaa tietää miksi yritys on ajautunut konkurssiin. Jonkin verran tietoa kuitenkin löytyy kunnan tilinpäätöksistä, miten yrityksellä on tämän viimeisen toimitusjohtajan aikana mennyt. Vuoden 2012 lopussa tappioita on ollut n. 140 000 €, mutta 2013 tappiota on syntynyt lisää 243.000 €. Tämä kertonee, että yhtiöön sijoitetut pääomat on syöty ja lehtitiedon mukaan kunnan myöntämää limiittilainaakin kulutettu 50 000 €.
        Jos yritys tuottaa keskimäärin 20 000 € kuukaudessa tappiota, ei siinä varmaan pelkät Levin taksit elätä, vaikka antaisivat kyytimaksutkin yhtiölle.

        Harmi, että arvuuttelet asiaa.
        Yhtiön tuloshan ei ollut vuonna 2012 esittämäsi.
        Kannattaisiko pysyä totuudessa, eikä arvuutella tai suorastaan valehdella yhtiön asioista.

        Tämä foorumi näyttää olevan täynnä "asiantuntijoita", joiden osaamisen taso ei ylitä sylilapsen tasoa. Liikuttavaa miten ihimisä viedään.

        On mielenkiintoista, miten entinen toimitusjohtaja on pystynyt luomaan itsestään luotettavan kuvan, kun yhtiö on voimakkaasti velkaantunut, eikä selvästikään ole osattu hallita voimakasta kasvua, joka oli kaatamassa yhtiötä.

        Vai onko tässäkin taas kyse Hyvä veli -ärjestelmästä jossakin puolueessa?
        Kokoomushan on koko ajan halunnut ajaa yhtiön alas. Miksi, en ymmärrä.
        Voisiko se entinen pikkukylän yksityisasiakkaitta hoitanut pankinjohtaja polo vastata?

        Minä en ainakaan äänestä jatkossa ketään kokoomuksesta.


      • pitää selvittää taus
        arvuuttelija 22 kirjoitti:

        Harmi, että arvuuttelet asiaa.
        Yhtiön tuloshan ei ollut vuonna 2012 esittämäsi.
        Kannattaisiko pysyä totuudessa, eikä arvuutella tai suorastaan valehdella yhtiön asioista.

        Tämä foorumi näyttää olevan täynnä "asiantuntijoita", joiden osaamisen taso ei ylitä sylilapsen tasoa. Liikuttavaa miten ihimisä viedään.

        On mielenkiintoista, miten entinen toimitusjohtaja on pystynyt luomaan itsestään luotettavan kuvan, kun yhtiö on voimakkaasti velkaantunut, eikä selvästikään ole osattu hallita voimakasta kasvua, joka oli kaatamassa yhtiötä.

        Vai onko tässäkin taas kyse Hyvä veli -ärjestelmästä jossakin puolueessa?
        Kokoomushan on koko ajan halunnut ajaa yhtiön alas. Miksi, en ymmärrä.
        Voisiko se entinen pikkukylän yksityisasiakkaitta hoitanut pankinjohtaja polo vastata?

        Minä en ainakaan äänestä jatkossa ketään kokoomuksesta.

        Monikohan tietää asioiden oikeaa laitaa?

        Pankinjohtaja voi olla kuka vaan?
        http://newsarc.net/showthread.php/jyu.rekrytointipalvelu/[Repalinja]-Sijoitusasiantuntija,-Tampere/[email protected]


      • vittuuntunut taksari
        arvuuttelija 22 kirjoitti:

        Harmi, että arvuuttelet asiaa.
        Yhtiön tuloshan ei ollut vuonna 2012 esittämäsi.
        Kannattaisiko pysyä totuudessa, eikä arvuutella tai suorastaan valehdella yhtiön asioista.

        Tämä foorumi näyttää olevan täynnä "asiantuntijoita", joiden osaamisen taso ei ylitä sylilapsen tasoa. Liikuttavaa miten ihimisä viedään.

        On mielenkiintoista, miten entinen toimitusjohtaja on pystynyt luomaan itsestään luotettavan kuvan, kun yhtiö on voimakkaasti velkaantunut, eikä selvästikään ole osattu hallita voimakasta kasvua, joka oli kaatamassa yhtiötä.

        Vai onko tässäkin taas kyse Hyvä veli -ärjestelmästä jossakin puolueessa?
        Kokoomushan on koko ajan halunnut ajaa yhtiön alas. Miksi, en ymmärrä.
        Voisiko se entinen pikkukylän yksityisasiakkaitta hoitanut pankinjohtaja polo vastata?

        Minä en ainakaan äänestä jatkossa ketään kokoomuksesta.

        Luotettavuudesta ei viime vuosina voi puhua. Ihan vituttaa vieläkin. Taksivälitys oli yrityksessä päätetty lopettaa 31.3.2014. Asiakkaille eli meille takseille tästä päätöksestä ei kukaan kertonut. Miten yritys voi päättää lopettaa palvelun kertomatta asiakkaille? Kuukauden kahden jatko luvattiin mutta konkurssi oli seuraava yllätys.


      • kkjj

      • Matt. 5:1
        vittuuntunut taksari kirjoitti:

        Luotettavuudesta ei viime vuosina voi puhua. Ihan vituttaa vieläkin. Taksivälitys oli yrityksessä päätetty lopettaa 31.3.2014. Asiakkaille eli meille takseille tästä päätöksestä ei kukaan kertonut. Miten yritys voi päättää lopettaa palvelun kertomatta asiakkaille? Kuukauden kahden jatko luvattiin mutta konkurssi oli seuraava yllätys.

        Asiastahan ei tiettävästi yritys pättänyt sillä konkurssipesä ei ole enää alkuperäinen yritys vaan jokin konkurssipesänhoitajan johtama kommellus. Konkurssipesä ei ole missään vastuussa konkurssiin menneen yrityksen sopimuksista.

        Ja konkurssia ei saa ilmoittaa ennemmin kuin yritys on konkurssissa? Tietääpä hän.


    • aFassssssf

      Perintönä ainakin nykyhallitus ja edellinen hallitus sai vastuuasemaan häiriömerkinnän joka pysyy seuraavat 4 vuotta rekisterissä.

      • kierinki

        Lokka laittaa asiat kuntoon kun vaan ehtii, on luvanut 3-4 vuoden aikana joka kylässä jotain mutta mitään ei tapahdu. Paskan puhuja.


      • Rekisterimerkintä

        Edelliselle kirjoittajalle. Mihin rekisteriin kaksi hallitusta saa vastuuasemaan häiriömerkinnän, kerro ihmeessä ?
        Eikös yritys konkurssissa häviä kokonaan pois rekisteristä.


    • huhuja kuullut

      Saiko joku konkurssipesästä tavaraa ilman maksua?

      • tosion

        Kuulemma yksi johtava henkilö on saanut tavaraa maksuttakonkurssipesästä, mutta ei suinkaan pesänhoitajalta.


      • 1+2+3
        tosion kirjoitti:

        Kuulemma yksi johtava henkilö on saanut tavaraa maksuttakonkurssipesästä, mutta ei suinkaan pesänhoitajalta.

        Joo, sai sen mustan bemarin aj ajelee nyt sillä.


      • tarkkailija 33
        1+2+3 kirjoitti:

        Joo, sai sen mustan bemarin aj ajelee nyt sillä.

        kuulin yhtiön hallituksen jäseneltä, että kunnanhallituksen päätöksen mukaan yhtiö olisi lopetettava heti. On se kumma, että yhtiön toimitusjohtajalle eikä hallituksen jäsenille ole asiasta kerrottu, vaan asia tuli esille vasta hallituksen kokouksessa jossa kunnanjohtaja oli esiintynyt kuuleman mukaan jopa uhkaavasti hallituksen jäseniä kohtaan.

        Homma kuulema piti saada nopeasti "pakettiin" maksoi mitä maksoi. Tämä tapa maksoi paljon enemmän kuin harkittu lopetaminen. No onneksi Sodankylällä on varaa menettää työpaikkoja jopa omatoimisesti.

        Saa nähdä miten suu pannaan kun Comforta irtisanoo, ja Kevitsa laittaa kunnan seinää vasten lisälouhinnan osalta. Kunnan on pakko olla myötämielinen louhinnan kasvattamiseksi, koska sillä ei ole varaa menettää enää yhtään lisää työpaikkoja.


      • sentraalicc
        tarkkailija 33 kirjoitti:

        kuulin yhtiön hallituksen jäseneltä, että kunnanhallituksen päätöksen mukaan yhtiö olisi lopetettava heti. On se kumma, että yhtiön toimitusjohtajalle eikä hallituksen jäsenille ole asiasta kerrottu, vaan asia tuli esille vasta hallituksen kokouksessa jossa kunnanjohtaja oli esiintynyt kuuleman mukaan jopa uhkaavasti hallituksen jäseniä kohtaan.

        Homma kuulema piti saada nopeasti "pakettiin" maksoi mitä maksoi. Tämä tapa maksoi paljon enemmän kuin harkittu lopetaminen. No onneksi Sodankylällä on varaa menettää työpaikkoja jopa omatoimisesti.

        Saa nähdä miten suu pannaan kun Comforta irtisanoo, ja Kevitsa laittaa kunnan seinää vasten lisälouhinnan osalta. Kunnan on pakko olla myötämielinen louhinnan kasvattamiseksi, koska sillä ei ole varaa menettää enää yhtään lisää työpaikkoja.

        Joko kunta on tarjonnut Pesonen lehdessä lupaamaa apua?
        Taitaa taas olla häneltä yksi lipsahdus ohi mietintämyssyn.
        Koskahan hän joutuu vastuuseen edes sanoistaan. Teoistaan kun ei voi, kun ei ole mitään tehnyt.


      • ihmettelijä34
        sentraalicc kirjoitti:

        Joko kunta on tarjonnut Pesonen lehdessä lupaamaa apua?
        Taitaa taas olla häneltä yksi lipsahdus ohi mietintämyssyn.
        Koskahan hän joutuu vastuuseen edes sanoistaan. Teoistaan kun ei voi, kun ei ole mitään tehnyt.

        Miksi kunnanpäättäjät päättivät tehdä noin kalliin ratkaisun ilman yhtiön hallituksen ja johdon kuulemista?
        Taisi poliittinen peli viedä nuo työpaikat.
        kokoomushan on kovasti ajanut tätä, ja sai tahtonsa läpi viimein.
        Nyt siinä meni toistakymmentä työpaikkaa.
        Onko kunnalla varaa tähän?
        Ja mitä se kertoo kunnasta kun ajaa oman yhtönsä hallitsemattomasti alas.
        Ei se kyllä tue elinkeinopoliittisia tavoitteita.

        Kuka kunnanhallituksessa kantaa vastuun tästä päätöksestä?


      • tosiko on
        tosion kirjoitti:

        Kuulemma yksi johtava henkilö on saanut tavaraa maksuttakonkurssipesästä, mutta ei suinkaan pesänhoitajalta.

        Kyllä se poika saa pesää muutenkin, ei tarvitse konkurssipesästä ottaa.


      • Saakeli soikoon
        ihmettelijä34 kirjoitti:

        Miksi kunnanpäättäjät päättivät tehdä noin kalliin ratkaisun ilman yhtiön hallituksen ja johdon kuulemista?
        Taisi poliittinen peli viedä nuo työpaikat.
        kokoomushan on kovasti ajanut tätä, ja sai tahtonsa läpi viimein.
        Nyt siinä meni toistakymmentä työpaikkaa.
        Onko kunnalla varaa tähän?
        Ja mitä se kertoo kunnasta kun ajaa oman yhtönsä hallitsemattomasti alas.
        Ei se kyllä tue elinkeinopoliittisia tavoitteita.

        Kuka kunnanhallituksessa kantaa vastuun tästä päätöksestä?

        Siis ihmettelen tuota kokoomuksen syyttelyä ja yleensäkin mitään puolueen panettelua, koska homma on konkkurssi kypsä niin silloin on pantava lappu luukulle eihän siinä auta maamme laulukaan, tyhjästä on paha nyhjästä ja sillä selvä.


      • pyssykylän pamaus
        Saakeli soikoon kirjoitti:

        Siis ihmettelen tuota kokoomuksen syyttelyä ja yleensäkin mitään puolueen panettelua, koska homma on konkkurssi kypsä niin silloin on pantava lappu luukulle eihän siinä auta maamme laulukaan, tyhjästä on paha nyhjästä ja sillä selvä.

        Eiköhän se kokoomus ja sen poliitikot ole kaiken ongelmien keskipisteessä.
        Uusi johto joutui korjailemaan heti aluksi aiemman herran jätöksiä 270.000 eurolla.
        Pysytään asiassa.
        Onkohan niin, että kokoomus on ajatellut pimittää tuoita oman poikansa aikaansaannosta vai miksi kokoomus niin vahvasti ajoi yhtiötä nurin.
        Tuossa rytäkässä vaan meni 12 ihmiseltä työpaikat. Niitä kokoomus voisi alkaa taikomaan takaisin, jos osaavat.


      • rtqweeeeeee

        Menikö lasku perässä kun tavaran saanti vuosi?


    • Loisia ne oli

      Kalliit loiset saiki laittaa pellolle. Voitto kunnalle.

      • loinen 34

        Ilmeisesti tiedät mistä puhut. Sulla on samanlaiset mielipiteet kuin kokoomuksen edustajillakin oli.

        Kannattaisi kyllä ensin selvittää mistä puhuu.
        Pikku vinkki..


      • tarkkailija 44
        loinen 34 kirjoitti:

        Ilmeisesti tiedät mistä puhut. Sulla on samanlaiset mielipiteet kuin kokoomuksen edustajillakin oli.

        Kannattaisi kyllä ensin selvittää mistä puhuu.
        Pikku vinkki..

        Joo, kuulin, että sitä samaa peliähän kokoomuslaiset piti, kun yhtiön hallituksen jäsen valutti yhtiön sisäisiä asioita puoluetovereilleen, ja toimarikin sai pikaisen kommentin yleensä tekstarilla heti kokouksen jälkeen yhtiön ulkopuoliselta henkilöltä milloin mistäkin.
        Ihme hommaa. Ja tämmöisiä pellejä valitaan hallituksiin.


      • tarkkailija 44
        tarkkailija 44 kirjoitti:

        Joo, kuulin, että sitä samaa peliähän kokoomuslaiset piti, kun yhtiön hallituksen jäsen valutti yhtiön sisäisiä asioita puoluetovereilleen, ja toimarikin sai pikaisen kommentin yleensä tekstarilla heti kokouksen jälkeen yhtiön ulkopuoliselta henkilöltä milloin mistäkin.
        Ihme hommaa. Ja tämmöisiä pellejä valitaan hallituksiin.

        Ja tekstarissa luki "poromiehet pieree rajusti ja pahanhajuisesti" Ihme hommaa!


      • piersuit
        loinen 34 kirjoitti:

        Ilmeisesti tiedät mistä puhut. Sulla on samanlaiset mielipiteet kuin kokoomuksen edustajillakin oli.

        Kannattaisi kyllä ensin selvittää mistä puhuu.
        Pikku vinkki..

        Kokoomus ei ole poromiesten pieruja vastaan. Persut on. On niin lähellä per****ä.


      • tarkkailija 44
        tarkkailija 44 kirjoitti:

        Joo, kuulin, että sitä samaa peliähän kokoomuslaiset piti, kun yhtiön hallituksen jäsen valutti yhtiön sisäisiä asioita puoluetovereilleen, ja toimarikin sai pikaisen kommentin yleensä tekstarilla heti kokouksen jälkeen yhtiön ulkopuoliselta henkilöltä milloin mistäkin.
        Ihme hommaa. Ja tämmöisiä pellejä valitaan hallituksiin.

        Lisäksi pierun mukana oli valunut sitä itseään. Siitä jarruraidat johtuu. Ei tuollaisia pellejä pitäisi valita hallituksiin. Haisevatkin niin pahalle!


      • ent. kokoomuslainen
        piersuit kirjoitti:

        Kokoomus ei ole poromiesten pieruja vastaan. Persut on. On niin lähellä per****ä.

        Se on totta. Kokoomuslaiset ovat niin omissa kaasuissaan, etteivät ymmärrä tavallisen ihmisen asioita lainkaan. Ajavat ihmisiä työttömiksi ja Luostolla olisivat maksattaneet kuntalaisilla ison laskun.

        mikä järki tässä on?

        Kokoomuslaisillahan ei tule jarrutusraitoja, koska "se" on noussut päähän ja tulee ulos vain päätöksenteonyhteydessä suusta ja yhteisissä toimissa.


      • yhdeksän
        ent. kokoomuslainen kirjoitti:

        Se on totta. Kokoomuslaiset ovat niin omissa kaasuissaan, etteivät ymmärrä tavallisen ihmisen asioita lainkaan. Ajavat ihmisiä työttömiksi ja Luostolla olisivat maksattaneet kuntalaisilla ison laskun.

        mikä järki tässä on?

        Kokoomuslaisillahan ei tule jarrutusraitoja, koska "se" on noussut päähän ja tulee ulos vain päätöksenteonyhteydessä suusta ja yhteisissä toimissa.

        Aivan totta, mutta haistappa umpikepulaisen pieru. Sitä ei kestä kukaan. Jarrutusraidat täyttää kalsarit kokonaan. Röyhtäys on sanoin kuvaamaton.
        Tuossa yksi näyte pikkukepulaisesta tai pikkukokoomuslaisesta
        http://www.youtube.com/watch?v=j6fz7BNnbaE


      • tarkkailija 345
        ent. kokoomuslainen kirjoitti:

        Se on totta. Kokoomuslaiset ovat niin omissa kaasuissaan, etteivät ymmärrä tavallisen ihmisen asioita lainkaan. Ajavat ihmisiä työttömiksi ja Luostolla olisivat maksattaneet kuntalaisilla ison laskun.

        mikä järki tässä on?

        Kokoomuslaisillahan ei tule jarrutusraitoja, koska "se" on noussut päähän ja tulee ulos vain päätöksenteonyhteydessä suusta ja yhteisissä toimissa.

        Katselin tuossa Hilajoen Antin aloitusta keskusteluun.
        Hän on aivan oikeassa.

        Yhtiö on työllistänyt monia vuosien varrella ihmisiä, Kunta on saanut melkoisesti kunnallisveroa, ja yhtiön tulos kunnalle on vahvasti positiivinen.

        Trafin poistuminen on ollut kova isku mille yhtiölle tahansa, jos 60-70 % liikevaihtosta häviää.
        Aiempina vuosina kunta tuki suoraan yhtiötä maksamalla 6 hengen palkan, ja sen jälkeen alkoivat ongelmat kun ne meni maksullisiksi.

        Yhtiö ei pystynyt maksamaan näiden henkilöiden palkkoja saati vuokria, yhtiö velkaantui jopa niin, että se olisi osakeyhtiölain mukaan pitänyt ajaa alas jo vuonna 2008.
        Ilmeisesti tästä syystä edellinen johto halusi nopeasti pois yhtiöstä.

        Uusi johto oli toivottoman tehtävän edessä.
        Kunnanhallituksesta saamani tiedon mukaan yhtiössä kuitenkin laitettiin hinnoittelu kohdalleen, toimintaa ruvettiin seuraamaan ja poikkeamiin puututtiin,
        purettiin epämääräiset "projektit" , jotka maksoivat maltaita ...

        Trafin poistuttua Espanjaan, joutui yhtiö tosipaikan eteen.
        Vaikka hinnoittelua oltiin nostettu, uusia asiakkaita saatu, jouduttiin kovaan kustannuskarsintaan (mitä kaikki yhtiöt tällä hetkellä tekevät). Tästä esimerkkinä mm. yhtiön henkilökunnan lomautukset syksyllä 2013 ja toimarikin oli kuulema 3 viikon palkattomalla (toimitusjohtajaa kun ei voi lomauttaa).

        Epävirallisia hallituksesta saamieni tietojen mukaan yhtiön ja omistajan yhdessä tekemien laskelmien mukaan yhtiö olisi selvinnyt vaikka venerekisterin aloitus olisikin siirtynyt. Nyt joku asiasta tietämätön veti kunnanhallituksessa käsijarrun päälle, ja aiheutti 17 hengen työttömyyden.

        Ja jos tieto siitä, että hallitusta saati toimitusjohtajaa ei ole asiassa edes kuultu, niin toivottavasti kunnanhallitus on tyytyväinen päätökseensä. USKOMATONTA.

        Kuka voi olla noin omahyväinen?
        kUNNANHALLITUKSESSA KUN EI OLE YHTÄÄN SELLAISTA HENKILÖÄ JOLLA OLISI LIIKETALOUDELLISTA OSAAMISTA.

        Toivottavasti kunnahallitus kantaa vastuunsa paremmin kuin kunnanjohtaja , jos edelleen pitää paikkansa, että kunta ei ole huolehtinut Astron työntekijöiden tukemisesta.


      • faktat tiskiin
        tarkkailija 345 kirjoitti:

        Katselin tuossa Hilajoen Antin aloitusta keskusteluun.
        Hän on aivan oikeassa.

        Yhtiö on työllistänyt monia vuosien varrella ihmisiä, Kunta on saanut melkoisesti kunnallisveroa, ja yhtiön tulos kunnalle on vahvasti positiivinen.

        Trafin poistuminen on ollut kova isku mille yhtiölle tahansa, jos 60-70 % liikevaihtosta häviää.
        Aiempina vuosina kunta tuki suoraan yhtiötä maksamalla 6 hengen palkan, ja sen jälkeen alkoivat ongelmat kun ne meni maksullisiksi.

        Yhtiö ei pystynyt maksamaan näiden henkilöiden palkkoja saati vuokria, yhtiö velkaantui jopa niin, että se olisi osakeyhtiölain mukaan pitänyt ajaa alas jo vuonna 2008.
        Ilmeisesti tästä syystä edellinen johto halusi nopeasti pois yhtiöstä.

        Uusi johto oli toivottoman tehtävän edessä.
        Kunnanhallituksesta saamani tiedon mukaan yhtiössä kuitenkin laitettiin hinnoittelu kohdalleen, toimintaa ruvettiin seuraamaan ja poikkeamiin puututtiin,
        purettiin epämääräiset "projektit" , jotka maksoivat maltaita ...

        Trafin poistuttua Espanjaan, joutui yhtiö tosipaikan eteen.
        Vaikka hinnoittelua oltiin nostettu, uusia asiakkaita saatu, jouduttiin kovaan kustannuskarsintaan (mitä kaikki yhtiöt tällä hetkellä tekevät). Tästä esimerkkinä mm. yhtiön henkilökunnan lomautukset syksyllä 2013 ja toimarikin oli kuulema 3 viikon palkattomalla (toimitusjohtajaa kun ei voi lomauttaa).

        Epävirallisia hallituksesta saamieni tietojen mukaan yhtiön ja omistajan yhdessä tekemien laskelmien mukaan yhtiö olisi selvinnyt vaikka venerekisterin aloitus olisikin siirtynyt. Nyt joku asiasta tietämätön veti kunnanhallituksessa käsijarrun päälle, ja aiheutti 17 hengen työttömyyden.

        Ja jos tieto siitä, että hallitusta saati toimitusjohtajaa ei ole asiassa edes kuultu, niin toivottavasti kunnanhallitus on tyytyväinen päätökseensä. USKOMATONTA.

        Kuka voi olla noin omahyväinen?
        kUNNANHALLITUKSESSA KUN EI OLE YHTÄÄN SELLAISTA HENKILÖÄ JOLLA OLISI LIIKETALOUDELLISTA OSAAMISTA.

        Toivottavasti kunnahallitus kantaa vastuunsa paremmin kuin kunnanjohtaja , jos edelleen pitää paikkansa, että kunta ei ole huolehtinut Astron työntekijöiden tukemisesta.

        2008 vuodesta on 6 vuotta. Eikö uudella johtajalla olisi ollut aikaa osoittaa kykynsä? Kannattaisi ehkä olla varovainen jos nuo vihjailut ei perustu faktaan. Minä vihjailujen kohteena harkitsin toimia jos ne ei pidä paikkaansa.


      • älä höpötä
        tarkkailija 345 kirjoitti:

        Katselin tuossa Hilajoen Antin aloitusta keskusteluun.
        Hän on aivan oikeassa.

        Yhtiö on työllistänyt monia vuosien varrella ihmisiä, Kunta on saanut melkoisesti kunnallisveroa, ja yhtiön tulos kunnalle on vahvasti positiivinen.

        Trafin poistuminen on ollut kova isku mille yhtiölle tahansa, jos 60-70 % liikevaihtosta häviää.
        Aiempina vuosina kunta tuki suoraan yhtiötä maksamalla 6 hengen palkan, ja sen jälkeen alkoivat ongelmat kun ne meni maksullisiksi.

        Yhtiö ei pystynyt maksamaan näiden henkilöiden palkkoja saati vuokria, yhtiö velkaantui jopa niin, että se olisi osakeyhtiölain mukaan pitänyt ajaa alas jo vuonna 2008.
        Ilmeisesti tästä syystä edellinen johto halusi nopeasti pois yhtiöstä.

        Uusi johto oli toivottoman tehtävän edessä.
        Kunnanhallituksesta saamani tiedon mukaan yhtiössä kuitenkin laitettiin hinnoittelu kohdalleen, toimintaa ruvettiin seuraamaan ja poikkeamiin puututtiin,
        purettiin epämääräiset "projektit" , jotka maksoivat maltaita ...

        Trafin poistuttua Espanjaan, joutui yhtiö tosipaikan eteen.
        Vaikka hinnoittelua oltiin nostettu, uusia asiakkaita saatu, jouduttiin kovaan kustannuskarsintaan (mitä kaikki yhtiöt tällä hetkellä tekevät). Tästä esimerkkinä mm. yhtiön henkilökunnan lomautukset syksyllä 2013 ja toimarikin oli kuulema 3 viikon palkattomalla (toimitusjohtajaa kun ei voi lomauttaa).

        Epävirallisia hallituksesta saamieni tietojen mukaan yhtiön ja omistajan yhdessä tekemien laskelmien mukaan yhtiö olisi selvinnyt vaikka venerekisterin aloitus olisikin siirtynyt. Nyt joku asiasta tietämätön veti kunnanhallituksessa käsijarrun päälle, ja aiheutti 17 hengen työttömyyden.

        Ja jos tieto siitä, että hallitusta saati toimitusjohtajaa ei ole asiassa edes kuultu, niin toivottavasti kunnanhallitus on tyytyväinen päätökseensä. USKOMATONTA.

        Kuka voi olla noin omahyväinen?
        kUNNANHALLITUKSESSA KUN EI OLE YHTÄÄN SELLAISTA HENKILÖÄ JOLLA OLISI LIIKETALOUDELLISTA OSAAMISTA.

        Toivottavasti kunnahallitus kantaa vastuunsa paremmin kuin kunnanjohtaja , jos edelleen pitää paikkansa, että kunta ei ole huolehtinut Astron työntekijöiden tukemisesta.

        On kunnahallituksessa yrittäjiä ja jopa entinen tilintarkastaja. Lienee osaamista ihan tarpeeksi.


      • se siitä
        älä höpötä kirjoitti:

        On kunnahallituksessa yrittäjiä ja jopa entinen tilintarkastaja. Lienee osaamista ihan tarpeeksi.

        Nappikauppiaat ovat ihan eri kastissa, ja tilintarkastajankin olisi pitänyt havaita tuo oman pääoman tilanne.


      • mikkihiiri
        faktat tiskiin kirjoitti:

        2008 vuodesta on 6 vuotta. Eikö uudella johtajalla olisi ollut aikaa osoittaa kykynsä? Kannattaisi ehkä olla varovainen jos nuo vihjailut ei perustu faktaan. Minä vihjailujen kohteena harkitsin toimia jos ne ei pidä paikkaansa.

        laskutaidossa ongelmaa ?? ... se oli kuule 4 vuotta ja risat, todella lyhyt aika nostaa uppoavaa laivaa suosta ... mahdoton tehtävä...


    • Apua löytyy kyllä

      Leidi Annina Rosette
      18.10.2013 22:59
      55
      Sulje
      "En juo, sillä haluan tietää milloin minulla on hauskaa"
      - Lady Nancy

      Menkää holistit tänne. Apua löytyy!
      Voitelkaa säännöllisesti myös anal lubea anuksiinne. Se auttaa ja on ihan ok.
      Winter laatua näin pakkasella. Sitten mainarin kans petiin ja pierevän poromiehen.

      Astorhttp://googleads.g.doubleclick.net/aclk?sa=L&ai=ChVe9145hUoD9BMzAyAOHyYHQCvnOn9oCpfPUrQ3AjbcBEAIg-uj-DCgCUKTvwJb5_____wFg9_ncAsgBAakCfSKcRRn5tj6oAwGqBHRP0BVxrLU97LpivZoKrlxfHmhHbcd0GeoBOBLXSgX4E9hbDQlwgvB_CTA7V1LOYBpyMSkJD-gdKCq-lWN1WdBs9ItLY9nAdr3SvbND8mTCZNh3NvWTBD1vJUdhX0g0An3HDPpLQESTsyssNpx_zLoMZTXljIAHh5j7Dw&num=2&sig=AOD64_2wiT4XwzwBtD4sihVKemirFeeVTQ&client=ca-pub-3752795018104128&adurl=http://www.contral.com

    • Apu löytyy suruunne

      Alkoholiongelman hoito - contral.com‎

      Mainoswww.contral.com/‎
      Yli 70% onnistuu Contralin avulla Tehokas suomalainen menetelmä

      • Varmempi tapa tämä

        Suosittelen kuitenkin löylykauhahoitoa. parantuminen alkoholiaddiktionistanne on tällä menetelmällä sataprosenttinen. Lisäksi kohtalaisen halpa ja nopea. Tarvitaan vain kuparinen löylykauha ja avustaja.


      • Löylykauhan autuus
        Varmempi tapa tämä kirjoitti:

        Suosittelen kuitenkin löylykauhahoitoa. parantuminen alkoholiaddiktionistanne on tällä menetelmällä sataprosenttinen. Lisäksi kohtalaisen halpa ja nopea. Tarvitaan vain kuparinen löylykauha ja avustaja.

        Minun suositukseni on vähintään sata-asteiseksi kuumennettu kuparikauha. Se parantaa varmasti alkoholismin. Sen jälkeen autuuskoulutus. Olette raitis jollemi.


      • Jollemi
        Löylykauhan autuus kirjoitti:

        Minun suositukseni on vähintään sata-asteiseksi kuumennettu kuparikauha. Se parantaa varmasti alkoholismin. Sen jälkeen autuuskoulutus. Olette raitis jollemi.

        Tosi on tuo!


      • Autuuskouluttaja
        Jollemi kirjoitti:

        Tosi on tuo!

        Tervetuloa autuuskouluumme uudet löylykauhahoidon suorittaneet jäsenet!
        Olette tuotapikaa yhteiskunta kelpoisia nöyriä jollemeita käsittelymme jälkeen.


      • tarkkailija 6
        Autuuskouluttaja kirjoitti:

        Tervetuloa autuuskouluumme uudet löylykauhahoidon suorittaneet jäsenet!
        Olette tuotapikaa yhteiskunta kelpoisia nöyriä jollemeita käsittelymme jälkeen.

        Tämähän kuulostaa ihan kokoomuksen vaalikampanjalta.
        Järjestä niin väliä kunhan on kuumat oltavat.

        Kyllä tämä peli on saatava kansalle julki, ettei kansalle jää väärää käsitystä.
        Jännää, että kunnanjohtajakin on ollut asiasta ihan hiljaa, vaikka lehtien palsoilla kovin kertoi henkilökunnan saavan kunnalta apua.
        Eipä ole herra vastannut puheisiinsa.

        Ja on mielenkintoista havaita, että aiempi toimitusjohtajakin vaikenee, kun ei pysty tosiasioita enää muuksi muuttamaan.
        Taitaa olla herralla totiset paikat jo omassa puolueessakin, kun jää kiinni valehtelusta.


      • Ymmärrän hyvin teitä
        tarkkailija 6 kirjoitti:

        Tämähän kuulostaa ihan kokoomuksen vaalikampanjalta.
        Järjestä niin väliä kunhan on kuumat oltavat.

        Kyllä tämä peli on saatava kansalle julki, ettei kansalle jää väärää käsitystä.
        Jännää, että kunnanjohtajakin on ollut asiasta ihan hiljaa, vaikka lehtien palsoilla kovin kertoi henkilökunnan saavan kunnalta apua.
        Eipä ole herra vastannut puheisiinsa.

        Ja on mielenkintoista havaita, että aiempi toimitusjohtajakin vaikenee, kun ei pysty tosiasioita enää muuksi muuttamaan.
        Taitaa olla herralla totiset paikat jo omassa puolueessakin, kun jää kiinni valehtelusta.

        No? Onhan tuossa järkeä. Se pitää vain sisäistää. Te ette näköjään sisäistä. No....ymärrän...milläpä te?


      • huoli pois....
        tarkkailija 6 kirjoitti:

        Tämähän kuulostaa ihan kokoomuksen vaalikampanjalta.
        Järjestä niin väliä kunhan on kuumat oltavat.

        Kyllä tämä peli on saatava kansalle julki, ettei kansalle jää väärää käsitystä.
        Jännää, että kunnanjohtajakin on ollut asiasta ihan hiljaa, vaikka lehtien palsoilla kovin kertoi henkilökunnan saavan kunnalta apua.
        Eipä ole herra vastannut puheisiinsa.

        Ja on mielenkintoista havaita, että aiempi toimitusjohtajakin vaikenee, kun ei pysty tosiasioita enää muuksi muuttamaan.
        Taitaa olla herralla totiset paikat jo omassa puolueessakin, kun jää kiinni valehtelusta.

        Tuskinpa tulee olemaan hiljaa mitä olen kylältä kuullut. Asiat hoituu muutenkin kuin lehtien yleisönosaston kirjoituksissa omia kirjoitellen. Eiköhän perästä kuulu, älkääpä huoliko...ja hyvä että kuuluu.


      • se siitä sitten
        huoli pois.... kirjoitti:

        Tuskinpa tulee olemaan hiljaa mitä olen kylältä kuullut. Asiat hoituu muutenkin kuin lehtien yleisönosaston kirjoituksissa omia kirjoitellen. Eiköhän perästä kuulu, älkääpä huoliko...ja hyvä että kuuluu.

        Olen samaa mieltä.
        Tälle asioiden vääristelylle pitää saada loppu.
        Oikea syyllinen pitåå saada vastuuseen, vaikka se merkitsisi hänen poliittisen uransa loppua.


      • totuus ei pala
        se siitä sitten kirjoitti:

        Olen samaa mieltä.
        Tälle asioiden vääristelylle pitää saada loppu.
        Oikea syyllinen pitåå saada vastuuseen, vaikka se merkitsisi hänen poliittisen uransa loppua.

        Ehdottomasti totuus pitää saada julki mm:

        -Onko kunta tukenut yhtiötä ilmaisilla henkilöillä
        -Kuka aiheutti yhtiön suuren velkaantumisen, jota hoidettiin osakepääoman korotuksella
        -Kuka oli aiheuttamassa henkilökunnan joukkoirtisanoutumisuhan vuonna 2009
        -Tehtiinkö osakepääoman negatiivisuudesta ilmoitus kaupparekisteriin vuonna 2008 vai ei, ja jos ei niin miksi, ja kuka silloin vastaa siitä
        -Miksi yhtiö ajettiin alas, vaikka laskelmien mukaan yhtiö olisi selvinnyt
        -Miksi ei odotettu Trafin ison sopimuksen alkamista, ja pelastettu työpaikat
        -miksi kunta itse teki tuollaisen ratkaisun


      • tarkkailija 45
        totuus ei pala kirjoitti:

        Ehdottomasti totuus pitää saada julki mm:

        -Onko kunta tukenut yhtiötä ilmaisilla henkilöillä
        -Kuka aiheutti yhtiön suuren velkaantumisen, jota hoidettiin osakepääoman korotuksella
        -Kuka oli aiheuttamassa henkilökunnan joukkoirtisanoutumisuhan vuonna 2009
        -Tehtiinkö osakepääoman negatiivisuudesta ilmoitus kaupparekisteriin vuonna 2008 vai ei, ja jos ei niin miksi, ja kuka silloin vastaa siitä
        -Miksi yhtiö ajettiin alas, vaikka laskelmien mukaan yhtiö olisi selvinnyt
        -Miksi ei odotettu Trafin ison sopimuksen alkamista, ja pelastettu työpaikat
        -miksi kunta itse teki tuollaisen ratkaisun

        Niin miksiköhän kokoomuksen poliitikot niin vahvasti oli ajamassa yhtötä nurin?
        Oliko heillä aivan oikeat tiedot kuka aikaansai yhtiön vaikeudet jo vuonna 2008?
        Pitäisikö kyseenalaistaa omia poliittisia tietolähteitä.


    • jotta totuus tuli es

      Tuo on aivan totta.
      Miksiköhän ei tietolähteitä ja niiden oikeellisuutta ole arvioitu?

      • järjen valo

        Eiköhän nuo politikot ole "uskovaisia" omaan porukkaansa.
        Ei siinä järjen valo ole syttynyt, kun on jonossa marssittu liput tanassa.
        Jännää, että Lapin Kansan kirjoitus, missä nykyinen johto kertoi mistä nuo ongelmat johtuivat, ei ole saanut vastinetta.
        Vai onko todella niin, että sitä ei pystytä kommentoimaan, koska se on ollut totta, ja entinen johto on kertonut satuja kansalle ja luottamusmiehille.


    • mmark5

      Kyllä nyt jo tiedetään, että yhtiö oli jo viime vuosikymmenellä paljon huonommassa kunnossa kuin tilinpäätöstiedot kertoivat. Itse asiassa yhtiö ei ole koskaan ollut markkinatalousmielessä voitollinen. Kokoomuksen toiminta ylitti härskiydessään kaikki kuviteltavissa olevat rajat.

      • että näin

        Niinpä.
        Tuntuu vaan ihmeelliseltä, että heillä on ollut tarve saada lisää työttömiä kylälle.
        Vai halusiko entiset hallituksen jäsenet ja johto kokoomuksesta peittää toiminnan todellisen kuvan? Ainakin julkisuudessa he ovat voimakkaasti esiintyneet yhtiön alasajamiseksi.
        Lisäksi ihmetyttää tuo yhtiön hallituksen jatkuva tietojen vuotaminen yhtiön ulkopuolisille henkilöille. Osakeyhiölaissa on pykälä, että hallituksen jäsen toimiessaan yhtiön edun vastaisesti, voi joutua korvausvelvolliseksi. Onko tätä tutkittu?

        Kuntahan muutti käytäntöään vuonna 2008, kun yhtiö joutui maksamaan 6 kunnan ihmisestä kustannuksia. Tästä alkoi alamäki, ja yhtiö velkaantui miltei 300.000 euroa. Samaan syntynyt käyttöpääoman puute vaan vahvisti tilannetta.

        Tulostakin järjesteltiin niin, että se näytti paremmalta vuosina 2008 ja 2009. Tässä unohdettiin tulo-menon kohdalle periaate, joka on kirjanpidossa yksi perusjuttu.


    • yyees

      Juuri näin.

    • hilajoen kannattaja

      Hyvä artikkeli, ja kertoo asioiden oikean tilan.

    • vastuu

      Onko todella niin, että yhtiön kokoomuslaiset halliuksen jäsenet eivät ole ymmärtäneet hallituksen vaitiolositoumuksen tarkoitusta.

      Omistajan kannattaisi kovasti silloin miettiä kannattaako tuollaisia juoruakkoja valita mihinkään. Tuo vaikeuttaa johdon toimia ja vahingoittaa yhtiötä, ja se on osakeyhtiölain mukaan tuomittava teko.

      Voisiko heidät asettaa vastuuseen jälkikäteen?

    • Eläkkeellä tienaa

      Tämä Astropolis oli jo syntyessään keskonen eikä hapetus auttanut pitämään sitä hengissä. Tunnen tämän alan ihmisiä ja he sanoivat jo silloin, että aikanaan tehty tajous oli käsittämätöntä tyhmyyttä tai poliittista kalastelua. Nykyään nämä asiantuntijat pyörittävät firmaa Espanjassa. O'lee!

      • sivusta seurannut

        Kaikki vaan sinne Espanjaan.
        Saadaan olla rauhassa täällä, ja palata kivikaudelle ja keräilytalouteen.
        Astropolistieto on elämänsä aikana tuonut kunnalle ja kuntalaisille tuottoja niin paljon, että pitäisi olla tyytyväinen, vai haluatko maksaa suurempia veroja?
        Minä en ainakaan halua.

        Vai onko tämäkin taas jotain kokoomuslaisten peliä?
        Heillä kun ei salaisuudet pysy, ja tehdään päättömiä ratkaisuja kuntalaisten piikkiin.


      • tarkkailija 22
        sivusta seurannut kirjoitti:

        Kaikki vaan sinne Espanjaan.
        Saadaan olla rauhassa täällä, ja palata kivikaudelle ja keräilytalouteen.
        Astropolistieto on elämänsä aikana tuonut kunnalle ja kuntalaisille tuottoja niin paljon, että pitäisi olla tyytyväinen, vai haluatko maksaa suurempia veroja?
        Minä en ainakaan halua.

        Vai onko tämäkin taas jotain kokoomuslaisten peliä?
        Heillä kun ei salaisuudet pysy, ja tehdään päättömiä ratkaisuja kuntalaisten piikkiin.

        Vuoden 2008 ja 2009 toiminnasta kaipaisin parempaa tietoa.
        Voisiko silloinen johto kommentoida?
        Vai onko nyt parempi vaieta?
        Vai onko niin, että Lapin Kansan lehtijutun jälkeen on vaikea kommentoida mitään enää uskottavasti?


      • Kysymys?
        tarkkailija 22 kirjoitti:

        Vuoden 2008 ja 2009 toiminnasta kaipaisin parempaa tietoa.
        Voisiko silloinen johto kommentoida?
        Vai onko nyt parempi vaieta?
        Vai onko niin, että Lapin Kansan lehtijutun jälkeen on vaikea kommentoida mitään enää uskottavasti?

        Onko tarkoituksenasi käydä avointa keskustelua vai ilkeillä muille näennäiskysymysten muodossa?


      • 5+6
        Kysymys? kirjoitti:

        Onko tarkoituksenasi käydä avointa keskustelua vai ilkeillä muille näennäiskysymysten muodossa?

        Ehkä enempi yksinpuhelua ja tarkoituksellista mustamaalaamista. Kyseessä ei ollut mikään lehtijuttu. Lehtijutuksi ei lasketa yleisönosaston kirjoitusta. Lehtijutun faktoista vastaa toimittaja perehtymällä aiheeseen, yleisöosaston kirjoitusten faktoista vastaa kirjoittaja. Se on hyvä muistaa, jos ei pysytä totuudessa.


      • 11-4
        5+6 kirjoitti:

        Ehkä enempi yksinpuhelua ja tarkoituksellista mustamaalaamista. Kyseessä ei ollut mikään lehtijuttu. Lehtijutuksi ei lasketa yleisönosaston kirjoitusta. Lehtijutun faktoista vastaa toimittaja perehtymällä aiheeseen, yleisöosaston kirjoitusten faktoista vastaa kirjoittaja. Se on hyvä muistaa, jos ei pysytä totuudessa.

        Eiköhän tuo ole helppo tarkistaa kuka puhuu totta ja kuka ei.
        Minusta kyseessä ei ollut yksinpuhelu, vaan aiemmin tarkoituksellisesti ja virheellisesti esitettyjen asioiden korjaaminen.
        Kyllähän kirjoittaja vastaa kirjoittamastaan.
        Ymmärtääkseni kirjoittaja tuntee yhtiön ja sen taustat hyvin sekä halusi korjata nuo virheelliset kirjoitukset.


      • Alias N.N.?
        11-4 kirjoitti:

        Eiköhän tuo ole helppo tarkistaa kuka puhuu totta ja kuka ei.
        Minusta kyseessä ei ollut yksinpuhelu, vaan aiemmin tarkoituksellisesti ja virheellisesti esitettyjen asioiden korjaaminen.
        Kyllähän kirjoittaja vastaa kirjoittamastaan.
        Ymmärtääkseni kirjoittaja tuntee yhtiön ja sen taustat hyvin sekä halusi korjata nuo virheelliset kirjoitukset.

        Kuka sen yleisönosastonkirjoituksen kirjoitti, vai oliko se nimetön?


      • sääliksi käy
        5+6 kirjoitti:

        Ehkä enempi yksinpuhelua ja tarkoituksellista mustamaalaamista. Kyseessä ei ollut mikään lehtijuttu. Lehtijutuksi ei lasketa yleisönosaston kirjoitusta. Lehtijutun faktoista vastaa toimittaja perehtymällä aiheeseen, yleisöosaston kirjoitusten faktoista vastaa kirjoittaja. Se on hyvä muistaa, jos ei pysytä totuudessa.

        Hmm..kun entinen johto kirjoitteli omiaan Sompiossa ja Lapin Kansassa, niin se oli hyväksyttävää. Kun nyt johto kertoo asioiden oikean laidan ja totuuden, niin se on yksinpuhelua ja mustamaalaamista.
        Hyvin on porukka saatu aivopestyiksi.


      • Jari H
        sääliksi käy kirjoitti:

        Hmm..kun entinen johto kirjoitteli omiaan Sompiossa ja Lapin Kansassa, niin se oli hyväksyttävää. Kun nyt johto kertoo asioiden oikean laidan ja totuuden, niin se on yksinpuhelua ja mustamaalaamista.
        Hyvin on porukka saatu aivopestyiksi.

        Seison edelleen Sompion kirjoitusteni takana. Jos ne viitsii kaivaa ja lukea niin lienee helppo todeta nyt jälkikäteen perustuiko kirjoitukset oikeaan asiaan ja olivatko sen hetkiset johtopäätökset sellaisia jotka toteutuivat vai eivät vai kirjoittelinko omiani lämpimikseni.

        Paikkaansa pitävän tietoon perustuva arvostelu ei ole rikos, mutta jos arvostelu perustuu paikkansa pitämättömiin seikkoihin niin kyseessä ei ole arvostelu vaan jotain muuta.

        Se, perustuiko vastikään olleet yleisönosastonkirjoitukset totuuteen sekä perustuvatko tällä foorumilla useissa ketjuissa kirjoitetut seikat faktoihin, eli olivatko totta, tullaan selvittämään. Itselläni on selkeä kanta siitä ovatko väitteet totta vai ja onko kyseessä jotain muuta kuin totuuteen perustuvaa arvostelua ja se asia tullaan punnitsemaan.


      • 11+19=34
        Jari H kirjoitti:

        Seison edelleen Sompion kirjoitusteni takana. Jos ne viitsii kaivaa ja lukea niin lienee helppo todeta nyt jälkikäteen perustuiko kirjoitukset oikeaan asiaan ja olivatko sen hetkiset johtopäätökset sellaisia jotka toteutuivat vai eivät vai kirjoittelinko omiani lämpimikseni.

        Paikkaansa pitävän tietoon perustuva arvostelu ei ole rikos, mutta jos arvostelu perustuu paikkansa pitämättömiin seikkoihin niin kyseessä ei ole arvostelu vaan jotain muuta.

        Se, perustuiko vastikään olleet yleisönosastonkirjoitukset totuuteen sekä perustuvatko tällä foorumilla useissa ketjuissa kirjoitetut seikat faktoihin, eli olivatko totta, tullaan selvittämään. Itselläni on selkeä kanta siitä ovatko väitteet totta vai ja onko kyseessä jotain muuta kuin totuuteen perustuvaa arvostelua ja se asia tullaan punnitsemaan.

        "Se, perustuiko vastikään olleet yleisönosastonkirjoitukset totuuteen sekä perustuvatko tällä foorumilla useissa ketjuissa kirjoitetut seikat faktoihin, eli olivatko totta, tullaan selvittämään. Itselläni on selkeä kanta siitä ovatko väitteet totta vai ja onko kyseessä jotain muuta kuin totuuteen perustuvaa arvostelua ja se asia tullaan punnitsemaan."

        Taitaa punninta tarkoittaa Lapin käräjäoikeutta, tässä tapauksessa Sodankylän filiaalia. Mielenkiintoista. Astropolis pysyy otsikoissa.


      • Jari H
        11+19=34 kirjoitti:

        "Se, perustuiko vastikään olleet yleisönosastonkirjoitukset totuuteen sekä perustuvatko tällä foorumilla useissa ketjuissa kirjoitetut seikat faktoihin, eli olivatko totta, tullaan selvittämään. Itselläni on selkeä kanta siitä ovatko väitteet totta vai ja onko kyseessä jotain muuta kuin totuuteen perustuvaa arvostelua ja se asia tullaan punnitsemaan."

        Taitaa punninta tarkoittaa Lapin käräjäoikeutta, tässä tapauksessa Sodankylän filiaalia. Mielenkiintoista. Astropolis pysyy otsikoissa.

        Sen näkee aikanaan eteneekö asia sinne saakka vai ei, sen päättävät muut tahot. Sen verran vielä lisään, että oman kannan lisäksi esitettyihin väitteisiin, esimerkkinä kulujen kirjaamisesta väärälle tilikaudelle, olen hankkinut lausunnon lain velvoittamalta ja asiat varmasti tuntevalta taholta miten tapahtumat on kirjattu, sekä hankkinut muita asiakirjoja muiden valheellisena pitämieni väitteiden tueksi, asioilla on tapana selvitä.

        Joku kaipaili esiintuloa ja selittelyä lehdessä tai tällä palstalla. Siihen en näe tarvetta, asioiden oikeellisuus selviää muutakin kautta ilman inttämistä. Aikanaan olen näkemykseni kertonut sekä kertonut mihin se mielestäni johtaa, mutta eipä siitäkään mitään hyötyä ollut.


      • totuus esiin
        Jari H kirjoitti:

        Sen näkee aikanaan eteneekö asia sinne saakka vai ei, sen päättävät muut tahot. Sen verran vielä lisään, että oman kannan lisäksi esitettyihin väitteisiin, esimerkkinä kulujen kirjaamisesta väärälle tilikaudelle, olen hankkinut lausunnon lain velvoittamalta ja asiat varmasti tuntevalta taholta miten tapahtumat on kirjattu, sekä hankkinut muita asiakirjoja muiden valheellisena pitämieni väitteiden tueksi, asioilla on tapana selvitä.

        Joku kaipaili esiintuloa ja selittelyä lehdessä tai tällä palstalla. Siihen en näe tarvetta, asioiden oikeellisuus selviää muutakin kautta ilman inttämistä. Aikanaan olen näkemykseni kertonut sekä kertonut mihin se mielestäni johtaa, mutta eipä siitäkään mitään hyötyä ollut.

        Hienoa.

        Nyt saadaan viimeinkin totuus esille, ja kuullaan onko yhtiö ollut jo vuonna 2008 ja 2009 selvitystilassa, ja onko silloin johto toiminut oikein?

        Samoin varmaan kuullaan yhtiön velkaantumisesta samoina vuosina, joiden korjaamiseen tulivat ihan uudet ihmiset vastuullisiksi.

        No eipä tietysti kannata ottaa millään foorumilla asiaan kantaa,siinä kun voisi omat perskarvatkin palaa.


      • erkonomi
        totuus esiin kirjoitti:

        Hienoa.

        Nyt saadaan viimeinkin totuus esille, ja kuullaan onko yhtiö ollut jo vuonna 2008 ja 2009 selvitystilassa, ja onko silloin johto toiminut oikein?

        Samoin varmaan kuullaan yhtiön velkaantumisesta samoina vuosina, joiden korjaamiseen tulivat ihan uudet ihmiset vastuullisiksi.

        No eipä tietysti kannata ottaa millään foorumilla asiaan kantaa,siinä kun voisi omat perskarvatkin palaa.

        Mitä enempi tunkiota kaivaa, sen enempi se haisee. Kuopattu mikä kuopattu...parempi keskittyä tuleviin ongelmiin, niitä riitää kun kunta puuttuu bisnekseen. Vai oletteko nähneet yhtään erittäin viisasta päättäjää?


      • pysytään asiassa
        totuus esiin kirjoitti:

        Hienoa.

        Nyt saadaan viimeinkin totuus esille, ja kuullaan onko yhtiö ollut jo vuonna 2008 ja 2009 selvitystilassa, ja onko silloin johto toiminut oikein?

        Samoin varmaan kuullaan yhtiön velkaantumisesta samoina vuosina, joiden korjaamiseen tulivat ihan uudet ihmiset vastuullisiksi.

        No eipä tietysti kannata ottaa millään foorumilla asiaan kantaa,siinä kun voisi omat perskarvatkin palaa.

        Varsin mielenkiintoista tämä keskustelu.

        Nimimerkki Jari H. vastaa omiin juttuihinsa, mutta ei vastaa niihin kysymyksiin, joita joita täällä monet ihmiset ovat kyselleet. Hän pysyy kannassaan, mutta eihän siitä ole kysymys, vaan siitä miten hän (jos tuo nimimerkki edes on entinen toimitusjohtaja) toimi, ja minkälaisen perinnön hän jätti jälkeensä.
        Oliko uusi johto mahdottoman paikan edessä?

        Kylillä vaan kertovat monenlaista tarinaa.

        Lisäksi minua huolettaa erityisesti se, että jos jos ja kun yhtiön hallituksen jäsenet kertovat yhtiön asioista kylillä, niin eikö siinä rikota osakeyhtiölakia?
        Ne eivät ainakaan edesauta yhtiön liiketoimia.


      • 13+11
        pysytään asiassa kirjoitti:

        Varsin mielenkiintoista tämä keskustelu.

        Nimimerkki Jari H. vastaa omiin juttuihinsa, mutta ei vastaa niihin kysymyksiin, joita joita täällä monet ihmiset ovat kyselleet. Hän pysyy kannassaan, mutta eihän siitä ole kysymys, vaan siitä miten hän (jos tuo nimimerkki edes on entinen toimitusjohtaja) toimi, ja minkälaisen perinnön hän jätti jälkeensä.
        Oliko uusi johto mahdottoman paikan edessä?

        Kylillä vaan kertovat monenlaista tarinaa.

        Lisäksi minua huolettaa erityisesti se, että jos jos ja kun yhtiön hallituksen jäsenet kertovat yhtiön asioista kylillä, niin eikö siinä rikota osakeyhtiölakia?
        Ne eivät ainakaan edesauta yhtiön liiketoimia.

        2010 tilinpäätöksen mukaan rahavarat ja myyntisaamiset lähes 645000, josta rahavarat 173000. Tilinpäätöksen 2011 mukaan rahavarat ja myyntisamiset 552000, josta rahavarat 171000. Ei tuo kovin mahdottomalta yhtälöltä vaikuttaisi jos ei olisi tehty vuosittain tappiota tämän uuden johdon aikana ja olisi saatu asiakkaita. Kylillä olen kuullut, että uusia asiakkaita ei juuri tullut 4 vuoden aikana. Ei sellainen yritys menesty, joka menettää asiakkaita eikä saa uusia.


      • niinpä niin
        13+11 kirjoitti:

        2010 tilinpäätöksen mukaan rahavarat ja myyntisaamiset lähes 645000, josta rahavarat 173000. Tilinpäätöksen 2011 mukaan rahavarat ja myyntisamiset 552000, josta rahavarat 171000. Ei tuo kovin mahdottomalta yhtälöltä vaikuttaisi jos ei olisi tehty vuosittain tappiota tämän uuden johdon aikana ja olisi saatu asiakkaita. Kylillä olen kuullut, että uusia asiakkaita ei juuri tullut 4 vuoden aikana. Ei sellainen yritys menesty, joka menettää asiakkaita eikä saa uusia.

        Lokakuussa 2012 luottamusmies totesi näin lehtiUUTISESSA:
        "pienet yritysasiakkaat yksi toisensa jälkeen jättivät palvelut, kuka mistäkin syystä. Jo silloin aloin pelkäämään, että yhtiön toiminta jää liiaksi yhden kortin, Trafin varaan"
        http://sodankylanverkkolehti.fi/2012/10/13/kissa-poydalle-liian-myohaan/


      • guru 1
        13+11 kirjoitti:

        2010 tilinpäätöksen mukaan rahavarat ja myyntisaamiset lähes 645000, josta rahavarat 173000. Tilinpäätöksen 2011 mukaan rahavarat ja myyntisamiset 552000, josta rahavarat 171000. Ei tuo kovin mahdottomalta yhtälöltä vaikuttaisi jos ei olisi tehty vuosittain tappiota tämän uuden johdon aikana ja olisi saatu asiakkaita. Kylillä olen kuullut, että uusia asiakkaita ei juuri tullut 4 vuoden aikana. Ei sellainen yritys menesty, joka menettää asiakkaita eikä saa uusia.

        Minä olen muistavani jostakin lehtijutusta, että uuden johdon tullessa kuvioihin, ei yhtiössä ollut yhtään tarjousta ulkona.

        Nuo 13 11 esittämät luvut ei kerro mitään, mutta vuoden 2008 ja 2009 kesän lukuja joku on täällä peräänkuuluttanut. Olisko niissä totuuden siemen?


      • exsentraali
        guru 1 kirjoitti:

        Minä olen muistavani jostakin lehtijutusta, että uuden johdon tullessa kuvioihin, ei yhtiössä ollut yhtään tarjousta ulkona.

        Nuo 13 11 esittämät luvut ei kerro mitään, mutta vuoden 2008 ja 2009 kesän lukuja joku on täällä peräänkuuluttanut. Olisko niissä totuuden siemen?

        Taitaa dementia vaivata :-) en ainkaan itse tiedä tuollaisesta jutusta.


      • myös exsantra
        guru 1 kirjoitti:

        Minä olen muistavani jostakin lehtijutusta, että uuden johdon tullessa kuvioihin, ei yhtiössä ollut yhtään tarjousta ulkona.

        Nuo 13 11 esittämät luvut ei kerro mitään, mutta vuoden 2008 ja 2009 kesän lukuja joku on täällä peräänkuuluttanut. Olisko niissä totuuden siemen?

        Sen jälkeen tarjoukset taisikin jäädä ulos, sisään ei montaa eksynyt. Vai oliko edes oikeita tarjouksia?


    • olen kuullut kyliltä

      Olen kuullut, että yhtiön hallitus olisi suunnitellut potkuja pari vuotta sitten. Pitääköhän tämä paikkaansa?

      • asdffffaf

        Olen kuullut ihan samaa, mutta hallitusta oli kielletty.


    • kikkakolme

      Kyselkää henkilökunnalta viimeisten vuosien toiminnasta. Mielenkiintoisia asioita ja juttuja. Hyvän kirjeen ovat lähettäneet vasta valtaa pitäville. Monia mainioita havaintoja ja asioita.

      • sivusta seurannut

        Joo vaikea oli nykyisen johdon toimia, kun hallitus vuosi kuin seula, entinen toimari
        kirjoitteli omiaan tietämättä yhtiössä hänen jälkeensä tehdyistä toimista.
        Taitaa olla niin, että jätti uppoavan laivan muiden hoidettavaksi. Näin olen ymmärtänyt asiaa paremmin tuntevilta.

        Kuulin kyliltä, että entisen johdon aikaan henkilökunta olisi ollut joukkoirtisanoutumassa huonon johdon vuoksi. Pitääkö tuollainen väite paikkansa?
        Toimari siitä ei voinut tietää, kun eleili omissa oloissaan, eikä tehnyt mitään.
        Pitäisikö hänen oikeasti mennä peilin eteen ja miettiä olisiko hänessä jotain vikaa, vikaa, vikaa...


      • exsentraali
        sivusta seurannut kirjoitti:

        Joo vaikea oli nykyisen johdon toimia, kun hallitus vuosi kuin seula, entinen toimari
        kirjoitteli omiaan tietämättä yhtiössä hänen jälkeensä tehdyistä toimista.
        Taitaa olla niin, että jätti uppoavan laivan muiden hoidettavaksi. Näin olen ymmärtänyt asiaa paremmin tuntevilta.

        Kuulin kyliltä, että entisen johdon aikaan henkilökunta olisi ollut joukkoirtisanoutumassa huonon johdon vuoksi. Pitääkö tuollainen väite paikkansa?
        Toimari siitä ei voinut tietää, kun eleili omissa oloissaan, eikä tehnyt mitään.
        Pitäisikö hänen oikeasti mennä peilin eteen ja miettiä olisiko hänessä jotain vikaa, vikaa, vikaa...

        Ei ole henkilökunta ollut irtisanoutumassa ainakaan entisen johtajan vuoksi. Entinen johtaja oli kyllä työteliäs ja aikaansaava.Yritys kasvoi muutamasta hengestä lähes 60 henkilöön muutamassa vuodessa. Kokoajan mentiin eteenpäin. Sitä samaa ei voi sanoa muista johtajista. Tiedän kun olen ollut töissä ja nähnyt kaiken. Hyvin nuo entisen johtajan ennusteet paikkansa piti. Ja johan saman aavisteli henkilökuntakin jo pidempään että loppu häämöttää.


      • myös exsantra
        exsentraali kirjoitti:

        Ei ole henkilökunta ollut irtisanoutumassa ainakaan entisen johtajan vuoksi. Entinen johtaja oli kyllä työteliäs ja aikaansaava.Yritys kasvoi muutamasta hengestä lähes 60 henkilöön muutamassa vuodessa. Kokoajan mentiin eteenpäin. Sitä samaa ei voi sanoa muista johtajista. Tiedän kun olen ollut töissä ja nähnyt kaiken. Hyvin nuo entisen johtajan ennusteet paikkansa piti. Ja johan saman aavisteli henkilökuntakin jo pidempään että loppu häämöttää.

        Ja viestiä yritettiin viedä päättäjille, että ei tästä mitään tule. Mutta ei meitä työntekijöitä uskottu. Uskottiin vain suuria lupauksia. Tässä lopputulos. Hyvä kun nyt saa kirjoittaa tänne, tämän palstan lukeminen kun oli ankarasti kielletty, kuten koko paskasta puhuminen ulkopuolisille. Kai yritettiin mahdollisimman pitkään pitää tunkiota pystyssä sillä keinoin.


      • sentraali
        exsentraali kirjoitti:

        Ei ole henkilökunta ollut irtisanoutumassa ainakaan entisen johtajan vuoksi. Entinen johtaja oli kyllä työteliäs ja aikaansaava.Yritys kasvoi muutamasta hengestä lähes 60 henkilöön muutamassa vuodessa. Kokoajan mentiin eteenpäin. Sitä samaa ei voi sanoa muista johtajista. Tiedän kun olen ollut töissä ja nähnyt kaiken. Hyvin nuo entisen johtajan ennusteet paikkansa piti. Ja johan saman aavisteli henkilökuntakin jo pidempään että loppu häämöttää.

        jaa minä olen kuullut ihan toista.
        Jopa monen kertomana.

        Jos eteenpäin meno tarkoittaa yhtiön voimakasta velkaantumista ja käyttöpääoman ahdinkoa, niin sitten ok.
        Ilmeisesti henkilökuntakaan ei tiennyt yhtiön taloudellisesta huonosta tilasta 2008 ja 2009 mitään.


      • exsentraali
        sentraali kirjoitti:

        jaa minä olen kuullut ihan toista.
        Jopa monen kertomana.

        Jos eteenpäin meno tarkoittaa yhtiön voimakasta velkaantumista ja käyttöpääoman ahdinkoa, niin sitten ok.
        Ilmeisesti henkilökuntakaan ei tiennyt yhtiön taloudellisesta huonosta tilasta 2008 ja 2009 mitään.

        Jutut on juttuja, itse olen kokenut asian niin tiedän miten on. Kaikkia juttuja ei kannata välttämättä ottaa ihan todesta.


      • sentraalin tyttö
        sentraali kirjoitti:

        jaa minä olen kuullut ihan toista.
        Jopa monen kertomana.

        Jos eteenpäin meno tarkoittaa yhtiön voimakasta velkaantumista ja käyttöpääoman ahdinkoa, niin sitten ok.
        Ilmeisesti henkilökuntakaan ei tiennyt yhtiön taloudellisesta huonosta tilasta 2008 ja 2009 mitään.

        Itsekin vaitiolositoumuksen toisessa yhtiössä tehneenä pidän luonnollisena sitä, että yhtiön asioista ei puhuta ulkopuolisille.
        Ja töissä pitäisi kait keskittyä työntekoon, eikä seurusteluun tai netissä istumiseen.

        Ei ihme että yhtiö oli vaikeuksissa, kun henkiulökunta olisi vaan halunnut olla netissä.


      • karvainen tyttö
        sentraalin tyttö kirjoitti:

        Itsekin vaitiolositoumuksen toisessa yhtiössä tehneenä pidän luonnollisena sitä, että yhtiön asioista ei puhuta ulkopuolisille.
        Ja töissä pitäisi kait keskittyä työntekoon, eikä seurusteluun tai netissä istumiseen.

        Ei ihme että yhtiö oli vaikeuksissa, kun henkiulökunta olisi vaan halunnut olla netissä.

        Kuulostaa tutulta, ainahan sitä viime aikoina syytä muualta haettiin, johdossa ei koskaan vikaa?? Sama toistuu taas :-)


      • 10+1

        Mielenkiintoista, saisiko tästä henkilökunnan kirjeestä päättäjille mitään vihiä tänne?? Tuskin ihan huvikseen ovat kirjoittaneet.


      • 11-3
        10+1 kirjoitti:

        Mielenkiintoista, saisiko tästä henkilökunnan kirjeestä päättäjille mitään vihiä tänne?? Tuskin ihan huvikseen ovat kirjoittaneet.

        ettei vaan olisi jonkun katkeroituneen ihmisen tekele?

        Jos se on samaa tasoa kuin entisen johdon epämääräiset arvuuttelut täynnä asiavirheitä ja uskomuksia, vai olisiko sekin nimimerkillä.


      • senraalin puolesta
        11-3 kirjoitti:

        ettei vaan olisi jonkun katkeroituneen ihmisen tekele?

        Jos se on samaa tasoa kuin entisen johdon epämääräiset arvuuttelut täynnä asiavirheitä ja uskomuksia, vai olisiko sekin nimimerkillä.

        Kunnanhallituksessa ja kunnanvaltuustossa Rantanen on kyllä kertonut arvostavansa henkilökuntaansa, heidän osaamistaan ja sitoutumistaan.

        Muistaakseni nuo jutut tulleet silloin esille, kun toimialalle normaalia seurantaa alettiin tehdä. Osa kärsi siitä kun asioita ruvettiin seuraamaan. Kuulemani mukaan ajan myötä siihen totuttiin, kun huomattiin ettei sitä tehdä kenenkään kiusaksi.
        Aiemminhan tuota seurantaa ei ollut lainkaan, eli onko yritystä edes johdettu lainkaan silloin?

        Eikö työn seuranta ja valvonta ole normaalia?


      • pesosen peli
        senraalin puolesta kirjoitti:

        Kunnanhallituksessa ja kunnanvaltuustossa Rantanen on kyllä kertonut arvostavansa henkilökuntaansa, heidän osaamistaan ja sitoutumistaan.

        Muistaakseni nuo jutut tulleet silloin esille, kun toimialalle normaalia seurantaa alettiin tehdä. Osa kärsi siitä kun asioita ruvettiin seuraamaan. Kuulemani mukaan ajan myötä siihen totuttiin, kun huomattiin ettei sitä tehdä kenenkään kiusaksi.
        Aiemminhan tuota seurantaa ei ollut lainkaan, eli onko yritystä edes johdettu lainkaan silloin?

        Eikö työn seuranta ja valvonta ole normaalia?

        Joko kunta on tarjonnut omia palvelujaan näille irtisanotuille henkilöille, joita kunnanjohtaja suureen ääneen esitti lehdessä?
        joku muukin oli siitä huolestunut jo aiemmin?

        Kaupassa kuulin, että näin ei olisi edelleenkään.
        MIKSI EI OLE TEHTY?


      • 12+9
        pesosen peli kirjoitti:

        Joko kunta on tarjonnut omia palvelujaan näille irtisanotuille henkilöille, joita kunnanjohtaja suureen ääneen esitti lehdessä?
        joku muukin oli siitä huolestunut jo aiemmin?

        Kaupassa kuulin, että näin ei olisi edelleenkään.
        MIKSI EI OLE TEHTY?

        Kuulin, että entinenkin johto olisi laittanut sähköposteja ja tekstiviestejä jakoon.
        Saamani tiedon mukaan ne ovat aika rankkoja, ja jopa joku juristi olisi niitä käsitellyt, tai näin ainakin yksi yhtiötä lähellä oleva taho kertoi.
        Saisiko nekin tänne?


      • exsantra
        senraalin puolesta kirjoitti:

        Kunnanhallituksessa ja kunnanvaltuustossa Rantanen on kyllä kertonut arvostavansa henkilökuntaansa, heidän osaamistaan ja sitoutumistaan.

        Muistaakseni nuo jutut tulleet silloin esille, kun toimialalle normaalia seurantaa alettiin tehdä. Osa kärsi siitä kun asioita ruvettiin seuraamaan. Kuulemani mukaan ajan myötä siihen totuttiin, kun huomattiin ettei sitä tehdä kenenkään kiusaksi.
        Aiemminhan tuota seurantaa ei ollut lainkaan, eli onko yritystä edes johdettu lainkaan silloin?

        Eikö työn seuranta ja valvonta ole normaalia?

        Seurattiin sitä ennenkin ja johdettiin hyvin. Nyt johdettiin suoraan konkurssiin, eikä ketään kiinnostanut puuttua.


      • sexsantra
        exsantra kirjoitti:

        Seurattiin sitä ennenkin ja johdettiin hyvin. Nyt johdettiin suoraan konkurssiin, eikä ketään kiinnostanut puuttua.

        Niin, johtamista on sekin, ettei johda.


      • entinen työntekijä
        sexsantra kirjoitti:

        Niin, johtamista on sekin, ettei johda.

        Lukutaidossasi taitaa olla vikaa? Ennen johdettiin hyvin. Meitä työntekijöitä on kanssa ihan turha syyttää. Töitä kyllä tehtiin ennenkin ja silloin oli myös töitä joita tehdä. Surullista kaikkien muiden osapuolten mustamaalaamista ja viimeisimmän johtajan jalustalle nosto yritystä. Ihmiset kyllä tietävät miten asia on mennyt. Tuttu sana muuten tuo "juristi" kun puhutaan lakimiehistä. Työpaikallamme sitä viljeltiin viimeaikoina usein.


      • työläinen
        entinen työntekijä kirjoitti:

        Lukutaidossasi taitaa olla vikaa? Ennen johdettiin hyvin. Meitä työntekijöitä on kanssa ihan turha syyttää. Töitä kyllä tehtiin ennenkin ja silloin oli myös töitä joita tehdä. Surullista kaikkien muiden osapuolten mustamaalaamista ja viimeisimmän johtajan jalustalle nosto yritystä. Ihmiset kyllä tietävät miten asia on mennyt. Tuttu sana muuten tuo "juristi" kun puhutaan lakimiehistä. Työpaikallamme sitä viljeltiin viimeaikoina usein.

        Sivusta asiaa seuranneena, niin on todettava, että on kovin liikuttavaa nähdä miten tuo aivopesu toimii. Valitettavasti entinen johto sai aikaan niin suuren ongelman, ja kun Trafikin meni Espanjaan, ei siinä ollut paljon tehtävää.

        Minusta tässä ei ole kukaan ollut nostamassa ketään jalustalle, päinvastoin, siirtää joku pois sieltä, ja avoimesti keskustella ja korjata hänen esittämiään asioita.

        Enkä kyllä löytänyt sellaista tekstiä, jossa nykyjohto olisi haukkunut työntekijöitä.
        Onkohan nyt tunteet liian pinnalla, vai onko kyse taas kokoomuslaisten hurmoshengestä, jossa heitä on viety kuin pikkulapsia vailla minkäänlaista lähdekritiikkiä.


      • entinen työntekijä
        työläinen kirjoitti:

        Sivusta asiaa seuranneena, niin on todettava, että on kovin liikuttavaa nähdä miten tuo aivopesu toimii. Valitettavasti entinen johto sai aikaan niin suuren ongelman, ja kun Trafikin meni Espanjaan, ei siinä ollut paljon tehtävää.

        Minusta tässä ei ole kukaan ollut nostamassa ketään jalustalle, päinvastoin, siirtää joku pois sieltä, ja avoimesti keskustella ja korjata hänen esittämiään asioita.

        Enkä kyllä löytänyt sellaista tekstiä, jossa nykyjohto olisi haukkunut työntekijöitä.
        Onkohan nyt tunteet liian pinnalla, vai onko kyse taas kokoomuslaisten hurmoshengestä, jossa heitä on viety kuin pikkulapsia vailla minkäänlaista lähdekritiikkiä.

        Eikö sitä vuoden 2012 tappiota selitetty omistajalle meidän eli työntekijöiden motivaatio-ongelmalla? Siitä kyllä löytyy mustaa valkeallakin, jos muisti pätkii.

        Entinen johto ei mielestämme saanut mitään ongelmaa aikaan, päinvastoin. Mutta kuten todettu niin ainahan se syntipukki muualta piti löytää....


      • exsantra
        entinen työntekijä kirjoitti:

        Eikö sitä vuoden 2012 tappiota selitetty omistajalle meidän eli työntekijöiden motivaatio-ongelmalla? Siitä kyllä löytyy mustaa valkeallakin, jos muisti pätkii.

        Entinen johto ei mielestämme saanut mitään ongelmaa aikaan, päinvastoin. Mutta kuten todettu niin ainahan se syntipukki muualta piti löytää....

        Ja monta johtajaa ehdittiin 14 vuoden aikana nähdä. Viimeistä edellinen (täällä haukuttu jonkun toimesta) oli ylivoimasesti paras.


      • muistellaan oikein
        exsantra kirjoitti:

        Ja monta johtajaa ehdittiin 14 vuoden aikana nähdä. Viimeistä edellinen (täällä haukuttu jonkun toimesta) oli ylivoimasesti paras.

        Uskomatonta palvontaa. Mies joka aiheutti ongelmat nostetaan jalustalle.
        Nyt kannattaa miettiä mitä kirjoittaa.

        Jos oikein muistan valtuustossa Rantasen kertomana niin Trafin sakkoja maksettiin silloin alkuvuonna 2012 jotain 70-90.000 euroa. Kyllä siinä saa antaakin palautetta.


      • entinen työntekijä
        muistellaan oikein kirjoitti:

        Uskomatonta palvontaa. Mies joka aiheutti ongelmat nostetaan jalustalle.
        Nyt kannattaa miettiä mitä kirjoittaa.

        Jos oikein muistan valtuustossa Rantasen kertomana niin Trafin sakkoja maksettiin silloin alkuvuonna 2012 jotain 70-90.000 euroa. Kyllä siinä saa antaakin palautetta.

        Ja sekö (sakot) oli meidän vika? Eiköhän kyse ollut ihan muusta. Muut ne ongelmat aiheutti kuin edellinen johto.


      • sentraalisantra
        entinen työntekijä kirjoitti:

        Ja sekö (sakot) oli meidän vika? Eiköhän kyse ollut ihan muusta. Muut ne ongelmat aiheutti kuin edellinen johto.

        Täsmälleen samaa mieltä. Ei pidä unohtaa kuka hankki asiakkaat että saatiin kymmeniä työpaikkoja ja sitten tapahtuikin käänne. Olimme huolissamme kun asiakkaat pikkuhiljaa katosi, ihan kuin luottamusmiehen lehtihaastattelussa 2012 todettiin.


      • Menkääpä peilin etee
        sentraalisantra kirjoitti:

        Täsmälleen samaa mieltä. Ei pidä unohtaa kuka hankki asiakkaat että saatiin kymmeniä työpaikkoja ja sitten tapahtuikin käänne. Olimme huolissamme kun asiakkaat pikkuhiljaa katosi, ihan kuin luottamusmiehen lehtihaastattelussa 2012 todettiin.

        Olisitte hoitaneet hommanne, mutta kun ei ymmärretä sitä että työaikana tehdään töitä, ei kudota sukkaa, ei notkuta netissä eikä hoideta omia asioita (pikkulinnut kertoi) jos olisi työt tehty kuten pitää, ei olisi tullut valituksia asiakkailta "vastausviiveistä" ... saahan niitä asiakkaita olla mutta kaikkoaahan ne jos hommia ei hoideta, siinä on pomolla vaikea tilanne saada porukka ruotuu jotka on tottuneet olemaan kuin hiiret juustotarhassa, kun ei kukaan valvonut, sitten kun valvontaa tuli, alkoi kitinä...


      • exsentraali
        Menkääpä peilin etee kirjoitti:

        Olisitte hoitaneet hommanne, mutta kun ei ymmärretä sitä että työaikana tehdään töitä, ei kudota sukkaa, ei notkuta netissä eikä hoideta omia asioita (pikkulinnut kertoi) jos olisi työt tehty kuten pitää, ei olisi tullut valituksia asiakkailta "vastausviiveistä" ... saahan niitä asiakkaita olla mutta kaikkoaahan ne jos hommia ei hoideta, siinä on pomolla vaikea tilanne saada porukka ruotuu jotka on tottuneet olemaan kuin hiiret juustotarhassa, kun ei kukaan valvonut, sitten kun valvontaa tuli, alkoi kitinä...

        Vastausviiveet alkoi kyllä ilmetä myöhemmin ja ihan eri syistä vaikka "valvontaa" muka oli. Tuo on törkeää meidän mollaamista ja taas syyn hakemista sieltä mistä ei kuuluisi. Kannattaa suodattaa pikkulintujen liverryksestä 99,5% pois.


      • Klikkaa tästä
        exsentraali kirjoitti:

        Vastausviiveet alkoi kyllä ilmetä myöhemmin ja ihan eri syistä vaikka "valvontaa" muka oli. Tuo on törkeää meidän mollaamista ja taas syyn hakemista sieltä mistä ei kuuluisi. Kannattaa suodattaa pikkulintujen liverryksestä 99,5% pois.

        Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa ... :)


      • exsentraali
        Klikkaa tästä kirjoitti:

        Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa ... :)

        Ihan varmasti älähtää kun syytetään muita kuin vastuullisia ja hatusta tempaistuilla väitteillä. Koetimme viestiä viedä päättäjille, mutta meitä ei kuunneltu. Toki viimeisen kolmen kuukauden aikana hallitus vähän kuunteli. Olisiko siksi tehty noin nopea ratkaisu ja todellisuus alkanut paljastua hallituksellekin. Miksi ei aiemmin kuunneltu?


      • Idoli ?
        exsantra kirjoitti:

        Ja monta johtajaa ehdittiin 14 vuoden aikana nähdä. Viimeistä edellinen (täällä haukuttu jonkun toimesta) oli ylivoimasesti paras.

        Oliko hyvät kyydit ?


      • ex työläinen
        exsentraali kirjoitti:

        Ihan varmasti älähtää kun syytetään muita kuin vastuullisia ja hatusta tempaistuilla väitteillä. Koetimme viestiä viedä päättäjille, mutta meitä ei kuunneltu. Toki viimeisen kolmen kuukauden aikana hallitus vähän kuunteli. Olisiko siksi tehty noin nopea ratkaisu ja todellisuus alkanut paljastua hallituksellekin. Miksi ei aiemmin kuunneltu?

        Exsentraali on täysin oikeassa, että hallitukselle ei taidettu kertoa toimitusjohtajan taholta kaikkea. Kun sitten totuus alkoi valjeta, että rahat on loppuneet ja firma takoo tappiota, työt vähenevät eikä uusia töitä saada, on hallituskin herännyt. Ja ellei hallitus toimi aikanaan, vastaa se henkilökohtaisesti veloista, ellei ilmoita yhtiötä konkurssiin.Hätähän siinä silloin tulee !
        Kannattaisi selvittää ketä oli hallituksessa silloin, kun Trafin tarjous on hävitty. Sen olisi pitänyt tehdä selvitys mitä työntekijätkin ovat vaatineet, kun huomasivat tilauskannan vähenemisen.


      • Palkollinen
        sivusta seurannut kirjoitti:

        Joo vaikea oli nykyisen johdon toimia, kun hallitus vuosi kuin seula, entinen toimari
        kirjoitteli omiaan tietämättä yhtiössä hänen jälkeensä tehdyistä toimista.
        Taitaa olla niin, että jätti uppoavan laivan muiden hoidettavaksi. Näin olen ymmärtänyt asiaa paremmin tuntevilta.

        Kuulin kyliltä, että entisen johdon aikaan henkilökunta olisi ollut joukkoirtisanoutumassa huonon johdon vuoksi. Pitääkö tuollainen väite paikkansa?
        Toimari siitä ei voinut tietää, kun eleili omissa oloissaan, eikä tehnyt mitään.
        Pitäisikö hänen oikeasti mennä peilin eteen ja miettiä olisiko hänessä jotain vikaa, vikaa, vikaa...

        Sivusta seuranneelle 21.5.

        Astropoliksesta on kirjoiteltu niin kauan kuin se on ollut olemassa, milloin myönteiseen, milloin kielteiseen sävyyn. Sitä vain en ymmärrä, mitä nyt julkisuudessa ja näillä sivuilla kirjoitetaan, että yhtiön on kaatanut entinen toimitusjohtaja, joka on eronnut yli 4 vuotta sitten.
        On täytynyt olla melko tollo sen uuden toimitusjohtajan, jos on ottanut vastaan konkurssissa olleen firman ihan noin vaan. On myös täytynyt olla täysin tollo sen yhtiön hallituksen ja tilintarkastajan, jos eivät ole ymmärtäneet yhtiön tilannetta.

        Lehtikirjoitusten myötä olen ymmärtänyt, että tappiotilanne kulminoituu Trafin toiminnan loppumiseen ja muun tilauskannan vähenemiseen. Eli tomitusjohtaja ja hallitus eivät 2012 reakoineet yhtiön tilanteeseen ajoissa.

        Mielenkiintoista tämä kunnallinen yritystoiminta. Olisi tärkeää tehdä selvitys, mikä homman hoitamisessa meni pieleen, ettei moiseen enää sorruttaisi.
        Naistyöpaikkoja ja verotulojakin toiminta toi. Olisi ollut suotavaa, että toiminta olisi jatkunut.


      • voi voi
        exsantra kirjoitti:

        Ja monta johtajaa ehdittiin 14 vuoden aikana nähdä. Viimeistä edellinen (täällä haukuttu jonkun toimesta) oli ylivoimasesti paras.

        eli se, joka velkaannutti yhtiön, ja aiheutti ylitsepääsemättömiä ongelmia.
        tietysti on helppo nostaa jalustalle ihminen, joka ei vaadi mitään.
        Voi pientä...


    • erkkikö

      Kumman toimitusjohtajan aikana yhtiö velkaantuikaan? Eihän tästä keskustelusta ota erkkikään selvää!

      • kopkop

        Ei velka yritystä tapa jos kuitenkin tulee tulosta ja kasvua. Se tappaa jos ei tule tulosta ja liikevaihto laskee.


      • Olisiko jo aika ?

        R.I.P


    • Ni Hao

      Voi hyvääpäivää sentään näitä juttuja ...

    • tappaa se

      Velka tappa, jos se pitää maksaa kerralla pois

      • tappio tappa

        Ei tappa jos kassaan jää silti paljon rahaa. Se tappa jos tulee monta vuotta tappiota.


      • läheltä seurannut
        tappio tappa kirjoitti:

        Ei tappa jos kassaan jää silti paljon rahaa. Se tappa jos tulee monta vuotta tappiota.

        Yhtiön voimakas kasvu on yksi vaarallinen paikka yhtiö taloudessa. Jos kassassa ei ole rahaa, niin tulee likviditeettikriisi, ja homma loppuu siihen.
        Nyt yhtiö jätti maksamatta lehtijutun mukaan kunnalle maksujaan, eli tuo velkaantuminen on ollut tosiasia jo 2008 ja 2009.

        Maksumiehiksi joutui seuraajat.

        Mutta kyllä tuo Trafin menetys Espanjaan oli se, joka ajoi yhtiön vaikeuksiin.
        Nähtyäni johdon tekemiä laskelmia millä vaikeudet hoidetaan, niin ei voi kuin ihmetellä kunnan ratkaisua lopettaa yhtiö tässä vaiheessa.

        Siinä jäi Trafin venerekisterin usean vuoden sopimus, jonka loppusumma oli noin 1.500.000 euroa, kokonaan katsomatta.


      • ajatus
        läheltä seurannut kirjoitti:

        Yhtiön voimakas kasvu on yksi vaarallinen paikka yhtiö taloudessa. Jos kassassa ei ole rahaa, niin tulee likviditeettikriisi, ja homma loppuu siihen.
        Nyt yhtiö jätti maksamatta lehtijutun mukaan kunnalle maksujaan, eli tuo velkaantuminen on ollut tosiasia jo 2008 ja 2009.

        Maksumiehiksi joutui seuraajat.

        Mutta kyllä tuo Trafin menetys Espanjaan oli se, joka ajoi yhtiön vaikeuksiin.
        Nähtyäni johdon tekemiä laskelmia millä vaikeudet hoidetaan, niin ei voi kuin ihmetellä kunnan ratkaisua lopettaa yhtiö tässä vaiheessa.

        Siinä jäi Trafin venerekisterin usean vuoden sopimus, jonka loppusumma oli noin 1.500.000 euroa, kokonaan katsomatta.

        Pitäisikö jonkun tehdä lehtijuttu esim Lapin Kansaan, niin saataisiin totuus esiin?
        Sompioon ei kannata, se kun on kokoomuksen äänenkannattaja.
        Saataisiin puolueeton näkemys esim siitä saiko yhtiö kunnalta 6 hengen työpanoksen ilmaiseksi aina vuoteen 2008 asti.
        Se kun on rahassa noin 250-300.000 euroa vuodessa


      • 19+18
        läheltä seurannut kirjoitti:

        Yhtiön voimakas kasvu on yksi vaarallinen paikka yhtiö taloudessa. Jos kassassa ei ole rahaa, niin tulee likviditeettikriisi, ja homma loppuu siihen.
        Nyt yhtiö jätti maksamatta lehtijutun mukaan kunnalle maksujaan, eli tuo velkaantuminen on ollut tosiasia jo 2008 ja 2009.

        Maksumiehiksi joutui seuraajat.

        Mutta kyllä tuo Trafin menetys Espanjaan oli se, joka ajoi yhtiön vaikeuksiin.
        Nähtyäni johdon tekemiä laskelmia millä vaikeudet hoidetaan, niin ei voi kuin ihmetellä kunnan ratkaisua lopettaa yhtiö tässä vaiheessa.

        Siinä jäi Trafin venerekisterin usean vuoden sopimus, jonka loppusumma oli noin 1.500.000 euroa, kokonaan katsomatta.

        Tuo loppusumma taitaa olla niitä suuria lupauksia. Meille puhuttiin, että se työllistäisi noin yhden henkilön. Mistä siitä saadaan 1,5 miljoonan liikevaihtoa? Veneitä ei rekisterissä ole kuitenkaan hirvittävästi ja Trafi haki palveluntuottajia ympäri suomen veneiden rekisteriröintiin esimerkiksi venemyyjistä. Tukipalveluita ei hirveästi olisi tarvittu.


      • 19+18
        ajatus kirjoitti:

        Pitäisikö jonkun tehdä lehtijuttu esim Lapin Kansaan, niin saataisiin totuus esiin?
        Sompioon ei kannata, se kun on kokoomuksen äänenkannattaja.
        Saataisiin puolueeton näkemys esim siitä saiko yhtiö kunnalta 6 hengen työpanoksen ilmaiseksi aina vuoteen 2008 asti.
        Se kun on rahassa noin 250-300.000 euroa vuodessa

        Yleisönosaston kirjoituksessa luki, että yhtiö sai 6 henkilöä ilmaiseksi. Historiaa tuntevana uskallan olla erimieltä. Kunta sai myös julkishallinnon tulot. Näistä oli olemassa sopimukset. Tiedän kun olen asian kuullut sen aikaiselta hallituksen jäseneltä.


      • exsentraali
        tappio tappa kirjoitti:

        Ei tappa jos kassaan jää silti paljon rahaa. Se tappa jos tulee monta vuotta tappiota.

        Ja se tappa jos tappio on yli 20000 € kuussa vaikka ei olisi yhtään velkaa. Velan kanssa pystyy elämään jos toiminta on kannattavaa.


    • velka pankille?

      Eikö yhtiö velkaantunut kunnalle? Miten olisi käynyt, jos yhtiö olisi velkaantunut pankille? Olisiko konkurssi tullut jo vuonna 2008?

      • velka

        Yhtiö velkaantui kunnalle. Ilmeisesti yhtiön taru olisi loppunut jo siihen.
        Jos rahaa ei ole kassassa ja pitäisi maksaa laskuja, palkkoja yms. mistä otat.

        Monissa julkishallinnon sopimuksissa tuo maksuaika on kovin pitkä, ja se aiheuttaa ongelmia kassaan.


      • sokea
        velka kirjoitti:

        Yhtiö velkaantui kunnalle. Ilmeisesti yhtiön taru olisi loppunut jo siihen.
        Jos rahaa ei ole kassassa ja pitäisi maksaa laskuja, palkkoja yms. mistä otat.

        Monissa julkishallinnon sopimuksissa tuo maksuaika on kovin pitkä, ja se aiheuttaa ongelmia kassaan.

        Onkohan osalla työtekijöistä Tukholma-syndrooma vai vain sokea usko puoluetoveriin?


      • 13+17
        velka kirjoitti:

        Yhtiö velkaantui kunnalle. Ilmeisesti yhtiön taru olisi loppunut jo siihen.
        Jos rahaa ei ole kassassa ja pitäisi maksaa laskuja, palkkoja yms. mistä otat.

        Monissa julkishallinnon sopimuksissa tuo maksuaika on kovin pitkä, ja se aiheuttaa ongelmia kassaan.

        Tuskinpa olisi loppunut, ellei olisi tullut luottotappiota (kuten esim. Tervolan konepajalla). Rahat tulee julkishallinnolta hyvin varmasti vaikkakin hitaasti. Kassaa se rasittaa mutta yritystä se ei tapa, jos viivan alle jää voittoa. Se ajoikin yrityksen konkurssiin kun tulosta ei tehty yhtään moneen vuoteen. Lapin kansan uutisen mukaan limiittiäkin ehdittiin höylätä yli 50000 € käsittääkseni kai viimeisinä kuukausina kiihtyvästi.


      • entinen työntekijä
        sokea kirjoitti:

        Onkohan osalla työtekijöistä Tukholma-syndrooma vai vain sokea usko puoluetoveriin?

        Jollakin näyttää olevan pakottava tarve vierittää konkurssin syy ihan muiden harteille vuosien taakse. Se kuulostaa hyvin tutulta viime ajoilta. Lapsikin kai ymmärtää, että toimiva johto on vastuussa. Eri asia jos johto olisi vaihtunut äskettäin. Me kyllä yritimme saada ääntämme kuulumaan, vaan ei meitä kukaan kuunnellut. Meillä oli kyllä kokemuksen tuoma tuntuma miten tässä käy kun asiakkaita ei tullut vaan päinvastoin ja työt vähenivät.


      • entinen työntekijä
        entinen työntekijä kirjoitti:

        Jollakin näyttää olevan pakottava tarve vierittää konkurssin syy ihan muiden harteille vuosien taakse. Se kuulostaa hyvin tutulta viime ajoilta. Lapsikin kai ymmärtää, että toimiva johto on vastuussa. Eri asia jos johto olisi vaihtunut äskettäin. Me kyllä yritimme saada ääntämme kuulumaan, vaan ei meitä kukaan kuunnellut. Meillä oli kyllä kokemuksen tuoma tuntuma miten tässä käy kun asiakkaita ei tullut vaan päinvastoin ja työt vähenivät.

        Niin ja meillä ei ole mitään Tukholma syndroomaa tai puoluejuttuja. Taas typerää syyllistämistä ja oudin asianyhteyden hakemista. Sama linja jatkuu tuon yhden kirjoittajan joka viestissä.


      • exsentraali
        entinen työntekijä kirjoitti:

        Niin ja meillä ei ole mitään Tukholma syndroomaa tai puoluejuttuja. Taas typerää syyllistämistä ja oudin asianyhteyden hakemista. Sama linja jatkuu tuon yhden kirjoittajan joka viestissä.

        Ja jollakin tuntuu olevan aikaa kirjoitella tänne päivisin. Meillähän on nyt aikaa vastailla, kun kuntakaan ei ole apua osoittanut vaikka lehdessä lupasi. Tietoa ja perstuntumaa on paljonkin. Pitäiskö meidänkin avata tällä palstalla vähän uusiakin näkökulmia ja kokemuksiamme viime ajoista?


      • astrolainen
        13+17 kirjoitti:

        Tuskinpa olisi loppunut, ellei olisi tullut luottotappiota (kuten esim. Tervolan konepajalla). Rahat tulee julkishallinnolta hyvin varmasti vaikkakin hitaasti. Kassaa se rasittaa mutta yritystä se ei tapa, jos viivan alle jää voittoa. Se ajoikin yrityksen konkurssiin kun tulosta ei tehty yhtään moneen vuoteen. Lapin kansan uutisen mukaan limiittiäkin ehdittiin höylätä yli 50000 € käsittääkseni kai viimeisinä kuukausina kiihtyvästi.

        Minäkin olin Astrossa viimeiseen asti.
        Tuntuu ikävältä kuulla yksittäisen henkilön esiintyvän henkilökunnan edustajana.
        Toki totuimme tähän jo kauan aikaa sitten, kun pari-kolme henkeä ilmoitti edustavansa meitä kaikkia mielipiteineen näillä sivuilla ja julkisuudessa esittämällä mitä milloinkin.
        .
        Minä koin asiat ihan eri tavalla. Trafin jälkeen oltiin tiukilla, ja kaikki tiesi sen.
        Toki kunnan omistajana ajama konkurssi tuli yllätyksenä kaikille meille, ja kuulemani mukaan jopa hallitukselle.


      • exsentraali
        astrolainen kirjoitti:

        Minäkin olin Astrossa viimeiseen asti.
        Tuntuu ikävältä kuulla yksittäisen henkilön esiintyvän henkilökunnan edustajana.
        Toki totuimme tähän jo kauan aikaa sitten, kun pari-kolme henkeä ilmoitti edustavansa meitä kaikkia mielipiteineen näillä sivuilla ja julkisuudessa esittämällä mitä milloinkin.
        .
        Minä koin asiat ihan eri tavalla. Trafin jälkeen oltiin tiukilla, ja kaikki tiesi sen.
        Toki kunnan omistajana ajama konkurssi tuli yllätyksenä kaikille meille, ja kuulemani mukaan jopa hallitukselle.

        Ai niinkö? Tämä oli kyllä minulle melko uutta? Ehkä toisinpäin, parin kolmen hengen mielipiteet olisi ollut vain sallittuja, siihen saimme kyllä tottua ja kuulla korvat punaisina... Jos konkurssi tuli hallitukselle yllätyksenä niin huhhuh...onkohan hallitus ollut lainkaan kartalla???


      • lojaalisuus?
        exsentraali kirjoitti:

        Ai niinkö? Tämä oli kyllä minulle melko uutta? Ehkä toisinpäin, parin kolmen hengen mielipiteet olisi ollut vain sallittuja, siihen saimme kyllä tottua ja kuulla korvat punaisina... Jos konkurssi tuli hallitukselle yllätyksenä niin huhhuh...onkohan hallitus ollut lainkaan kartalla???

        tätä juuri tarkoitan. Yksi tai kaksi ihmistä esittää koko henkilökunnan kantoja, ilman mitään perustelua saati faktaa.
        tuntui tosi tyhmältä lukea silloisen luottamusmiehen ja parin muun kommentteja ikään kuin henkilökunnan kommentteina.


      • luottamusta
        lojaalisuus? kirjoitti:

        tätä juuri tarkoitan. Yksi tai kaksi ihmistä esittää koko henkilökunnan kantoja, ilman mitään perustelua saati faktaa.
        tuntui tosi tyhmältä lukea silloisen luottamusmiehen ja parin muun kommentteja ikään kuin henkilökunnan kommentteina.

        niinpä.
        Vanha luottamusmieshän oli epäluottamusmies.
        Kukaan ei uskaltanut kertoa hänelle asioita.
        Ja sitten tuo rouva antaa koko henkilökunnan puolesta lausuntoja.


      • exsentraali
        lojaalisuus? kirjoitti:

        tätä juuri tarkoitan. Yksi tai kaksi ihmistä esittää koko henkilökunnan kantoja, ilman mitään perustelua saati faktaa.
        tuntui tosi tyhmältä lukea silloisen luottamusmiehen ja parin muun kommentteja ikään kuin henkilökunnan kommentteina.

        Nyt vasta päättäjille menneen kirjeen laati iso joukko meitä työntekijöitä yhdessä, ei jäänyt kahteen tai kolmeen. Kyllä meitä oli hyvin paljon, mutta eipä meitä kukaan halunnut kuunnella. Taisi johto ja pari suosikkia olla vain erimieltä kanssamme.


      • sentraalisti
        exsentraali kirjoitti:

        Nyt vasta päättäjille menneen kirjeen laati iso joukko meitä työntekijöitä yhdessä, ei jäänyt kahteen tai kolmeen. Kyllä meitä oli hyvin paljon, mutta eipä meitä kukaan halunnut kuunnella. Taisi johto ja pari suosikkia olla vain erimieltä kanssamme.

        Niinpä.
        Kuinkahan tuoinkin kanssa oikein on?
        Itse olin viimeisten joukossa, eikä kukaan kysynyt minulta halua osallistua mihnkään kirjeeseen.

        Taas nämä pari tekee meistä muista naurettavia.


      • exsantra
        sentraalisti kirjoitti:

        Niinpä.
        Kuinkahan tuoinkin kanssa oikein on?
        Itse olin viimeisten joukossa, eikä kukaan kysynyt minulta halua osallistua mihnkään kirjeeseen.

        Taas nämä pari tekee meistä muista naurettavia.

        Ai pari :-)


      • ihme ja kumma

        Yhtiöhän olisi pitänyt ajaa selvitystilaan jo vuonna 2008, kun omapääoma meni miinukselle. Tätähän ei tehty.
        Mitä osakeyhtiölaki sanoo tästä?


    • kokoomuksen kootut

      monta kertaa näissä viesteissä on viitattu kokoomuksen toimintaan.
      Miten se on ilmennyt?
      Onko kokoomus todella halunnut viedä kunnasta työpaikkoja?
      Ketä kokoomuslaisia on ollut yhtiön lähipiirissä, hallituksessa tai töissä siellä?

      • exsentraali

        Eihän kukaan halunnut viedä työpaikkoja, mutta vuodesta toiseen jatkuvat tappiot ei antanut muuta mahdollisuutta kun hallitus ei muita ratkaisuja saanut tehdä, tavallaan hallituksen kädet oli sidottu tervehdyttää yritys. Näin me ainakin ymmärsimme.


      • jurristi artist

        UIJUI, ihan jännityksellä odotamme mitä vastaat kysymykseesi!! Älä pidä jännityksessä vaan vastaa jo! :-)


      • sentraali
        exsentraali kirjoitti:

        Eihän kukaan halunnut viedä työpaikkoja, mutta vuodesta toiseen jatkuvat tappiot ei antanut muuta mahdollisuutta kun hallitus ei muita ratkaisuja saanut tehdä, tavallaan hallituksen kädet oli sidottu tervehdyttää yritys. Näin me ainakin ymmärsimme.

        Miksi tuota lopettamista ei tehty jo ennen vuotta 2008, vaan tuettiin vuosittain 6 hengen ilmaistyövoimalla, kuten joku tuolla kirjoitti peräti 250-300.000 euroa vuodessa. Nyt sitten hermot petti.

        Tuota kokoomusta olen myös ihmetellyt.
        He ovat jo ennen mitään tappiota olleet sitä mieltä, että yhtiö pitäisi lopettaa.
        Niin valtuustossa kuin kunnanhallituksessa monta kertaa tullut esiin.
        Hyvä että joku muukin on asian havainnut.
        Miten hallituksen kädet oli sidottu?
        Omistajako sen teki?


    • sentraalin tyttö

      Kun katselee tätä kirjoittelua, niin taisi olla hyvä, että homma lopetettiin.
      kovin tuntuu olevan riitasta porukkaa. Eihän tuosta olisi tullut mitään, ihme että kesti noinkin kauan.
      Tai no kestihän se vuoteen 2008 asti, kun kunta tuki, mutta kun tuki loppui, niin yhtiö velkaantui, ja Trafi vei loput.

      • exsantra

        Asiakkaat häipyi yksi kerrallaan muutenkin, jos kerran töissä olet ollut niin varmaan tiedätkin. Uusia asiakkaita ei saatu, siihen se kaatui. Meillä olisi ollut suunnitelma jatkaakin, mutta eipä voitu toteuttaa. Miksiköhän? Monta työpaikkaa olisi kuiten säilynyt


    • Ihmettellä täytyy

      siis ei ole todellista ... ettekö te hyvät ihmiset tiedä ja tajua että fiksut, itseäänkunnioittavat, ajattelevat, järkevät ihmiset ei käyttäydy näin sosiaalisessa mediassa, koskaan ei koskaan ole selkäänpuukottajat ja sillanpolttajat saaneet kunnioitusta missään. Ei todellakaan ole fiksun ihmisen hommaa mollata edelleistä tai nykyistä työpaikkaa, ei työkavereitaan eikä johtoa ... tämmöisille tulee olemaan vaikeaa työllistyä jatkossa, kukaan ei palkkaa tyhjäpäitä jotka louskuttaa leukojaan minkä ehtii. Siis aivan uskomatonta näiltä "exsentraaleilta" sun muilta.. onhan se tietenkin niin, että itsehän sitä mokansa ja maineenmenentyksensä kantaa, mutta kun joukossa on varmaan muutama ihan järkevä jotka ei ole alentuneet parjaamiseen eikä tyhjän hakukkumiseen, niin hekin tässä nyt joutuu kärsijöiksi. Kova vimma se on löytää syyllinen aina kaikkeen mutta kummasti se vaan aina kalahtaa omaan nilkkaan ja sitten alkaa tämää parjaaminen kun yritetään viimeisenä epätoivon eleenä pelastaa omat kasvot, hei kuulkaas ne on jo menetetty, asialle ei voi enää mitään. Olisiko jo aika siirtyä elämässä eteenpäin ?

      • Tikulla silmään

        Juuri näin. Kuka täällä viitsii kaivella kohta puolivuosikymmentä vanhoja asioita. Osin kyse on jopa kymmenisen vuotta vanhoista asioista.

        Perinteinen ja kuvainnollinen sanontakin kuuluu, että tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistelee.

        Tietysti, jos jostain on jäänyt paha olo, niin voihan sitä tänne purkaa. Saa sitä sympatiaa ja empatiaa. Lukijoille tänne kirjoittelu sen sijaan saattaa aiheuttaa myötähäpeän tunteen.

        Katse tulevaisuuteen on tässä tilanteessa paras lääke.


    • kova juttu

      Kylmä tosiasia on, että yhtiön kohtalo sinetöityi, kun siltä vaadittiin markkinaehtoista toimintaa vuonna 2008. Se, että yhtiö kaatui vasta nyt, on kova suoritus työntekijöiltä ja yhtiön johdolta.

      • exsentraali

        Hyvä vitsi :-) Työntekijät on kyllä aina velvollisuutensa tehnyt


      • sentralli
        exsentraali kirjoitti:

        Hyvä vitsi :-) Työntekijät on kyllä aina velvollisuutensa tehnyt

        Tunnen aika monta yhtiössä työssä ollutta henkilöä.
        Täytyy sanoa, että ihmettelen rekrytointiperusteita, ja epäilen heidän työmotivaaatiotaan suuresti.

        Osa on varmasti ollut hyviä, mutta osan mielenkiinto jossakin ihan muualla esim. politiikassa tai koirien hoidossa tai omissa hommissa.


      • se siitä
        sentralli kirjoitti:

        Tunnen aika monta yhtiössä työssä ollutta henkilöä.
        Täytyy sanoa, että ihmettelen rekrytointiperusteita, ja epäilen heidän työmotivaaatiotaan suuresti.

        Osa on varmasti ollut hyviä, mutta osan mielenkiinto jossakin ihan muualla esim. politiikassa tai koirien hoidossa tai omissa hommissa.

        Onkohan noissa vuoden 2008 ja 2009 toiminnassa ollut jotain mihin silloinen toimitusjohtaja ei halua tuoda esiin, kun ei ole mitään kantaa asiaan ottanut?
        Olisko nyt niin, että Lapin Kansassa oleva juttu onkin oikein.


      • Matt. 7:12
        se siitä kirjoitti:

        Onkohan noissa vuoden 2008 ja 2009 toiminnassa ollut jotain mihin silloinen toimitusjohtaja ei halua tuoda esiin, kun ei ole mitään kantaa asiaan ottanut?
        Olisko nyt niin, että Lapin Kansassa oleva juttu onkin oikein.

        Yleensä ihmiset hiljentyvät kun asiat alkavat liipata liian läheltä ja alkaa perskarvat lämmetä.


      • 4+6
        Matt. 7:12 kirjoitti:

        Yleensä ihmiset hiljentyvät kun asiat alkavat liipata liian läheltä ja alkaa perskarvat lämmetä.

        typeryyksiin ei yleensä kannata vastata


      • 5-7
        4+6 kirjoitti:

        typeryyksiin ei yleensä kannata vastata

        OLISI VAAN HYVÄ SAADA TOTUUS ESIIN. OLIKO TODELLA NIIN, ETTÄ JO VUOSINA 2008 JA 2009 YHTIÖ OLI NIIN HUONOSSA TILASSA? MEILLE PÄÄTTÄJILLE KYLLÄ ESITETTIIN IHAN TOISTA.
        EI SIINÄ OLISI MITKÄÄN TEMPUT AUTTANEET SAAMAAN YHTIÖTÄ KANNATTAVAKSI.
        TRAFIN SIIRTYMINEN ESPANJAAN OLIKIN SITTEN VIIMEINEN NIITTI.


      • totuus5
        5-7 kirjoitti:

        OLISI VAAN HYVÄ SAADA TOTUUS ESIIN. OLIKO TODELLA NIIN, ETTÄ JO VUOSINA 2008 JA 2009 YHTIÖ OLI NIIN HUONOSSA TILASSA? MEILLE PÄÄTTÄJILLE KYLLÄ ESITETTIIN IHAN TOISTA.
        EI SIINÄ OLISI MITKÄÄN TEMPUT AUTTANEET SAAMAAN YHTIÖTÄ KANNATTAVAKSI.
        TRAFIN SIIRTYMINEN ESPANJAAN OLIKIN SITTEN VIIMEINEN NIITTI.

        oli se huonossa kunnossa
        yhtiö velkaantui kunnalle palkoista
        yhtiötä ei ollut mahdollista saaada kannattavaksi
        tämä on totuus, valitettavasti


      • exsantra
        totuus5 kirjoitti:

        oli se huonossa kunnossa
        yhtiö velkaantui kunnalle palkoista
        yhtiötä ei ollut mahdollista saaada kannattavaksi
        tämä on totuus, valitettavasti

        Eiköse kunta antanut osakepääomaa 350.000 euroa 2010 vuonna jolla saatiin käyttöpääoma ongelma ratkaisutua ja pöydän piti olla enempi kuin puhdas? Ei velkaa mihinkään suuntaan ja kassassa rahaa reilusti. Mutta kun uusia asiakkaita ei saatu ja vanhoja lähti pois niin noin kävi, valitettavasti. Kyllä taas yritetään syytä vierittää ihan muualle mihin se oikeasti kuuluu.


      • exsantra
        exsantra kirjoitti:

        Eiköse kunta antanut osakepääomaa 350.000 euroa 2010 vuonna jolla saatiin käyttöpääoma ongelma ratkaisutua ja pöydän piti olla enempi kuin puhdas? Ei velkaa mihinkään suuntaan ja kassassa rahaa reilusti. Mutta kun uusia asiakkaita ei saatu ja vanhoja lähti pois niin noin kävi, valitettavasti. Kyllä taas yritetään syytä vierittää ihan muualle mihin se oikeasti kuuluu.

        ja 100.000 euron limiitin antoi Trafin loppumisen jälkeen "sopeutumisVUOTTA" varten, ei olisi tarvittu kuin lisää asiakkaita (tai vähemmän kiinteitä ylätason kuluja) niin yritys toimisi edelleen


      • kille5
        exsantra kirjoitti:

        Eiköse kunta antanut osakepääomaa 350.000 euroa 2010 vuonna jolla saatiin käyttöpääoma ongelma ratkaisutua ja pöydän piti olla enempi kuin puhdas? Ei velkaa mihinkään suuntaan ja kassassa rahaa reilusti. Mutta kun uusia asiakkaita ei saatu ja vanhoja lähti pois niin noin kävi, valitettavasti. Kyllä taas yritetään syytä vierittää ihan muualle mihin se oikeasti kuuluu.

        Taisi tästäkin pääomasta mennä kunnalle suoraan 200.000 € euroa jotta saatiin maksettua vanhat laskut? Ei se tainnut paljoa auttaa.


      • !!!!
        kille5 kirjoitti:

        Taisi tästäkin pääomasta mennä kunnalle suoraan 200.000 € euroa jotta saatiin maksettua vanhat laskut? Ei se tainnut paljoa auttaa.

        Lehtitietojen mukaan 270 000 euroa. Siis yhtiö olikin ollut tappiollinen, vaikka tilinpäätökset osoittivat voittoa!!


      • exsentraali
        !!!! kirjoitti:

        Lehtitietojen mukaan 270 000 euroa. Siis yhtiö olikin ollut tappiollinen, vaikka tilinpäätökset osoittivat voittoa!!

        Äläpä huutele sontaa. Oletko varma, ettei kunnan laskut (ostovelka) ole ollut kirjanpidossa ja tileissä?


    • sodankylässäkinnähty
    • exsentraali

      Kunnan tilinpäätöksestä lainattua
      "Konserniyhtiöistä Astropolistieto Oy:n taloudelliseen tilanteeseen liittyvät riskit ovat kasvaneet merkittävästi alkuvuodesta 2014."
      --
      Astropolistiedon merkittävin tavoite on ollut toteuttaa saneeraustoimet tehokkaasti ja seurata talouden kehittymistä sekä pitää yhtiö toimintakykyisenä. Taantuman vaikutus puhelu- ja laskumääriin aiheutti sen, että tavoitteeseen ei päästy. Lisäksi sopeuttami-nen vie aikaa, joka nosti kustannuksia.
      Tavoitteena oli tuottaa kunnalle 4 %:n tuotto sijoitetulle omalle pääomalle, mitä ei saa-vutettu Taantuman vaikutus puhelu- ja laskumääriin oli suuri. Taksitilausmäärät puto-sivat 12 % ja skannattavien laskujen määrä 11 % vuodesta 2012. Pari asiakkuutta (mm. Paimion toteutus) siirtyi vuodelle 2014 tilaajan järjestelmätoimittajien vuoksi. Li-säksi rakentaminen väheni merkittävästi, joka yhtiössä näkyi kahden asiakkaan toi-mintojen määrässä.
      --
      Vuosi 2013 oli yhtiössä sopeutumisen vuosi. Yhtiössä jouduttiin tekemään voimakkaita saneeraustoimia, kun Trafin palvelu loppui tammikuussa 2013.
      --
      Talous pysyy edelleen kireänä, mutta muutos vuodesta 2013 on suuri. Tavoitteena on vuonna 2014 tehdä positiivinen tulos.
      --
      Sopeutuminen ja ajoissa aloitetut kustannussäästötoimet ovat toimineet suunnitellusti.
      --
      Riskien hallinnasta
      "Yhtiön toimitusjohta-ja ja hallitus arvioi-vat jatkuvasti yhtiön erilaisia riskejä, ja puuttuvat niihin heti, jos tarvetta."
      ------------------------------------
      Paperilla se näytti hienolta tämäkin vuosi. Oliko totuus kuitenkin toinen? Asiakaskato ja se kun uusia asiakkaita ei saatu tilalle konkurssin syynä taisi olla. Tyhmää koettaa vierittää syytä monen vuoden päähän. Onko hallitus ollut ajantasalla ja huolellinen? Miksi henkilökuntaa ei haluttu kuulla ja uskoa meidän viestejä? Silmät taisi aueta vasta lopussa, osalla.

    • hall33

      Yhtiö ei menettänyt asiakkaitaan vuonna 2014.

      Nyt pitäisi pysyä totuudessa eukä keksiä kaikenlaista roskaa.
      Hallituksessa istuneena tiedän tarkalleen missä mentiin, jameidät yllätti se, että omistajan kanta muuttui yhdessä yössä, kuka sitten lieneekään päätöksen arkkitehti.

      Yhtiössä tehtyjen laskelmien mukaan yhtiö olisi selvinnyt ilman lisärahoitusta.

      • sentaalix

        Eli yhtiö teki tulosta alkuvuodestakin?. Miksi sitten limiittiä tarvittiin jos yhtiö olisi selviytynyt? Oliko laskelmat realistiset tai oikeat? Meille jäi toisenlainen kuva.


      • sentraalisti
        sentaalix kirjoitti:

        Eli yhtiö teki tulosta alkuvuodestakin?. Miksi sitten limiittiä tarvittiin jos yhtiö olisi selviytynyt? Oliko laskelmat realistiset tai oikeat? Meille jäi toisenlainen kuva.

        Töissä keskustelimme useasti siitä, miksi joku esiintyy meinä ja levittää virheellistä tietoa. Tuo tieto vääristyi yhä enemmän kun osa porukasta meiltä lähti, ja siten yhtiön sisäinen tietovuotaja(t) poistuivat.

        tuntui kovin ikävältä vastailla vääriin tietoihin kylillä, mutta toki tiedämme kuka näitä tietoja levitti. eivät kuulu enää ystäviini.


      • 6+2
        sentraalisti kirjoitti:

        Töissä keskustelimme useasti siitä, miksi joku esiintyy meinä ja levittää virheellistä tietoa. Tuo tieto vääristyi yhä enemmän kun osa porukasta meiltä lähti, ja siten yhtiön sisäinen tietovuotaja(t) poistuivat.

        tuntui kovin ikävältä vastailla vääriin tietoihin kylillä, mutta toki tiedämme kuka näitä tietoja levitti. eivät kuulu enää ystäviini.

        Joka yrityksestä "vuotaa" "tietoa" ulospäin. Se ei ole vaarallista jossei tietovuodot koske sopimuksia, tarjouksia, hinnoittelua tai muuta sellaista mikä olisi hyödyllistä kilpailijoille. Sitä enemmän "tietoa" vuotaa mitä kurjempi työntekijöillä on olla.


      • Oppia ikä kaikki !

        hall33 puhuu muunnettua totuutta. Miten yhtiö joka on syönyt pääomansa ja osan lainarahoitustaan voi selviytyä, kun jokainen kuukausi tuotti koko edellisen vuoden 20 000 € tappiota (240 000 € vuosi) ja sama tahti jatkui vuoden 2014 alun.
        Ymmärrys hoi, äly älä jätä !


    • Vilajoen Antti

      Edellisten kirjoitusten mukaan kaikki meni hyvin ja rahaakin tuli ja oli.
      Mutta miksi sitten piti hakeutua konkurssiin jos näin hyvin meni?

      • se siitä

        niinpä.
        Sitä pitää kysyä omistajalta eli kunnalta.


    • The End

      Eikö tätä paskan jauhantaa jo saada loppumaan ????

      • totuus2

        Samaa mieltä.
        Tämä nimimerkkien takaa viestittely on ihan lapsellista.
        jokainen esiintyy asiantuntijana, faktat muuttuvat koko ajan, eikä ilmeisesti kukaan muu kuin yhtiön johto tiedä kokonaisuudesta mitään.

        Pitäisikö johdon kirjoittaa vaikka lehteen miten asiat oikeasti oli?


      • exsentraali
        totuus2 kirjoitti:

        Samaa mieltä.
        Tämä nimimerkkien takaa viestittely on ihan lapsellista.
        jokainen esiintyy asiantuntijana, faktat muuttuvat koko ajan, eikä ilmeisesti kukaan muu kuin yhtiön johto tiedä kokonaisuudesta mitään.

        Pitäisikö johdon kirjoittaa vaikka lehteen miten asiat oikeasti oli?

        Toimittajan pitäisi kirjoittaa se juttu eikä kenenkään muun niin tulisi oikeat faktat esille. Taustatietoa kyllä annetaan riittävästi....


      • kyselijä
        exsentraali kirjoitti:

        Toimittajan pitäisi kirjoittaa se juttu eikä kenenkään muun niin tulisi oikeat faktat esille. Taustatietoa kyllä annetaan riittävästi....

        ja kuka sitä oikeudenmukaista tietoa silloin antaisi?


      • usko ja luottamus
        kyselijä kirjoitti:

        ja kuka sitä oikeudenmukaista tietoa silloin antaisi?

        Joo aika uskomaton usko ja luottamus johonkin toimittajaan. Miksi hän osaisi tehdä jutun oikeudenmukaisesti?
        Hänellehän joku joutuu kertomaan tietoja.
        Kyllä yhtiön tuloslaskelmat ja tase kertoo totuuden.

        Uskomatonta myös se, että henkilökunta kuvittelee ymmärtävänsä miten yrityksiä johdetaan. Noista viesteistä päätellen taisivat olla kovinkin riitaista porukkaa.


      • El Sentralista
        exsentraali kirjoitti:

        Toimittajan pitäisi kirjoittaa se juttu eikä kenenkään muun niin tulisi oikeat faktat esille. Taustatietoa kyllä annetaan riittävästi....

        Valitettavasti paikallisen median ammattitaito on hieman "ruosteessa" ja maakunnallista mediaa ei varmasti asia kiinnosta p*skan vertaa.

        Jos tähän soppaan laittaa lähimmät "uutistoimittajat" saadaan nimiä korjailla vielä pitkään ja kohta koko asia on niin solmussa ettei siitä ota selvää kukaan.

        Ja uutisen kirjoittaa lehden työntekijä, joka tekee sen hänelle annetuista vihjeistä tai tosiasioista. Nämä tiedot yleensä annetaan sen mukaan mikä on lähteen suhde itse tapahtumiin ja subjektiivinen kanta tulee näissä hyvin nopeasti esille.


    • Kopter kapter

      8 VASTAUSTA 106 LUKUKERTAA
      Tilaa palstan RSS-syöte
      Aloita uusi keskustelu
      Poista kirosanafiltteri käytöstä
      kittilä31.5.2014 08:500
      http://www.iltasanomat.fi/lemmikit/art-1288695210779.html
      VASTAA
      FacebookTwittershare emailshare url

      Ilmoita asiaton viesti
      Kutista kaikki kommentit
      nou331.5.2014 12:18 3 SULJE
      Ainoa ratkaisu on lakkauttaa poro"talous" nykymuodossaan mahdollisimman pian. Se on vain elämäntapa eikä elinkeino. Lieveilmiönä tulee erilaiset laittomuudet, varastelut ja petokset, eläin rääkkäys on vastenmielisin.
      VASTAA
      FacebookTwittershare emailshare url Ilmoita asiaton viesti
      Poroäiti31.5.2014 18:02 1 SULJE
      Oletteko huomanneet, että poromiehet pieree aivan uskomattoman paljon, ja pierut TODELLA haisee! Ehkä paikalliset on tottuneet niihin, mutta turisti tai junantuoma kyllä ikävästi haistaa nämä poromiehet. Osasyynä voi olla se, että kalsareita ei vaihdeta kovinkaan usein, ja niin on pinttynyt melkoset jarruraidat.
      VASTAA
      FacebookTwittershare emailshare url Ilmoita asiaton viesti
      åijåt1.6.2014 09:090 SULJE
      Ylenpalttisen pieremisen voi aiheuttaa jokin tietty ruoka.
      Jos on välinpitämätön, eikä välitä siitä mitä kanssaihmiset ajattelevat niin pierrään/haistaan ihan toisten silmienedessä.
      Sivistynyt ihminen vetäytyy vähän syrjään kun tuntee, että pierettää ja hoitaa suhauttelut ulompana muista.
      Pierujen lisäksi he myöskin kiroilevat paljon,-ovat äijiä..
      VASTAA
      FacebookTwittershare emailshare url Ilmoita asiaton viesti
      Tosimiehet2.6.2014 12:570 SULJE
      Tosimiesten pitääkin haista kaikelle kolmelle, eli Tupakalle, Viinalle ja Paskalle.
      VASTAA
      FacebookTwittershare emailshare url Ilmoita asiaton viesti
      Ahneilla saattaa2.6.2014 20:000 SULJE
      tulla kurjat ajat kun eivät saa enää tikkunekkua (petokorvauksia)

      http://yle.fi/uutiset/poromiesten_pomo_roimii_valtiota_liian_pienista_petokorvauksista/7273559
      VASTAA
      FacebookTwittershare emailshare url Ilmoita asiaton viesti
      Keinopemo tämäkin1.6.2014 15:160 SULJE
      http://www.iltalehti.fi/iltvluontojaelaimet/201406010101435_v6.shtml
      VASTAA
      FacebookTwittershare emailshare url Ilmoita asiaton viesti
      Kopterilentäjä15.6.2014 20:35 2 SULJE
      Poromiehiä iso joukko vasanleikossa jäkäläselässäѾ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ

    • ihmettelijä

      Harmi, että sitä lehtijuttua ei ole tehty.

      Nyt näyttää siltä, että koko ruma ja tarpeeton yhtiön alasajo vaietaan kuoliaaksi.
      Kukahan sen päätöksen takana oikeasti on?
      Hallitus kuulema ajettiin seinää vasten, ja se oli puhtaasti omistajan tahtotila.
      Ihmettelen miksi...

      • arkajalka22

        Niinpä. Miksi ei tuota juttua ole tehty?
        onko se kuitenkin liian arka aihe kunnallispolitiikassa, jos vaikka totuus paljastuisi?


    • Ceralan Plus

      Nooh kohta lähestyy uudet kuntavaalit ja silloin alkaa loka lentämään. Ehkä sitten saadaan selvyys mitä omistajan puolelta ollaan sanottu ja tehty.

      • Tässä kun on seurail

        Mikään ei muutu, samoja aukkoja nuoleskelette edelleen. Koettakaapa kerrankin muuttaa politiikkanne suuntaa ja äänestää uusia tervejärkisiä nuoria kuntapäättäjäksi. Ei pitkäaikainen poliitikko muutu, eikä pysty uusiintumaan.


      • vaalitarkkailija
        Tässä kun on seurail kirjoitti:

        Mikään ei muutu, samoja aukkoja nuoleskelette edelleen. Koettakaapa kerrankin muuttaa politiikkanne suuntaa ja äänestää uusia tervejärkisiä nuoria kuntapäättäjäksi. Ei pitkäaikainen poliitikko muutu, eikä pysty uusiintumaan.

        Joo,kokoomuksella on monta hyvää ehdokasta.

        He ajoivat päämäärätietoisesti yhtiötä alas, ja onnistuivat siinä.
        En kyllä ymmärrä miksi, koska siinä jäi kymmenkunta ihmistä ilman työtä.
        Yleensä ihmisillä on jokin syy toimiin. Olisiko nyt haluttu peittää jotain vai osoittaa oma voimansa tai katkeruutensa.


      • 18+3
        vaalitarkkailija kirjoitti:

        Joo,kokoomuksella on monta hyvää ehdokasta.

        He ajoivat päämäärätietoisesti yhtiötä alas, ja onnistuivat siinä.
        En kyllä ymmärrä miksi, koska siinä jäi kymmenkunta ihmistä ilman työtä.
        Yleensä ihmisillä on jokin syy toimiin. Olisiko nyt haluttu peittää jotain vai osoittaa oma voimansa tai katkeruutensa.

        Kepulla se valta on ollut kokoajan tässä kylässä, milloin yksinkertaisella milloin lehmänkaupppojen kautta. Joutiko firma nurin kun oma etujoukko sai töitä muualta? Kokoomusta, Vasureita tai Demareita ei kai tästä(kään) voi syyttää


    • ent kokoomuslainen

      Kyllähän kokoomus toi koko ajan esille sitä, että yhtiö pitää lopettaa mahdollisimman nopeasti monessa eri foorumissa.
      Miksi?
      Mitä hyötyä siitä nyt oli? Kymmenkunta työtöntä lisää.

      Järjetöntä touhua.

    • Terveisin epsanjasta

      Rahallisesti tässä ovat kai pärjänneet muut taksinvälitysfirmat, skannauspalvelut, se joka alko jatkamaan sukuselvitystä ja jokunen muu puhelinmainosfirma.

      Suurimmat häviäjät varmastikin työntekijät, yhteistyöyritykset ja kunta.

      Vielä ei ole kukaan tunnustanut kunnassa tehneensä päätöksiä. Omistaja teki päätöksen konkurssiin laittamisesta, joten syyllisiä ovat viimisin hallitus.

    • Loispesäke se oli

      Tekikö ne siitten töitäkin siellä. Tekohengitysfirma alusta lähtien.
      Ilmaista rahaa pumpattiin siihen firmaan kokoajan Suomen luonnovaroista. Eli verorahoista.
      Firma ei tuottanut muuta kuin makkilantaa.
      Eli jos kokoomus sen lopetti, niin sehän oli vain hyvä teko yhteiskunnalle.

      • kokomuslaanen

        Eli syytät kokoomusta? Taitaa kyllä olla ihan muut porukat.


      • Hyvä tekohan se oli
        kokomuslaanen kirjoitti:

        Eli syytät kokoomusta? Taitaa kyllä olla ihan muut porukat.

        Eihän tuossa syytetä kokoomusta. Paremminkin kehutaan.
        Oma mielipiteeni on että se pitikin lopettaa tuottamasta tappiota. Ei olisi pitänyt aloittaakaan. Tuomittu epäonnistumaan tuollaiset tekohengitysfirmat jo alunalkaen.
        Ilman kokoomuksia, keskustoja, kommunisteja jne. Mitä niitä nyt onkaan. Samaa pazkaa kaikki. Vihreää oksennusta ei kannata edes mainita.


    • valtuudet

      Hetkinen.
      Siis valtuusto saati kunnanhallitus ei ole tehnyt päätöstä lopettaa yhtiön toiminta?
      Eihän kunnanjohtajan valtuudet riitä kunnan tytäryhtiön ajamista konkurssiin.

      Kannattaisiko jonkun tutkia mitä oikein on tapahtunut? Ja ketkä ovat tuon päätöksen takana?

    • tietämätön

      Voiko oikeasti olla niin, että kunnanvaltuusto ja kunnanhallitus eivät ole tehneet päätöstä ajaa tuo yhtiö nurin?

      Eiköhän ne ole oikeat tahot käyttämään omistajan ääntä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      509
      3675
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      465
      3435
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3020
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2322
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2190
    6. 221
      1614
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1407
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      99
      1300
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      91
      1274
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1100
    Aihe