Kananmunan valkuainen

tiiku80

Haluaisinkin kysyä mielepiteitä kananmunan valkuaisesta? Mikä siinä on muka niin paha? (keltuainen kuulemma ok?? sehän on vaan rasvaa.. En ole oikeen ymmärtänyt..

Eli meidän kissojen ruokavalioon kuuluu asialliset raksut jatkuvasti ja noin 3-10 karvarotiskoa (hiiriä/myyriä) päivittäin sekä sen lisäksi iltaisin lisänä joko tuore vastapyydetty keitetty kala tai lautanen maitoa tai yksi raaka kananmuna per lärvi. Syklissä eri päivinä.. (tai riippuu ukon kalastus vimmasta..)

Ikinä ei ole mitään sairauksia ollut.. Ja turkki kiiltää. Kaikki kisut hyvä kuntoisia, ei lihavia eikä laihoja. Tuntuu hassulta, että keskustelupalstoilla puhutaan, että kananmunasta ei valkuaista saisi antaa, sehän on pelkkää proteiinia??.. Johtuuko se kissanruokayhtiöistä, jotka on sitä mieltä, että kissojen metsästäjinä pitäisi syödä herneitä tai maissia?? Kertokaapa ajatuksia.. Mitä mieltä olette?

7

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IhanSimppeliä

      Noh, ihan niillä samoilla keskustelupalstoilla, joihin viittaat, sanotaan myös selvästi se, miksi raakaa valkuaista ei saisi antaa. Se tuhoaa biotiinia, jonka puute aiheuttaa iho-oireita ja karvanlähtöä.

      Huomionarvoista ei ole se, antaako raakaa valkuaista ollenkaan, vaan se, miten paljon sitä antaa. Jos annat kissan kokoiselle eläimelle raa´an valkuaisen suht usein, niin aivan taatusti on vaarana, että biotiinista alkaa ajan myötä olla puutetta. Tyyliin kerran kahdessa viikossa tuskin haittaa mitään. Tämän tietäen ihmettelen, miksi pitää kaivaa verta nenästä ja vielä kissojen kustannuksella. Sormien syyhyäminen kuriin silloin, kun mieli tekee antaa raakaa valkuaista kovin usein. Syy ei todellakaan ole kissanruokayhtiöissä, vaan ihan ravintoainetietoudessa.

      Mitä tulee mainitsemaasi keltuaiseen, niin se sisältää rasvahappoja ja vitamiineja, jotka molemmat ovat kissoille varsin hyvää vatsansisältöä. "Sehän on vaan rasvaa" kuulostaa kyllä pahalta, jos ajattelet mäkkärisapuskan rasvaa oman vatsasi täytteenä, mutta kananmunankeltuaisen rasvahapot eivät todellakaan ole kissalle pahaksi, vaikka vähän useammin syöttäisit. Raaka valkuainen sen sijaan liian usein syötettynä on, joten toivottavasti jatkossa ymmärrät, mistä mikäkin johtuu.

    • En tarkoittanut sitä noin.. että rasva olisi pahasta! :D Meillä kaikki ruoka tehdään voilla ja kermalla! Myös ihmisten, varsinkin vanhojen.. pitää saada energiaa.. Luulin vaan, että valkuainenkin olisi hyvästä?? Niinku ihmisille??

      Meillä on lähin mäkkäri 100km päässä :D Viimeksi käytiin n..3 vuotta sitten! Silloin kun en leivo (tarvitsen valkuaisia vaahtoon), niin annan kissoille valkuasineen päivineen, sitä tarkoitin! Kerran 1-2viikossa. Varsinkin talviaikaan, kun ei voi silleen kalastaa (saaliit pakko pistää omiin suihin, paitsi päät ja evät) Ja keltuaiset annan tietysti, jos en niitä tarvii. Toivottavasti tajuut.. Halusin vaan tietää että onko siitä oikeasti jotain haittaa antaa valkuaisia?! Koska en halua yhdellekkään perheenjäsenelle tietoisesti aiheutettua haittaa.

      Tiiku

      • näinonnäreet

        Nimenomaan raa'asta valkuaisesta on haittaa myös ihmisille. Ymmärrät kuitenkin, että kissan kokoisella eläimellä yhdestä valkuaisesta on enemmän haittaa kuin ihmiselle. Kypsennetty sen sijaan ei ole haitaksi.


    • oikeatieto

      Tieto raa'an valkuaisen haitallisuudesta on vanhentunutta väärää tietoa. Kananmunan voi aivan hyvin antaa kaikkinensa ja raakana. Niin ihmiselle kuin eläimelle. Valkuainen on pääasiassa proteiinia. Se ei tuhoa biotiinia, ainoastaan sitoo sitä, ei elimistön biotiivivarastoista vaan lähinnä keltuaisesta joka nautitaan samalla. Eikä kaikkea biotiinia silloinkaan.
      Kukaan täyspäinen ei kissaa pelkillä munilla elätä, joten raaka kananmuna sopii mainiosti ruokavaliota täydentämään kerran - pari viikossa.

    • linnutkuuluuluontoon

      Niin en silti kyllä päivittän munia syöttäs, kun ei se muna kuulu lemmikkikissan ravintoon luonnostaankaan.Kissahan ei vapaaksi "unohdettuna" ole pesärosvo munien aikaan, vaan tunnetusti vasta kun poikaset on kuoriutuneet, poikaset ovat silloin helppoa saalis kissalle.Vaikka, niinhän sen ei pitäisi tietenkään mennä, suomessahan lakien mukaan kissa ei saa tappaa ainuttakaan rauhoitettua eläintä, mutta aika harva kissan omistaja siitä piittaa.Niin se valitettavasti vaan on.
      Mutta, syötä toki munia, jospa edes muutama lintu pelastuisi, kun kissat keskittyy muniin, anna vaikka ihan tuplasatsi ;)

    • sevastamyrkkyä

      No eipäs kukaan ärähtänyt MAIDON juottamisesta!!!

    • juolukan.kukkeli

      kyllä kissojen vatsa yleensä maitoa kestää, kunhan se on luomumaitoa, missä rasvoja ei ole homogenoitu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe