Jatkuva mielipidekysely

Vahvaan tunnistamiseen perustuva kyselyalusta henkilökohtaisista mielipiteistä. Osa kysymyksistä olisi aktiivisia viikoista kuukausiin. Jotkut kuten oma puoluekanta tai hallituksen arvosana olisivat pysyviä. Arvostelut säilyvät kannassa yhtä kauan kuin kysymykset ja omia vastauksia voi muuttaa koska tahansa. Kansalaisten mielipiteet ja mielialabarometri näkyisivät kannasta reaaliaikaisina. Media ei voisi silotella yleistä mielipidettä haluamakseen ja avoimuus yhteiskunnassa lisääntyisi.

Yksittäiset mielipidekyselyt ovat kalliita. Verkossa olevat yleiset kyselyt ovat epäluotettavia, mediasta riippuen lukijat eivät ehkä edusta väestöä tasaisesti ja moni voi äänestää useaan kertaan. Julkisesti omaa rehellistä mielipidettä ei uskalleta aina kertoa. Pitää olla luotettava väline, jossa yksittäisen henkilön mielipiteet pysyvät salassa ja jokainen voi vastata vain kerran.

Esimerkiksi vaalikeskusteluissa puheenjohtajat saisivat välitöntä palautetta. Katsojia muistutettaisiin ohjelman alussa kannassa olevista ja tässä ohjelmassa seurattavista kysymyksistä, esim. katsojan kannattama puolue ja puheenjohtajan arvosana. Katsojat päivittävät arvioitaan ohjelman aikana. Kiinnostavinta olisikin arvion ja kannatuksen muutos keskustelun aikana, ei absoluuttinen arvo itsessään.

Jos kyselyalusta saadaan riittävän luotettavaksi, se toimisi myös äänestysalustana. Äänestää voisi heti kun listat julkaistaan ja ehdokasta voisi vaihtaa äänestyksen päättymiseen asti. Ennusteen vaalituloksesta saisi vaikka ehdokkaan tarkkuudella jos niin halutaan, ehkä ei kuitenkaan haluta. Äänestää saisivat koululaisetkin, varjovaaleissa katsottaisiin kaikkien tulos ja virallisissa tuloksissa vain äänioikeutettujen.

Toistaiseksi kyselyn vastaajat eivät edustaisi koko väestöä ja vääristymät tuloksissa on oikaistava. Korjaukset tarkentuvat vähitellen, samoin niiden tarve vähenee älylaitteiden käytön lisääntyessä. Avoimia yksityiskohtia jää muutenkin paljon. Kuka ylläpitää, ketkä kysyvät, mitä kysytään, neuvoa antavat äänestykset, onko osa tuloksistakin salaisia jne. Kysymyksistä voitaisiin käydä palvelussa myös keskustelua.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei tule kerralla valmista, taas joudun trollaamaan itseäni.

      Sähköistä äänestämistä on valmisteltu pitkään. Äänestyspaikkoja joudutaan varmaan käyttämään kauan. Vaan moniko sähköisesti äänestävä haluaa enää mennä jonnekin äänestämään? Uskoakseni äänestys halutaan hoitaa omalta älylaitteelta. Luotettava mielipide yleisistä kysymyksistä on arvo itsessään ja sillekin on oma paikkansa. Mielipiteiden kysyminen olisi myös harjoittelua sähköisestä äänestämisestä ja voitaisiin aloittaa välittömästi. Sovellusta parannellaan kokemuksen myötä.

      Seuraavaksi tulisi kansalaisaloitteen korvaaminen, eräänlainen neuvoa antava äänestys sekin. Kysymys pitää asettaa niin, että kaikki mielipiteet ovat edustettuina. Ehdoton kyllä, ehdoton ei ja pari vaihtoehtoa niiden väliltä. Kyselystä nähdään eri mielipiteiden kannattajien määrä. Tulosta käsitellään mediassa ja julkisessa keskustelussa tasapuolisesti eri näkökulmilta. Prosessin aikana ihmiset saavat muuttaa mielipidettään. Sovittuna päivänä mielipide lukitaan ja se viedään eduskunnan käsittelyyn. Vastustavan leirin mielipide on jo huomioitu kyselyssä, joten heillä ei ole syytä uuteen aloitteeseen.

      Oikea äänestäminen vaatii sovellukselta vielä enemmän. Suomalaiset eivät taida pitää listavaaleista eduskuntaa valitessa. Entäpä jos äänestäjät asettavat eduskunnan? Vaali olisi auki pari kuukautta. Tulevan eduskunnan kokoonpano olisi nähtävillä alusta alkaen. Tätäkin tulosta ruoditaan mediassa ja keskusteluissa. Äänestäjät muuttavat ehdokkaitaan. Vaalin päättyessä tulos lukitaan. Uusi eduskunta ei olisikaan jännittävä yllätys vaan yhteinen sopimus.

      Jatkuva mielipidekysely olisi muuttunut jatkuvaksi äänestämiseksi.

    • mielipuolipidekö

      Tuohan sopisi rikolliselle valtaeliitillemme erinomaisesti. Sähköistä laskentaa jos mitä on todella helppo valtaeliitin sätkynukkien mulkata mieleisekseen. Tämä nähtiin viimeksi viime vaalien tulospalvelussa, kun IPU:lle alkoi kertyä huolestuttavan paljon ääniä. Sitten ne yhtäkkiä putosivatkin melkein nollaan. Tämän kaikki näkivät ja joku noteerasi, mutta ei se mihinkään johtanut. Äänet laski valejuutalaisen rikolliseliitin omistava Tieto. Samaa on havaittu aiemmissakin äänestyksissä ja julkisesti protestoitu tästä, mutta koskaan siihen ei ole puututtu. Ei myöskään siihen, että vaaliuurnasta on löydetty enemmän leimattuja äänestyslippuja, kuin äänestäjiä on käynyt. Kaikki siis Suomessa ja monta kertaa. Taisi olla viimeistä edellisissä vaaleissa, kun EUvostoliitosta kävi delegaatio valvomassa, että äänestystuloksista tuli määräysten mukaisia.

      Nuo mielipidekyselyt ovat kansan mielipiteen seurannan kannalta tarpeellisia, että osataan suunnata disinformaatiota oikeaan kohteeseen. Samalla niistä kerätään väärinajattelijoita tulevia sanktioita varten. Kun syylliset on kartoitettu, tarvitsee vain päättää, mistä syytetään.
      Neuvostoliittolainen totuus toimii meilläkin: "Ei ole syyttömiä epäiltyjä. On vain huonosti kuulusteltuja".

      • Kommenttiasi ei käy kiistäminen. Toimiva sähköinen äänestys saattaisi olla jo toteutettavissa. Vaan miten varmistetaan, ettei siinä ole takaporttia äänien manipulointiin ja toisinajattelijoiden rekisteröintiin? Monet kertovat kantansa julkisesti. Henkilökohtaisesti pidän suurempana uhkana tuloksen manipulointia, en niinkään vaalisalaisuuden säilymistä. Poliittiset päättäjät siihen tuskin hevillä ryhtyvät. Todennäköisin toimija saattaisi olla yksittäinen operaattori, joka myisi varmoja eduskuntapaikkoja. Luottamuksen saaminen systeemin aukottomuudelle onkin suuri haaste kaikkien vakoilu- ja valvontaskandaalien jälkeen.

        Aukoton ei ole nykyinen lappusysteemikään. Ylimääräisiä ja leimaamattomia lappuja ei pitäisi uurnasta löytyä. Hienovaraisempiakin keinoja luulisi olevan yllin kyllin.

        Virallisena vaalipäivänä voi olla vaikea manipuloida tuloksia, äänestyskäyttäytymisen voi sentään rekisteröidä. Kameralla kuvataan numeron kirjoittaminen ja yhdistetään kasvojen tunnistuksella henkilöön. Kannattaa käyttää käsineitä ja peittää kirjoittaessa lappu kädellä. Sekään ei auta jos äänestyskynässä on liikeanturi. Kynässä saattaa myös olla magneettista tai radioaktiivista lyijyä. Lappu voi olla sähköistä tai kemikaalikyllästettyä paperia, numeron kirjoittaminen rikkoo kenttään numeron hahmon. Vaalileimasin lukee numeron uurnalla ja numero kirjautuu rekisteriin äänestäjän kohdalle. Kynänliikkeen tunnistin voisi olla myös äänestyskopin pöytälevyn sisällä, jolloin lapuista ei löytyisi mitään epäilyttävää.

        Ennakkoäänestämisen suuri suosio mahdollistaa reippaankin manipuloinnin. Takahuoneessa istuu ”Firman” sensori, jolle äänestyskuoret kiikutetaan. Tämä avaa kuoret ja kirjaa tulokset tietokoneelle. ”Väärät” äänet pitää luonnollisesti korjata. Siinä sovellus on suureksi avuksi. Sovellus ilmoittaa korjatun numeron, jonka sensori kirjoittaa tyhjälle lapulle ja sulkee kuoreen. Yhden sensorin korjaukset jaetaan tasaisesti eri vaalipaikoille ja numeroille. Herättäisi epäilyjä, jos samalla käsialalla on liikaa ääniä yhdelle numerolle. Ei pidä olla myöskään ahne, tuloksia oikaistaan kohtuullisesti. Valvojat eivät kerkiä jokaiselle äänestyspaikalle. Jos tulevat omalle paikalle, sensori saa keskittyä kahvin juontiin.

        En ole alan asiantuntija ja nämä keinot ovat turhan ilmeisiä. Varmaan löytyy fiksumpiakin tapoja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      296
      3058
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      217
      1930
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1582
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1370
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1251
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      266
      1188
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1041
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      981
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      144
      847
    Aihe