Miksi jumalat eivät arvosta rehellisyyttä?

Syntipukkikeskustelu lähti hyvin käyntiin, niin pistetäänpä aivonystyrät pohtimaan toista ajatusta, kun tälle näyttää olevan palstalla taas kysyntää ainaisten petojen ja sapatista jankkaamisen sijaan.

Jokaista jumalaa ja kaikkein pahinta diktaattoria yhdistää yksi asia ja se on se, että sekä jumalat että diktaattorit eivät pidä rehellisyydestä, vaan he haluavat kuulla määrätyt asiat, määrätyin sanoin, olipa asian kertoja oikeasti mitä mieltä tahansa tai olipa oikeasti asiat millä tolalla tahansa.

Tämä ajatus tuli mieleen exadventistiparan logiikkaa miettiessä, että miten kukaan voi olla niin alhainen, että uskon pohjana on se, että miten kannattaa puolensa valita, jos.... ja tähän sitten mitä tahansa.

http://keskustelu.suomi24.fi/t/13615615

Exadventistiparka kirjoitti näin 26.5.2015 17:42:

>>> Sinun on aika valita, haluatko itse olla Jumalan puolella eli voittajan puolella, vai varma häviäjä. >>

Juuri tähän samaan hienoon exadventistiparan logiikkaan on perustunut jokaisen julman diktaattorin valta, eli kannattaa valita voittajan puoli kulloisessakin tilanteessa ja sehän tarkoittaa tietenkin sitä, että pitää kertoa ne asiat ja ajatella vaikka vastoin omaatuntoaan niin, että pysyy voittajan puolella, tapahtui mitä tapahtui. Pelko on tämän ajattelumallin kantava voima, eli koska pelätään häviäjän kohtaloa, tehdään kaikki tarvittava sen suhteen, että ollaan voittajan puolella.

Joten tässäkään asiassa jumalat eivät ole keksineet kuin sellaisen keinon, jonka jo ihmiset ja etenkin julmat ihmiset ovat keksineet ja keinoa menestyksellä määrätyissä tilanteissa käyttäneetkin.

Jokainen jumala on jostain syystä sellainen, että jumalat eivät arvosta rehellisyyttä, vaan he ilmoittavat listan asioista, jotka sinun on tehtävä jotta jumala valitsee sinut puolelleen tai sitten sinun on sanottava ääneen määrättyjä asioita tai ajateltava määrätyn kaavan mukaan, joka on sinulle ennalta annettu.

Eli jumalat rankaisevat rehellisyydestä, kuten jokainen diktaattorikin on rankaissut, eli jos olet kertonut rehellisesti diktaattorille sen, että mitä kansalaiset hänestä ajattelevat, on vartalosi hiukan lyhentynyt kaulan kohdalta tai kehoosi on ilmestynyt uusia aukkoja vanhojen kaveriksi.

Tämähän ilmenee esimerkiksi niin, että raamattua totena pitävät eivät kykene myöntämään sitä, että esim. VT:ssä on kuvattu kammottava, brutaali ja sairas Jumala, joka ei kyennyt mitään ongelmaa ratkaisemaan ilman väkivaltaa, jopa täysin syyttömiä ja viattomia kohtaan.

He teeskentelevät ja keksivät selityksiä sille, että miksi kansanmurha ei ollut kansanmurha, vaan se oli vain Jumalan vilpitön kädenojennus luomiaan kohtaan, koska he pelkäävät Jumalan kostavan heille ajatukset, joita he ajattelevat Jumalan haluavan olla kuulematta.

He eivät uskalla ajatella näin, koska pelkäävät häviäjän kohtaloa, aivan kuten vaikkapa Stalinille kukaan lähipiirissä ei uskaltanut kertoa, että mitä hänestä oikeasti ajatellaan tai missä jamassa Neuvostoliitto on hänen toimiensa seurauksista. Stalinile kerrottiin se, minkä hän halusi kuulla ja samoin on jumalilla.

Joten kun minä sanon suoraselkäisesti asiat kuten ne ovat, eli esim. VT:ssä kuvattu Jumala on kammottava rikollinen, sairas, brutaali ja väkivaltainen hullu, Jumala rankaisee minua, kuten Stalinkin olisi rankaissut jokaista, joka olisi hänelle uskaltanut rehellisesti mielipiteensä sanoa.

Jos minä haluaisin tuon brutaalin Jumalan taivaaseen, minun pitäisi todellakin ajatella kuten exadventistiparka, eli unohtaa kaikki näkemäni, lukemani ja kokemani ja minun pitäisi miettiä asiaa siltä kannalta, että kannattaa valita puolensa oikein, jos ...

Joten miksi jumalat ovat tässäkin asiassa kuin ihmiset, eli jumalat eivät halua rehellistä arviota toimistaan, niistäkin jotka ovat selkeästi menneet pieleen, vaan heitä pitää mielistellä, nöyristellä ja heille pitää kertoa se, minkä he haluavat kuulla?

Koska jos minä nyt yhtään koettaisin vilkkaalla mielikuvituksellani pohtia sitä, että JOS jokin jumala on olemassa, niin miten minusta tuntuu siltä, että se jumala voisi arvostaa enemmän suoraselkäistä rehellisyyttä, kuin nöyristelyä, selkärangattomuutta ja sellaisten asioiden sanomista, joita me ajattelemme jumalien haluavan kuulla.

31

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajattelevaihminen

      Luuletko saavasi joltain jonkun vastauksen? Unta näet sillä uskovaiset ovat selkärangattomin osa ihmisistä!!!!

      • Ainahan voi toivoa?

        Ymmärrän kyllä, että ajattelu ei ole uskovien määräävin piirre, koska jokaisen uskonnon jumala kieltää ajattelun ja tarjoaa tilalle ajatukset, jotka on pakko hyväksyä, jos aikoo olla oikealla puolella. Jumalat ilmoittavat tunnustukset, joita on hoettava ja ajatukset, joita on ajateltava, tai muuten olet väärällä puolella.

        Jumalat ajattelevat että osa ihmisistä on niin tyhmiä, että heille kun ilmoittaa jonkin profetian, eli siis jonkin tulevaisuudessa tapahtuvan asian, niin ihmiset ovat todellakin niin hölmöjä, että he tekevät kaiken kuten on ilmoitettu, eivätkä taistele vastaan tai huomaa heitä jymäytettävän. Vrt keskustelu antikristuksesta ja ilmestyskirjan horinoista.

        Jos tuotakin vaivautuisi miettimään edes sekunnin niin sehän vain tarkoittaa sitä, että meillä ei ole vapaata tahtoa toimia parhaaksi katsomallamme tavalla ja esimerkiksi toimia vastoin älytöntä profetiaa. Eli jos jokin jumalan lähettiläs ilmoittaa, että kohta tänne tulee sellainen ilkeä kaveri hillumaan, joka nostaa meidät toinen toisiamme vastaan, niin kun tämä sitten tapahtuu, me emme voi toimia järkevästi, vaikka me tiedämme että mitä tulevaisuus tuo tullessaan, vaan meidän on vailla omaa tahtoa toimittava juuri kuten profetia sanoo. Eli olemme vain sätkynukkeja jumalien arpapelissä. Ja joku vielä haluaa sellaiseen 2000-luvulla uskoa ja sellaisen jumalan taivaaseen halajaa.


    • ajattele

      Pakko sanoa että on taas ajatusta. Toisin kuin monilla muilla.

    • Nyt en ehtinyt tuota "syntipukki" ketjuasi tarkastella - mutta tämä otsikko ainakin on ihan päätön - ja ymmärrystä vailla ja valitettavasti osoittaa että olet kaivanut sen mustan kuopan jo niin syväksi että et sieltä helpolla ylös pääse .. valitan .. Sillä vaikka aloitus olisi vain sitä niin tavallista provoilua eikä vakavissaan tehty on se niin pihalla kuin olla ja voi ja sen paikka on lastentarhassa enemmän kuin aikuisten palstalla.

      • bushmanni

        Ja rakas Alex antoi panoksensa.

        Sanottakoon nyt, että aloitus on erittäin vakavissaan tehty. Ja ajattelin kyllä perustelleeni jokaisen esittämäni asian äärettömän selkeästi.

        Jumalat, jokainen, myös raamatun Jahve, käyttäytyvät kuin pahaiset diktaattorit, sillä kuten selkeästi toin ilmi, Jahve on ilmoittanut hyvin selkeästi, että hän jumalallisessa viisaudessaan haluaa kuulla määrätyt asiat ja muista asioista tulee rangaistus. Aivan kuten Mao, Stalin ja ketä muita näitä nyt on ollutkaan koskaan ja on tänäkin päivänä joissain takapajuloissa. Ja heille kerrotaan se, mitä he haluavat kuulla tai muuten tulee kuolema, eli tipahdat häviäjien osastolle.

        Yksikään diktaattori ei ole koskaan arvostanut rehellistä mielipidettä, kuten ei yksikään jumala.


      • voimiestä

        Alex parka taas ihan sekaisin! Kyllä Busmanni kirjoittaa hyvin selkeästi.


    • Sekopää.uskovaiset

      Jokainen kyllä huomaa kuinka alexin pää on sekaisin ja kuinka hänen raapustuksissaan ei ole päätä eikä häntää. Uskonlahkojen opit kun tahtovat sekoittaa ihmisen pään ja tulos on sitten hyvin nähtävissä monien kohdalla.

      • nähtyon

        Ei ole alexin pää sekaisin. Kyllä täällä on monen muun pää pahasti sekaisin.


    • En nyt muista missä kohtaa Raamattua, mutta kuitenkin Raamatussa on sanottu, että Jumala haluaa totuutta salatuimpaan saakka. Jumala siis nimenomaan kysyy rehellisyyttä, totuudellisuutta ihmiseltä ja totuudellista on, kun ihminen - Pyhän Hengen vaikutuksesta - näkee ja myöntää oman syntiturmeluksensa ja pelastuksen tarpeensa.

      Joten Bushmannin otsikko Miksi jumalat eivät arvosta rehellisyyttä? ei sovellu raamatulliseen ilmoitususkontoon. Jossain muussa uskonnossa ehkä ei sen uskonnon jumala(t) arvosta rehellisyyttä.

      • >>> En nyt muista missä kohtaa Raamattua, mutta kuitenkin Raamatussa on sanottu, että Jumala haluaa totuutta salatuimpaan saakka. >>

        No sitten on todettava, että kuten kaikilla diktaattoreilla, niin myös Jumalallasi sanat ja teot eivät kulje käsi kädessä.

        Kuten sanottua, niin jos minä ilmoitan sinun Jumalallesi oman mielipiteeni hänestä, hän vetäisee herneen nenään ja passittaa minut helvettiin/kadotukseen/pikaiseen possahdukseen, eli miten sen nyt kukin haluaa nähdä, joten Jumalallesi pitää kertoa se, mitä hän haluaa kuulla, kuten kaikille ihmisdiktaattoreillekin.

        >> Jumala siis nimenomaan kysyy rehellisyyttä, totuudellisuutta ihmiseltä ja totuudellista on, kun ihminen - Pyhän Hengen vaikutuksesta - näkee ja myöntää oman syntiturmeluksensa ja pelastuksen tarpeensa. >>

        Höpsis. Tuossahan juuri itse väkevästi todistat, että sinun Jumalallesi pitää kertoa se, minkä hän haluaa kuulla ja rehellisyys ei hänelle kelpaa.

        Minä kerron hänelle, mikäli tällainen taikaukko siis eteeni tulla tupsahtaa kuolemani jälkeen, että miksi ihmeessä hän kehitteli tuon perisynnin.

        Kerron Jumalallesi, että minulla ei ole mitään osuutta niiden kahden valopään toilailuihin paratiisissa, joten minä en ole syntinen millään tasolla.

        Tämäpä rehellisyys ei sinun Jumalallesi kelpaa, vaan minun pitää vastoin omaatuntoani myöntää olevani osallinen kahden puupään toilailuista Jumalan ensimmäisessä paratiisissa ja että täten olen jonkin typerän perisynnin alainen ja sitten minun pitää kiemurrella että haluan olla pelastuksen tarpeessa asiasta, johon minulla henkilökohtaisesti ei ole mitään osuutta.

        Joten kuten juuri kerroit, niin sinun Jumalasi ei arvosta rehellisyyttä pätkän vertaa, vaan hän on juuri kuten vaikkapa Stalin, jolle alamaisten piti kertoa se, mitä he halusivat kuulla.

        Stalinin hallinnolle oli tyypillistä vaikkapa se, että ihmisten piti tunnustaa rikoksia, joihin heillä ei ollut mitään osuutta, jotta Stalin saattoi tappaa heidät vailla omantunnon tuskia, eli vrt perisyntiin ja siihen, että sinun täytyy pakolla myöntää osuutesi siihen, vaikka sinulla ei ole siihen mitään osuutta, vaikka asiaa kuinka pyörittelisi.

        Otetaanpa kolmiyhteinen jumala. Sekin minun olisi pakko kertoa sinun Jumalallesi uskovani, vaikka se on niin käsittämättömän typerä ajatuskulku että ei pahemmasta väliä.

        On luotu oikein uskontunnustus, jossa se pitää myöntää, vaikka ei siihen pysty uskomaan kuin koomapotilas.

        Joten tässäkään asiassa sinun Jumalasi ei arvosta rehellisyyttä pätkän vertaa, vaan sinun Jumalasi pakottaa tunnustamaan asioita, joihin selväpäinen ihminen ei voi uskoa missään tapauksessa, vaan on näyteltävä uskovaa.


      • Bushmanni:"Kuten sanottua, niin jos minä ilmoitan sinun Jumalallesi oman mielipiteeni hänestä, hän vetäisee herneen nenään ja passittaa minut helvettiin/kadotukseen/pikaiseen possahdukseen, eli miten sen nyt kukin haluaa nähdä, joten Jumalallesi pitää kertoa se, mitä hän haluaa kuulla, kuten kaikille ihmisdiktaattoreillekin."

        Voithan sinä vapaasti sen rehellisen mielipiteesi Jumalalle sanoa - ja olet jo sanonutkin monta kertaa, ei se tule Jumalalle yllätyksenä. Jumalan sanassa vaan todetaan, että Jumala ei salli itseään pilkattavan. Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää (Gal.6:7).

        Uskova ei pilkkaa Jumalaa eikä nimitä Häntä joksikin psykopaattidiktaattoriksi, vaan ymmärtää Jumalan olevan sekä rakkaus että pyhä ja kiivas Jumala, joka vihaa syntiä, mutta rakastaa syntistä ihmistä.

        Herran pelko on viisauden alku eikä Jeesuskaan kiistänyt Jumalanpelon tärkeyttä.


      • UskovanaKastettu
        bushmanni kirjoitti:

        >>> En nyt muista missä kohtaa Raamattua, mutta kuitenkin Raamatussa on sanottu, että Jumala haluaa totuutta salatuimpaan saakka. >>

        No sitten on todettava, että kuten kaikilla diktaattoreilla, niin myös Jumalallasi sanat ja teot eivät kulje käsi kädessä.

        Kuten sanottua, niin jos minä ilmoitan sinun Jumalallesi oman mielipiteeni hänestä, hän vetäisee herneen nenään ja passittaa minut helvettiin/kadotukseen/pikaiseen possahdukseen, eli miten sen nyt kukin haluaa nähdä, joten Jumalallesi pitää kertoa se, mitä hän haluaa kuulla, kuten kaikille ihmisdiktaattoreillekin.

        >> Jumala siis nimenomaan kysyy rehellisyyttä, totuudellisuutta ihmiseltä ja totuudellista on, kun ihminen - Pyhän Hengen vaikutuksesta - näkee ja myöntää oman syntiturmeluksensa ja pelastuksen tarpeensa. >>

        Höpsis. Tuossahan juuri itse väkevästi todistat, että sinun Jumalallesi pitää kertoa se, minkä hän haluaa kuulla ja rehellisyys ei hänelle kelpaa.

        Minä kerron hänelle, mikäli tällainen taikaukko siis eteeni tulla tupsahtaa kuolemani jälkeen, että miksi ihmeessä hän kehitteli tuon perisynnin.

        Kerron Jumalallesi, että minulla ei ole mitään osuutta niiden kahden valopään toilailuihin paratiisissa, joten minä en ole syntinen millään tasolla.

        Tämäpä rehellisyys ei sinun Jumalallesi kelpaa, vaan minun pitää vastoin omaatuntoani myöntää olevani osallinen kahden puupään toilailuista Jumalan ensimmäisessä paratiisissa ja että täten olen jonkin typerän perisynnin alainen ja sitten minun pitää kiemurrella että haluan olla pelastuksen tarpeessa asiasta, johon minulla henkilökohtaisesti ei ole mitään osuutta.

        Joten kuten juuri kerroit, niin sinun Jumalasi ei arvosta rehellisyyttä pätkän vertaa, vaan hän on juuri kuten vaikkapa Stalin, jolle alamaisten piti kertoa se, mitä he halusivat kuulla.

        Stalinin hallinnolle oli tyypillistä vaikkapa se, että ihmisten piti tunnustaa rikoksia, joihin heillä ei ollut mitään osuutta, jotta Stalin saattoi tappaa heidät vailla omantunnon tuskia, eli vrt perisyntiin ja siihen, että sinun täytyy pakolla myöntää osuutesi siihen, vaikka sinulla ei ole siihen mitään osuutta, vaikka asiaa kuinka pyörittelisi.

        Otetaanpa kolmiyhteinen jumala. Sekin minun olisi pakko kertoa sinun Jumalallesi uskovani, vaikka se on niin käsittämättömän typerä ajatuskulku että ei pahemmasta väliä.

        On luotu oikein uskontunnustus, jossa se pitää myöntää, vaikka ei siihen pysty uskomaan kuin koomapotilas.

        Joten tässäkään asiassa sinun Jumalasi ei arvosta rehellisyyttä pätkän vertaa, vaan sinun Jumalasi pakottaa tunnustamaan asioita, joihin selväpäinen ihminen ei voi uskoa missään tapauksessa, vaan on näyteltävä uskovaa.

        " Minä kerron hänelle, mikäli tällainen taikaukko siis eteeni tulla tupsahtaa kuolemani jälkeen, että miksi ihmeessä hän kehitteli tuon perisynnin. "

        - jo tuo sanomasi on päin honkia.

        Ei Jumala ole mitään eprisyntiä kehitellyt. Sitä nimittäin ei Raamatun kirjoituksista löydy. Se on vain katolisen kirkon harhaoppi.

        Ja sanomasi perusteella ei siis voi muitakaan ajatuksiasi ottaa valavasti, et ole ymmärtänyt hengellsisitä asioista oikeastaan mitään.

        Turhaan siltä pohjalta yrität muutakaan selittää.

        " totuusfriikki7678 " on oikeassa ja ymmärtää asiat.


      • totuusfriikki7678 kirjoitti:

        Bushmanni:"Kuten sanottua, niin jos minä ilmoitan sinun Jumalallesi oman mielipiteeni hänestä, hän vetäisee herneen nenään ja passittaa minut helvettiin/kadotukseen/pikaiseen possahdukseen, eli miten sen nyt kukin haluaa nähdä, joten Jumalallesi pitää kertoa se, mitä hän haluaa kuulla, kuten kaikille ihmisdiktaattoreillekin."

        Voithan sinä vapaasti sen rehellisen mielipiteesi Jumalalle sanoa - ja olet jo sanonutkin monta kertaa, ei se tule Jumalalle yllätyksenä. Jumalan sanassa vaan todetaan, että Jumala ei salli itseään pilkattavan. Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää (Gal.6:7).

        Uskova ei pilkkaa Jumalaa eikä nimitä Häntä joksikin psykopaattidiktaattoriksi, vaan ymmärtää Jumalan olevan sekä rakkaus että pyhä ja kiivas Jumala, joka vihaa syntiä, mutta rakastaa syntistä ihmistä.

        Herran pelko on viisauden alku eikä Jeesuskaan kiistänyt Jumalanpelon tärkeyttä.

        >>> Voithan sinä vapaasti sen rehellisen mielipiteesi Jumalalle sanoa - ja olet jo sanonutkin monta kertaa, ei se tule Jumalalle yllätyksenä. >>

        Ja Jumala ei hyväksy näkemystä, joka ei hänelle kelpaa, eli kuten kuka tahansa pahainen diktaattori. Hänellä ei ole mitään vuorovaikutustaitoja, eikä ilmapiiri ole avoin, vaan on yksi näkemys ja se on joko otettava tai jätettävä.

        Nykyisin esim. yritysten johtajakoulutuksessa korostetaan sitä, että ihmisten omia näkemyksiä ei tule torpata vain siksi, että ne eivät miellytä, vaan päivän sana on vuorovaikutus, joka kyky sinun jumalaltasi puuttuu täysin ja siksi hän on siirrettynä nykyisin komeroon ja hänen seuraajiaan pidetään outoina, eikä niitä kohta enää ole. Kohta tarkoittaa muutamien tai joidenkin sukupolvien pituista ajanjaksoa.

        Diktaattoreista ei enää pidetä, olivatpa ne ihmisiä tai jumalia ja tämä selittää paljon:

        http://www.hs.fi/kulttuuri/a1434081130224

        >>>> Lisäksi on mukava kokea olevansa fiksumpi kuin muut: tietävänsä sellaista, jota ympärillä olevat eivät ole ymmärtäneet. Sosiaalisella dynamiikalla on tässä merkittävä rooli.

        Samalla on hienoa tuntea huijaavansa systeemiä, joka yrittää huijata sinua. Ja, tämä on tärkeää: joka välittää tarpeeksi yrittääkseen huijata sinua. Että on jokin ylempi taho, joka on niin mahtava ja kaikkivoipainen, että se voi vaikka tulla asentamaan radiolähettimen hampaaseen. Kuunnellakseen juuri sinua.

        Vähän kuin jumala, joka tarkkailee juuri sinua synteinesi ja hyveinesi.

        Teoreetikoilla on siis auktoriteetin kaipuu. Tässä on näennäinen ristiriita sen kanssa, että teoreetikko julistaa kyseenalaistavansa auktoriteetit. Mutta logiikka on sama kuin rajojaan etsivällä lapsella ja teinillä. Vanhemman, eli valtaapitävän, nimiin voidaan laittaa mitä uskomattomimpia asioita, voidaan etsiä omaa olemisen tapaa, omaa paikkaa maailmassa.

        Samalla on lohdullisen selvää, kenellä vastuu on.

        Salaliittoteoriat, samoin kuin uskonto, ovat eräänlainen selviytymismekanismi, jonka avulla taistellaan elämän merkityksettömyyttä vastaan.

        Kaikkein sietämättömintä ja vaikeinta ihmiselle on nimittäin ajatus siitä, että kukaan ei tiedä, mitä maailmassa tapahtuu. Että mitään suurta suunnitelmaa ei ole.

        Äitiähän siinä tulee ikävä. >>>>

        >>> Uskova ei pilkkaa Jumalaa eikä nimitä Häntä joksikin psykopaattidiktaattoriksi, >>

        No kerropas nyt omin sanoin, että miten kuvailet sitä VT:n Jumalaa, joka teki itse ja käski muut tekemään lukuisia kansanmurhia tai jopa tapatti joukon lapsia karhujen avulla vain siksi, että lapset olivat sanoneet jotain tyyppiä kaljupääksi, jolla ei kasvanut hiuksia päässä.

        MIllaista kiemurtelua ja nöyristelyä joudut nyt harrastamaan, jotta et vaan pahastuta Jumalasi mieltä.

        Minä voin kertoa hänelle, että hän on sairas, kun hän tapatti joukon lapsia karhujen raatelulla vain siksi, että lapset nimittivät erästä miestä kaljupääksi.

        Minä en keksi mitään muuta nimitystä sellaiselle jumalalle kuin henkisesti vinksahtanut psykopaatti.

        >>> Herran pelko on viisauden alku eikä Jeesuskaan kiistänyt Jumalanpelon tärkeyttä. >>

        Juuri näin! Pelkoon sinun uskosi todellakin perustuu ja se on ollut jokaisen mielenvikaisen diktaattorin ohjenuora läpi historian!!


      • omalehmä

        Kyllä nyt Raamatustakin löytyy... 1.Kun.22:23. "Katso, nyt Herra on pannut valheen hengen kaikkien hänen hänen profeettainsa suuhun, sillä Herra on päättänyt sinun sinun osaksesi onnettomuuden."
        Jos siis tarkoitushakuisesti hakee Raamatusta tukea omaksumilleen uskomuksille, niin sieltähän löytyy melkein mitä tahansa


      • Paul Copanin teoksen Is God a Moral Monster? on hyvä teologinen teos, jossa on käsitelty laajasti niitä VT:n vaikeita kohtia, joista sinä bushmanni näyt olevan hyvin kiinnostunut.

        Koska teos on englanniksi ja sen lukeminen on minulla kesken niin en jaksa alkaa sitä tähän kopioimaan.

        Sen voin tähän kuitenkin sanoa, että aikakausi oli Kanaaninmaan valtauksen aikaan toisenlainen, paljon karumpi ja ankarampi. Ne Kanaaninmaan pakanakansat olivat turmelleet maan ja itsensä epäjumalienpalvonnallaan ja kaikella siitä seuranneella syntiturmeluksella, niin että Herra käytti israelilaisia soturikansanaan, joka sai tehtäväkseen toimeenpanna jumalallisen rangaistustuomion kanaanilaisille kansoille.

        Syntien palkka on kuolema eli ero Jumalan yhteydestä ja Vanhan liiton aikana se toteutui monesti varsin karuilla ja ankarilla tavoilla. Jumala halusi nähtävästi teroittaa israelilaisten mieliin synnin vakavuutta ja sen tuhoisia seurauksia.


      • totuusfriikki7678 kirjoitti:

        Paul Copanin teoksen Is God a Moral Monster? on hyvä teologinen teos, jossa on käsitelty laajasti niitä VT:n vaikeita kohtia, joista sinä bushmanni näyt olevan hyvin kiinnostunut.

        Koska teos on englanniksi ja sen lukeminen on minulla kesken niin en jaksa alkaa sitä tähän kopioimaan.

        Sen voin tähän kuitenkin sanoa, että aikakausi oli Kanaaninmaan valtauksen aikaan toisenlainen, paljon karumpi ja ankarampi. Ne Kanaaninmaan pakanakansat olivat turmelleet maan ja itsensä epäjumalienpalvonnallaan ja kaikella siitä seuranneella syntiturmeluksella, niin että Herra käytti israelilaisia soturikansanaan, joka sai tehtäväkseen toimeenpanna jumalallisen rangaistustuomion kanaanilaisille kansoille.

        Syntien palkka on kuolema eli ero Jumalan yhteydestä ja Vanhan liiton aikana se toteutui monesti varsin karuilla ja ankarilla tavoilla. Jumala halusi nähtävästi teroittaa israelilaisten mieliin synnin vakavuutta ja sen tuhoisia seurauksia.

        >>> Paul Copanin teoksen Is God a Moral Monster? on hyvä teologinen teos, jossa on käsitelty laajasti niitä VT:n vaikeita kohtia, joista sinä bushmanni näyt olevan hyvin kiinnostunut. >>

        Jumala on siis ilmoittanut, että saa olla Paul Copanin mieltä, mutta muut kuin Jumalan ja Paul Copanin mielipiteet ovat asiassa kielletty?

        >> niin että Herra käytti israelilaisia soturikansanaan, joka sai tehtäväkseen toimeenpanna jumalallisen rangaistustuomion kanaanilaisille kansoille. >>

        Ja jos olen sitä mieltä, että Jumala on sairas sadisti, kun antaa käskyn että älä tapa, mutta itse murhauttaa kansoja mieltä vailla, niin tätä mieltä ei saa olla?

        Mutta tietenkin mukana kuulla, että sinun mielestäsi on olemassa kivoja kansanmurhia, oikeutettuja kansanmurhia ja oikeutettua tappamista ja tietenkin sinun kannattaa tätä mieltä olla, jos aiot olla näiden murhien toimeenpanijan kanssa väleissä.

        Eipäs siellä Neuvostoliittossakaan ollut muuta mahdollisuutta kuin olla Stalinin kanssa samaa mieltä ja hyväksyä perusteet kun Stalin ilmoitti, että tämä ja tämä kansa on nyt siirrettävä SIperiaan kuolemaan Neuvostoliiton sisäisen rauhan säilyttämiseksi ja varoitukseksi henkiinjääville, että jos et tottele niin käy kuin Ukrainalaisille, joita Stalin tapatti nälkään yli kuusi miljoonaa ennen kuin Toinen maailmansota oli edes alkanut.

        Mutta kun minä olen sitä mieltä, että ei ole olemassa tuollaista oikeutettua tappamista eikä oikeutettua kansanmurhaa, niin mitä en voi tätä sinun sadistiselle Jumallesi sanoa, koska hän vetäisee siitä herneen nenään, eli minun pitäisi nöyristellä ja keksiä selityksiä sille, että miksi Jumalan kansanmurhat ovat jees, vaikka ei voi niitä hyväksyä.

        Mitä peliä se sellainen on?

        Entäpä nämä reilu kymmenen pikkupoikaa, jotka Jumalasi murhautti karhujen avulla, kun he kertoivat kaljun miehen olevan kaljupää?

        Oliko siinäkin murhatyössä israelilaisille suuri opetus mukana, että minä en olisi suuri ja mahtava Jumala, joa en välillä pistäisi myös lapsia lihoiksi?

        Miksi muuten sekä jumalat että diktaattorit eivät koskaan kykene näyttämään suuruuttaan muuten kuin murhaamisen avulla?

        >>> Jumala halusi nähtävästi teroittaa israelilaisten mieliin synnin vakavuutta ja sen tuhoisia seurauksia. >>

        Mitähän se psykiatri olisi sanonut, jonka kanssa Jumalasi olisi käynyt vihanhallintakurssin, että mitä pitäisi sanoa sellaisesta henkilöstä/jumalasta, joka ei kykene ratkaisemaan asioita kuin silmittömän väkivallan kautta?

        Osaatkos omin sanoin kertoa?

        Miksi edes jumalat eivät keksi mitään muuta tapaa ratkaista ongelmia kuin silmitön väkivalta?

        Onko se todellakin jumalallinen tapa hoitaa asiat? Kyseessä pitäisi olla kaikkivaltias ja hänkään ei keksi muuta keinoa kuin ihmiset, eli silmitön väkivalta?

        Ja sinä toivot pääseväsi ikuisuudeksi tällaisen neropatin huomaan?


      • Koska nimimerkin bushmanni käyttäjä ei halua tällä palstalla oppia mitään, vaikka kristityt ovat hänelle koettaneet asioita selittää, vaan bushmanni vain etsii vikoja ja virheitä Jumalasta ja Raamatusta ja koettaa löytää perusteita ateismilleen niin totean, että hänelle minun ei kannata vastata enää mitään.

        Koska hän on liikkeellä väärällä asenteella (haluaa pilkata ja herjata Jumalaa), eikä vilpittömän oppimisen halusta.

        Ps.1:1 "Hyvä on sen osa, joka ei ...istu pilkkaajien parissa".


      • totuusfriikki7678 kirjoitti:

        Koska nimimerkin bushmanni käyttäjä ei halua tällä palstalla oppia mitään, vaikka kristityt ovat hänelle koettaneet asioita selittää, vaan bushmanni vain etsii vikoja ja virheitä Jumalasta ja Raamatusta ja koettaa löytää perusteita ateismilleen niin totean, että hänelle minun ei kannata vastata enää mitään.

        Koska hän on liikkeellä väärällä asenteella (haluaa pilkata ja herjata Jumalaa), eikä vilpittömän oppimisen halusta.

        Ps.1:1 "Hyvä on sen osa, joka ei ...istu pilkkaajien parissa".

        >>> Koska nimimerkin bushmanni käyttäjä ei halua tällä palstalla oppia mitään, vaikka kristityt ovat hänelle koettaneet asioita selittää, vaan bushmanni vain etsii vikoja ja virheitä Jumalasta ja Raamatusta ja koettaa löytää perusteita ateismilleen niin totean, että hänelle minun ei kannata vastata enää mitään. >>

        Lienet oikeassa, että sadistisen ja massamurhailevan Jumalasi toilailuja ei kykene puolustamaan kuin vaikenemalla ja syyttämällä toista keskustelijaa oman nöyristelyn hyväksymättömyydestä.

        Mutta diktaattorit tunnistaa siitä, että heidän toimistaan ei voi keskustella jos haluaa olla heidän kaverinsa, joten nythän tämä oikeastaan tuli todistettua. Ja ihna oikeasti haluat sellaisen tyypin kanssa ikuisuuden viettää?

        >>> Koska hän on liikkeellä väärällä asenteella (haluaa pilkata ja herjata Jumalaa), eikä vilpittömän oppimisen halusta. >>

        Mitäs pilkkaa ja herjaa on se, että haluan kuulla mielipiteesi vaikkapa siitä, että Jumalasi murhautti lauman pikkupoikia vain koska he sanoivat erästä herraa kaljupääksi, jonka päässä ei kasvanut hiuksia.

        Mutta tätäkään Jumalasi sadistista murhatyötä et halunnut selittää minulle ja minä ymmärrän sinua paremmin kuin hyvin, koska ei se ole mahdollista, vaan sinun on vain hyväksyttävä pakolla määrätyt asiat. Koska Jumalasi on julma diktaattori.

        Tällaisten oikeiden asioiden sijaan sinä haluat noiden neropattien kanssa vängätä jonkin joutavan jakeen sisällöstä tai jonkin turhan abstraktion pohtimisesta, että mitä ovat lopunajan merkit tai kuka on peto.

        Siinäpä sitä on loistavaa pohtimista, koska niihin ei koskaan voi mitään vastausta löytää, toisin kuin siihen, että millainen sinun Jumalasi on, jos me käsittelemme raamatun kertomuksia niiltä osin, jotka Jumalasi luonnetta kuvaavat, eli vaikkapa sadistinen lapsien murhaaja.

        Mutta jos tämä Jumalasi on olemassa, niin sittenhän se nähdään, että arvostaako hän enemmän suoraselkäistä rehellisyyttä vai selkärangatonta nöyristelyä.

        MInä kykenen sanomaan murhaajaa murhaajaksi, vaikka hän olisi jokin jumala.

        Sinä et, koska sinulta ei löydy selkärankaa edes sinapin siemenen vertaa.


    • Ihmisviisaus ja Jumalan viisaus (1 Kor.2):

      13 Siitä me myös puhumme, mutta me käytämme Hengen emmekä ihmisviisauden opettamia sanoja ja selitämme hengelliset asiat Hengen avulla. [1. Kor. 1:17]
      14 Ihminen ei luonnostaan ota vastaan Jumalan Hengen puhetta, sillä se on hänen mielestään hulluutta. Hän ei pysty tajuamaan sitä, koska sitä on tutkittava Hengen avulla. [Joh. 14:17; Room. 8:5; 1. Kor. 1:24].

      Tässä yllä olevassa Paavalin 1 Korinttolaiskirjeen tekstissä on keskeinen syy siihen, miksi uskoa vailla olevat ihmiset ovat vaikeuksissa Jumalan sanan ymmärtämisen kanssa.

    • Bushmannin kyselyihin ja väittämiin löytyy hyvät vastaukset, jos lukee Paul Copanin teoksen Is God a Moral Monster? Omistan kirjan ja sen lukeminen on minulla vielä kesken, mutta Copan käsittelee paljon noita VT:n "vaikeita" kohtia kuten orjuus ja "etniset puhdistukset" yms.

      • Raamattu

        Vaikka historian kaikkina aikoina jotkut ovat asettaneet kyseenalaiseksi Jumalan olemassaolon,monet ovat varmoina todistaneet,että hän on olemassa ja että hän on ilmoittanut itsensä ja mikä on Raamatun asema ja tehtävä tässä ilmoituksessa?


      • Minulle Raamattu on Jumalan ilmoitussana, ja sen keskus on Kristus Jeesus. Laki on annettu Mooseksen kautta, armo ja totuus Kristuksen kautta kuten Johanneksen evankeliumissa sanotaan.


    • Kun eteesi maalataan kuva jumalasta, joka on arvaamaton ja kiivaudessaan kaikkia eri tuhoamismuotoja älykkyydessään alati toimeenpaneva, niin sillä tavoin saadaan jumalan palvelija pysymään kiltisti ruodussa. Jumalien pelkoa on aina korostettu ja jumalille täytyy osoittaa kunnioitusta kumartaen ja rukoilen erilaisia uskonnollisia hokemia käyttäen. Jokaisella uskonlahkolla on hivenen toisistaan poikkeava uskovaisen "slangisanasto", jolla jumalia lähestytään, mutta päähöpinät ovat yhteneväisä ja muilta kopioituja hyväksi havaittuja fraaseja, joilla uskotaan olevan jumalia lepyttävä vaikutus.
      Rehellinen, loogisesti ja humaanisti käyttäytyvä jumala olisi liian tavallinen ja ei yhtään niin pelottava ja mystinen, joten sellaisen jumalan palveleminen olisi liian helppoa ja suoraviivaista.
      Jumalaan tulee liittyä verenhimo ja kalman haju, että jumala olisi kunnioitusta herättävä ja palvontansa ansainnut.

      • Raamattu

        Kehitysopin suuri suosio johtuu ilmeisesti siitä,että se vaatii vähän,mutta lupaa paljon. Sehän antaa ihmiselle mahdollisuuden puolustella heikkouksiaan alhaisen syntyperänsä perusteella ja luo myös suuremmoisia tulevaisuuden kuvia yhä jatkuvan kehityksen puitteissa. Mihin silloin Raamatun sanomaa oikeastaan tarvittaisiinkaan? Liberaaliteologia,joka on hyväksynyt polveutumisopin,onkin johdonmukaisesti hyljännyt opit ihmisen lankeemuksesta ja sitä seuraanneesta syyllisyydestä,samoin kuin opit Kristuksen sijaissovituksesta,henkilökohtaisesta kääntymisestä pelastuksen tienä.


      • Raamattu kirjoitti:

        Kehitysopin suuri suosio johtuu ilmeisesti siitä,että se vaatii vähän,mutta lupaa paljon. Sehän antaa ihmiselle mahdollisuuden puolustella heikkouksiaan alhaisen syntyperänsä perusteella ja luo myös suuremmoisia tulevaisuuden kuvia yhä jatkuvan kehityksen puitteissa. Mihin silloin Raamatun sanomaa oikeastaan tarvittaisiinkaan? Liberaaliteologia,joka on hyväksynyt polveutumisopin,onkin johdonmukaisesti hyljännyt opit ihmisen lankeemuksesta ja sitä seuraanneesta syyllisyydestä,samoin kuin opit Kristuksen sijaissovituksesta,henkilökohtaisesta kääntymisestä pelastuksen tienä.

        >>> Kehitysopin suuri suosio johtuu ilmeisesti siitä ja blå blå blå >>>

        Evoluutioteorian suuri suosio johtuu siitä, että se kuvaa todellisuutta luotettavasti.

        Ennen Darwinia oli lukuisa määrä teorioita joissa pohdittiin elämän kehitystä ja Darwinin jälkeen on ollut vain yksi. Se johtuu siitä, että Darwinin teoria oli oikeassa ja sen teorian avulla tietomme luonnosta ja elämästä on kumuloitunut huikeisiin mittoihin ja tässäpä tuore todiste evoluutioteorian oikeellisuudesta:

        http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1434241981191.html

        Darwinin teoriassa oli määrättyjä puutteita, koska hänen aikanaan ei päästy geeneihin käsiksi, eikä ollut hoksattu edes DNA:ta, joka keksittiin vasta 1950-luvulla, joten nämä kaikki löydöt Darwinin jälkeen ovat tehneet evoluutioteoriasta pomminvarman. Tokihan näitä pekkareinikaisia riittää lahkoissa, jotka kykenisivät kumoamaan evoluutioteorian tuosta vaan ja sitä päivää tässä odotellaan, koska sillä tavoin saisi oman nimensä tieteen historian suurien joukkoon.


    • Minävaantaas

      Ei sellainen Jumala voi arvostaa rehellisyyttä joka valehteli Adamille ja Eevalle jo paratiisissa. Saata_na oli ainoa joka kertoi totuuden.

      • Tottatotta

        Niin totta!


    • Kuvottava.kristinusko

      Sääliksi käy niitäkin ihmisiä, jotka elivät entisaikaan niitä, joita rahanahneet puoskarit (pastorit ja papit) pääsivät kusettamaan jumaltarinoillaan vetoamalla Raamatun tarinoihin ja satuihin. Heille kurjille syötettiin valheita ja rahastettiin omaisuuksia uskottelemalla, että on olemassa jumalia, jotka taivaasta käsin tarkkailevat ja valvovat ihmisen tekemisiä. Kristinuskovaisuus on suurinta petosta mitä ihmisille tarjotaan vain joidenkin teologien (pastorinretaleiden) pohjattoman rahanhimon vuoksi.

      • rahaarahaa

        Suolaa suolaa enemmän suolaa, sanoi hassu setä lapsille ja sitten rahaa rahaa enemmän rahaa, sanoo hassu pastori aikuisille!! Jotkut uskovat samat sadut vielä aikuisenakin.


      • Satuseppo.pastorit
        rahaarahaa kirjoitti:

        Suolaa suolaa enemmän suolaa, sanoi hassu setä lapsille ja sitten rahaa rahaa enemmän rahaa, sanoo hassu pastori aikuisille!! Jotkut uskovat samat sadut vielä aikuisenakin.

        Ja jotkut pölvästit uskovat, että kun he kantavat rahaa lauantaina uhrilahjojen ja kymmenysten muodossa ja istuvat 2 tuntia sapattina kirkossa, niin he saavat paikan kuvitteellisessa pastoreiden luomassa paratiisissa, joka on vain kuitenkin pastoreiden rakentama rahan mukana haihtuva illuusio. Tosiaan satuihin uskovia vielä löytyy USA:sta syntynsä saaneiden pölvästilahkojen piiristä.


    • pyhpyh

      Rakas jumala minua panettaa suunnattomasti, mutta en ole kihlattu kenellekään enkä naimisissakaan. Mitä siis teen?

      Alapäässä on hirvittävä polte ja pallit on täynnä siemeniä herra jumala. Mitä siis teen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      329
      4029
    2. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      24
      2256
    3. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      20
      1483
    4. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      39
      1384
    5. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      33
      1336
    6. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      24
      1268
    7. Herätys nyt vittu!

      Laihduta hyvänen aika
      Ikävä
      125
      1228
    8. Hävetkäämme!

      Rydman saa jatkaa. Hymyili leveästi haastattelujen aikana. Mikä meissä on vikana kun tuollainen "mies" ministerinä?
      Perussuomalaiset
      81
      1202
    9. Älkää käyttäkö tunnisteita

      Täällä pesii muutama mt-tapaus, joka alkaa esittää teitä ja pilaa välinne kaivattuun. Alat kuvitella että se kaivattusi
      Ikävä
      36
      1111
    10. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      49
      1110
    Aihe