Helsingin ko:n Tuomari Leena Pettinen istui "juttujaan" salissa humalassa ja jakoi
myös tuomioita kännissä. Tästä on näyttöä ainakin vuodelta 2003.
Onko muilla vastaavia kokemuksia?
Tuomari humalassa
9
1193
Vastaukset
- 3ewds
Minkäslaista näyttöä sinulla on?
- 14-11
Niin, törkeä kunnianloukkaushan tuo on.
- onKunniaton
Olisiko tärkeämpää nyt miettiä niitä henkilöitä joita humalainen tuomari on mahdollisesti tuominnut väärin? Onko tuollaisella tuomarilla kunniaa?
- sie_sekopää
onKunniaton kirjoitti:
Olisiko tärkeämpää nyt miettiä niitä henkilöitä joita humalainen tuomari on mahdollisesti tuominnut väärin? Onko tuollaisella tuomarilla kunniaa?
Muttakun et sinä yhäkään ole todistanut hänen olleen humalassa. Ei tuommoinen netissä huutelu mitään meinaa.
- KännissäOli
Muistan tuon jutun, oli ihan uutisena lehdessäkin. Tuomari oli puhaltanut reilut 2 promillee mittariin kun henkilökunta oli ihmetellyt hänen käytöstään oikeustalolla.
- Näyttöon
PostPosted: Sat Nov 29, 2003 1:07 am Post subject: Käräjätuomari jakoi oikeutta umpihumalassa Reply with quote Ilmoita asiaton viesti
"Helsingin käräjäoikeuden 57-vuotias naistuomari jakoi oikeutta maaliskuun lopulla lähes kahden promillen kännissä. Kymmenen vuotta käräjätuomarina toiminut oikeustieteen lisensiaatti saa virkasyytteen, joka käsitellään Helsingin hovioikeudessa.
Oikeuskansleri Paavo Nikula ilmoitti torstaina, että hän on pyytänyt valtakunnansyyttäjää nostamaan syytteen tuomaria vastaan virkavelvollisuuden rikkomisesta.
Oikeuskanslerinviraston tiedotteen mukaan käräjäoikeuden sihteeri oli ilmoittanut laamanni Kauko Huttuselle, että rikosasioita istunut käräjätuomari oli johtanut oikeudenkäyntejä alkoholin vaikutuksen alaisena.
Käräjätuomari oli aloittanut istunnon kello 10 ja lopettanut klo 10.30. Neljästä jutusta yksi saatiin päätökseen ja kolme siirtyi myöhemmille käsittelypäiville.
Huttunen puhallutti tuomarin kaksi tuntia istunnon jälkeen viereiseltä Pasilan poliisitalolta haetulla alkometrillä, joka näytti 1,6 promillen lukemaa. Vähän ajan kuluttua suoritettu uusintapuhallus näytti 1,7 promillea. Istunnon aikana käräjätuomarin promillemäärä on ollut jonkin verran korkeampi.
Käräjätuomari on jatkanut tapauksen jälkeen työtään oikeudenpuheenjohtajana.
Kotona illalla kosteat juhlat
Käräjätuomari kertoi esitutkinnassa, että hän oli nauttinut edellisenä iltana kotona pidetyssä juhlassa useita lasillisia boolia, joka oli tehty Koskenkorvasta ja virvoitusjuomasta. Illan mittaan hän oli ottanut konjakkia 2-3 aromilasillista, kuohuviiniä useita lasillisia, punaviiniä ja olutta pari pulloa.
Nukkumaan tuomari kertoi menneensä noin puoli kahden ja kahden välillä yöllä. Hän oli herännyt klo 7.30 ja mennyt työpaikalleen Helsingin käräjäoikeuteen noin klo 9.45.
Tuomari kertoi, ettei hän tuntenut aamulla olevansa alkoholin vaikutuksen alainen. Hän oli katsonut pystyvänsä toimimaan oikeuden puheenjohtajana.
Esitutkinnassa tuomari ei ole kiistänyt olleensa alkoholin vaikutuksen alainen rikosistunnossa, mutta hän on epäillyt puhalluskokeen tuloksia. Verikoe olisi saattanut osoittaa huomattavasti alhaisempia lukemia.
Laamanni Huttunen oli keskustellut käräjätuomarin kanssa ja todennut, ettei hän ollut työkunnossa. Käräjäsihteerin mukaan tuomarin työhuoneessa tuoksui alkoholi. Sihteeri totesi myös tuomarin puheesta ja liikkumisesta, että hän oli humalassa. Lautamiehet ja syyttäjä olivat tehneet samanlaisia havaintoja.
Käräjätuomari on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen, koska hän ei ole aiheuttanut vahinkoa kenellekään.
Oikeuskansleri Nikulan mukaan tekoa ei voi pitää vähäisenä. Laajojen valtaoikeuksien vastapainona tuomareilta voidaan edellyttää erityistä nuhteettomuutta."
- IL
[ 28-11-2003, 12:08: Message edited by: laiskakoira ]
- Kännissäsaaolla
Tuomari saa olla humalassa. Tuomareita ei saa arvostella.
He voivat tehdä päätöksensä vaikka missä kännissä, ei sitä laki estä. Näin sanoi asianajaja. - Purkakaatuomiot
Tämän Tuomarin antamat tuomiot vuodelta 2003 tulisi kaikki ehdottomasti purkaa.
Tämä on sama tuomari joka tuomitsi Alastalon vankilaan ilman näyttöä rikoksesta. - SamaMiesJaTuomari
Onko sama Alastalo jonka Leena Pettinen tuomitsi vuonna 2003 ?
Varo verottajaa
Antti Einari Alastalo – Verottajan tappolistalla ja oikeusmurhan uhri
Suomessa on lukuisa määrä yrittäjiä, jotka ovat tai ovat olleet vankilassa verolainsäädäntöön perustumattomien verotarkastuskertomusten perusteella annettujen tuomioiden johdosta.
Tiesitkö, että myös Antti Einari Alastalo on yksi heistä?
Oikeussäännöksen ollessa yksiselitteinen ja täsmällinen toteutuvat hyvän hallinnon takeet myös verotuksessa. Verolainsäädännössä on kuitenkin useita lainaukkotilanteita ja tulkinnanvaraisen lainsäännöksen tilanteita, kuten arvioverotus, peitellyn osingon verotus ja veronkiertosäännökset, joissa erityisesti veroviranomaisille asetetut hyvän hallinnon takeet ja veroviranomaisen harkintavaltaa rajoittavat periaatteet kilpailevat sekä toistensa kanssa että oikeusjärjestelmän muiden tausta-arvojen ja taustatavotteiden kanssa.
Julkisen vallan on kuitenkin perustuttava lakiin ja kaikessa julkisessa toiminnassa on tarkoin noudatettava lakia. Tämä lakisidonnaisuuden vaatimus koskee sekä valtion että kunnan veroja.
Verotarkastuskertomuksissa ja oikeuslaitoksissa noudatetaan kuitenkin vapaata todistusteoriaa, joka pitää sisällään vapaan todistusharkinnan ja vapaan todistelun käsitteet. Vapaa todistusharkinta tarkoittaa, että tuomioistuin tai ratkaisija ei ole todistelun vakuuttavuutta harkitessaan laissa olevien määräysten sitoma.
Näyttöä arvioitaessa turvaudutaan usein myös sivullisilta saatuihin tietoihin mm. esitutkintapöytäkirjoihin, eivätkä verotarkastuskertomukset ja tuomioistuimen päätökset siten ole sidottu verotarkastuksessa tai oikeudessa esiin tulleeseen eikä esitettyyn aineistoon.
Verotarkastuskertomuksen arvosta näyttönä tai todisteena ei ole minkäänlaista oikeuskäytäntöä. Verotarkastuskertomuksen näyttöarvoa punnitaan vapaan todistusteorian mukai-sesti, joten oikeuslaitoksen antamien päätösten virhemarginaali on suuri. Rikosasiassa kantajan/verottajan tulisi kuitenkin näyttää toteen ne seikat, joihin heidän vaatimuksensa perustuvat.
Tämä tapahtuu käytännössä niin, että verotarkastajat toimivat oikeudessa todistajina ja valalla vannovat virheellisen verotarkastuskertomuksensa oikeaksi siitäkin huolimatta, että verotarkastuskertomus ei täytä lakisidonnaisuuden vaatimusta.
Yrittäjien oikeusturvassa on siten edelleen suuria puutteita.
Tämän osoittaa mm. Antti Alastalon tapaus, jossa Antti Einari Alastalo, kaiken em. lisäksi, on Euroopan Ihmisoikeussopimuksen (EIS) 7 lisäpöytäkirjan 4 artiklan ja Euroopan Unionin perusoikeus-kirjan 50 artiklan vastaisesti tuomittu vielä kaksoisrangaistukseen.
Veropetossyytettä ei saa tutkia, jos verotusmenettelyssä on määrätty jo veronkorotus. Sekä Lustimo Oy:lle että Antti Alastalolle on jälkiverotuksen yhteydessä määrätty veronkorotukset, joiden olisi tullut estää muun rangaistuksen tuomitsemisen samasta asiasta myöhemmin.
Kun Antti Alastalo on nyt oikeuslaitoksen uhri, niin miten asia saadaan korjatuksi? Korkein oikeus purkaa vain harvoin päätöksiään ja se on kuitenkin syyttömästi ja vielä samasta asiasta kahdesti (Alastalon kohdalla yli 4:sti samoista arvioveroista) tuomitun ainoa mahdollisuus saada oikeutta.
Asiaan perehtynyt
KRS
Verokonsultti
ent. vanhempi verotarkastaja
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jäätävä epävarmuus
Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko851827- 431439
Vanhemmalle naiselle
Ihastuin sinuun kauan sitten. Luonteeseen, ulkonäköön ja iloisuuteen. Olen haaveillut sinusta sen jälkeen monet kerrat.871202- 671007
- 59971
Persut romahti Haapaveellä, kiitos Ilkka!
Persut saivat historiallisen tappion haapaveellä! Kiitos Ilkka!44967Pitsaa selliiä
Onko uudet pitsat hyviä, kannatteooko käyvä vai suosiollako pittää hilipasta sotkamoon20920- 35887
- 47876
- 37809