eikö suomen laki koske verottajaa ?

raudoittaja

sain verottajalta 100 e. lisäveron kun en ollut vähentänyt työnantajalta saamiaini matkakorvauksia. kaikki ohjeet verotusta varten olen saanut rakennusliitolta , työskentelen niin sanotulla erikoisalalla. keskustelu verovirkailijan kanssa oli yhtä tyhjän kanssa.

4

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+12

      Veronkorotuksesta säädetään verotusmenettelylain (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19951558?search[type]=pika&search[pika]=laki%20verotusmenettelyst%C3%A4) 32 §:ssä. Eli kyllä verottaja on tässä tapauksessa soveltanut lakia.

      Miksi olet vaatinut vähennystä sellaisista kuluista jotka ovat jo korvattu sinulle? Sehän on ihan perusteeton vähennysvaatimus!

      Lisäksi veronkorotuksesta on ohjattu tarkemmin Verohallinnon yhtenäistämisohjeessa, jossa kohdassa 6.2.5 on todettu, että:

      "Jos verovelvollinen on tietensä tehnyt perusteettoman vähennysvaatimuksen tai perustanut vähennysvaatimuksen väärään tai väärennettyyn asiakirjaan, määrätään hänelle veronkorotus. Jos vähennysvaatimus on määrältään vähäinen, korotus voidaan jättää määräämättä.

      Vähäiseksi määräksi katsotaan korkeintaan 500 euroa. Yli 500 euron perusteettomista vähennysvaatimuksista määrättävä veronkorotus on vähintään 100 euroa. Yli 2000 euron perusteettomiin vähennysvaatimuksiin käytetään edellä esitettyä yli 30 000 euron ilmoittamatta jätettyyn bruttotuloon sovellettavaa taulukkoa siten, että 2000–10000 euron perusteettomista vähennysvaatimuksista veronkorotus on 5 %, kuitenkin enintään 300 euroa ja 10000 euroa ylittävistä summista taulukon mukainen."

      Verovuoden 2013 yhtenäistämisohje löytyy täältä: http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Elinkeinoverotus/Verohallinnon_yhtenaistamisohjeet_vuodel%2830837%29#6Veronkorotus_

    • ^^^^^^

      http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Matkakulut/Erityisalojen_matkat
      "Erityisalojen matkojen vähennys
      Jos sinulla ei ole tiettyä paikkaa josta hakea työmääräykset tai työvälineet, silloin sinulla ei ole varsinaista työpaikkaa. Kuljet siis kotoa suoraan erityiselle työntekemispaikalle.

      Voit vähentää matkat tulonhankkimiskuluina matkoina C. Matkakulut vähennetään todellisten kustannusten mukaan. Vähennykselle ei ole ylärajaa eikä matkoihin tarvitse käyttää halvinta kulkuneuvoa. Kuluista saa kuitenkin vähentää vain sen osuuden, jota työnantaja ei ole korvannut verovapaasti.

      Huomaathan, että ilmoittamasi erityisalan matkakulut vähennetään automaattisesti tulonhankkimiskuluina. Täytäthän siis matkakuluerittelyn huolellisesti.

      Jos sinulla kuitenkin on varsinainen työpaikka, et voi tehdä vähennystä erityisalojen matkakuluina. Varsinainen työpaikka voi olla toimisto, varasto tai muu vastaava paikka, josta haet työmääräykset tai työvälineet. Asunnon ja työpaikan väliset matkat vähennetään halvimman kulkuneuvon mukaan matkoina A."

    • Jaksa11

      Ei tainnu olla eka kerta ku "unohtuu"?

    • Hei ”raudoittaja” ja kiitos viestistäsi!

      Kuten nimimerkin ”^^^^^^” viestistä selviää, erityisalalla työskentelevänä voit vähentää matkat tulonhankkimiskuluina todellisten kustannusten mukaan. Kuluista saat kuitenkin vähentää vain sen osuuden, mitä työnantajasi ei ole sinulle verovapaasti korvannut.

      Perusteettomasta vähennysvaatimuksesta määrätään veronkorotus, joka viestisi mukaan sinulla on siis ollut 100,00 €. Nimimerkki ”1 12” on yläpuolella viestiinsä avannut linkin takaa löytyvää Verohallinnon yhtenäistämisohjetta, josta löytyy tarkempia tietoja mm. tästä veronkorotuksesta.
      http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Elinkeinoverotus/Verohallinnon_yhtenaistamisohjeet_vuodel

      Syksyisin terveisin
      Kaisa Verotiimistä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3105
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2492
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      368
      2306
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2025
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1847
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1111
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe