Tuomari humalassa

uskomennyt

Helsingin ko:n Tuomari Leena Pettinen istui "juttujaan" salissa humalassa ja jakoi
myös tuomioita kännissä. Tästä on näyttöä ainakin vuodelta 2003.
Onko muilla vastaavia kokemuksia?

9

1055

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3ewds

      Minkäslaista näyttöä sinulla on?

      • 14-11

        Niin, törkeä kunnianloukkaushan tuo on.


      • onKunniaton

        Olisiko tärkeämpää nyt miettiä niitä henkilöitä joita humalainen tuomari on mahdollisesti tuominnut väärin? Onko tuollaisella tuomarilla kunniaa?


      • sie_sekopää
        onKunniaton kirjoitti:

        Olisiko tärkeämpää nyt miettiä niitä henkilöitä joita humalainen tuomari on mahdollisesti tuominnut väärin? Onko tuollaisella tuomarilla kunniaa?

        Muttakun et sinä yhäkään ole todistanut hänen olleen humalassa. Ei tuommoinen netissä huutelu mitään meinaa.


      • KännissäOli

        Muistan tuon jutun, oli ihan uutisena lehdessäkin. Tuomari oli puhaltanut reilut 2 promillee mittariin kun henkilökunta oli ihmetellyt hänen käytöstään oikeustalolla.


      • Näyttöon

        PostPosted: Sat Nov 29, 2003 1:07 am Post subject: Käräjätuomari jakoi oikeutta umpihumalassa Reply with quote Ilmoita asiaton viesti
        "Helsingin käräjäoikeuden 57-vuotias naistuomari jakoi oikeutta maaliskuun lopulla lähes kahden promillen kännissä. Kymmenen vuotta käräjätuomarina toiminut oikeustieteen lisensiaatti saa virkasyytteen, joka käsitellään Helsingin hovioikeudessa.

        Oikeuskansleri Paavo Nikula ilmoitti torstaina, että hän on pyytänyt valtakunnansyyttäjää nostamaan syytteen tuomaria vastaan virkavelvollisuuden rikkomisesta.

        Oikeuskanslerinviraston tiedotteen mukaan käräjäoikeuden sihteeri oli ilmoittanut laamanni Kauko Huttuselle, että rikosasioita istunut käräjätuomari oli johtanut oikeudenkäyntejä alkoholin vaikutuksen alaisena.

        Käräjätuomari oli aloittanut istunnon kello 10 ja lopettanut klo 10.30. Neljästä jutusta yksi saatiin päätökseen ja kolme siirtyi myöhemmille käsittelypäiville.

        Huttunen puhallutti tuomarin kaksi tuntia istunnon jälkeen viereiseltä Pasilan poliisitalolta haetulla alkometrillä, joka näytti 1,6 promillen lukemaa. Vähän ajan kuluttua suoritettu uusintapuhallus näytti 1,7 promillea. Istunnon aikana käräjätuomarin promillemäärä on ollut jonkin verran korkeampi.

        Käräjätuomari on jatkanut tapauksen jälkeen työtään oikeudenpuheenjohtajana.

        Kotona illalla kosteat juhlat

        Käräjätuomari kertoi esitutkinnassa, että hän oli nauttinut edellisenä iltana kotona pidetyssä juhlassa useita lasillisia boolia, joka oli tehty Koskenkorvasta ja virvoitusjuomasta. Illan mittaan hän oli ottanut konjakkia 2-3 aromilasillista, kuohuviiniä useita lasillisia, punaviiniä ja olutta pari pulloa.

        Nukkumaan tuomari kertoi menneensä noin puoli kahden ja kahden välillä yöllä. Hän oli herännyt klo 7.30 ja mennyt työpaikalleen Helsingin käräjäoikeuteen noin klo 9.45.

        Tuomari kertoi, ettei hän tuntenut aamulla olevansa alkoholin vaikutuksen alainen. Hän oli katsonut pystyvänsä toimimaan oikeuden puheenjohtajana.

        Esitutkinnassa tuomari ei ole kiistänyt olleensa alkoholin vaikutuksen alainen rikosistunnossa, mutta hän on epäillyt puhalluskokeen tuloksia. Verikoe olisi saattanut osoittaa huomattavasti alhaisempia lukemia.

        Laamanni Huttunen oli keskustellut käräjätuomarin kanssa ja todennut, ettei hän ollut työkunnossa. Käräjäsihteerin mukaan tuomarin työhuoneessa tuoksui alkoholi. Sihteeri totesi myös tuomarin puheesta ja liikkumisesta, että hän oli humalassa. Lautamiehet ja syyttäjä olivat tehneet samanlaisia havaintoja.

        Käräjätuomari on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen, koska hän ei ole aiheuttanut vahinkoa kenellekään.

        Oikeuskansleri Nikulan mukaan tekoa ei voi pitää vähäisenä. Laajojen valtaoikeuksien vastapainona tuomareilta voidaan edellyttää erityistä nuhteettomuutta."

        - IL

        [ 28-11-2003, 12:08: Message edited by: laiskakoira ]


    • Kännissäsaaolla

      Tuomari saa olla humalassa. Tuomareita ei saa arvostella.
      He voivat tehdä päätöksensä vaikka missä kännissä, ei sitä laki estä. Näin sanoi asianajaja.

    • Purkakaatuomiot

      Tämän Tuomarin antamat tuomiot vuodelta 2003 tulisi kaikki ehdottomasti purkaa.
      Tämä on sama tuomari joka tuomitsi Alastalon vankilaan ilman näyttöä rikoksesta.

    • SamaMiesJaTuomari

      Onko sama Alastalo jonka Leena Pettinen tuomitsi vuonna 2003 ?

      Varo verottajaa

      Antti Einari Alastalo – Verottajan tappolistalla ja oikeusmurhan uhri

      Suomessa on lukuisa määrä yrittäjiä, jotka ovat tai ovat olleet vankilassa verolainsäädäntöön perustumattomien verotarkastuskertomusten perusteella annettujen tuomioiden johdosta.

      Tiesitkö, että myös Antti Einari Alastalo on yksi heistä?

      Oikeussäännöksen ollessa yksiselitteinen ja täsmällinen toteutuvat hyvän hallinnon takeet myös verotuksessa. Verolainsäädännössä on kuitenkin useita lainaukkotilanteita ja tulkinnanvaraisen lainsäännöksen tilanteita, kuten arvioverotus, peitellyn osingon verotus ja veronkiertosäännökset, joissa erityisesti veroviranomaisille asetetut hyvän hallinnon takeet ja veroviranomaisen harkintavaltaa rajoittavat periaatteet kilpailevat sekä toistensa kanssa että oikeusjärjestelmän muiden tausta-arvojen ja taustatavotteiden kanssa.

      Julkisen vallan on kuitenkin perustuttava lakiin ja kaikessa julkisessa toiminnassa on tarkoin noudatettava lakia. Tämä lakisidonnaisuuden vaatimus koskee sekä valtion että kunnan veroja.

      Verotarkastuskertomuksissa ja oikeuslaitoksissa noudatetaan kuitenkin vapaata todistusteoriaa, joka pitää sisällään vapaan todistusharkinnan ja vapaan todistelun käsitteet. Vapaa todistusharkinta tarkoittaa, että tuomioistuin tai ratkaisija ei ole todistelun vakuuttavuutta harkitessaan laissa olevien määräysten sitoma.

      Näyttöä arvioitaessa turvaudutaan usein myös sivullisilta saatuihin tietoihin mm. esitutkintapöytäkirjoihin, eivätkä verotarkastuskertomukset ja tuomioistuimen päätökset siten ole sidottu verotarkastuksessa tai oikeudessa esiin tulleeseen eikä esitettyyn aineistoon.

      Verotarkastuskertomuksen arvosta näyttönä tai todisteena ei ole minkäänlaista oikeuskäytäntöä. Verotarkastuskertomuksen näyttöarvoa punnitaan vapaan todistusteorian mukai-sesti, joten oikeuslaitoksen antamien päätösten virhemarginaali on suuri. Rikosasiassa kantajan/verottajan tulisi kuitenkin näyttää toteen ne seikat, joihin heidän vaatimuksensa perustuvat.

      Tämä tapahtuu käytännössä niin, että verotarkastajat toimivat oikeudessa todistajina ja valalla vannovat virheellisen verotarkastuskertomuksensa oikeaksi siitäkin huolimatta, että verotarkastuskertomus ei täytä lakisidonnaisuuden vaatimusta.

      Yrittäjien oikeusturvassa on siten edelleen suuria puutteita.

      Tämän osoittaa mm. Antti Alastalon tapaus, jossa Antti Einari Alastalo, kaiken em. lisäksi, on Euroopan Ihmisoikeussopimuksen (EIS) 7 lisäpöytäkirjan 4 artiklan ja Euroopan Unionin perusoikeus-kirjan 50 artiklan vastaisesti tuomittu vielä kaksoisrangaistukseen.

      Veropetossyytettä ei saa tutkia, jos verotusmenettelyssä on määrätty jo veronkorotus. Sekä Lustimo Oy:lle että Antti Alastalolle on jälkiverotuksen yhteydessä määrätty veronkorotukset, joiden olisi tullut estää muun rangaistuksen tuomitsemisen samasta asiasta myöhemmin.

      Kun Antti Alastalo on nyt oikeuslaitoksen uhri, niin miten asia saadaan korjatuksi? Korkein oikeus purkaa vain harvoin päätöksiään ja se on kuitenkin syyttömästi ja vielä samasta asiasta kahdesti (Alastalon kohdalla yli 4:sti samoista arvioveroista) tuomitun ainoa mahdollisuus saada oikeutta.

      Asiaan perehtynyt

      KRS
      Verokonsultti
      ent. vanhempi verotarkastaja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe