Hei tiedustelisin mikä yleensä on käytäntönä rotukissojen pentujen hinnoittelussa, joista ei ole/ei haluta näyttelykelpoisia kasvatuskissoja?
Taustana se, että tiedustelin taannoin "lemmikki"-statuksella myytävää rotukissan pentua, jonka hintaa kasvattaja oli valmis alentamaan 50 eurolla, mutta edellytti kuitenkin ehdottomasti ettei kissalla tehdä pentuja. Mielestäni hinnanalennus (850->800 e) leikattavasta pennusta oli vähäinen ja kasvattajan vastaukset tiedusteluihini epäilyttivät muutenkin.
Kissassa ei kasvattajan mukaan nimittäin ollut "mitään vikaa, näyttelykelpoinenkin" kuulemma, mutta hän vain "haluaa" ettei sillä tehdä pentuja.
Mikä tällaisessa on taustalla? Halu pitää omassa hallussa ko. rodun kasvatustoiminta sillä alueella vai mikä? Ko. kasvattajalla on monta kertaa vuodessa myynnissä pentuja.
Mikä on yleensä sopiva hinnanalennus rotukissan pennusta, jonka kastroimista edellytetään?
Rotukissan pennun hinta, jos se on kastroitava?
20
963
Vastaukset
- kisulit6
On hyvinkin yleinen käytäntö, että lemmikiksi myytävät, mutta jalostustasoiset pennut myydään vain 50e alennuksella, tai sitten alennusta ei anneta ollenkaan. Värivirheellisistä tai muusta syystä lemmikkitasoisista pennuista saa usein sadankin euron "alennuksen" näyttelytasoisten hinnasta.
Se taasen on sitten ihan sinusta kiinni, miten paljon annat kasvattajan pompottaa sinua. Kissaharrastajilla on paljonkin tuollaisia täysin lain suojaamattomia ehtoja ja sääntöjä (kuten kastroimis-/sterilointipakko), mutta kenenkään ei ole sitä oikeasti pakko noudattaa. Lain mukaan omistaja päättää hallitsemastaan omaisuudesta ja se siitä. Koirapuolella tämä on täysin selvä asia, mutta kissojen kasvattajat moista edelleen harrastavat. Koirien kasvattajakurssilla opin lakimieheltä, että muutoin kohtuuttomat ehdot saattavat olla kohtuullisia, jos pennun ostaja saa sitä varten tuntuvan hinnanalennuksen. Jos kasvattaja siis pudotaisi hintaa vaikkapa 200e, jotta kissa kastroitaisiin ja sopimukseen kirjattaisiin, mistä hinnanalennus on tullut, niin sitten asia olisi toinen. Muutoin siihen ei ole mikään pakko suostua. Kasvattaja tuskin myy pentua, jos jo ennen kauppojen tekoa sanoo, että aikoo ihan itse päättää, milloin kissa kastroidaan vai kastroidaanko sitä ollenkaan, mutta eihän sitä tarvitse mainostaa.
Jos kasvattaja sanoo pokkana, ettei kissassa ole yhtikäs mitään vikaa, mutta ettei sillä siitä huolimatta saa pentuja teettää, niin jossain mättää. Todennäköisesti juuri siinä, että monopoliasema säilyy ja tämä "oikeus" kasvattaa säilyy vain harvoilla ja valituilla. Lisäksi kasvattajat pyytävät pennuista enemmän rahaa, jos pennun papereihin merkitään, että se on myyty kasvatusoikeuksin. Eli sama pentu voi maksaa selvästi enemmän, jos papereissa on maininta kasvatusoikeudesta. Täysin älytöntä. Siksi tuossa asiassa on tietysti rahallinenkin puoli kasvattajan kannalta.
Summa summarum, kaikkeen ei tarvitse alistua, sillä laki on puolellasi, vaikka kasvattaja mitä haluaisi. Sinä päätät omaisuudestasi. - maatiainenkinkelpaa
"Lisäksi kasvattajat pyytävät pennuista enemmän rahaa, jos pennun papereihin merkitään, että se on myyty kasvatusoikeuksin. Eli sama pentu voi maksaa selvästi enemmän, jos papereissa on maininta kasvatusoikeudesta."
Onpa aikamoista touhua. Ihmettelen kyllä kovasti, miksi ihmeessä kukaan täysjärkinen olisi halukas maksamaan lähes "täyden hinnan" pennusta, joka on ehdottomasti kastroitava, kun se kastroiminenkin maksaa jo enemmän kuin sen 50 euroa? Ja miten ihmeessä pennun kasvattaja saa päättää, meneekö kissa kasvatukseen? Onko näillä rotujärjestöillä joku keskinäinen mafia, jolla asia hoidetaan?
Minulle ko. kasvattajan vastaus lisäsi vain epäluuloa, ja olen jo päättänyt että häneltä en ainakaan pentua hanki, vallankin kun noita pentueita näkyy ko. taloudesta tulevan useampi vuotta kohti. Alun perin olin hankkimassa lemmikkikissaa, kasvatustoiminta ei edes kiinnosta. Nyt taisi mennä jo maku koko rodusta...
Kiinnostaisi tietää, miten rotukissakasvattajat perustelevat tätä?- fnsossj
"Ja miten ihmeessä pennun kasvattaja saa päättää, meneekö kissa kasvatukseen?"
Ei pennun kasvattaja sellaista tosiasiassa päätäkään. Monet luulevat päättävänsä, mutta totuus on toinen. Pennunostajaa voi aina yrittää pissiä linssiin ja vaatia vaikka mitä, mutta totteleminen tai tottelematta jättäminen on oikeasti pennunostajan käsissä.
Kyse ei ole siitä, ettenkö muutenkin voisi kissaani leikkauttaa, mutta kyse on periaatteesta. Minä en ole sitä sorttia, jolle kasvattaja voi sanoa, milloin olen kissani leikkauttamassa vai teenkö sitä ollenkaan.
Minulle tarjottiin sijoitukseen kissanaarasta, josta olisi pitänyt maksaa 600e "vakuutena" ja sitä vakuutta ei olisi edes saanut takaisin sijoitusehtojen täytyttyä. Sitä kasvattaja perusteli sillä, että vakuus menee kasvatuksesta aiheutuneisiin kuluihin. Mistä lähtien sijoituskodin on pitänyt maksaa kasvattajan HARRASTUKSESTA?! Tuolla 600e:lla sain toiselta kasvattajalta samanrotuisen kissan ostettua ihan omaksi, joten mikä mieli kenenkään on lähteä noin naurettaviin sijoitusehtoihin? Pointti sijoituksessa on se, että molemmat osapuolet voittavat ja sijoituskoti saa ikään kuin korvauksen siitä, että huolehtii emosta ja pennuista. Noin idioottimaisesta sopimuksesta hyötyy vain kasvattaja, sillä hän saa ilmaisen ylläpidon kissalleen ja vielä 600e päälle. Ei voi ymmärtää, mitä kissojen kasvattajien mielessä liikkuu.
- tulevakasvattaja
Rekisteröityneiden kasvattajien ja kaiken maailman rotujärjestöjen ainoa tarkoitus on suojella kasvattajien etuja ja estää uusien kasvattajien lue (kilpailijoiden) pääsy viralliseksi kasvattajaksi! Tekemällä asia erittäin hankalaksi.
Olen 50v mies ja erittäin kokenut kissaihminen jäänyt sairaseläkkeelle ja harkitsen rotukissojen kasvatusta mutta en aijjo alistua kissaliiton ja rotujärjestöjen hirmuvaltaan!
Ostan puhdasrotuisen nartun kaikilla mahdollisilla liiton ja rotujärjestön sertifikaateilla ja lääkärintodistuksilla terveeksi todetun nartun ja toisesta sukuhaarasta/kasvattajalta ostan uroksen.
Eli minulla on kaksi 100%puhdasta rotukissaa rotu/terveyssertifikaatteineen
Nämä tekevät sitten pentuja jotka hoidan viimeisen päälle hyvin, tarkistutan lääkärillä,madotan,rokotan,sirutan!
Harkisemani rodun pentujen hinta on noin 1000e/kpl semmoisen jonka saa roturekisteriin!
Todistettavasti puhdasrotuisista pennuista ilman rekisterimahdollisuutta voi hyvin pyytää 600-800e
Väitän että hoidan kissani aivan yhtä hyvin ellei paremmin kuin rekisteröity kasvattaja, en vain voi sietää DDR mäistä byrokratiaa joka ainoa todellinen tarkoitus on laittaa kapuloita rattaaseen ja suojella omia etuja!- vaiettäkasvattaja
Nyt on pakko kysyä, että jos meinaat yhdellä naaraalla ja yhdellä uroksella alkaa pennuttamaan (huom, en käyttänyt sanaa "jalostaa" ihan tarkoituksella), niin mikä mahtaa olla kyseisen pennuttamisen perimmäinen syy? Kalskahtaa jonkin verran omaan korvaan kun kerrot oikein erikseen, paljon pennuista "voi hyvin pyytää".
- Kurrnaus
Toivottavsti ymmärrät ja osaat veriryhmä- ym. oleelliset seikat "pennuttamisessa". Yhdestä kolli/tyttö parista nyt ei kovin montaa pentuetta voi tehdä. Tai ei vastuullinen kasvattaja ainakaan tekisi....
K****sta on sekin jos ostaa kissan kasvattajalta lemmikiksi ja kasvattajan selän takana onkin perustamassa kissalaa... - toivoasoppii
Kasvattajalta ostetaan kissa ja on ihan kissan omistajan oikeus päättää, teettääkö kissallaan pentuja vai ei. Se ei entiselle omistajalle kuulu.
- tätsool
Jokainen kasvattaja tai kenneli tekee lopulta bisnestä! jos muuta väitää valehtelee....
Pentuja en teetetä jatkuvasti vaan kerran vuodessa!
Suurinmaksi osaksi kyse on ihan normi pehekisuista ja normaalista eläinrakkaudesta, Maatiais sisarukseni kuolivat vanhuuteen 18 / 20 vuotiaana joten kyllä kissani ovat ensisijaisesti perheenjäseniä.
Jos otan uudet kisut ne todellakin tulevat olmaan tiettyä rotua ja JOS! heille pentuja suodaan niin eläkeläisenä otan niistä muutaman satasen vailla omatunnon tuskia.- niinpätietenkin
"Jokainen kasvattaja tai kenneli tekee lopulta bisnestä! jos muuta väitää valehtelee...."
Väärin. Kyse on oikeille, hyville kasvattajille harrastuksesta ja JALOSTUKSESTA, ei bisneksestä. Jos harrastuksen kuluihin lasketaan kaikki mahdolliset kulut aina näyttelymatkoista, FeLV FIV -testeistä, uroksen jalostuslainasta jne jne jne, niin ei siinä kuule plussan puolelle jää, vaikka rekisteröidyistä pennuista yleensä enemmän kuin pari sataa pyydetään. On sinulla outo käsitys bisneksestä, jos olet sitä mieltä, että bisnestä voi pyörittää ilman selvää ja tuntuvaa voittoa. On tietenkin totta, että pentutehtailijoilla ja muuten vain kissojaan bisneksen vuoksi pennuttavilla ei kuluja ole lähimainkaan siinä määrin kuin vastuuntuntoisilla kasvattajilla, jolloin ne tulotkin ovat menoihin nähden ihan toista luokkaa.
"...eläkeläisenä otan niistä muutaman satasen vailla omatunnon tuskia."
Tuo kiteyttikin sopivasti kaiken, mitä jo arvelinkin. Jos kissat ovat valmiita lähtemään eläkekotiin muutamalla satasella siinä vaiheessa, kun niistä ei ole enää rahallista hyötyä pentujen vuoksi, niin johan on kumma käsitys sinulla "perheenjäsenistä".
- paineetonperä
Kehoitan sinua siirtymään "hiilen jalostusalalle" nimittäin kun työnnän hiilen sinne koloosi jonne ns " valo ei paista" niin viikon päästä tuloksena on timantti....paineesi ovat kaikkineen felv ja fif kig ten,nes rotujärjestö,kissaliitto rotujärjestön harrastuksesi kautta niin kovilla että sinusta tulee oikein millionääri ;)
- ottikokoville
HAHAHAHAHAAAA! :´´D
Jos noin pahasti ottaa miehen irvikuvalla nuppiin asialliset vastaukset, niin kyllähän se kertoo paremmin kuin hyvin sen, miten nappiin kaikki on osunut. Hyökkäys on paras puolustus, vai mitä, törkyturpa? (Oletko muuten saanut vähään aikaan kun on pimeät kolot noin kovasti mielessä?)
Jos on rahat niin tiukilla, että pitää elävien olentojen kustannuksella oikein bisnestä tehdä, niin kannattaa jättää suosiolla kissat hankkimatta tai vähintään pennut teetättämättä. Sen yhden kerran, kun jotain menee pieleen ja esim. emo joudutaan keisarinleikkaamaan, niin mitenkäs ajattelit sitä oi niin tuottavaa bisnestä tehdä? Ja milläs ajattelit pitää huolen siitä, että pentuja siunaantuu tiliksi asti vain kerran vuoteen, jos meinaat pitää tehtailutarkoituksessa leikkaamatonta urosta ja naarasta saman katon alla? Jos olisin kissaa hankkimassa ja saisin kuulla "kasvattajan" puuhailevan kuvailemasi kaltaisia asioita, niin jäisi pentu ostamatta ja vinkkaisin samalla verottajaa.
- maatiainenjasiamilainen
Aikaisempiin kommenteihin kantaa ottamatta. Ja ei, en itse ole minkäänsortin kasvattaja. Olen vain koko elämäni ollut kiinnostunut eläinteni taustoista ja terveydestä, joten olen tehnyt hyvää taustatyötä.
Koiria, hevosia, kissoja, marsuja yms. kasvatetaan. Kasvattajaksi rekistöröidyt ihmiset toimivat valvonnan alla, jolla varmistutaan ettei kukaan pentutehtaile, saatika teetä pentuja ihan miten vain. Jolloin tuloksena voi olla perinnöllisesti sairaita pentuja. Ei se mitään bisnestä ole, sillä kasvattajalle maksaa melko hurjasti kaikki terveystarkastukset ja muut, jotka ovat todella tärkeässä roolissa jalostuksessa. Että saataisiin niitä terveitä pentuja jatkamaan jalostuksessa. Ei niitä kissoja noin vain laiteta yhteen "joo tämä Mustafa ku on niin komea kolli, ja sitten tämä Nöpö kun siitä tulee niin kauniita pentuja". Vaan pyritän kasvattamaan terveitä kissoja! Jota taas kissaliitot sun muut valvovat. Kukapa näitä pihanperäkasvattajia valvoo, ihan hyvästä syystä ei kaikki pentuja voi saada rekisteriin. Ja aina on jotain mätää taustalla, jos myydään paperittomia rotukissoja. Silloin ei myöskään voi olla 100% varma kissan olevan sitä mitä väitetään, ellet rupea DNA testejä tekemään.
Ja tästä pästän niihin lemmikki-, näyttely- ja kasvatustasoisiin pentuihin. Lemmikkitasoiset ovat näistä halvimpia, koska eivät esimerkiksi värivirheen vuoksi sovellu näyttelyihin. Näyttelytasoiset taas voivat soveltua myös kasvatukseen, mutta jos on mainittu että kissa tulisi leikkauttaa on siihen hyvä syy. Esimerkiksi kissa voi kantaa perimässään jotain tautia, joka voi periytyä pennuille vaikka se ei juuri tähän kissaan vaikuttaisikaan. Se voi olla sielä geeneissä ja pompata esiin seuraavassa sukupolvessa. Ja sitten on niitä sairaita pentuja maailmalla ja hups.
Yksinkertaista. Ei siinä mistään rahastuksesta ja mielivallasta ole kyse, vaan ihan oikeasta syystä! Samasta syystä koirillekkin tehdään terveystarkastuksia ja myydään myös esimerkiksi pelkkään lemmikkikotiin leikkauttamissopimuksella. Ettei uusi omistaja jossain vaiheessa ajattelisi "mäpäs haluunkin tästä söpöjä pentuja" ja sitten itke internetissä, kun pennuilla ilmenikin puhjennut perinnöllinen sairaus.
Vielä jatkaakseni tätä valistusromaaniani, tässä on hyvä pätkä luettavaksi:
"Valitettavan usein ostaja saattaa pettyä ostettuaan pikku ilmoituksien kautta itselleen rotukissan, joka ei sitä sitten olekaan. Rotukissalla on aina rekisterikirja mukana ja sen kasvattaja on allekirjoittanut Suomen Kissaliiton laatiman kasvattajasitoumuksen, jossa sitoudutaan mm. huolehtimaan kissoista asiallisesti ja kielletään pentujen ”tuottaminen”, joka rasittaa emokissaa. Nämä kavattajanimen omaavat kasvattajat testaavat kissansa, kasvattavat terveillä kissoilla ja noudattavat sääntöjä. Heiltä kissan ostaja saa rekisterikirjan, jossa on kissan esivanhemmat merkitty neljän sukupolven ajalta. Pentu luovutetaan aikaisintaan 12 viikkoa vanhana, sisäsiistinä, useasti madotettuna, kahdesti rokotettuna ja eläinlääkärin tarkastamana uudelle omistajalle. Mukaan saa aina Kissaliiton kissaoppaan ja rotu- ja kasvattajakohtaiset ohjeet.
Pentutehtailijoita on valitettavasti myös kissojen kasvattajina, pentuja teetetään sairailla kissoilla ja kotikissojen väitetään olevan rotukissoja. Jokainen kissa jolla ei ole rekisterikissaa on kotikissa, erityinen ja tärkeä omistajalleen kaikessa komeudessaan, mutta siitä on turha maksaa rotukissan hintaa myyjän epämääräisten selittelyjen perusteella.
Kasvatuksessa käytettävät kissat testataan FELV (leukoosi) ja FIV (kissa AIDS) varalta. Testien teettäminen maksaa n.100 euroa / kerta, joten jo niiden vuoksi yksikään siitosuroksen omistaja ei laske kissaansa tekemään esim. ”puolinorjalaisia” metsäkissoja. Lisäksi esimerkiksi kissamaailman korkein titteli ” Eurooppa Champion” vaatii kissalta 21 sertifikaattia ja vähintään 5 ulkomaan matkaa. Tällöin siitoskissan arvo on huomattava ja omistajat huolehtivat niistä jo senkin vuoksi hyvin."- enpäusko
"Näyttelytasoiset taas voivat soveltua myös kasvatukseen, mutta jos on mainittu että kissa tulisi leikkauttaa on siihen hyvä syy."
Uskotko sinä tuohon todella? Minä en.
Jos uroksella olisi jokin geneettinen vika/sairaus, niin siitä tulisi joka tapauksessa uudelle omistajalle ilmoittaa, mutta harvoinpa sitä syyksi kuulee. Sitäpaitsi lähestulkoon kaikki lemmikeiksi myytävät urokset JA naaraat tulee kasvattajan mukaan kastroida/sterilisoida. Kyllä menisi aika huonosti, jos kaikki lemmikeiksi myytävät eläimet olisivat tavalla tai toisella viallisia edes geneettisesti. En jaksa uskoa, että periytyvät sairaudet selittävät edes häviävän pientä osaa leikkauspakoista. - maatiainenjasiamilainen
Tokihan sillä myös ehkäistään näitä tapauksia, jotka huvikseen sitten tekevät vaikka mitä mixauksia sillä omalla rotukissallaan (yleensä rahastusmielessä) ja harjoittavat mahdollisesti pentutehtailua.
- enpäusko
maatiainenjasiamilainen kirjoitti:
Tokihan sillä myös ehkäistään näitä tapauksia, jotka huvikseen sitten tekevät vaikka mitä mixauksia sillä omalla rotukissallaan (yleensä rahastusmielessä) ja harjoittavat mahdollisesti pentutehtailua.
Ainahan se mahdollisuus on minkä hyvänsä eläimen kohdalla. Kyse on kuitenkin siitä, mikä on moraalisesti oikein. Onko siis oikein, että kasvattaja yrittää puuttua siihen, mitä kukakin omaisuudellaan tekee? Onko oikein, että kasvattajan mieliteot aiheuttavat selviä lisäkustannuksia lemmikin omistajalle? Keino ei sitäpaitsi edes toimi; kenenkään ei leikkauspakkoa ole pakko noudattaa, sillä yhdenkään kasvattajan mieliteot eivät mene Suomen lain yläpuolelle, vaikka myyntisopimuksessa mitä lukisi (jollei sitä vaatimusta ole tehty kohtuulliseksi esim. merkittävällä hinnan alennuksella). Pentutehtailu ja mixeleiden teettäminen ei kuitenkaan laitonta ole, vaikka se ikävää onkin, joten eivät kasvattajat niitä vastaan voi yrittää taistella itsekin hämärillä toimenpiteillä.
- maatiainenjasiamilainen
Kukin toimikoon ja ajatelkoon miten itse haluaa. Eihän se kasvattaja voi ketään pakottaa, mutta aina voi yrittää ehkäistä näitä ikäviä asioita kuten pentutehtailuja. Onko se sitten moraalisesti väärin, että kasvattaja yrittää omalla toiminnallaan näitä ikäviä asioita ehkäistä? En kyllä ymmärrä mitä hämärää siinä on, jos haluaa tuollaisen ehdon kauppakirjaan laittaa.
Yleensä lemmikkitasoiset rotukissat ovat huomattavasti halvempia kuin kasvatustasoiset, siinähän on periaatteessa jo sitä hinnanalennusta. Hinnassa on huomioitu se ettei kissa todennäköisesti näyttelyissä pärjää ja sillä ei ole jalostuksellista arvoa. Esim. lemmikkitasoinen siamilainen eräällä kasvattajalla maksaa 800e, eläinlääkärinleikkaustodistusta vastaan saa 100e hyvitystä kissan hinnasta. Kun taas jalostustasoinen siamilainen maksaa 1000e->
Kissan leikkauttaminen nyt on muutenkin terveydellisesti kannattavaa tehdä, ellei aijo kissaa kokoaikaa käyttää pennutuksessa (ja kasvattajalla jalostuskäytössä).
En ole sitten mitään tappelua täällä hakemassa, kunhan tulin perustelemaan myös sen mitä aloituksessa kysyttiin. Itselleni nämä ovat vain olleet aina melko selviä asioita. Löytyyhän tosiaan näistä rekisteröidyistäkin kasvattajista niitä mätiä munia porukasta, mutta ainakin heitä pystytään kissaliiton yms. alaisuudessa valvomaan tarkemmin. - enpäusko
maatiainenjasiamilainen kirjoitti:
Kukin toimikoon ja ajatelkoon miten itse haluaa. Eihän se kasvattaja voi ketään pakottaa, mutta aina voi yrittää ehkäistä näitä ikäviä asioita kuten pentutehtailuja. Onko se sitten moraalisesti väärin, että kasvattaja yrittää omalla toiminnallaan näitä ikäviä asioita ehkäistä? En kyllä ymmärrä mitä hämärää siinä on, jos haluaa tuollaisen ehdon kauppakirjaan laittaa.
Yleensä lemmikkitasoiset rotukissat ovat huomattavasti halvempia kuin kasvatustasoiset, siinähän on periaatteessa jo sitä hinnanalennusta. Hinnassa on huomioitu se ettei kissa todennäköisesti näyttelyissä pärjää ja sillä ei ole jalostuksellista arvoa. Esim. lemmikkitasoinen siamilainen eräällä kasvattajalla maksaa 800e, eläinlääkärinleikkaustodistusta vastaan saa 100e hyvitystä kissan hinnasta. Kun taas jalostustasoinen siamilainen maksaa 1000e->
Kissan leikkauttaminen nyt on muutenkin terveydellisesti kannattavaa tehdä, ellei aijo kissaa kokoaikaa käyttää pennutuksessa (ja kasvattajalla jalostuskäytössä).
En ole sitten mitään tappelua täällä hakemassa, kunhan tulin perustelemaan myös sen mitä aloituksessa kysyttiin. Itselleni nämä ovat vain olleet aina melko selviä asioita. Löytyyhän tosiaan näistä rekisteröidyistäkin kasvattajista niitä mätiä munia porukasta, mutta ainakin heitä pystytään kissaliiton yms. alaisuudessa valvomaan tarkemmin."En ole sitten mitään tappelua täällä hakemassa..."
No, en minäkään. Vai saitko toisenlaisen käsityksen?
"Onko se sitten moraalisesti väärin, että kasvattaja yrittää omalla toiminnallaan näitä ikäviä asioita ehkäistä?"
Minun mielipiteeni mukaan se on vähintään siinä rajoilla. Kuten mainittua, niin eihän sillä kasvattajalla oikein ole oikeutta puuttua toisen omaisuuden hallintaan eikä yrittää ylittää lakia. Enpä minä toisaalta väitä, että esim. pentutehtailukaan on oikein, mutta sitä onkin sitten hankalampi määritellä.
"Yleensä lemmikkitasoiset rotukissat ovat huomattavasti halvempia kuin kasvatustasoiset, siinähän on periaatteessa jo sitä hinnanalennusta."
Voi olla, en ole liiemmin tutustunut eri kasvattajien hinnoittelupolitiikkaan. Toisaalta olen itsekin törmännyt samaan, mihin joku aikaisempikin kommentoija; aivan samasta pennusta on pitänyt maksaa satoja euroja enemmän, jos se myydään kasvatusoikeuksin ja vastaavasti satoja euroja halvemmalla, jos se myydään vain lemmikiksi.
Toisaalta hinnanalennuksessa ei voida verrata näyttelytasoisen ja lemmikkitasoisen pennun hintaeroa. Se hinnan alennus tulisi myöntää sen kyseisen pennun hinnasta. Kyllähän Lada vaikuttaa olevan melkoisessa alessa, jos hintaa vertaa Audiin... Näin kärjistettynä. - maatiainenjasiamilainen
En saanut en, täytyi vain mainita kun tuntui että oma aikaisempi kirjoitukseni oli jotenkin kärkäs.
Hmmm... minä taas en ole koskaan törmännyt tuohon "aivan samasta pennusta on pitänyt maksaa satoja euroja enemmän, jos se myydään kasvatusoikeuksin ja vastaavasti satoja euroja halvemmalla, jos se myydään vain lemmikiksi." joten en osaa sanoa että mikä siinä ideana. Voisikohan olla että pentu, joka myydään jalostukseen, sille täytyy tehdä vielä laajemmat terveystutkimukset? Enpä voi kyllä kuin arvailla. Täytyisi tuota ruveta seuraavaksi tutkimaan tarkemmin, niin saisi omaa tietovarastoa taas laajenneltua.
Itsellänihän on tälläinen kuuluisa paperiton "rotukissa", vaikka tarkoitus oli hankkia kasvattajalta näyttelytasoinen. Mutta en kerennyt edes pahemmin kasvattajiin perehtyä, kun tämä siamilainen päätyi minulle sijaiskodin kautta kodinvaihtajana. Olisihan se mukava tietää tuon alkuperä, onko edes puhdas siamilainen tai kenties pentutehtaasta. Ainoastaan ulkonäkö ja luonne on rodunomainen, muuta todisteita minulla ei ole.
Onpa kiva jutustella asiallisesti aiheesta. Monesti törmään sellaisiin ajattelijoihin " kaikki kissat pitäs antaa ilmaseks, oli se sitten rotua tai ei!", jotka kärkkäästi puolustavat omaa "kissat ilmaiseksi" kantaansa vaikka yrittäisi kuinka asiallisesti tuoda omaa näkökantaansa keskusteluun. Mutta minä poistun nyt koneen äärestä toistaiseksi. - 84673
enpäusko kirjoitti:
"En ole sitten mitään tappelua täällä hakemassa..."
No, en minäkään. Vai saitko toisenlaisen käsityksen?
"Onko se sitten moraalisesti väärin, että kasvattaja yrittää omalla toiminnallaan näitä ikäviä asioita ehkäistä?"
Minun mielipiteeni mukaan se on vähintään siinä rajoilla. Kuten mainittua, niin eihän sillä kasvattajalla oikein ole oikeutta puuttua toisen omaisuuden hallintaan eikä yrittää ylittää lakia. Enpä minä toisaalta väitä, että esim. pentutehtailukaan on oikein, mutta sitä onkin sitten hankalampi määritellä.
"Yleensä lemmikkitasoiset rotukissat ovat huomattavasti halvempia kuin kasvatustasoiset, siinähän on periaatteessa jo sitä hinnanalennusta."
Voi olla, en ole liiemmin tutustunut eri kasvattajien hinnoittelupolitiikkaan. Toisaalta olen itsekin törmännyt samaan, mihin joku aikaisempikin kommentoija; aivan samasta pennusta on pitänyt maksaa satoja euroja enemmän, jos se myydään kasvatusoikeuksin ja vastaavasti satoja euroja halvemmalla, jos se myydään vain lemmikiksi.
Toisaalta hinnanalennuksessa ei voida verrata näyttelytasoisen ja lemmikkitasoisen pennun hintaeroa. Se hinnan alennus tulisi myöntää sen kyseisen pennun hinnasta. Kyllähän Lada vaikuttaa olevan melkoisessa alessa, jos hintaa vertaa Audiin... Näin kärjistettynä."Toisaalta olen itsekin törmännyt samaan, mihin joku aikaisempikin kommentoija; aivan samasta pennusta on pitänyt maksaa satoja euroja enemmän, jos se myydään kasvatusoikeuksin ja vastaavasti satoja euroja halvemmalla, jos se myydään vain lemmikiksi."
Luulenpa, että tuossa on yksi hyvä syy siihen, että näitä "pentutehtailijoita" riittää. Siis jos pentutehtailijan määritelmäksi riittää se, että kasvattaa paperittomia rotukissoja. Jos saman kissan saa selvästi halvemmalla ilman mitään kasvattajan papruihin kirjaamaa kasvatusoikeutta, niin eihän siinä ole mitään järkeä. Se vaan kannustaa ostamaan se pentu ilman kasvatusoikeuksia ja käyttämään sitä kuitenkin kasvatukseen. Sellaisista yhdistelmistä tulleita pentuja ei sitten saa rekisteriin kiitos typerien sääntöjen, joten paperiton rotukissa on syntynyt. Ei sitten mitään järkeä! Tuolla vain suunnilleen kannustetaan siihen, että teetetään paperittomia rotukissoja. Jos kasvattaja on valmis myymään pennun ilman kasvatusoikeuksia tiettyyn hintaan niin luulisi lähtevän siihen hintaan joka tapauksessa. Eri asia, jos siinä tulee enempi isoja kuluja kun se oikeus papereissa lukee, mutta olisikohan näin. - enpäusko
maatiainenjasiamilainen kirjoitti:
En saanut en, täytyi vain mainita kun tuntui että oma aikaisempi kirjoitukseni oli jotenkin kärkäs.
Hmmm... minä taas en ole koskaan törmännyt tuohon "aivan samasta pennusta on pitänyt maksaa satoja euroja enemmän, jos se myydään kasvatusoikeuksin ja vastaavasti satoja euroja halvemmalla, jos se myydään vain lemmikiksi." joten en osaa sanoa että mikä siinä ideana. Voisikohan olla että pentu, joka myydään jalostukseen, sille täytyy tehdä vielä laajemmat terveystutkimukset? Enpä voi kyllä kuin arvailla. Täytyisi tuota ruveta seuraavaksi tutkimaan tarkemmin, niin saisi omaa tietovarastoa taas laajenneltua.
Itsellänihän on tälläinen kuuluisa paperiton "rotukissa", vaikka tarkoitus oli hankkia kasvattajalta näyttelytasoinen. Mutta en kerennyt edes pahemmin kasvattajiin perehtyä, kun tämä siamilainen päätyi minulle sijaiskodin kautta kodinvaihtajana. Olisihan se mukava tietää tuon alkuperä, onko edes puhdas siamilainen tai kenties pentutehtaasta. Ainoastaan ulkonäkö ja luonne on rodunomainen, muuta todisteita minulla ei ole.
Onpa kiva jutustella asiallisesti aiheesta. Monesti törmään sellaisiin ajattelijoihin " kaikki kissat pitäs antaa ilmaseks, oli se sitten rotua tai ei!", jotka kärkkäästi puolustavat omaa "kissat ilmaiseksi" kantaansa vaikka yrittäisi kuinka asiallisesti tuoda omaa näkökantaansa keskusteluun. Mutta minä poistun nyt koneen äärestä toistaiseksi."Voisikohan olla että pentu, joka myydään jalostukseen, sille täytyy tehdä vielä laajemmat terveystutkimukset?"
Hyvä huomio. Tietysti jalostukseen käytettävälle kissalle pitää tehdä ihan eri tavalla tutkimuksia kuin lemmikkikissalle, mutten usko, että se on kasvattajan pussista pois. Luulisin, että ne maksaa sitten vasta myöhemmällä iällä kissan omistaja eikä kasvattajan tarvitsisi mitään erityistä tehdä ennen luovutusikää. Myöskään rekisteröinti ei muistaakseni ole sen kalliimpaa kasvattajalle, joten en ihan heti keksi, mikä tuon hintaeron ihan oikeasti voisi aiheuttaa. Jos jollakulla on aiheesta tietoa, niin olisi hienoa siitä kuulla.
"Itsellänihän on tälläinen kuuluisa paperiton "rotukissa"..."
Joku tuohon väliin ehti jo kirjoittamaankin, miksi minäkin luulen, että omalta osaltaan näitä paperittomia rotukissoja löytyy. Rahaahan siinä on vain säästetty, joten rekisteröintisääntöjen muuttaminen hieman voisi auttaa tuohon tilanteeseen. En tosin osaa tähän hätään sanoa, miten sitä voitaisiin muuttaa ilman, että puhdasrotuisuus saattaisi vaarantua. Ehkä jo se, että vanhempien ei tarvitsisi olla nimenomaan kasvatukseen myytyjä, mutta kuitenkin paperillisia, voisi auttaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä912900Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.
Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda2991686Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2461557- 871391
IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!
Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel4021374Nyt kun Pride on ohi 3.0
Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että3981292Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik21079Esko Eerikäinen tatuoi kasvoihinsa rakkaan nimen - Kärkäs kommentti "Ritvasta" lävähti somessa
Ohhoh! Esko Eerikäinen on ottanut uuden tatuoinnin. Kyseessä ei ole mikä tahansa kuva minne tahansa, vaan Eerikäisen tat381037Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun329874Miksi Purra-graffiti ei nyt olekkaan naisvihaa?
"Pohtikaapa reaktiota, jos vastaava graffiti olisi tehty Sanna Marinista", kysyy Tere Sammallahti. Helsingin Suvilahden257855