Helsingin hallinto-oikeus kumosi syytöksen 2014

WTBTS:n omatunto ?

Teen tietosuojavaltuutellulle tehdystä grandioottista kantelua koskevasta asiasta sen ansaitsemaan omaan ketjuun läpileikkausen tuoden kaikki siihen oleellisesti liittyvät tekijät esille.

Tämä siksi, että asiasta on paljon hyvin vääristelevää ja valheellisessa valossa esillä olevaa suurin syyttävin sanoin maalattua sensaationhakuista "informaatiota" ja jopa edelleen Helsingin Hallinto-oikeuden päätöksen jälkeenkin.

Kyse oli kanteesta, jonka pääkanteen mukaan Jehovan todistavat _ylläpitävät laitonta henkilörekisteriä_ tehdessään joitakin _tilapäisiä henkilökohtaisia muistiinpanoja_ ovilla tapaamistaan henkilöistä, muistiinpanot jotka sitten tuhotaan kuin tuo ko. rajallinen alue on käyty.

Pidin tuolloin ja pidän edelleen koko asiaa täysin farisealaisena saivarteluna ja pelkkänä kiusanteollisena haasteena.

Kyseessä on hyödylliset (ei turhaan häiritä samoja ihmsiä jne.) ja vain _tilapäisesti käytetyt henkilökohtaiset muistiinpanot_ ja joiden huolellisesta säilyttämisestä ja alueen käytyään tuhoamisesta on toistuvat ohjeet ja muistutukset.

Todellisuudessa haasteen nostajia ei pätkääkään kiinnosta ovenavaajien yksityisyys, vaan kapuloiden laittaminen keinolla millä tahansa Vt-seuran rattaisiin voidakseen edes jollakin tavalla hankaloittaa sen toimintaa.

Tuon kanteen keskeinen, oleellisin ja vakavan grandioottinen juridinen syyte oli

_l a i t t o m a n _ h e n k i l ö r e k i s t e r i n _ y l l ä p i t o _

ja jota jo edeltä _lobattiin huomionhakuisesti_ suurin elein jopa julkista mediaa apuna käyttäen ja foorumeilla toistamiseen spammaten.

Lopputulos tuosta suurieleisestä ja mediassakin erityisen huomionhakuisesta mekkalasta oli _totaalinen fiasko_, sekä yhteisten verovarojenkin haaskausta paljon turhaa aikaa vieviin prosesseihin, sekä UUT:kin rajallisten resurrsien haaskausta.

- ->

"Jehova-päätös nurin oikeudessa - ovelta ovelle kiertäminen sallittua"

"Oikeuden mukaan ei ole kuitenkaan ilmennyt, että näistä tiedoista oli perustettu henkilörekisteri koko yhdyskunnan käyttöön."

"Helsingin hallinto-oikeuden mukaan Jehovan todistajien toiminnassa ei ole ilmennyt yhtä poikkeusta lukuun ottamatta oikeudetonta henkilötietojen käsittelyä."

"Sen sijaan oikeus puuttui Jehovan todistajien lomakkeella keräämään tietoon ihmisen vammaisuudesta ja kielestä. Oikeuden mukaan näiden tietojen käsittely ja rekisteröinti on kiellettyä."

- http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014122218950008_uu.shtml

Eli edellisen artikkeln mukaan oikeus sulki _vain kaksi asiaa_ sallittujen ulkopuolelle "käsittely ja rekisteröinti on kiellettyä" samalla todeten ettei tilapäisissä henkilökohtaisissa muistiinpanoissa ole kyse rekisteristä, sen ylläpidosta tai rekisterin osasta.

Ps. Toistaiseksi en ole löytänyt Hallinto-oikeuden päätöksen virallista asiakirjaa kokonaisuudessaan, eli tarvittaessa korjaan yksityiskohtia jos siihen on tarvetta (joskin "jopo-linkit" jäävät omaan arvoonsa).

jatkuu ...

52

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WTBTS:n omatunto ?

      ... jatko

      Asian taustaa ja todellisuuta.

      1) Ellen aivan väärin muista, niin joskus 70-luvun lopussa tai 80-luvun alussa seura linjasi muistiinpanot silloin muuttuneen lain mukaisiksi.

      Siihen saakka muistiinpanot tehtiin seuran painamalle pienelle lomakkeelle, joka oli kooltaankin suunniteltu aluekortin väliin sujautettavaksi ja se seurasi aluekorttia kun se luovutettiin salille aluekortistoon alueen käytyään.

      Sitten lain uusien säädöksien mukaan seura antoi _uudet ohjeet_ ja toisti niitä säännöllisesti kokouksissa kuin kenttäpalveluskokouksissakin.

      Tuolloin ohjeistettiin toistamiseen, että muistiinpanot ovat _henkilöohtaiset_, niistä on pidettävä vastuullista huolta ettei niitä kadota ja kun alue on käyty, niin ko. muistiinpanot tulee huolella tuhota tavalla ettei kukaan voi niitä lukea.

      Lakiin tai sen soveltamiseen ei sittemmin ole tullut muutoksia ja seura on jatkanut tuolloisella linjalla, eli _toiminut _täysin lain mukaisesti_.

      2) Sitten nostettiin tuo täysin farisealainen ja lähinnä kiusanhenkinen speudo-kanne, jonka seurauksena tietosuojavaltuutetun (lobbaajien taitavasti harhaanjohdetusta) tulkinnasta huolimatta Hallinto-oikeus kumosi tuon megalomanisen kanteen kokonaisuudessaan, mutta muutti aiempaa tulkintaa koskien _henkilökohtaisia ja tilapäisisiä muistiinpanoja_ tarkemmaksi, eli edellyttää että niihin kysytään ovenavaajan lupa. Aiempi lain tulkinta ei tätä edellyttänyt.

      Eli lakia ei ole rikottu, ei mitään dramatiikkaa ja seura vain sopeutttaa toimintansa uuteen lain tulkintaan.

      Uusi tulkinta ei kuitenkaan muuta mitään fundamentaalisesti ja moraalisesti sillä edelleenkin on kyse yksityisistä keskusteluista joissa ovenavaja kertoo omaehtoisesti joitakin asioita tuntemattomille saarnajille, eli mistään grandioottisesti maalailluista "arkaluontoisista" ja "salaisista" asioista ja _laittoman henkilörekisterin ylläpidosta_ei ole kyse.

      Henkilökohtaiset _t i l a p ä i s e t_ muistiinpanotkin ovat vain henkilökohtaisen muistin lisäapu kunnes alue on käyty, kuten kauppalappu kauppareissulle.

      Edelleenkin nuo asiat jäävät keskustelijoiden "biologisille kovalevyille" sillä henkilön muistin formatointiin ei laissa ole vaatimusta.

      - ->

      Henkilötietolaki

      "Henkilötietoja käsiteltäessä on noudatettava, mitä tässä laissa säädetään, jollei muualla laissa toisin säädetä."

      "Tätä lakia sovelletaan henkilötietojen automaattiseen käsittelyyn. Myös muuhun henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan tätä lakia silloin, kun henkilötiedot muodostavat tai niiden on tarkoitus muodostaa henkilörekisteri tai sen osa."

      "Tämä laki ei koske henkilötietojen käsittelyä, jonka luonnollinen henkilö suorittaa yksinomaan henkilökohtaisiin tai niihin verrattaviin tavanomaisiin yksityisiin tarkoituksiinsa."

      - http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990523

      Yllä oleva laki ei siis ole tarkoitettu sovellettavaksi henkilökohtaisiin tilapäisesti käytettäviin muistiinpanoihin ..... jotka eivät muodosta lain tarkoittamassa merkitykseesä henkilörekisteriä tai sellaisen osaa.

      3) Olen huolissani tahoista, jotka lähtevät näissä asioissa farisealaiselle pikkusieluiselle linjalle, pikkunilkki- ja myyräntyölinjalle.

      Myös kritiikissä ja aivan erityisesti UUT:n toiminnassa tulisi olla jokin linjattu perusetiikka, moraalisuus, rehellisyys ja suoraselkäisyys ja pitäytyä alentumasta edellä mainitulle linjalle ("jopoiluun").

      Toivon todella ettei näiden asioiden käsittely tulevaisuudessa laske 7-lehden tasolle, sillä silloin se kääntyy itseään vastaan. Tämän suhteen on jo joitakin huolestuttavia viitteitä ilmassa.

      Kannustan erityisen suureen harkitsevuuteen milloin ja miten mediaa näissä asioissa käyttää.

      Kerran menetettyä krediittiä riskeeraa olla vaika saada takaisin. Ei todellakaan ole yhdentekevää miten näitä asioita käsitellään.

    • ei ihan

      >>Kyse oli kanteesta, jonka pääkanteen mukaan Jehovan todistavat _ylläpitävät laitonta henkilörekisteriä_ tehdessään joitakin _tilapäisiä henkilökohtaisia muistiinpanoja_ ovilla tapaamistaan henkilöistä, muistiinpanot jotka sitten tuhotaan kuin tuo ko. rajallinen alue on käyty.>Edelleenkin nuo asiat jäävät keskustelijoiden "biologisille kovalevyille" sillä henkilön muistin formatointiin ei laissa ole vaatimusta.>Toivon todella ettei näiden asioiden käsittely tulevaisuudessa laske 7-lehden tasolle, sillä silloin se kääntyy itseään vastaan. Tämän suhteen on jo joitakin huolestuttavia viitteitä ilmassa.

    • 2233

      Tiedonkeruu-hommista valittaja-hypettäjä
      __ammattivalittaja Äksä__
      kusee omille sukilleen
      ja myös kaikkien niiden joita asia koskee.

      Viimeksimanittu tekee asiasta vakavan sivujensa julkisuuden vuoksi-----

      • ehdotuksia?

        >>Viimeksimanittu tekee asiasta vakavan sivujensa julkisuuden vuoksi-----

        Jos viittaat Johanneksenpoikaan, niin hänen sivut ovat mielestäni ihan asialliset. Tietysti joku voi olla eri mieltä, varsinkin sellainen, joka on tunnetasolla sitoutunut Jehovan todistajien järjestöön. Varmaan hänen mielestään tuntuu arvostelu pahalta.

        Millaisia JT-uskoon liittyviä asioita sitten mielestäsi sopivaa kritisoida? Millä tavalla tämä pitäisi tehdä?


      • eri mieltä
        ehdotuksia? kirjoitti:

        >>Viimeksimanittu tekee asiasta vakavan sivujensa julkisuuden vuoksi-----

        Jos viittaat Johanneksenpoikaan, niin hänen sivut ovat mielestäni ihan asialliset. Tietysti joku voi olla eri mieltä, varsinkin sellainen, joka on tunnetasolla sitoutunut Jehovan todistajien järjestöön. Varmaan hänen mielestään tuntuu arvostelu pahalta.

        Millaisia JT-uskoon liittyviä asioita sitten mielestäsi sopivaa kritisoida? Millä tavalla tämä pitäisi tehdä?

        "Tietysti joku voi olla eri mieltä, varsinkin sellainen, joka on tunnetasolla sitoutunut Jehovan todistajien järjestöön"

        Tuota mieltä voi olla sellainenkin, joka ei ole tunnetasolla sitoutunut ko. järjestöön. Ehkä se tunnepitoinen suhtauminen nimen omaan toisin päin estää näkemästä asiaa. Johanneksen pojan sivut eivät ole ensisijainen lähde todistajia koskevalle uutisoinnille, seiskan sivuiltakin saa objektiivisempaa tietoa.


      • Panes kertoen
        eri mieltä kirjoitti:

        "Tietysti joku voi olla eri mieltä, varsinkin sellainen, joka on tunnetasolla sitoutunut Jehovan todistajien järjestöön"

        Tuota mieltä voi olla sellainenkin, joka ei ole tunnetasolla sitoutunut ko. järjestöön. Ehkä se tunnepitoinen suhtauminen nimen omaan toisin päin estää näkemästä asiaa. Johanneksen pojan sivut eivät ole ensisijainen lähde todistajia koskevalle uutisoinnille, seiskan sivuiltakin saa objektiivisempaa tietoa.

        Mainitsit Seiskan, joka tuskin edes kertoo jehovantodistajuudesta, mutta joka tunnetusti mielletään roskalehdeksi. Teit sen ainoastaan JoPoa halventaaksesi. Onko hänen vikansa, jos Vartiotorniseura antaa itse aihetta negatiivisille otsikoille.Tämä ylisuuren huomion saanut tiedonkeruujuttu on niistä vähäpätöisimpiä.

        Kerropa, mikä olisi ensisijainen ja objektiivinen tietolähde?


      • rahnaa ittuiluista
        Panes kertoen kirjoitti:

        Mainitsit Seiskan, joka tuskin edes kertoo jehovantodistajuudesta, mutta joka tunnetusti mielletään roskalehdeksi. Teit sen ainoastaan JoPoa halventaaksesi. Onko hänen vikansa, jos Vartiotorniseura antaa itse aihetta negatiivisille otsikoille.Tämä ylisuuren huomion saanut tiedonkeruujuttu on niistä vähäpätöisimpiä.

        Kerropa, mikä olisi ensisijainen ja objektiivinen tietolähde?

        SEISKA on yx
        Aller-konsernin julkaisuista

        myös S24 on Allerin omaisuutta

        ja jutut sen mukaisia

        mitä enemmän härskejä juttuja ja
        valheita, sitä kiivaampi keskustelua ===>
        palstalla kävijöitä,
        ja niitten pääluvun mukaan
        siis ALLER saa
        RAHAA MAINOSTAJILTA

        haukkukaa vaan , Aller riemuitsee kunsaa
        RÄKYTYKSESTÄ RAHAA


      • Panes kertoen
        rahnaa ittuiluista kirjoitti:

        SEISKA on yx
        Aller-konsernin julkaisuista

        myös S24 on Allerin omaisuutta

        ja jutut sen mukaisia

        mitä enemmän härskejä juttuja ja
        valheita, sitä kiivaampi keskustelua ===>
        palstalla kävijöitä,
        ja niitten pääluvun mukaan
        siis ALLER saa
        RAHAA MAINOSTAJILTA

        haukkukaa vaan , Aller riemuitsee kunsaa
        RÄKYTYKSESTÄ RAHAA

        Tämä s24-kin on vain sellainen, jollaiseksi täällä kirjoittavat sen tekevät. Sinä mukaan lukien.

        Pitäisikö Vartiotorniseuran muka olla kaiken arvostelun yläpuolella? Osoittaa kaksinasimoraalia ensin halventaa JoPoa ja sitten ruikuttaa kirkkoasi kohdanneesta arvostelusta. Sen sijaan voisit edes vastata esitettyyn kysymykseen.

        Kerropa, mikä olisi ensisijainen ja objektiivinen tietolähde?

        Luvallisia taitaa olla vain yksi, mutta sitä et kehtaa kertoa.


      • S24-säännöt?
        rahnaa ittuiluista kirjoitti:

        SEISKA on yx
        Aller-konsernin julkaisuista

        myös S24 on Allerin omaisuutta

        ja jutut sen mukaisia

        mitä enemmän härskejä juttuja ja
        valheita, sitä kiivaampi keskustelua ===>
        palstalla kävijöitä,
        ja niitten pääluvun mukaan
        siis ALLER saa
        RAHAA MAINOSTAJILTA

        haukkukaa vaan , Aller riemuitsee kunsaa
        RÄKYTYKSESTÄ RAHAA

        ' mitä enemmän härskejä juttuja ja
        valheita, sitä kiivaampi keskustelua ===>
        palstalla kävijöitä,
        ja niitten pääluvun mukaan
        siis ALLER saa
        RAHAA MAINOSTAJILTA '


        ilmesesti asia on juuri noin


        S24:n säännöt ovat vain kirjaimia joita ei noudateta
        edes ylläpito ei piittaa niistä


    • WTBTS:n omatunto ?

      ei ihan>> Eivät nuo muistiinpanot aina tilapäisiä tai henkilökohtaisia ole. Lappeenrannan Uutisten jutussa haastateltu Jehovan todistaja Pirjo Rapo kertoo: "– Jos sanoo oikein jyrkästi, ettei kiinnosta, panemme lapulle,

      Täysin luonnollista, asiaankuuluvaa ja hyödyksi kaikille osapuolille ja on Hallinto-oikeuden linjauksen mukainen. Kuin mainoskiellon noudattaminen.

      >> Tilapäisten muistiinpanojen kohdallakin on vaara, että muistiinpanot hukkuvat tai joutuvat vääriin käsiin, vaikka huolellisuutta yritettäisiinkin noudattaa.

      Kaikessa ihmisen toiminnassa on myös virheen mahdollisuus. Tuo ei kuitenkaan muutaa asian laillista elementtiä muuksi.

      >> Lisäksi kantelu johti siihen, että Jehovan todistajia ojennettiin henkilökohtaisten tietojen keräämisen osalta, eli ei kantelu mitenkään tulokseton tai perusteeton ollut.

      Kantelun lopputulos oli todella _massiivinen julkinen fiasko_ sen liikkeelelaittajille, joka lisäksi tehtiin jo edeltä hyvin huomion- ja sensaationhakuisesti ja sitä jopa lobaten ehdistöä apuna käyttäen.

      Asian todellinen ja oleellenen pääkanne, syyte _l a i t t o m a n _ h e n k i l ö r e k i s t e r i n _ y l l ä p i d o s t a_ osoittauui täydelliseksi ja monumentaaliseksi fiaskoksi. Tätä edeltäkäsin lobattiin suurieleisestiedeltä lehditöä myöten suurin otsikoin.

      Ainoa mihin Hallinto-oikeus otti kantaa olivat _kaksi_ asiaa muistiin kirjoietuissa tiedossa, henkilön puhuma kieli ja vammaisuus, sekä se että muistiinpanon kirjoittamiseen tulee pyytää ovenavaajna lupa. Ei todellakaan mitään dramatiikkaa.

      Henkilön puhuman kielen muistaminen auttaa viemään kirjallisuutta hänen äidikielellään. Vammaisuuden / terveysongelman muistamien auttaa mahdollisen apua antavan tiedon / krjallisuuden viemisen ja uusintakäynnillä huomioimaan, ettei henkilö ehkä pääse avaamaan ovea nopasti, eli osoittaman tahdikkuutta jne.

      Todellisuudessa varsin olemattomasta asiasta pidettiin valtaisaa mekkalaa, jonka todellinen tavoite oli tehdä kiusaa ja häiritä Vt-seuran toimintaa. Lähinnä kiusanteollinen kanne, joka vain aiheutti negatiivista julkisuutta, suuren imago- ja krediitti-flopin _kanteen tekijöille_.

      Näkisin ettei UUT:llä ole varaa moneen vastaavaan julkiseen fiaskoon, vaan sen tulisi harkita objektiivisemmin mihin itsensä liittää. Edes ideoiden ja keinojen uupuessa ei tule ryhtyä mihin tahansa ja miten tahansa.

      Mikäli vastaava toistuu, niin UUT:n krediitti valtiovallan, lehdstön kuin surenkin yleisön silmissä riskerraa kokea vakavan inflaation. Sen jälkeen vakavasti otettavana toiminnan jatkaminen riskeeraa olla haasteellista ja teke vahinkoa koko toiminnalle. Kerran mennyt maine on hyvin vaikea saada takaisin ja siksi kannustan tarkoin harkitsemaan ja analysoimaan mihin jalkansa laittaa.

      Lisäksi ko. kiusanteollinen ja suurieleisesti lobattu fiaskokanne oli jo muutenkin rajallisten resurssien haaskaamista tärkeimmistä käsiteltävistä asioista.

      • -Elämäntyö-

        sivullisen luterilaisen mielipide oli
        että UUT on erotettujen jt:n perustama,
        sanoi vielä
        et
        * miksi RAY antaa vain niille rahaa, pitäis perustaa MYÖS lestadiolaisten ja hellarien uhreillekin ry:t ja antaa niille MYÖS rahaa.

        eli rivikansalainen luulee että UUT on Valkilan perustama vain
        erotettuja todistajia varten.

        siltähän ne uutisetkin kieltämättä kuulostavat.
        etenkin kun aina vain todistajita puhuva Valkila
        somessa kertoi että se on hänen
        *Elämäntyönsä*

        kaipa se eläkevirka on , hänelle nyt räätälöity kuna
        uusi johtokuntakin on hänelle suopeampi kuin edellinen
        joka
        ilkesi ihan julkiseen hakuun laittaa toiminnanjohtajan viran,
        johon joku PÄTEVÄMPI hakikin.

        noh, valtiotieteen tohtoria Valkilaa siis uhkasi työttömyys
        joten säälipisteitä kovasti kerjäsi FB:ssa ja fanittajat pelastivat potkuilta...

        nyt hänellä on suojatyöpaikka joka turvaa leivän,
        eihän hän mistään
        Valtiotieteen tohtorin papereilla olisi muuta työtä saanutkaan LOL


      • WTBTS:n omatunto ?
        -Elämäntyö- kirjoitti:

        sivullisen luterilaisen mielipide oli
        että UUT on erotettujen jt:n perustama,
        sanoi vielä
        et
        * miksi RAY antaa vain niille rahaa, pitäis perustaa MYÖS lestadiolaisten ja hellarien uhreillekin ry:t ja antaa niille MYÖS rahaa.

        eli rivikansalainen luulee että UUT on Valkilan perustama vain
        erotettuja todistajia varten.

        siltähän ne uutisetkin kieltämättä kuulostavat.
        etenkin kun aina vain todistajita puhuva Valkila
        somessa kertoi että se on hänen
        *Elämäntyönsä*

        kaipa se eläkevirka on , hänelle nyt räätälöity kuna
        uusi johtokuntakin on hänelle suopeampi kuin edellinen
        joka
        ilkesi ihan julkiseen hakuun laittaa toiminnanjohtajan viran,
        johon joku PÄTEVÄMPI hakikin.

        noh, valtiotieteen tohtoria Valkilaa siis uhkasi työttömyys
        joten säälipisteitä kovasti kerjäsi FB:ssa ja fanittajat pelastivat potkuilta...

        nyt hänellä on suojatyöpaikka joka turvaa leivän,
        eihän hän mistään
        Valtiotieteen tohtorin papereilla olisi muuta työtä saanutkaan LOL

        >> sivullisen luterilaisen mielipide oli että UUT on erotettujen jt:n perustama,
        sanoi vielä et * miksi RAY antaa vain niille rahaa, pitäis perustaa MYÖS lestadiolaisten ja hellarien uhreillekin ry:t ja antaa niille MYÖS rahaa.

        >> eli rivikansalainen luulee että UUT on Valkilan perustama vain
        erotettuja todistajia varten.

        "Uskontojen uhrien tuki UUT ry on vuonna 1987 perustettu ja vuonna 1993 rekisteröity sitoutumaton yhdistys, jonka tavoitteena on tukea uskonnollisissa yhteisöissä vaikeuksiin joutuneita ihmisiä ja näiden läheisiä.[1]"

        "Yhdistys pyrkii ehkäisemään ongelmia käsittelemällä julkisesti asioita, jotka aiheuttavat ahdistusta uskonnollisten yhteisöjen jäsenille.[2] Yhdistys toimii valtakunnallisesti ja sen kotipaikka on Helsinki."

        Historia

        "Yhdistys sai alkusysäyksensä vuoden 1987 alkupuolella, kun Ylen Kansanradio-ohjelmassa haastateltiin entisiä mormoneja ja Jehovan todistajia, jotka kertoivat kovista kohtaloistaan omissa liikkeissään. Kyseiset Kansanradion ohjelmat saivat joukon ihmisiä soittamaan Yleen, josta he pyysivät yhteystietoja haastateltuihin entisiin uskontokuntien jäseniin."

        "Soittajilta saatujen yhteystietojen avulla lähetettiin kutsu ja 27. maaliskuuta 1987 kokoontui joukko entisiä uskonyhteisöjen jäseniä Tampereella. Ensimmäiseen kokoukseen osallistujat olivat enimmäkseen entisiä Jehovan todistajia (1), adventisteja (2), vanhoillislestadiolaisia (1) ja mormoneja

        - http://fi.wikipedia.org/wiki/Uskontojen_uhrien_tuki

        Sitten pikku hiljaa UUT:n toiminta on laajentunut ja kyspysynyt ja kehityy edelleen kuten sen omilta sivuilta on havaitavissa ja nyt mukana on jo varsin laaja eri uskontokuntien edustus.

        Kaikkeen maan ja taivaan väliltä ei senkään resurssit riitä ja sekin on raeliteettiä.

        Omana oletuksena on se, että jatkossakin keskityvän enempikin ns. fundamentalisten ja jäseniään tiukasti kontroloivien uususkontojen ongelmallisuksiin, sillä niissä ne ongelmatkin enempi kasaantuvat.

        Vaikkapa monet ex-helluntalaiset ovat aktivoituneet juurikin UUT:n ansosta ja antavat sen toiminnasta kiitosta, sillä se tuo päivänvaloon myös heidän ongelmallisuudet joista aiemmin ei ole ollut juurikaan informaatiota.

        Kaikki vaatii aikansa ja UUT:kin kypsyy edelleen kaiken aikaa.

        Tämän avauksen asian käsittelyä ja aivan erityisesti sen mediassa sensaationhakuisesti edeltä lobbaamista en missään tapauksessa allekirjoita.

        UUT:llä ei ole varaa alentua 7-lehden linjalle / tasolle menettämättä krediittiään.

        Ps. Mitä elämäntyhön tulee, niin UUT:n hoitamien fundamentalisten uskontojen ongelmallisuuksien käsittelyyn tarvitaan ketjussaan aina uusia sukupolvia, valiettavasti.

        Tähän mennessä Valkila on hoitanut pikemminkin hyvin tehtävänsä ja toiminut mm. tv-ohjelmissa hyvin maltillisesti.

        Tosin tämän avauksen asia ja sen käsittelytapa skandaalinhakuisine media-lobauksineen (jopon myyräntyö-sormet pelissä?) on asia jota en lainkaan allekirjoita.


    • WTBTS:n omatunto ?

      ehdotuksia? >> Millaisia JT-uskoon liittyviä asioita sitten mielestäsi sopivaa kritisoida? Millä tavalla tämä pitäisi tehdä?

      Kritiikin tulee olla asiallista, rehellistä, moraalista ja objektiivistä, vääristelemätöntä, sekä normaalia oikeudenmukaisuutta ja tervettä järkeä noudattavaa.

      Oheisilla sivuilla en vielä toistaiseksi ole havainut huomautettavaa edelllä manittuun liittyen: http://jwsurvey.org/welcome

      Kritiikki ei saa olla subjektiivisen ja kostonhaluisen pikunilkkimäistä ja myyräntyöllistä manipulointia, hengeltään kiusanteollista ja asioiden vääristelyä sensaationhakuisesti.

      Jopo on saanut poikkeusellisen kierosta asioita vääntelevästä käytöksestään toisinaan palautetta jopa VS:kin sivuilla.

      Sellaisen henkisen profiilin omaava henkilö ei saisi missään tapauksessa hääriä UUT:n, median ja viranomaisten kolmiossa.

      • uusi jengi kasassa

        Jopo on saanut poikkeusellisen kierosta asioita vääntelevästä käytöksestään toisinaan palautetta jopa VS:kin sivuilla.

        Sellaisen henkisen profiilin omaava henkilö ei saisi missään tapauksessa hääriä UUT:n, median ja viranomaisten kolmiossa.*****

        vaan nyt JoPo valittiinkin UUT ry:n
        uuteen johtokuntaan,
        kun toiminnanjohtaja riitaantui edellisen kanssa...


      • WTBTS:n omatunto ?
        uusi jengi kasassa kirjoitti:

        Jopo on saanut poikkeusellisen kierosta asioita vääntelevästä käytöksestään toisinaan palautetta jopa VS:kin sivuilla.

        Sellaisen henkisen profiilin omaava henkilö ei saisi missään tapauksessa hääriä UUT:n, median ja viranomaisten kolmiossa.*****

        vaan nyt JoPo valittiinkin UUT ry:n
        uuteen johtokuntaan,
        kun toiminnanjohtaja riitaantui edellisen kanssa...

        >> ... vaan nyt JoPo valittiinkin UUT ry:n uuteen johtokuntaan, kun toiminnanjohtaja riitaantui edellisen kanssa...

        Hyvin huolestuttavia uutisia, mikäli näin. Tämä siksi, että ko. henkilö julkisilla kirjoituksillaan on maalannut itsestään aivan erityisen negatiivisen kuvan, eli juurikin pikkunilkkimäisesti myyräntyötä harrastavana ja asioiden todellisuutta aktiivisesti eri tavoin manipuloivana ja sanailussaan skandaalinhakuisena, sekä lisäksi monia asioita subjektiivisillä ihmissuhdesopilla maustaen.


    • ei ihan

      >>Kantelun lopputulos oli todella _massiivinen julkinen fiasko_ sen liikkeelelaittajille, joka lisäksi tehtiin jo edeltä hyvin huomion- ja sensaationhakuisesti ja sitä jopa lobaten ehdistöä apuna käyttäen.

      • yhdenvertaisuutta

        Tämä voi myös epäsuorasti vaikuttaa Vartiotorniseuraan siten, että se Suomessa joutuu miettimään aiempaa tarkemmin ohjeistuksiaan,
        joita JT-yksilöille antaa.**

        onhan niillä olluut jo VUODEN uudet ohjeet:

        # Jos mahdollista, tee muistiinpanot kiinnostuneen läsnäollessa,
        niin että hän näkee, mitä kirjoitat #
        http://wol.jw.org/fi/wol/d/r16/lp-fi/202014042?q=tee muistiinpanot kiinnostuneen läsnäollessa niin että hän näkee mitä kirjoitat&p=par

        voishan niitä tietysti KIELTÄÄ muistamastakaan,
        mitä kieltä ne ovenavaajat puhuu jne,
        ne on niin *arkaluonteisia* asioita

        kunnon kännit vois pyyhkiä aina muistin kovolta kun jäisi illaksi Pubiin kännäämään
        kentäl käynnin jälkeen :D


    • WTBTS:n omatunto ?

      >> Tämänhetkinen väliaikatieto on, että hallinto-oikeus on tehnyt kumoavan päätöksen äänestystuloksella 2-1, ja prosessi voi vielä jatkuakin.

      Olisiko älykästä koettaa viedä asia seuraavaan oikeusasteeseen, sikäli kuin se on mahdollista, tällaisessa täysin pläkinselvässä, odotettavissa olevassa ja loogisessa päätöksessä?

      Edelleenkään en näe mitään objektiivisiä ja valideja perusteita miksi lopputulos voisi muuttua.

      >> Jehovan todistajien järjestö onnistui pesemään kätensä rekisterin pitämisestä, mutta yksittäiset todistajat ovat velvollisia kysymään luvan, jos tallentavat henkilötietolain tarkoittamia arkaluontoisia tietoja.

      Todellisuus on se, ettei kyseessä edes koskaan ole ollut _laittoman henkilörekisterin ylläpito_ . Suurella mekkalalla lobattu syyte oli täysin loogisestikin totaalinen fiasko.

      Jo asiasta edeltä suurta mekkalaa pidettäessä otin kantaa sanoen ettei koko kanteessa edes ole todellisia perusteita (pelkkä olkinukke & kiusanteollinen ja skandaalinhakuinen kanne). Yksilöin ja perustelin kantani, miksi pidin koko kannetta _laittomasta henkilörekisterin ylläpidosta_ jo alkuunsakin täysin epäloogisena ja ei validina.

      Hämmästyin että UUT ylipäätään suostui itsensä edes tuohon sekoittamaan. Raskas arviointivirhe jollaisiin ei liiaksi olisi varaa, mikäli krediittinsä viranomaisiin ja mediaan haluaa säilyttää.

      Kantani ei ole muuttunut. Edelleenkään en anna enkä tule antamaan moraalista tukeani ko. kaltaiselle kiusanteolliselle pseudo-syytehankkeille.

      >> Tämän kannan hallinto-oikeus vahvisti päätöksessään. Asianomaisen täytyy antaa yksiselitteinen suostumus, jotta hänen tietojaan saisi tallentaa.

      Jälleen selektiivisiä suuria sanoja asian todellisen luonteen tyystin sivuuttaen. Että oikein "tietojen tallentaminen". Kyse on _tilapäisistä henkilökohtaisista_ muistiinpanoista, kuin tilapäisestä kauppalapusta muistin tukena kunnes alue käyty, jonka Hallinto-oikeuskin vahvisti.

      >> Tämän kannan hallinto-oikeus vahvisti päätöksessään.

      Vai että oiken "arkaluontoisia asioita" joista ovenavaaja kertoo tuiki tuntemattomalle todistajalle.

      Tämäkin suurieleisesti ja yksilöimättä mainittuna, vaikka kyse oli vain kahdesta (2) tarkennuksesta : 1) ovenavaajan puhuma kieli ja 2) vammaisuus. Ei muuta huomautettavaa.

      >> Enkä usko, että tämä mikään fiasko on suuren yleisönkään silmissä. Lähinnä tästä voi jäädä ihmisille sellainen maku, että jotain hämärää tuossa asiassa on.

      Väärin. Pikkunilkkimäisellä myyräntyömoraalilla varustautuneet juurikin koettavat ko. tavalla valheellisen vääristellen asian suurieleisesti lobata julkisuuteen, jopa mediaa myöten.

      Miksi, vaikka pelkkä rehellinen ja objektiivinen kritiikki ja aloitteet riittävät?

      "Palaa kiinnostusta osoittaneiden luo - Miten tehdä muistiinpanoja - Jos mahdollista, tee muistiinpanot kiinnostuneen läsnäollessa, niin että hän näkee, mitä kirjoitat. Näin teillä on yhteisymmärrys siitä, että palaat hänen luokseen"

      - http://wol.jw.org/fi/wol/d/r16/lp-fi/202014042?q=tee muistiinpanot kiinnostuneen läsnäollessa niin että hän näkee mitä kirjoitat&p=par

      Jostakin syystä massiivisesta häviöstä voittona riemuitsevat eivät ole linkittäneet Hallinto-oikeuden viraliseen päätökseen sen omille virallisille sivuille, joilta jokainen voisi yksilöidysi tarkistaa missä muodossa päätös on tehty.

      Ps. Vaikea hahmottaa miksi haaskata rajallisia voimavaroja kiusanteollisiin pseudo-kanteisiin ja niissä lisäksi maineensa ryvettäen, kun samaan aikaan on todella konkreettisia ja vakavia asioita joihin tulisi puuttua ja saada viranomaisten huomio niihin kiinnitettyä juuri sellaisina kuin ne ovat.

      • huomauttaja

        >>Todellisuus on se, ettei kyseessä edes koskaan ole ollut _laittoman henkilörekisterin ylläpito_ .


    • WTBTS:n omatunto ?

      >> Yksityishenkilön ylläpitämä rekisteri on laiton silloin kun siihen ei kysytä lupaa ja vielä laittomamman siitä tekee se jos siihen kuuluu arkaluontoiseksi laskettavia tietoja, kuten ovenavaajien uskonnollisuus.

      Hallinto-oikeuden koko päätös alla, joka koskee ainoastaa S-43 lomakkeen käyttöä jossa manitaan kieli tai vammaisuus ja tässä yhteydessä vamaisuudessa on kyse viittomakielisistä.

      Miten Hallito-oikeuden päätöksestä ja allaolevasta kykenee saamaan tässä ja rinnakkaisessa asiaa käsittelevässä ketjussa maalaillut erityisen skandaalinhakuiset lausumat aikaan?

      Kaikessa tässä on ollut kyse tulkinnallisudesta ja nyt Hallito-oikeus on sen Suomen osalta linjannut.

      - ->

      Oikeudellinen arviointi ja lopputulos

      "Yhdyskunta on myöntänyt käyttäneensä niin sanottua S-43-lomaketta.
      Lomakkeelle kerätään tietoa henkilön vammaisuudesta ja kielestä, joka saattaa
      paljastaa henkilön etnisen alkuperän. Hallinto-oikeus katsoo, että tällaisten
      tietojen käsittely ja rekisteröinti on henkilötietolain 11 §:ssä tarkoitettua
      arkaluonteisten henkilötietojen käsittelyä, joka on kiellettyä. Yhdyskunnan
      mukaan rekisteröity ei ole kaikissa tapauksissa antanut nimenomaista
      suostumustaan tietojen käsittelyyn. Näin ollen tietosuojalautakunta on voinut
      kieltää tällaisten henkilötietojen käsittelyn ilman rekisteröidyn nimenomaista
      suostumusta."

      "Valituksenalaista päätöstä ei ole kohdistettu muihin tahoihin kuin
      yhdyskuntaan. Tietosuojavaltuutetun hakemuksen tueksi esitetyn selvityksen
      ja toisaalta yhdyskunnan yksittäisten jäsenten saarnaamistyön yhteydessä
      tekemien muistiinpanojen ja niiden käyttämisestä sekä säilyttämisestä esittämän selvityksen perusteella hallinto-oikeus arvio, että yhdyskunnan
      toiminnassa, muutoin kuin S-43-lomakkeen osalta, ei ole ilmennyt
      henkilötietolain 44 §:n 1 ja 2 kohdan mukaista oikeudetonta henkilötietojen
      käsittelyä. Valituksenalainen päätös on siten kumottava siltä osin, kuin
      yhdyskunta on katsottu yksittäisten jäsenten keräämien tietojen osalta
      rekisterinpitäjäksi."

      "Jehovan todistajien saarnaamistyötä käsittelevässä Valtakunnan
      palveluksemme -lehtisessä on annettu edellä tarkemmin selostetulla tavalla
      jäsenille ohjeita siitä, millaisia muistiinpanoja heidän tulisi käynnin jälkeen
      tehdä. Ohjeistuksen perusteella yhdyskunnan jäsenet saattavat siten kerätä
      käynnin yhteydessä tapaamistaan, yhdyskunnan ulkopuolisista ja jäsenelle
      vieraista ihmisistä tietoja, joiden keräämisen ei voida katsoa olevan
      henkilötietojen käsittelyä henkilökohtaiseen tai siihen verrattavaan
      tavanomaiseen yksityiseen tarkoitukseen henkilötietolain 2 §:n 3 momentissa
      tarkoitetulla tavalla. Tietojen käsittelyssä tulee siten soveltaa henkilötietolakia
      eikä tietoja saa kerätä tai muutoinkaan käsitellä ilman käynnin kohteena
      olevan henkilön yksiselitteistä suostumusta."


      - ->

      Henkilötietolaki

      "Henkilötietoja käsiteltäessä on noudatettava, mitä tässä laissa säädetään, jollei muualla laissa toisin säädetä."

      "Tätä lakia sovelletaan henkilötietojen automaattiseen käsittelyyn. Myös muuhun henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan tätä lakia silloin, kun henkilötiedot muodostavat tai niiden on tarkoitus muodostaa henkilörekisteri tai sen osa."

      "Tämä laki ei koske henkilötietojen käsittelyä, jonka luonnollinen henkilö suorittaa yksinomaan henkilökohtaisiin tai niihin verrattaviin tavanomaisiin yksityisiin tarkoituksiinsa."

      - http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990523

      - ->

      Täytyy todeta seuran antaneen varsin hyvän vastineen ja omaavan edelleen argumentteja viedäksen asian tarvittaessa pidemmällekin.

      Tokihan asia ja osin kaksipiippuinen. Seuran omien kriteerien mukaan ei voi olla Jehovan todistaja ellei saarnaa, se on velvollisuus. Todistaja saarnaa vain seuran kulloinkin voimassa olevia oppitulkintoja, ei omiaan.

      Miten tämä on siten oikeudellis-juridisesti tulkittavissa ja sovellettavissa tähän asiaan on toinen asia ja siiihen seura puolustuksessaan viittasi, lakiteksteihin edukseen joihin en ole edes tutustunut.

      Muistiinpanot osaltaan tukevat kollektiivistä uskonliikkeen piirissä tapahtuvaa toimintaa tavoitteena saada käännynnäisiä todistajuuteen ja vievät seuran viralisia oppeja eteenpäin, ei henkilön omia ja henkilökohtaisia näkemyksiä.

      Toisaalta uskonnon- ja uskonvapaus ja siitä puhumisen oikeuden vapaus on länsimaiden laeissa joihin seurakin vastineessaan tukeutui. Eli ei lainkaan niin simppeli asia kuin syytteen nostajat sen edeltä arvioivat.

      • huomauttaja

        Oleellinen:

        "Tietojen käsittelyssä tulee siten soveltaa henkilötietolakia
        eikä tietoja saa kerätä tai muutoinkaan käsitellä ilman käynnin kohteena
        olevan henkilön yksiselitteistä suostumusta."


      • WTBTS:n omatunto ?
        huomauttaja kirjoitti:

        Oleellinen:

        "Tietojen käsittelyssä tulee siten soveltaa henkilötietolakia
        eikä tietoja saa kerätä tai muutoinkaan käsitellä ilman käynnin kohteena
        olevan henkilön yksiselitteistä suostumusta."

        huomauttaja:lle

        Oleellista on se, että edeltä käsin pidettiin mediaakin apuna käyttäen valtaisaa mekkalaa _laittoman henkilörekisterin ylläpidosta_, eli skandaalinhakuisesti kanteen lobanneille massiivinen fiasko.

        Lopputulemana pelkkä henkilötietolain soveltamisen täsmennys.

        "Palaa kiinnostusta osoittaneiden luo - Miten tehdä muistiinpanoja - Jos mahdollista, tee muistiinpanot kiinnostuneen läsnäollessa, niin että hän näkee, mitä kirjoitat. Näin teillä on yhteisymmärrys siitä, että palaat hänen luokseen"

        - http://wol.jw.org/fi/wol/d/r16/lp-fi/202014042?q=tee muistiinpanot kiinnostuneen läsnäollessa niin että hän näkee mitä kirjoitat&p=par


      • huomauttaja
        WTBTS:n omatunto ? kirjoitti:

        huomauttaja:lle

        Oleellista on se, että edeltä käsin pidettiin mediaakin apuna käyttäen valtaisaa mekkalaa _laittoman henkilörekisterin ylläpidosta_, eli skandaalinhakuisesti kanteen lobanneille massiivinen fiasko.

        Lopputulemana pelkkä henkilötietolain soveltamisen täsmennys.

        "Palaa kiinnostusta osoittaneiden luo - Miten tehdä muistiinpanoja - Jos mahdollista, tee muistiinpanot kiinnostuneen läsnäollessa, niin että hän näkee, mitä kirjoitat. Näin teillä on yhteisymmärrys siitä, että palaat hänen luokseen"

        - http://wol.jw.org/fi/wol/d/r16/lp-fi/202014042?q=tee muistiinpanot kiinnostuneen läsnäollessa niin että hän näkee mitä kirjoitat&p=par

        >>Lopputulemana pelkkä henkilötietolain soveltamisen täsmennys.


      • WTBTS:n omatunto ?
        huomauttaja kirjoitti:

        >>Lopputulemana pelkkä henkilötietolain soveltamisen täsmennys.

        >> Lopputulemana oli MYÖS Hallinto-oikeuden toteamus siitä, että järjestön ohjeistus oli lainvastainen.

        Vääristelevää liioittelua ilman asioiden objektiivistä yksilöintiä ja suhteuttamista.

        Ohjeistus itsessään ei ole lainvastainen kuten tuossa valheellisesti koetetaan maailailla.

        Mutta nyt kanteen jälkeisen tulkinnan mukaan tulee kysyä ovenavaajan suotumus noihin tiläpäisiin ja henkilökohtaisiin muistiinpanoihin.

        Koko asia on ollut hyvin tulkinnavarainen, sillä laki on niin kuin sitä sovelletaan ja nyt Hallinto-oikeus päätyi ko. sovellustapaan.

        Edelleenkään asiassa ei ole mitään dramatiikkaa.


      • lakia noudatetaan

        S-43 lomake on todistajilta poistettu
        sitä ei enää siis ole


      • huomauttaja
        WTBTS:n omatunto ? kirjoitti:

        >> Lopputulemana oli MYÖS Hallinto-oikeuden toteamus siitä, että järjestön ohjeistus oli lainvastainen.

        Vääristelevää liioittelua ilman asioiden objektiivistä yksilöintiä ja suhteuttamista.

        Ohjeistus itsessään ei ole lainvastainen kuten tuossa valheellisesti koetetaan maailailla.

        Mutta nyt kanteen jälkeisen tulkinnan mukaan tulee kysyä ovenavaajan suotumus noihin tiläpäisiin ja henkilökohtaisiin muistiinpanoihin.

        Koko asia on ollut hyvin tulkinnavarainen, sillä laki on niin kuin sitä sovelletaan ja nyt Hallinto-oikeus päätyi ko. sovellustapaan.

        Edelleenkään asiassa ei ole mitään dramatiikkaa.

        Päätöksestä:

        "Hallinto-oikeus katsoo, että yhdyskuntaa ei voida pitää laissa tarkoitettuna rekisterinpitäjänä yksinomaan sen vuoksi, että se on lehtisessään antanut jäsenilleen ohjeita __lainvastaiseen__ henkilötietojen käsittelyyn."


      • WTBTS:n omatunto ?
        huomauttaja kirjoitti:

        Päätöksestä:

        "Hallinto-oikeus katsoo, että yhdyskuntaa ei voida pitää laissa tarkoitettuna rekisterinpitäjänä yksinomaan sen vuoksi, että se on lehtisessään antanut jäsenilleen ohjeita __lainvastaiseen__ henkilötietojen käsittelyyn."

        Laki on niin kuin sitä tulkitaan. Nyt Hallinto-oikeus tulkitsi ko. olosuhteissa tehtyjen muistiinpanojen edellyttävä ovenavaajan suostumusta ja muussa tapauksessa niiden olevan lainvastaisia.

        Seura ei aiemmin ollut halunnut linjata ko. asiaa tietosuojavaltuutetun vaatimalla tavalla koska omissa perusteluissaan katsoi sen lain ylitulkinnaksi.

        Vertailun vuoksi olisi kiinnostava tietää miten samaa asiaa, eli ovenavaajalta luvan kysymistä, sovelletaan alla olevissa maissa joihin seura vastineessaan vetosi.

        "Alankomaiden, Tanskan ja Norjan tietosuojaviranomaiset ovat todenneet, että
        yksityisen todistajan tekemiä muistiinpanoja, jotka liittyvät hänen yksityisiin
        keskusteluihinsa, voidaan pitää hänen henkilökohtaisina ja yksityistä käyttöään
        varten olevina muistiinpanoina."

        Ilmeisesti syyte / kanne oli juurikin toisaalta kopioitu ja sitten laitettu liikkeelle myös Suomessa.


    • Trumppappaa

      " yhdyskunnan yksittäisten jäsenten saarnaamistyön yhteydessä
      tekemien muistiinpanojen ja niiden käyttämisestä sekä säilyttämisestä esittämän selvityksen perusteella "

      -Tuossa on se heikko kohta, että sanotut "yksittäiset jäsenet" ovat kysyneet lahkopomolta vastausohjeita kysymykseen, mahdollisesti nimim. "WTBTS:n omatunto ?" on ollut niitä itse antamassa (ja siten hänelle on luonnollista tännekin kirjoittaa).
      Vastaavasti kuten Suomen minimipalkkalain noudattamattomuus siellä Tikkurilabeetelissä, jos siitä viranomaiset kysyvät, niin kysytty lahkolainen kiikuttaa kysymyksen pomolleen vastauksen antamista varten.

      Aikaisemminhan nuo henkilötiedot olivat avoimesti rekisteri, nykyään on tietojen käsittely väitetysti saatettu sellaiselle kannalle, että se ei rikkoisi lakia.

      Mutta on ulkopuolisen hyvä tietää ja muistaa että USA-lahkon pää-äänenkannattaja Watchtower 1957 May on esittänyt lahkolaisille teokraattisen sodankäynnin vaatimuksen, elikkä on valehdeltava lahkon edun vuoksi.

      Toki voidaan kysyä, koska lahko toisinaan vetoaa myös Raamattuun, että mitä Jeesus sanoi ovella käymisestä.

      • pdf

        WTBTS:n omatunto ?
        tänään 12:55

        "Hallinto-oikeuden päätös koskee ainoastaa S-43 lomakkeen käyttöä jossa manitaan kieli tai vammaisuus ja tässä yhteydessä vamaisuudessa on kyse viittomakielisistä."

        Valitan, olet väärässä.

        Sivu 13 oikeuden päätöksestä

        "Henkilötietolain 11 §:n mukaan arkaluonteisten henkilötietojen käsittely on
        kielletty. Arkaluonteisina tietoina pidetään muun ohella henkilötietoja, jotka
        kuvaavat tai on tarkoitettu kuvaamaan:
        1) rotua tai etnistä alkuperää;
        2) henkilön yhteiskunnallista, poliittista tai uskonnollista vakaumusta tai
        ammattiliittoon kuulumista;
        4) henkilön terveydentilaa, sairautta tai vammaisuutta taikka häneen
        kohdistettuja hoitotoimenpiteitä tai niihin verrattavia toimia.

        Henkilötietolain 12 §:n mukaan mitä 11 §:ssä säädetään, ei estä muun ohella:
        1) tietojen käsittelyä, johon rekisteröity on antanut nimenomaisen
        suostumuksensa"

        Sivu 15
        "..eikä tietoja saa kerätä tai muutoinkaan käsitellä ilman käynnin kohteena
        olevan henkilön yksiselitteistä suostumusta."


      • pdf
        pdf kirjoitti:

        WTBTS:n omatunto ?
        tänään 12:55

        "Hallinto-oikeuden päätös koskee ainoastaa S-43 lomakkeen käyttöä jossa manitaan kieli tai vammaisuus ja tässä yhteydessä vamaisuudessa on kyse viittomakielisistä."

        Valitan, olet väärässä.

        Sivu 13 oikeuden päätöksestä

        "Henkilötietolain 11 §:n mukaan arkaluonteisten henkilötietojen käsittely on
        kielletty. Arkaluonteisina tietoina pidetään muun ohella henkilötietoja, jotka
        kuvaavat tai on tarkoitettu kuvaamaan:
        1) rotua tai etnistä alkuperää;
        2) henkilön yhteiskunnallista, poliittista tai uskonnollista vakaumusta tai
        ammattiliittoon kuulumista;
        4) henkilön terveydentilaa, sairautta tai vammaisuutta taikka häneen
        kohdistettuja hoitotoimenpiteitä tai niihin verrattavia toimia.

        Henkilötietolain 12 §:n mukaan mitä 11 §:ssä säädetään, ei estä muun ohella:
        1) tietojen käsittelyä, johon rekisteröity on antanut nimenomaisen
        suostumuksensa"

        Sivu 15
        "..eikä tietoja saa kerätä tai muutoinkaan käsitellä ilman käynnin kohteena
        olevan henkilön yksiselitteistä suostumusta."

        Sivu 16

        "Valituksenalainen päätös on siten kumottava siltä osin, kuin
        yhdyskunta on katsottu yksittäisten jäsenten keräämien tietojen osalta
        rekisterinpitäjäksi."


      • AIVOT IRTI
        pdf kirjoitti:

        Sivu 16

        "Valituksenalainen päätös on siten kumottava siltä osin, kuin
        yhdyskunta on katsottu yksittäisten jäsenten keräämien tietojen osalta
        rekisterinpitäjäksi."

        JOS siis ovenavaaja ei anna suostumustaan ==>>

        Jos todistaja ei saa omalta muistiltaan päästään pois pyyhittyä
        tietoa ovanavaajan uskonnosta tai kuuroudesta kokonaan pois,
        REPIKÖÖN AIVONSA IRTI siihen ovenavaajan ovelle


      • WTBTS:n omatunto ?
        pdf kirjoitti:

        WTBTS:n omatunto ?
        tänään 12:55

        "Hallinto-oikeuden päätös koskee ainoastaa S-43 lomakkeen käyttöä jossa manitaan kieli tai vammaisuus ja tässä yhteydessä vamaisuudessa on kyse viittomakielisistä."

        Valitan, olet väärässä.

        Sivu 13 oikeuden päätöksestä

        "Henkilötietolain 11 §:n mukaan arkaluonteisten henkilötietojen käsittely on
        kielletty. Arkaluonteisina tietoina pidetään muun ohella henkilötietoja, jotka
        kuvaavat tai on tarkoitettu kuvaamaan:
        1) rotua tai etnistä alkuperää;
        2) henkilön yhteiskunnallista, poliittista tai uskonnollista vakaumusta tai
        ammattiliittoon kuulumista;
        4) henkilön terveydentilaa, sairautta tai vammaisuutta taikka häneen
        kohdistettuja hoitotoimenpiteitä tai niihin verrattavia toimia.

        Henkilötietolain 12 §:n mukaan mitä 11 §:ssä säädetään, ei estä muun ohella:
        1) tietojen käsittelyä, johon rekisteröity on antanut nimenomaisen
        suostumuksensa"

        Sivu 15
        "..eikä tietoja saa kerätä tai muutoinkaan käsitellä ilman käynnin kohteena
        olevan henkilön yksiselitteistä suostumusta."

        pdf:lle

        Etkö ymmärrä lukemaasi vai aivan tahallasiko vääristelet kirjoittamaani?

        Ei pidä sekoittaa mielivaltaisesti asioita ja niiden merkityksiä toisiinsa.

        S-43 lomake on ainoa ja jossa on vain _kaksi_ informaatiota (kieli- ja vammaisuus / viittomakielisyys) joka oli tulkittavissa ei henkilökohtaiseksi muistiinpanoksi koska sen tieto siirtyi henkilöltä toiselle ja sen käyttö kiellettiin.

        1)

        "Hallinto-oikeuden päätös koskee ainoastaa S-43 lomakkeen käyttöä jossa manitaan kieli tai vammaisuus ja tässä yhteydessä vamaisuudessa on kyse viittomakielisistä."

        Kaikki muut luetellut ns. arkaluontoisiksi lain tulkitsemien asioiden henkilökohtaisiin muistiinpanoihin kirjoittamisesta tulee kysyä ovenavaajan suotumus.

        Myös viiemeksimanittu ja alla oleva oli kommentissani lainattuna, joskaan en lähtenyt koko PDF:ää pienelle foorumille kopioimaan, vaan tiivistin oleellisen.

        2)

        "Jehovan todistajien saarnaamistyötä käsittelevässä Valtakunnan
        palveluksemme -lehtisessä on annettu edellä tarkemmin selostetulla tavalla
        jäsenille ohjeita siitä, millaisia muistiinpanoja heidän tulisi käynnin jälkeen
        tehdä. Ohjeistuksen perusteella yhdyskunnan jäsenet saattavat siten kerätä
        käynnin yhteydessä tapaamistaan, yhdyskunnan ulkopuolisista ja jäsenelle
        vieraista ihmisistä tietoja, joiden keräämisen ei voida katsoa olevan
        henkilötietojen käsittelyä henkilökohtaiseen tai siihen verrattavaan
        tavanomaiseen yksityiseen tarkoitukseen henkilötietolain 2 §:n 3 momentissa
        tarkoitetulla tavalla. Tietojen käsittelyssä tulee siten soveltaa henkilötietolakia
        eikä tietoja saa kerätä tai muutoinkaan käsitellä ilman käynnin kohteena
        olevan henkilön yksiselitteistä suostumusta."


      • WTBTS:n omatunto ?
        pdf kirjoitti:

        Sivu 16

        "Valituksenalainen päätös on siten kumottava siltä osin, kuin
        yhdyskunta on katsottu yksittäisten jäsenten keräämien tietojen osalta
        rekisterinpitäjäksi."

        pdf:lle

        "Valituksenalainen päätös on siten kumottava siltä osin, kuin
        yhdyskunta on katsottu yksittäisten jäsenten keräämien tietojen osalta
        rekisterinpitäjäksi."

        Sama suomeksi. Suurella mekkalalla mediaa myöten jo edeltä lobattu pääsyyte _laittoman henkilörekisterin ylläpidosta_ kumottiin, eli osoittauui megalomanisen syytteen nostajille suureksi julkiseksi fiaskoksi ja imagotappioksi.


      • kirveskansa
        AIVOT IRTI kirjoitti:

        JOS siis ovenavaaja ei anna suostumustaan ==>>

        Jos todistaja ei saa omalta muistiltaan päästään pois pyyhittyä
        tietoa ovanavaajan uskonnosta tai kuuroudesta kokonaan pois,
        REPIKÖÖN AIVONSA IRTI siihen ovenavaajan ovelle

        ovenavaaja voisikin varmuuden vuoksi
        vetäistä todistajalta pään irti
        KIRVEELLÄ
        keskustelun päätteeksi,
        ettei se
        pelhana tee mitään muistiinpnoja hänestä :D


      • koksassa kuultu
        WTBTS:n omatunto ? kirjoitti:

        pdf:lle

        Etkö ymmärrä lukemaasi vai aivan tahallasiko vääristelet kirjoittamaani?

        Ei pidä sekoittaa mielivaltaisesti asioita ja niiden merkityksiä toisiinsa.

        S-43 lomake on ainoa ja jossa on vain _kaksi_ informaatiota (kieli- ja vammaisuus / viittomakielisyys) joka oli tulkittavissa ei henkilökohtaiseksi muistiinpanoksi koska sen tieto siirtyi henkilöltä toiselle ja sen käyttö kiellettiin.

        1)

        "Hallinto-oikeuden päätös koskee ainoastaa S-43 lomakkeen käyttöä jossa manitaan kieli tai vammaisuus ja tässä yhteydessä vamaisuudessa on kyse viittomakielisistä."

        Kaikki muut luetellut ns. arkaluontoisiksi lain tulkitsemien asioiden henkilökohtaisiin muistiinpanoihin kirjoittamisesta tulee kysyä ovenavaajan suotumus.

        Myös viiemeksimanittu ja alla oleva oli kommentissani lainattuna, joskaan en lähtenyt koko PDF:ää pienelle foorumille kopioimaan, vaan tiivistin oleellisen.

        2)

        "Jehovan todistajien saarnaamistyötä käsittelevässä Valtakunnan
        palveluksemme -lehtisessä on annettu edellä tarkemmin selostetulla tavalla
        jäsenille ohjeita siitä, millaisia muistiinpanoja heidän tulisi käynnin jälkeen
        tehdä. Ohjeistuksen perusteella yhdyskunnan jäsenet saattavat siten kerätä
        käynnin yhteydessä tapaamistaan, yhdyskunnan ulkopuolisista ja jäsenelle
        vieraista ihmisistä tietoja, joiden keräämisen ei voida katsoa olevan
        henkilötietojen käsittelyä henkilökohtaiseen tai siihen verrattavaan
        tavanomaiseen yksityiseen tarkoitukseen henkilötietolain 2 §:n 3 momentissa
        tarkoitetulla tavalla. Tietojen käsittelyssä tulee siten soveltaa henkilötietolakia
        eikä tietoja saa kerätä tai muutoinkaan käsitellä ilman käynnin kohteena
        olevan henkilön yksiselitteistä suostumusta."

        S-43 lomake POISTETTIIN käytöstä,
        joten siitäkään ei voi valittaa kukaan enää


      • JoPo:n MISSIO
        kirveskansa kirjoitti:

        ovenavaaja voisikin varmuuden vuoksi
        vetäistä todistajalta pään irti
        KIRVEELLÄ
        keskustelun päätteeksi,
        ettei se
        pelhana tee mitään muistiinpnoja hänestä :D

        JoPo on onnellinen
        kun saa todistajat pyyhkäistyä Suomen kartalta
        pois kokonaan

        hän tekee kaikkensa sen päämäärän eteen,
        taistelee viimeiseen ..pisaraan asti..


      • 7+5
        JoPo:n MISSIO kirjoitti:

        JoPo on onnellinen
        kun saa todistajat pyyhkäistyä Suomen kartalta
        pois kokonaan

        hän tekee kaikkensa sen päämäärän eteen,
        taistelee viimeiseen ..pisaraan asti..

        Tietosuojavaltuutettu itse halusi valittaa hallinto-oikeuden päätöksestä,
        EI JoPo


    • WTBTS:n omatunto ?

      >> Aikaisemminhan nuo henkilötiedot olivat avoimesti rekisteri, nykyään on tietojen käsittely väitetysti saatettu sellaiselle kannalle, että se ei rikkoisi lakia.

      Henkilötietojen käsittelyn suhteen tuli muistini mukaan uusi lakisovellus 70-80-luvun kieppeillä ja jo silloin seura antoi uudet sitä vastaavat ohjeistukset, asia jonka yksilöin jo avauksen kahdessa ensimmäisessä viestissä.

      Tuo harrastamasi tunkioviestintä kroonisella piruiluperiaatteella ei missään tapauksessa edesauta seuran ongelmallisuuksien objektiivistä ja asianmukaista käsittelyä.

      Sananlaskut 10:

      31. Vanhurskaan suusta viisaus versoo, mutta myrkyllinen kieli leikataan poikki.

      32. Hurskaan sanat ovat rakkauden sanoja, jumalattoman puhe valhetta ja vimmaa.

      • Trumppappaa

        WTBTS:n omatunto ? 19.1.2015 13:38

        "32. Hurskaan sanat ovat rakkauden sanoja, jumalattoman puhe valhetta ja vimmaa "

        -Bulgariassa toimintaoikeuden saadakseen lahkon tuli sallia verensiirto.
        Seura sanoi suostuvansa vaatimukseen.
        Seura antoi sitten sisäiset ohjeistuksensa, että henkilö joka oli ottanut verensiirron, oli katsottava eronneen lahkosta.


    • WTBTS:n omatunto ?

      "Trumppappaa" harrastaa tunkio-medley-spammauksessaan alla olevan lauseen loppuosan arvomaailmaa.

      31. Vanhurskaan suusta viisaus versoo, mutta myrkyllinen kieli leikataan poikki.

      Verikysymyksestä on useita omia avauksia ja niihin niissä ole kantaa ottanut.

      Pakko kysyä. Onko sinulla jokin henkis-älyllinen ongelma?

      Miksi spammaat liki joka ketjuun noita liki samoja ketjuihin täysin kuulumattomia medley-listojasi ja useinkin teet sen vielä melkoisella v*****lu asenteella? Mitä se palvelee ja edesauttaa paitsi peilaa kirjoittajaansa?

    • Kolonkka

      WTBTS:n omatunto ? 19.1.2015 14:58

      " v*****lu asenteella? "

      Trumppappaa on kertonut tosiasian. Antamasi merkitys johtuu siitä tosiasta, että lahko, oikeastaan seura, edustaa ja toimii sellaisilla periaatteilla joita tosiasia edustaa, ja joita et näytä pitävän hurskaan asioina itsekään.

    • WTBTS:n omatunto ?

      Kolonkka:lle

      Kas kun et jälleen kerran liittänyt, spamannut viestiisi Mikeal-syndroomaasi.

      Toisekseen, objektiiviset tosiasiat ja asiallinen perusteltu kritiikki VS. ketjujen toistuva spammaaminen aina uudestaa samoilla ketjuihin mitenkään kulumattomilla seko-medley-viesteillä patoligisella v***lu-tunkio-tyylillä ovat kaksi aivan eri asiaa. Mikä tässä on niin vaikeaa hahmottaa?

    • voi helvetti sentäs

      Jaa että jopo on nyt UUT:n hallituksessa?? Säälin uskontojen uhreja jo etukäteen, sillä ihmiset ovat tämän jälkeen aivan varmasti uhrattavissa jopon ja Valkilan oman vihan alttarille. Todella säälittävää....

    • ei ihan

      WTBTS:n omatunto ?
      >>Olisiko älykästä koettaa viedä asia seuraavaan oikeusasteeseen, sikäli kuin se on mahdollista, tällaisessa täysin pläkinselvässä, odotettavissa olevassa ja loogisessa päätöksessä? >Ps. Vaikea hahmottaa miksi haaskata rajallisia voimavaroja kiusanteollisiin pseudo-kanteisiin ja niissä lisäksi maineensa ryvettäen, kun samaan aikaan on todella konkreettisia ja vakavia asioita joihin tulisi puuttua ja saada viranomaisten huomio niihin kiinnitettyä juuri sellaisina kuin ne ovat.

    • WTBTS:n omatunto ?

      >> Tietosuojavaltuutettu katsoi, että järjestö on toiminut lainvastaisesti, mutta hallinto-oikeus kumosi hakemuksen äänestystuloksella 2-1. Ei todellakaan pläkinselvä tapaus.

      Niinpä. Ylempänä jo totesin, että laki on sellainen kuin miten se tulkitaan. Hallinto-oikeus kumosi tietosuojavaltuutetun tulkinnan tärkeimmiltä ja keskesisimmiltä osiltaan.

      Samasta syystä seura juridista oikeuttaan käyttäen ei taipunut aiempiin tietosuojavaltuuteun vaatimuksiin pitäen niitä lain ylitulkintana. Tämä ilmeisestikin toisaalla EU:ssa samasta asiasta saamiensa tuloksien perusteella joihin myös vastineessaan viittasi.

      "Alankomaiden, Tanskan ja Norjan tietosuojaviranomaiset ovat todenneet, että
      yksityisen todistajan tekemiä muistiinpanoja, jotka liittyvät hänen yksityisiin
      keskusteluihinsa, voidaan pitää hänen henkilökohtaisina ja yksityistä käyttöään
      varten olevina muistiinpanoina."

      >> Ei todellakaan pläkinselvä tapaus. Enkä minä ainakaan pysty näkemään ennalta, mikä päätös mahdollisemmassa korkeammassa oikeusasteessa tulisi olemaan.

      Pidä nykyistä tulkintaa täysin loogisena ja vastaaviin ratkaisuihin ovat tulleen jo muutamat toiset EU-maat, joista kanne lienee kopioitu Suomeen UUT:lle.

      Mikäli seuraava oikeusaste kumoaisi nykyisen, niin olen vakuuttunut, että seura veisi asian EU:n tuomioistuimeen ennakkotapauksen saadakseen, johon jo vastineessaankin viittasi.

      >> Retoriikkasi on mielestäni kuitenkin turhan kovaa asiaan nähden: julistat monumentaalisen totaalista fiaskoa, vaikka kantelu on tuottanut myös tulosta ja kantelun tehneillä henkilöillä voi myös olla hyviä perusteluja toiminnalleen.

      Retoriikkani vain peilaa _pääsyytteen_ juridista sisältöä ja vakavuutta, sekä siitä jo edeltä pidettyä sensaationhakuista mekkalaa aina lehdistöä myöten lobaten ("joboillen"?).

      >> Osittain yhdyn kuitenkin huoleesi siitä, että UUT:n kannattaa olla varovainen siinä suhteessa, etteivät Jehovan todistajat joutuisi suuren yleisön silmissä ajojahdin kohteeksi, jolloin sympatiat saattaisivat asioiden todellisesta laidasta riippumatta kääntyä JT:ien puolelle.

      Kritiikki kohdistuu Vartiotorniseuraan, ei rivitodistajiin. Todellisuudessa rivitodistajat ovat lähinnä lastuna laineella ja Vt-seuran hallintoelimen hengellis-megalomanisen vallankäytön uhreja.

      Sinä vaiheessa kun luottamus hallintoelimen rooliin alkaa murtua sen edesottamuksia lähemmin punnitessaan (viimein uskaltaessaan), niin sen otekin alkaa irrota.

      Mahdolinen 7-lehden tasolle vajoamisen oleellisin ongelma on jo itsessään sen suuri halpamaisuus älyllis-moraalisesti ja jollaiselle ei voi tukeaan antaa.

      Ensisijaisesti seurauksena riskeeraisi olla krediitin menettäminen tahona Vartiotorniseuraa koskevien todellisten ja vakavien ongelmien käsittelyssä viranomaisiin päin.

      Lisäksi UUT edustaa muitakin fundamentalisien usonliikkeiden uhreja ja ongelmallisuuksia.

      Kritiikissäkin oleellista on toimia suoraan, mutta asiallisesti, rehellisesti, objektiivisesti ja nostaen asiat esille sellaisina kuin ne ovat ilman mittasuhteiden paisuttelua, ilman manipulointia, vääristelyä, ilkeys-kostonhalua tai propagandista sentaationhakuisuutta. Asiat asioina, ne kyllä puhuvat ihan omasta puolestaan.

    • Henri Pötvys

      WTBTS:n omatunto ? 19.1.2015 13:38

      >> Aikaisemminhan nuo henkilötiedot olivat avoimesti rekisteri, nykyään on tietojen käsittely väitetysti saatettu sellaiselle kannalle, että se ei rikkoisi lakia.

      "Henkilötietojen käsittelyn suhteen tuli muistini mukaan uusi lakisovellus 70-80-luvun kieppeillä ja jo silloin seura antoi uudet sitä vastaavat ohjeistukset, asia jonka yksilöin jo avauksen kahdessa ensimmäisessä viestissä."

      " seuran ongelmallisuuksien objektiivistä ja asianmukaista käsittelyä. "
      -Ne ovat itsetehtyjä, nöyryys puuttuu lahkon käsittelystä

      Sananlaskut 10:

      31. Vanhurskaan suusta viisaus versoo, mutta myrkyllinen kieli leikataan poikki.

      32. Hurskaan sanat ovat rakkauden sanoja, jumalattoman puhe valhetta ja vimmaa.



      Trumppappaa 19.1.2015 13:48

      WTBTS:n omatunto ? 19.1.2015 13:38

      "32. Hurskaan sanat ovat rakkauden sanoja, jumalattoman puhe valhetta ja vimmaa "

      -Bulgariassa toimintaoikeuden saadakseen lahkon tuli sallia verensiirto.
      Seura sanoi suostuvansa vaatimukseen.
      Seura antoi sitten sisäiset ohjeistuksensa, että henkilö joka oli ottanut verensiirron, oli katsottava eronneen lahkosta.


      WTBTS:n omatunto ? 19.1.2015 14:58

      "Verikysymyksestä on useita omia avauksia ja niihin niissä ole kantaa ottanut."

      -Tuossa ei pointtina ollut verikysymys, vaan lahkon sopimuksenkiertäminen. Asiallisesti lahko ei noudattanut lupaustaan että verensiirtokieltoa ei saa olla, jos se sanoo eronneeksi verensiirron ottaneet, kysymättä tahtoa, on se asiallisesti erottamista.
      Trumppappaa on osuvasti viitannut tähän vertauskohtana tietojenkäsittelylle
      Eri asia on että lahkosta eroon joutuminen on eroon pääsemistä ja onnellisempi asia.



      Kolonkka 19.1.2015 15:02

      WTBTS:n omatunto ? 19.1.2015 14:58

      " v*****lu asenteella? "

      Trumppappaa on kertonut tosiasian. Antamasi merkitys johtuu siitä tosiasta, että lahko, oikeastaan seura, edustaa ja toimii sellaisilla periaatteilla joita tosiasia edustaa, ja joita et näytä pitävän hurskaan asioina itsekään.



      WTBTS:n omatunto ? 19.1.2015 15:45

      Kolonkka:lle

      " Kas kun et jälleen kerran liittänyt, spamannut viestiisi Mikeal-syndroomaasi. "

      -Eikö se ole lahkon probleema se Mikael, että Russell tuli matkineeksi adventisteilta Mikaelin Jeesuksen tilalle. Ei kai sellaista ole Kolonkka tehnyt ?

      Tuo Mikael Jeesuksena merkitsee järjenvastaisesti että Jumala tappaa viattoman enkelin kolmannen osapuolen, ihmisen takia, kuten täällä onkin todettu. Eikö lahkon jehoovan tarvitse olla oikeudenmukaisuuden Jumala ?

    • WTBTS:n omatunto ?

      "Henri Pötvys" - alaias "trumpappaa"

      Ole hyvä ja avaa noille ketjuun täysin kuulumattomille typerille toisto-huuteluillesi ihan iki oma ketju ja keskustele siellä sitten itsesi kanssa.

      • Henri Pötvys

        oletko tullut ajatelleeksi, WTBTS:n omatunto ?, että et enää olekaan hyväkäytöksinen, vaikka lahkolehtesi sinusta niin kertoo ? Valehtelette kumpikin.

        Onko sinulla päämotiivi se jellonankorvantaustan rapsutuspaikan lupaus, vai onko toivotonta yrittääkään enää mitään ns normaalia elämää, ajatusmaailma on vieras, ihmissuhteet kuuliaisesti katkottu, suuntautuneisuus aivopesuisuuteen.

        Tuo henkilötietojen kerääminen / rekisteri on lahkossa juuri sellainen kielteinen ilmiö, jonka kitkemiseen laki tähtäsi ja tähtää.

        Koska kukaan ei halua ruveta herraksi WTBTS:n omatunto ?

        Herrahan olet lahkomittapuidenkin mukaan kun käyt tällä foorumilla, mikä on rivitodistajilta kielletty ja siis niiltä jotka joutuisivat lahkojäsenyyteen henkilötietojen väärinkäytöllä


    • WTBTS:n omatunto ?

      >>> ... oletko tullut ajatelleeksi, WTBTS:n omatunto ?, että et enää olekaan hyväkäytöksinen, vaikka lahkolehtesi sinusta niin kertoo ? Valehtelette kumpikin.

      Anteeksi, mutta pakko todeta sinulla olevan mitä ilmeisemmin erityisen vakavaa älyllistä karenssia, sillä et edes ymmärrä mitä nimimerkkini merkitsee, etkä edes ymmärrä mitä sen takaa on kirjoitettu.

      Toistuvasta sekoilustasi tulee mieleen takavuosien nimerkki "salaisuus?" ja herääkin kysymys josko kyseessä on sama henkilö medley nikein.

      Hyvin samanlasta suorastaan seko-spammaus-suoltamista, mutta ei edes ymmärrä mitä lukee ja mitä hänelle vastataan.

      Tee nyt se ihan oma avaus, ihan oma hiekkalaatikko omille seko-viesteillesi joilla ei ole mitään tekoa ketjun aiheen kanssa.

      Nämä s24 nykyiset "foorumit" ovat jo muutenkin niin vaikelukuisia yli kymmenen viestin, että niihin ei todellakaan kaivata lisäksi tuollasta vähä-älyistä sekoilu-spammausta.

      • Henri Pötvys

        WTBTS:n omatunto ? 20.1.2015 13:18

        -Foorumin aiheena on lahko. Nimimerkki tarkoittaa kiinnittää huomion omaan kielenkäyttöönsä lahkon kielteisistä piirteistä puhumisen sijasta.

        Ketjun aiheena lahkon konstit värväystyössään henkilötietojen kautta, josta lahko tekee juuri sellaisen henkilörekiserin jonka laki tarkoittaa kieltää, juuri sellaisten kielteisten seurausten torjumiseksi joita lahko tuottaa.

        lahko puhuu nyt maallisista laeista. ne eivät ole esteenä kun lahko vaatii terveydenhuoltoalalla työssä olevalta jäseneltään potilastietoja toisen lahkolaisen sairaskertomuksesta, tiedot koskisivat esim. verensiirtoa taikka ehkäisyvälineasiaa. Lahkoo vaatii jäseneltään rikoksen tekemistä.
        Veljesseuran tiedostoissa on lahkon ohje oikeudessa valehtelemiseksi huoltajuuskiistoisssa. Kun lahkolaisella on avioero ei-lahkolaisen kanssa, tulisi oikeudessa huoltajuuskiistoissa valehdella lapselle lahkosta koituvaa työmäärää ja rasitusta, ja sitä kautta vaikuttaa oikeuden päätökseen.

        Lahkolaisen ovityössä velvoitetut henkilörekisterin laatimiset ovat sellainen asia, että lahko ei vetoa Jeesukseen. Mitähän Jeesus olisi asiasta sanonut ?


    • WTBTS:n omatunto ?

      Henri Pötvys:lle (alias "salaisuus?")

      Anteeksi, mutta rauatalankani on lopussa. Vähä-älysten kanssa on kovin vaikeaa ja turhauttavaa edes koettaa keskustella. He kun eivät edes ymmärrä lukemaansa ja kiihkoissaan sokeasti vain hokevat omaa levyään.

      Tee nyt se ihan oma avaus, ihan oma hiekkalaatikko omille seko-viesteillesi joilla ei ole mitään tekoa ketjun aiheen kanssa.

      Tai mieluummin nosta yksi aihe kerrallaan tee niistä kaikista erikseen oma avaus, läkä suolla joka ketjuun niihin kuulumattomaa tunkioviestintääsi.

      • Marajaliisä

        Asiallisia tietoja, vaikka toisaalta järkyttäviä, on tuo Pötvys laittanut, en olisi tuommoisia arvannutkaan. Eikä ihme tuota lahkolaisen kieltä sitten.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3023
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2112
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1943
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1797
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe